Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać cz.IX - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-15, 16:31   #2101
201604200942
Konto usunięte

Dot.: Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać c

Cytat:
Napisane przez asiulek19 Pokaż wiadomość
hEJ mam pytanko jak wygląda kwestia co do przedstawiania się chłopaka a dziewczyny kto powinien jest jakś reguła czy jednak nie ma?
Podczas powitania, kobieta podaje rękę mężczyźnie, więc pewnie wg savoir vivre'u kobieta też powinna pierwsza się przedstawić. Ale wchodzi tutaj też kwestia wieku (starszy przedstawia się młodszemu)
Jeśli osoba trzecia przedstawia ze soba kobietę i mężczyznę to (chyba) mężczyzna zostaje przedstawiony kobiecie jako pierwszy.

Nie wiem, czytałam kiedyś zasady savoir vivre'u, dawno to było i niewiele pamiętam

Cytat:
Napisane przez Stromanthe Pokaż wiadomość

peggy_blue, mówisz o typowych kłótniach "wielkich znawców muzyki" Dubstep to na przykład coś takiego: http://www.youtube.com/watch?v=oIEEIif21g4
co za muzyka

Ja mam głupie pytanie.
Otóż w lipcu pierwszy raz będę leciała samolotem i nie wiem jakie dokumenty powinnam mieć pod ręką?
Mogę zabrać ze sobą torebkę i torbę z laptopem (w sensie 2x bagaż podręczny) czy raczej to nie pójdzie?

Edytowane przez 201604200942
Czas edycji: 2011-05-15 o 16:37
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 16:32   #2102
Gofrzyca
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać c

Cytat:
Napisane przez Charmain Pokaż wiadomość
Może miód z cytryną, ale tak niedużo jej.
ale to rozcieńczyć wodą czy takie gęste jeść?
Jeżu kolczasty nie mam cytryny
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 16:37   #2103
Charmain
Zakorzenienie

Takie gęste, ale jak nie masz to nie mam już pomysłu.
Charmain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 16:39   #2104
Gregorynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gofrzyca Pokaż wiadomość
W jaki sposób mogę złagodzić ostry kaszel suchy?
Rozrywa mi już gardło, a z tabletek w domu mam tylko anditol i nieszczesny tussin.
Syrop z cebuli

Gregorynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 16:43   #2105
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez Gregorynka Pokaż wiadomość
Syrop z cebuli
Wydaje mi się, że syrop z cebuli jest mocno wykrztuśny i polecany przy mokrym kaszlu, przy suchym raczej tylko wtedy będzie bardziej "szarpać"...
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 16:49   #2106
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gregorynka Pokaż wiadomość
Syrop z cebuli
Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że syrop z cebuli jest mocno wykrztuśny i polecany przy mokrym kaszlu, przy suchym raczej tylko wtedy będzie bardziej "szarpać"...
zdecydowanie cebyla to na ten charczący kaszel.
Stary 2011-05-15, 16:51   #2107
Gregorynka
Zakorzenienie

Cytat:
A no może...
Mi pomaga i nic innego właściwie nie stosuję, aczkolwiek nie pamiętam, czy brałam go na kaszel suszy, czy mokry . Myślę, że piłam go nie zastanawiając się nad tym

Gofrzyca, lepiej nie pij syropu, nie pij!!
No właśnie, nie pij

Gregorynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 17:04   #2108
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
Ja mam głupie pytanie.
Otóż w lipcu pierwszy raz będę leciała samolotem i nie wiem jakie dokumenty powinnam mieć pod ręką?
Mogę zabrać ze sobą torebkę i torbę z laptopem (w sensie 2x bagaż podręczny) czy raczej to nie pójdzie?
Co do dokumentów - paszport/dowód osobisty (zależy, gdzie jedziesz, bo do podróży w strefie Schengen wystarczy dowód, a jak jest poza strefą - tego nie wiem).

Co do bagażu - torebkę i torbę z laptopem włóż do większej torby. Wydaje mi się, że nie można brać dwóch podręcznych, tylko właśnie tak. Pamiętam z ostatniej podróży taki znak na lotnisku przed wejściem na odprawę - większa torba, a w niej kilka mniejszych

Ale najlepiej będzie, jak przeczytasz o tych dwóch sprawach na stronie internetowej linii lotniczych, którymi będziesz podróżować - oni mają tam wszystko napisane, a warunki podróży w różnych liniach mogą się między sobą różnić

Edytowane przez emelie
Czas edycji: 2011-05-15 o 17:05
emelie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 17:29   #2109
Karaluszysko
Wtajemniczenie

Mam pytanie dotyczące stosowania płynu Listerine. Na opakowaniu jest napisane, by wlać do kubka 4 łyżki płynu, przepłukać nim jamę ustną przez 30 sekund i wypluć. Moje zapytanie brzmi: czy ten płyn się rozcieńcza?
Mnie się wydaje, że nie, ale bardzo szczypie mnie w jamie ustnej i pomyślałam, że może robię coś nie tak

Edytowane przez Karaluszysko
Czas edycji: 2011-05-15 o 17:30
Karaluszysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 17:29   #2110
cynamonowe
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam głupie pytanie.
Zalezy od linii lotniczych, ale w wiekszosci przypadkow luksus posiadania torby podrecznej plus osobno laptopa ma klasa business tylko .
No, i oczywiscie sa ograniczenia na rozmiar i wage bagazu podrecznego. Choc czesto widze osoby, ktore teoretycznie maja swoj podreczny za duzy i nikt im nie zwraca uwagi (np. male walizki), ja jednak wole nie ryzykowac i swoj mam ok.

Edytowane przez cynamonowe
Czas edycji: 2011-05-15 o 17:31
cynamonowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 17:33   #2111
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Podczas powitania, kobieta podaje rękę mężczyźnie, więc pewnie wg savoir vivre'u kobieta też powinna pierwsza się przedstawić. Ale wchodzi tutaj też kwestia wieku (starszy przedstawia się młodszemu)
Jeśli osoba trzecia przedstawia ze soba kobietę i mężczyznę to (chyba) mężczyzna zostaje przedstawiony kobiecie jako pierwszy.

Nie wiem, czytałam kiedyś zasady savoir vivre'u, dawno to było i niewiele pamiętam
Mężczyzna pierwszy się przedstawia bo jest niżej. Przedstawia się osoba młodsza starszej, niższa rangą tej co jest wyżej rangą, jednostka grupie.
Mężczyzna widzi kobietę - (ukłon) Witam, Jan Kowalski, bardzo miło mi poznać.
Kobieta- Anna Nowak, mi również jest miło. (kobieta wyciąga rękę).

Karaluchu, nie rozcieńcza się. Też chyba gdzieś jest napisane. To ma tak palić japę ^^ Ale do tego można się później przyzwyczaić.

Edytowane przez 201604190949
Czas edycji: 2011-05-15 o 17:35
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 17:35   #2112
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
W jaki sposób mogę złagodzić ostry kaszel suchy?
Rozrywa mi już gardło, a z tabletek w domu mam tylko anditol i nieszczesny tussin.
spróbuj ciepłą wodę z dużą ilością cytryny. ja dodaję do tego jeszcze miód, ale skoro nie masz no to może z samą cytryną podziała.
ewentualnie płukanie gardła sodą, o! ohydne trochę, ale pomaga niesamowicie.

Cytat:

ja zawsze biorę torebkę+torbę z laptopem i nikt się nie czepia, nawet w budżetowych albo czarterach ale to zależy jeszcze od tego, jakiego rozmiaru torebka.
na ogół limit tylko jeden bagaż podręczny jest na taki typowy bagaż, tzn. małą walizeczkę. damska torebka+torba z laptopem raczej i tak mniejsze niż taka walizeczka są

Cytat:
Napisane przez Karaluszysko Pokaż wiadomość
Mam pytanie dotyczące stosowania płynu Listerine. Na opakowaniu jest napisane, by wlać do kubka 4 łyżki płynu, przepłukać nim jamę ustną przez 30 sekund i wypluć. Moje zapytanie brzmi: czy ten płyn się rozcieńcza?
Mnie się wydaje, że nie, ale bardzo szczypie mnie w jamie ustnej i pomyślałam, że może robię coś nie tak
w życiu nie widziałam Listerine, które było do rozcieńczania, zawsze płukałam "na żywca" i niesamowicie płukało, ale może też coś źle robiłam

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 17:36   #2113
lapinne
Zadomowienie

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;26925114]bo zwykłego jedzenia po obiedzie dać nie wolno bo to grzech.. no i żebyś sobie nie pomyślała dać kosteczkę czekolady czy chipsa bo Cię zlinczują na wizażu

bo to już nie zwierzaczek do domu
bo tym się nie można zająć i to nie może być przyjacielem.. [/QUOTE]

a po jaka cholere pies ma zrec czipsy (o czekoladzie to nawet nie wspomne-znam suke, ktora sie poczestowala i miala domowe plukanie zoladka. nie podobalo jej sie)?

Cytat:
Napisane przez _kocimietka Pokaż wiadomość
Właśnie, to mnie zastanawia - dlaczego psom "powinno się" dawać specjalistyczne karmy ?

Moja babcia miała kiedyś bernardynkę (nie, pies nie zachorował i nie zdechł, babcia musiała go oddać z powodu wyprowadzki ) i nie karmiła go tylko suchą karmą, ale gotowała mu ryż, makaron, kaszę, dorzucała do tego mięso, twaróg, warzywa, często kupowała specjalnie dla psa wątróbkę albo jakieś inne fajne mięsko. Często dostawał też resztki np. zupy z obiadu.

Chrupki też czasem pies dostawał, jak babcia nie miała czasu ugotować, albo jako dodatek do "głównego" jedzenia. Czasami rzuciło mu się kość wołową albo wieprzową "z resztek" od rzeźnika.

Pies był dobrze odżywiony, oczy i uszy czyste, żadnych chorób, sierść błyszcząca, masa ciała dobra... a nie był karmiony karmami od weterynarza

PS Nie chcę pytać na wiZOOżu i rozpętywać awantury, więc zapytam tutaj

jak ktos oddaje psa, "bo sie wyprowadza", to jakos srednio go widze w roli autorytetu.

nie chodzi o "karmy specjalistyczne".

chodzi o dobre jakosciowo, zbilansowane karmy dobrane do wieku, metabolizmu, wielkosci, aktywnosci psa. tak, aby dostawal on to, czego potrzebuje.

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;26925897]bo na wizażu trzeba kochać dzieci i zwierzęta
bo na wizażu trzeba myć włosy codziennie
bo na wizażu trzeba myć włosy szamponami bez silikonów
bo na wizażu trzeba się zdrowo odżywiać
bo na wizażu trzeba się malować minerałami a nie jakimś tanim pudrem z rossmana
bo na wizażu TŻ powinien Ci loffciać 24h na dobę
bo na wizażu musisz iść na studia żeby być osobą inteligentną
itd itd ..
tak można wymieniać i wymienić

nie przejmuj się
pieskowi nic się nie stanie jeśli dostanie suchą karmę z osiedlowego supermarketu albo zje kawałek czekolady czy kość z obiadu [/QUOTE]

akurat jak zje kosc z obiadu to moze mu sie cos stac-psu pod zadnym pozorem nie wolno podawac gotowanych, drobiowych kosci.

ja nie lubie dzieci, nie czytam skladu szamponu, nie maluje sie mineralami...a calkiem spoko czuje sie na wizazu.

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
ja miałam shih-tzu. paczka karmy za 20zł na tydzień-półtora, weterynarz raz na kilka miesięcy, opakowanie szamponu też raz na kilka miesięcy (więcej odżywki niż szamponu schodziło).
nie ubierałam go w ubranka, nie chodziłam z nim do fryzjera ale po twoim pytaniu mam wrażenie, że szukasz trochę maskotki - shih-tzu zdecydowanie takie nie są. mają mocny charakter, niczego się nie boją i trzeba zainwestować w 'psią szkołę' albo wyszkolić go samemu, żeby nie wszedł ci na głowę

wcale nie trzeba miałam w życiu wiele psów i tylko shih-tzu był karmiony tymi specjalistycznymi i jako jedyny nie doczekał śmierci z powodu wieku (musieliśmy go uśpić, bo piąty z kolei nawrót raka to było trochę za dużo, weterynarz powiedział, że chemia może go zabić - miał resztki wątroby ).
za to miałam kiedyś kota wykastrowanego i musiał mieć specjalną karmę dla kastratów - po innej robiły mu się kamienie nerkowe i strasznie cierpiał.

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

moje życie nie ma sensu....jak jestem w domu w weekend to nie myję włosów, zdarza mi się sięgnąć po szampon z sylikonami, odżywiam się niezdrowo (aaa! mam 5kg nadwagi!!), w życiu nie malowałam sie minerałami, z TŻem ostatnio się rozstałam, a mojej uczelni nie uważam za prestiżową i nawet gorzej - większość ludzi ode mnie z roku NIE jest inteligentna.
moje życie straciło sens
ja tam nie lubie jak smierdza mi wlosy nieswiezoscia-o higiene dbam dla siebie.

moj pies sam o siebie nie zadba, wiec do mnie nalezy ten obowiazek.

Cytat:
Napisane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Pokaż wiadomość
Nie wolno. Juz widze psa ktory sie fantastycznie czuje po smazonym schabowym czy ziemniaczkach.
Psa ktory bedie zdrowy po chipsach czy po toksycznej dla jego organizmu czekoladzie.
Zwierzak do domu zwierzak do domu, ale napedzanie pseudohodowli jest zle.
Jezeli kupujemy psiaka i zalezy nam na rasie, to kupujemy psa z rodowodem. Zeby miec pewnosc ze to na pewno pies danej rasy, zeby kowalski sie nie cieszyl ze "haaa, rozmnazam suke 4 razy w roku, ryzykuje jej zdrowie, i 500zl od szczeniaka mi placa jak ja im lewe szczepienia wpisuje!".
Lepiej uratowac jakas bide ze schroniska niz napedzac pseudohodowle. Wiesz ile psow w typie jest wlasnie w schroniskach, tylko dlatego ze byly kupione za 300zl z pseudohodowli, i nikogo nie bolalo pozbycie sie 300 zl a nie 1500zl?
Łajzy - bo inaczej tych ludzi nie nazwe, w pseudohodowlach widza bardzo korzystny interes. Nikt, w przeciwienstwie do legalnych hodowli, ich nie pilnuje, suke moga rozmnazac ile razy chca, nikt im nie broni mieszac huskiego z malamutem (mieszanka taka moze miec problemy z psychika) i w wiekszosci wypadkow guzik wiedza o rasie jaka "hoduja"
http://www.pseudohodowle.ovh.org/

bo mozna gotowac psu, ale gotowac a nie karmic resztkami obiadu czy solona zupa

Mam huskiego, karmie go karma specjalnie dla niego dobrana, gdyz jak wiekszosc psow w dzisiejszych czasach ma uczulenie na kurczaka - siersc sie z niego sypie jak nie wiem, w dodatku ma lupiez po kurczaku. Karma z jagniecina i jablkiem lub rybna, o zwiekszonej zawartosci bialka, to dla HUSKIEGO, czyli sporego psa, ktory duzo je, koszt ok 300zl miesiecznie (mniej wiecej 1 i pol worka w lato) do 400 (1 i 3/4 worka w zime). Wiem ze jedzac ta karme, ma odpowiednia ilosc makro i mikroelementow, odpowiednia ilosc kalorii, bialka, tluszczy i weglowodanow.
Owszem, dostaje tez kosci, gotowana wolowine, czy inne smakolylki ale nie jest to podstawa jego diety.
Jezeli bym go zaczela karmic tym co ja jem, nie dosc, ze polowy rzeczy by nie trawil, badz jego zoladek by po tym cierpial (warzywa, smazone) to grozily by mu choroby nerek (przez sol) mialby notoryczna biegunke (zmiana nagle psu zarcia najczesciej tym sie objawia) to jeszcze najpewniej by znowu mial jakies reakcje alergiczne, sypalaby sie z niego siersc i wrocilby lupiez.Taaa
Pedigree z cukrem
chappie z cukrem, frolic i reszta tez z cukrem
a ponad to maja mniej bialka niz grzyby
Psie zarcia = min 30% bialka

Tja, czekolada... ziarna kakaowca ktore dla psiego organizmu sa toksyczne.
o psa trzeba dbac, bo pies nie jest NAJLEPSZYM PRZYJACIELEM CZLOWIEKA. jest JEGO ZWIERZECIEM.

a o swoje zwierzeta nalezy dbac, jesli jest sie czlowiekiem przyzwoitym.

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;26926364]wiedziałam że zostanę zlinczowana za tą czekoladę i chipsy

(ostrzegałam żebyś czasem nie wspominała że dałaś psu kawałek czekoladki )

to była taka delikatna demonstracja [/QUOTE]

chyba troche przesadzasz z tym linczem.
to, ze ktos ci mowi, ze glupoty wypisujesz, to nie lincz...
lapinne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 17:41   #2114
Karaluszysko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Karaluchu, nie rozcieńcza się. Też chyba gdzieś jest napisane. To ma tak palić japę ^^ Ale do tego można się później przyzwyczaić.
Cytat:
w życiu nie widziałam Listerine, które było do rozcieńczania, zawsze płukałam "na żywca" i niesamowicie płukało, ale może też coś źle robiłam
Właśnie przez to palenie miałam wątpliwości.
Dziękuję za odpowiedzi
Karaluszysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 17:49   #2115
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lapinne Pokaż wiadomość
jak ktos oddaje psa, "bo sie wyprowadza", to jakos srednio go widze w roli autorytetu.
a ci, którzy trzymają bernardyny i inne zwierzątka "domowe" w bloku i wychodzą z nimi raz dziennie są autorytetami? wg mnie dużo lepiej oddać psa komuś, kto ma warunki, żeby go trzymać, niż męczyć go.

Cytat:
Napisane przez Karaluszysko Pokaż wiadomość
Właśnie przez to palenie miałam wątpliwości.
Dziękuję za odpowiedzi
dentystka mi mówiła, że to palenie jest oznaką działania zabija bakterie. ale fakt faktem, ciężko to wytrzymać.

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-15, 17:51   #2116
foxy123
Zakorzenienie

Pomocy
W zeszla niedziele zapomnialam wziasc tabletke anty, co zauwazylam dopiero w poniedzialek wieczorem..nie wiedzialam co mam zrobic, czy wziasc 2 na raz czy jak wiec pomyslalam,ze wezme ja na sam koniec tabliczki ..no i teraz jakos 3 dni temu dostalam miesiaczke a jestem w polowie tabliczki i biore te tabletki..teraz pytanie czy mam juz ja wybrac do konca majac okres, czy odstawic, niech okres minie i wtedy zaczac nowa

pomozcie, bo nie wiem czy jak teraz dostalam ta miesiaczke to czy moge brac anty czy wlasnie odstawic.
Stary 2011-05-15, 17:52   #2117
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez emelie Pokaż wiadomość
Co do dokumentów - paszport/dowód osobisty (zależy, gdzie jedziesz, bo do podróży w strefie Schengen wystarczy dowód, a jak jest poza strefą - tego nie wiem).

Co do bagażu - torebkę i torbę z laptopem włóż do większej torby. Wydaje mi się, że nie można brać dwóch podręcznych, tylko właśnie tak. Pamiętam z ostatniej podróży taki znak na lotnisku przed wejściem na odprawę - większa torba, a w niej kilka mniejszych

Ale najlepiej będzie, jak przeczytasz o tych dwóch sprawach na stronie internetowej linii lotniczych, którymi będziesz podróżować - oni mają tam wszystko napisane, a warunki podróży w różnych liniach mogą się między sobą różnić
Cytat:
Napisane przez cynamonowe Pokaż wiadomość
Zalezy od linii lotniczych, ale w wiekszosci przypadkow luksus posiadania torby podrecznej plus osobno laptopa ma klasa business tylko .
No, i oczywiscie sa ograniczenia na rozmiar i wage bagazu podrecznego. Choc czesto widze osoby, ktore teoretycznie maja swoj podreczny za duzy i nikt im nie zwraca uwagi (np. male walizki), ja jednak wole nie ryzykowac i swoj mam ok.
Cytat:
ja zawsze biorę torebkę+torbę z laptopem i nikt się nie czepia, nawet w budżetowych albo czarterach ale to zależy jeszcze od tego, jakiego rozmiaru torebka.
na ogół limit tylko jeden bagaż podręczny jest na taki typowy bagaż, tzn. małą walizeczkę. damska torebka+torba z laptopem raczej i tak mniejsze niż taka walizeczka są
Dziękuję Dziewczyny, zapakuje laptopa do torebki, to chyba będzie najlepsze rozwiązanie
Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Mężczyzna pierwszy się przedstawia bo jest niżej. Przedstawia się osoba młodsza starszej, niższa rangą tej co jest wyżej rangą, jednostka grupie.
Mężczyzna widzi kobietę - (ukłon) Witam, Jan Kowalski, bardzo miło mi poznać.
Kobieta- Anna Nowak, mi również jest miło. (kobieta wyciąga rękę).
przepraszam, odezwała się moja szowinistyczna strona
i tyle w temacie :f
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 18:12   #2118
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez foxy123 Pokaż wiadomość
Pomocy
W zeszla niedziele zapomnialam wziasc tabletke anty, co zauwazylam dopiero w poniedzialek wieczorem..nie wiedzialam co mam zrobic, czy wziasc 2 na raz czy jak wiec pomyslalam,ze wezme ja na sam koniec tabliczki ..no i teraz jakos 3 dni temu dostalam miesiaczke a jestem w polowie tabliczki i biore te tabletki..teraz pytanie czy mam juz ja wybrac do konca majac okres, czy odstawic, niech okres minie i wtedy zaczac nowa

pomozcie, bo nie wiem czy jak teraz dostalam ta miesiaczke to czy moge brac anty czy wlasnie odstawic.
Bierz normalnie do końca opakowania i na przyszłość czytaj w takich sytuacjach od razu ulotkę Jeśli nie zabezpieczałaś się dodatkowo w trakcie tego tygodnia to może się przydać jeszcze test ciążowy.
Stary 2011-05-15, 18:25   #2119
natalkaa7522
Zakorzenienie

Orientuje sie ktoś, czy w rossmanie, albo naturze są te farby. ? http://www.goldmax.pl/farba-schwarzk...nd-p-4059.html
Stary 2011-05-15, 18:37   #2120
foxy123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fela Von Helvete Pokaż wiadomość
Bierz normalnie do końca opakowania i na przyszłość czytaj w takich sytuacjach od razu ulotkę Jeśli nie zabezpieczałaś się dodatkowo w trakcie tego tygodnia to może się przydać jeszcze test ciążowy.
dziekowac
Stary 2011-05-15, 19:08   #2121
szprotka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Charmain Pokaż wiadomość
Może miód z cytryną, ale tak niedużo jej.
mnie po miodzie jeszcze bardziej drapie. mi pomaga kisiel, chleb ze smalcem, goździki (tylko ostrzegam, że to działa znieczulająco a i w smaku nie najlepsze)
szprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 19:10   #2122
plywok
Zakorzenienie

czy moge farbować włosy podczas okresu?

czy to zabobon?
(ciasto podczas okresu akurat mi kilka razy nie wyszło ) ale kłaki chcę zafarbować na juuuż

(;
plywok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 19:29   #2123
Pilar1899
keep calm and contour on

czy ktoś mi może przelać kasę na PayPala? tzn ze swojego konta, nie że ja sobie wpłacam (nie mam powiązanego z kontem)

Oh, screw beautiful. I'm brilliant.
If you want to appease me, compliment my brain.
Pilar1899 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 19:30   #2124
blondi1041
Rozeznanie

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;26926364]wiedziałam że zostanę zlinczowana za tą czekoladę i chipsy

(ostrzegałam żebyś czasem nie wspominała że dałaś psu kawałek czekoladki )

to była taka delikatna demonstracja [/QUOTE]
nie moge, jestes moja idolką od dzis
blondi1041 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 19:35   #2125
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez blondi1041 Pokaż wiadomość
nie moge, jestes moja idolką od dzis

dziewczyny a ja mam pytanie..
bo sklejałam sobie buty takim klejem a'la kropelka
i mi kapnęło na buta zamiast na podeszwę..
materiał coś jak ten w załączniku..
i zostały takie białe ślady tego kleju..
da się to czymś usunąć? może rozpuszczalnikiem?
czy rozpuszczalnik mi tylko pogorszy sprawę?
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 19:44   #2126
baby montana
Zakorzenienie

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;26934455]

dziewczyny a ja mam pytanie..
bo sklejałam sobie buty takim klejem a'la kropelka
i mi kapnęło na buta zamiast na podeszwę..
materiał coś jak ten w załączniku..
i zostały takie białe ślady tego kleju..
da się to czymś usunąć? może rozpuszczalnikiem?
czy rozpuszczalnik mi tylko pogorszy sprawę?[/QUOTE]

wg mnie pogorszy. ja poczekałabym aż całkowicie wyschnie i spróbowała trochę zdrapać, albo wsadziła do zamrażalki i wtedy spróbowała zdrapać, tak jak z gumą do żucia się robi

Stary 2011-05-15, 19:49   #2127
Konto usunięte

Cytat:
wg mnie pogorszy. ja poczekałabym aż całkowicie wyschnie i spróbowała trochę zdrapać, albo wsadziła do zamrażalki i wtedy spróbowała zdrapać, tak jak z gumą do żucia się robi
już dawno zaschło..

toż to kropelka.. raz dwa i po kwiatkach.. ledwo palce odkleiłam..

no właśnie nie bardzo jest co zdrapywać bo to nie taka kropelka kleju tylko taki rozmazany.. roztarty..
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 20:22   #2128
Gofrzyca
Zakorzenienie

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;26934808]już dawno zaschło..

toż to kropelka.. raz dwa i po kwiatkach.. ledwo palce odkleiłam..

no właśnie nie bardzo jest co zdrapywać bo to nie taka kropelka kleju tylko taki rozmazany.. roztarty..[/QUOTE]

spróbuj zmywaczem.
Stary 2011-05-15, 20:22   #2129
Konto usunięte

Cytat:
spróbuj zmywaczem.
zaraz zobaczę czy mam jeszcze
Stary 2011-05-15, 20:23   #2130
baby montana
Zakorzenienie

w internecie znalazłam informację, że beznyna nie, rospzuszczalnki amoniakowy nie, rozpuszczalnik chlorkauczukowy tez nie nawet zmywacz do paznokci nie". więc chyba lepiej nie próbować...
ja wzięłabym papier ścierny i delikatnie starła nim tę plamę kleju, ale jest ryzyko starcia kawałka buta

a do butów polecam butapren

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości