Panny Młode 2010 - cz. VI - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-04, 16:28   #2101
lain
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2010 - cz. VI

Cytat:
Napisane przez szana Pokaż wiadomość

Lain a Ty jesteś socjoloszką prawda?
masz może książkę Sztompki w domu?
no jasne, ze mam
juz odpisalam na PW
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 16:29   #2102
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
co do chomiczówek to ja też mam TZ mówi na mnie chomiczówka
Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
takie wyzwanie, ze tak czy siak nie masz szans
Cytat:
Lain Samoa Wy nie kozaczcie bo ja i tak mam największe chomiczówki
Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
nie rozpędzajcie się tak
moje też są pokaźne
Chomiczówki/Chomicze gęby - Panny Młode 2010

Cytat:
właśnie przeglądam maturę z polaka
tematy takie proste, że ja bym nawet teraz siadła i napisała.

Cytat:
tak naprawdę to podobieństwo widać ale masz przystojnego braciszka no no fajny świadek z niego będzie

aaaa jeszcze jedno moja siostra się dzisiaj zaręczyła
mają dziś z jej TŻ 5 latek razem i pojechali sobie gdzieś już przed południem,po paru godzinach przyjeżdżają a ona już z pierścionkiem na palcu mama dostała bukiet oczywiście a tata whiskacza ciesze sie razem z nią ma śliczny pierścionek
hehe no łodny chłopok podobo się dziewcynom Fajny świadek z niego będzie, bo w sierpniu był swiadkiem u kolegi i kupił wypasiony garnitur, więc będzie kozacko wyglądał
U nas tez były kwiaty+whiskacz
20 lat to młodziutkaBędziesz mogła pohandlowac z nią suknią

Cytat:
rozgrzeszam cie [puk puk]
o jaaaa

Cytat:
laski a Wy macie jakies wolne z okazji Juwenaliow? bo ja szuka i szukam i zadnej informacji znalezc nie moge
pewno tradycyjnie nasz dziekan (a raczej pani dziekan) nas oleje...
ja mam wolny piątek dlatego też w czwartek wieczorkiem jadę nad morze W sumie to jakby ni ebyło wolnego to tez bym pojechała

Cytat:
Napisane przez grulla Pokaż wiadomość
kurcze, niezła rozbieżność co do najbardziej obleganych godzin na ślub
my na 99% weźmiemy 17, goście jadą z daleka i chcemy i dać czas na wytchnienie, odświeżenie. Jak tak sobie o tym pomyśle, to ciężko mi sobie wyobrazić ile ludzi tego dnia przewinie się przez mój dom!! I wcześniej ile sprzątania, przygotowań...
dlatego my płacimy gosciom za hotel i mamy ich z głowy, bo w****iona panna młoda to nie jest to
U nas pewnie do domku przyjedzie najbliższa rodzina, żeby na mnie popatrzeć przed wyjściem A reszta będzie czatować pod kościołem. Dziś nawet przechodziłam koło mojego koscioła i sobie myslałam, że to mój kościół i gdzie zaparkuje autokar dla gości i że pewnie my zostawimy autko przy takiej alejce i sie przejdziemy nia do kościoła

Cytat:
Lain a Ty jesteś socjoloszką prawda?
masz może książkę Sztompki w domu?
ja mam Sztompkę, mogą Ci go nawet wyrecytować- Lain pewnie też
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 16:31   #2103
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość

a jakze
od ktorego rozdzialu i wersetu zaczac?
Stary 2009-05-04, 16:37   #2104
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
a jakze
no dobra to quiz - strona 283, wers 12, trzecie słowo od prawej

jestem na diecie SB i jadłam dziś jajecznicę z dówch jajek, trzy małe pomidorki, cztrey małe ogórki, serek biały chudy na pół z moją pieską i na koniec trzy delicje, mam słaby charakter
Stary 2009-05-04, 16:41   #2105
szana
Zadomowienie

Cytat:
no jasne, ze mam
juz odpisalam na PW
tak wiem,dziękuję
niechcący wysłałam też do Grulli i dalej już wiesz
Cytat:
hehe no łodny chłopok podobo się dziewcynom Fajny świadek z niego będzie, bo w sierpniu był swiadkiem u kolegi i kupił wypasiony garnitur, więc będzie kozacko wyglądał
U nas tez były kwiaty+whiskacz
20 lat to młodziutkaBędziesz mogła pohandlowac z nią suknią

a to tym bardziej w w wypasionym garniaku
nie dziwię się,że się podoba frelkom
wątpię,bo ona ma raczej inny gust co do sukni ona ma podobny gust co nasza Tancerka hehe więc taki handel odpada

ooo to super to recytować tu proszę 4 teorie interakcji
Cytat:
a jakze
właśnie od tego co mi potrzeba hhh
szana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 16:44   #2106
lain
Zakorzenienie

Cytat:
no dobra to quiz - strona 283, wers 12, trzecie słowo od prawej

"towarzyszy"

str. 220 wers 10 trzecie slowo od lewej

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:
to juz niech Grulla "recytuje"

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-05-04 o 16:43
Stary 2009-05-04, 16:46   #2107
szana
Zadomowienie

Cytat:
"towarzyszy"

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

to juz niech Grulla "recytuje"
5 z plusem hehehe(chociaż nie wiem co tam jest :P ale pewnie dobrze prawisz)

właśnie na nią czekam

będę za parę minut bo mnie wyciągają na zaręczynowego drinka do salonu

Edytowane przez szana
Czas edycji: 2009-05-04 o 16:50
szana jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-04, 16:55   #2108
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj

tak naprawdę to podobieństwo widać ale masz przystojnego braciszka no no fajny świadek z niego będzie

Wszystkiego naj naj naj nie smutaj się już

a ja mam ślub o 12 u nas to są i wcześniej śluby a goście wytrzymują całą noc i jest super np ostatnio był ślub mojej przyszłej szwagierki-tzn wrzesień tamtego roku i był 30 stopniowy upał wtedy,też na 12 mieli a goście i tak się super bawili cały czas
pozatym na sali jest klima więc spoko

mają dziś z jej TŻ 5 latek razem i pojechali sobie gdzieś już przed południem,po paru godzinach przyjeżdżają a ona już z pierścionkiem na palcu mama dostała bukiet oczywiście a tata whiskacza ciesze sie razem z nią ma śliczny pierścionek
ooo której??? Oooo matko! Mnie by pozabijali, jakbym wypaliła, ze na 12 mam kosciół zarezerwowany Podziwiam doprawdy! A mi się 15 zbyt wczesną wydawała

A zaręczonym gratuluję! Wszystkiego dobrego życzę i niech siostra będzie szczęśliwa

Tancerka będzie miała kupca na kieckę

Cytat:
moja mam powiedziała, że i tak mi da moją połowę na wesele ale mam nadzieję, że albo TZ rodzice w końcu po spotkaniu się opamiętają...
To miło, że macie wsparcie od Twojej mamy, na spotkaniu spróbujcie wyjaśnić tą sytuację. Ja swoją mamuśkę też chcę podbuntować trochę, bys ię do teściów odezwała w sparwie wesela na następnym spotkaniu, bo jak tak dalej pójdzie, to nigdy nic nie będzie wiadomo, a teściowie ani słowem się nie odezwali, że wspomogą. Wiem! Nie mają obowiązku, ale skoro córce mieszkanie przepisali, a my z Tż pod mostem wylądujemy, dach nad głową sobie zapewnic będziemy musieli sami zapewne 30-letnim kredytem, to chyba te 5 tysięcy dałoby rade nas wspomóc na wesele... ehhh się pożaliłam Moi to chociaż sami z siebie wyskoczyli, że pomogą ile będą w stanie, nie mogę liczyć, że dadzą nam na mieszkanie, czy na całoś wesela, ale ile będą mogli, to pomogą. Do tego ile będziemy mogli to zapłacimy zapewne po ślubie z prezentów.
Cytat:
mnie też coś nauka nie wychodzi, senna jestem i jakaś "rozwalona"...

