|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku ![]() |
|||
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 53,45% |
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
0 | 0% |
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
3 | 5,17% |
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
24 | 41,38% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
![]() A z tym grillem to coś słyszałam, ale my dzisiaj zamierzamy zrobić i zobaczymy, jak zareaguję ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2102 |
Raczkowanie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
A ja już ze 3 razy grillowałam kiełbachę i wcinałam ją aż mi się uszy trzęsły. U mnie matka natura szwankuje;/ Ale też słyszałam, że grill nie zdrowy i mięso marynowane i mrożone. Tak naprawdę to wszystko jest nie zdrowe dla kobiet w ciaży;/
Ja jestem w połowie 4 miesiąca i przytyłam 4,8 kg!!!!!!!! Aż strach się bać co będzie dalej. Ale jem dosłownie co 2 godziny. Taki mam apetyt!
#2103 |
Zadomowienie
|
dzien dobry Mamusie
![]() u mnie tez matka natura zawodzi.. jak nigdy grill mi nie podchodzil tak w ciazy jak ta lala ![]() co do ciuszkow to wiem ze w dziecku wyprzedaz jest do konca mca tylko z dnia na dzien coraz mniej;/ a w 1 dzien byly wozki o polowe tansze;/;/ czubasku daj znac co i jak. mam nadzieje ze wszystko ok. poklocilam sie z tztem nie ma to jak przy niedzieli od rana klotnia.. mam go dosc;/
#2104 |
Raczkowanie
|
witajcie dziewczynki
![]() Inutil super, że już dobrze ![]() Dziewczyny pamiętajcie, ja już to wiem, trzeba duuużo odpoczywać, inaczej może być źle. Ja już wrzucam na luz, i postanawiam po prostu zajmować się byciem w ciąży ![]() ![]() PS. czy ja też mogę dostać się do takiego Waszego klubu, może ja tak dużo nie piszę, ale zawsze coś i od początku hehe ![]() ![]() miłego leniuchowanie kochane!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2105 |
Zadomowienie
|
heeej Mamusie
![]() nie odzywałam się wczoraj, bo jakiś dół mnie dopadł i pół dnia spędziłam w łóżku. Jeeezu Wy tak piszecie, że chudniecie, czy nie tyjecie a ja rano weszłam na wagę i jestem 6 kg na plusie a jutro 20 tydzień zaczynam ;/ a baaaardzo się pilnuje, żeby nie przytyć za dużo no i nie wiem już co robić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2106 | |||
Zadomowienie
|
o dzizas jaka burza była u nas, pioruny waliły i waliły, już nawet w niedziele nie mogę się wyspać, bo tak dudniło że
![]() Na szczęście wyszło właśnie slonko więc może będzie ładny dzień i spędzimy go na dworze ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Musisz poprosić zalożycielkę o zaproszenie do klubu ![]() Cytat:
ja dziś zaczynam 19t1d czyli jestem chyba w 20tym ![]() ![]() ![]() jeju jak to zleciało, już połowa ciąży za mną ![]()
http://s10.suwaczek.com/20100807650116.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png było 83 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez MissZuzia Czas edycji: 2011-08-14 o 09:20 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2107 |
Zakorzenienie
|
czesc mamuski
![]() uska dzieki na namiar moze dzisiaj sie przejade, a jak nie to we wtorek. co tam z TZ? milej niedzieli Wam zycze ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2108 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uska, pogodzicie się ![]() ![]() Cytat:
Staraupa, dobrze, że wszystko ok ![]() ![]() Ja mam dzisiaj lenia ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
Ja miałąm w piątek 18 tydz. 2 dzień, czyli jestem w 18 tyg ![]() Ale w takim razie party time będziesz miała w przyszłym tyg ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2109 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
![]() Ja za godzinkę do pracy, trochę mi sie nie chce ale co zrobić. Ale za to w przyszłym tygodniu to laba, tylko 2 dni we wtorek i w niedzielę idę...taki grafik mi szef zrobił. Dobrze ze załatwiłam sprawy w socjalu w zeszłym tygodniu to mi dopłacą bo tak to by krucho z kasą było. Ja jak na razie 3,3kg do przodu ![]() No i właśnie odnośnie tych tygodni to każdy mówi inaczej i można zwariować. Wiem że lekarze uznają tylko pełne skończone tygodnie ale skoro już 19t jest skończony i jest się np.19t3d to na chłopski rozum leci tydzień 20 ale jest nie pełny. Ja jestem w 19t5d jutro kończę połowę ciąży a pojutrze zaczynam 21t. tzn rozpocznę 21 tc. Jak ktoś sie mnie pyta w którym jestem tyg. to zawsze mówię że leci mi już tak jak teraz np. 20tydź. Ja liczę tak od początku a w zasadzie suwaczek za mnie liczy ![]() Inutil gratuluję syneczka ![]() Czubasek trzymam kciuki za Ciebie....oby wszystko było dobrze. Neska bziucholo śliczny ![]() Uska a tym naszym to by się czasem przydało ![]() Staraupa dobrze że dałaś już na wstrzymanie z tą pracą...teraz dużo odpoczynku i będzie dobrze ![]() Zmykam się szykować.....jutro do Was zajrzę po południu. Jutro rano mam wizytę u pielęgniarki, siuśki, ciśnienie i takie tam..... papa i miłej niedzieli
#2110 | |||
Zadomowienie
|
Dzien doberek kochane
![]() W koncu wolne ![]() ![]() Wczoraj miałam ciezki dzien niedosc ze w pracy to po pracy przyszli do nas brat z dziewczyna i robiłam takie mała imprezke dla meza bo ma dzisiaj ur ![]() A i dzisja jestem drugi dzien bez progesteronu zaobacze ja bede na to ragowac :/ Cytat:
![]() Popieram brzuszek cudowny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tragedia załamie sie poprostu :/ Ja mam manie na punkcie mojej wagi i jak patrze w lustro i mam juz łape gruba i buzie papulata to szlak mnie trafia :/
![]() |
#2111 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
np dzisiaj obudzialm sie (pierwszy raz od kilku lat) z ochota na tosty ![]() ![]() staraupa, ciesze sie, ze juz wszystko w porzadku, a za przesadzanie z praca to naleza Ci sie ![]() Cytat:
to ja w takim razie zle liczylam ja slyszalam, ze liczy sie tak, jak nasze lata, ale nie od lekarza, tylko od innej forumowiczki a tutaj troche o grillu klik tylko ze w takim razie to ani smazonego, ani pieczonego ![]()
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-08-14 o 10:40 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2112 |
Zakorzenienie
|
czesssccc
![]() co do wagi to ja się wazę tylko u lekrza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2113 |
Zadomowienie
|
i pozarlismy sie jeszcze bardziej... on dzis pracuje od 12 wiec ja umowilam sie z rodzicami ze przyjde do nich kolo 2 i pojedziemy na zakupy a on z morda;/ ze oni naszemu dziecku nie beda kupowac ciuszkow itd gdzie ja nawet nie wspomnialam i niczym dla dziecka tylko ze pojade polazic z nimi bo mama chciala tacie buty kupic a mowi ze ja sie lepiej znam;p a ten z morda ze nic maja dziecku nie kupowac no a dlaczego niby nie?? nam sie jakos nie przelewa zeby nas bylo na wszystko stac i jeszcze zostalo to jakby kupili to by nawet fajnie bylo.. choc nic nie wspominali.. no nie wytrzymam;/
#2114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2115 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ni efajnie się zachował nie rozumiem dlaczego twoi rodzice jako dziadkowie nie mogą nic kupić ![]() jak narazie nic nie mówił na temat wózka bo już mu powiedziałam ze dziadek kupuje bo się zdeklarował ze wnukowi on kupi moze w naszej trudnej teraz sytuacji tż ulżyło że o jeden wydatek mniej?? a może już nie ma siły się ze mną o to kłócić bo tak wie że postawie na swoim ja moich rodziców bardzo kocham i strasznie jestem im wdzięczna za to co dla nas teraz robią za każdą ich pomoc jestem wdzięczna a jaka jestem szczęśliwa jak jade odwiedzić rodziców i mama zawsze ma dla mnie jakis drobiazg ![]() może twojemu chodziło o to że nie che naciągać twoich rodziców na koszty to wiesz jest ich męska duma bo mój jak o lodówce sie dowiedział to go abolało pewnei bardziej to że to moi rodzice za to płacili nie on ze jak on wygląda w oczach mojego ojca że na nic go nie stać że nie może jego córce zapewnić normalnego życia??ale moi rodzice rozumieja ze rózne przypadki chodzą po ludziach ze raz jest dobrze raz źle i ze jakos trzeba sobie pomagać przecież kiedys będzie lepiej staniemy na nogi i będziemy sobie sami radzić ehhh to są faceci i te ich urażone męskie dumy ![]() ja wczoraj też się z tż pokrachałam tylko ze on zawsze potrafi mi tak ciśnienie podnieśc że zaczynam płakać jak sie uspokoiłam to mój kochany syneczek poprawił mamie humor bo jak sie położyłam zaczął mnie tak mocno kopać ze jak patrzyłam na brzuch to 3 razy było widac jak brzuch się wypycha tak jak by maluszek w tym jednym miejscu nóżką kopał i wypychał brzuch niesamowite uczucie patrzyłam z niedowierzaniem ![]() ![]()
![]() |
#2116 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasik, na chłopski rozum to jest tak jakbyś np. miała 18-tkę - i po tej 18-ce mówisz, że masz 18 lat, a nie już 19 ![]() Dla mnie to logiczne ![]() Cytat:
Mi to własnie gin w piątek wytłumaczył, więc tak już liczę. Powiedział, że 19 tydzień będę miała dopiero od środy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2117 |
Zakorzenienie
|
ale jakas zdechła jestem dzisiaj..........
|
![]() ![]() |
![]() |
#2118 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No to nieładnie się TZ zachował, bo dziadkowie mają prawo robić wnukom prezenty ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2119 |
Zakorzenienie
|
Moi rodzice tez nam dużo pomagaja- bez nich zginęlibyśmy jak Antek w kapuście
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2120 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a ja przeciwnie, wysprzątałam kuchnię, załadowałam brudy do zmywarki, a potem wybraliśmy się na 3 godzinny spacer po starówie i nie skusiłam się nawet na włoskie lody ![]() ![]() Idę brać się za obiad, a dziś wołowinę robię więc dopiero o17 zjemy ![]()
![]() |
#2121 | ||
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczynki! Ot i taka rocznica ślubu, zjedliśmy obiadek z mężem, włączyliśmy sobie troszkę płytę z wesela, łezka się w oku zakręciła i mąż poszedł do pracy na drugą zmianę a ja siedzę sama
![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Też nie wiem jak się liczy te tygodnie, ale według suwaczka mamy dziś już 21 tc. Jutro idziemy na usg i mam nadzieję, że dzidziuś zrobi nam prezent na rocznicę i ułoży się tak żeby można było sprawdzić co tam skrywa pomiędzy nóziami. Już się nie mogę doczekać. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2122 | |||||
Zakorzenienie
|
Już jestem... mąż wyjechał bardzo późno, bo o 17...
![]() ![]() Seba skopał ojca po plecach rano ![]() ![]() ![]() ![]() Szybko zleciało niestety i się nie nacieszyłam, ale jako tako 'nagadałam'. Doprowadziłam męża do ładu ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dobrze, że już jesteś w domku, leż i odpoczywaj! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Neska super brzuszek! ![]() ![]() ![]() uska000 mąż przeprosił? Lepiej już? ![]() ![]()
![]() |
#2123 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2124 |
Wtajemniczenie
|
ehhh w polsce już się chyba na lepsze nie zmieni
![]()
#2125 |
Zadomowienie
|
Tam wspaniale ale bez rodziny nie daje rady ja nie długo wytrzymalam na obczyźnie :/
#2126 |
Zadomowienie
|
Czubasek mam nadzieję, że brak wiadomości to dobra wiadomość. Martwimy się o Ciebie. Daj szybko znać czy wszystko ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2127 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2128 |
Wtajemniczenie
|
mogę napisać jak jeszcze żadna nie napisała?
#2129 |
Zadomowienie
|
Moniczka pisz bo własnie też sie martwie:/
#2130 |
Wtajemniczenie
|
napisalam
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:56.