|
|
#2101 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: * Dzieciaczki Wiosna- Lato 2006 * cz. III
Nails
będzie lepiej. A Sebastian chodzi do przedszkola?
|
|
|
|
|
#2102 |
|
EmKa
|
Pewnie ,że pomaga.... ale mnie to dopada zazwyczaj jak jestem sama w domu, a on w pracy...
młody piekiełko urządza .... przechodzi mi powoli.... apap + cola i troche św spokoju ![]() No nie jescze nie chodzi, chce go zapisać od września... Edytowane przez NailsByEm Czas edycji: 2010-02-18 o 17:06 |
|
|
|
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
A zapisy to już chyba są. Pilnuj, żeby nie przegapić.
My na razie mieliśmy potwierdzić, że pójdzie kolejny rok, a wprowadzić mają nabór drogą elektroniczną i czekam na informacje, bo na razie nie wiadomo co i jak. Zosia d przyszłego roku będzie chodzić do przedszkola w szkole, bo tą rozbudowali i tam będzie więcej oddziałów przedszkolnych. |
|
|
|
|
#2104 |
|
EmKa
|
u nas nie ma problemów z zapisami, bo ja mieszkam w małej miejscowości... a lokalne przedszkole o tyle lepsze ,że prawie za darmo... to jeden wielki plusik i dojazd jest okey....
|
|
|
|
|
#2105 |
|
Zakorzenienie
|
Edycia a ty ten sprey do ucha mialas na recepte? bo mi sie wydawalo ze nie trzeba a moj tz poszedl i mu mowia ze recepte trzeba od lekarza
Zdziwilam sie . Chyba ze cos namieszal . Ja juz bylam pol spiaca w aucie i nie poszlam. Pamietam ze mowilas cos kiedys o tych tapsach. a kolezanka cwiczyla na nic? czy dupa nic? na mnie dzialaly , power ze szok, co do ceny to nawet nie wiem bo pierwsza lepsza strone dalam z tymi tablektami . Ja kupowalam w sklepie z suplemetami , w cenie takiej jak na alegro. Sniezynka hehe, oj smiac mi sie dalej z tego chce. Twoja hustawka miala jakas regulacje pozycji? bo wyczailam jedna , 3 w 1 gdzie jest hustawka bujaczek i siedzenie do 18kg i cena 100 f. Tylko nie zlukalam jeszcze jak z pozycja tam jest . Nails hehe moj tez czasem da popalic tak ze wlosy na glowie staja , dzis dal popis w sklepie az musialam wyjsc, albo ja taka wrazliwa na hormonach albo on przegina . Do przedszkola juz bym go dala Ja niedawno wstalam, korka bezz spania w dzien nie daje rady , wogle mogla bym caly dzien spac .
|
|
|
|
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
Nails ja mieszkam w Karsinie(ok.30km od kościerzyny)
Monka skrzynia manualna dodam jeszcze ze cala rodzinka przechodzi akurat rotawirusa,we wtorek zaczelo sie od dzieci,najpierw Daria,potem Bartosz i byly u nas na feriach dzieci siostry tzta i tez chore byly a dzisiaj tz i mnie co zoladek boli masakra,dzieci pija orsalit (z wieeelkim oporem) i lacidobaby im podaje,juz jest lepiej,najgorsza byla noc z wtorku na srode,a wtedy akurat bylismy po trasie niewyspani a tu zonk![]() No i udalo sie sprzedac jeszcze nasza poczciwa calibre
|
|
|
|
|
#2107 | |
|
EmKa
|
Cytat:
Ja monka bez hormonów jestem wrażliwiec, to też mi łzy często same płyną... jest po 20 i jest dobrze...... kąpiel i do wyrka.... usnę przy jakimś serialu albo fajnie i byleby w ciszy tak do 6 ![]() ( znając rzeczywistość pójde spać o 23, ale tak już bym chciała terazzzz) |
|
|
|
|
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
Monika no jakas rownowaga musi byc, zebyscie za bardzo nie odlecieli z powodu autka, a tak serio to zdrowka zycze, ostatnio tez chyba was wszystkich wzielo
czy to byl ktos inny . Fajnie ze zakup autka wam spasil , ja wole manualna skrzynie niz automat , automat niby prosty, ale to dlamnie czarna magia. Moj brat mowi ze nie ma bata zeby automat zgasl, no to mu udowodnilam ze jednak sie da hehe. Wole reczne robutki hehe.Nails ladny wrazliwiec z ciebie , mi az tak hormony nie jada . Nie wyobrazam sobie chodzenia spac o 20 . Ja raczej z tych co chodza "dzisiaj" spac czyli grubo po polnocy. Teraz mam git bo codziennie to odsypiam , zreszta zawsze spalam w dzien, w zaleznosci od pory roku , raz dzien w dzien a raz czasami. Dziolchy pewnie chcialy sie zalogowac i nie dalo rady co ??????? cos w bambuko wala , ze takie akcje sa.Pozatym chcialabym sprzedac Justyne byla, zyje mam nadzieje ze to nie byla tajemnica ![]() No i na koniec, z jakich internetowych ksiegarni korzystacie? ktore polecacie? Ja z merlina ale nie maja tam jezyka niemowlaka .
|
|
|
|
|
#2109 | |
|
EmKa
|
wiem wiem gdzie Karsin
![]() Cytat:
Wiesz,ja ostatnio tak sypiam bo mogę sobie na to pozwolić.... mam skręconą kostke, i jeszcze nie nadaje się do pracy, tj może i bym dała rade... ale najpierw do tej pracy dojechać trzeba, a ja pracuje w Gdańsku.. latanie po mieście na jednej nodze mi się nie uśmiecha![]() Myśle,że też z nadmiaru czasu wynika moje marudzenie;p Choć pewnie gdyby nie moja kostka tobym nie zarejestrowała się na te forum... są tego dobre strony ![]() Co do ksiązek - ja raczej wolę chodzić po sklepach... ![]() Język niemowląt - mogę ci odsprzedać za 10 zł ![]() Mam też język 3latka i wiele innych mądrych ksiązek o dzieciach, zabawach i troche psychologii ![]() Ksiązki Grocholi - no kurcze polecam wszystkie - Upoważnienie do szczęścia i Podanie o miłość - są dobre ![]() No a przedewszystkim - Nigdy w Zyciu - czytałam to chyba 7 lat temu rożni się od filmu, choć film też mogłabym kilka razy obejżeć... jej mam z kim o siążkach popisać;pAle jeśli lubisz czytać to polecam "samoczytające się" książki Johnatana Carolla i zacznij od ksiązki "Kraina Chichow" - uwielbiam Z cięższych polecam tworczość Irvinga, a jak lubiecie fantastyke - to Terry'ego Pratchetta
|
|
|
|
|
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
Witka , ludzie nie wyspalam sie , kawe sobie zrobilam, a mleko mi sie skonczylo bo malemu musli robilam i lyzka mleko zbieralam zeby bylo troche do kawy, teraz mam kawe z musli
![]() Nails dzieki za propozycje, ale ja w Angli jestem, takze wiecej bedzie z tym roboty niz to wartre. Bo i tak chce zamowic pare ksiazek z ksiegarni wiec czekam na odpowiedz czy mi skompletuja te co chce. Dodalam sobie pare ksiazek do koszyka , czytalas ktores? -Ciotka Julia i skryba - Dziewczynaktora igrala z ogniem, -Zaginiony symbol, -Pachnidlo, -Zamek z piasku ktory runal, -Jak mowic zeby dzieci nas sluchaly- ja k sluchac zeby dzieci do nas mowily, -Mezczyzna ktory nienawidzi kobiet, -Szelmostwa niegrzecznej dziewczynki i dla malego zeby mu na noc czytac - Pinokio - akademia pana kleksa, i czekam na odpowiedz czy skompletuja mi Nowe przygody mikolaja, podobno swietna ksiazka dla dzieci. Wezme jakas jeszcze Grocholi, po koleji bede leciec . Sprawdze sobie teraz tych twoich autorow Po sklepach to ja tez wole chodzic a czytac nie czytam namietnie, ostatnia ksiazke przeczytalam rok, dwa? .. temu nie pamietam.Jak zes ta noge skrecila , snieg, slisko i te sprawy? |
|
|
|
|
#2111 | |
|
EmKa
|
Cytat:
Z tego co wymieniłaś nie czytałam nic poza dwoma ostatnimi pozycjami , ale to było chyba w podstawowce;p A gdzie dokładnie mieszkasz? Jak twoja angielszczyzna w miarę sensowna, to wiem ,że w Londynie, Tracy Hogg ,ktora napisała zresztą Język niemowląt ( ona jest brytyjską super nianią) prowadzi bezpłatne warsztaty dla młodych mam ... ale szczegołow nie znam.. musiałabym wypytać znajpmych co tam mieszkają i o tym mi opowiadali... Polecane lektury obowiązkowe - by Nails ![]() Katarzyna Grochola Nigdy w życiu Serce na Temblaku A nie mówiłam Upoważnienie do szczęscia Podanie o miłość ( poszukaj ksiązek wydanych przez pruszyński i spółka bo są tańsze) Wojna Polsko -Ruska - Dorota Masłowska ale najpierw trzeba przeczytać ,a potem ewentualnie obejrzeć bo odwrotnie nie ma sensu , mnie np film wogóle się nie podobał.. Leniwe maskotki, rekiny na smyczy - Tomasz Szlendak To tyle o Polskiej Twórczości .... Carl Gustav Jung - o istocie snów John Irving - Jednoroczna wdowa coś co może zachęcić do przeczytania tej książki to film "Drzwi w podłodze" ![]() Johnattan Carol Kraina Chichów Głos naszego cienia Kości księżyca Śpiąc w płomieniu Dziecko na niebie Muzeum Psów Poza ciszą Na pastwę aniołów W zasadzie mogę polecić wszystko co napisał... ksiązki są wyjątkowe i ponadczasowe Terry Prathett Seria ksiązek - Świat Dysku Dla gotujących: Nigella świątecznie - udało mi się kupić na wyprzedaży za 14,90 a ,że kocham gotowanie i marzy mi się być polską wersją Nigelli ... to oczywiście zakupiłam ![]() Dla ciekawych literatury mam: Tracy Hogg: Język niemowląt, Język dwulatka, Matthias Mala -100 pomysłow zabaw z dzieckiem w domu i podrozy Dla dzieci: Mała Książka o Kupie - Pernilla Stalfeld - swego czasu bardzo prowokująca,ale kupiłam z ciekawości ... da się oswoić malucha z goffnem, a mi my może troche inaczej spojrzymy przepełnione na papmerpsy;p Chcę Wiedzieć Czy Opracowanie zbiorowe W tej chwili nic mi nie przychodzi do głowy.... ![]() ![]()
Edytowane przez NailsByEm Czas edycji: 2010-02-19 o 12:19 |
|
|
|
|
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
Nails dzieki , wiesz co wlasnie sobie tak lukam na inna ksiegarnie i tam ceny nawet o kilka zeta tansze niz w Merlinie
, jedna ksiezke jak bym kupowala to jeszcze, ale jak kupie hurtowo to ladnie zarobia . Musze poszukac jakas solidna tania internetowa ksiegarnie, ktora wysyla za granice . Mieszkam 3 h od Londynu takze lipa , ale z mila checia bym poszla i poznala ten mamusowy autorytet. Ja jezyk niemowlaka przerabialam ze swoim malym , sprawdzil sie w 100% i teraz musze sobie odswierzyc co nieco . Kuzynka ma mi wyslac takze juz mam. Jezyk 2 latka tez mam ale jakos nie przeczytalam jej do konca hehe musze nadrobic , moze czegos sie jeszcze dowiem. Ksiazke o kupce sobie daaruje, nie widze sensu zeby ja czytac . Z kupa to my za pan brat Ja juz swoj przydzial energi na dzien dzisiejszy zuzylam , teraz dupa do gory moge lezec. Pogoda sloneczna, a ja nie ma sily zeby z malym gdzies isc , centralnie padam . Czekam az tz wroci ze sklepu i sniadanie zrobi , a glodna jestem jak mops,no nieeeee kuzwa pranie jeszcze mam do prasowania , ktoras chetna do pomocy ? hehe Jeszcze mi prychol na policzku wyskoczyl ![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- co do tej ksiegarni tanszej to podziekowal bo chca 12 zeta za kazdy tytul ,wiec moga mnie gleboko |
|
|
|
|
#2113 |
|
Zakorzenienie
|
monka ten spray to nie na receptę. Powiedziałam, że dziecku ucha przytyka.
Z książek ja ostatnio czytałam Marqueza "Miłość w czasach zarazy" - super. Polecam też Carola - rewelacyjny i samo się czyta. Oglądam na tvn24 pogrzeb tego policjanta - normalnie beczeć się chce. Edytowane przez edytcia Czas edycji: 2010-02-19 o 14:12 |
|
|
|
|
#2114 |
|
Rozeznanie
|
Widzę Nails,że mamy podobny gust czytelniczy...
Za Pratchetta dam sie posiekać......., w sieci jest parę stron o nim i jego książkach, każdą z nich czytałam po 2-3 razy, , ale na tych stronkach sa cytaty, też nieźle....Dwukwiat jest bomba....Chyba nareszcie rozwiązała mi się sprawa z mieszkankiem, ale swoje i juz od 1 marca ...Yy yyy, to właśnie ten problem miałam przez ostatnie lata...
|
|
#2115 | |
|
EmKa
|
Cytat:
![]() [ www.pratchett.pl ] polecam zajrzeć też na forum To jest oficjalna Polska Strona o nim... wczoraj dojrzałam ,że w tv był w zeszłą niedziele Kolor Magii - szkoda,że go nie oglądałam - też godny , choć wiadomo wolę książke ![]() ![]() oo ja za Pratchetta też dałabym się posiekać
|
|
|
|
|
|
#2116 |
|
Zakorzenienie
|
Edycia lukalam na strone i widzialam ze jednak jest na recepte, ale tylko jeden sprey, ten 2 byl od ok 3 lat i nie na recepte, nie wiem czemu mu dziolchy nie daly , brak slow. Dodam sobie ksiazke do przechowalni
i w nastepnej serii zamowie hehe. Ogladalam przez chwile ten podrzeb, ale przelonczylam, nie chcialam sie wkrecac i dolowac. Szkoda go bardzo. Iwona no to gratulowac i swietowac super, teraz bedzie ci sie lepiej spalo na swoim to na swoim. Dzisiaj tz-ta porobilam , ale mialam romansowy sen ![]() hehe Monika zdrowi juz? |
|
|
|
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
Monka juz prawie zdrowi
zostalismy jeszcze ja i tesciu ciekawe moze nas ominie![]() U nas paskudna pogoda.pada deszcz snieg topnieje jest 5 st ciepla i okropna plucha wczoraj jechalismy z Torunia to warunki na drodze fatalneCo do książek to zarażona pasja sredniowiecza od taty swego czasu przeczytalam wszystkie powiesci Aleksandra Dumas'a m.in:Hrabia Monte Christo,Trzej Muszkieterowie(filmy roznych produkcji obejzalam juz setki razy i zawsze chetnie ogladam kolejne najbardziej do gustu mi przypadlo mi Lśnienie wole posiedziec przed tv
|
|
|
|
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
kuzwa odlogowalo mnie
![]() Monika nie daj sie , moze wam sie upiecze hehe. Slucham teraz Rmf fm , smieszni ci prowadzacy hehe, nawijaj cos o facetach czy cos i ten kols mowi : Bog stworzyl mezczyne i powiedzal TO JEST TO ( cos w tym stylu, mniejszo to ), a ta babka mowi : a Bog stworzyl kobiete i powedzial NIE NO TY TO BEDZIESZ MUSIALA SIE MALOWAC genialne, nie slyszalam tego nigdy hehe, ale chyba cos w tym jest .Albo ktos przyslal smsa : Facet jest jak strumyk - plnie z wolna |
|
|
|
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
Monka no moze mi sie ulezie i tesciowi
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2120 |
|
Zakorzenienie
|
Monika ja lubie RMF FM i ESKE.
