Wrześniówki cz. II - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-04, 13:27   #2101
ewula87
Rozeznanie

Dot.: Wrześniówki cz. II

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Ja swój stanik na allegro kupiłam i też jestem zadowolona
A możesz powiedzieć jaki? Podać link, ewentualnie? Będę bardzo wdzięczna
Cytat:
Napisane przez kasiamniam Pokaż wiadomość
A ja wymyslilam inny sposob na pocziekowania dla rodzicow, z racji tego ze bedzie nas piatka (moi rodzice, rodzice mojego meza i jego ojczym ktory praktycznie go wychowal). Nie chce jakis tancow w koleczku ;/ wiec stiwerdzilam ze teraz w weekend i nastepny i kolejny o ile pozwoli nam czas pojedziemy porobic sobie fotki z takimi kartkami np 'dziekujemy wam' 'za milosc' itd... gdzies nad woda, w zbozu i potem zrobie z tego pokaz slajdow i puszcze to na pocziekowaniach plus do tego oczywiscie jakies prezenty mam nadzieje ze bedzie inaczej oryginalnie bo podobaja nam sie takie teledyski robione wlasnie w ten sposob ale nie mamy czasu zeby nasz kamerzysta nam takie cos zrobil ;/ myslicie ze moze takie cos byc?
Świetny pomysł!
ewula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 13:45   #2102
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

hej, ale watek nam ruszył - fajnie
podrawiam wszystkich serdecznie i biorę się za odpisywanie

Cytat:
Napisane przez paula2909 Pokaż wiadomość

Na sali byliśmy porozmawiać z właścicielką, ponieważ nazbierało mi się trochę pytań, dotyczyły one głównie ile owoców mamy kupić, jaki przelicznik napoi ona ma, pytałam również o dekorację i oni dają nam tylko sztuczne kwiaty- więc zrezygnowałam z tego i mam wyliczone ile małych bukiecików mam zamówić stojących na martinówkach i wyszło 8-9.
masz sporo roboty widzę skoro wszystko sama kupujesz. u nas ciastka, owoce, napoje i drobna dekoracja ( to jest mały kwiatek na każdym stoliku) jest zapewniony przez salę. tylko własnie się zastanawiam czy nie powinnam dokupić czegoś - czy taki mały mleczny wazonik z różyczką to nie za ubogo? może jakąś fajna gałązkę dokupić? sama nie wiem ?
stoliki są okrągłe - będzie na nich talerz z przystawkami, mały świecznik i kwiatek - i chyba alkohol.. powinnam to bardziej przystrajać?
http://www.soplicowo.com.pl/config/p...rge)_19556.JPG

Cytat:
Napisane przez ewula87 Pokaż wiadomość

[/COLOR]Aha dziewczyny mam jeszcze jedno pytanko. Muszę zamówić biustonosz do ślubu niestety prze internet, bo innej możliwości już nie będę miała a potrzebuję go na 14go. Jaki polecacie? Pomocy
ja kupiłam z tego sklepu taki:
http://www.e-lady.pl/produkt/11260/b...ngie-1016.html
i jestem bardzo zadowolona!
80% moich staników kupowałam w tym sklepie i za każdym razem byłam zadowolona - są tam też bardotki push up

Cytat:
Napisane przez Czary Mary Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Mogę do Was dołączyć?
Ślub mamy 22 września i powoli zaczynam się stresować Jak u Was z nerwami ??

Co do biustonosza to tez będę miała Dalię model Ivette. rozmiar 65 G:/
Biustonosz jest rewelacyjny, leży super. W załączniku cały komplet Ivette.
witam
ja też 22 września

Cytat:
Napisane przez sloneczko740 Pokaż wiadomość
oczywiście że możesz się przyłączyć... pokazuj co już masz suknię itp..

dziewczyny a ja mam rewelację przed chwilą dzwoniła do mnie pani z salonu w poniedziałek mam przymiarkę

Cytat:
heheh to jedziemy na tym samym wózku ślub mamy o 18stej. Ty już bedziesz miała największy stres za sobą a ja ....

Kurczę mówicie już o swoich przymiarkach a ja wczoraj byłam w swoim salonie i powiedziano mi, że pierwsza przymiarka pod koniec sierpnia... czy to nie za późno, zdążą z ewentualnymi poprawkami... ?

Powiedzcie jak u Was z peirwszym tańcem.. Idziecie na yioł czy jakoś specjalnie się do niego będziecie przygotowywać? ( nauka etc.)
my będziemy przygotowywać jakiś prosty układ, ale ja tańczę od ponad roku a z TŻ też już kilka miesięcy - bardzo to lubimy i chcemy pokazać coś więcej niż z nogi na nogę

Cytat:
A ja wymyslilam inny sposob na pocziekowania dla rodzicow, z racji tego ze bedzie nas piatka (moi rodzice, rodzice mojego meza i jego ojczym ktory praktycznie go wychowal). Nie chce jakis tancow w koleczku ;/ wiec stiwerdzilam ze teraz w weekend i nastepny i kolejny o ile pozwoli nam czas pojedziemy porobic sobie fotki z takimi kartkami np 'dziekujemy wam' 'za milosc' itd... gdzies nad woda, w zbozu i potem zrobie z tego pokaz slajdow i puszcze to na pocziekowaniach plus do tego oczywiscie jakies prezenty mam nadzieje ze bedzie inaczej oryginalnie bo podobaja nam sie takie teledyski robione wlasnie w ten sposob ale nie mamy czasu zeby nasz kamerzysta nam takie cos zrobil ;/ myslicie ze moze takie cos byc?
widziałam kilka takich klipów i niektóre są świetne - więc jak najbardziej taki pomysł jest dobry

ja mam jeszcze resztkę zaproszeń do rozdania i już się nie mogę doczekać aż oddam ostatnie
zawieszek na alkohol jeszcze nie zaczełam robić - wydaje mi się że za wcześnie .. ale może potem nie będzie czasu bo wyjadę na wakacje..

moje buty miały przyjść na początku lipca a tu na razie cisz..
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 13:51   #2103
ewula87
Rozeznanie

Ok po przejrzeniu kilkunastu stron wytypowałam 3
Który Waszym zdaniem najładniejszy?
1. http://moda.allegro.pl/biustonosz-av...412861205.html
2. http://moda.allegro.pl/konrad-biusto...464763185.html
3. http://www.angel.pl/biustonosze-push..._24933122.html
Stary 2012-07-04, 14:07   #2104
paula2909
Raczkowanie

Cytat:
Mam kilka staników z konrada i powiem szczerze, że w obwodzie po kilku praniach bardzo się zwiększyły, nie polecam.

Cytat:
Napisane przez Dorka__00 Pokaż wiadomość
masz sporo roboty widzę skoro wszystko sama kupujesz. u nas ciastka, owoce, napoje i drobna dekoracja ( to jest mały kwiatek na każdym stoliku) jest zapewniony przez salę. tylko własnie się zastanawiam czy nie powinnam dokupić czegoś - czy taki mały mleczny wazonik z różyczką to nie za ubogo? może jakąś fajna gałązkę dokupić? sama nie wiem ?
stoliki są okrągłe - będzie na nich talerz z przystawkami, mały świecznik i kwiatek - i chyba alkohol.. powinnam to bardziej przystrajać?
http://www.soplicowo.com.pl/config/picture.php?path=DSC01560 _(Large)_19556.JPG
No mamy troszkę załatwiania, dzisiaj jedziemy wybrać ciasta.
A co do przystrojenia sali to ja uważam, że troszkę skromnie- ale zrobisz jak będziesz uważała i ogólnie jestem zwolenniczką wyższych wazonów, żeby kwiaty nie plątały mi się między jedzeniem.

paula2909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 14:07   #2105
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

mnie najbardziej podoba się 2. ale to ma być do sukni?
Stary 2012-07-04, 14:20   #2106
ewula87
Rozeznanie

Cytat:
mnie najbardziej podoba się 2. ale to ma być do sukni?
do sukni a czemu pytasz?
Stary 2012-07-04, 14:52   #2107
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

Cytat:
do sukni a czemu pytasz?
bo ja do sukni szukałam konkretnych cech w biustonoszu - żeby miał paski silikonowe żeby się nie przesuwał jak odepnę ramiączka - żeby miseczka nie wychodziła do góry - co by nie wystawała z gorsetu itp.
musisz dobrać staniczek tak żeby współgrał z sukienką
Stary 2012-07-04, 15:08   #2108
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Ja już mówię , ze żadnej firmówki nie kupowałam po prostu szkoda mi było kasy i zaryzykowałam no i jestem zadowolona
No chyba , że nic bym nie znalazła to bym się przeszła do sklepu ale zależało mi aby miał push-up i oczywiście bardotka
ten mam do ślubu http://allegro.pl/maksymalnie-powiek...376543800.html
i taki http://allegro.pl/bardotka-gruby-pus...366540757.html na wszelki wypadek kupiłam jakby ten pierwszy nie pasował . Miałam ten biustonosz w weekend do sukienki bez ramiączek i bez problemu utrzymywał biust
Kasia super pomysł z taką prezentacją jeśli tylko masz możliwości to czemu nie
Stary 2012-07-04, 15:30   #2109
ewula87
Rozeznanie

Dziękuję dziewczyny za rady i odpwiedzi
Ahhh sama już nie wiem co zrobię
A co do dopasowania biustonoszu do sukienki, to mi pani w salonie powiedziała, że ma być z odpinanymi ramiączkami, a żeby mi nigdzie nie wychodził spod sukienki to już ich w tym głowa, dlatego muszę go mieć na pierwszej przymiarce.
Stary 2012-07-04, 15:50   #2110
(t)asia
Zadomowienie

Wow! faktycznie mocno się ruszyło na wątku =) widać że czas goni.

Dorka
sala przecudowna , przy okrągłych stołach zawsze widziałam wysokie bukiety, ale osobiście nie lubię jak stoi za dużo ozdób na stole bo później i tak je wszyscy przesuwają, żeby widzieć osobę z naprzeciwka, Sala jest strojna sama w sobie więc moim zdaniem nie musisz się martwić o ekstra dodatki.

Biustonosz jaki wybrałaś prześliczny! Zawsze zazdrościłam dziewczynom, które miały mniejsze biusty niż ja bo mogły kupować bajeczną bieliznę, a ja zawsze bez wyboru. Na szczęście i w moim rozmiarze coś zaczęło się w końcu pojawiać.

Ewula87
mi najbardziej podoba się pierwszy. Ale zarówno ciebie jak i inne dziewczyny podziwiam że kupujecie biustonosze przez internet. Ja bym w życiu nie dopasował dobrego, mimo że rozmiar się zgadza to i tak zawsze muszę przymierzyć.

Mój TŻ nie wróci raczej na sobotę więc jest szansa że tym razem uda mi się pobuszować po sklepach i poszukać butków i sukienki na poprawiny...
Strasznie to zabrzmiało...tzn tak jakbym się cieszyła, że on nie przyjedzie, ale to nie tak. Rzadko jest w Polsce więc jak już jest to szkoda mi wtedy tracić czas na latanie po sklepach
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 16:14   #2111
Maurycenta
Raczkowanie

Cytat:
Ja typuje bramkę numer 1.

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:
Cześć dziewczyny
Mogę do Was dołączyć?

Co do biustonosza to tez będę miała Dalię model Ivette. rozmiar 65 G:/
Biustonosz jest rewelacyjny, leży super. W załączniku cały komplet Ivette.
póki co nerwy trzymam na wodzy , choć nie ukrywam czasami wybucham - głównie przejawia się to zmiennymi humorami...

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:

dziewczyny a ja mam rewelację przed chwilą dzwoniła do mnie pani z salonu w poniedziałek mam przymiarkę
Ja do salonu musiałam zadzwonić sama- niecierpliwiłam się troszku Pani mi powiedziała, że sukienka juz uszyta i lada dzień będą ją mieć w salonie Wkrótce pierwsza przymiarka

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Cytat:
dzięki za przyjęcie do grona

Ze spraw załatwionych:
-kościół
-sala
-nauki
-fotograf, kamerzysta
-zespół
-suknia
-bielizna
-fryz próbny
-obrączki
-USC
-auto wstępnie
-większość zaproszeń rozdana

Do załatwienia:
-całe ubranie dla Tż
-buty dla mnie
-biżuteria
-poradnia
-protokół
-alkohol
-nauka pierwszego tańca?? cały czas się nad tym zastanawiam
-i pewnie jeszcze wiele innych spraw o których na tę chwilę nie pamiętam

Moje ślubne zestawienie znajduję się na załącznikach

Ehhh o czym zapomniałam?? powiedzcie
Świetna fryzurka A gorset sukni- rewelacja

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Cytat:
ja jeszcze wcale nie mam biustonosza i nie wiem jak się zabrać za poszukiwania
Swojego biustonosza też jeszcze nie mam a pierwsza przymiarka tuż tuż...
Stary 2012-07-04, 16:42   #2112
(t)asia
Zadomowienie

My tu gadu gadu o nas ciągle. a jak wasi TŻ znoszą przygotowania? Tak samo lajtowo jak mój? Niczym się nie przejmuje, na wszystko ma czas.
Ostatnio pokazywałyście garnitury waszych TŻ, więc i ja zadzwoniłam do swojego i mu mówię, że trzeba i jemu coś kupić na to wesele. A on do mnie: a rozglądałaś się już za garniturem dla mnie (!!) Ja mówię że widziałam parę ładnych...a on-a ile kosztują. Ja mówię że teraz są przeceny różne można kupić i takie za 600 i za 1500. A on do mnie- to ty za swoją suknię parę tysięcy zapłaciłaś a mnie chcesz do ołtarza w garniturze za 600zł wysłać? A to ja jakiś gorszy jestem czy jak....

Dziewczyny uwierzcie mi, że myślałam że umrę ze śmiechu. Powiedział to z taką powagą, że przez chwilę myślałam że mówi serio =)
Stary 2012-07-04, 17:04   #2113
qmpela86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Ja biorę ślub na wiosce i też jesteśmy sami. Chciałam dekorować kościół sama ale kupno kwiatów, dekoracji, spędzenie paru godzin w kościele na układaniu tego jakoś mnie zniechęciło i umówiłam się ze znajomą mamy, że za 500zł zrobi mi wszystko co chcę. Żywe kwiaty oczywiście.
Za dekorację sali płacę 3 tyś, ale poza okropnymi zielonymi ścianami nie ma tam nic.

Moje zaproszenia też jeszcze nie rozdane bo o zgrozo jeszcze do mnie przyszły! Myślę że ruszymy z nimi w połowie lipca. A znając mojego TŻa zrobimy to hurtem w weekend =)

Co do biustonosza. Ja kupiłam w salonie z sukniami. Pani mi przyniosła parę do przymiarki i od razu wzięłam. Jestem mega zadowolona. Mam trochę śmieszny rozmiar (70f)i zawsze mam kłopot z zakupem. Firma Dalia. model ivette. I o dziwo zapłaciłam w salonie mniej niż na allegro. Osobiście nie polecam biustonoszy z esotiqu.
Ja też mam taki rozmiar
Ciężko coś znaleźć - ja swój ślubny kupiłam w Exotiq. Ale możliwe że pójdę bez stanika

Cytat:

Czekamy na fotki

Cytat:
heheh to jedziemy na tym samym wózku ślub mamy o 18stej. Ty już bedziesz miała największy stres za sobą a ja ....

Kurczę mówicie już o swoich przymiarkach a ja wczoraj byłam w swoim salonie i powiedziano mi, że pierwsza przymiarka pod koniec sierpnia... czy to nie za późno, zdążą z ewentualnymi poprawkami... ?

Powiedzcie jak u Was z peirwszym tańcem.. Idziecie na yioł czy jakoś specjalnie się do niego będziecie przygotowywać? ( nauka etc.)
My pójdziemy na żywioł. Nie będziemy się uczyć
Nie mamy jeszcze 1 piosenki
Stary 2012-07-04, 17:09   #2114
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

Cytat:
Wow! faktycznie mocno się ruszyło na wątku =) widać że czas goni.

Dorka
sala przecudowna , przy okrągłych stołach zawsze widziałam wysokie bukiety, ale osobiście nie lubię jak stoi za dużo ozdób na stole bo później i tak je wszyscy przesuwają, żeby widzieć osobę z naprzeciwka, Sala jest strojna sama w sobie więc moim zdaniem nie musisz się martwić o ekstra dodatki.

Biustonosz jaki wybrałaś prześliczny! Zawsze zazdrościłam dziewczynom, które miały mniejsze biusty niż ja bo mogły kupować bajeczną bieliznę, a ja zawsze bez wyboru. Na szczęście i w moim rozmiarze coś zaczęło się w końcu pojawiać.

Ewula87
mi najbardziej podoba się pierwszy. Ale zarówno ciebie jak i inne dziewczyny podziwiam że kupujecie biustonosze przez internet. Ja bym w życiu nie dopasował dobrego, mimo że rozmiar się zgadza to i tak zawsze muszę przymierzyć.

Mój TŻ nie wróci raczej na sobotę więc jest szansa że tym razem uda mi się pobuszować po sklepach i poszukać butków i sukienki na poprawiny...
Strasznie to zabrzmiało...tzn tak jakbym się cieszyła, że on nie przyjedzie, ale to nie tak. Rzadko jest w Polsce więc jak już jest to szkoda mi wtedy tracić czas na latanie po sklepach
dzięki
a co do stanika to ja mam spory biust - 65-70 E/F
ale o dziwo właśnie w internetowych sklepach bez problemu fajny stanik mogę znaleźć o tyle po sklepach muszę się nabiegać i się wściekam a ceny droższe znacznie

mój TŻ zaczyna powoli się interesować sprawami ślubnymi i już o garniturze mówił ze pod koniec lipca to można by kupić i zainteresował się jak gości posadzimy widać że sam zaczyna o tym myśleć
Stary 2012-07-04, 17:16   #2115
Czary Mary
Wtajemniczenie

Cytat:
My tu gadu gadu o nas ciągle. a jak wasi TŻ znoszą przygotowania? Tak samo lajtowo jak mój? Niczym się nie przejmuje, na wszystko ma czas.
Ostatnio pokazywałyście garnitury waszych TŻ, więc i ja zadzwoniłam do swojego i mu mówię, że trzeba i jemu coś kupić na to wesele. A on do mnie: a rozglądałaś się już za garniturem dla mnie (!!) Ja mówię że widziałam parę ładnych...a on-a ile kosztują. Ja mówię że teraz są przeceny różne można kupić i takie za 600 i za 1500. A on do mnie- to ty za swoją suknię parę tysięcy zapłaciłaś a mnie chcesz do ołtarza w garniturze za 600zł wysłać? A to ja jakiś gorszy jestem czy jak....

Dziewczyny uwierzcie mi, że myślałam że umrę ze śmiechu. Powiedział to z taką powagą, że przez chwilę myślałam że mówi serio =)

Mój garnituru nie chce jeszcze kupować bo twierdzi, że zamierza jeszcze przytyć
Ogólnie do tematu ślubu podchodzi bardzo zdroworozsądkowo za co jestem mu bardzo wdzięczna.

Chociaż przy wyborze obrączek był straaaasznie marudny i nic praktycznie mu sie nie podobało. Wymyślił sobie jakiś wzór i z uporem maniaka własnie takiej obrączki szukał... Oczywiście nie znalazł ideału
Na pierwszy taniec na chwilę obecną : http://www.youtube.com/watch?v=NSZ5UCwWIf0 zobaczymy co z tego wyjdzie

Edytowane przez Czary Mary
Czas edycji: 2012-07-04 o 17:20
Czary Mary jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-04, 17:24   #2116
(t)asia
Zadomowienie

Cytat:
Ogólnie do tematu ślubu podchodzi bardzo zdroworozsądkowo za co jestem mu bardzo wdzięczna.

Chociaż przy wyborze obrączek był straaaasznie marudny i nic praktycznie mu sie nie podobało. Wymyślił sobie jakiś wzór i z uporem maniaka własnie takiej obrączki szukał... Oczywiście nie znalazł ideału
Mój też tak twierdził, ale o tym jego tyciu słyszę od roku...
Mój TŻ zobaczył kiedyś reklamę yes i powiedział że będę mieć taki pierścionek i taką obrączkę. I tak też się stało. Poszliśmy obejrzeć obrączki i od razu je kupiliśmy. TŻ pozwolił mi myśleć że to ja je wybrałam =)
Stary 2012-07-04, 18:48   #2117
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Ale naskrobałyście! odpisuję:
Cytat:
Napisane przez qmpela86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dawno mnie nie było i nawet nie mam kiedy was nadgonić

Na szczęście u nas do przodu. Do końca tyg chcemy wszystkich zaprosić (strasznie nam sie to wlecze!). Dzisiaj pojechaliśmy do USC i na 17 odbieramy dokumenty. Do tego w tym tyg.zaczynamy nauki i TŻ odbiera akt chrztu Skontaktowały się też ze mną dziewczyny które mają w ten sam dzień ślub i ustalamy dekoracje.. Pełno załatwiania! Ja nie wiem jak dajecie radę jeszcze tu zaglądać
OMG 60 dni!!!!
za tyle załatwionych rzeczy my dzisiaj odebraliśmy dokument z USC

Cytat:
Wczoraj byliśmy w Kościołach i na sali
W moim Kościele, gdzie będziemy brali ślub, trafiliśmy na fantastycznego Księdza - życzę każdej z Was takiego spisaliśmy protokół, daliśmy na zapowiedzi (nie było cennika Ksiądz powiedział co łaska- więc daliśmy 100 zł) od przyszłego tygodnia będziemy wisieć na Kościele jednym i drugim.
W Kościele mojego TŻ noo Ksiądz taki se- ale w sumie załatwialiśmy tylko zapowiedzi, również daliśmy co łaska czyli 100 zł i po 15 lipca mamy się zgłosić po zaświadczenie, że zapowiedzi poszły.
Aaa i co najważniejsze Ksiądz się nas pyta: Czy mieszkacie razem? a my mmmm i patrzymy na siebie... i Ksiądz na to: no mieszkacie czy nie prawdę mówcie- będziecie mieli jedna spowiedź mniej i się przyznaliśmy hehe

Na sali byliśmy porozmawiać z właścicielką, ponieważ nazbierało mi się trochę pytań, dotyczyły one głównie ile owoców mamy kupić, jaki przelicznik napoi ona ma, pytałam również o dekorację i oni dają nam tylko sztuczne kwiaty- więc zrezygnowałam z tego i mam wyliczone ile małych bukiecików mam zamówić stojących na martinówkach i wyszło 8-9.
za cały ślub zapłaciliście 100 zł, czy tylko za zapowiedzi?
jaki macie przelicznik na napoje? Może ja swój zweryfikuję

Cytat:
Cześć dziewczyny
Mogę do Was dołączyć?
witaj piękna suknia i buty
Cytat:
super! pamiętaj o zdjęciach z przymiarki

Cytat:

zdążą oni wiedzą ile im potrzeba
a z tańcem na żywioł jaki macie utwór na 1 taniec?
Cytat:
Dodzwoniłam się do dekoratorki i ubierze mi też kościół ja chcę skromnie kościół co drugą ławkę tylko jaki delikatny tiul i kwiatek no i klęczniki +4 wiązanki na ołtarze

Cytat:
My pewnie też na żywioł pójdziemy .
Ja w końcu muszę zebrać się za wybór piosenek na podziękowania na pierwszy taniec .
W ogóle oglądam moją suknię ślubną i za każdym razem coraz bardziej do niej się przekonuję , że to ta jedyna
widzisz, a tak się martwiłaś ostatnio wszystkim a tu im bliżej tym wszystko wydaje się cudowne

Cytat:
http://www.soplicowo.com.pl/config/picture.php?path=DSC01560 _(Large)_19556.JPG
ja bym dała wyższe wazony a poza tym sala piękna i jeśli nic nie dodasz też będzie ładnie
Cytat:
1

Cytat:
No mamy troszkę załatwiania, dzisiaj jedziemy wybrać ciasta.
u mnie też wszystko wybieramy sami i ja się cieszę z tego, mam przynajmniej na wszystko wpływ, mogę kupić dobre soki a nie jakieś najtańsze, ciasto z ulubionej cukierni itd

u nas z rzeczy załatwionych odebraliśmy dziś zaświadczenie z USC i usiłuję wyciągnąć tż do dekoratorki
Fajnie że nam się wątek rozpisuje
Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 18:57   #2118
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:

mój też jest lajtowy ale jakby się przejmował tak jak ja to byśmy nie dotrwali do chwili ślubu chyba tylko byśmy się pozabijali ale garnitur ma -na poprawiny
Cytat:
Na pierwszy taniec na chwilę obecną : http://www.youtube.com/watch?v=NSZ5UCwWIf0 zobaczymy co z tego wyjdzie
mój tak ma właśnie z wieloma rzeczami, coś sobie umyśli w głowie i później szuka po całym mieście właśnie "tego czegoś" czego nawet nie potrafi opisać
Piosenka bardzo ładna, ja chcę ją jako podkład do płyty z wesela na początek
Stary 2012-07-04, 19:34   #2119
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Mój TŻ powiedział , że pod koniec sierpnia kupi cały strój ślubny i na poprawiny i sprawami ślubnymi w ogóle się nie przejmuję a interesuję się wszystkim
powiedziałam mu , że pójdę z nim kupić garnitur a on do mnie , że mojej sukni nie widział to ja jego stroju też nie zobaczę
Stary 2012-07-04, 20:19   #2120
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

my będziemy tańczyć do piosenki z bajki Anastazja: http://www.youtube.com/watch?v=qktFs...eature=related
Stary 2012-07-04, 21:56   #2121
qmpela86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
Ale naskrobałyście! odpisuję:

za tyle załatwionych rzeczy my dzisiaj odebraliśmy dokument z USC

witaj piękna suknia i buty

super! pamiętaj o zdjęciach z przymiarki

zdążą oni wiedzą ile im potrzeba

widzisz, a tak się martwiłaś ostatnio wszystkim a tu im bliżej tym wszystko wydaje się cudowne

ja bym dała wyższe wazony a poza tym sala piękna i jeśli nic nie dodasz też będzie ładnie

1

u mnie też wszystko wybieramy sami i ja się cieszę z tego, mam przynajmniej na wszystko wpływ, mogę kupić dobre soki a nie jakieś najtańsze, ciasto z ulubionej cukierni itd

u nas z rzeczy załatwionych odebraliśmy dziś zaświadczenie z USC i usiłuję wyciągnąć tż do dekoratorki
A dziękuję

Faktycznie wątek nieźle się rozwija

A wy jaka macie piosenke?

Cytat:
Mój TŻ powiedział , że pod koniec sierpnia kupi cały strój ślubny i na poprawiny i sprawami ślubnymi w ogóle się nie przejmuję a interesuję się wszystkim
powiedziałam mu , że pójdę z nim kupić garnitur a on do mnie , że mojej sukni nie widział to ja jego stroju też nie zobaczę
Mój mówił to samo! Na szczeście przekonałam go jakoś, kilka razy pogadałam zrobiłam odpowiednią minę no i się zgodził. I nie żałuje bo kupiliśmy 2 garnitury i w obu wg. mnie wygląda bosko .

Swojego też na pewno przekonasz
Stary 2012-07-04, 23:29   #2122
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:
mój też mi tak powiedział ale wybiłam mu już to z głowy
Cytat:
Napisane przez qmpela86 Pokaż wiadomość

A wy jaka macie piosenke?
Piaska "Śniadanie do łóżka"

Byliśmy dziś u dekoratorki... 1000 złotych nam powiedziała za dekoracje kościoła - myślicie że to dużo?
Stary 2012-07-04, 23:40   #2123
kasiamniam
Wtajemniczenie

Cytat:
Byliśmy dziś u dekoratorki... 1000 złotych nam powiedziała za dekoracje kościoła - myślicie że to dużo?
a co w tych pieniadzach sie zalicza??
u mnie w kosciele razem z nami ierze w tym dniu 4 pary wiec wyszlo nam po niecale 170 zl od pary czyli w sumie jakies 700zl a mamy w tym 10 stojakow z zwywymi kwiatami, wielki bukiet na oltarz i po bokach dwa mniejsze tez z zywych kwiatow i krzesla z pokrowcami kokarda i wpietym kwiatem oraz klecznik przebrany. Ja sie jeszcze zastanawiam na brama z kwiatow bo kosztuje tylko 50 zl wiec sama bym miala by mi dostawila bo tamte pary niechca..
Jak sama placisz tyle kasy to kurde strasznie duzo to wychodzi :/
kasiamniam jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2012-07-05, 07:56   #2124
(t)asia
Zadomowienie

Cytat:
Ja płacę 500 i mam wszystko co chcę,tzn.duży bukiet pod ołtarz i mały na ołtarz, przybrane klęczniki, na całej długości kościoła biały materiał-żeby goście wchodzili bokiem, i na łączeniach kwiatek, owinięte 2 filary, ozdobione wejście do kościoła bo tam taka brzydka barierka jest.
Stary 2012-07-05, 08:54   #2125
paula2909
Raczkowanie

Cytat:

100 zł za same zapowiedzi hehe
pierwsza piosenka: http://www.youtube.com/watch?v=5wftvPyL7L0 mam ogromny sentyment do tej piosenki jest tak jak by o moim życiu z TŻ

Przelicznik mamy taki:
1,5 litra soku na osobę
0,75 litra wody gazowanej na parę
1 litr wody niegazowanej na osobę
1 litr pepsi na osobę
1 litr mirindy/7UP na osobę

Dziewczyny, które kupowały litrowe pepsi ile płaciłyście? Bo ja mam ofertę 2,50 zł za 1 litr i myślę czy to dużo czy mało.

Stary 2012-07-05, 09:50   #2126
(t)asia
Zadomowienie

ja zakupy będę robiła trochę później. Ale ja muszę kupić wszystko co jest potrzebne kucharce do gotowania więc trochę tego będzie =)
Napoje kupujecie w dużych butelkach? Ba ja się uparłam na butelki 1l i mama jest na mnie zła że to wyrzucanie pieniędzy w błoto bo taniej kupić 2 l. Ale i łatwiej się nalewa z mniejszej i na stole jakoś inaczej to wygląda. No już sama nie wiem.

Co do piosenki, nie mamy z TŻ ulubionej. Najlepiej byłoby jakąś polską. Ale ostatnio usłyszałam Adele- One and Only. Strasznie mi się podoba ale TŻ pewnie uprze się na jakąś polską
Stary 2012-07-05, 10:48   #2127
paula2909
Raczkowanie

Cytat:
ja zakupy będę robiła trochę później. Ale ja muszę kupić wszystko co jest potrzebne kucharce do gotowania więc trochę tego będzie =)
Napoje kupujecie w dużych butelkach? Ba ja się uparłam na butelki 1l i mama jest na mnie zła że to wyrzucanie pieniędzy w błoto bo taniej kupić 2 l. Ale i łatwiej się nalewa z mniejszej i na stole jakoś inaczej to wygląda. No już sama nie wiem.

Co do piosenki, nie mamy z TŻ ulubionej. Najlepiej byłoby jakąś polską. Ale ostatnio usłyszałam Adele- One and Only. Strasznie mi się podoba ale TŻ pewnie uprze się na jakąś polską
My kupujemy w butelkach 1 l, bo bardziej elegancko wygląda i wygodniej i nawet gaz tak nie ucieknie, a tak to otworzą te 2 l butle nie zakręcą i później tego nikt nie wypije i wyleje się do wc, a takto lepiej ciut przepłacić i nie wylewać.

REKLAMA
Stary 2012-07-05, 11:10   #2128
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:
a co w tych pieniadzach sie zalicza??
u mnie w kosciele razem z nami ierze w tym dniu 4 pary wiec wyszlo nam po niecale 170 zl od pary czyli w sumie jakies 700zl a mamy w tym 10 stojakow z zwywymi kwiatami, wielki bukiet na oltarz i po bokach dwa mniejsze tez z zywych kwiatow i krzesla z pokrowcami kokarda i wpietym kwiatem oraz klecznik przebrany. Ja sie jeszcze zastanawiam na brama z kwiatow bo kosztuje tylko 50 zl wiec sama bym miala by mi dostawila bo tamte pary niechca..
Jak sama placisz tyle kasy to kurde strasznie duzo to wychodzi :/
sama, bo innego ślubu nie ma a ta cena to jest kilka sztucznych kompozycji, małe dekoracje przy co drugiej ławce, ubrane klęczniki i krzesła i bukiet przy ołtarzu (z żywych kwiatów) taki jak w załączniku. Mnie wydaje się strasznie drogo, ale nie mogę mieć żadnej innej dekoratorki - ksiądz na inną nie wyraża zgody
Cytat:

Przelicznik mamy taki:
1,5 litra soku na osobę
1 litr pepsi na osobę

Dziewczyny, które kupowały litrowe pepsi ile płaciłyście? Bo ja mam ofertę 2,50 zł za 1 litr i myślę czy to dużo czy mało.
większe ilości macie niż my... Muszę przemyśleć jeszcze to w takim razie. Kupujemy 1 litrowe butelki bo większe wyglądają brzydko na stołach... 2,5 to nie dużo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg de.jpg (112,9 KB, 18 załadowań)
Stary 2012-07-05, 11:16   #2129
ewula87
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:

Piękna piosenka macie kobietę w zespole?
Cytat:
100 zł za same zapowiedzi hehe
pierwsza piosenka: http://www.youtube.com/watch?v=5wftvPyL7L0 mam ogromny sentyment do tej piosenki jest tak jak by o moim życiu z TŻ

Przelicznik mamy taki:
1,5 litra soku na osobę
1 litr pepsi na osobę

Kurcze jakoś strasznie dużo chyba wychodzi tych napoi czy nie? Bo to prawie 5,5 L na osobę
Cytat:

Ja kupowałam w litrowych i to w sumie mamy pomysł, miała takie argumenty jak Ty i jestem jej za to wdzięczna, bo ja bym chyba o tym nie pomyślała
Stary 2012-07-05, 11:19   #2130
agacia_cz
Zadomowienie

my kupujemy 0,5l cocacole bo przeważnie zostają pootwierane na stolikach i tak leżą co mnie strasznie irytuje!
dziewczyny jakie kolorowe alkohole kupujecie? bo musimy si ę zdecydować do soboty tej
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości