|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011
dziewczyny a mój tż daje uszko tam gdzie jest maluch i mówi ,że słyszy jakby coś ''plumkało'' , takie wody, szum..to od malucha?
![]() idę jeść 5tą kanapkę
|
#2102 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dla mnie cesarka to tez ostatecznośc, widać, siostra nastawiała sie na cc, skoro dopiero po info o tym sie uspokoiła, takie nastawienie blokuje naturalny poród ![]() Ja tam sie nastawiam, ze poród SN, urodziłam tak dwójke i to były wspaniałe przezycia. Moim największym w tej chwili marzeniem jest, by ciąża była cały czas bardzo zdrowa, żebym mogła urodzić SN w domku ![]() ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-09-22 o 19:44 |
|||
|
|
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
niutka szkoda
raz jak mocno przycisnęłam rękę to poczułam puknięcie i różniło się od wzdęć, takie inne.. ale czy to to? nie wiem, na pewno jak chodze/siedzę to nic nie czuję jeszcze
|
#2104 |
|
Zadomowienie
|
iza gratulacje
całe szczęście że wszystko dobrze się skończyło
|
|
|
|
#2105 |
|
Zadomowienie
|
Niutka1 chcesz rodzić w domu?? dowiadywałaś się coś więcej na ten temat? jak z położną i w ogóle??
|
|
|
|
#2106 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem co mi się dzisiaj stało! Jak zobaczyłam to swoje Szczęście, to niczego nie pragnę bardziej, jak tylko tego, żeby było zdrowe!!!! Nie wiem czy to lęk, nie umiem tego nazwać. Wiadomo, że każda matka chce zdrowe dziecko, to naturalne, ale ja się dziś właśnie o Jego zdrowie boję!!!! Zaraźcie mnie proszę pozytywnym myśleniem! Cieszę się, że jest takie forum i jesteście Wy - proszę pomóżcie mi nauczyć się wypierać smutne myśli!!
|
|
|
|
#2107 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pozytywne myślenie to podstawa. Wcześniej też tego nie rozumiałam. Mam za sobą poronioną ciążę i wiem jak boli taka strata ![]() teraz cieszę się każdego dnia z maleństwa i jest dobrze !! Co prawda przed każdą wizytą u lekarza mam stracha czy wszystko jest w porządku, ale zawsze staram się myśleć pozytywnie. Wszystko jest w porządku głowa do góry !! |
|
|
|
|
#2108 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie to moje poronienie jest chyba sprawcą takiego myślenia - nie umiem tego lęku o Dzieciątko opanować. Pisałyście tu o szkodliwości usg, żeby nie robić za często - ja od początku ciąży prawie przez cały I trymestr miałam usg co tydzień ze względu na plamienia, ale również ze strachu. Jak patrzyłam na monitor, to nic innego mnie nie interesowało tylko bijące serduszko. Teraz już trochę wyluzowałam, bo ryzyko spadło, ale tak do końca tego stresu nie umiem wyeliminować. Robiłam test PAPP-A (nie polecam, bo mało miarodajny, a poza tym oblicza tylko ryzyko), z krwi wyniki wyszły mi takie sobie i zanim zostały zweryfikowane z usg genetycznym, to też swoje przeżyłam. Pewnie stąd ten lęk o zdrowie Dzidziusia!
|
|
|
|
#2109 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2110 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
mam nadzieję, że już powoli daje o sobie znać Mamusi
|
|
|
|
|
#2111 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Chociaż stanów euforycznych też nie mam, ale mam jeszcze czas na oswojenie się z dzidziusiem ![]() Cytat:
Wczoraj pierwszy raz mąż poczuł ręką puknięcia Ciężko w nie trafić ![]() Dzisiaj przyszła do mnie paczuszka i już mam właściwie prawie wszystkie ciuszki dla malucha. Tylko w sumie zła jestem, bo w marketach takie sliczne rzeczy, a to co zamówiłam szału nie robi, ale zamawiałam to przed tym jak zobaczyłam co w marketach jest. Więcej chyba już nie będę kupować, chyba że coś cudnego zobaczę
Edytowane przez Tity Czas edycji: 2010-09-22 o 20:47 |
||
|
|
|
#2112 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dopiero po pewnym czasie zaczęło bić i to był najpiękniejszy widok w moim życiu teraz robiłam badania prenatalne i wszystko jest ok.Musimy myśleć pozytywnie - dla maleństwa który to twój tydzień ciąży?? Edytowane przez megi2015 Czas edycji: 2010-09-22 o 20:56 |
|
|
|
|
#2113 | |
|
Zakorzenienie
|
patrycja_22 niutka w sumie ma rację z tym zwolnieniem, zus teraz częściej sprawdza niż kiedyś, ja też o tym nie pomyślałam. co innego praca w domku a co innego jak cię zobaczą na dworze z dzieckiem. no będziesz się musiała pilnować bardzo wiadomo że znajomi cię będą kryć to oczywiste ale inni mogą być nie tacy fajni wiesz jacy są ludzie. ja bym się w sumie bała jak tak sobie przemyślałam. zastanów się kochana zrobisz jak uważasz a jaka jest droga od przedszkola do domu znajomych? długo trzeba iść?
Cytat:
(wszystko już zapomniałam ) uwielbiałam to chociaż wyciągać go z łóżeczka i wózka się bałam bardzo teraz mam nadzieję będzie inaczej a najbardziej boję się kąpania w wanience takiego maleństwa iizabelaa jej prawie się popłakałam to chyba pierwsza takiego rodzaju wiadomość tu na forum cudownie gratulacje dla siostry i dla ciocija już też chcę ale wam zazdroszczę tego mi jeszcze troszkę zostało ale szybko minie kolba ja miałam tak samo jak trafiłam do szpitala z plamieniami, od tego czasu jak mam usg nie widzę nic innego jak to serduszko nic mnie nie interesuje tylko to bijące serce, nawet ostatnio zobaczyłam kluskę, ok spoko ale tylko czekałam żeby zobaczyć to serduszko i strach jest cały czas kurczę wiadomo że tak będzie do końca ciąży potem będziemy się o maluszka bać żeby wszystko było dobrze jak się już urodzi. ale trzeba myśleć pozytywnie ja jak tylko mnie złe myśli nawiedzają sama siebie strofuję i zaczynam sobie mówić: będzie wszystko dobrze i zaczynam gadać do brzuszka żeby rósł zdrowo
|
|
#2114 |
|
Zakorzenienie
|
ja poczekam z zakupami do listopada po usg 4d, aczkolwiek mam już dwa kartony ciuszków nana
![]() ![]()
|
#2115 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ciociuniu brawo 3300 gram szczęścia teraz macieu mnie w rodzinie to dzieci jak grzybów po deszczu |
|
|
|
|
#2116 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie obawiam pierwszej nocy podczas ktorej bede sama
jak tż pojdzie na nocke, pozniej to juz z górki..ja chce moje malenstwo
|
#2118 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak puknięcie i sie powtarza, takie uczucie, że od środka w skórę ktos puka, wypycha, to byc moze to ![]() a który Ty jestes dokładnie tydzień, wybacz, że nie pamiętam ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
ja juz rodziłam w domu, moje drugie dziecko ![]() połozna mam juz wstepnie umówioną, ta sama co poprzednio Podawałam kiedys Kaalinie tutaj linki dotyczące porodów w domu, bo ona tez ma taki plan... nie chce mi sie teraz od nowa podawac- to było w 1-szej części wątku, musiałabyś poszukac, najlepiej przez opcje "przeszukaj wątek" wpisz "poród domowy" lub cos w tym stylu
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
||
|
|
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
16tydzień i 2 dzień
czasem coś puknie, często w nocy leże i naciskam muszę się wczuć hehe
|
#2120 |
|
Wtajemniczenie
|
aa Montik, juz sprawdziłam w twoim suwaczku, to Ty jesteś łeb, w łeb ze mną, bo ja też dziś 16 TC i 2 dni
no to duże prawdopodobienstwo, że to maluszek cie tam "puka"
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
#2121 |
|
Zakorzenienie
|
haha puka puka ale bardzoooo rzadko i muszę mocno ręką przyciskać i się ''wsłuchać''
poczekam do 18 tygodnia, później będę tam konkretnie pukać do mieszkanka mojego maleństwa ![]() dziewczyny oglądaliśmy te wózki i zdecydowaliśmy,że bierzemy z siedziskiem rozkładanym na płasko były też kubełkowe ale wydaje mi się,że to bardzo niewygodne dla dziecka, nie dość,że pewnie mój maluch będzie miał z 60 cm bo ja nie widze żadnych plusów siedziska kubełkowego...:|
|
#2122 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2123 |
|
Wtajemniczenie
|
mi kyubełek w ogóle nie podhcodzi, ale gdzies na forum gazetowym laski pisały, że najpierw były na be, a jak kupiły, to sie przekonały
|
|
|
#2124 |
|
Zakorzenienie
|
w sumie muszą być jakieś plusy ale jestem jakoś na nie bo ja sama bym tak nie chciała spać, ja lubię na boczku ;p
|
#2125 |
|
Zadomowienie
|
witam, trochę mnie nie było, ale jestem już żoną
impreza się udała, goście uszanowali mój stan, także nie szarpali mnie do tańca. dziś byłam u lekarza założył mi kartę ciąży. pobrał cytologię i powiedział że mam miękką szyjkę , ale nie wiem co to znaczy. poprosiłam o zrobienie usg, bo miałam cykora po weselu, jednak sporo tańczyłam. zrobił, dzidzia ma 5cm, jest to 11 tydz i 5 dni. fałd karkowy w normie, ale coś się sprzęt psuł i nie było nic więcej widać. za tydzień się umówiłam na 4d. i lekarz powiedział że nastepne badanie usg mi zrobi w 20 tygodniu i wiecej juz nie wymusze , chyba ze cos bedzie sie działo. ja i tak tyle nie wytrzymam. mój tż był ze mną i widział dzidzi i jak się rusza. cudowny widok i przezycie!!!! |
|
|
|
#2126 |
|
Zakorzenienie
|
a tam, wytrzymasz
ja też czekam do 20.
|
#2127 |
|
Raczkowanie
|
izabela gratulacje dla siostry i dla Ciebie!! Bedziesz mogła sobie trochę poćwiczyć opiekę nad noworodkiem
![]() Odnośnie smarowania ja zamówilam sobie oliwke w żeli Penaten, czytałam dobre opinie na jej temat no i jest niedroga. Dzisiaj mój męzulek mi przywiezie więc wypróbuje czy fajna czy nie. Dzięki dziewczyny za odpowiedzi w sprawie mojej wagi, mój lekarz nie widzi narazie problemu, jeść to chyba nie jem tak strasznie dużo, wcześniej musiałam bo jak tylko poczułam głód to wymiotowałam ale teraz już jem mniej. Jejku już nie mogę się doczekać...za godzinę jadę na lotnisko po mojego tz Witam nową mamusie ![]() A co do zasad klubowych...macie rację, musimy najpierw się wykazać i zasłużyć sobie na uczestnictwo
|
|
|
|
#2128 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jest to jeden z objawów ciąży ![]() ---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:22 ---------- znalazłam kolejna fajna stronkę z cyklu "tydzien po tygodniu" http://www.ciazatydzienpotygodniu.medserwis.pl/
|
|
|
|
#2129 | ||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
Ach jaka jestem śpiąca dziś a do tego mam lenia od kilku dni, że szok. Takich tyłów sobie narobię w pracy, że potem nie nadrobię, ale co ja poradzę jak mi się tak nie chce Cytat:
O to prawie jak mpoja kalinka tylko moja Mała była krótsza ![]() Fajnie Ci, mój na początku poruszał się troszkę a teraz siedzi cicho jak mysz pod miotłą. Mógłby zacząć do mnie pukać bo zacznę się martwić ![]() Cytat:
Któraś mówiła coś o linku do porodów domowych ja mogę podać ten od Niutki tam jest skarbnica wiedzy http://forum.gazeta.pl/forum/f,45447,porod_domowy.html
|
|
|
#2130 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a mój ostatnio słyszał jak dzidziolkowi serduszko bijeByłam wczoraj na wizycie i wszystko jest w porządku Nie odzywam się za to do niego i wcale mu nie pokazałam!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

mam nadzieję, ze też będę miała

jeszcze

3300 gram szczęścia teraz macie
bo ja nie widze żadnych plusów siedziska kubełkowego...:|

Nie odzywam się za to do niego i wcale mu nie pokazałam!