kurcze, niezła rozbieżność co do najbardziej obleganych godzin na ślub
my na 99% weźmiemy 17, goście jadą z daleka i chcemy i dać czas na wytchnienie, odświeżenie. Jak tak sobie o tym pomyśle, to ciężko mi sobie wyobrazić ile ludzi tego dnia przewinie się przez mój dom!! I wcześniej ile sprzątania, przygotowań...

a za 2 tyg Tż przyjeżdża!
my wprawdzie mamy mieć pokoje dla gosci nad salą w której będzie wesele i mogą przyjechać już rano, przespać się, odświeżyć, ale wiadomo, że dziadek, czy Rodzice Tż przyjadą najpierw do nas do mieszkania, dobrze, ze 4 pokoje są, ja się zamknę w swoim, wygonię wszystkich i będę miała gdzieś, będę czekać na Tż
Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
Jak śluby zawsze są o 14 tylko ten jeden raz wspomniany na 15, to wytrzymają Wprawieni są Jakbym ich zaprosiła na 17 to by się dziwili, że czemu tak późno.
ehhh wstawiłabym fotki na gm ale nie wiem jakEhh ciężko jest być idiotą komputerowym
W końcu ktoś kto ma tą samą chorobę co ja

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2009-05-04 o 16:57
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 17:02   #2109
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
tak wiem,dziękuję
niechcący wysłałam też do Grulli i dalej już wiesz

a to tym bardziej w w wypasionym garniaku
nie dziwię się,że się podoba frelkom
wątpię,bo ona ma raczej inny gust co do sukni ona ma podobny gust co nasza Tancerka hehe więc taki handel odpada

właśnie od tego co mi potrzeba hhh
strona 73behawioralna, wymiany-racjonalnego wyboru, dramaturgiczna i symboliczny interakcjonizmCo tam sie będziesz ze Sztompka zabawiać, pogooglaj
On tak fajnie w tym garniaku wygląda, że sie śmialiśmy, ze lepiej niz pan młody

Cytat:
"towarzyszy"

"<żarłoczne>" - śmiesz mnie sprawdzać?
Ja tak długo nie odpisywałam wcale nie dlatego, że wygrzebywałam Sztompkę z półki, bo stoi w drugim rzędzie, bo juz mi sie nie mieszczą
Przyjechała do nas rodzinka, której odwiedzin rodzice próbowali uniknąć i prawie im się udało bo byli w ogrodzie i nie słyszeli domofonu, ale ja byłam w domu i słyszałam to otworzyłam im bramę. Chyba sa niepocieszeni
Stary 2009-05-04, 17:05   #2110
lain
Zakorzenienie

Cytat:

"<żarłoczne>" - śmiesz mnie sprawdzać?
Ja tak długo nie odpisywałam wcale nie dlatego, że wygrzebywałam Sztompkę z półki, bo stoi w drugim rzędzie, bo juz mi sie nie mieszczą
Przyjechała do nas rodzinka, której odwiedzin rodzice próbowali uniknąć i prawie im się udało bo byli w ogrodzie i nie słyszeli domofonu, ale ja byłam w domu i słyszałam to otworzyłam im bramę. Chyba sa niepocieszeni
wygrzebac z polki? no jak to tak mozna?
ja to z pamieci lece
Stary 2009-05-04, 17:09   #2111
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
To miło, że macie wsparcie od Twojej mamy, na spotkaniu spróbujcie wyjaśnić tą sytuację. Ja swoją mamuśkę też chcę podbuntować trochę, bys ię do teściów odezwała w sparwie wesela na następnym spotkaniu, bo jak tak dalej pójdzie, to nigdy nic nie będzie wiadomo, a teściowie ani słowem się nie odezwali, że wspomogą. Wiem! Nie mają obowiązku, ale skoro córce mieszkanie przepisali, a my z Tż pod mostem wylądujemy, dach nad głową sobie zapewnic będziemy musieli sami zapewne 30-letnim kredytem, to chyba te 5 tysięcy dałoby rade nas wspomóc na wesele... ehhh się pożaliłam Moi to chociaż sami z siebie wyskoczyli, że pomogą ile będą w stanie, nie mogę liczyć, że dadzą nam na mieszkanie, czy na całoś wesela, ale ile będą mogli, to pomogą. Do tego ile będziemy mogli to zapłacimy zapewne po ślubie z prezentów.
hmmm to chyba chamsko z deczka, bo z tego co obserwuję dookoła to jak ktos ma jakies mieszkanie czy cos to albo przepisuje obojgu na pół albo jednemu, ale to drugie dziecko ma być spłacone.