Mam problem z tele, wchodze na wizaz, zaloguje sie , ale dupa nie moge pisac , nie wiem czemu, normalnie mi wyskakuje okno jak w kompie- NOWA WYPOWIEDZ WATKU. Myslalm ze jak bede gnic w szpitalu to bede sobie pisac, ale chyba na scianie predzej tam bede recytowac. Chyba ze od tz-ta wezme bo na tamtym da sie , ale kuwica bierze jak cos sie pisze.
|
|
|
|
|
#2121 |
|
Zakorzenienie
|
monka miałam pisać wcześniej - ta kumpela na tych tabletkach ćwiczyła na orbitreku, i mówiła, że nic nie podziałało
No nie wiem sama.Iwona GRATULACJE! A ja słucham głównie trójki, a w samochodzie to zazwyczaj eska-rock, zwłaszcza jak jest "Poranny WF" program Wojewódzkiego i Figurskiego - rewelacyjny. Oglądam na n-ce pierwszy odcinek tego serialu "Klub Szalonych Dziewic" - całkiem fajnie się zapowiada. A tż ogląda skoki. A oglądałyście biegi kobiet na nartach, wtedy jak Justyna biegła. Co sądzicie o tym, że w pierwszych sześciu biegaczkach tylko Justyna nie jest chora na astmę, a reszta przed startem może brać sterydy rozkurczające pęcherzyki płucne. Trochę to dla mnie chore. Mam nadzieję, że jeszcze złoto Justynie się uda zdobyć - mimo wszystko. Edytowane przez edytcia Czas edycji: 2010-02-20 o 21:20 |
|
|
|
|
#2122 | |
|
EmKa
|
Cytat:
Podzielam zdanie ![]() Ja swego czasu też namiętnie wysyłałam tam eski, ale jakoś nigdy do mne nie oddwonili;p Ale ja to najbardziej lubie "Wstawaj szkoda dnia" odpalam co rano
Edytowane przez NailsByEm Czas edycji: 2010-02-20 o 22:01 |
|
|
|
|
|
#2123 |
|
Zakorzenienie
|
Edycia jak wiadomo nie wszystko dziala na wszystkich
. Najlepiej probowac i szukac, na to wychodzi. Nie ogladam nic, jedynie co widzialam to na necie ten wypadek z tym mlodym saneczkarzem, szok normalnie. Takie przekrety sa tam ,noo mowisz hehe no troche to dziwne. Clenbuterol jest stosowany na astme rozszerza oskrzela, ale co one tam lykaja czy biora to juz tylko one wiedza i komisja.Kurcze wlasnie chcialam sobie zlukac ten pierwszy odcinek na necie , ale wyskoczyl komunikat ze jest dotepny tylko w pl, poza granicami juz nie. Przypomnij mi kiedy ma leciec, bo tez chce go ogladac, jeszcze wchodzi nowy serial USTA USTA od 6 marca . Fajne obsady sa wiec moze byc ciekawie, poza tym Wesolowskim czy jak mu tam, tego to nie trawie kolesia , ludzieeee, strasznie mnie drazni, jego wyglad , glos llllllllllleeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee !!!!!!!
|
|
|
|
|
#2124 |
|
Zadomowienie
|
Monka, empik.com
![]() Nowe seriale tvn można obejrzeć na vod.onet.pl (pierwsze odcinki). Klub szalonych dziewic i usta usta. Pierwszy jak narazie bez rewelacji. Drugi czeka ![]() Witaj, Nails ![]() Akurat Jednoroczna wdowa to jak dla mnie najsłabsza książka irvinga, miło się czyta, ale jest niebezpiecznie blisko przeciętnego romansu zdarzyło mu się lepsze napisać ![]() w wysokich obcasach jest artykuł ciało po ciąży ze zdjęciami dokumentującymi zmiany niezbyt optymistyczny |
|
|
|
|
#2125 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek, tak sobie dzis pomyslalam, ze to jest niesamowite, obudzic sie w niedziele bez kaca
Justyna dziekii ci za Empik , ale dostawa do Pl bedzie i moj brat mi przywiezie. Potem znowu cos zamowie i mama mi przywiezie , potem ja do pl bujne i git. Zas do UK jednorazowy koszt to 60 zl, przesadzili z deka , ale kij z tym juz idzie na adres pl. Wlasnie lukalam te pierwsze odciny na Onecie i jest tylko dostepny na terenie polszy , wiec dupa ,musze czekac na tv. Ciekawa jestem tej gazetki , ale co by nie bylo, sama to zobacze na zywo za niedlugo U nas slonko zapodaje, a mi na ogrodku jakies kwiatki rosna te zolte, zonkile chyba, eee nie znam sie , ale lubie je , umpa umpa idzie wiosna |
|
|
|
|
#2126 | |
|
EmKa
|
Cytat:
wiesz biorąc pod uwagę ,że Monka lubuje się w Grocholi, to "Jednoroczna wdowa" pozostaje w klimacie ,bądz co bądz ogólnie pojętej miłości...moja ulubiona Irvinga to chyba "Zanim cię znajde"
Edytowane przez NailsByEm Czas edycji: 2010-02-21 o 12:36 |
|
|
|
|
|
#2127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() , z tym lubuje to przesada , nigdy w zyciu jeszcze jej ksiazki nie przeczytalam , a ze jest duzo pozytywnych opini to mnie zaciekawila jej tworczosc . Lubuje sie w Harrym Portierze hehe nie przeczytalam tylko ostatniego toma , ale to wieki temu bylo. Ogladalam tylko film na podstawie jej ksiazki "Nigdy w zyciu", ale to chyba kazdy ogladal, pozytywna lekka komedyjka . Narazie zamawiam ksiazke Krysztalowy aniol, byla akurat pierwsza , no i reszte o ktorej wczesniej pisalam , ciekawe czy bede miec czas zeby to czytac Moj tz uparl sie i bedzie dzisiaj czarowal tureckie golabki , mam nadzieje ze pol dnia w kiblu potem nie przesiedze |
|
|
|
|
|
#2128 |
|
Zakorzenienie
|
U nas kolejna rewelacja
jak myslicie????OSPA WIETRZNA!!!!!!Bartosz i Daria cali wysypani |
|
|
|
|
#2129 |
|
Zakorzenienie
|
Monika eeee... myślałam, że w ciąży jesteś
![]() A tak poważnie to coś właśnie słyszałam, ostatnio, że ma ospa atakować. Szczerze mówiąc to chciałabym, żeby Zosię teraz też wzięło i żeby już miała spokój z ospą monka i jak tam te tureckie gołąbki? To coś jak nasze? A mnie w tym "Klub szalonych dziewic" drażni ten łysy (nie wiem to Woronowicz??), a tż-ta Poniedziałek
|
|
|
|
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
Monika hehe tez myslalam ze jestes w ciazy
, to ladny szpital sobie robicie , chyba ci sie nudzi i dzieciakom. Zapiernicz z dzieciakami to ty masz, ale lepiej ze teraz przechodza niz potem, slyszalam ze lagodniejszy przebieg itd. Edycia no jak te golabki tureckie? hhhhm? hehe nie wiem , bo tak robil robil ze nie zrobil Trul mi o kapuscie zebym mu naszykowala, a potem zjedlismy sniadanie, ja poszlam spac on zabral malego bo o 17 byl jego mecz. Suma sumarum nie zrobil, jutro ma robic , sie obaczy. Wtedy powiem, ale wygladaja jak nasze, w sumie podobne nadzienie, mowi ze lepsze od naszych .
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.

będzie lepiej. A Sebastian chodzi do przedszkola?

Zdziwilam sie . Chyba ze cos namieszal
. Ja juz bylam pol spiaca w aucie i nie poszlam. Pamietam ze mowilas cos kiedys o tych tapsach. a kolezanka cwiczyla na nic? czy dupa nic? na mnie dzialaly , power ze szok, co do ceny to nawet nie wiem bo pierwsza lepsza strone dalam z tymi tablektami
i cena 100 f. Tylko nie zlukalam jeszcze jak z pozycja tam jest .
. Do przedszkola juz bym go dala
.

a dzisiaj tz i mnie co zoladek boli
masakra,dzieci pija orsalit (z wieeelkim oporem) i lacidobaby im podaje,juz jest lepiej,najgorsza byla noc z wtorku na srode,a wtedy akurat bylismy po trasie niewyspani a tu zonk

, ktoras chetna do pomocy ?
hehe 
super, teraz bedzie ci sie lepiej spalo
genialne, nie slyszalam tego nigdy hehe, ale chyba cos w tym jest