|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 1o
witam u mnie znowu pierwszy dzien proteinek a po warzywkach wzrost 200 gram ale to normalne u mnie po pierwszym dniu PP bedzie pewnie 500 gram w dol i wyjde na plus :PP zostalo mi juz niewiele....modle sie aby schudnac do mega sezonu truskawkowego
![]()
20.IV.2010 rozpoczecie I FAZY -2kg 25.IV.2010 rozpoczęcie 2 fazy - 4 kg 12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY 52!!!! I cel I cel osiagniety II cel 50 kg Moj kulinarny blog: http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com |
![]() ![]() |
![]() |
#2102 |
Raczkowanie
|
Po pierwsze, córa powinna jeść tak, by waga przestała spadać, czyli prawdopodobnie więcej niż do tej pory, bo to oznacza, że 3 faza jest źle przeprowadzana, a w 4 fazie grozi to jojo.
I myślę, że dobrze będzie wydłużyć 3 fazę o te 10 dni na każdy stracony kilogram, jeśli jeszcze zgubiła 4 kilogramy, to 90 dni 3 fazy. Ale upewnij się na wątku dla dziewczyn, które są na 3[/QUOTE] Kochana Ayu! to właśnie dziewczyny z tego forum uświadomiły mi żebym nie robiła córce II tylko III fazę na której ona też miała chudnąć. Tylko właśnie nie wiem co z tymi kilogramami. Mam nadzieję że nie sprawdzą się twoje słowa. Nie chcemy jojo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
cukier jest stanowczo zakazany - wystarczy ze jemy go sporo w nabiale i sie ledwo wyrabiamy w normie wegli jaka mozna zjesc dziennie zeby nie zaklocic nic w organizmie, musisz sie zdecydowac czy dasz rade bez cukru, bo inaczej nie ma sensu isc na diete
![]() |
#2104 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry przy kawce
![]() ...( ( ...) ) (""""")o '''''''"'''''' Minęły 2 miesiące diety. nawet nie wiem, kiedy. Czas na podsumowanie. START DUKANA: 23 marzec 2010 r. z wagą 71,2kg. TRYB: 5/5 UDERZENIÓWKA: 3 dni -2,2kg PRZEMIENNA: 60dni -10,5kg WZROST 172cm; LATEK: 37 Jeśli podsumowania to i czas na zdjęcia "przed" i "po". Przygotuję na dzisiaj i potem zapodam. Strasznie mi podpasował Dukan i dobrze mi na diecie. Nie brakuje mi warzywek, bo maksymalnie wykorzystuję je w dni warzywkowe, a dieta dla mnie jest idealnie zbilansowana i zdrowa. W życiu wcześniej się tak zdrowo nie odżywiałam. Wyniki krwi miałam robione 2 razy: na początku i po miesiącu diety. Poprawiły się znacznie i osiągnęły optymalnie świetne wartości. Oczywiście jeszcze na II fazie jestem, bo się uczepiłam i już. Ale jedną nogą na III-jce podglądam jak tam u dziewczyn. Dziewczyny tu piszą, że nie dadzą rady zrezygnować z alkoholu. Myślałam, że będę miała ten sam problem. Przyznaję, za kołnierz nie wylewałam a piwka potrafiłam wrąbać 3-4 co wieczór. A do tego uwielbiałam Ballantinesa z colą i lodem i to wcale nie light. Wraz z pierwszym dniem diety, alkohol jak nożem odciął. Świetnie się czuję i wcale mi piwska nie brakuje. Mam nadzieję, że mi to zostanie już na zawsze ![]() Pozdrawiam Was Kochanieńkie i wytrwałości i silnej woli! Najważniejsze, nie kombinować, szybko i skutecznie rozprawić się z Dukanem i wio do przodu z mniejszą ilością tłuszczyku na sobie. A teraz idę Was poczytać... Buziaczki ![]()
Edytowane przez LyraBea Czas edycji: 2010-05-24 o 08:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#2105 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ayu ok, pójdę, ale wiem, ze ja nic nie mam podobnego do Ciebie, tylko chodzi o dietę i strasznie się boje komentarzy lekarza, że po co się odchudzasz itp. itd... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze wybierz sie z nia do dietetyka niech cos wymysli sensownego bo napewno musisz jej powolutke zwiekszac ilosc kalorii
![]() |
#2107 |
Raczkowanie
|
Ale pędzicie... parę dni nieobecności a tu tyle stron
![]()
![]() |
#2108 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
![]() Właśnie piję poranną kawę, zjadłam wieśniaka z rzodkiewką i... kawałek sernika dukanowskiego ![]() ![]() weszłam na wagę, a ta niestety 65,2 kg... wszystko przez @ ![]() ![]() Wczoraj spotkałam koleżankę, która odrazu pochwaliła, że bardzo schudłam, a... widziałyśmy się ostatni raz w listopadzie, czyli jeszcze przed zimowym nabieraniem sadełka ![]() ![]() Mój TŻ próbował mnie namówić do porzucenia diety na 1 dzień, bo szykował dla mnie imieninową niespodziankę smakowitą, ale... no przecież nie mogę, nie mogę!!!
![]() |
#2109 |
Ona przychodzi nocą ;)
|
![]() Potworne ciśnienie dzisiaj musi być, bo mam ochotę zemdleć albo umrzeć na ból głowy ![]() Ale... Dzisiaj -0,7kg ![]() Ja nie wiem... Na tym P mam takie skoki - duży spadek - trochę wzrostu - duży spadek - trochę wzrostu. Koniec końców bilans jest na zero, ale mnie to wkurza ![]()
#2110 |
Przyczajenie
|
Hej Kobietki i Panowie
![]() Od dziś PW - WRESZCIE!!! Przyznam sie że 7 dni uderzeniówki zleciało szybko co prawda mam małą awersje na biały ser jaja i ryby ale myslę że po warzywkach minie .. CO do spadków akurat dziś nie mogłam się zważyć ale jest około -3 kg ![]() Natomiast mój Mąż - 5,5 kg... Mam pytanie: jak sobie radzicie z wodą w orgniźmie? Piję dużo ale mam wrażenie że ona cały czas siedzi we mnie... Kurcze jestem spuchnięta jak balon... Jak tak dalej pójdzie to zamiast chudnąć będę tyła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2111 |
Raczkowanie
|
mufinki w piekarniku sie pieka , mam nadzieje ze beda dobre bo faza na słódki mi nie przesla , nawet w nocy mi sie slodycze snily
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2112 | |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
I unikaj słonych rzeczy na wieczór - wędliny, makreli, solenia jaj "od serca" ![]() Ile masz do zrzucenia, że miałaś aż 7 dni uderzeniówki? No i porcelanka jest bardzo ważna... Nie tylko dla spadków, ale dla zdrowia. Musisz przecież jakoś usunąć z siebie wszystkie toksyczne resztki przemiany materii. Pij zieloną herbatę na początek ![]() Mi np. pomaga kawa na czczo. Jak przestała pomagać, to kawa przegryzana ogórkiem kiszonym ![]() (nie stale... tylko, jak mam chwilowy "zastój") W razie większych problemów - błonnik pokarmowy, zwłaszcza tutaj polecany (ale i nienajtańszy) Colon C ![]()
![]() |
#2113 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze powinnas lekko przerobic swoj jadlospis, moze za malo wody, moze za duzo albo za malo jesz, albo przeczekac bo to w koncu minie
![]() |
#2115 |
Raczkowanie
|
Witajcie!!!
![]() Dzisiaj zaczynam dietę, moja koleżanka schudła w półtora miesiące 10 kg. Na początek powiem że nazywam się Paulina, jestem z okolic Warszawy i mam 21 lat. Możecie mi poradzić ile ma trwać ta pierwsza faza diety? Co powinnam jeść a czego nie. Zaczęłam dzień od gorzkiej herbaty z cytyną i serka wiejskiego. |
![]() ![]() |
![]() |
#2116 |
Przyczajenie
|
No właśnie z tą solą chyba przesadzam - racja..
A co do ogórków kiszonych to na PW można je jeść? Colon C używam od piątku 2 razy dziennie... W sobotę poszły w ruch czopki i mydełko ( rada teściowej) bez efektu... WIm że to jest dla zdrowia niebezpieczne... Ale mam nadzieje że warzywka mi pomogą... A powiedzcie jeszcze czy warzywka jakoś sobie ograniczacie czy jecie dowoli na PW? Bo ja mam zamiar wcinac jak królik ![]() A do zgubienia mam około 40 kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2117 | |
Rozeznanie
|
Dzień dobry. U mnie kolejny spadeczek od rana. Wykres mi pięknie leci w dół, jak wartość akcji potężnej firmy przed bankructwem. Taka wagowa bessa
![]() Ogólnie jestem na warzywkach trzeci dzień. Nie wiem tylko, czy dobrze robię. Bo ogólnie nawet jak jestem na PW, to spożywam i tak dużo więcej białek niż warzyw. Ogólnie traktuję je, jako dodatek do dań. Jakiś pomidorek z papryczką do jajecznicy, pieczareczki duszone, albo kawałek kalafiorka, czy brokułów na parze do obiadu. Ile Wy zjadacie w tym okresie warzyw?? ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2118 | ||
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() (tzn. obwody poleciały na pewno) Podeślę Ci na PW wykres, który prowadzę od 30 kwietnia ![]() ![]() Jeśli chodzi o jadłospis, to ostatnio bardzo się starałam jeść naprawdę sporo mięcha. Przykładowy wczorajszy: - jaja sadzone na chudej wędlinie - rozpustne kanapki z tatarem wołowym (samorobnym) - reszta tatara solo (łącznie 200g wołowiny) - 1,5 piersi z kuraka - dwa oskubane wędzone kawałki kuraka - serek wiejski W pracy (byłam 14 godzin) 3 litry wody + jedna duża kawa w domu + dwie małe kawy w pracy + jeden kubeł zielonej herbaty. (może dużo, ale miałam wczoraj niezły wycisk....) Już szukam przedwczorajszego menu ![]() - placki twarogowe (z otrębami ![]() - puszka tuńczyka - łosoś - jaja sadzone - wieśniak - trochę poskubanego kurczaka To był leniwy dzień, miałam wolne i spałam dość długo ![]() Jeszcze poprzednie menu: - rozpustne kanapki z wędliną z indyka, twarożkiem 5% i odrobiną ogórka kiszonego - kurak a'la gyros + serek wiejski - gotowana pierś z kuraka + dijon - gotowania pierś z kuraka na zimno - dwa wędzone udka z kuraka na zimno
![]() |
#2119 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
hejka ile powinna trwac 1 faza wyliczysz sobie na stronie dukana , w pierwszym poscie jest link i tłumaczenie9str. jest po francusku)POWODZENIA ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2120 | |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
![]() Ja mam tak samo na warzywkach... Tzn. nie odmawiam sobie, ale ostatecznie nie wychodzi tego dużo. Nafaszeruję jakiegoś kuraka, dodam sobie pomidora do śniadania. Jakiegoś ogórka przegryzę... Czasem sałatka. Zjem krem pomidorowy. Tak bez szału u mnie raczej... ![]() Kapusta duszona czasem... U mnie też są to dodatki do obiadu ![]()
![]() |
#2121 |
404 Not Found
|
Jem drugie śniadanko: serek wiejski z pomidorem, szynką i jajkiem. Tylko sypnęłam tyle pieprzu, że głowa mała. Ale zjem
![]() Edytowane przez Emilia 25 Czas edycji: 2010-05-24 o 10:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2122 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ja dzisiejszy dzień zaczęłam pysznymi migdałowymi placuszkami otrębowymi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2123 |
Ona przychodzi nocą ;)
|
A mnie właśnie zamurował sms, jaki dostałam
![]() "Dziś jechałem tym nocnym pociągiem, co wtedy się poznaliśmy, miałem małą nadzieję, że Cię znowu spotkam ![]() Rzeczywiście poznałam jakiegoś chłopaka jak wracałam z domu rodzinnego - bo jechałam po mój rower ![]() ![]() Muszę TŻta ostrzec, że ma konkurencję ![]() ![]()
#2124 |
Raczkowanie
|
No wyliczyło mi że pierwsza faza ma trwać 3 dni. to troche mało... jak sądzicie, mogę być na niej 8 dni? zależy mi na szybkim efekcie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2125 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2126 | |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
![]() Wyliczyło Ci 3 dni - mają być 3 dni. Robiąc więcej - spowolnisz sobie metabolizm i później będzie albo dłuuuugi zastój, albo wręcz wzrost. ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Ja wiem... słaba ta wiosna w tym roku, ciągle pada i pada... ![]()
![]() |
#2127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pamiętam Ciebie z wątku zakupowego SIGMY, chyba to u Ciebie zamawiałam słynne kopytka ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2128 | |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
![]() Aj, ja to wiecie.. Zazwyczaj faceci na mnie patrzą jak na super kumpelę, ale też dlatego, że mam taki charakter ![]() Wychowywali mnie starsi bracia, później starsi znajomi, zawsze faceci. No więc taką typową kobietką-słodką-trzpiotką nie jestem - i mi z tym dobrze, ale jednak faceci lubią jak dziewczyna czasem założy kieckę, szpilki i nie będzie skakać przez płot ![]() A czy fajny - fajny ![]() No i przegadaliśmy chyba z 8 godzin ![]()
![]() |
#2129 |
Zadomowienie
|
Heja "Brzydale"
![]() u mnie waga bez zmian ![]() ![]() ![]() ciesz ze sie chociaz porcelanka jest, niby po 2 dniach ale jest... chyba zaczyna dzialac ten colosan ex ![]() ps: gratki za spadki wszystkim ![]() ![]()
15.03. 2010 początek dietki = 73,8kg / 163cm ![]() po uderzeniówce: - 1,8kg jest: 59,4kg ![]() -14,4 kg będzie: 58kg ![]() ![]() "8 sesja" na VACU aktiv ![]() "pierwsze kręcenia Hula Hop Anion" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a o 8 h to długo ![]() ![]() Ja od jutra P+W ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:49.