ej dziewczyny wrzućcie fotki na gm, bo mi się nudziBardzo prosi

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Cytat:
wygrzebac z polki? no jak to tak mozna?
ja to z pamieci lece

ależ absolutnie! Właśnie się usprawiedliwiłam, że wcale tego nie robiłamJa nawet znam na pamięć wspak i po hebrajsku

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-04, 17:21   #2112
lain
Zakorzenienie

Cytat:

no wlasnie! wrzucac ale juz! to zaden wyczyn - w pole adresata prosze wpisac:
panny-mlode-2010@googlegroups.com
ladujemy zdjecia jak zalaczniki do kazdego innego maila. dajemy stosowny temat maila i klikamy zeby sie wyslalo. latwizna

Cytat:
ależ absolutnie! Właśnie się usprawiedliwiłam, że wcale tego nie robiłamJa nawet znam na pamięć wspak i po hebrajsku

ktoras mowila niedawno, ze Lakcid niedobry... jak dla mnie calkiem smaczny mieszam z mlekiem i wychodzi jak takie mleko z tubki - troche slodkawe. na lyzeczke i do buzi stwierdzam, ze jeden ze smaczniejszych lekow

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-05-04 o 17:23
Stary 2009-05-04, 17:27   #2113
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:

no wlasnie! wrzucac ale juz! to zaden wyczyn - w pole adresata prosze wpisac:
panny-mlode-2010@googlegroups.com
ladujemy zdjecia jak zalaczniki do kazdego innego maila. dajemy stosowny temat maila i klikamy zeby sie wyslalo. latwizna

ktoras mowila niedawno, ze Lakcid niedobry... jak dla mnie calkiem smaczny mieszam z mlekiem i wychodzi jak takie mleko z tubki - troche slodkawe. na lyzeczke i do buzi stwierdzam, ze jeden ze smaczniejszych lekow
prościzna a one sie usprawiedliwiają, że nie umieją, nie ma tak, macie wrzucać, żeby nikt sie nie nudziłA zwłaszcza ja Ileż mam patrzeć na moja buziunię
Teraz przejrzałam zdjęcia z wakacji w stroju kąpielowym i stwierdzam publicznie - teraz jestem grubaskiem
A jaki lek bierzecie jakby cos tam Was złapało?Nifuroksazyd czy taki pomarańczowy?
Stary 2009-05-04, 17:30   #2114
lain
Zakorzenienie

Cytat:
A jaki lek bierzecie jakby cos tam Was złapało?Nifuroksazyd czy taki pomarańczowy?
teraz bierzemy profilaktycznie Lakcid (Lacidofil wlasnie sie skonczyl) co by sie dozbroic w bakterie. a na miejscu kupimy sobie ichniejszy Antinal tak na wszelki wypadek (bo te nasze tam na miejscu podobno niewiele sa warte )
ale jestem dobrej mysli w koncu to Sharm - oni tam nie biora wody z Nilu jak w Hurghadzie tylko z morza, wiec podobno duzo mniejsze ryzyko

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-05-04 o 17:33
Stary 2009-05-04, 17:43   #2115
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm to chyba chamsko z deczka, bo z tego co obserwuję dookoła to jak ktos ma jakies mieszkanie czy cos to albo przepisuje obojgu na pół albo jednemu, ale to drugie dziecko ma być spłacone.

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Musi być kogoś stać, by "spłacić" drugie dziecko, jeśli moi rodzice w przyszłości przepisza mi mieszkanie, to nie zamierzam nikogo spłacać (chodzi o rodzeństwo), bo otrzymali oni inną pomoc, np organizację wesela (każde 2-3 razy większe niż moje), remont mieszkań, tony mebli, pomoc finansową, a na stare lata, to ja rodzicami się zająć będę musiała, na moją głowę to już spada i spadnie jeszcze więcej, a oni będą tylko gośćmi, na dojezdne. Może się jakoś sytuacja wyklaruje... A jak nie to damy radę, razem z Tż jakoś sobie poradzimy

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2009-05-04 o 17:56
Stary 2009-05-04, 17:44   #2116
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Hello PM-ki
lusmarija, szkoda mi Ciebie Przyjechałaś na wycieczkę i tu takie coś Dobrze, że później już było lepiej

szana, gratulacje dla siostry

My chcemy mszę na 16. U mojej siorki była taka sama godzina i wszystko było git

A teraz wielka prośba dla anglistek. Jakby któraś miała chwilkę czasu, to czy mogłabym podesłać pisemko do urzędu skarbowego do sprawdzenia? Nie cierpię pisać takich rzeczy a szczególnie jak to nie jest na zaliczenie tylko tak "real life"
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 17:48   #2117
chilanes
Zakorzenienie

Ksiądz stwierdzi, ze poszaleliśmy, jak go teraz zacznę o to wszystko pytać
Jojciu ale się zimno i ciemno zrobiło! I deszcz pada, w końcu... po miesiący chyba!

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2009-05-04 o 17:51
Stary 2009-05-04, 17:50   #2118
gosica502
Wtajemniczenie

aniolek nie wiem czy podołam ale jakby coś to mi to możesz podesłac Nie wiem czy się na coś przydam ale zawsze co dwie głowy to nie jedna
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 17:56   #2119
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Ksiądz stwierdzi, ze poszaleliśmy, jak go teraz zacznę o to wszystko pytać
nam powiedzial, ze szczegoly omowiomy 3 miesiace przed slubem a teraz sie tylko zapisalismy do kalendarza

Cytat:
Jojciu ale się zimno i ciemno zrobiło! I deszcz pada, w końcu... po miesiący chyba!
i nawet jakos bardziej zielono sie zrobilo
Stary 2009-05-04, 18:02   #2120
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
teraz bierzemy profilaktycznie Lakcid (Lacidofil wlasnie sie skonczyl) co by sie dozbroic w bakterie. a na miejscu kupimy sobie ichniejszy Antinal tak na wszelki wypadek (bo te nasze tam na miejscu podobno niewiele sa warte )
ale jestem dobrej mysli w koncu to Sharm - oni tam nie biora wody z Nilu jak w Hurghadzie tylko z morza, wiec podobno duzo mniejsze ryzyko
pewnie będzie ok, w końcu turysci tam niejeżdżą, żeby w kiblu siedzieć i oni o to dbaja, bo wiedzą jakie jest ryzyko.

uważam, że to nie w porządku dając jednemu dziecku nieruchomość a drugiemu nic. U nas jest tak, że jak jednemu przepiszą to nie rodzice spłacają tylko ten brat czy siostra na którą przepisali. U nas tak będzie.
W sumie niefajnie, że nie wiecie na czym stoicie, ale moż enie mają kasy i ciężko im sie do tego przyznać.
Dopisuję sobie lokalizacje do zdjęc na picasie, przynajmniej mam zajęcie

Edytowane przez Samoa
Czas edycji: 2009-05-04 o 18:17
Stary 2009-05-04, 18:05   #2121
lain
Zakorzenienie

Cytat:
uważam, że to nie w porządku dając jednemu dziecku nieruchomość a drugiemu nic. U nas jest tak, że jak jednemu przepiszą to nie rodzice spłacają tylko ten brat czy siostra na którą przepisali. U nas tak będzie.
W sumie niefajnie, że nie wiecie na czym stoicie, ale moż enie mają kasy i ciężko im sie do tego przyznać.
Dopisuję sobie lokalizacje do zdjęc na picasie, przynajmniej mam zajęcie
tez uwazam, ze to troche niesprawiedliwe moj TZ ma podobna sytuacje. jego siostra dostala od dziadkow mieszkania, a on... nic
on pewno dostanie po rodzicach tylko kiedy to bedzie choc podejrzewam, ze raczej nasze dzieci je dostana... czyli TZ zostaje z niczym
dobrze, ze chociaz za wesele zaplaca i ze nie ma takich jazd jak u Kasi
Stary 2009-05-04, 18:06   #2122
onaella
Zakorzenienie

ajudooooooooo

ktora z Was chciała by mi zrobić jakościowke i interpretację z jakiegoś pytania z ankiety

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 18:06   #2123
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość

ktora z Was chciała by mi zrobić jakościowke i interpretację z jakiegoś pytania z ankiety
pewno wszystkie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-04, 18:08   #2124
grulla
Raczkowanie

GG do grulla

Cytat:
dlatego my płacimy gosciom za hotel i mamy ich z głowy, bo w****iona panna młoda to nie jest to
U nas pewnie do domku przyjedzie najbliższa rodzina, żeby na mnie popatrzeć przed wyjściem A reszta będzie czatować pod kościołem. Dziś nawet przechodziłam koło mojego koscioła i sobie myslałam, że to mój kościół i gdzie zaparkuje autokar dla gości i że pewnie my zostawimy autko przy takiej alejce i sie przejdziemy nia do kościoła
my też płacimy za hotel, ale nie wszystkim i nie da się ukryć i przewidzieć, że niektórzy przyjadą za późno,by do hotelu zaglądać przed ślubem , choć wolałabym,żeby wzięli pod uwagę i tak spore zamieszanie. W sumie sie tym nie martwię

O nie dziewczyny, nie każcie mi Sztompki recytować!
Z tego podręcznika uczyłam się na "socjologie dla administratywistów" , całość nie obowiązywała ;p Jestem zwolniona ze znajomości możecie mnie z jakiejś ustawy odpytać co najwyżej

grulla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 18:13   #2125
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
gratulacje dla siostry dobrze ze przynajmniej się wam tak bezczelnie nie wwaliła z terminem jak nam szwagier..
Cytat:
laski a Wy macie jakies wolne z okazji Juwenaliow?
jak sobie sami zrobimy wolne to będziemy mieli aczkolwiek coś mi się obiło o uszy ze w srode popołudniu nie ma zajec- akurat by mi to pasowalo ale to jak zwykle tylko plotki...
Cytat:
Chomiczówki/Chomicze gęby - Panny Młode 2010
na pewno nie będę na ciebie z tym tytułem moje guru głosowac!!! trzymaj fason bo się staczasz na dno

Cytat:
wątpię,bo ona ma raczej inny gust co do sukni ona ma podobny gust co nasza Tancerka hehe
hehehe no to już mam kupca na suknię ślubną kupię sobie wielką bezę i potem się podzielę z nią na pół z twoją siostrą

dziewczyny kupiłam sobie talerzyki takie większe kanapkowe i kwadratowe sa- będę serwować na nich tżtowi śniadanka i kolacje w towarzystwie kubków w tych samych kolorach-2 ciemnofioletowe, 2 czerwone i 2 kremowe cuuuuuuuudne- zakochałam się w nich 13zł za sztukę cholerka ale warto było bo teraz sikam w majtki z radości
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 18:16   #2126
chilanes
Zakorzenienie

