|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dziewczyny z Plus Size z przyjemnością gubią kochane ciałko :)
Dzień dobry
Dziewczyny jeszcze śpicie? Ja dzisiaj synka prowadziłam na 7.30 do przedszkola bo ma angielski a teraz zjadłam śniadanko i dopijam kawke. Wiola a wiesz coś o tych meblach Forte lub Paged ![]() Forte są tańsze bo komplet wychodzi ok 1 800 a Paget 2 600 zobaczymy co wybiore a wypoczynek jestem zdecydowana ale nie wiem jakiej to firmy. http://www.allegro.pl/item774283438_..._promocja.html http://www.allegro.pl/item764952035_...0_odcieni.html lub z tego Milano ale komplet a do RTV chciała bym taki stolik ale niski
|
|
|
#2102 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Magda nie kojarzę tych mebli.. jak mówię ścianki czy regały raczej się szybko nie niszczą i nawet jak są ze zwykłej płyty i oklejone to się ładnie prezentują... taka moja uwaga, że na meblach ciemnych widać kurz bardzo i trzeba częściej przecierać niż na jasnych... co do wypoczynków to musisz sama ocenić i wypytać się sprzedawcy z czego zrobione, wypełnione itp no i jak mówisz że wygodne to super bo o to chodzi, żeby nie tylko ładnie wyglądało, ale i miło się siedziało i wypoczywało ![]() u mnie na dzień dobry kasza manna i 100 brzuszków.. a teraz do szkoły trzeba się zbierać szkoda tylko, że autem bo nie zdąrzymy na piechotę... a po powrocie dokumenty miłego dnia będę tu zaglądać
|
|
#2103 |
|
Zadomowienie
|
ja dopiero wróciłam z miasta.padam z nóg i nie mam ochoty nawet ćwiczyć
.Na dworze taka zimnica, że jak tak dalej pójdzie to będę musiała zacząć ubierać zimową kurtkę , a co będę nosić wobec tego jak spadnie śnieg i temp. spadną poniżej 0 st. ![]() na drugie śniadanie zjadłam dziś MÜLLER MIX CHOCO STARS(nawet nie wiem ile to ma kcal) , bo nie ma na opakowaniu i gorący kubek z grzankami wiem, wiem.....nie powinnami uszczykłam trochę kulek winogrnona ![]() zabijcie mnie , ale dziś nie chce mi się ćwiczyć |
|
|
|
|
#2104 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki Wiola za wskazówki
A ja przygotowałam do obiadu ziemniaki,mielone i kapusta słodka. Za oknem wyszło słonko ale na dworze zimno Wczoraz zaliczyłam 40 min na steperku oglądałam kuzynki steper kupiła za 90 zł ale dziewczyny są różne bo ja mam skrętny ale te pedały są naprawde wysokie a ona ma 20 cm niżej te stopnie napewno nie ma takiego efektu jak u mnie ona ma mini steper jest do 100kg a ja mam do 150kg wydawało mi się że one się nie różnią a jednak. Pozdrawiam pa
|
|
|
#2105 |
|
Zadomowienie
|
Magda a ty na tym steperze to 40 min bez przerwy jedziesz na raz?Zastanawiam się czy np.2 seriami po 15 min też można
![]() tzn. zapewen można tylko jaki to ma wpływ na ogólne spalanie zapewne lepiej 30mni bez przerwy wytrzymać
|
|
|
|
|
#2106 |
|
Zadomowienie
|
30 minut na rowerku zaliczone i 330kcal bye bye
|
|
|
|
|
#2107 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pojechałam z dzieciakami na gzyby i deszcz nas wygonił mamy 3 grzybki szkoda.
|
|
|
|
#2108 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To ty masz blisko do lasu chyba, prawda Fajnie |
|
|
|
|
|
#2109 |
|
Rozeznanie
|
Ja zawsze wieczorem ok 20-21.00 i potem już nie jem.
