|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2
Witam ponownie;
Zgodnie z Waszymi zaleceniami przeczytałam książkę Dr Dukana i od wczoraj jestem na proteinach hehe szczerze powiem że jak na razie mam jeden problem to ciągłe chodzenie do WC na pisianie mnie wykończy no i ciekawa jestem jak sobie poradzę z pokusami. Jak na razie proszę o jedno - TRZYMAJCIE KCIUKI
|
|
|
|
#2102 |
|
Raczkowanie
|
kciuczę mocno i wytrwałości życzę
|
|
|
|
#2103 |
|
Przyczajenie
|
Wiatam wszystkie twardo odchudzające się osóbki.
Widzę ,że nastroje dzisiaj znacznie lepsze jak w dniu wczorajszym. Prawidłowo, tak trzymać! Ja powiedzmy, że mam już 3 dneń uderzeniówki za sobą. Całkiem fajnie mi się go znosi. Dzisiaj był kawałek rybki pieczonej z ziółkami i 1/4 pieczonej piersi z kuraka. Na deserek jogurcik i wsio. Nawet nie sądziłam, że tak zatęsknię za warzywami... Szok! No a dzisiaj na pokusę w domku pachnie plackiem ze śliwkami, w garnkach się kotłuje a na stole same smakołyki... Imprezka rodzinna... Ale co tam! SILNA WOLA nadal we mnie tkwi. Dziewuszki, tak jak napisane, przy wspomaganiu (czyli i przy uderzeniowej też) mogę ogórki konserwowe? Wolę się upewnić... Żeby gafy przy swoim odchudzaniu nie popełnić. Pozdrowionka
|
|
|
|
#2104 |
|
Raczkowanie
|
jeszcze nie zaczęłam ale ogórki wolno z tego co wyczytałam (korniszonki)
|
|
|
|
#2105 |
|
Przyczajenie
|
czesc. jestem dzien na diecie ale nie wiem czy dobrze robie czyli mozna jesc cały czas czy jakis limit kcal??
---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- a czymozna jesc serki dani wanilla bo ja nie moge znaleść tych homogenizowanych naturalnych? |
|
|
|
#2106 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a korniszony mozna ale jako przyprawe, wiec jeden i tyle Cytat:
soni - od dzisiaj bardzo uwaznie czytasz etykietki. Jezeli produkt ma wiecej wegli niz protein to apomnij o nim. Danio waniliowy to przede wszystkim wegle i cukier o ile sie nie myle.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska Edytowane przez wiolqn Czas edycji: 2009-09-30 o 17:54 |
||
|
|
|
#2107 |
|
Przyczajenie
|
hej
a mozna jesc na tej diecie serki danio wanilla? ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- a serki danio wanilla??/ chyba sie powtarzam heh |
|
|
|
#2108 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2109 |
|
Przyczajenie
|
hallo
|
|
|
|
#2110 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2111 | |
|
Przyczajenie
|
a jak to jest z tymi otrębami czy w pierwszej fazie mam jej jesc?
---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2112 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeżeli zatęsknisz za czymś słodkim to dozwolony jest aspartam i słodzik,więc możesz go sobie dodać do niektórych dozwolonych produktów i colę zero lub light też można.Musisz przeczytać książkę bo będzie cię nurtowało bardzo wiele pytań.
|
|
#2113 |
|
Przyczajenie
|
ale super jest ta stronka przynajmniej mam z kim porozmawiac strasznie sie ciesze
---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- no własnie tez tak mysle chyba ja kupie, a np chude kiełbasy ale naprawde chude?? ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- agus 30 od sierpnia schudłas 10kg?? łoł napisz mniej wiecej menu swoje |
|
|
|
#2114 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
jestem na diecie 6 dzien i czuje sie swietnie, w razie watpliwosci pytam dziewczyn, ktore wiedza wszystko teraz uciekam jesc pozny obiadek, jakos tak wyszlo, ze caly dzien poza domem i nie bylo kiedy zjesc pycha kurczaczka...
|
|
|
|
|
#2115 | |
|
Przyczajenie
|
tyle sie naczytałam o tej diecie a cały czas zastanawiam sie czy dobrze robie
---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- acha dziękuje ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest dieta, a wiec jakies wyrzeczenia sa oczywiste. Chociaz i tak jak na efekty jakie widac to jest to calkiem smaczna i bezproblemowa dieta. zjadlam czekoladowego torta przyznaje sie. Byl boski. Nie mam teraz prawa przez tydzien narzekac ze mi waga rosnie. Batem mnei prosze
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
|
#2117 |
|
Przyczajenie
|
jesli 2 dzien nie jem otrębów to bez sensu zaczynałam??
|
|
|
|
#2118 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kiełbasy nie radzę,nie sądzę aby nawet ta najchudziej wyglądająca była odpowiednia,im bardziej przemielona tym więcej badziewa w niej.A w I i II fazie wieprzowina jest zakazana,nawet najchudsze jej mięso jest zbyt tłuste.Dopiero w III fazie dozwolony jest schab pieczony. Jeśli chodzi o mój jadłospis muszę powiedzieć ,że nie jest on najbardziej wyszukany,nie robiłam żadnych mufinek,musów czekoladowych itp. raz zrobiłam sobie sernik dukanowski,ale mi nie podpasował.Często jem sobie chudy twaróg z jogurtem naturalnym 0%,pieczoną pierś z kurczaka na grillu,placuszki otrębowe z dodatkiem tuńczyka w sosie własnym,placuszki serowe z dodatkiem słodzika,śledzie w zalewie octowej,makrelę wędzona którą uwielbiam,jajecznica z chudą szynka drobiową,jajka gotowane,naleśniki dukanowskie a w dni warzywne zawsze mam ochotę na zupę więc kupuje sobie mieszankę warzywna (sprawdzam oczywiście skład),wrzucam trochę przypraw i kostkę rosołowa ,czasem blenderem trochę warzywka rozdrabniam,aby ja zagęścić.Warzywa na patelnie z kurczakiem,sałatki,serki homogenizowane 0% i wiele,wiele innych kombinacji,każdemu smakuje co innego i kieruje się własnym upodobaniem smakowym. Ale się rozpisałam
|
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm nie chce byc niemila ale czy ty przeczytalas nasze forum? temat otrab przewijal sie dosc czesto, nawet planowalysmy odtstawic je na jakis czas bo podejrzewalysmy ze spowalnia odchudzanie, ale jak wynika z wypowiedzi samego doktora ktora wstawilam strone wczesniej otreby pomagaja.
To nie jest obowiazek jesc otreby. Niektore dziewczyny nie jadly je cala diete jak np Kredka a schudla 19kg w 5 miesiecy. Odpowiadanie w kolko na te same pytania troche meczy. Prosze przeczytaj ksiazke. Da sie to zrobic w jeden wieczor. BEz lektury w ogole nie powinnas zaczynac diety bo mozesz sobie tylko krzywde zrobic. Wiec praca domowa na dzis wieczor: sciagasz ksiazke, poswiecasz dzisiejszy wieczor na lekture, czytasz uwaznie i notujesz sobie ewentualne pytania dodatkowe na kartce i dopiero wtedy zadajesz. Zrob to dla walsnego zdrowia
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#2120 |
|
Zakorzenienie
|
O widzę,że tu lawina pytań
![]() Dziewczyny jak ja cierpię ![]() ![]() Popieram wiolqn
Edytowane przez eliza40 Czas edycji: 2009-09-30 o 18:39 |
|
|
|
#2121 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Zadaje takie pytania bo dopiero czekam na przesyłke ksiazki i sądziłam,ze dopuki jej nie mam moge sie dowiedziec wiecej od Was ,ale ok sorki ,ze zabieram czas. dziękuje za wczesniejsze odpowiedzi |
|
|
|
|
#2122 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Sonisia;14518810]ale super jest ta stronka przynajmniej mam z kim porozmawiac strasznie sie ciesze
---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- sonisia przeczytaj ksiazke bo naprawde nie bedziesz wiedziala o co chodzi nie ma sensu tak sie pytac o kazda rzecz bo co chwile cos sie znajdzie a jak przeczytasz bedziesz wiedziala podstawa tego forum jest ksiazka ![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Cytat:
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
|
|
|
|
#2123 |
|
Raczkowanie
|
Wiolqn,bardzo dobra rada,bo nie nadążymy z odpowiedziami na te wszystkie pytania,książka wiele wątpliwości rozwiąże.
|
#2124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wierz mi, wiem, co mówię, bo miałam ten problem notorycznie w liceum i na studiach. Dopiero w ciąży pierwsej gin się zainetresował i mnie do urologa wysłał. Wyleczyłam (kuracja trwała kilka miesięcy łykania moczopędnych tabletek) i mam z głowy. I bardzo rzadko teraz przeziębiam pęcherz. max raz wroku. Nawet ostatni raz miałam ten problem....... 3 lata temu :shock: ale to zleciało! mi lepiej, ale senna jestem bardzo...
|
|
|
#2125 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2126 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za pomoc.Biorę się do picia.Byłam dziś u lekarza w innej sprawie i powiedziałam o tym,pani doktor kazała
Dzięki
|
#2127 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2128 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No właśnie pierwszy krok to książka bez tego ani rusz |
|
|
|
|
#2129 |
|
Zakorzenienie
|
eliza - gwoli konkretów -wsadzasz 4 litery nad najcieplejszą wodę, jakądasz radę: wlej wrzątek i zrób sobie "inhalacje". Tylk opotem nie przezięb
swoją drogą fajna inhalacja, od tyłka strony ![]() ![]()
|
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
Hm a moja lekarka nic o ciepłych kąpielach nigdy nie mówiła
![]() Ale Furagine brałam nie raz.... eliza40 trzymaj się kochana Co do pytań o korniszony - można jako "przyprawę". Ja sobie zrobiłam limit 1. korniszon dziennie i tego się trzymam (no i oczywiście nie co dzień go jem Serki Danio i inne serki smakowe są zakazane! (powody podały dziewczyny wcześniej, na prawdę po prostu wystarczy poczytać). betii5 dobrze gadasz jak to kiedyś mi kredka napisała, a potem Pan Dukan w książce potwierdził ( ) otręby są obowiązkowe dopiero w fazie stabilizacyjnej. We wcześniejszych fazach oczywiście można je jeść, ponieważ niektórym pomagają np. na zaparcia.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:07.

no i ciekawa jestem jak sobie poradzę z pokusami. Jak na razie proszę o jedno - TRZYMAJCIE KCIUKI

jak to kiedyś mi kredka napisała, a potem Pan Dukan w książce potwierdził (