Ale ja nie chcę by ona nam coś płaciła, nie o to chodzi. Dali, w porządku, jednoznacznie rozumiem, że Ona z przyszłym męzem sie na starość teściami zajmą i ja ich na głowie mieć nie będę, ale skoro ona dostała takw iele, bo meiszkanie wg mnie jest ogromną pomocą w start w dorosłe życie, to miło by było, gdyby do nas też rękę wyciągnięto. Jak już powiedziałam, ja nie uważam, bym musiała w ewentualnej przyszłości (o ile to nastąpi) zwracać coś rodzeństwu, bo oni otrzymali naprawdę ogromną pomoc od rodziców, poza tym to rodziców decyzja, a nie moje widzimisię, więc nie widzę powodu dla którego ja bym miała spłacać. Nie wiem już sama... w przypadku teściów to chyba bardziej mi chodzi o samo zainteresowanie tematem, oczywiście, jakby pomogli nam finansowo to byłoby cudownie, tylko niech się w końcu określą.
Stary 2009-05-04, 18:23   #2127
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
pewno wszystkie
wiedzialam

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
dziewczyny kupiłam sobie talerzyki takie większe kanapkowe i kwadratowe sa- będę serwować na nich tżtowi śniadanka i kolacje w towarzystwie kubków w tych samych kolorach-2 ciemnofioletowe, 2 czerwone i 2 kremowe cuuuuuuuudne- zakochałam się w nich 13zł za sztukę cholerka ale warto było bo teraz sikam w majtki z radości
zrób zdjęcia i pokaż

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 18:33   #2128
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
tez uwazam, ze to troche niesprawiedliwe moj TZ ma podobna sytuacje. jego siostra dostala od dziadkow mieszkania, a on... nic
on pewno dostanie po rodzicach tylko kiedy to bedzie choc podejrzewam, ze raczej nasze dzieci je dostana... czyli TZ zostaje z niczym
dobrze, ze chociaz za wesele zaplaca i ze nie ma takich jazd jak u Kasi
mój brat ma mieszkanie od dziadków, ale to mi tam lata, ciesze sie, że ma Jak tak sobie gadaliśmy to sie umówilismy, że on bierze ten dom, w którym teraz mieszkamy i mnie spłaci albo da mi to mieszkanie od dziadków i będziemy kwita. W ogóle powiem Wam, że u mnie w rodzinie były straszne cyrki o to, że dziadkowie dali to mieszkanie mojemu bratu dlatego my jesteśmy bardzo zrażeni do takich spadkowych spraw i na pewno załatwimy je miedzy soba na poziomie.
Mój tata dobrze mówi - że niektórzy to by sie za kasę dali wydoić i taka jest prawda.

Własnie my nie mamy czego dostać, ten dom, w którym teraz mieszkamy to własnie nasze dzieci dostaną - tzn mojego brata dzieci, bo on mi da kasiorę tak wynika z naszych ustaleńOn ma mieszkanie, ja nic nie dostanę, tylko kasiore od rodziców i jak będe chciała to mi działke przepiszą, ale po co mi jak póki co nie chce się budować.
Masakra z tymi róznymi spadkami jest - ludzie to zamiast sie cieszyć, ze cokolwiek dostana to byle jak najwięcej ciągną, żenada.
Ale na pewno będzie po równo, nie będzi etak, że jedno z nas zostanie z niczym, tak samo rodzice tż, on ma jeszcze dwoje rodzeństwa i wszystko elegancko będzie załatwione.

Cytat:
ajudooooooooo

Cytat:
my też płacimy za hotel, ale nie wszystkim i nie da się ukryć i przewidzieć, że niektórzy przyjadą za późno,by do hotelu zaglądać przed ślubem , choć wolałabym,żeby wzięli pod uwagę i tak spore zamieszanie. W sumie sie tym nie martwię
wiecie co, ja to bym sama zapłaciła za hotel jakbym wiedziała, że ktos mi ma płacić. Wcale tego nie oczekuje od moich gości, zapłacę im jest ok,bo o mój wybór, że wesele jest gdzie jest, ale nie chciałabym, żeby ktoś płacił za mnie, głupio by mi było.

Cytat:

zrób fote i gm
Stary 2009-05-04, 18:54   #2129
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:

zrób zdjęcia i pokaż
nie mam aparatu ale ty jako lublinianka możesz pójść do Plazy i do sklepu Home&You sobie zajść i po lewej stronie są półki z tymi rzeczami- są kubki, talerze duze, takie na zupę, takie mniejsze talerzyki na kanapeczki, malutkie talerzyki z filiżankami, miseczki itp w różnych kolorach- ja sobie wzięłam 2 czerwone 2 ciemnofioletowe i 2 kremowe

nie wiem czy widziałyście ale dwie panny młode 2009 wkleiły swoje fotki na wątku- przepięknie wyglądały jejjjjj już się nie mogę doczekać aż będę miała sama takie fotki

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

a ja przeczytałam sobie relację panny młodej 2009 na ich wątku i sie trochę zaniepokoiłam sprawą utworów granych przez organistę... a raczej tym że powinno się z nimi ustalac takie rzeczy... ja myślałam że oni sami wiedzą co grac i na wyjście tradycyjnie marsza tego ślubnego a tu doopa... ja mam nadzieję że moja organistka zagra coś normalnego bo ja nawet nie wiem jakie utwory są do wyboru na ślub!!! jejciu.. a w ogóle to zaczęłam się bać że moja organistka będzie miała urlop w dniu mojego ślubu albo coś.. i przyjdzie za nią na zastępstwo taka anemiczna organistka która coś tam śpiewa ale jakby chciała a nie mogła.. no i takie oto targają mną obawy...
kurczę już bym coś załatwiała na ten ślub ale jak szwagier jeszcze nic nie robi to mi głupio zaczynać temat nawet jak wesele mam 7 miesiecy później ale żeby nie było że stoję w miejscu to przynajmniej ustaliłam sobie menu z tżtem i potem z mamą i teściową. jedno danie chcemy dodać na drugi dzień- zamiast bigosu-szaszłyki z frytkami- bo kto by chciał jeść bigos na weselu.. mam nadzieję że nie każą mi drogo dopłacac...
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 19:13   #2130
lain
Zakorzenienie

Cytat:
mój brat ma mieszkanie od dziadków, ale to mi tam lata, ciesze sie, że ma Jak tak sobie gadaliśmy to sie umówilismy, że on bierze ten dom, w którym teraz mieszkamy i mnie spłaci albo da mi to mieszkanie od dziadków i będziemy kwita. W ogóle powiem Wam, że u mnie w rodzinie były straszne cyrki o to, że dziadkowie dali to mieszkanie mojemu bratu dlatego my jesteśmy bardzo zrażeni do takich spadkowych spraw i na pewno załatwimy je miedzy soba na poziomie.
Mój tata dobrze mówi - że niektórzy to by sie za kasę dali wydoić i taka jest prawda.
mojemu TZowi tez juz to lata. wiadomo, ze takie mieszkanie sporo ulatwia na starcie, ale to mieszkanie to ani piekne ani okolica ciekawa z reszta jego siostrzj i jej mezowi ciezko byloby sie dorobic swojego mieszkania. a na pewno sporo ciezej niz nam

a po moich dziadkach odziedziczyli z kolei rodzice. a mi rodzice chca dac ziemie - moge sobie wybrac, na ktorym kawalku bede chciala postawic kiedys dom
ja w sumie nie wiem jak bedzie zalatwiona sprawa mieszkania, domu itp. wyjdzie w praniu

Cytat:

a ja przeczytałam sobie relację panny młodej 2009 na ich wątku i sie trochę zaniepokoiłam sprawą utworów granych przez organistę... a raczej tym że powinno się z nimi ustalac takie rzeczy... ja myślałam że oni sami wiedzą co grac i na wyjście tradycyjnie marsza tego ślubnego a tu doopa...

ja juz mam ustalone mniej wiecej co kiedy bedzie grane i spiewane
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości