|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
Cytat:
![]() ja dzisiaj znowu o 5.30 mleko w kubku podawałam ![]()
![]() |
#2102 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
Ja wczoraj chciałam z butelki dać ale była jeszcze większa histeria
![]() W końcu zresztą skapitulowałam o tej 2 i dałam mu cyca...usnął natychmiast! |
![]() ![]() |
![]() |
#2103 |
Zakorzenienie
|
u nas raz bylo tak, ze nie mogłam cyca zabrać bo była histeria (wtedy co się ugiełam - i to był ostatni raz jak zapodałam w nocy) masakryczna, ale trwało to może z 5 minut i zasnęła sama. A teraz już dwa razy podawałam mleko z kubka z czego też nie jestem zadowolona bo jak mówiłam nie chcę ją uczyć, że o 5.30 jest przekąska. Ale jak daję wodę to jest histeria. Nie można tego inaczej nazwać. Ale kurcze chyba głodna się budzi, nie wiem.
#2104 |
Zakorzenienie
|
u mnie to nie jest tak, że chcę oduczyć jedzenia samego w sobie...chcę najpierw oduczyć przede wszystkim cyca...może jak nie będzie się budził po to, żeby "pociumkać" to pośpi dłużej ?? a jeżeli będzie głodny to jednak chyba z butelki czy kubka łatwiej odstawić....co widać było dzisiaj w nocy :mu: no płacz przez 1,5 h z czego czasami darł się tak głośno, że go chyba wszyscy w klatce słyszęli
|
![]() ![]() |
![]() |
#2105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2106 |
Zakorzenienie
|
ja nie wiem co robić...narazie jeszcze będe próbować ale jak przez kilka dni nie będzie żadnego efektu to odłoże to chyba na później
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2108 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny wspolczuje oduczania od cyca. Wiem, ze jest bardzo trudno. Mikolaj zasypial tylko przy cycu i w nocy tez czasami spal z cyckiem w ustach i nie chcial puscic. Trzymam kciuki w koncu sie uda.
Dzien dobry, pogoda okropna , strasznie zimno jest. Wszyscy chorzy, nawet Tz chory zostal w domu. Ktore dzieciaczki jeszcze nie chodza?? Mikolaj nie ma zamiaru, boi sie puscic. Moze ma za ciezki tylek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dawid nie chodzi sam, za jedna reke idzie ale sam nie pojdzie, zaraz jak czuje ze nikt go nie trzyma, albo lekko nie podtrzymuje lub on sie nie podtrzymuje sam czegokolwiek to panika i zgina nogi i na kolana....boi sie jeszcze puscic, nie czuje sie pewnie... a ma juz prawie 15 m-cy, do 18-19 ma czas, wiec cierpliwie czekamy...przedwczoraj zrobil 3-4 kroki sam od tz do mnie ale to takie "pijane" i wczoraj juz nie chcial, bal sie Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-04-16 o 12:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2111 |
Zakorzenienie
|
cześć
#2112 |
Zakorzenienie
|
zanka - co tak mało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2113 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Anya moja Ola tez jeszcze nie chodzi... Ola się budzi codziennie o 3 w nocy. Daje butelke i ide spać. Potem Ola wywala z łóżeczka butelke czym mnie budzi i ide dać jej smoczek. Dzisiaj zapomniała wywalić butelki i spała sobie trzymając butle leżącą obok. O 6 wstawałam to jej zabrałam butelkę ![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cześć! Po pracy! Dziecko spi! Obiad gotowy! Jutro na wieś, no osiemnastkę szwagra jedziemy. Ale bedzie nuda..... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
trepta jak ją trzymam za dwie rączki (za jedną wcale) ale też tak pijacko jakoś jeszcze a jak idzie boso (w domku) to też cuduje z nóżką jak dawidek Buziaczkowy W sprawie odpiersiakowania: ja jak pamiętacie karmiłam prawie co godzinę, max co dwie po nocach. Jak oduczyłam? Wzięłam na tydzień do swojego wyrka (Mąż miał nocki) i jak się budziła to odrazu smoczek i tulenie. Tydzień (5-6 dni) to trwało aż przespała w końcu cała noc! Nie próbowałam zamienić piersi na mleko czy wodę czy coś tam innego. Po prostu smoczek i "mocne tulenie" na leżąco. Udało się. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2115 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
Ja od wczoraj "instaluję" na nowo komputer i oczy mi powoli siadają... Byliśmy dzisj w realu jubmo pack pamersów 162 sztuki rozmiar 4 za 95zł ![]() ![]() Oczywiście wszystko kupiłam a tuszu do rzęs nie :/ najwyżej w poniedziałek z D do drogerii skoczymy ![]() Pogoda do bani... Zostawiłam dzisiaj Xaviera u moich rodziców na 6 godzin, zniósłto bardzo dzielnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2116 | |
Zakorzenienie
|
Tun1a fajnie będzie
![]() ![]() cześć Cytat:
![]()
![]() |
#2117 |
Zakorzenienie
|
Nie no chodziło mi, że moja koleżanka ma ksywę "skibka" aczkolwiek u nas się np. tak nie mówi
![]() gabi - no niestety moje tak jak i Klaudia anyi jest całkowicie bezsmoczkowe ![]() ![]() ![]() ale u nas wieje ![]() ![]() ![]() P.S moje dziecko rozwaliło pufę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2119 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Monix ![]() ![]() ![]() Emil już od ponad miesiąca chodzi, teraz to już biega prawie i rzadko da się spacyfikować w kojcu. Jak jestem w pracy to dziadkowie za nim biegają, a jak wracam to już ja staram się go ogarnąć. A oprócz tego sprzątam, prasuję itp. I jakby mi było mało rozrywek to powoli kończymy dom i zaczyna się etap kupowania mebli, żyrandoli etc. Tyle tego, że czasu na wszystko brakuje.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2120 |
Zadomowienie
|
alkamor Twoje dziecko demoluje meble a moje kwiatki, lampy i ostanio dopiero się do komputera rozłączając mi neta albo resetując go
![]() Moje dziecko też się do mnie "dobiera" komicznie to wygląda ale nie wyobrażam sobie sytuacji gdyby to miało miejsce w towarzystwie albo sklepie ![]() A ja nic nie umiem jeść, byłam dzisiaj u dentysty uzdrowić 7i8 dolne i ledwo co umiem buzie otworzyć ![]() monix dziękuję! |
![]() ![]() |
![]() |
#2121 |
Zakorzenienie
|
cassie - ooo...kompa też już "opanował" ale aktualnie na laptopie siedzę więc nie ma jak
![]() ![]() anadun - ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2122 |
Wtajemniczenie
|
Cassie no to jesteś na diecie? Tylko napoje?
Współczuję. Kiedy CIe naprawią? |
![]() ![]() |
![]() |
#2123 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak na serio naprawili mnie ale jeszcze raz muszę jechać w zwartek bo mam antybiotyk w jednym zębie. Ale to co mi dzisiaj zrobiła jest już skończone tylko że szczęka tak mi napieprza że nawet nie umiem otworzyć buzi żeby kromkę chleba ugryźć ![]() Z drugiej strony małą dieta nie zaszkodzi bo ostatnio za bardzo sobie pozwalałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2124 |
Rozeznanie
|
Dobry wieczór!
Dzień fatalny, noc też. W nocy płakał a w zasadzie wył dwie godziny dusząc sie przy tym własnym kaszlem, rano stwierdziłam że idę z nim do lekarza bo jest gorzej. Pani doktor jak go zbadała stwierdziła ze jej się nie podoba, że podejrzewa początki zapalenia płuc. Wysłała nas na wyniki i odrazu wypisała skierowanie do szpitala. Naszczęście wyniki wyszły dobre a pani doktor na izbie przyjęć stwierdziła że to zapalenie górnych drug oddechowych i to wszystko od kataru który zalega głęboko. Dostaliśmy antybiotyk i kazał żeby często wietrzyć pokój w którym jest dziecko. Mam nadzieje że ta noc będzie spokojniejsza. Moj siostra dziś wnocy miała wrócić z Izraela, wylot mieli o 24 a do domu dotarł a dopiero dziś o 21. Zamiast do Berlina dolecieli tylko do Monachium i z tamtąd autobusem ich wiezli. Miałą niezłą wycieczke ![]()
Filip 10 kwiecień 2009r godz. 4:44 ![]() "Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie." Paulo Coelho
|
![]() ![]() |
![]() |
#2126 |
Rozeznanie
|
A wracając jeszcze do mojego Filipa jak poszliśmy robić wyniki to cztery razy mu się wbijali żeby pobrać krew bo nie mogli żyły znaleźć a jak w końcu dobrze się wkuła to krew nie chciała lecieć. Jedna franca nawet sugerowała że on jest odwodniony. Na szczęście w końcu jednak się udało ale ile było przy tym krzyku.
![]()
Filip 10 kwiecień 2009r godz. 4:44 ![]() "Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie." Paulo Coelho
|
![]() ![]() |
![]() |
#2127 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
josasia oby synuś szybko wrócił do zdrowia. Swoją drogą przez te pyły wulkaniczne niezłe jaja się porobiły, chyba takiego bałaganu w lotnictwie, kolei i innych formach transportowych jeszcze nie było. |
![]() ![]() |
![]() |
#2128 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() U nas wiosna na całego, słonko świeci aż miło. Moja mama zabroniła nam z domu dzisiaj wychodzić przez te pyły wulkaniczne ![]() Alinka nie jesteś przewrażliwiona to widać po przejrzeniu co najmniej 3przepisów ![]() Nie mogę się wziąć za oduczanie cycola bo tak łatwiej, cyca na stół i dziecko spokojne i szybciej zasypia ![]()
#2129 | |
Zakorzenienie
|
elo!!!
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2130 |
Zakorzenienie
|
U nas tez wkoncu robi sie ladna pogoda
![]() ![]() ![]() Korzystajac z ladnej pogody musze sie zabrac za wypranie wozka od Dawida bo wyglada okropnie, strasznie brudny jest az wstyd z nim jeździc! Alkamor orientujesz sie czy tapicerka z naszych wozkow jest sciagana ![]() ![]() Faceci spia, ja z leksza posprzatalam kuchnie i zrobilam 2 prania, tz az do wtorku ma wolne...w poniedzialek bedziemy wymieniac drzwi wejsciowe z dworu ...ciekawe jak nam sie to uda bo trzeba wyrywac stara drewniana i szeroka futryne i zamurowywac kawalek pod nowa futryne bo drzwi beda wezsze....i otwierane beda z innej strony ![]() ![]() ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-04-17 o 09:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.