Żony 2011 :) - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-04-02, 12:12   #2101
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko
Dot.: Żony 2011 :)

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
http://www.bazardekoracji.pl/Wielkan...fo-pol-43.html

Z liniami jeszcze nie robiłam. Dopiero będę próbować następnym razem
Dzięki też będę robiła dziś wg tej instrukcji

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Dzisiaj przebije balon i coś pomyśle nad zdobieniem. Pierwsze jajko trochę nieporadnie robiłam, następne dwa już szły całkiem fajnie. Zobaczę jaki wyjdzie efekt końcowy. Pochwal się tymi jajkami jak skończysz
pochwal się koniecznie

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-02, 13:37   #2102
megamag
BAN stały

Cytat:
Napisane przez dorka24 Pokaż wiadomość
No ja się wybieram do fryzjera od ślubu sporo mi urosły i są już naprawdę pokaźnej długości, ale z chęcią bym coś z nimi zrobiła tylko kompletnie nie mam na nie pomysłu. Na pewno nie chcę drastycznie obcinać na krótko, bo wygodnie mi gdy mogę je związać.
Zawsze można postrzępić, wycieniować, zrobić grzywkę, zmienić kolor, dodać pasemka... Co dusza zapragnie.
megamag jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-02, 13:46   #2103
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez megamag Pokaż wiadomość
Zawsze można postrzępić, wycieniować, zrobić grzywkę, zmienić kolor, dodać pasemka... Co dusza zapragnie.
wiem mozliwości jest wiele ale nie mam pomysłu jakby to miało wyglądać zmiana koloru odpada- odrosty są okropne pasemka też - miałam raz i póki co nie chce, zresztą moje naturalne wyglądają jakby miały pasemka, szczególnie w lato kiedy część włosów się rozjaśnia a reszta pozostaje ciemniejsza

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-02, 18:30   #2104
natlem
Zadomowienie

[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;33292455]To super, na pewno przyda mi się pomoc na początku

I jak wyszło Ci jajko na balonie? ja w tym roku robię jajka wstążkowe, już mam zrobionych 5

Ale super nagroda, gratuluję

fajne jajka ale ten Twój mąż to naprawdę zdolniacha

zakochałam się piękne zdjęcia, jaka woda czyściutka...

U mnie dalszy ciąg sprzątania jeszcze 2 dni i w domu będą święta
Na 15 idę do fryzjera nareszcie podetnę włosy, bo już nie mogę patrzeć na moje końcówki.[/QUOTE]

Dziekuje dziewczyny
Ja to mam kompletnego lenia do sprzatania , apropo fryzjera jutro ide cos zrobic z wlosami juz mam dosc upinania- pozatym z tego upinania wlosy oslabione i coraz wiecej ich w domu :| tż powiedzial ze juz ma dosc tych moich wlosow, ze wszedzie ich pelno ( sprawdzam ale po umycie to mam 3-5wlosow na grzebieniu) a rozpuszczone juz mnie wkurzaja..musze troszke podciac

natlem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-03, 09:49   #2105
Stysik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Ja już dokumenty wymieniłam. Za prawko 80 zł zapłaciłam, mąż też wymieniał, więc w sumie 160 zł wydaliśmy. W takich przypadkach jak nasze, czyli zmiana nazwiska, adresu wymiana powinna być darmowa, a nie kosztować 80 zł
dokładnie ostatnio policjantowi tak powiedziałam jak mi "zasugerował" wymianę prawka
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;33192914]
Co do świątecznego nastroju to ja dwa lata temu robiłam takie jajka ja w załączniku , możesz również narwać gałęzi brzozowych do flakonu i jak się listki rozwiną też zrobi się świątecznie u nas gałązki brzozy to coroczna tradycja

[/QUOTE]
śliczne muszę w sklepie poszukać tego kleju i krochmalu
Cytat:
Napisane przez morenica Pokaż wiadomość
Hej Kochane.
Podczytuje Was ale nic nie pisze...chociaz moglabym pisac bardzo duzo ale nie mam sily. Mamy straszne problemy. Nie wiem jak to dalej sie potoczy. Zaufanie do Meza powaznie jest nadszarpniete. I nie wiem co mam dalej robic.
Chce walczyc o Nas i chce mu wierzyc...ale jest ciezko i to bardzo.

Prosze Was tylko o trzymanie kciukow

Cytat:
Napisane przez aniastu21 Pokaż wiadomość
A zapomniałam się wam pochwalić wygraliśmy tydzień w hotelu w zakopanym to znaczy nocleg na dowolny termin tylko wyżywienie trzeba opłacić

chociaż ja chyba kiedyś też to wygrałam, weszłam sobie na stronki z tych hoteli i okazało się, że wyżywienie mają takie drogie, że wolę do moich sprawdzonych pensjonatów jechać

Cytat:
Napisane przez margolka1986 Pokaż wiadomość
ależ pięknosci tworzycie - az i ja sie czyms pochwale na 3 zdjeciu ten kubek to robota własnoreczna mojego meza
super

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie: ma któraś z Was stół wenge? Jeśli tak to czym go czyścicie? Ja używam po prostu mokrej szmatki, ale nie schodzą za bardzo ślady rąk i nie wiem czy są jakieś preparaty specjalne do tego koloru?
ja mam coś w spray na meble do kuchni w tym kolorze pomaga
Cytat:
Napisane przez natlem Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny! wysylam obiecane fotki z podrozy..co prawda obiecane chyba tydzien temu, ale sa znalazlam czas na ich wrzucenie
Kurcze ja was podziwiam z tym sprzataniem ja to z pracy wracam przed 17 i zjem dokoncze obiad i juz nie mam czasu na nic..chwilke odpoczne i juz trzeba isc spac brakuje mi dnia.
Jak posprzatam w weekend to juz kolo wtorku by sie przydalo tyle kurzu caly czas :/
pięknie

ale mnie dawno nie było
witam się z tymi, które mnie nie znają
i tymi co mnie znają

"Granice? Nigdy żadnej nie widziałem.
Ale słyszałem, że istnieją w umysłach niektórych ludzi."

Stysik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-03, 11:44   #2106
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Hej Stys

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
Stary 2012-04-03, 16:52   #2107
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
wiem mozliwości jest wiele ale nie mam pomysłu jakby to miało wyglądać zmiana koloru odpada- odrosty są okropne pasemka też - miałam raz i póki co nie chce, zresztą moje naturalne wyglądają jakby miały pasemka, szczególnie w lato kiedy część włosów się rozjaśnia a reszta pozostaje ciemniejsza
Ja też już miałam długie włosy (za łopatki albo i jeszcze dłuższe). Uwielbiam długie włosy, ale tak mnie zaczęło denerwować ich rozczesywanie, że w piątek poszłam i obcięłam je do ramion Teraz dobrze się rozczesują i w kitkę też mogę je związać. Czasem taka zmiana się przydaje

Cześć Stysik. Ja Cię nie znam, ale chętnie poznam

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-03, 17:53   #2108
badzia987
Wtajemniczenie

Po mnie też chodzi ostatnio ścięcie. Ale ciężko się rozstać w włosami za tyłek.

Dziewczyny- ja spędzacie święta? Znaczy- spędzacie je u siebie? czy u waszych rodziców i jeśli- to u których najpierw?
Bo u nas o było wielkie awanti z Bożym Narodzeniem i teraz boję się powtórki z rozrywki.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-03, 18:01   #2109
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość

Dziewczyny- ja spędzacie święta? Znaczy- spędzacie je u siebie? czy u waszych rodziców i jeśli- to u których najpierw?
Bo u nas o było wielkie awanti z Bożym Narodzeniem i teraz boję się powtórki z rozrywki.
Ja nie widziałam teściów w BN i na szczęście nie ujrzę ich i w Wielkanoc

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-03, 18:06   #2110
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
Ja też już miałam długie włosy (za łopatki albo i jeszcze dłuższe). Uwielbiam długie włosy, ale tak mnie zaczęło denerwować ich rozczesywanie, że w piątek poszłam i obcięłam je do ramion Teraz dobrze się rozczesują i w kitkę też mogę je związać. Czasem taka zmiana się przydaje
no wlasnie tez tak chce, na taką długość, ale nie wiem czy na prosto obciąć, czy wycieniować i czy grzywkę robić krótszą czy dłuższą. Bo miałam już nieraz tylko moje włosy są podatne i lekko się falują, no i grzywka też się wtedy wykręca, a chciałabym mieć jak najmniej roboty przy włosach
chyba pójdę na żywioł do fryzjerki niech mi coś doradzi

Stary 2012-04-03, 18:11   #2111
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:

W pierwszy dzień świąt moi rodzice wybierają się do moich teściów, my z mężem też tam będziemy, więc szczęśliwie nie mam problemu. Ale myślę, że wszystko jest kwestią dogadania. Może lepiej jakbyś już teraz się podpytała o plany jednych i drugich rodziców?

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Cytat:
no wlasnie tez tak chce, na taką długość, ale nie wiem czy na prosto obciąć, czy wycieniować i czy grzywkę robić krótszą czy dłuższą. Bo miałam już nieraz tylko moje włosy są podatne i lekko się falują, no i grzywka też się wtedy wykręca, a chciałabym mieć jak najmniej roboty przy włosach
chyba pójdę na żywioł do fryzjerki niech mi coś doradzi
Nie wiem czy mocne pocieniowanie nie skutkowałoby w Twoim przypadku wykręceniem włosów na zasadzie "każdy w inną stronę"

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-03, 18:16   #2112
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
My z racji tego że nasi rodzice mieszkają 2 km od siebie, będziemy tu i tu. Ale wielkanocne śniadanie chyba zjem u teściów bo u nich będziemy spać, chyba że moi rodzice zaproponują jakieś inne rozwiązanie. Zresztą jak zwykle będzie bieganie do jednych i drugich żeby z każdym spędzić trochę czasu.

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:

Nie wiem czy mocne pocieniowanie nie skutkowałoby w Twoim przypadku wykręceniem włosów na zasadzie "każdy w inną stronę"
dokładnie tak może być bo ostatnie ścięcie dopiero było na prosto i miałam wtedy gładkie, a wcześniej końcówki robiły co chciały

Stary 2012-04-03, 20:38   #2113
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cytat:
My z racji tego że nasi rodzice mieszkają 2 km od siebie, będziemy tu i tu. Ale wielkanocne śniadanie chyba zjem u teściów bo u nich będziemy spać, chyba że moi rodzice zaproponują jakieś inne rozwiązanie. Zresztą jak zwykle będzie bieganie do jednych i drugich żeby z każdym spędzić trochę czasu.

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

dokładnie tak może być bo ostatnie ścięcie dopiero było na prosto i miałam wtedy gładkie, a wcześniej końcówki robiły co chciały
skąd ja to znam. Moje końcówki zawsze robią co chcą hehe.

My idziemy do kościoła w sobotę wieczorem. Moi rodzice pewnie w niedziele rano. Na śniadanie idziemy najpierw do moich rodziców (mysle ze na 9), a później po 11 wracamy do domu (do teściów).

Leoś 29.12.2014 
Stary 2012-04-04, 07:33   #2114
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:

Na Boże Narodzenie też były u nas niejasności ale doszliśmy z mężem do tego aby zawsze chodzić tam gdzie nas wcześniej zaproszą, więc teraz moi rodzice z którymi mieszkamy zaprosili nas na śniadanie oraz obiad w niedziele, dziadek zaprosił nas na kolacje również w niedziele więc czasu na spotkanie z teściami nie ma. W poniedziałek (jeżeli teściowa nas nie zaprosi na obiad) to pójdziemy tylko na kawę do nich i tyle.
Jeżeli zadzwoni w sobotę żebyśmy przyszli na obiad w niedziele to niestety grzecznie odmówimy i tyle
Stary 2012-04-04, 07:36   #2115
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja to chętnie ściełabym włosy na krótko tak na chłopaka, ale troszkem i szkoda bo się tyle ozapuszczałm, może właśnie też końcówki pójdę obetnę
Śniadanie jemy u nas, a po południu jedziemy moją rodzinke odwiedzać i myślę że zostaniemy tam do poniedziałku.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-04, 08:00   #2116
Stysik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
Hej Stys

Cytat:

Cytat:
śniadanie zjemy sami, ewentualnie w ogóle, bo na razie mąż ma informację, że idzie na noc do pracy, to w niedzielę będzie spał, potem zostaliśmy zaproszeni na obiad do moich rodziców i mamy zamiar iść na kawę jedziemy do mojej babci, na kolację do drugiej mojej babci, a poniedziałek mam dla rodziny męża chociaż pewnie w Wielkanoc teściowa się obudzi i będzie nas na obiad zapraszać, to ja już plany mam
w Boże Narodzenie w wigilię nas zapraszała z tym, że mieszkamy w jednym budynku, więc nie było to takie dziwne

Stary 2012-04-04, 08:55   #2117
badzia987
Wtajemniczenie

To ogólnie fajnie macie My mieszkamy z moimi rodzicami i u mnie zawsze w 1 dzień świąt jechaliśmy z rodzicami do jednej babci a w drugi do drugich dziadków- i święta przez ponad 20 lat tak wyglądały. A teraz jeszcze dochodzi rodzina TŻ-ta. Tam na szczęście teraz dwie babcie w domu mieszkają. Ale nasze rodziny mieszkają w odległości 100 km i to jest bolączka, że nie można szybko się dostać z jednego miejsca na drugie.

Ale się dogadaliśmy- Niedziela u mojej babci i wieczorem jedziemy na wioskę do TŻ-ta...pociągiem .

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-04, 09:02   #2118
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morenica Pokaż wiadomość
Hej Kochane.
Podczytuje Was ale nic nie pisze...chociaz moglabym pisac bardzo duzo ale nie mam sily. Mamy straszne problemy. Nie wiem jak to dalej sie potoczy. Zaufanie do Meza powaznie jest nadszarpniete. I nie wiem co mam dalej robic.
Chce walczyc o Nas i chce mu wierzyc...ale jest ciezko i to bardzo.

Prosze Was tylko o trzymanie kciukow
trzymamy

Cytat:
Napisane przez aniastu21 Pokaż wiadomość
j

A zapomniałam się wam pochwalić wygraliśmy tydzień w hotelu w zakopanym to znaczy nocleg na dowolny termin tylko wyżywienie trzeba opłacić

Cytat:
Napisane przez natlem Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny! wysylam obiecane fotki z podrozy..co prawda obiecane chyba tydzien temu, ale sa znalazlam czas na ich wrzucenie
super

Cytat:

śniadanie w niedzielę u moich, popołudnie u rodziny męża
a poniedziałek jeszcze nie wiem

wczoraj się nasprzątałam bo nam drzwi wymieniali i wszystko białe było

i ja się integruję z wami bo zapisałam się do fryza za 2 tygodnie
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-04, 10:09   #2119
megamag
BAN stały

Cytat:

Kurcze ja to nie wiem, w czwartek jedziemy (rodzice i teściowie mieszkają w tym samym mieście) i pewnie tak będziemy siedzieć raz tu raz tam, bez większego planu. I pewnie jak zwykle spać osobno, każde u swoich rodziców.
Stary 2012-04-04, 10:24   #2120
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
Kurcze ja to nie wiem, w czwartek jedziemy (rodzice i teściowie mieszkają w tym samym mieście) i pewnie tak będziemy siedzieć raz tu raz tam, bez większego planu. I pewnie jak zwykle spać osobno, każde u swoich rodziców.
a dlaczego osobno?
Ja to się z mężem od ślubu już nie rozstaje wcześniej był problem ze spaniem u teściów razem bo mają dziwne zasady że dopiero po ślubie, a nie chciałam za każdym razem u mnie więc wytrzymaliśmy do ślubu, teraz w pełni korzystam z przywileju

Stary 2012-04-04, 10:33   #2121
ivona84
Zakorzenienie

GG do ivona84

Hej dziewuszki
Bycie mama pochłania strasznie - dobrze, że mama mi okna umyła i na bieżąco sprzątam i nie zamierzam robić gigantycznych porządków na święta.
Zwykle spędzaliśmy je niedziela u moich rodziców, poniedziałek u TŻ, ale w tym roku będzie atk, że w niedzielę moja mama u nas będzie (brat w Niemczech, tata w pracy), a w poniedziałek rodzice TŻa u nas - każda mama cos zrobi, wiec ja chyba tylko jakąś sałatkę i ciasto zrobię Jak mi Kubus pozwoli

