|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
CORELIPS
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI
WOW, Ty to jesteś dopiero =*.*=
|
|
|
|
#2102 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze no poczytaj troche wstecz bo zadajesz pytanie na które odpowiedzi już padały. Dziewczyny przedtem się na ciebie wkurzały a ja też zaczynam tracić już cierpliwość pomimo tego że często się tu nie udzielam ale jednak podczytuje codziennie.
|
|
|
|
#2104 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie gloria nigdy nie podrażniła, a mam dość wrażliwy skalp i jest 1 z trzech odżywek,które mogę używać . Isana ma chyba polyquaternium i na bank od tego mam swędzawkę.
|
|
#2105 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i od niej mam swędzawkęJedwab zostaje - jest czysty Isana jest czysta - sprawdziłam - tu jest maseczka - https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1109 - analza składu przez kręcone A to jest moja odżywka - https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...6&postcount=74 czysta w 100% zgodna z CG W KWC jest tylko intensiv i jedwabna (nie wiem dlaczego oceniłam pierwszą - z rozpędu chyba) i może dlatego tak sądzisz. Edytowane przez 201605090956 Czas edycji: 2011-02-08 o 09:50 |
|
|
|
|
#2106 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jasne. Myślałam,że to te Isany z PQ. To się w takim razie poddaję. Nie wiem co to może być.
|
|
#2107 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
(nie czytać nasz prezydent - bromek czyli bromonitropropanediol - takie pieszczotliwe określenie na tego drania ) Przez niego prawie 3/4 ziai mnie nie lubi (poza serią oliwkową)
Edytowane przez 201605090956 Czas edycji: 2011-02-08 o 11:54 Powód: w ramach wyjaśnienia |
|
|
|
|
#2108 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny ;*
tak jak Wy marzę opięknych długich i zdrowych włosach. Większości z Was już się to udało - zazdroszczę Moje włosy są z natury cienkie i delikatne, przyklapnięte. Jeżeli są dłuższe niż kawałek za ramie to wgl nie chcą się układać. Ale postanowiłam walczyć z tym i mimo wszystko zapuścić włoski i poprawić ich kondycję Zaczęłam od tego że zmieniłam szampon na taki z czarnej rzepy - Pollena Malwa bodajże. Odżywkę kupiłam wczoraj - Joanna, Z apteczki babuni odżywka jajeczna. Właśnie siedzę z mokrymi włoskami i niesamowicie pachną po tej odżywce Oprócz tego zamówiłam sobie Olej kokosowy Vatiki, zamierzam regularnie go używać. Sporo naczytałam się tu na Wizażu o olejowaniu, więc muszę spróbować Maseczki robię 3 razy w tygodniu, głównie jest to nafta + żółtko + olejek rycynowy + sok z cytryny. I działam również od środka, czyli łykam codziennie pokrzywę w tabletkach. Czekam aż moje włosy wrócą do naturalnego koloru i nie chce ich narazie katować farbowaniem. Moje końcówki są w opłakanym stanie. Jest to wina tego że niestety codziennie muszę używać suszarki, bo myję głowę codziennie rano Dlatego gdy tylko nadchodzi weekend czy jakiekolwiek dni wolne od szkoły, pozwalam włoskom żeby wyschły same. Ale mam do Was pytanie. Moje włoski są teraz pocieniowane z grzywką na bok. Zauważyłam od jakiegoś czasu że po jednej stronie włosy się przerzedziły. Przez to cały czas wystaje mi jedno ucho Czy to wina tego że mam przedziałek cały czas po jednej stronie? Bardzo proszę o odpowiedź ;** Pozdrawiam wszystkie włosomaniaczki ;**
|
|
|
|
#2109 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. I wcale nie musisz suszyć włosów codziennie. Możesz umyć po południu wyschną do wieczora i wtedy iść spać. Suszarka katuje przeraźliwie wlosy.
|
|
|
|
|
#2110 |
|
Konto usunięte
|
Obecnie po wyeliminowaniu Aloesowego NaturVitala (niestety znowu jakiś coś ma) i psikacza od Waxa - będę w 100% CG
Jedynie szukam psikacza - ale bez quantenium, bromonitropropanediol, urea, alko, silkonów, i pq - zna ktoś takie coś? Takiego na proteinach - moje włoski je bardzo lubią. |
|
|
|
#2111 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny w Lidlu dzisiaj kupiłam Żel Aloesowy Marki Cień 98 % za cenę 8,99 zł
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2112 |
|
Rozeznanie
|
Też go mam i sobie chwalę.
|
|
|
|
#2113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez mam rozjasniane wlosy u fryz i nic mi sie nie kruszy juz od 7 lat stad moje pytanie czym ci ona to robi to ze uzywasz rozne odzywki to pewnie za malo i zalezy jakie bo jak dove czy pantene to zapomnij o zdrowych wlosach ![]() mi pomaga czeste 2 razy w tyg olejowanie i trzymam taki olej najkrocej noc a najdluzej dwa dni ![]() czy rozjasniasz ciagle cale wlosy czy tylko odrost??????
|
|
|
#2114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
olejowanie.? jak sie nazywa dokladnie bo bym chciala zakupic , skoro pomaga. a wlosy robi mi tylko odrosty,
|
|
#2115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
olejowanie olejem np migdalowym kokosowym winogronowym ...jest watek z olejami gdzie zadalas rowniez to samo pytanie wiec moze poczytaj go troche a bedziesz wiedziala o co chodzi z tymi olejami
|
|
|
#2116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2117 |
|
Raczkowanie
|
kupiłam sobie wczoraj balsam nawilżająco-regenerujący z apteczki babuni, użyłam dzisiaj rano i muszę Wam powiedzieć, że moje włosy są po nim lśniące i mięciutkie, a taki efekt zazwyczaj mi nie wychodził bez użycia zimnego nawiewu z suszarki... chyba się skuszę na inne produkty z apteczki
Edytowane przez wkapeluszu Czas edycji: 2011-02-08 o 13:18 |
|
|
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
O tak, balsam regenerująco-nawilż. jest naprawdę świetny
Ja po myciu nakładam sporą porcję bez spłukiwania i suszę. Włosy są świetne ![]() Ostatnio w Biedrze była promocja, zestaw Dove (biały, nowy), duży szampon +odżywka za 13zł, moje włosy bardzo polubiły te produkty, co jakis czas będę sobie myć nim kudły i nakładać odżywkę, krzywdy nie zrobi
|
|
#2119 |
|
Wtajemniczenie
|
Ten żel aloesowy też muszę nabyć koniecznie, bo skończyła mi się paloma .
Ja dziś miałam na głowie 3 godz. pudry neem, makę i ecliptę, wymieszane z wodą,żółtkiem i miodem. Umyłam tylko glorią, bo wczoraj był szampon i spłukałam zimną wodą z octem jabłkowym. Suszę bez suszarki i zobaczę co będzie.
|
#2120 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2121 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
czy ja dobrze widzę Gahanka w awatarze? Żel Aloesowy Marki Cień 98 % za cenę 8,99 zł ??? Ja też chcę, czemu Lidl tak daleko
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-02-08 o 14:26 |
|
|
|
|
#2122 |
|
Zakorzenienie
|
O żesz, a czemu ja wcześniej nie widziałam tego tematu i poprzednich części, muszę nadrobić
Witam kochane kobietki i dołączam do Was A tymczasem się troszkę pochwalę Dzięki wizażowi moja walka o zdrowe i piękne włosy przynosi efekty Włoski olejuję, pielęgnuję, nawilżam i dopieszczam ![]() Poszalałam ostatnio i kupiłam dużą butlę 420 ml oleju jojoba (miałam kiedyś małą i kocham ten olej, nic tak nie nabłyszcza włosów, jak on), do tego nierafinowany olej kokosowy (mam jeszcze rafinowany, ale on nie pachnie, a ja kocham kokosowy zapach) i olej ze słodkich migdałów. ![]() Bardzo lubię też rycynowy, choć dość ciężko mi go zmyć, ale daję radę ![]() Na 1 zdjęciu moje włosy z przełomu 2009/2010, były straszne, codziennie prostowane, no masakra jakaś , a na 2 zdjęciu włoski obecnie |
|
|
|
#2123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2125 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i znowu będzie trzeba zapuszczać |
|
|
|
|
#2126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2127 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2128 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2129 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2130 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
!!Ja swego czasu nosiłam przedziałek kilka lat po tej samej stronie i włosy w tym miejscu bardzo mi się przerzedziły. Od pół roku nosze przedziałek po drugiej stronie, ale nie wiem co zrobić żeby tamto przerzedzenie zniknęło. To znaczy nowe włosy urosły czy coś.
Dbam o włosy od września 2010. cel-35-37-39-41-43-45-47-49-51-60cm- na początek. Od lutego 2011r. wracam do naturalnego koloru włosów. Odrost-13cm Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm. ________________ "Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci." |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:13.

i od niej mam swędzawkę

Moje włosy są z natury cienkie i delikatne, przyklapnięte. Jeżeli są dłuższe niż kawałek za ramie to wgl nie chcą się układać. Ale postanowiłam walczyć z tym i mimo wszystko zapuścić włoski i poprawić ich kondycję
Dlatego gdy tylko nadchodzi weekend czy jakiekolwiek dni wolne od szkoły, pozwalam włoskom żeby wyschły same.
. I wcale nie musisz suszyć włosów codziennie. Możesz umyć po południu wyschną do wieczora i wtedy iść spać. Suszarka katuje przeraźliwie wlosy.

stad moje pytanie czym ci ona to robi