|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 |
Raczkowanie
|
Dot.: Storczyk (Orchidea) - część II
norka27 śliczny co te różowe w sobie mają że każdy chce różowego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2102 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Przepraszam za wprowadzenie w błąd! Jest rzeczywiście tak jak mówi Bierka, to chróbsko to STORCZYKOMANIA. Z rzeczywistymi wirusowmi chorobami storczyków nie miałam jeszcze do czynienia i mam nadzieję, że tak pozostanie ![]() Edytowane przez liwias Czas edycji: 2009-05-29 o 17:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2103 |
Raczkowanie
|
liwias ja się nie gniewam ,ale może przez takie pisanie zniechęcimy innych do uprawy storczyków
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- norka27 fajne te kwiatki u tej pani szczególnie sabotki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2104 |
Zakorzenienie
|
U mnie to powoli sie busz robi. Jeszcze jakis czas temu moglam przynajmniej falkami manipulowac wstawiajac do pokoju te ktore mialy zakwitnac wiec TZ sie nie lapal ale teraz wszystkie rosliny albo kwitna albo tworza kwiatostany i wlasciwie nie wiem jak je poustawiam bo chciala bym aby wszystkie kwitnace byly wystawione a tu juz bedzie masakra. Dobrze ze jak jedne beda przekwitac drugie beda sie otwierac
![]() ![]() Edytowane przez norka27 Czas edycji: 2009-05-29 o 18:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#2105 |
Raczkowanie
|
[quote=norka27;12520227] A tu link do tej panienki co tak kolekcjonuje falki http://www.storczyki.szczecin.pl/ind...d=47&Itemid=60 w roznych podtematach sa fotki.............
Norka rewelacyjna lektura, polecam każdemu przeczytać ten artykuł!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2106 |
Zakorzenienie
|
Dzieki, dziele sie tym linkiem juz od jakiegos czasu bo mysle ze jest dosyc ciekawy a i babeczka ma niezle poglady i pomysly. Szczegolnie z podlewaniem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2107 |
Przyczajenie
|
Norka jak normalnie preferuję falki olbrzymy to na twoich zdjęciach najbardziej spodobał mi się różowy lilipucik pod białym dużym falkiem!!!To tak jakby człowiek stanął przy wierzowcu. Cudny jest mały
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2108 |
Raczkowanie
|
Nie no człowiek ma naprawdę troszke zakręcone. Obiecałam sobie dość a tu jeszcze bo ładne bo chce bo mi się podoba. Ale teraz przebiłam samą siebie.
Kupiłam no nie wiem co. Straszny stan zostały mu 2 liście w tym jeden pa pa zrobił bo cały uschnięty a drugi hmmmm taki wiotki po prostu zasuszony ale za to zauważyłąm że on jest nakrapiany i nie mógł tam zostać. a korzonki no po prostu brak korzonków uschły wszystkie. Masakra ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() został tylko jeden taki 1 cm. Ale mnie zaszokował puszcza z boku pęda może to keik będzie. Jak roślinka wytrzyma a jak na razie to będe ja ratować tylko bnie wiem, po co skoro ja mam słabą cierpliwość do nich a tym bardziej że ja bym chciała do nich zaglądać ciągle i tak je podziwiac a im chyba moja obecność przeszkadza bo dopiero jak mnie troszke przy nich nie ma to szaleją... ![]() A innym słowem myślałam, że parskne śmiechem. Ja się pytam czy oni sprzedają przekwitłe storczyki a ona mi pokazuje chyba z 6 ich było ale jeden gorszy od drugiego. Ja mówie chce tego i go ładnie oglądam czy ciś tam jeszcze ma hm patrze tu i tam to ona mi pokazuje jeszcze jednego i mówi, że w tym jej się ułamał pęd i nie wie co z nim teraz zrobić (a cały masakra nie wiem ile nie był podlewany) i kosztował 17 zł a tak na mnie patrzy za te dwa 20 zł i są moje. Patrze na tego biedaka i mówie nie dziękuje takiego mam i wziełam tylko tego zdechlaka. Po prostu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez ewelinka2026 Czas edycji: 2009-05-30 o 07:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#2109 |
Raczkowanie
|
Piekne kwiatki kobietki!!!
![]() ![]() ![]() ![]() A tu moje nowe nabytki: różowa miniaturka i żółty w paseczki (nie mogłam wyjść ze sklepu bez niego ![]() ![]() Trzy odpoczywają ![]() Trzy reanimowane chyba przeżyją, bo puszczają nowe listki i mają małe korzonki, więc może się uda ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2110 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jaaa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A można prosić o bliższe zdjęcie tego mocno boredowego z obwódką i tego na prawo zielonkawego....... Padam ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2111 |
Raczkowanie
|
luka3006
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2112 |
Raczkowanie
|
Czy któraś z was urzywała kiedys mikoryzę???
A jak tak to jakie są wasze odczucia. Ponieważ ja użyłam ale czy efekty będą to nie mam pewności tym bardziej że moja mikoryza jest w granulkach a rozpuścić jej nie sztuja tylko zawiesina się robi z niej a teraz te granulki hmmmmm puszczają grzyba tylko obawiam suię czy go nie za dużo. Co o tym myślicie????? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2113 |
Zakorzenienie
|
Luka alez masz parapecik, olala
![]() Ewelinka u ciebie ten bidak to pewnie lisciasto bezkorzeniasty jest ![]() ![]() ![]() Edytowane przez norka27 Czas edycji: 2009-05-30 o 17:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#2114 |
Raczkowanie
|
ewelinka2026 Jaaa
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A można prosić o bliższe zdjęcie tego mocno boredowego z obwódką i tego na prawo zielonkawego....... Padam ![]() ![]() ![]() Dziękuję za miłe komentarze, również jestem pod dużym wrażeniem mojego okienka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kilka stron wcześniej zamieszczałam fotki tego bordowego tj.Elegant Debora i tego po prawej tj.Peloric, wiec myślę , że nikt się nie pogniewa jeśli zrobię to jeszcze raz na Twoją prośbę ![]() Jeśli chodzi o tego Pelorica to naprawdę niezły "twardziel", bo po wyjściu ze sklepu odbył spacerek w mrozie, a miał tylko rozwinięte dwa kwiatki reszta była zamknięta, nie był też w nic dodatkowo zapakowany i niosąc go myślałam, że tego nie przetrwa, bo było naprawdę zimno, a jednak ani jeden kwiatek nie odpadł wszystkie się otworzyły... ![]() ![]() Jeśli chodzi o mikoryzę to nie miałam z nią styczności ![]() Edytowane przez luka3006 Czas edycji: 2009-05-30 o 19:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2115 |
Raczkowanie
|
Norka- dziękuję, Twoje są równie piękne!!! No i też mam taką nadzieję , że uda się tego zdechlaczka uratować
![]() Edytowane przez luka3006 Czas edycji: 2009-05-30 o 19:11 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2116 |
Zakorzenienie
|
Ten jasny wygiety w luk niesamowity
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez norka27 Czas edycji: 2009-05-30 o 19:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2117 |
Raczkowanie
|
luka masz piękne storczyki
![]() ![]() ![]() A ja mam takie małe pytanko. Ostatnio zauważyłam, że na storczyku, który przedłuża pęd rośnie coś dziwnego. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2118 |
Przyczajenie
|
Wydaje mi się, że jestes wielką szczęściarą i, że to keiki!!! Czyli odrost - zalążek kolejnego storczyka, jezeli podrośnie i pusci listki i korzenie po jakimś czasie będziesz mogła go odciąć i zasadzić.
---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 22:21 ---------- Byłam dzisiaj w Castorami i w Tesco - straszna tragedia w "c" moze cztery były już tak wymęczone ze żal było patrzeć, w "T" było kilka ale same białe i nic niezwykłego. Hmmm a już miałam nadzieje, że zobaczę jakieś cudo i będe musiał ulec... a tu takie rozczarowanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2120 |
Przyczajenie
|
Z tego młodego pędu nic nie zostało;( cały ciemny, pojawiły się czarne plamy na nim, u dołu podgnity jak gąbka a reszta sucha na wiór, tamte stare ps-bulwy dobrze wyglądają wyrzuciłem tego malucha zasypałem cynamonem, opłukałem pod bieżąca wodą bo utworzyła się pleśń i włożyłem do nowej kory. Mam nadzieje że to nie jest żadna choroba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2121 |
Zadomowienie
|
luka3006 piekne masz storaski,na bordowego choruje od dluzszego czasu ale jeszcze takiego nie znalazlam,a ten zielony
![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam
#2122 |
Zakorzenienie
|
a ja dzisiaj urwałam mojemu kuracjuszowi liscie
![]() ![]() ![]() ![]()
#2123 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2124 |
Zakorzenienie
|
Isis z lisci to ci nic nie wyrosnie, z samych korzonkow tez nie, jedyna szansa w trzonie - z niego moga wyjsc nowe korzonki a potem liscie.
A u mnie zaloba ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2125 |
Raczkowanie
|
A tu mój biedak nowo nabyty i resz piękności
|
![]() ![]() |
![]() |
#2126 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2127 |
Raczkowanie
|
i cd......
|
![]() ![]() |
![]() |
#2128 |
Raczkowanie
|
ewelinka2026 śliczne widać już miejsca brakuje ale gdy znajdzie się ciekawy okaz od razu miejsce się zrobi skąd ja to znam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2129 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2130 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzięki dziewczyny za miłe komentarze ![]() ewelinka2026- ![]() ![]() ![]() ![]() Isis23- jeśli jest trzon z korzeniami to możesz go spróbować ratować, jeśli nie ma to już jest koniec.... ![]() monis21- wygląda mi to na keik ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.