A do lasu mam blisko ok 500metrów
|
|
|
#2110 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a to super ![]() ja na obiad zjadłam pomidorówkę. Ale mam coraz większą ochotkę na pizzę. I tak sobie pomyślałam, że gdybym tak zrobiła ciasto na mące razowej i posypała ją odrobinką sera tego co niezapomniana poelcałaś z lidla, niskotłuszczowego....to może to by miało jakoś mniej kcal...... ![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- kurde! co to za cisza przed burzą ![]() Wiola przyszły notatki
|
|
|
|
|
|
#2111 |
|
Rozeznanie
|
Ćwiczenia naczczo są ok jeśli nie są za intensywne i max do 30min... nie ma jedzenia, więc organizm czerpie bezpośrednio z zapasów energię... jak masz wybór to dobrze poćwiczyć rano np na rowerku 30min przed śniadaniem, a potem wieczorem też 30min i dobrze żeby choć 2-3 razy w tygodniu zrobić te interwały
Co do pizzy to o wiele lepiej zrobić tak jak mówisz na mące razowej lub na omlecie... dużo warzyw i posypać tym serem 17% najeść się spokojnie i zaspokoić chcice niż za kilka dni pęknąć i rzucić się na pizze... ja po upojnym weekendzie wracam znów do równowagi, ale jestem dziś głodna więc się nie przejmuje że zjem te 2 tyś bo teraz skupiam się na tym, żeby nie tknąć słodkiego... u mnie dziś rano micha kaszy manny, potem jabłko, garść orzeszków i 3 kromki razowca z twarogiem i dżemem, teraz 3 naleśniki z serkiem waniliowym... na kolację pewnie za wiele nie zjem bo jestem pełna... mam nadzieję, że z dnia na dzień będzie mniej i ładniej a co do tego deseru z mulera to Aga szczerze mówiąc troszku jak słodkie... oni mają mnóstwo węgli w tych mlekach i jogurtach a co dopiero z dodatkiem chrupek czekoladowych. Czyli to taka nabiałowa słodycz... w sumie nawet w te jogurty light z jogobelli ładują cukier, więc wiadomo jak masz ochote i od czasu do czasu zjesz to nie tragedia żadna... ale jak już będziesz chciała zejść bardziej z kalori to bierz jogurt nat wkrajaj np banana nawet czy inne owocki, do tego otręby itp a nawet musli z jogurtem też jest ok zaspokaja zachcianke a o wiele lepsze niż gotowce siadam do nauki z synkiem miłego popołudnia
"Do sukcesu nie ma żadnej windy... trzeba iść po schodach" Edytowane przez niezapomniana Czas edycji: 2009-10-13 o 17:27 |
|
|
|
|
#2112 |
|
Zadomowienie
|
no staram się jakoś wrzucić coś słodekiego w tej postaci, bo bym już dawno pożarła jakiegoś kalorycznego potwora
![]() Wiola jak robisz te naleśniki , z czego? A serek waniliowy, którego używasz ile ma kcal? Szukam jakieś alternatywy, a kiedyś jadłam właśnie omlety z mąki razowej i naleśniki z serkiem waniliowym danio, ale on ma chyba coś ok.200kcal. Dziewczyny proszę was o pomoc, bo coś mi nie gra. Obliczyłam sobie podstawowe zapotrzebowanie kaloryczne i zapotrzebowanie na B/W/T. BMR=1872kcal , co po odjęciu 500 kcal przy redukcji i przemnożeniu przez współczynnik aktywności daje 1235kcal. Tożto przecież niemalże dieta 1000 kcal ![]() Dla podstawowego BMR=1872 kcal obliczyłam sobie zapotrzebowanie na B-W-T dla mojej aktualnej wagi, no i oto wyniki: Białka: 156g = 624kcal Węglowodany: 120g=480kcal Tłuszcze: 581 kcal co daje 64,5g Teraz 500 kcal, które powinnam od tego odjąć ze względu na redukcję to ok. 125g węglowodanów lub białka i 55,5g tłuszczu. Czyli wynika z tego, iż abym schudła muszę wyeliminować zupełnie tłuszcze lub węgle Coś mi tutaj nie gra To przecież nie możliweKurde ale się zapętliłam, teraz mam niezłą traumę ![]() P.S. PIZZA chyba odpada - nie wiem czym zastąpić margarynę przecież tam idzie margaryna i olej Na Dukanie zalecali parafinę, ale się nie odważę. Macie jakiś inny pomysł na ciasto pod pizzę z mąki razowej, dodam mleko i drożdże. ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- już mam ![]() zrobię sobie dietetyczną pizze: ciasto:
Ciekawe co z tego wyjdzie za hybryda ![]() dam kurczaka, warzywa: trochę kukurydzy z puszki, fasoli, brokuła, pieczary, papryke, popruszę odrobiną serka z lidla 17% tłuszczu i będzie git Edytowane przez Agna Czas edycji: 2009-10-13 o 17:43 |
|
|
|
|
#2113 |
|
Rozeznanie
|
Aga ja wciągnęłam na szybko nalesniki zwykłę robione przez moją mamę... kupiłam sobie mąke razową, ale mi coś naleśniki nie chciały wyjść i lądowały w koszu
![]() Aga coś mało Ci wyszło tych kcal tylko 1800 a proporcji ja sobie nie robiłam bo nie jestem w stanie pilnować przy diecie MŻ proporcji białka do tłuszczu i węgli... po prostu staram się pamiętać o białkach i wrzucać je do każdego posiłku... a jeśli chodzi o tłuszcz to oliwa i orzechy... węgle to razowe pieczywo i makaron, brązowy ryż, warzywa i owoce... nie przeliczam tego
|
|
#2114 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny, powiem wam ze znow duzo piszecie
![]() niezapomniana patyczku;P Agna kochana! jak ja sie ciesze i usmiecham jak Ciebie czytam , jak Ci humor wrocil, jaki masz zapal jak dobrze na Ciebie podzialala podyplomowka i spotkanie z Wiola ciesze sie,ze wrocilas tu po weekendzie w nowej, lepszej postaci no i gratki dla meza takze tyle chcialam powiedziec;p
|
|
#2115 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
DZIĘKUJĘ ZA IRVINGA ![]() tak wyszło 1800 kcal Dla kobiety: 1. Mnożymy wagę x 24 godziny = podstawowe zapotrzebowanie kaloryczne (BMR) 2. BMR x 0,9 = poprawiony BMR dla kobiet 3. poprawiony BMR x współczynnik aktywności = dzienne zapotrzebowanie kaloryczne że jestem nisko aktywna to mój współczynnik wynosi 1 ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
a dziękuję . Oj maDo pełni szczęścia brakuje mi jeszcze pracy ![]() a co u Ciebie, czemu tylko tyle chciałaś powiedzieć ?? Napisz co u ciebie? Jak praca i odchudzanko ?
|
||
|
|
|
|
#2116 |
|
Rozeznanie
|
Agna -ja ostatnio zrobiłam pizze ciasto cieniutkie dałam 3 szkl.mąki,1 jajo,5dkg drożdzy,1 szkl wody zamiast mleka,szczypta soli,to jest na 2 blachy do tego dałam pieczarki,polędwice sopocką,cebule,papryke i posypałam odrobiną sera i uroczyłam się nią reszcie dodałam więcej składników ale ciasto mieli to samo i było pycha
![]() Agna w naszym lesie są jagody ale na zbieranie ich to mnie nikt nie namówi chyba że pare prosto do żołądka grzyby uwielbiam zbierać ale jagody jedynie jeść jaśli ktoś je pozbiera![]() MIŁEGO WIECZORU
|
|
|
#2117 |
|
Zadomowienie
|
magdzie nie dziwię się, że nie cierpisz zbierać jagód
, to niezła gimnastyka korekcyjna dla mięśni pleców.Spróbuję w takim razie tą pizzę. wyliczyłam sobie w końcu chyba tak jak trzeba, korzystając z tej strony, gdyby kto chciał skorzystać: http://www.sfd.pl/Dieta_-_u%C5%82%C3..._-t315296.html Moje dobowe zapotrzebowanie kaloryczne to 1685kcal. B-624kcal, W-468 kcal, T-593 kcal (co stanowi ok.4-6 łyżek olwiy z oliwek).Czyli z tłuszczykiem ostrożnie. Ciekawe czy będą efekty, gdy sobie to przerobię na menu ![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- HEJ DLACZEGO NIKOGO NIE MA ![]() CO Z WAMI? ![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- DOBRANOC Edytowane przez Agna Czas edycji: 2009-10-13 o 20:58 |
|
|
|
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki!
Już jestem w domku i jestem tak zmęczona, że na nic nie mam ochoty,od rana do 13 sprzątałam, bo pomagałam bratowej (jutro sklep otwiera). Potem jeszcze powrót do domu, od jutra biorę się znów za ćwiczenia. |
|
|
|
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
praca.. wlasnie, myslalam ze skoro sie oglosilam i same zadzwonily to cos pewnego jednak okazuje sie ze wybiora mnie lub inna panne.. a ze tamta chce w weekendy to ja na pewno wezma.. dla mnie to by bylo za duzo bo po szkole praca i weekendy a gdzie czas na pisanie pracy a przy sesji na nauke.. chce pracowac tak po zajeciach a weekendy miec wolne ale wiadomo ze ja wyjde na tym gorzej, a juz sobie wyobrazalam co sobie kupie
nawet jakby wyszlo 300,400zl to juz duzo moge sobie kupic miesiecznie jakies ubrania kosmetyki, a tak chyba znow musze szukac![]() ide spac....dobranoc
|
|
#2120 |
|
Rozeznanie
|
HEJ HEJ JA JESTEM
Byłam w sklepie i tak się zagadałam z znajomą że dopiero dotarłam do domu a mąż czekał i czekał ![]() ale czasem i on może położyć dzieciaczki do spaniaDOBRANOC KOCHANE
|
|
|
#2121 |
|
Rozeznanie
|
Kochane czasu brak a i nic ciekawego nie było, żeby pisać
DOBRANOC
|
|
#2122 | ||
|
Zadomowienie
|
DZIEŃ DOBRY
Cytat:
??chcecie, żeby mi motywacja spadła ![]() ![]() Mało dziewczyn pisze ![]() ---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ---------- Cytat:
Jak wizyta u fryzjera?? ---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ---------- to ja idę na śniadanie ![]() ---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ---------- przed śniadaniem 20minut rowerkiem zaliczone no to idę na to śniadanie w końcu ![]() na razie Edytowane przez Agna Czas edycji: 2009-10-14 o 08:45 |
||
|
|
|
|
#2123 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() Ja wczoraj niestety poćwiczyłam tylko 20 min. Zmęczyli mnie strasznie w pracy i do tego wymarzłam na przystanku. Dziś na śniadanko miałam 2 jajka na miękko i kromkę razowca z papryką Miłego dzionka
|
|
|
|
|
#2124 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
A ja od rana zaprowadziłam synka do przedszkola a tam tylko 2 dzieci bo dzisiaj podobno dzień nauczyciela i wczoraj pani powiedziała że przedszkole czynne ale dała do zrozumienia że dzieciaki mają być w domu a ja nic o tym nie wiedziałam . Zabrałam małego do domu tym bardziej że mam dzisiaj wyjazd i było mi to po ręce.Za oknem ZIMNO wiatr u nas jest tylko +1.Kochane idę ugotować obiadek dzisiaj zupka kalafiorowa i do tego ryż na słodko
|
|
|
#2125 |
|
Zadomowienie
|
no fakt straszny ziąb. Ja niedługo chyba wyjmuję kurtkę zimową brrrr
|
|
|
|
|
#2126 |
|
Raczkowanie
|
U mnie też strasznie zimno. Tak bardzo się zarzekałam ze do listopada zimowego płaszcza nie założę ale widzę niestety że to nie najlepszy pomysł.
|
|
|
|
|
#2127 |
|
Zadomowienie
|
Niezaponiana , niezapomniany przepis na naleśniki
Prosiłaś, żeby podać. Ostatnio robiłam naleśniki do krokietów z pieczarkami i wyszły No to podaję :1,5 szklanki mąki razowej typ 1850 1 szklanka mleka 0,5% 1 szklanka H2O 2 jajka całe szczypta soli mleko, wodę, sól do gara, stopniowo dodawać mąkę miksująć mikserem, na koniec całe jajka. I dalej ubijać. Jaja na końcu, bo jak dodasz na początku, to ubije ci się pana i będą ci się źle piekły na patelni.Jeśli ciasto wyjdzie ci za gęste dodaj trochę mleka lub H2O. Smacznego
Edytowane przez Agna Czas edycji: 2009-10-14 o 13:22 |
|
|
|
|
#2128 |
|
Zakorzenienie
|
Agna ile te nalezniki maja kcal??
|
|
#2129 |
|
Zadomowienie
|
szczerze nie mam pojęcia ![]() ale mąka razowa typ 1850 to dobre węglowodany ( z niej robią te prawdziwe grahamki), ma niski indeks glikemiczny pójdę sprawdzić ile ta mąka ma kcal w 100 g o ile jest na opakowaniu i dam znać. Jak z tą pracą?wiadomo już coś?Zatrudnią ciebie czy tą grugą dziewczynę? Mam nadzieję, że Ciebie ![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Mąka razowa typ 1850 ma 322 kcal / 100 g Edytowane przez Agna Czas edycji: 2009-10-14 o 11:48 |
|
|
|
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje, chyba sobie zapisze ten przepis.
no nie wiadomo;/ ide do pracy na 15, sama zamykam bede do 21. .. no i nie wiem kiedy sie dowiem, bo te babki musza pogadac (siostry szefowe) dziekuje,za dobre slowa ale i tak wiem,ze tamta wybiora no trudno, dostane stypendium moze w styczniu to tez bede miala jakas kase.. a jeszcze poszukam jakiejs pracy moze czegos pewniejszego. najlepsze jest to,ze przynajmniej nauczylam sie na kasie liczyc zawsze dodatkowa umiejetnosc, ale w cv nie napisze ze kilka dni pracowalam jako sprzedawca;P
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:28.

nawet jakby wyszlo 300,400zl to juz duzo moge sobie kupic miesiecznie jakies ubrania kosmetyki, a tak chyba znow musze szukac