|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
iwcia d to Ty też długodystansowiec jak ja jesteś
|
|
|
|
#2102 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2103 |
|
Rozeznanie
|
no to zakupie tez w takim razie skoro nasza seksowna Anna poleca
|
#2105 |
|
szyciowa specjalistka :)
|
dziewczyny, trzymajcie kciuki.
![]() Ala siedzi na nocniku i sika, dziś miała siuśki tak mętne że szok, czekam teraz jak sie to powtórzy, to zlewam i na badanie. Dodam ze w nocy o 2-giej temp jej skoczyła z 38 na 39,7-40st, boli ją brzuch i ma rozwolnienie, nie ma apetytu. od 2 do 3 leżała pod zimnymi ręcznikami. zeszło teraz 36,6, ale rano zobaczyłam ten mocz (mam nadzieję że to jakiś detergent, może źle wypłukałam nocnik po myciu) |
|
|
|
#2106 |
|
Zadomowienie
|
To o mnie mowa, o mnie
|
|
|
|
#2107 |
|
Wtajemniczenie
|
aljaka
|
|
|
|
#2108 |
|
szyciowa specjalistka :)
|
|
|
|
|
#2109 |
|
Wtajemniczenie
|
Natanek dzis konczy 5 miesiecy
ale to leci.Dziekujemy za zyczonka Agusia mrrr ale z Ciebie sexy kocica ale mi sie bardziej podobasz w ciemniejszych wlosach Aniu Natanek tez sie coraz czesciej budzi w nocy... ![]() a jeszcze pewnie mozna wyciac z kolorowego zdjecia np usta i wkleic do cz-b ale Carolajna ma racje na wastwach najlatwiej nam udowodnilas ze piekne zdjecia robisz ludziom nie tylko naturze Blondynka ja juz nie wiem jaki niekapek najlepszy... ja sie zastanawiam nad tym kubkiem treningowym 360, ale on chyba dla starszych dzieci... ![]() Cinusiowa tesciowa sie obrazila a Tobie widze jakos malo smutno z tego powodu ![]() Aljaka trzymam mocno kciuki ! ![]() Carolajna a Ty mialas sobie robic sesje taka jak Ania, gdzie efekty?! Boszenko spokojnego lotu A ja ostatnio farbowalam wlosy i wyszedl mi prawie czarny dobrze ze to farba do 28 zmyc wiec sie troche sprał... ale i tak musze sie zapisac na pasemka i pasemkami rozjasniac, nigdy nie mialam pasemek... ale dekoloryzacje fryzjerka mi odradzila...
N. ♥ Edytowane przez kuroikaze Czas edycji: 2009-10-16 o 11:13 |
|
|
|
#2110 |
|
Wtajemniczenie
|
Carolajna kości kupiłam w lumpku za 2 zł
odpowiedziałam pod zdjęciem![]() a kaszę manną mam taką zwykłą błyskawiczną firmy Kupiec - nie jakaś specjalna dla dzieci. dziękuję wszystkim za odpowiedzi co do kaszki, czyli mam dać pół łyżeczki, gotować około 2 minut a wody ile? pół szklanki? bo chcę dodać do zupki dzisiaj |
|
|
|
#2111 |
|
Wtajemniczenie
|
Esti ja nie pomoge bo nie wiem, nie podajemy
ale kosci fajne
|
#2112 | |
|
Zakorzenienie
|
Kuroikaze za dużo ludzi w domu
![]() Czekam na okazje ![]() Co do włosów, to fryzjerki nie chciały mi nawet pasemek zrobić bo farbuje na ciemno kilka lat w końcu znajoma która otworzyła salon zrobiła mi na próbe z tyłu i wysło w miare (troche zółte) W domu myłam szamponem do blondu a po 2 tyg nałożyłam srebrny pył z joanny i ładnie mi stonowało włoski ![]() ANia stawiasz % ![]() Pokaż jak coś zrobisz ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
![]() Kup mi takie kości ![]() i nie wiem jak to gotować bo ja mam taką zalewaną wrzątkiem
|
|
#2113 |
|
Wtajemniczenie
|
Carolajna aaa fakt, glupio tak przy rodzince na golasa biegac
![]() o rany to pasemkami to tez nie tak latwo? ja moze za jakies 2-3 tygodnie pojde, zimno jest najwyzej w czapce bede siedziec ![]() a co to ten srebrny pyl, na co sie to stosuje? co to daje?
|
#2114 |
|
Rozeznanie
|
Aljakatrzymamy
![]() Ania ![]() Gosik ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- a ja sie zastanawiam o jakich kosciach Wy mowicie i juz wiem - fajne
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
Kuroikaze nie wszystkie chcą zrobić pasemka na farbowanych ciemnych włosach bo boją się że:
włosy się spalą albo będą koloru mega zółtko z jaja ![]() dlatego warto zrobić sobi jedno pasemko na próbe srebrny pył to nazwa farby ziołowej z joanny ![]() ładnie zakrywa zółć na włosach, na początku jest popielate po farbowaniu ale po czasie wypłukuje się na fajny słomkowy blond...widać u mnie na zdjęciach ![]() wyczytałam o tej farbie na wizażu...a cena zabójcza; 6 zł
|
#2116 |
|
Wtajemniczenie
|
Carolajna o to cos fajnego
|
#2117 |
|
Wtajemniczenie
|
i ja zawrę głos odnośnie pasemek na ciemnych włosach
kiedyś wymyśliłam sobie pasemka jasne na mojej grzywce i kilka po calej długości-wyszły super z tym, ze miałam swój naturalny kolor włosów, przed ślubem też sobie tak wymyśliłam, tylko nie wzięłam tego pod uwagę, że całkiem niedawno rzuciłam sobie szampon koloryzujący na pusty łeb, no i fryzjerka ma powiedziała, że jej to pachnie jajkiem na głowie, ale skoro chce, to będę miała pasemka, no i wyszło tak, że faktycznie mam trochę żółte,z tym, że są bardzo cieniutkie, takie refleksy do mej suknie w kolorze ivory wygłądały okej.Jak bym miała robić pasemka jasne na moje w tej chwili farbowane włosy nie zdecydowała bym się bo wiem, że było by jajo..a odnośnie ściągania koloru zdecydowanie NIE!ale jeśli Tobie kuroikaze chodzi o kilka tonów jaśniejszy, to chyba nie będzie problemu, rozjaśnić i rzucić na to farbę w brozniku jakimś Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-10-16 o 11:33 |
|
|
|
#2118 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ludziom nie. Chyba, ze takie czarno-biale autoportrety A wiesz jak zrobic np oczy? Tzn widzialam takie czarno-biale zdjecie i tylko oczy byly takie zywo zielone
|
||
|
|
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu oczy można na dwa sposoby. Jeśli chcesz żeby oczy były w swoim nat kolorze to robisz je na warstwach a jeśli chcesz jakiś ziwny kolor to malujesz pędzlem o mniejszym kryciu...zaraz Ci pokaże
Kuroikaze jeśli chodzi o rozjaśnienie i położenie brązu na to...przerabiałam Rozjaśnione pasemka bardzo mocno chwytaj kolor..także zafarbujesz to jasnym brązem i bedzie czarny znów Najlepiej zrobić pasemka u fryzjera poczekac 2-3 tyg i w domu jakimś łagodnym zmywalnym farbem samemu zrobić. I musi to bć jasny kolor np ciemny blond, orzech laskowy czy coś podobnego
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2009-10-16 o 11:38 |
|
|
|
#2120 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2121 |
|
Wtajemniczenie
|
iwciag ja wlasnie chce tylko kilka tonow jasniejsze, fryzjerka mowila ze moze sie tego podjac.
sciagania koloru powiedziala ze raczej nie bo zniszczy mi wlosy i robi to rzadko tylko wtedy jak trzeba... Ania zaznaczach teczowki i bawisz sie krzywymi albo nasyceniem koloru i kontrastem, albo podkladasz pod teczowki na warstwach jakis kolor, ja kiedys podkladalam chmury, fajnie wychodzilo, jakby sie komus niebo odbijalo w oczach moje dziecie jak zobaczylo Twoj avatar powiedzialo aeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee czemu nie polecasz ziolowych?
|
#2122 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo one po całej długości są zniszczone
|
|
|
|
|
#2123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2124 |
|
Zakorzenienie
|
Ania poniżej szybka przeróbka...trzeba dopracować to jeszcze
|
#2125 |
|
Zakorzenienie
|
A w czym robisz?
Pewnie źle podłożyłaś warstwe...
|
#2126 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Niczego pozytecznego na tych studiach mnie nie nauczylo Szybko, zakryj mu oczy, nie powino ogladac takich scen ![]() Bo jak rasz walniesz ziolowa to potem musisz tylko ziolowa bo zadna nie pokryje ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- No w tym Twoim Gimpie - pierwszy raz na oczy widze ten program ![]() O jaaaaaaa Nie dosc, ze zgrabna to jeszcze zdolna Pisz szybko w punktach o tych oczach
|
|
|
|
|
#2127 |
|
Zadomowienie
|
Wlasnie jemy biszkopcika na deserek po obiadku. Dzis Jasko zjadl marchewkowa z kurczakiem i sliwkowym puree, nie nadazalam mu dawac ![]() Znalazlam jeszcze dzis w rzeczach od kumpeli: 1)kombinezon na zime (juz mamy 3 w roznych rozmiarach) 2) kurtke na zime 3)kombinezon polarowy na teraz, od razu na spcer poszlismy w nim ![]() Dobrze, ze zajrzalam do tej torby bo by zima minela i bym nawet nie wiedziala ze mam ![]() ja tez w nocy podaje wode boszenko trzymam mocno kciuki i szybko do nas wracaj mell teraz juz wiem czemu Cie wczoraj nie bylo Ja myslalam, ze tak sama z siebie znami nie siedzisz a tu zonk...bez neta![]() gossik najlepiej tak jak mowisz poczytaj gdzies o tych nawilzaczach Nie bedzie pozniej na mnie, ze cos zle powiedzialam ![]() blondynka ja mam z aventu niekapek i jest ok ![]() aljaka trzymam kciuki i duzo zdrowka dla Ali kuroikaze bys wkleila jakies zdjecie zebysmy Cie oberkaly, przynajmniej ja nie mam pojecia jak wygladasz ![]() Mielismy dzis debiut w spacerowce, Jasko zadowolony na maxa. Napewno odstawiam gondole
|
|
|
|
#2128 |
|
Zakorzenienie
|
1. otwierasz zdjęcie
![]() 2. bawisz się skalą szrości, możesz na szybko w Kolory-desaturacja i masz 3 możliwości szarego tu 3. bierzes pędzel 4. wybierasz kolor 5 zmniejszasz krycie w tym okienku po lewej pod ikonkami 6. powiekszasz obrazek i kolorujesz oko
|
#2129 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem niedopieszczona
|
|
|
|
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu babolu
![]() Nudzi Ci się ![]() Idę robić deserki dla Małego jak wrócę to masz mi pokazać co wykonałaś I pokomentuje tez
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

ale to leci.
ale mi sie bardziej podobasz w ciemniejszych wlosach 
ale Carolajna ma racje na wastwach najlatwiej 

dobrze ze to farba do 28 zmyc wiec sie troche sprał... ale i tak musze sie zapisac na pasemka i pasemkami rozjasniac, nigdy nie mialam pasemek... ale dekoloryzacje fryzjerka mi odradzila...

i juz wiem - fajne