![]() |
#2101 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czarna lista targowisko- plotki
Dokładnie,czymś innym rada,a czymś innym używanie w odpowiedzi obrazków sugerujących politowanie.No chyba że obrazek "walę głową w mur" wyrażał sympatię dla mnie,a ja taka niedomyślna jestem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2102 |
Zakorzenienie
|
no ale chyba to jest jasne ze jak coś nie jest zabronione w regulaminie to mozna to robić, po coś jest ten regulamin. Nikt go nie ustalał dla jaj.
![]() |
#2103 |
Zakorzenienie
|
Ender, z tego co widziałam to dziewczyny wymieniają się na biżuterię
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2104 |
Wtajemniczenie
|
Gofrzyco,dziękuję za odpowiedz
![]() ![]() ![]() DiTu,dziękuję ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2106 |
kosmita jakiś normalnie
Przekupka: 239 pkt / 100% pozyt.
|
odpowiedziałam, bo chciałam, raczej nie bywam tu i nie piszę bo coś/ktoś mnie zmusza
![]() jak mnie nieczytanie regulaminu (na co wskazuje Twoje pierwsze pytanie)
![]() |
#2107 |
Konto usunięte
|
Drogie wizażanki, zwracam się do Was z pytaniem, co o tym sądzicie, gdyż może niesłusznie uważam, że to kłamstwo.
Umówiłam się z wizażanką na wymianę: u niej wybrałam żel stomatologiczny i lusterko. Najbardziej zależało mi na żelu, napisałam wprost wizażance, że „ale mi się trafiło”, bo akurat miałam kupić nowy, gdyż mój się przeterminował. W opisie aukcji było napisane, iż żel jest bez pudełka, a data ważności do 2012 roku. Wizażanka wybrała u mnie 2 cienie sypkie i poczwórne IsaDora. Była to początkująca osoba, więc wysłała pierwsza. Nie mam zastrzeżeń do tego, gdyż wysłała bardzo szybko. Dołączone były próbki i rzeczy, których nie chciałam (inny żel stomatologiczny i mini lakier do paznokci). Zaczęłam oglądać żel (ten, który chciałam) i nie mogłam się dopatrzeć daty ważności. Pobiegłam do łazienki zajrzeć na mój stary i tam data ważności była wytłoczona na zgrzewie tubki. Obejrzałam żel jeszcze raz dokładnie, kawałek po kawałku, myślać, że może coś się zmieniło od tamtego czasu, kiedy kupowałam żel (i teraz data jest w innym miejscu np). Nie było jej. Napisałam do owej wizażanki. Treść brzmiała mniej więcej: „Witaj. Odebrałam przesyłkę, mam pytanie odnośnie żelu. Napisałaś, iż żel ważny jest do 2012 roku, a ja nie mogę dopatrzeć się daty ważności na tubce…”. Wizażanka odpisała, iż data była napisana na czarno i przez przypadek ją zmazała, bo przecierała tubkę zmywaczem. Zdziwiona, zapytałam: „A w jakim celu tubka była przecierana zmywaczem??”. Zapaliło mi się mocne czerwone światło. Odpowiedź brzmiała…. "musiałam zdjąć z niej moją naklejke firmową a po odklejeniu jej zostaje ślad (gdyz naklejka dziala jak tatuaz) a nie chcialam takiej oklejonej wysylac ..." Czy niesłusznie twierdzę, że to kłamstwo? Nie chcę używać do jamy ustnej żelu, którego daty ważności nie znam. Wizażanka napisała, że jeśli chcę mogę je jto odesłać, lub abym wysłała rzeczy, na które się umawiałyśmy. Na tych gratisach mi nie zależało, leżą nieużywane nadal w kopercie… Planuję odesłać żel (i te gratisy w postaci innego żelu i lakieru), jeśli potwierdzicie to, co myślę. Lusterko zostawię sobie, ale niesmak pozostanie… Zależało mi głównie na żelu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2108 |
Obcy 8 pasażer Nostromo
Przekupka: 207 pkt / 100% pozyt.
|
Nie za bardzo wiem,co powinnaś zrobić,ale powiem tyle,że ja zawsze dokładnie wycieram kosmetyki przed wysyłką - często właśnie zmywaczem przecieram miejsca po naklejkach (z cenami lub z tym paskiem magnetycznym) i wiem,że zmywacz do paznokci,który usuwa klej,może też usunąć czarną farbę z datą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2109 |
kosmita jakiś normalnie
|
no fakt, ja też nie znoszę śladów po naklejkach (tym bardziej, że do nich się znów coś przykleja - bleee) i jak tylko mogę użyć zmywacza, to zmywam.
A czy wizażanka kręci z tą datą ... to chyba Ci nikt nie odpowie ![]()
![]() |
#2110 |
Konto usunięte
|
No tak...ale na zgrzewce nikt nie przykleja taśm... Pozatym, na drugiej tubce żelu (tego, którego nie chciałam) jest ta data niezmazana, jest tez pozostałość nalepki (nie klej, tylko resztki papieru)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2111 |
Raczkowanie
|
Przepraszam, że się wtrącę (jestem wizażanką, której dotyczy post)
Resztki papieru stwierdzilam ze podaruje sobie ale naklejka jak wspomnialam jest firmowa i nie na ręke mi jest wysyłać z nią rzeczy. W wątku napisalam jaka jest data ważności bo wtedy jeszcze ona była widoczna a jak juz żel byl zaklepany chciałam go po prostu oczyścić. Może jest tam numer seryjny któy można wpiać w google i będzie do niego przypisana data ? ... Ja niestety też nie wiem co w takim przypadku zrobić ... po prostu albo dostane paczkę albo żel... Pozdrawiam
#2112 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2113 |
kosmita jakiś normalnie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;25071603]Nie bardzo rozumiem kwestie "firmowej naklejki" i dlaczego "nie na reke" wysylac rzecz z ta naklejka.[/QUOTE]
może wizażanka ma firmę i nie chce jej danych/nazwy ujawniać, w końcu nie musi? Tak ja to rozumiem, może błędnie ...
![]() |
#2114 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2115 |
Zakorzenienie
|
Pytanko - czy jeśli widziałybyście u kogoś kosmetyk, który na pewno jest przeterminowany (bo kiedyś, dawno, dawno temu o niego pytałyście, a ze zdjęć jednoznacznie wynika, że to ta sama rzecz), zwróciłybyście uwagę wymieniającej? Albo cokolwiek byście zrobiły, żeby "ostrzec" osoby chętne do wymiany? Opis kosmetyku jest mylący, bo mówi o czasie używania, a nie otwarcia..
![]()
![]() |
#2116 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2118 |
Zakorzenienie
|
Ta sama wizażanka i te same charakterystyczne zadrapania na produkcie (doskonale widoczne na starych i nowych zdjęciach).
![]() |
#2119 | |
Zakorzenienie
Przekupka: 118 pkt / 100% pozyt.
|
Cytat:
sama nad tym się zastanawiam, ale w związku z ubrankami, bo dostałam ciucha w stanie "szmacianym", odesłałam go, a widzę że powrócił na wymianę jako "stan bdb"... hem hem hemmm |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2120 |
kosmita jakiś normalnie
|
Ja pamiętam, jak jedna z wizażanek zwróciła uwagę publicznie w wątku jednej z pań że wystawia podróby perfum. I miała rację, a panna od podrób została zbanowana. Na stałe.
Ja się ma 100% pewności, to myślę że jak najbardziej ![]() ![]()
![]() |
#2121 |
Raczkowanie
|
Witam.
Postanowilam wpisać się jeszcze raz. (sprawa dotyczy żelu stomatologicznego) ja przecierałam tubke zmywaczem ... niestety rozpędziłam się i najechałam na date i w efekcie zostało 20... i czarna smuga ... więc zmylam ją całkowicie bo wyglądało to bardziej podejrzanie niż gdyby jej wcale nie było. Z reszta data żelu jest wpisana w wątku. Gdybym chciała skłamać podałabym wygórowaną datę (np. 2013<...) ale podałam datę taką jaka była na opakowaniu przed starciem. Teraz ja nie wiem na czym stoje ponieważ miałam czekać 2 dni na decyzje, czy będzie paczka ta na którą się umawiałam z wizażanką czy zostanie odesłany żel... póki co nie mam żadnej wiadomości a tu mija już drugi dzień... poza tym mija też z każdym dniem przydatność żelu... chcialam zaznaczyć, że żel był nowy (było zabezpieczenie na tubce jeszcze nie zerwane, gdyż kupiłam silniejszy antybiotyk na receptę i nie używałam tego żelu )...
"Szczęście To Nie Tylko To Co Daje Nam Los, Ale Także To Czego Nam Nie Odbiera" "Nigdy Nie Będzie Szczęśliwy Ten, Kogo Dręczy Myśl, Że Ktoś Inny Jest Od Niego Szczęśliwszy" Edytowane przez JAD633 Czas edycji: 2011-02-16 o 17:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#2122 |
Konto usunięte
|
Czekałam na Twoją odpowiedź tutaj
![]() Nie przekonuje mnie to jednak i wolę jednak kupić żel w aptece i mieć pewność co do daty... Piszę więc PW, jak umawiamy się co do zwrotu żelu (lusterko bym chciała sobie zostawić). Paczkę nadam w piątek. |
![]() ![]() |
![]() |
#2123 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wracajac do tematu Kaszy M -ja zauwazylam,ze to o czym pisze wystepuje w wielu przypadkach i takze u znanych wizażanek,niektore rzeczy na forum to maja z rok jak nei wiecej.O ile produkt jest nieuzyty to niczemu nieszkodzi,ale w wypadku otwartego-ryzyko jest "twoje"; Tak naprawde wymieniajac sie na cos otwartego tez nikt nie ma pewnosci kiedy zostalo kupione i pierwszy raz ztestowane. Polegamy na wzajemnym zaufaniu. Sądze ze najlepiej byloby napisac PW do owej wizazanki lub ewentualnie porpzumiec sie z moderatorem aby "zrwocil uwage".
![]() |
#2124 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]() Nie wiem, d kogo Ci się dostało, ale ja uważam cały czas, że dobrze zrobiłaś, cwaniactwo trzeba tępić ![]() A z leciwymi kosmetykami to masz rację ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2125 |
Wtajemniczenie
|
Akurat to była podrobka w dodatku jeszcze Coco Madmosielle!
Osobiście uważam,ze na pewne rzeczy trzeba zwracac uwagę i o ile mnie np. nie przeszkadza "przeterminowany"cień w kamieniu ktory jest ok czy kredka do oczu albo perfumy (o ile off course nie zmieniły zapachu i koloru),ale aą roże osoby, cześc bardzo wrażliwa i echą determinująca dla nich jest swiezy niotwierany kosmetyk. Ja mialam wymiankę w ktorej osoba zaznaczyla,ze cień jest po terminie i jakoś go używam i nic sie nie dzieje. PS. A z innej beczki. Co jeśli wizażanka ma w kramiku podróbkę,ktoś sie z ną wymienia,zwraca uwagę,że to podrobka i się odmieniaja i wszytko między tymi osobami jest ok. Powiadamiać,ze taka osoba miała pordobki ![]()
#2126 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]() ![]() EDIT: ale że kiedyś miała, ale się zgodnie odmieniła i juz nie wystawia to chyba nie - mogła nie wiedzieć, a jak jej zwrócono zapach i uwagę prób nie ponawia, to można darować, tak myślę, jednorazowy wypadek, bo to może być własnie wypadek ![]() A co do cieni - też mam cień w kamieniu przeterminowany, ale wiedziałam co biorę i faktycznie wszystko z nim ok, więc nic zdrożnego, skoro wiedziałam ![]()
Edytowane przez misianka Czas edycji: 2011-02-16 o 20:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2127 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście, używanie czegoś po terminie na własną rękę jest ok, też mi się to zdarza
![]() Mój "przypadek" dotyczy podkładu, otwartego i używanego od ok 2 lat (tzn wtedy był wystawiony po raz pierwszy).
![]() |
#2128 |
Zakorzenienie
|
ups :|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2129 |
Konto usunięte
|
Przed pakowaniem przesyłki zrobiłam pewien test. Chciałam mieć pewność, że mam spore podstawy co do nieufności. Nabrałam trochę zmywacza na wacik i przetarłam w jednym malutkim miejscu tubkę. Co się stało? Kolor się rozmazał leciuteńko, tzn wokół widać lekko niebieski kolor. Gdyby ktoś chciał ścierać nalepkę, musiałby pocierać mocno, także na pewno byłyby widoczne rozmazania napisów (w postaci zabarwionego na niebiesko białego opakowania tubki). Tubka natomiast była nietknięta, jedynie nie było daty na zgrzewie, którą ponoć starto, chcąc zmazywać jakąś nalepkę. A ślady nalepki są w innym miejscu tubki (pozostałości jej). Także, wniosek dla mnie jest jeden. Przynajmniej wiem, że nie ja postępuję nie fair, odsyłając żel
![]() Edytowane przez 1049fcf7f74b9bbd9e896b064bc98e90e22ff320_640d1602d9fab Czas edycji: 2011-02-17 o 21:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#2130 |
Zakorzenienie
|
capuccino, co do daty ważn. to chyba już się nie dojdzie jaka jest prawda.
Osobiście jednak ja nie położyłabym na twarz, a tym bardziej włożyła do buzi coś, co do czego miałabym jakieś wątpliwości. Nawet jakby te wątpliwości nie były uzasadnione. Lepiej dmuchać na zimne, niż skończyć u dermatologa. I Twoje obawy wcale mnie nie dziwią. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.