Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-30, 17:38   #2101
antares77
Przyczajenie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2

Witam ponownie;

Zgodnie z Waszymi zaleceniami przeczytałam książkę Dr Dukana i od wczoraj jestem na proteinach hehe szczerze powiem że jak na razie mam jeden problem to ciągłe chodzenie do WC na pisianie mnie wykończy no i ciekawa jestem jak sobie poradzę z pokusami. Jak na razie proszę o jedno - TRZYMAJCIE KCIUKI
antares77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 17:41   #2102
becia78
Raczkowanie

GG do becia78 Send a message via Skype™ to becia78

kciuczę mocno i wytrwałości życzę
becia78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 17:45   #2103
justAwomen
Przyczajenie

Wiatam wszystkie twardo odchudzające się osóbki.
Widzę ,że nastroje dzisiaj znacznie lepsze jak w dniu wczorajszym. Prawidłowo, tak trzymać! Ja powiedzmy, że mam już 3 dneń uderzeniówki za sobą. Całkiem fajnie mi się go znosi. Dzisiaj był kawałek rybki pieczonej z ziółkami i 1/4 pieczonej piersi z kuraka. Na deserek jogurcik i wsio. Nawet nie sądziłam, że tak zatęsknię za warzywami... Szok!
No a dzisiaj na pokusę w domku pachnie plackiem ze śliwkami, w garnkach się kotłuje a na stole same smakołyki... Imprezka rodzinna... Ale co tam! SILNA WOLA nadal we mnie tkwi.
Dziewuszki, tak jak napisane, przy wspomaganiu (czyli i przy uderzeniowej też) mogę ogórki konserwowe? Wolę się upewnić... Żeby gafy przy swoim odchudzaniu nie popełnić.
Pozdrowionka
justAwomen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 17:47   #2104
becia78
Raczkowanie

GG do becia78 Send a message via Skype™ to becia78

jeszcze nie zaczęłam ale ogórki wolno z tego co wyczytałam (korniszonki)
becia78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 17:50   #2105
Sonisia
Przyczajenie

czesc. jestem dzien na diecie ale nie wiem czy dobrze robie czyli mozna jesc cały czas czy jakis limit kcal??

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

a czymozna jesc serki dani wanilla bo ja nie moge znaleść tych homogenizowanych naturalnych?
Sonisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 17:52   #2106
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Napisane przez becia78 Pokaż wiadomość
Strasznie dużo tych przepisów a ja chciałabym te na początek jak je znależć? Czytać kolejno???
na poczatek znaczy na faze uderzeniowa? masz w ksiazce podane pod takim tytulem. Poza tym masz liste dozwolonych rzeczy. Jezeli w przpisie wystepuje cos spoza listy to tego ne jesz

a korniszony mozna ale jako przyprawe, wiec jeden i tyle

Cytat:
Napisane przez Sonisia Pokaż wiadomość
czesc. jestem dzien na diecie ale nie wiem czy dobrze robie czyli mozna jesc cały czas czy jakis limit kcal??
no i tu tkwi piekno tej diety, ograniczeni anie ma, ani czasowego (nic po 18 hahaha) ani ilosciowego

soni - od dzisiaj bardzo uwaznie czytasz etykietki. Jezeli produkt ma wiecej wegli niz protein to apomnij o nim. Danio waniliowy to przede wszystkim wegle i cukier o ile sie nie myle.

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska

Edytowane przez wiolqn
Czas edycji: 2009-09-30 o 17:54
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 17:54   #2107
Sonisia
Przyczajenie

hej
a mozna jesc na tej diecie serki danio wanilla?

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

a serki danio wanilla??/ chyba sie powtarzam heh
Stary 2009-09-30, 17:54   #2108
dagmara48
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez becia78 Pokaż wiadomość
jeszcze nie zaczęłam ale ogórki wolno z tego co wyczytałam (korniszonki)
jestem tu dosc nowa, ale co nieco juz wiem korniszonki mozna, ale jako dodatek, nie mozna ich jesc tyle, co mieska, twarozku itp...
dagmara48 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 17:56   #2109
Sonisia
Przyczajenie

hallo
Stary 2009-09-30, 17:57   #2110
dagmara48
Przyczajenie

Cytat:
hej
a mozna jesc na tej diecie serki danio wanilla?

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

a serki danio wanilla??/ chyba sie powtarzam heh
serkow danio nie polecam... dosc wysoka zawartosc tluszczu i weglowodanow, to niestety nie dla nas ja rowniez nie znalazlam serkow homogenizownych naturalnych o niskiej zawartosci tluszczu, wiec poki co musimy zadowalac sie innym nabialem (jogurty, kefiry, twarog, serek wiejski) ale chudym, zwracaj ilosc na zawartosc tluszczu i weglowodanow, jak napisalam wczesniej. jak za malo slodczy, to moza "poslodzic" slodziekiem
Stary 2009-09-30, 17:59   #2111
Sonisia
Przyczajenie

a jak to jest z tymi otrębami czy w pierwszej fazie mam jej jesc?

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:
Napisane przez dagmara48 Pokaż wiadomość
serkow danio nie polecam... dosc wysoka zawartosc tluszczu i weglowodanow, to niestety nie dla nas ja rowniez nie znalazlam serkow homogenizownych naturalnych o niskiej zawartosci tluszczu, wiec poki co musimy zadowalac sie innym nabialem (jogurty, kefiry, twarog, serek wiejski) ale chudym, zwracaj ilosc na zawartosc tluszczu i weglowodanow, jak napisalam wczesniej. jak za malo slodczy, to moza "poslodzic" slodziekiem
a one sa takie dobre a te zwykłe jogurty zero bleeeee no ale coz
Stary 2009-09-30, 18:01   #2112
agus30
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

a czymozna jesc serki dani wanilla bo ja nie moge znaleść tych homogenizowanych naturalnych?
Na tej diecie nie liczymy kalorii,możesz jeść kiedy chcesz,ale jak już dziś we wcześniejszym poście pisałam nie opychać się bez przesady,zjeść tyle aby poczuć się sytym a nie napchanym.Serki można jeść tylko naturalne,odtłuszczone i bez dodatku cukru,tak że o waniliowym na tej diecie zapomnij,no i serki wiejskie lekkie też można jeść,zwracaj uwagę na etykiety produktów,aby zawierały jak najmniej węglowodanów i najlepiej 0% tłuszczu a jak już to z niską zawartością i BEZ CUKRU !
Jeżeli zatęsknisz za czymś słodkim to dozwolony jest aspartam i słodzik,więc możesz go sobie dodać do niektórych dozwolonych produktów i colę zero lub light też można.Musisz przeczytać książkę bo będzie cię nurtowało bardzo wiele pytań.
1 grudzień Start III faza
agus30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 18:03   #2113
Sonisia
Przyczajenie

ale super jest ta stronka przynajmniej mam z kim porozmawiac strasznie sie ciesze

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

no własnie tez tak mysle chyba ja kupie, a np chude kiełbasy ale naprawde chude??

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

agus 30 od sierpnia schudłas 10kg?? łoł napisz mniej wiecej menu swoje
Stary 2009-09-30, 18:03   #2114
dagmara48
Przyczajenie

Cytat:

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

a one sa takie dobre a te zwykłe jogurty zero bleeeee no ale coz
otreby TRZEBA jesc, codziennie 3 lyzki, 2 otrab owsianych i 1 lyzke otrab pszennych. przeczytaj ksiazke, to wszystko bedziesz wiedziala, bez niej nie ma sensu zaczynac diety, bo mozna sobie tylko zaszkodzic jestem na diecie 6 dzien i czuje sie swietnie, w razie watpliwosci pytam dziewczyn, ktore wiedza wszystko teraz uciekam jesc pozny obiadek, jakos tak wyszlo, ze caly dzien poza domem i nie bylo kiedy zjesc pycha kurczaczka...
Stary 2009-09-30, 18:15   #2115
Sonisia
Przyczajenie

