![]() |
#2101 |
Zakorzenienie
|
Dot.: QLAIRA - wątek zbiorczy
Nie spodziewałam się, że tu napiszę
![]() ![]() A więc Qlairę biorę od jakiś 4 lat, zawsze krwawienie miałam po drugiej czerwonej tabletce. A teraz nic. Wczoraj była druga biała i żadnego krwawienia, null. Nie miałam biegunki, wymiotów, nie przyjmowałam żadnych leków, pigułki brałam regularnie, jak zawsze. I niby wiem, że przy Qlairze można czasami nie mieć, ale akurat ja miałam co miesiąc, jak w zegarku. Myślicie, że to może być dlatego, że miałam ostatnio sporo stresów, tak że ledwo co jadłam i spałam? Czy czemu mogłam w tym miesiącu nie dostać krwawienia? Ciążę jednak wykluczam, bo wszystko brałam zgodnie z zaleceniami, tak jak przez te wszystkie lata zresztą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2102 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2103 |
Zakorzenienie
|
Cytując za ulotką:
Kolejne opakowanie należy rozpocząć bez robienia przerwy; innymi słowy – w następnym dniu po zakończeniu aktualnego opakowania, nawet jeżeli krwawienie jeszcze się nie zakończyło. Oznacza to, że kolejne opakowanie rozpoczyna się w tym samym dniu tygodnia co właśnie zakończone opakowanie. Nie bardzo to rozumiem. Raz jest napisane, że następnego dnia po ostatniej tabletce, a potem, że tego samego dnia co ostatnia tabletka. Czy ja dobrze rozumiem, że biorę 28 tabletkę, czyli drugą białą tabletkę np. w poniedziałek o 21, a 1 tabletkę z nowego opakowania biorę o 21 we wtorek, tak? Jak zaczynałyście brać 1 tabletkę we wtorek, to potem też zaczynacie opakowanie we wtorek?
Edytowane przez Karolllka7 Czas edycji: 2013-11-30 o 15:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eeee coś pokręcili chyba w tej ulotce ![]() Ja zawsze zaczynam nowe opakowanie we wtorek (no na przykład) a kończe stare w poniedziałek. Zawsze. Nigdy nie łykam 2 tabletek 1 dnia.
![]() |
![]() |
#2105 | |
Are you talking to me?!
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2107 | |
Are you talking to me?!
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2108 |
Przyczajenie
|
Hej. Zaczynam brać Qlairę, i mam jedno pytanie. Mianowicie jeśli pierwszą tabletkę wzięłam wczoraj, ale już tak jakby dzisiaj, bo w sobotę o 01.39 (niedziela) ponieważ wystąpiło krwawienie, a nie chciałam niczego pominąć, bo moja lekarka powiedziała mi żeby wziąć pierwszego dnia. Teraz moje pytanie : chcę je brać regularnie o 23, czy dzisiaj o 23 mogę ją wziąć, czyli ponad 2 godziny wcześniej niż ta pierwsza?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2109 |
Zakorzenienie
|
Możesz, spokojnie
![]()
![]() |
#2110 |
Przyczajenie
|
dziękuję : )
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2111 |
Zakorzenienie
|
czesc i w tym wątku
![]() wole sie upewnic czy dobrze rozumiem ostatnia tabletke daylette biore w piątek o 20 więc qlaire powinnam zacząć w sobote o 20? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2112 |
Przyczajenie
|
Jeśli po zażyciu tabletki (trzecia tabletka, pierwsza jasno czerwona), jakieś sześć godzin później miałam wymioty (chyba coś mi siadło na żołądku) i minęło więcej niż 12 godzin, to następną biorę normalnie, o stałej porze? i jak potem z ochroną? jakie jest ryzyko zajścia? Przez ile dni powinnam stosować dodatkowe środki? Przepraszam, ale nie mogę zrozumieć tego co jest napisane w ulotce. Z góry bardzo dziękuję
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2113 |
Przyczajenie
|
Bierzesz normalnie i niczym się nie przejmujesz bo tabletka wchłania się w ok. 4h
![]() Edytowane przez Dzikun Czas edycji: 2013-12-11 o 10:21 Powód: złamanie regulaminu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2115 |
Przyczajenie
|
Witam dziewczyny
![]() Więc ja już ze śmiechem a nie "zamartwianiem się" Opiszę moją sytuację... Półtorej miesiąca temu lekarz przepisał mi Bonadea... 2 tyg okropne bóle głowy nieustająca miesiączka aż do końca brania Bonadea... dostałam Marvelon... okres/krwawienia/plamienia naprzemienne przez kolejne opakowanie hormonów... w pt byłam u kolejnej zaufanej tym razem Pani doktor, która zaleciła Mercilon zapewniając, że niekończące się krwawienia ustąpia po 2-3 tabsach... nadal nic.. Przed momentem konsultowałam się z nią telefonicznie i prawdopodobnie wyląduje na Qlairze właśnie... czytam Wasze opinie na ten temat i mam nadzieje, że to nieustający ponad 40 już dniowe krwawienio-plamienio-miesiączkowanie ustanie... Szczerze już wariuje i naprzemienne się śmieje bo jest to dla mnie jedna z najdziwniejszych historii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2116 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2117 |
Przyczajenie
|
[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;44038542]Plamienie jest możliwe w pierwszych 3 miesiącach, zmianą tabsów co kilka tygodni robisz sobie krzywdę.[/QUOTE]
Wiem, że dla organizmu to szok, przeskok z jednych na drugie... i na kolejne... bez robienia przerwy... teraz doktor kazał zrobić przerwę i przyjmować Qlaire mam nadzieje, że to moje ostatnie tabsy i ostani przeskok z tabsów na tabsy w tak krótkim czasie... Jeśli Qlaira się nie sprawdzi chyba odstawie całkowicie i zrezygnuje z nich... :/ Zaznaczam, że "przeskakiwanie" z tabsów na inne nie było moim wyborem ale zaleceniem lekarzy... ;/ No nic... zdam relacje jak w mojej dość nietypowej sprawie sprawdziła się Qlaira ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Kashaya Czas edycji: 2013-12-07 o 21:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2119 |
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny,
mam problem z gatunku tych 'typowych', mianowicie zapomniałam tabletki różowej. Zorientowałam się dopiero po 24h gdy brałam tabletkę kolejnego dnia. Tak więc zapomniałam 5tej w niedzielę, w poniedziałek wzięłam wieczorem dwie - piątą i szóstą. Współżyłam w piątek. Nie pisałabym o tym na forum, gdyby nie to, że moja ginekolożka będzie dopiero 16 grudnia, a jakikolwiek ginekolog w poradni będzie w czwartek (prywatnie). Na opakowaniu pisze, żeby się skontaktować z lekarzem. Teraz nie wiem co zrobić - z lekarzem mogę skontaktować się w czwartek i do niego pójść, tyle tylko, że i tak się stresuję. Na tabletkę PO jest już o 12h za późno. Czy lekarz w ogóle mi coś może poradzić w tej sytuacji? Co sądzicie, któraś miała podobną sytuację albo wie co teraz zrobić?
![]() |
#2120 |
Zakorzenienie
|
ja dzis 7 tabletka i czuję się ok.
bylam dzis u innego ginekologa normlanie chodze do faceta wydawal mi sie fajny i kompetentny ale dzis poszlam do babki do innej poradni rozwniez ok, bardzo fajna mila i mnie zalowala ze musze placic za wizyte hehe no niewazne w kazdym razie babka ta zasiala we mnie jakis niepokoj bo zapytala jakie tabletki biore powiedzialam ze teraz qlaire a ona byla bardzo zdziwiona ze w tym wieku (mam 22 no prawie 23 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- zapomniałam dodac ze przeszlam z daylette po 2 opak na qlaire, nie robilam przerwy i zero plamień doslownie zero. zdziwiona bylam bo wiele osob sie na to skarzy nawet lekarz mnie ostrzegal ze moga byc dlugie plamienia, przy daylette plamilam a teraz nic ![]() cieszy mnie to i mam nadzieje ze nie zapesze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2121 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2122 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie ja zmienilam ze wzgledu na niskie libido i jakies takie zaburzone odczuwanie...
no nic mam nadzieje ze qlaira bedzie dla mnie dobra, poki co nie mam na co narzekac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi też lekarz zmienił Yasmin na Qlairę bo narzekałam na libido na poziomie piwnicy. Dodam, że jestem ciut przed 30tką i dzieci nie mam. Na poczatku faktycznie było ok, nieco się podniosło ale teraz przy 7 czy 8 opakowaniu znowu mi strasznie spadło. Mogłabym właściwie uprawiać seks 2 razy w miesiąc albo i wcale ![]()
![]() |
![]() |
#2124 |
Przyczajenie
|
hej,
mam do sprzedania jedną paczkę Qlaira. Niestety nie mogę już ich brać. Ważne do 10.2017 zainteresowaną proszę o kontakt: magda.jannasz@gmail.com |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2125 |
Przyczajenie
|
Skończyłam 3 opakowanie Qlairy. Krwawienie z odstawienia dostawałam przez wcześniejsze 2 opakowania przy 2 albo 1 czerwonej a przy trzecim opakowaniu dostałam tydzień wcześniej przy 14 tab. Brzuch bolał niemiłosiernie+ skrzepy, krwi dużo + wszystko tak jak przed okresem (nawet pryszczy pare sie pojawiło)ani przy 1 ani przy 2 tab czerwonej nie dostałam krwawienia do dnia dzisiejszego. Wczoraj wzięłam 3 tabletkę z 4 opakowania.
Strasznie się tym przejmuje. Dodam że miałam ostrą biegunkę i w przeciągu 4 h wzięłam 3 tabletki bo każdą wcześniejszą wydaliłam. Nie kochałam się 2 miesiące, ostatni raz w tę Niedziele z prezerwatywą, nie pominełam żadnej tabletki, 2 razy zdarzyło mi sie wziąć godzine i 1,5h pozniej (zawsze biorę o 20:00) dodam jeszcze że mam torbie,l przynajmniej miałam 7 listopada miała niby 3,5 cm. Czy mam się martwić może to być coś poważnego? ;/ bo raczej to nie ciąża. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2126 | |
Are you talking to me?!
|
Cytat:
Co do krwawienia - czy pojawiło się ono po tym, jak brałaś dodatkowe pigułki z powodu biegunki? Bo musisz wiedzieć, że Qlaira, w odróżnieniu od innych tabletek, bardzo szybko się wchłania z przewodu pokarmowego. Być może dobierając sobie co chwila tabletki, do organizmu przedostała się niekontrolowana ilość substancji czynnych, co skutkowało krwawieniem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2127 |
Przyczajenie
|
Biegunka przy 6 tabletce a krwawienie od 13 juz sie zaczelo
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2128 |
Are you talking to me?!
|
Czyli możliwe że przy dobieraniu tabletek coś poszło nie tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2129 |
Przyczajenie
|
Ale chyba ciaze moge tu wykluczyc ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2130 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny doradźcie co robić bo nie mam jak z lekarzem się skonsultować.
Powinnam dzisiaj o 10 rano wziac 26 tabletkę czyli ostatnią przed dwoma ostatnimi placebo. Wczoraj się czymś strułam i rzygam jak kot. Wszystkim nawet wodą nie mówiąc o jedzeniu. Co mam zrobić z tabletką? Mogę ją wziąć jutro?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:24.