|
|
#2101 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 2
Cytat:
. Tak więc jutro testuj!No proszę, znowu zaczynam pierwsza strone
Edytowane przez Pepus Czas edycji: 2009-08-03 o 19:10 |
|
|
|
|
#2102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a no byłaby radość,w sumie okres mi sie już spóźnia ponad tydzień,w sumie 10 dni. Ale hmmm...zobaczę .Może w środę![]()
|
|
|
|
|
#2103 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2104 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2105 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Hmm...a Ty Asiu po jakim czasie zrobiłaś test i jakie miałaś objawy?![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- a tak wogóle to co jeszcze mogłoby tak spóźnić @? ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
bajka
|
||
|
|
|
#2106 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ten ostatni @ nawet na Twoim miejscu dal by mi duzo do myslenia ![]() u mnie zaczelo sie sie w sumie od tego,ze nic mi sie nie chcialo mialam lenia jak cholera i moj maz powiedzial,ze zachowuje sie jak baba w ciazy pozniej doszlo czeste siusianie i bol piersi ale myslalam,ze to na @ a test zrobilam 2 albo 3 dni przed spodziewana @ i wyszedl plusik
|
|
|
|
|
#2107 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jestem dzisiaj w 18 dc i dostałam pierwszy raz w życiu plamienia(chyba pierwszy bo nie przypominam sobie czegoś takiego). Brzuch mnie boli i podobno tak może być przy niskim poziomie progesteronu, chociaż mam nadzieję, że to co innego
|
|
|
|
#2108 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam lenia bez ciąży
|
|
|
|
|
#2109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To zrobię jutro albo w środę leniwa to ja też się zrobiłam nawet mój mąż się śmieje i mówi na mnie leniwiec.Bo w dodatku jestem senna. Pierści mnie w sumie nie bolą-może leciutko ale do wc często biegam heh
|
|
|
|
|
#2110 | |
|
BAN stały
|
A ja mam cicha nadzieje,ze nie przyjdzie do Ciebie @
a jak przyjdzie to szybciutko bierzcie sie do ROBOTY poki jest urodzaj ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
a ja bede trzymala kciuki zeby wyszedl pozytywnie piersi w sumie mnie pobolewaly a teraz to dopiro zaczely nawalac
|
|
|
|
|
#2111 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
Tak wiec jeszcze nic straconego
a ja bede trzymala kciuki zeby wyszedl pozytywnie piersi w sumie mnie pobolewaly a teraz to dopiro zaczely nawalac[/QUOTE]pewnie tak a mnie cos teraz brzuch zaczął boleć ale tak dziwnie jakoś:P
|
|
|
|
#2113 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was drogie kolezanki
![]() Wiem ze nie jestem stala bywaczka na forum,ale dlatego ze nie mam zbytnio przez prace czasu.Wiec na poczatku serdecznie gratuluje zafasolkowanym mamusia i oczywiscie trzymam mocno kciuki za staraczki-wiem ze nam sie uda Ostatnio zagladalam do Was jakies dwa miesiace temu.To wtedy @ sie spozniala i mialam objawy na fasolke-otoz byla,ale nie stety nie poradzila sobie Nawet nie chce wspominac tych okropnych dni Otoz w tym miesiacy dostalam @ ale tylko dwa dni i mam tego serdecznie dosyc! W srode ide do nowego gina i zaczynam za pomoca jego mozliwosci starac sie o fasolke.uffff... ale Wam sie rozpisalam![]() Ale zwracam sie do Was abyscie cos napisaly o swojej wiedzy i praktyce jak wyglada leczenie.Ile czasu przewaznie trwa na pozytywne skutki.Od czego zaczyna lekarz.Czy przepisuje leki czy karze czekac tak jak mój poprzedni jak przejde na emeryture ![]() Buziaki dla Was
|
|
|
|
#2114 |
|
Zakorzenienie
|
karolka , a masz nieregularne cykle czy coś takiego, że wskazane jest u Ciebie leczenie? Czy cierpisz na jakąś dolegliwość. PRzepraszam, że tak się dopytuję, ale ciekawi mnie, na jakiej podstawie te dziewczyny które biorą jakieś duphastony itp lekarz stwierdził, że muszą brać.
|
|
|
|
#2115 |
|
Raczkowanie
|
Tity moj poprzedni gin stwierdzil ze czas to najlepszy lekarz.Nie stwierdzil u mnie zadnych dolegliwosci i nie przepisywal mi zadnych lekow.Ale slyszalam ze jezeli sa problemy z zajsciem przez 12 miesiecy to sa metody leczenia,ale jeszcze nie bylam poddana nim i dlatego w tej sprawie jestem zielona.Moje cykle sa zazwyczaj regularne,trwaja 28 dni,czasami przez podroze opozniaja o dwa,ale to sporadycznie.
Tez czytalam o dziewczynach ktore biora te leki,na jakiej podstawie i jakie sa skutki. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2116 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Piszesz o 12 miesiącach.A mnie lekarz kiedyś tam powiedział,że jakby przez 2 lata nic nie wychodziło to wtedy na badania by nas skierował.Rok to jeszcze nic.Są dziewczyny co 3 lata się starają i są zdrowe,a pomimo tego Ja słyszałam tylko o luteinie i duphastonie.Z czego ja to drugie brałam na podtrzymanie ciąży. Powodzenia
|
|
#2117 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
coś milutkiego i sprawiającego duzo radości mTrzymam kciuki.Witam laseczki! Widzę, że dziś pierwsza jestem Joasia pewnie dziś normalnie śpi ( mam nadzieję), czekam na dobre wieści od Was A ja chyba dziś kupię test, bo coś mnie od 10 dni pobolewa jak na @. Może to jest coś na f ( nie piszę w całości, bo jeszcze zapeszę) a może coś z hormonami? Kto wie. No ja jestem dziś w 27dc więc to za wcześnie na test, poczekam do spodziewanej @ czyli 32 dc.Tak bym chciała mieć prezent na rocznicę ślubu - to byłby najwspanialszy prezent. I jest mi obojętne czy to będzie dziewczynka (byle podobna do mnie) czy chłopczyk. Aby zdrowe było. A teraz pędzę już do pracy. Dziś jak nigdy wstałam wczesniej. Joasiu mam nadzieję, że bóle już nie są tak dokuczliwe i przespałaś tą noc. Pozdrawiam Edytowane przez Pepus Czas edycji: 2009-08-04 o 07:46 |
|
|
|
|
#2118 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam miło wszystkie forumowiczki
W tym miesiacu zaczeliśmy z mężem starania o drugiego potomka i już wkrótce z nadzieją będę wyczekiwać pierwszych objawów ciąży Cytat:
Co do znajomych to dwie miały właśnie problemy z powodu toksoplazmozy (skutek poronienia) a jedna długo nie umiała zajść w ciążę wielu lekarzy, leki na jajeczkowanie itp a okazało się, że ma jakąś bakterię, która zabija plemniki (hehe naturalna antykoncepcja). W chwilii obecnej jest szczęśliwą posiadaczką wydatnego brzucha ![]() Karolka25 to prawda, że rok starań to taka norma, lekarze też biorą pod uwagę wiek starającej się, i jak nie podbiega ona do jakiejś górnej granicy to pozwalają toczyć się swoim torem. |
|
|
|
|
#2119 |
|
Wtajemniczenie
|
witam moje kochane
ja dzis caluska noc przespalam,takze jestem wyspana ![]() ![]() ![]() wczor j bylam zar jestrowac sie do lekarza![]() i ide jeszcze dzisiaj zaniesc formularze i zglosic,ze jestem z ciazy![]() ![]() oby szybko zadzialali zebym dlugo nie musiala czekac na wizyte![]() ![]() ![]() trzymajcie dzisiaj kciuki![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- a co tutaj taka cisza KICIUNIA kochana wrocilas czy jeszcze relaxing
|
|
#2120 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do kwasu foliowego to ja bym miała jedno ale,aczkolwiek nie podważam jego "wielkości".Moja pierwsza ciąża,powiedzmy,że była pół wpadką i kwasu foliowego właściwie nie brałam.A o tym,że należy go przyjmować już na 3 miesiące przed ewentualną planowaną ciążą to nie słyszałam wtedy.Wiedziałam,że należy brać go na pewno w ciąży przez pierwsze 3 m-ce.Kupiłam,ale jakoś się źle czułam po nim i odstawiłam.Także może 2 tyg go tylko brałam.Miałam wtedy 24 lata chyba także do ciąży to podeszłam lightowo na maxa.Ciąża to nie choroba i robiłam to na co miałam ochotę.Dziecko urodziłam zdrowiutkie
Tak samo moje koleżanki jak rodziły kilka lat temu to tez nie cackały się z ciążą.I urodziły się zdrowe dzieci.Czyżby przypadek u tylu kobiet???Hmmm...... Teraz to co innego.Mam 28 lat i trzęsę się nad wszystkim.Uważam na to co jem,fajek unikam na kilometr,a jak wypiję łyk piwa raz na miesiąc to mam mega wyrzuty,bo nie wolno.Przez tą całą świadomość ciąży w chwili obecnej,coraz częściej zaglądam do netu i czytam o różnych tam rzeczach,a potem zamartwiam się czy oby moje dziecko tego nie ma. Czy to może kwestia wieku??Czy pragnienia dziecka??Ja jakoś jeszcze nie czuję się ponowną mamą,ale to samo miałam z synkiem.Wiedziałam go na USG,ale jakoś łzy radości się nie polały jak u niektórych.Dopiero jak się urodził,gdy namacalnie mogłam dziecko dotknąć....to było to. Czy wasze pierwsze ciąże też były takie....jakby to opisać,dla was bezstresowe?O ile macie już dzieci.A kolejna to już bardziej kontrolowana przez was??
|
#2121 |
|
BAN stały
|
Witajcie dziewuszki
PEPUS jak nigdy przespalam cala noc i oby nie zapeszyc nic mnie od rana nie boli tfu tfu tfu az dziwne to jest bardzo dla mnie bo juz przyzwyczailam sie do tego pobolewania ![]() AGUS widze juz,ze suwaczek gotowy SENSUEL ja tez sie nad soba nie uzalalam jak bylam 12 lat temu i 8 lat temu w ciazy Lece cosik przekasic |
|
|
|
#2122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja podobnie pierwszą ciążę przeszłam w wieku 24 lat, powiedzmy że była lajtowa, a moje podejście było hymm można je nazwać rozsądne, tzn robiłam to na co miałam ochotę, ale w ramach zdrowego rozsądku (bo normalna ciąża to nie choroba). Dziś mam 29 lat i pracujemy nad drugim dzieckiem i (nie wiem jak bedzie w rzeczywistości) mam zamiar podobnie postępować jak przy pierwszym, z tą małą różnicą, że oczywiscie jak wszystko bedzie ok to nie pójdę tak szybko na chorobowe, może nawet wogóle nie pójdę...---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- joanna zgadza się wszystko w rękach Boga, co ma być to będzie... cokolwiek byśmy robiły |
|
|
|
|
#2123 |
|
BAN stały
|
Ja juz nic nie rozumiem ... 36 dc... drugi test zrobiony.... i nic
nawet cieniutkiej drugiej kreseczki nie ma ;( A co najgorsze moja gin jest na urlopie i dzisiaj mnie nie przyjmie ;( Co za dzien ;( |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2124 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2125 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2126 |
|
Wtajemniczenie
|
Cosmaaaaa.......wiesz,przyczyn opóźniania się @ jest wiele.Wg mnie skoro 2 testy wyszły już negatywnie,to myślę że i beta nie pomoże.Takie jest moje zdanie,no ale różnie może być.Ja obstawiam brak ciąży i zaczęłabym się przygotowywać do koljenych staranek
|
#2127 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wiem, Sensuel ... dlatego sie tak denerwuje... na dodatek nie ma mojej gin i nie moge z nia porozmawiac, poradzic sie jakie badania powinnam zrobic itd. Boje sie ze mam jakies zaburzenia hormonalne ... choc jeszcze nic takiego mi sie nie przytrafilo do tej pory, ale... zawsze musi byc ten pierwszy raz ... W tym wlasnie moj problem, ze teorii o braku @ jest wiele, tylko nie wiem ktora pasuje do mojego przypadku ... ![]() Nie chce potem regulowac wszystkiego tabletkami anty ... |
|
|
|
|
#2128 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochana....uspokój swoje nerwy i poczekaj na swoją ginkę.A jeżeli bardzo cię to niepokoi to idź do kogoś innego zapytać o poradę.W razie czego leczyć się będziesz u swojej.
Ale to wcale nie powiedziane,że cokolwiek złego ci dolega
|
#2129 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane
:ee k:![]() ![]() ![]() :ju pi:.Normalnie szok.Nie wiem co mam myśleć to moja pierwsza ciąża!!!No maskara,co ja mam robić,jak dbać o siebie?Niech mi któraś jakoś doradzi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
Anusia to gratulacje serdeczne
A u mnie dzisiaj 19 dc i plamienie mam takie, że wkładka panty nie wyrobiła... Śluz jest ciągle brązowy, nie przypomina @. No może końcówkę, ale przy końcówce, jak jest taki kolor to nie ma tego śluzu aż tyle. Ciężko w sumie powiedzieć że to śluz bo to raczej wodniste jest. Brzuch mnie rano bolał jak na @ trochę i jednocześnie bardzo kłuł. Szkoda, że na test za wcześnie jeśli to krwawienie implantacyjne. No chyba, że coś mi hormony szaleją, ale nic na to nie wskazywało, że mają szaleć. Wszystkio miałam w normie, łącznie z wynikami badań. Co prawda nie zlecono mi hormonalnych(jedynie TSH), bo nawet nie było podstaw do ich zlecenia....dziwne rzeczy się dzieją....
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.

ciekawe czemu ta moja @ nie przyszła....ale boje się zrobić test....ehhh
.Hmm...a Ty Asiu po jakim czasie zrobiłaś test i jakie miałaś objawy?

i oby nie zapeszyc nic mnie od rana nie boli tfu tfu tfu az dziwne to jest bardzo dla mnie bo juz przyzwyczailam sie do tego pobolewania