|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. IV - matura to bzdura!
Ale już jestem !
|
#2102 |
|
Zadomowienie
|
zapytam mamy, może mi kupi
tylko żeby tego źle nie zrozumiała
|
#2104 |
|
Raczkowanie
|
DZIEWCZYNY...jestem jakaś głupia chyba.. szukam w internecie jakichś mp3 słuchania z jęzka niemieckiego na poziom rozszerzony, na jakiej stronie mam tego szukać ?? w google pokazuje mi że audiobooki są i za wszystko płatne ;/ i w ogóle..
|
#2105 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tu sie rejestrujesz i o ile wiem sluchanie tez jest ale to sa tylko 3 testy
|
|
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
Np matury z poprzednich lat. Gazeta.pl -> edukacja
|
|
|
|
#2107 |
|
Raczkowanie
|
oki dziękuję ;*
chodzi mi też o po prostu jakies słuchawiska które pusczam sobie w mp3 i idę na spacer na przykład.
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
zapewne też są na rapidzie
|
|
|
|
#2109 |
|
Wtajemniczenie
|
małe pytanko ;d przypomniało mi sie ^^
czy jesli mam na ustna brać z literatury + film, to ile mam miec tych ksiazek? 3 ksiazki + 3 filmy, 4 ksiazki + 2 filmy? jak lepiej?
|
|
#2110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moim zdaniem conajmniej 2 książki i 2 filmy ![]() może jakaś poezja. ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Do jutra lecę na House'a. napisałam pól wypracowania wow, jestem z siebie dumna.i nie wiem co z tymi słowami, ile może być maksymalnie
|
|
|
|
|
#2111 |
|
Raczkowanie
|
Spamerki z Was !! coraz więcej piszecie tu
musze nadrobić ![]() dzisiaj większość dnia się uczyłam o.O o dziwo..! ale stwierdziłam, że nie idę jutro do szkoły xD !
|
|
#2112 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Juhu ![]() a jakie wypracowanie? xd jak jakies z j.obcych to najlepiej do 260 a jak nie to ja nie wiem ;d
|
|
|
#2113 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Spamery.
![]() Będę cytować w ratach, żeby nic mi nie uciekło. Otóż ksiądz powiedział, że jesteśmy chamscy, więc i on będzie dla nas chamski. Oczywiście nie powiedział tego wprost tylko za plecami, ale dowiedziałam się, bo moja przyjaciółka ma z nim dobre układy. ![]() W tamtym tygodniu nie mieliśmy chemii, bo nie było sorki, po chemii w planie mam religię. Jest to ostatnia lekcja w piątek. Ksiądz nie zgodził się wziąć z nami lekcji godzinę wcześniej i siedzieliśmy godzinę bezczynnie, czekając na religię. Tamtą sytuację jeszcze zrozumiem, bo nie miał okienka i musiałby wziąć 2 klasy jednocześnie. Dlatego zrozumiem, że się nie zgodził. Może potrzebował mieć z jedną klasą w jednym czasie. ![]() Jutro nie mam biologii i chemii, więc 2 h okienka. Ksiądz teoretycznie mógłby wziąć nas na tej 5. lekcyjnej, bo ma wolne. Ale nie zgodził się. Dyrektor mu kazał, a on powiedział 'nie'. W takim razie dyrektor powiedział, że zwalnia nas z tej religii, a ksiądz, że się nie zgadza. No kretyn. My poszlibyśmy do domu o 12.20, ale dzięki niemu skończymy o 14.20 tylko dlatego, że on ma taki kaprys i robi nam na złość. Poszliśmy z tym do wychowawczyni i postanowliliśmy iść do dyrektorki w tej sprawie. xD Ale aktualnie jej nie ma, więc dopiero za tydzień to załatwimy. No tak mnie wkurzył, że szok. Cytat:
Też jestem na biologii przy tym temacie. Miałaś operon laktozowy i tryptofanowy? ![]() Cytat:
![]() Też kocham chemię. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znając swoją klasę, to my byśmy w ogóle nie poszli, w obu sytuacjach ![]() Idę spać, bo jutro wreszcie do szkoły ![]() Nie wierzę, że to powiedziałam
|
|
|
|
|
#2115 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dyskusja o śpiewającym i grającym papierze toaletowym - boska.
Cytat:
Dostał się? ![]() Cytat:
![]() ------------- Przyznam się. Nie łuczyłam się dziś. Byłam u chrześnicy. Coraz słodsza się robi. 'Powiedz: mucha.' 'Apu' ![]() I tak za każdym razem. ![]() Ale napisałam 4 krótkie formy z angielskiego. Idę spać. Dobranoc.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2116 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2117 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Dosłownie umieram Napisałam wczoraj mega długie wypracowanie na 15 stron a4 na fakultety z historii do matury o kulturze antycznej oddaję to dziś nauczycielowi a on sory pomyliłem tematy miało być o średniowieczu Edytowane przez aaangaaa Czas edycji: 2009-11-06 o 00:06 |
|
|
|
#2118 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nooo, będziemy kimś dzisiaj mi ktoś napisał, że jak będę się tyle uczyć to się dostanę na ten UJ i dostałam jeszcze tam zaproszenie, pozwolenie to studiowania xD zgadnijcie kto mnie tak na studia do Krk zaprasza ![]() Cytat:
Cytat:
) i Ci powiem, że jak to czytałam w książce to czarna magia, ale jak sorka wytłumaczyła to normalnie olśnienie xd to samo miałam z translacją xDw skrócie - przy laktozowym - brak laktozy powoduje przyłączenia się białka represorowego do operatora, przez co blokowany jest operon; polimeraza RNA nie może się przesuwać i nie dochodzi do ekspresji genów i enzymy nie są produkowane jeśli jest laktoza to aktywne białko represorowe zostaje dezaktywowane poprzez przyłączenie się do tego białka laktozy. nieaktywne białko nie przyłącza się do operatora; operon jest czynny i polimeraza przesuwa się i dochodzi do ekspresji genów i produkcji enzymów ![]() a przy tryptofanowym jest odwrotnie xD przy braku tryptofanu białko represorowe jest nieaktywne i nie łączy się z operatorem; operon jest cały czas czynny; polimeraza przesuwa się i dochodzi do ekspresji genów i prod. enzyów ;P a przy obecności tryptofanu nieaktywne biało represorowe zostaje aktywowane (poprzez przył. do białka tryptofanu), dołącza się do operatora; operon jest nieaktywny; polimeraza nie przesuwa się; nie dochochodzi do ekspresji genów i enzymy nie są produkowane :P a no i jeśli dochodzi do mutacji genów represora, białka represorowe nie są produkowane i operator jest cały czas czynny no to żem zabłysła wiedzą mam nadzieję, że mnie za to nie zabijecie, ale jakoś tak po północy mi zawsze odwala ot, fundłam Wam przyspieszony kurs nt regulacji ekspresji genów ^^ no i liczę, że jutro na spr. nic mi się nie pomiesza ^^ chupa-chupsa! ![]() kuuurde uczyłam się tej bio i zasypiałam zarąbiście ciekawe to wszystko xDzłapałam się na tym, że translację rozumiem i umiem, ale replikacja mi się popier.. xD ale już opanowałam ^^ idę w kimę ![]() kolorowych xD
|
|
#2119 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Chyba nikt nie wierzy, że uda się dostać do Krk, a jednak niektórych przyjmują ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moi raczej też przywykli do tego, że z du.pą se rady nie mogę dać. Nawet nie komentowali Woodstocku, choć swoje pewnie myśleli . Wiem tylko, że mama coś tam marudzi, że 'przyjdzie październik, a zapomnisz o starej matce' Jaka to melodia ? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
. Lubię go. Świetne poczucie humoru ma, a w dodatku umie rozmawiać i nie przyjmuje jedynie racji Kościoła.------- Łikend Idę to uczcić i wybieram się na zakupy
|
|||||
|
|
|
#2120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To już prawie jak dostanie się. Kto taki ? Eee ![]() Nie miałam tego jeszcze i szczerze mówiąc nic nie kapuje. Z czym to się je ? Masz jakieś notatki z tego? W ogóle tak przejęta byłam tym, że nie naspamowałyście kolejnych 5 stron że zapomniałam się przywitać. Dzieeeń Dobry ! Edytowane przez Karmenka Czas edycji: 2009-11-06 o 12:54 |
|
|
|
|
#2121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No za całą, ale za 1 osobę, a w tym dużo mamy, bo żarcie itd, do tego film, i fotki na świadectwo maturalne itd. Sama jestem zdziwiona
|
|
|
|
|
#2122 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczymy jak to będzie ![]() Cytat:
to nic innego jak regulacja ekspresji genów ekspresja genów = transkrypcja i translacja xDnie jest to takie trudne, trzeba zrozumieć.. i mając przed oczami rysuki dużo łatwiej idzie zrozumieć :P mam notatki, jakby co mogę je uporządkować, bo panuje tam mały chaos i zrobić zdjęcia
|
|
#2123 |
|
Zakorzenienie
|
O transkrypcja i translacja i przepisywanie inf z DNA na białka było fajne
|
|
|
|
#2124 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no chyba że parę osób, ktore się muszą wyłamywać w takich sprawach![]() Cytat:
![]() Cytat:
czytoweekend.pl TAK weekend! można już świętować! ![]() ![]() ![]() ![]() idę świętować
|
|
#2125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Transkrypcje i translację to ja mam opanowaną. A to, to pierwsze słyszę. Ale w repetytorium i podręczniku mam. Dam radę
|
|
|
|
|
#2126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak zobaczyłam regulację ekspresji to ![]() ale sorka na lekcji nam wszystko wytłumaczyła i kapuję to ^^ a nie miałam dziś spr., bo w połowie xerowania naszych spr. xero w pokoju nauczycielskim się zacięło ;P i mam we wtorek I też już świętuję łikent xD miałam mieć o 16. chemię, ale babka zadzwoniła, że jej mama ma imieniny i na środę przełożyła ;P
|
|
#2127 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny wywalczylam ta 4 z historii i przyznala mi racje, ze dwie rzeczy dobrze napisalam yeah
nawet sie obylo bez krzykow ![]() poza tym mam pytanie do dziewczyn zdajacych rozszerzony polski, uczycie sie juz z czego? ogolnie z czego korzystacie ? :P
Edytowane przez edziiaa Czas edycji: 2009-11-06 o 14:06 |
|
|
|
#2128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja po pierwszym przeczytaniu z podr. nie wiedziałam kompletnie o co cho xD ale tak jak mówiłam - po wytłumaczeniu i analizie schematów zrozumiałam ;P
|
|
#2129 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jakoś spałam na tych lekcjach, ale gościu mi wytłumaczył, taki co mnie przygotowuje z chemii, bo no studiuje bio. W sumie nie zdaję biologii, ale skapować to muszę, bo będzie sprawdzian niedługo pewnie ;p
|
|
|
|
#2130 |
|
Rozeznanie
|
Beas - wspolczuje ;/ ale dobrze, ze chcecie cos z tym zrobic
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:08.

tylko żeby tego źle nie zrozumiała

wow, jestem z siebie dumna.

Dyrektor mu kazał, a on powiedział 'nie'. W takim razie dyrektor powiedział, że zwalnia nas z tej religii, a ksiądz, że się nie zgadza. No kretyn.