|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz.IV
Cytat:
Tu jest napisane co i jak, kiedyś o tej metodzie mówiła też Anulka. Nie wiem czy u nas to pomogło czy tak miało być, ale ja zastosowałam i mały nie je w nocy,m co bym znowu nie przechwaliła
|
|
|
|
|
#2102 |
|
Zadomowienie
|
iwciag tam widze, ze roznie sie dziewczyny wypowiadaja, ale ja mysle, ze to ma sens... nie szkodzi sprobowac...
|
|
|
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry !!!
Malgoszatka, witaj, to juz polowa kolejnego watku ![]() Ursull czekam z kawa ... A w nocy spadl u nas snieg Olus sie wlasnie obudzil - nici z kawki i wizazu |
|
|
|
#2104 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Olek wyczul, ze mama chce poswiecic czas komus innemu hihihi nie ma tak dobrze, dzieckiem trza sie zajc hihihi moj urwis siedzi mi na kolanach, wali w kalwiature i stara sie przewrocic lapka...zeby to Tz widzial, to by mi sie dostalo
|
|
|
|
|
#2105 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł mamuśki
Ja z pytankiem Podajecie maluszkom wodę mineralną przegotowaną czy też nie?
|
|
|
|
#2106 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, nie martwcie się, że wasze dziecko chce jeść w nocy 3 razy. Hela je w nocy minimum 6razy, kiedys naliczylam 20 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! W gorszy dzien. Nie wiem co jej sie dzieje-zębów brak tylko mała bulka na dziąśle. Od 3 miesięcy nie przespałam ani jednej nocy w całości. Czasami śpię tylko 3 godziny.
|
|
|
|
#2107 |
|
Zadomowienie
|
Selka ja Jaskowi podaje poprostu przegotowana zwykla kranowke
Jak mineralke to nie gotuje i w ogole podaje wode w tem. pokojowej![]() maugoszatka no to ja Ci wspolczuje tych pobudek nocnych, chyba ze sie przyzwyczailas...sie dziwisz, ze my przezywamy...ale jak ktos sie juz przyzwyczai do spania w nocy to nawrot pobudek nie jest mile widziany
|
|
|
|
#2108 |
|
Wtajemniczenie
|
superzabula-No wiem
W koncu Hela zaczela przesypiac cale noce w 3 miesiacu. Po przeprowadzce zaczely sie klopoty ze snem i trwaja do dzis. Bylam juz u pediatry, przeszlam na mleko modyfikowane (w dzien) i w ogole wszystkiego juz probowalam. Teraz daje jej codziennie Viburcol na noc i jest jakby..lepiej? Lepiej czyli nie budzi się co 30min tylko co godzinę,ehh. Mozna powiedziec,ze przyzwyczailam się.
|
|
|
|
#2109 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oby tak zostało, bo czytałam, że nie jest dobrze gdy dziecko mając ząbki podjada w nocy. Selka my pijemy przegotowaną tylko kranówkę, mineralnej nie gotujemy już, podgrzewam w podgrzewaczu. |
|
|
|
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny,moja córka właśnie się ze mna kłóci i nie wiem o co
Prawdopodobni e chce kolejną gazetę do podarcia i wszamania.Własnie zdjęła sobie śliniaczek i wyrzuciła za siebie.Skąd ona ma takie pomysły A tera patrzy na bombkę i na nią krzyczyiwciag bo my z Eve to tylko wnocy mam czas dla siebie Owocnego poszukiwania kombinezonu życzęMaugoszatka cześć,wspołczuję tych nocek,a może zmień ustawienie łóżeczka,albo na jakiś czas niech mała śpi z wami superzabula miłego powrotu do pracy Eve ja też mam kawusię dla ciebie |
|
|
|
#2111 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzieks |
|
|
|
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
Selka my też podajmy przegotowaną kranówkę lub mineralną nieprzegotowaną
|
|
|
|
#2114 |
|
Wtajemniczenie
|
Ursull o jakie piękne cappuccino
Pochwalę się, że swojego czasu uczęszczałam na kurs do szkoły mistrzów kawy![]() No patrz takie małe gówienka a już chcą pokazać kto w domu rządzi ![]() Mój tak oto egzekwuje swoją władzę
|
|
|
|
#2115 | |
|
Zakorzenienie
|
Może ona nie budzi się z głodu,tylko już się przyzwyczaiła do tak częstych pobudek.Moja mała budziła się równie często,ale samoczynnie przestała i teraz budzi się 2 razy w nocy,pocumnka trochę rozrzedzonego mleka albo wody i spi dalej.Dziś w nocy mnie zaskoczyła,bo budziła się cztery razy,w tym dwa po to,aby złapać mnie za rękę i spać dalej.Teraz u naszych maluchów zaczyna się taki okres: "bez mamusi ani rusz" co może przejawiać się pobudkami w nocy,aby sprawdzić czy jesteśmy obok nich
Cytat:
Moja droga,nasze maluchy nie chcą rządzić,one już to robią ![]() Poszła spać,widać zmęczyło ją to rządzenie |
|
|
|
|
#2116 |
|
Zadomowienie
|
Dżem Dobry
|
#2117 |
|
Wtajemniczenie
|
Ursull dobrze, ze mnie poprawiłaś, masz racje, one już rządzą, a pewnie że umiem!
|
|
|
|
#2118 |
|
Zadomowienie
|
ursull a o czym ty pisałaś, ze iwciadensowy Szymonek miał wypadek ,bo ja chyba tez nie doczytałam
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
Ursull
My juz po zimowym spacerku ![]() Maugoszatka wspolczuje Ci, ale nie umem pomoc... Selka Olek pije przegotowana kranowe |
|
|
|
#2120 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
,szybka jesteś,a ja się zebrać nie mogę.U nas snieg sypie i nie wiem czy iść z małą,bo sypie tak konkretnie. Będę musiała folię założyć i się dziecię będzie kisić .A wy co byście zrobiły?Napisałam od nas zyczonka mamusiom maj-czerwiec 2010 i dołączyłam naszą kartkę
|
||
|
|
|
#2121 |
|
Wtajemniczenie
|
Ursull- ja tez mysle,ze to jest kwestia przyzwyczajenia. Owszem, ona tez niekiedy obudzi sie, przytuli do mnie i zasnie ale w wiekszosci drze sie dopoki nie dam jej cyca. Bujanie nie pomaga czy tez przytulenie wtedy.
Daje na noc kaszke na mleku mod. I cyca daje. Nawet jak jest najedzona to sie budzi (a raczej krzyczy w pol śnie)zeby pociumkac. Smoczek nie dziala. Nic nie dziala. Jestem zalamana. Przeciez to bedzie trwalo w nieskonczonosc ehh ja chodze na spacery jak sypie snieg, zakladam folie. Ostatnio nawet przy -10 stopniach chodzilam z Hela po 4h dziennie. Zapomnialam dodac,ze Hela placze calymi dniami, rzuca zabawkami i nie chce niczego procz...cyca.. Edytowane przez maugoszatka Czas edycji: 2009-12-21 o 11:27 |
|
|
|
#2122 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry... Kukułeczki
podobno dzisiaj mniejszy mroz... oby jutro bylo jeszcze cieplej bo chce w koncu z dzieckiem wyjsc na spacer...Jutro ide do fryzjera ![]() Nadal nie jestem przekonana ktory kolor zrobic wiem ze skroce grzywke i koncowki podetne... ale co dalej to nadal ![]() Ja przegotowuje wode z kranu, mineralki juz nie...
|
|
#2123 |
|
Wtajemniczenie
|
Zostawilam Hele na chwile z gołą pupą żeby napisać post na forum przychodzę a ta jest w trakcie robienia kupy !!!! No to mamy kleksa na łóżeczku. Dodam jeszcze, że Hela robi już kupy zbite jak u doroslego :P
|
|
|
|
#2124 |
|
Zakorzenienie
|
Ursull ja tak szybko wyskoczylam na spacer bo w sumie to nawet w pizamie moge wyjsc
nie musze sie tu ani jakos szykowac ani nic, a bylo slicznie wiec nie chcialam zeby snieg sie roztopil.W kwestii padajacego sniegu nie jestem pewna co Ci doradzic - ja nie wychodze jak pada deszcz bo nie widze sensu spaceru pod folia, lepiej okno w domu otworzyc i podobnie mi sie wydaje w przypadku sniegu - Milucha tez bedzie pod folia, wiec w sumie co to za dotlenianie Ale moze przestanie sypac ? Olucha zjadl swoja kaszke i mam nadzieje, ze zaraz pojdzie spac, a ja w koncu wezme sie za jakas konkretna robote Zawsez tak bylo, ze najlepiej dzialalo mi sie pod presja czyli np 2 dni przed swietami albo dzien przed matura ... wczesniej trudno mi bylo sie zmobilizowac... |
|
|
|
#2125 |
|
Zakorzenienie
|
Mellciu
Maugoszatka no to ci prezencik mała zrobiła Eve i znowu podobne mamy podejście.Dla mnie spacer pod folią to nieporozumienie.Z presją też tak mam,wszystko na ostatnią chwilę i wtedy najlepiej mi wychodzi ![]() Przestało padać,idziemy się dotlenić |
|
|
|
#2126 |
|
Wtajemniczenie
|
Mell fryzure oczywiście zobaczymy!?
Małgoszatka u mnie łóżko całe już oznaczone przez małego, jak nie siksy to wymiociny, znaczą dzieci teren swój
|
|
|
|
#2127 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucam wam link do najgorszej,świątecznej piosenki,jaką w życiu widziałam
Miłego oglądania![]() http://www.youtube.com/watch?v=x64xu...eature=related |
|
|
|
#2128 |
|
Zakorzenienie
|
A oto nasze dzisiejsze i wczorajsze foty :
1. - snieg 2.- zasniezone gory 3.- Olek i przy okazji reklama wozka ![]() 4.- znowu snieg 5.- w kozuszku 6.- jeszcze raz w kozuszku
|
|
|
|
#2129 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
U nas spokojnie, noc minęła tylko z dwoma pobudkami czyli była udana Szkoda tylko że oczywiście spać nie mogłam więc i tak czuję się jakbym wstawała co godzinę Na dworze nadal zimno, kolejny dzień siedzimy w domu. Aleks dostał dziś pierwszy prezent pod choinkę, huśtawkę od chrzestnego. Jak TŻ wróci z pracy spróbujemy wsadzić młodego ![]() Mell, hehe witamy w kraju Zimnica niestety ale ma być lepiej A u nas niestety piatego ząbka jeszcze nie ma, dopiero się przebija. Ale jak już zaczął to w końcu wyjdzie...Jak trzeba to TŻ nosi małego i w środku nocy a potem oczywiście wstaje rano do pracy. Ta piątkowa noc była jeszcze o tyle gorsza że sam był spuchnięty i obolały. Maugoszatka, oj współczuję tych nocek, u nas jest ciężko ale Aleks raczej nie wstaje częściej niż te 6 razy. Zdarzają się noce że budzi się co godzina albo częściej ale średnio jest chociaż te dwie godziny przerwy. Hela faktycznie musi budzić się z przyzwyczajenia, przecież nie może być co godzina głodna. Dodatkowo mogą boleć ją dziąsełka więc budzi się jeszcze częściej. Ja się już teraz uwzięłam i dwa ostatnie wieczory Aleks wreszcie usnął sam w łóżeczku. Efekt - tylko po dwie pobudki w nocy, budził się częściej bo słyszałam ale sam zasypiał. Mam nadzieję że tym sposobem powoli zacznę ograniczać nocne wstawanie. Oby tylko na dłuższą metę pomogło... ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Eve, jakie Oluś ma piękne oczy |
|
|
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:42.

trzeba dzis do pracy jechac...ale jutro znowu wolne
Jasko dzis dwa razy w nocy chcial jesc

Podajecie maluszkom wodę mineralną przegotowaną czy też nie?
Jak mineralke to nie gotuje i w ogole podaje wode w tem. pokojowej

oby jutro bylo jeszcze cieplej bo chce w koncu z dzieckiem wyjsc na spacer...