Troszkę miałam kryzys z karmieniem, bo na każdy jego pąłcz dawałam mu cyca i sama miałam dość, ale teraz daje mu smoka lub mu śpiewam i dziecko mi teraz ładnie śpi i ja sama coś w domy zrobię

A jaja robicie super - niestety nie mam czasu
I do fryzjera też by się przydało pójść - muszę chyba pogadać z TŻem, żeby został z małym

Morenica trzymam kciuki za wyjaśnienie wszystkiego
I kobiety też potrafią robić takie prtzekręty za plecami męża - mieliśmy w rodzinie taką sytuację, aż już policja wkroczyła

I witam nowe Żonki

64 => 55
ivona84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-04, 10:57   #2122
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

ivonka a mąż nie zostawał jeszcze sam z synkiem?

Leoś 29.12.2014 
Stary 2012-04-04, 11:56   #2123
ivona84
Zakorzenienie

GG do ivona84

Jeszcze nie. Tak w zasadzie na chodzie jestem od tego tygodnia,bo normalnie wcześniej to ja sama z łózka nie wstawałam tak mnie rana po cesarce bolała.
Ale w niedzielę byliśmy na zakupach i zostawiliśmy małego z moimi rodzicami - rano odciągnęłam pokarm po nocy i przed wyjściem dostał porządnie zjeść. Spał cały czas i mama nawet obiad na spokojnie ugotowała
Teraz pora wykorzystać męża Ale muszę do ginekologa i kosmetyki pokupować, bo mąż nie mógł mojego kremu znaleźć na pólce w Rossmannie

64 => 55
Stary 2012-04-04, 12:05   #2124
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ivona84 Pokaż wiadomość
Jeszcze nie. Tak w zasadzie na chodzie jestem od tego tygodnia,bo normalnie wcześniej to ja sama z łózka nie wstawałam tak mnie rana po cesarce bolała.
Ale w niedzielę byliśmy na zakupach i zostawiliśmy małego z moimi rodzicami - rano odciągnęłam pokarm po nocy i przed wyjściem dostał porządnie zjeść. Spał cały czas i mama nawet obiad na spokojnie ugotowała
Teraz pora wykorzystać męża Ale muszę do ginekologa i kosmetyki pokupować, bo mąż nie mógł mojego kremu znaleźć na pólce w Rossmannie
mąż na pewno sobie poradzi te pare godzinek jak wyjdziesz z domu. mały będzie spał a on razem z nim
pamiętam jak znajomym się dziecko urodziło, ona musiała właśnie pojechać do lekarza, nie było jej dosłownie ponad godzinę, a jak wróciła to dziecko płakało w niebogłosy a tatuś spał w pokoju obok bo był zmęczony po pracy
sama też mi nieraz go podrzucała jak musiała coś załatwić, raz chyba na 3 godziny bo korki były na mieście, jakoś dałam radę choć nigdy takim maleństwem się nie opiekowałam i rzecz jasna po godzince zabawiania zaczął płakać

Edytowane przez dorka24
Czas edycji: 2012-04-04 o 12:56
Stary 2012-04-04, 18:25   #2125
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5
Konto usunięte

Cytat:

Ja też miałam długie prawie do pasa, ale już nie dawałam sobie z nimi rady ciągle mi się plątały i teraz mam tak z 10 cm podcięte i wycieniowane i o wiele lepiej się rozczesują, tylko jakoś mi wydają się cienkie po tym cieniowaniu

Cytat:

W pierwszy dzień idziemy na śniadanie do moich dziadków, którzy mieszkają po drugiej stronie drogi i resztę dnia spędzamy w domu (mieszkamy z moimi rodzicami), a Drugi dzień spędzamy u teściów.

Cytat:
a dlaczego osobno?
Ja to się z mężem od ślubu już nie rozstaje wcześniej był problem ze spaniem u teściów razem bo mają dziwne zasady że dopiero po ślubie, a nie chciałam za każdym razem u mnie więc wytrzymaliśmy do ślubu, teraz w pełni korzystam z przywileju
Ja też nie roztaję się z mężem od ślubu, z reszto K sam stwierdził, że nie wyobraża sobie jechać do rodziców sam na noc i zostawić samą żonę w łóżku

Cytat:
Masz rację niech się tatuś też uczy opieki nad synkiem
A jak Ci się zrasta rana po cesarce? Nie boli przy chodzeniu?

Dorka ja uwielbiam opiekować się takimi maleństwami, mam wprawę bo w rodzinie mam sporo małych dzieci, ostatnio moja szwagierka stwierdziła, że jak będzie miała dziecko to przyjdzie do mnie na szkolenie, bo u niej w bliskiej rodzinie nie mam żadnych dzieci

Edytowane przez e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5
Czas edycji: 2012-04-04 o 18:29
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-05, 07:20   #2126
Stysik
Zakorzenienie

Cytat:
To ogólnie fajnie macie My mieszkamy z moimi rodzicami i u mnie zawsze w 1 dzień świąt jechaliśmy z rodzicami do jednej babci a w drugi do drugich dziadków- i święta przez ponad 20 lat tak wyglądały. A teraz jeszcze dochodzi rodzina TŻ-ta. Tam na szczęście teraz dwie babcie w domu mieszkają. Ale nasze rodziny mieszkają w odległości 100 km i to jest bolączka, że nie można szybko się dostać z jednego miejsca na drugie.

Ale się dogadaliśmy- Niedziela u mojej babci i wieczorem jedziemy na wioskę do TŻ-ta...pociągiem .
u mnie też tak wyglądało przed ślubem teraz muszę kombinować a rodzina męża mi tego nie ułatwia
Cytat:
ale jak to?

Stary 2012-04-05, 08:47   #2127
megamag
BAN stały

Cytat:
a dlaczego osobno?
No bo u moich teściów jest pościel z pierza i kręcą się koty sąsiadów... Serio. Mam ciężką alergię na jedno i drugie. Po takiej nocy bym na drugi dzień nie była w stanie normalne funkcjonować. A mąż u moich nie chce, bo... Sama nie wiem, chyba się wstydzi czy coś. Zawsze się wykręca. I tak sobie śpimy osobno, a w dzień siedzimy albo u jednych rodziców albo drugich. A i jest jeszcze kwestia zwierząt, nasze szczury zawsze spędzają Święta u moich rodziców. A mąż mówi, że teść takich zwierzaków nie lubi, a to w końcu jego dom i jego zasady. No bardzo fajnie, ale jakby moi rodzice mieli takie podejście, to w ogóle bym nie przyjechała bo bym nie miała z kim zostawić szczurów. Mój tata za to dzielnie się nimi opiekuje, kiedy jedziemy na wakacje, a mama przynosi im świeże warzywa z ogródka babci. ale mimo to jakoś tak nie bardzo byłoby tylko podrzucić rodzicom zwierzęta i jechać do teściów. I z powodu tego konfliktu kocio-szczurzego w Święta śpimy osobno. I do teściów zawsze muszę iść najedzona, bo ja i mój tata jesteśmy wegetarianami, a w rodzinie męża je się w Święta głównie mięso.

Cytat:
Ale muszę do ginekologa i kosmetyki pokupować, bo mąż nie mógł mojego kremu znaleźć na pólce w Rossmannie
To chyba choroba każdego faceta.

Edytowane przez megamag
Czas edycji: 2012-04-05 o 08:52
Stary 2012-04-05, 09:11   #2128
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
No bo u moich teściów jest pościel z pierza i kręcą się koty sąsiadów... Serio. Mam ciężką alergię na jedno i drugie. Po takiej nocy bym na drugi dzień nie była w stanie normalne funkcjonować. A mąż u moich nie chce, bo... Sama nie wiem, chyba się wstydzi czy coś. Zawsze się wykręca. I tak sobie śpimy osobno, a w dzień siedzimy albo u jednych rodziców albo drugich. A i jest jeszcze kwestia zwierząt, nasze szczury zawsze spędzają Święta u moich rodziców. A mąż mówi, że teść takich zwierzaków nie lubi, a to w końcu jego dom i jego zasady. No bardzo fajnie, ale jakby moi rodzice mieli takie podejście, to w ogóle bym nie przyjechała bo bym nie miała z kim zostawić szczurów. Mój tata za to dzielnie się nimi opiekuje, kiedy jedziemy na wakacje, a mama przynosi im świeże warzywa z ogródka babci. ale mimo to jakoś tak nie bardzo byłoby tylko podrzucić rodzicom zwierzęta i jechać do teściów. I z powodu tego konfliktu kocio-szczurzego w Święta śpimy osobno. I do teściów zawsze muszę iść najedzona, bo ja i mój tata jesteśmy wegetarianami, a w rodzinie męża je się w Święta głównie mięso.
no i wszystko jasne tylko tak się zastanawiam jak będziecie mieć dziecko to też będzie spać osobno? hmm trochę to dziwne, Ty że masz alegrię to ok można zrozumieć, ale mąż że nie chce spać u Ciebie? przecież nie będziecie tak całe życie, musi się w końcu przekonać, chyba że Wam to odpowiada
ja z kolei u męża śpię tylko dlatego że ma swój pokój i tam się czuję najlepiej bo do tej pory jakoś nie czuję się swobodnie u niego.
U mnie mam pokój z siostrą, więc jak ona przyjeżdża tak naprawdę nie mamy kąta żeby sobie posiedzieć we dwójkę, no a łóżko rozkładane jest tylko w salonie i tam śpimy, więc pod tym względem jest lepiej u męża.

Edytowane przez dorka24
Czas edycji: 2012-04-05 o 09:18
Stary 2012-04-05, 11:20   #2129
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5
Konto usunięte

Dziewczyny muszę się pochwalić mąż kupił wczoraj nam wycieczkę do Rzymu, co prawda krótka bo tylko od 1 do 6 maja ale i tak się cieszę, że spędzimy tam rocznicę ślubu
Strasznie marzyłam, żeby pojechać do Rzymu na grób papieża i moje marzenie niedługo się spełni
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-05, 11:26   #2130
ivona84
Zakorzenienie

GG do ivona84

Cytat:
pamiętam jak znajomym się dziecko urodziło, ona musiała właśnie pojechać do lekarza, nie było jej dosłownie ponad godzinę, a jak wróciła to dziecko płakało w niebogłosy a tatuś spał w pokoju obok bo był zmęczony po pracy

W szpitalu w sali byłam z jedną dziewczyna, że tak zasnęła, że jej synek płakał a ona nic - ja wtedy z Kubusiem przy cycu jakoś się do niej doczłapałam i ją budziłam dobrą minutę. Potem we 2 siedziałyśmy jeszcze z 3 godziny z małymi przy cycach

[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;33348794]Ja też miałam długie prawie do pasa, ale już nie dawałam sobie z nimi rady ciągle mi się plątały i teraz mam tak z 10 cm podcięte i wycieniowane i o wiele lepiej się rozczesują, tylko jakoś mi wydają się cienkie po tym cieniowaniu

Masz rację niech się tatuś też uczy opieki nad synkiem
A jak Ci się zrasta rana po cesarce? Nie boli przy chodzeniu?[/QUOTE]
Jej nie wiem jak można z tak długimi włosami wytrzymać - ja mam po łopatki i już mnie wkurzają - zresztą myślę o ścięciu na chłopaka
A rana po cesarce się goi - dopiero w tym tygodniu w miarę szybko chodzę. Ale jak zakaszlę, kichnę lub zaczną się śmiać to czuję tą ranę

Megamag - przekichane masz z tymi świętami. Ale Twojemu mężowi się trochę dziwię, że nie chce odwiedzic Twoich rodziców

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;33361875]Dziewczyny muszę się pochwalić mąż kupił wczoraj nam wycieczkę do Rzymu, co prawda krótka bo tylko od 1 do 6 maja ale i tak się cieszę, że spędzimy tam rocznicę ślubu
Strasznie marzyłam, żeby pojechać do Rzymu na grób papieża i moje marzenie niedługo się spełni [/QUOTE]
Ale super Już Ci zazdroszczę

64 => 55

Edytowane przez ivona84
Czas edycji: 2012-04-05 o 11:32
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości