|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
gadaj!!!! ![]() bo ja jestem antydanonkowa, ale Monte to co innego
|
|
|
|
#2102 |
|
Zakorzenienie
|
Tak? A w czym jest inne?
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
O danonkach było głosno...
no przecież po to sie pytam zeby poznać opinie
|
|
|
|
#2104 |
|
Wtajemniczenie
|
Domi monte ma czekolade i orzechy a to dopiero po roku można wprowadzać bo uczula - to takie moje zdanie
|
|
|
|
#2105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki |
|
|
|
|
#2106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2107 |
|
Zakorzenienie
|
Akurat Polince do roku dużo nie brakuje
No ale może faktycznie lepiej narazie kombinuj z innymi smokołykami ![]() a wiecie ostatnio niechcący zupełnie zauważyłam że w Bobofrucie o smaku (chyba) z truskawką jeste w składzie CUKIER a w soku Kubuś nie poza tym Bobo kosztuje 2,99 za 300 ml a Kubuś 2,89 za litr Gocha u nas w nocy to nie jest głód tylko pod przykryciem tego "am! am! am! "jest poprostu chęc przytulenia sie
|
|
|
|
#2108 | |
|
Zadomowienie
|
ja też monte jeszcze bym nie dawała
lepiej chyba jakis lekki jogurcik lub kisiel. F faktycznie orzechy i czekolada sa mega uczulające, więc chyba lepiej poczekać. Cytat:
więc ja tam tych soków nie mam zamiaru dawać. Wolę sama zetrzeć jabłko i marchewkę i sok wycisnąć. Lub nawet kupić sok100% bez cukru z kartonu i rozcieńczyć z wodą. Kubusiom mówię NIE ![]() (teraz się posypią na mnie gromy )
|
|
|
|
|
#2109 |
|
Zakorzenienie
|
Dla Oliwii najlepsze życzonka
A co do kubusiów to ja mysle, że na ząbki tych dzieci miał wpływ całokształt karmienia- słodycze itd. a nie soczki same. Albo wlewały w nie niewiadomo jakie ilości Albo dzieci miały słabe zęby poprostu bywa i tak. W rozsądnej ilości to mało co szkodzi. Ja kupuje bobofruty i kubusie czesem ale rozcieńczam z wodą.Ela dlaczego gromy? Masz prawo mieć swoje zdanie i dawać swojej małej co chcesz
Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-11-26 o 15:56 |
|
|
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
Juz mi wybiłyście skutecznie to monte z głowy, więc nie będę podawała, nawet nie podejmuje prób
![]() a kisielek to oczywiście robicie same? bo ja robiłam dwa razy i niestety ![]() dlatego u nas albo owocki (deserki) ze słoiczka albo tylko rozdrobniony bananek ![]() simpatico a Ty co podajesz jako deserek jeszcze?
|
|
|
|
#2111 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie bylo pytanie "zaczepne" tylko naprawde sie pytalam, bo nie mam tutaj mozliwosci porownania skladu itp. takze spoko ![]() Wedlug mnie i danonki i monte moga spokojnie poczekac bez zadnej krzywdy dla dziecka... ![]() Cytat:
Ja akurat tez... ![]() Mam dylemat zyciowy w co sie jutro ubrac...mam fajna fioletowa sukienke z Victoria Secret, ale jest z takiej jakby welny-bawelny wiec nie wiem czy przy tym kominku sie nie roztopie...Kupilam tez wlasnie taka bluzke fioletowa - cudna! - z bardzo ciekawym dekoltem, elegancka, ale z kolei ma calkiem krotki rekaw no i wymaga jakiejs spodnicy jeszcze...Zwykla mala czarna? Eeee niee...mam ochote na cos innego... ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2112 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
w ogole dzieki za polecenie tego syropku, Polusi kaszelek przeszedł, katarek jeszcze jest, ale mniejszy ![]() narzekam od dzis wiecej na Polusie!przed chwila wtrynila, mandarynke!moja mama juz do mnie idzie i ma kupic te co wczoraj
|
|
|
|
|
#2113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie mam zamiaru poic Oli nie wiem jakimi ilościami - ot tak poprostu czasem niech się napije zwykle podaję jej do picia herbatkę z bobovity albo jeśli akurat jest to kompot który sama gotuje do picia da nas. najchętniej Ola jje biszkopty z jabłkiem tartym na jarzynówce i taki mix - kaszka waniliowa Bobovita z bananem i malinami. W sumie ryż na mleku z galaretką porzeczkową też lubi No i podaje jeszcze różne serki homogenizowane i jogurty. I czekolady kawałek też juz jadła i nic jej nie było
|
|
|
|
|
#2114 |
|
Zakorzenienie
|
Moja niunka juz spi a ja zabieram sie za porcjowanie miesa bo lezy i czeka na swoja kolej
![]() Od poniedzialku zabieram sie za nauke Kamilki usypania samej ciekawe co mi z tego wyjdzie
|
#2115 |
|
Zadomowienie
|
Jejku jak to miło że pamiętacie
![]() I mam nadzieje że o 21 wyrko no i moze tż wygonie po 22 do tesco bo jest -20procent na zabawki
|
|
#2116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Szkoda ze u mnie nie ma Tesco (jest w Debicy-ale to kawalek drogi a i takie małe to Tesco jest) Jak studiowalam w Kielcach to tam mialysmy niedaleko do Tesco to na kazdym zjezdzie musialysmy do niego zagladnac
|
|
#2117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile razy mi pampersy z obniżki przywiozła za 28 zł (te białe ).3mam kciuki za pomyślną naukę i ciekawa jestem rezultatów ![]() ~~ Tż właśnie karmi Olkę a ja tylko chciałam Wam zyczyc miłego wieczoru i weekendu bo chyba nie zajrzę jutro do Was |
|
|
|
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak nakarmie Polusie to chwile poprzytulam i odkładam do łożeczka i sobie zasypia. Zresztą zawsze kłade ją spać, jak widze, że jest juz zmęczona i przewaznie od razu po zjedzeniu melczka. Juz podczas melczka jej się oczka zamykają
![]() ja dziś nuda...wzięło mnie na smażenie frytek. Tz bedzie po 21 na skypie, teraz ywszedł na kolacje ![]() i piwko mam
|
|
|
|
#2119 |
|
Rozeznanie
|
A ciekawe co tam u katevalley, miała skierowanie do szpitala, pare dni jej nie widać
![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Ale widzę w klubie była. |
|
|
|
#2120 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
domi, w klubie wkleiłam mnóstwo przepisów (link) może znajdziesz coś dla Poli a jak to się robi? nie słyszałam o takim daniu |
||
|
|
|
#2121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuje ściągnełam to w południe i zapomniałam
|
|
|
|
|
#2122 |
|
Rozeznanie
|
Karenina to dawaj zdjęcia ciuszków nowych, sama to się nic nie domyślisz, że my obejrzeć chciały
![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- A i przypomniało mi się - już kiedyś miałam napisać: Deep red twoja mała pannica wcale nie jest taka malutka - z ciekawości zmierzyłam moją kiedyś i też ma jakieś 74cm. I dalej chodzi mi po głowie pytanie - dlaczego Twojej małej jest za ciasno w tym wózku Na pewno masz mniejszy niż mój
|
|
|
|
#2123 |
|
Zakorzenienie
|
DomiJa tez mam piwko
,a i moja mam tez smaży fryty![]() Co do danonków ,i monte to ja bym dawała ,po troszku ,ale wole jogurt naturalny i dpo tego owocki itd ![]() Pietrusia no jest u nas tesco dziewczyny co dajecie do picia dzidziolkom soki, herbatki z bobovity a zyka herbate? moja wody nie chce np z cytrynką ,i zawsze musi miec podgrzane po chłodne nie wypije nawet w lecie ![]() Karerinka poka zdjecia fatałaszków
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2010-11-26 o 21:13 |
|
|
|
#2124 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nic innego jej nie pasi. Co do temperatury, to Lenka też musi mieć cieplutkie - cieplutkie picie i cieplutkie jedzenie![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Ja winko mam A właściwie miałam
|
|
|
|
|
#2125 |
|
Zakorzenienie
|
Całe winko wypiłas
?
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2010-11-26 o 21:28 |
|
|
|
#2126 |
|
Przyczajenie
|
A i przypomniało mi się - już kiedyś miałam napisać:
Deep red twoja mała pannica wcale nie jest taka malutka - z ciekawości zmierzyłam moją kiedyś i też ma jakieś 74cm. I dalej chodzi mi po głowie pytanie - dlaczego Twojej małej jest za ciasno w tym wózku Na pewno masz mniejszy niż mój [/QUOTE]Hej, no myślałam ze tylko moja taka mała
|
|
|
|
#2127 | |
|
Rozeznanie
|
Całe nie, nie dziś
. Szklaneczkę :brzy dal: Ale mi dużo nie trzeba, już mam "fazę"![]() Cytat:
no myślałam ze tylko moja taka mała [/QUOTE]Myślę, że problem nie w wózku a w pasażerce Znudziło się jej wożenie, inaczej chce spędzić czas najwyraźniej![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Moja też czasem dokazuje, zle to jak za długo jeździmy, albo się zatrzymamy, w sklepie lub jak kogoś spotkamy
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także Sandra dostaje tylko wodę, albo gorzką herbatę (słodkiej nawet nie lubi)A co do spacerków, to ostatnio taaak nie lubię chodzić na spacery, bo mała ciągle się wygina i w tych wszystkich ciuchach i śpiworze widzę, że jej jest niewygodnie. Więc tylko czekam, aż zacznie chodzić, to wtedy nawej jeśli przejście 100 m miało trwać pół godziny, to i tak będzie lepiej, niż marudzenie ![]()
|
|
#2129 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam dzis wolna nocke
![]() :b rzydal: pogonilam tz i dzis tz spi z dzieckiem w pokoju a ja w duzym pokoju wyleguje sie na naszym wielkim łozu![]() ![]() a co wkoncu z pol roku juz na min nie spałam![]() ![]() Podejrzewam ze i tak w nocy bede wstawac i chodzic do pokoju Matiego
|
#2130 |
|
Zadomowienie
|
U nas mała wyzdrowiała, ale tż chory 38,2 i mu niedobrze
mam nadzieje, że mnie nie weźmie a w niedziele roczeksimpatico my też cycujemy ale tylko noc, w dzień nie musimy. Też chce ją odzwyczaić ,ale ciężko będzie bo zacznie ryczeć i co....cyc czy płacz Moja pije soczki z wodą jak jest chora to herbatke z bobovity choć wole soczki bo ta herbatka to sama chemia. Gucia jeśli można wiedzieć to jaką hebatke dajesz? Ojjj kiedy ja winko wypije
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:53.

no i teraz nie wiem, mam poprostu zrobic hordcorowych kilka nocy i nie podawac nawet jeśli będzie płakała aż się przestawi że nie ma cyckowania w nocy?

no oprócz bigosu narazie
No ale może faktycznie lepiej narazie kombinuj z innymi smokołykami