tyle sie naczytałam o tej diecie a cały czas zastanawiam sie czy dobrze robie

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

acha dziękuje

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:
otreby TRZEBA jesc, codziennie 3 lyzki, 2 otrab owsianych i 1 lyzke otrab pszennych. przeczytaj ksiazke, to wszystko bedziesz wiedziala, bez niej nie ma sensu zaczynac diety, bo mozna sobie tylko zaszkodzic jestem na diecie 6 dzien i czuje sie swietnie, w razie watpliwosci pytam dziewczyn, ktore wiedza wszystko teraz uciekam jesc pozny obiadek, jakos tak wyszlo, ze caly dzien poza domem i nie bylo kiedy zjesc pycha kurczaczka...
a te otręby to same czy z mlekiem??prosze napiszcie jeszcze jak to jest z tą bardzo chudą kiełbaska??
Stary 2009-09-30, 18:23   #2116
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:

one sa takie dobre a te zwykłe jogurty zero bleeeee no ale coz
ksiazka jest do sciagniecia z mojego chomika, link do sciagniecia w moim podpisie. Przeczytaj, uwaznie, i jezeli wtedy bedzieesz miec pytania to pisz. Bo jak na razie to o co pytasz to podstawowe informacje do ktorych odpowiedzi znajdziesz juz na pierwszych stronach ksiazki.

To jest dieta, a wiec jakies wyrzeczenia sa oczywiste. Chociaz i tak jak na efekty jakie widac to jest to calkiem smaczna i bezproblemowa dieta.

zjadlam czekoladowego torta przyznaje sie. Byl boski. Nie mam teraz prawa przez tydzien narzekac ze mi waga rosnie. Batem mnei prosze

Kuchnia Tygryska
Stary 2009-09-30, 18:25   #2117
Sonisia
Przyczajenie

jesli 2 dzien nie jem otrębów to bez sensu zaczynałam??
Stary 2009-09-30, 18:35   #2118
agus30
Raczkowanie

Cytat:
ale super jest ta stronka przynajmniej mam z kim porozmawiac strasznie sie ciesze

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

no własnie tez tak mysle chyba ja kupie, a np chude kiełbasy ale naprawde chude??

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

agus 30 od sierpnia schudłas 10kg?? łoł napisz mniej wiecej menu swoje
Książka to naprawdę podstawa tej diety,bez niej ani rusz.Jeśli chcesz możesz ją sobie ściągnąć z podpisu wiolqn a w przepisowni podane są przeróżne przepisy dozwolone w tej diecie.
Kiełbasy nie radzę,nie sądzę aby nawet ta najchudziej wyglądająca była odpowiednia,im bardziej przemielona tym więcej badziewa w niej.A w I i II fazie wieprzowina jest zakazana,nawet najchudsze jej mięso jest zbyt tłuste.Dopiero w III fazie dozwolony jest schab pieczony.
Jeśli chodzi o mój jadłospis muszę powiedzieć ,że nie jest on najbardziej wyszukany,nie robiłam żadnych mufinek,musów czekoladowych itp. raz zrobiłam sobie sernik dukanowski,ale mi nie podpasował.Często jem sobie chudy twaróg z jogurtem naturalnym 0%,pieczoną pierś z kurczaka na grillu,placuszki otrębowe z dodatkiem tuńczyka w sosie własnym,placuszki serowe z dodatkiem słodzika,śledzie w zalewie octowej,makrelę wędzona którą uwielbiam,jajecznica z chudą szynka drobiową,jajka gotowane,naleśniki dukanowskie a w dni warzywne zawsze mam ochotę na zupę więc kupuje sobie mieszankę warzywna (sprawdzam oczywiście skład),wrzucam trochę przypraw i kostkę rosołowa ,czasem blenderem trochę warzywka rozdrabniam,aby ja zagęścić.Warzywa na patelnie z kurczakiem,sałatki,serki homogenizowane 0% i wiele,wiele innych kombinacji,każdemu smakuje co innego i kieruje się własnym upodobaniem smakowym.
Ale się rozpisałam
Stary 2009-09-30, 18:36   #2119
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
jesli 2 dzien nie jem otrębów to bez sensu zaczynałam??
hmmm nie chce byc niemila ale czy ty przeczytalas nasze forum? temat otrab przewijal sie dosc czesto, nawet planowalysmy odtstawic je na jakis czas bo podejrzewalysmy ze spowalnia odchudzanie, ale jak wynika z wypowiedzi samego doktora ktora wstawilam strone wczesniej otreby pomagaja.

To nie jest obowiazek jesc otreby. Niektore dziewczyny nie jadly je cala diete jak np Kredka a schudla 19kg w 5 miesiecy. Odpowiadanie w kolko na te same pytania troche meczy. Prosze przeczytaj ksiazke. Da sie to zrobic w jeden wieczor. BEz lektury w ogole nie powinnas zaczynac diety bo mozesz sobie tylko krzywde zrobic. Wiec praca domowa na dzis wieczor:

sciagasz ksiazke, poswiecasz dzisiejszy wieczor na lekture, czytasz uwaznie i notujesz sobie ewentualne pytania dodatkowe na kartce i dopiero wtedy zadajesz. Zrob to dla walsnego zdrowia

Kuchnia Tygryska
Stary 2009-09-30, 18:36   #2120
eliza40
Zakorzenienie

O widzę,że tu lawina pytań

Dziewczyny jak ja cierpię mam zapalenie cewki moczowej,normalnie płakać mi się chcę.Od kilku godzin prawie nie piję

Popieram wiolqn

Edytowane przez eliza40
Czas edycji: 2009-09-30 o 18:39
eliza40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 18:43   #2121
Sonisia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
hmmm nie chce byc niemila ale czy ty przeczytalas nasze forum? temat otrab przewijal sie dosc czesto, nawet planowalysmy odtstawic je na jakis czas bo podejrzewalysmy ze spowalnia odchudzanie, ale jak wynika z wypowiedzi samego doktora ktora wstawilam strone wczesniej otreby pomagaja.

To nie jest obowiazek jesc otreby. Niektore dziewczyny nie jadly je cala diete jak np Kredka a schudla 19kg w 5 miesiecy. Odpowiadanie w kolko na te same pytania troche meczy. Prosze przeczytaj ksiazke. Da sie to zrobic w jeden wieczor. BEz lektury w ogole nie powinnas zaczynac diety bo mozesz sobie tylko krzywde zrobic. Wiec praca domowa na dzis wieczor:

sciagasz ksiazke, poswiecasz dzisiejszy wieczor na lekture, czytasz uwaznie i notujesz sobie ewentualne pytania dodatkowe na kartce i dopiero wtedy zadajesz. Zrob to dla walsnego zdrowia

Zadaje takie pytania bo dopiero czekam na przesyłke ksiazki i sądziłam,ze dopuki jej nie mam moge sie dowiedziec wiecej od Was ,ale ok sorki ,ze zabieram czas. dziękuje za wczesniejsze odpowiedzi
Stary 2009-09-30, 18:47   #2122
_kasiulka_
Rozeznanie

[QUOTE=Sonisia;14518810]ale super jest ta stronka przynajmniej mam z kim porozmawiac strasznie sie ciesze

sonisia przeczytaj ksiazke bo naprawde nie bedziesz wiedziala o co chodzi nie ma sensu tak sie pytac o kazda rzecz bo co chwile cos sie znajdzie a jak przeczytasz bedziesz wiedziala
podstawa tego forum jest ksiazka

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Cytat:
Napisane przez eliza40 Pokaż wiadomość

Dziewczyny jak ja cierpię mam zapalenie cewki moczowej,normalnie płakać mi się chcę.Od kilku godzin prawie nie piję

Popieram wiolqn
bidula ja tak mialam w ciazy wiec jeszcze gorzej,ale dasz rade za kilka dni bedzie lepiej..

..z miłości do motocykli

-----------------------------
mój związek z Dukanem :
start wrzesień 2009 -> 76 kg
faza III-->listopad 2009 - > 67
powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011
cel : 65...64..63..62..60.
_kasiulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 18:48   #2123
agus30
Raczkowanie

Wiolqn,bardzo dobra rada,bo nie nadążymy z odpowiedziami na te wszystkie pytania,książka wiele wątpliwości rozwiąże.
Stary 2009-09-30, 18:48   #2124
cocci
Zakorzenienie

Cytat:

eliza - źle robisz! powinnaś pić jeszcze więcej, m.in. zeby bakterie wypłukiwać. i pędź do apteki po urosept. KONIECZNIE! bo obciążysz nerki dodatkowo jeszcze przeziębieniem.
wierz mi, wiem, co mówię, bo miałam ten problem notorycznie w liceum i na studiach. Dopiero w ciąży pierwsej gin się zainetresował i mnie do urologa wysłał. Wyleczyłam (kuracja trwała kilka miesięcy łykania moczopędnych tabletek) i mam z głowy. I bardzo rzadko teraz przeziębiam pęcherz. max raz wroku. Nawet ostatni raz miałam ten problem....... 3 lata temu :shock: ale to zleciało!

mi lepiej, ale senna jestem bardzo...

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

cocci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 18:55   #2125
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Zadaje takie pytania bo dopiero czekam na przesyłke ksiazki i sądziłam,ze dopuki jej nie mam moge sie dowiedziec wiecej od Was ,ale ok sorki ,ze zabieram czas. dziękuje za wczesniejsze odpowiedzi
Z książki dowiesz się DOKŁADNIE o co chodzi w tej diecie, jakie sąjej mechanizmy, co, jak i dlaczego. Więc najpierw książka, i to najlepiej ze 2 albo 3 razy. To absolutna podstawa .

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Cytat:

Popieram wiolqn
Doskonale znam ten temat. Tylko ja proponowałabym Ci jednak pić baaaaardzo dużo. To rozrzedza mocz, poza tym więcej sikasz i szybciej pozbywasz się bakterii Na mnie świetnie działa żurawina. To jedyny owoc, który ma takie właściwości, które zabijają bakterie w przewodzie moczowym Wiem, że na Dukanie nie powinno się ich jeść ale jako lekarstwo polecam

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 19:07   #2126
eliza40
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za pomoc.Biorę się do picia.Byłam dziś u lekarza w innej sprawie i powiedziałam o tym,pani doktor kazała wsadzić do miski z ciepłą wodą.Poszłam do apteki i kupiłam sobie Furagine,powinno też pomóc.Kurcze ale mnie nie boli w ogóle pęcherz tylko sama cewka.

Dzięki
Stary 2009-09-30, 19:22   #2127
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny za pomoc.Biorę się do picia.Byłam dziś u lekarza w innej sprawie i powiedziałam o tym,pani doktor kazała wsadzić do miski z ciepłą wodą.Poszłam do apteki i kupiłam sobie Furagine,powinno też pomóc.Kurcze ale mnie nie boli w ogóle pęcherz tylko sama cewka.

Dzięki
Ja w takich przypadkach wsadzałam nie tylko ale cała wchodziłam do ciepłej a nawet gorącej kąpieli. Pomagało Furagin też, tylko koniecznie bierze się go z vit C.

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 19:35   #2128
betii5
Rozeznanie

Cytat:
No właśnie pierwszy krok to książka bez tego ani rusz.Z tymi otrębami to bym się sprzeczała,bo one są obowiązkowe dopiero w stabilizacji .Oczywiście dobrze działaja na jelita i można je spożywać ale na poczatku nie obowiązkowo.
betii5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 19:37   #2129
cocci
Zakorzenienie

eliza - gwoli konkretów -wsadzasz 4 litery nad najcieplejszą wodę, jakądasz radę: wlej wrzątek i zrób sobie "inhalacje". Tylk opotem nie przezięb

swoją drogą fajna inhalacja, od tyłka strony

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

cocci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 19:41   #2130
Parvati
Zakorzenienie

Hm a moja lekarka nic o ciepłych kąpielach nigdy nie mówiła
Ale Furagine brałam nie raz....
eliza40 trzymaj się kochana

Co do pytań o korniszony - można jako "przyprawę". Ja sobie zrobiłam limit 1. korniszon dziennie i tego się trzymam (no i oczywiście nie co dzień go jem ).

Serki Danio i inne serki smakowe są zakazane! (powody podały dziewczyny wcześniej, na prawdę po prostu wystarczy poczytać).

betii5 dobrze gadasz jak to kiedyś mi kredka napisała, a potem Pan Dukan w książce potwierdził ( ) otręby są obowiązkowe dopiero w fazie stabilizacyjnej. We wcześniejszych fazach oczywiście można je jeść, ponieważ niektórym pomagają np. na zaparcia.

CBT
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości