Związki rozpoczęte w 2010 roku cz.2 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-09, 22:55   #2101
Niusia22
Zadomowienie

Dot.: Związki rozpoczęte w 2010 roku cz.2

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Hmmm... To może w fazie lutealnej powinnaś mieć dietę bogatą w fitoestrogeny? Podobno to pomaga na PMS
Czyli co powinnam jeść?
Niusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 23:06   #2102
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Niusia22 Pokaż wiadomość
Czyli co powinnam jeść?
Źródła fitoestrogenów to: owies, marchew, soja, sorgo, ciecierzyca, koniczyna, żyto, sezam, kukurydza, ryż, fasola, czosnek, len, słonecznik, pokrzywa, czerwone wino.
Pewnie są jeszcze jakieś inne, jak chcesz to poszukam.

Te informacje wzięłam z tych stron: http://www.czytelniamedyczna.pl/2641,fitoestrogeny-rola-prozdrowotna-i-zawartosc-w-produktach.html oraz http://domenazdrowia.pl/medycyna/zdrowie-ogolne/artykul/zobacz/fitoestrogeny.html
Stary 2011-10-10, 07:22   #2103
behindblueeyes
Zakorzenienie

Witam z samego rana w ten poniedzialkowy, ponury i ziiimny dzień
Stary 2011-10-10, 08:48   #2104
martusia205
Zakorzenienie

jestem,i nadrabiam ostatnio nie udzielałam się zbyt aktywnie..już wyjaśniam dlaczego w sobotę byłam na tej imprezie w klubie..tż tam się na mnie obraził..był zazdrosny o swojego kumpla który ciągle do mnie zagadywał,komplementował. .a mnie to ucieszyło,że podobam się komuś..no i wdałam się w nim w pogawędkę oczywiście byłam do,ść napita..tż poszedł do auta,sam

na drugi dzień przeszedł mu już gniew..a mnie spotkała sromotna kara za moje zachowanie..zatrułam się do tego dostałam @..wczoraj cały dzień w łózku przeleżeliśmy..ale i tak fajnie było

tyle o mnie..teraz co nadrobiłam

Parole jesteś ładną,mądrą dziewczyną..musisz wybić sobie z głowy wszystkie te złe myśli..one pewnie pochodzą z tego,że masz jakieś kompleksy,powinnaś się ich wyzbyć

ja też jestem płaczliwa..nie koniecznie przed okresem

my z tż także stawiamy na budowę domku

http://suwaczki.slub-wesele.pl/201007032438.html
martusia205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 09:27   #2105
behindblueeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martusia205 Pokaż wiadomość
jestem,i nadrabiam ostatnio nie udzielałam się zbyt aktywnie..już wyjaśniam dlaczego w sobotę byłam na tej imprezie w klubie..tż tam się na mnie obraził..był zazdrosny o swojego kumpla który ciągle do mnie zagadywał,komplementował. .a mnie to ucieszyło,że podobam się komuś..no i wdałam się w nim w pogawędkę oczywiście byłam do,ść napita..tż poszedł do auta,sam

na drugi dzień przeszedł mu już gniew..a mnie spotkała sromotna kara za moje zachowanie..zatrułam się do tego dostałam @..wczoraj cały dzień w łózku przeleżeliśmy..ale i tak fajnie było
Proszę jaki zazdrośnik Najwazniejsze że już wszystko ok
Cytat:
Napisane przez martusia205
ja też jestem płaczliwa..nie koniecznie przed okresem
ze mnie też jest straaaszna beksa ostatnio to nawet przy super serialach potrafię się rozpłakać hehe
Cytat:
Napisane przez 205
my z tż także stawiamy na budowę domku
ale faajnie

Przede mną w tym tyg. akcja prezent dla TŻta bo za tydz ma ur. Jak ja tego nie lubię Może zapakuje siebie w papier albo wydrukuje mu ze 100str. z ofertami pracy heh Będzie oryginalnie
Stary 2011-10-10, 11:54   #2106
Maryjamie
Zakorzenienie

GG do Maryjamie

hej dziewczyny
Parole czas zacytować Dżoanę K. ! "ja nie wiem co tutaj jest ale wszystkie piekne dziewczyny są takie skromne nie są pewne siebie nie wiem co tutaj w wodzie jest w californi czy w ny są dziewczyny co nie są nic pięknego a wchodzą jakby cały świat miały za sobą" oczywiście ja napisała to poprawnie :P ale coś w tych jej słowach jest! Za mało pewne siebie są polki a uważane są za jedne z najpiękniejszych narodowości świata
martusia co do sleeka to zamówiłam Storm I-Divine, jak tam siędzisiaj czujesz? Ja przed ciążą w pierwszy dzień @ zawsze umierałam, teraz mi tylko apap pomógł ale dopiero jedno miałam także zobaczymy
co do domku, to TŻ jest z Krakowa mi też to miasto odpowiada a nie wyobrażam sobie stawiania domku tam :P poza tym bieżanów to kraków i nie kraków bardzo fajna dzielnica mamy dwa kroki i jestesmy za miastem więc wg mnie idealnie... tylko ten kredyt mi nie daje spać, mają czas do piątku zrobić przelew a jak na razie to coraz bardziej mam wrażenie że zyjemy w państwie absurdów...
Maryjamie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 14:00   #2107
Niusia22
Zadomowienie

Cytat:
Źródła fitoestrogenów to: owies, marchew, soja, sorgo, ciecierzyca, koniczyna, żyto, sezam, kukurydza, ryż, fasola, czosnek, len, słonecznik, pokrzywa, czerwone wino.
Pewnie są jeszcze jakieś inne, jak chcesz to poszukam.

Te informacje wzięłam z tych stron: http://www.czytelniamedyczna.pl/2641,fitoestrogeny-rola-prozdrowotna-i-zawartosc-w-produktach.html oraz http://domenazdrowia.pl/medycyna/zdrowie-ogolne/artykul/zobacz/fitoestrogeny.html
Dziękuję
i mam to jeść ciagle czy wystarczy tylko przed?
Niusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 17:09   #2108
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Niusia22 Pokaż wiadomość
Dziękuję
i mam to jeść ciagle czy wystarczy tylko przed?
Tak właśnie patrzę, co jest na Wikipedii o zaspole napięcia przedmiesiączkowego: "Nie jest pewne, co tak naprawdę wywołuje ZNP, jednak uważa się, że jest on skutkiem zaburzeń hormonalnych pod koniec cyklu miesiączkowego – nadmiernej produkcji estrogenów przy niedoborze progestagenów", hmmm... Czyli jednak należałoby brać fitoprogesteron
A najlepszym źródłem fitoprogesteronu jest pochrzyn włochaty (wild yam, Dioscorea Villosa). Czyli trzeba by ten pochrzyn kupić... A kiedy brać, hmmm... Pod koniec cyklu, podejrzewam. Ale szukam jeszcze jakichś informacji w necie.
Stary 2011-10-10, 17:37   #2109
asik1503
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ParoleParole Pokaż wiadomość
nie mam powodów by tak myśleć. Po prostu uważam, że taki fajny przystojny chłopak może mieć każda a ja ni ładna ni madra

nawet nie waż się tak myśleć dobrze wiesz, że to Twój tż jest cholernym szczęściarzem, że trafił na taką dziewczynę jak Ty... bo nie jedna już dawno by go wywaliła przez balkon... trzeba się cenić bo inaczej inni też nas nie będą cenić...
a co do tego "fajny, miły, przystojny..." mój tż ostatnio dostał kubeł zimniej wody bo jego rodzice uważają, że z niego jest książę na białym rumaku i ja nie jestem jego warte, że stać go na dużo lepszą dziewczynę... a jego wujek stwierdził, że właśnie guzik... że lepszej dziewczyny niż ja to nie znajdzie, że on ma ze mną za dobrze i nie potrafi tego docenić... no i, że nie jest mnie wart... no cóż... może idealna nie jestem xD ale nie da się ukryć, że mój tż ma ze mną bardzo dobrze...
22.08.18
IG
asik1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 17:41   #2110
Maryjamie
Zakorzenienie

GG do Maryjamie

asik skąd o tym wiesz że rodzice tżta tak o Tobie myslą? to trochę przykre...
Stary 2011-10-10, 18:21   #2111
Chatul
ma zielone pojęcie

TŻ dzisiaj ode mnie pojechał Smutno mi
Stary 2011-10-10, 18:33   #2112
behindblueeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Nie smuć się Kiedy się teraz zobaczycie?
Ja od wczoraj tęsknię za TŻtem, ledwo wyjechał i już mi bo brakuje echh
Stary 2011-10-10, 18:38   #2113
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez behindblueeyes Pokaż wiadomość
Nie smuć się Kiedy się teraz zobaczycie?
W najbliższą sobotę albo w sobotę za dwa tygodnie...

Cytat:
Ja od wczoraj tęsknię za TŻtem, ledwo wyjechał i już mi bo brakuje echh
Mam dokładnie tak samo...
Stary 2011-10-10, 18:57   #2114
asik1503
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maryjamie Pokaż wiadomość
asik skąd o tym wiesz że rodzice tżta tak o Tobie myslą? to trochę przykre...
od samego tż'a... wiem, że wiele osób jest zdania, że nie powinien mi takich rzeczy mówić ale szczerze? to cieszę się, że wiem na czym stoję... bo gdyby nie on to bym mogła naiwnie wierzyć, że mnie lubią... bo przy mnie to są słodko pierdzący a jak tylko wyjdę to zaraz jestem jechana i wytykają mi moje najdrobniejsze błędy... chociaż sami lepsi nie są... no ale przestałam się tym przejmować... świata nie zbawię, nie zmuszę ich żeby mnie lubili... ja zamierzam być w porządku i pokazać klasę przy spotkaniach z nimi... jak oni się zachowają to już mnie mało interesuje to im będzie głupio nie mnie
22.08.18
IG
Stary 2011-10-10, 19:06   #2115
behindblueeyes
Zakorzenienie

Cytat:
W najbliższą sobotę albo w sobotę za dwa tygodnie...
Oj to nieźle..Ja muszę wytrzymać do czwartku i mi ciężko..
Ale musimy być twarde
Stary 2011-10-10, 19:10   #2116
ParoleParole
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczyny
Parole czas zacytować Dżoanę K. ! "ja nie wiem co tutaj jest ale wszystkie piekne dziewczyny są takie skromne nie są pewne siebie nie wiem co tutaj w wodzie jest w californi czy w ny są dziewczyny co nie są nic pięknego a wchodzą jakby cały świat miały za sobą" oczywiście ja napisała to poprawnie :P ale coś w tych jej słowach jest! Za mało pewne siebie są polki a uważane są za jedne z najpiękniejszych narodowości świata
martusia co do sleeka to zamówiłam Storm I-Divine, jak tam siędzisiaj czujesz? Ja przed ciążą w pierwszy dzień @ zawsze umierałam, teraz mi tylko apap pomógł ale dopiero jedno miałam także zobaczymy
co do domku, to TŻ jest z Krakowa mi też to miasto odpowiada a nie wyobrażam sobie stawiania domku tam :P poza tym bieżanów to kraków i nie kraków bardzo fajna dzielnica mamy dwa kroki i jestesmy za miastem więc wg mnie idealnie... tylko ten kredyt mi nie daje spać, mają czas do piątku zrobić przelew a jak na razie to coraz bardziej mam wrażenie że zyjemy w państwie absurdów...

Cytat:
Napisane przez asik1503 Pokaż wiadomość
nawet nie waż się tak myśleć dobrze wiesz, że to Twój tż jest cholernym szczęściarzem, że trafił na taką dziewczynę jak Ty... bo nie jedna już dawno by go wywaliła przez balkon... trzeba się cenić bo inaczej inni też nas nie będą cenić...
a co do tego "fajny, miły, przystojny..." mój tż ostatnio dostał kubeł zimniej wody bo jego rodzice uważają, że z niego jest książę na białym rumaku i ja nie jestem jego warte, że stać go na dużo lepszą dziewczynę... a jego wujek stwierdził, że właśnie guzik... że lepszej dziewczyny niż ja to nie znajdzie, że on ma ze mną za dobrze i nie potrafi tego docenić... no i, że nie jest mnie wart... no cóż... może idealna nie jestem xD ale nie da się ukryć, że mój tż ma ze mną bardzo dobrze...

I w ogóle dziekujje Dziewczyny za dobre słowa
Cytat:

Tz pojechał i siedzę sama.. zaraz sobie wykład przepiszę i poczekam aż któraś współlokatorka wróci;p
Stary 2011-10-10, 19:16   #2117
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Oj to nieźle..Ja muszę wytrzymać do czwartku i mi ciężko..
Ale musimy być twarde
Wiem Staram się. Chociaż na razie średnio to wychodzi Na pocieszenie zrobiłam sobie kakao z mlekiem sojowym i miodem
Stary 2011-10-10, 19:18   #2118
asqua92
Zakorzenienie

GG do asqua92

asik miałam podobną sytuację na początku naszego związku, jego mama twierdziła, że jestem zaborcza i nie jestem dobrą kandydatką na synową i miała tam jakąś inną dziewczynę dla niego upatrzoną. TŻ mi o tym powiedział i się cieszę, ona sama nigdy nic mi nie powiedziała w twarz. Teraz jej przeszło i mnie zaakceptowała, więc liczę, że rodzice Twojego TŻta też Cię zaakceptują i polubią nikt nie jest idealny, a mamusie są przewrażliwione na punkcie swoich synków i uważają ich za Bóg wie co.

Cały dzień mnie głowa boli, chyba to wina pogody albo ja nie wiem czego. Brr, zimno ;<

Chatul trzymaj się jakoś

"Ponieważ jeśli wyleczy się pan,to znaczy,że nie było to warte zachodu.
Zamurowało mnie. Patrząc na mnie badawczo,zadeklarowała wzniosłym tonem:
Z wielkiej miłości nie da się wyleczyć."
Éric-Emmanuel Schmitt
asqua92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 19:24   #2119
Chatul
ma zielone pojęcie

Rodzice są różni... I z różnych powodów potrafią nie lubić partnerek swoich synów i partnerów swoich córek

asqua92, dziękuję
Stary 2011-10-10, 19:43   #2120
behindblueeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem Staram się. Chociaż na razie średnio to wychodzi Na pocieszenie zrobiłam sobie kakao z mlekiem sojowym i miodem
Mniammm! Ale mi narobiłaś ochoty W taką pogodę nosa za drzwi nie wychylę, pozostaje galaretka z bananami

W przyszły weeked zaczynam zajęcia. W sobotę kończę o 15, w niedz nie mam zajęć.Tego dnia facet mamy TŻta ma 50tkę,na którą mamy zaproszenie. Oznacza to,że musiałabym pojechać do domu (mam 100km) i w niedz wrócić tutaj. Nie chciałam jechać ale to oznacza brak spotkania z TŻtem przez 2tyg.Na moim miejscu byście pojechały?
Stary 2011-10-10, 19:55   #2121
asik1503
Zakorzenienie

Asqua cóż ja tam już nie wierzę, że mnie polubią ale wystarczy mi, że będą akceptowali wybór syna i tolerowali moją osobę ja też nie pałam do nich sympatią za to jak się zachowują
no niestety mamusia tż'a jest w niego tak wpatrzona (jedyny synek), że trudno jej przyjąć do wiadomości fakt, że synuś już nie ma 10lat, nie trzeba mu dupci podcierać, że chce być samodzielny, że może mieć u swojej dziewczyny równie dobrze jak u mamusi i, że mamijne obiadki to nie jest jedyne szaleństwo na jakie może sobie pozwolić bo asikowe obiadki są równie smaczne i przede wszystkim... inne
22.08.18
IG
Stary 2011-10-10, 19:57   #2122
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Mniammm! Ale mi narobiłaś ochoty
Sobie też. Zaraz chyba pójdę po kolejną porcję Akurat mi zostało jakieś 250 ml mleka sojowego

Cytat:
W przyszły weeked zaczynam zajęcia. W sobotę kończę o 15, w niedz nie mam zajęć.Tego dnia facet mamy TŻta ma 50tkę,na którą mamy zaproszenie. Oznacza to,że musiałabym pojechać do domu (mam 100km) i w niedz wrócić tutaj. Nie chciałam jechać ale to oznacza brak spotkania z TŻtem przez 2tyg.Na moim miejscu byście pojechały?
Ja bym jechała

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Mamine obiadki zawsze zostaną maminymi Więc niech się mamy nie martwią. Jak dobrze wychowały dziecko, to ono na pewno nie pójdzie sobie w siną dal. Tylko co jakiś czas będzie wpadało na obiad... Z własną partnerką/z własnym partnerem

Cytat:
i przede wszystkim... inne
Słusznie robisz, że nie próbujesz nawet konkurować z kuchnią mamusi i samą mamusią
Stary 2011-10-10, 20:02   #2123
behindblueeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Sobie też. Zaraz chyba pójdę po kolejną porcję Akurat mi zostało jakieś 250 ml mleka sojowego
Chyba zaraz wpadnę do Ciebie na to kakao
Cytat:
Napisane przez Chatul
Ja bym jechała
Nie chciałam jechać,bo nie przepadam za jego matką, dla zasady żeby mu pokazać że zaczynam studia i nie będę jeździć do domu ale perspektywa nieewidzenia się 2tyg mnie przeraża

-

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-10, 20:03   #2124
asqua92
Zakorzenienie

GG do asqua92

Cytat:
Asqua cóż ja tam już nie wierzę, że mnie polubią ale wystarczy mi, że będą akceptowali wybór syna i tolerowali moją osobę ja też nie pałam do nich sympatią za to jak się zachowują
no niestety mamusia tż'a jest w niego tak wpatrzona (jedyny synek), że trudno jej przyjąć do wiadomości fakt, że synuś już nie ma 10lat, nie trzeba mu dupci podcierać, że chce być samodzielny, że może mieć u swojej dziewczyny równie dobrze jak u mamusi i, że mamijne obiadki to nie jest jedyne szaleństwo na jakie może sobie pozwolić bo asikowe obiadki są równie smaczne i przede wszystkim... inne
W mojego akurat tak bardzo nie jest wpatrzona, bo ma i drugiego synka, tylko że drugi synek z
żoną mieszka w innym mieście, więc całą miłość przelewa na TŻta i jeszcze go strasznie do wszystkiego wykorzystują, ale chyba tak będzie dopóki się nie wyprowadzi, bo w końcu z nimi mieszka, to coś zrobić musi. Mój TŻ twierdzi, że oni nie mają nic do gadania w sprawie jego wyboru i naszego związku, więc się tego trzymam, ale teraz już jest dobrze

Współczuję Ci trochę, a on jest maminsynkiem czy tylko jego mama się tak zachowuje?

behindblueeyes też bym pojechała, bo to strasznie dużo czasu 2 tygodnie się nie widzieć.

"Ponieważ jeśli wyleczy się pan,to znaczy,że nie było to warte zachodu.
Zamurowało mnie. Patrząc na mnie badawczo,zadeklarowała wzniosłym tonem:
Z wielkiej miłości nie da się wyleczyć."
Éric-Emmanuel Schmitt

Edytowane przez asqua92
Czas edycji: 2011-10-10 o 20:04
asqua92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 20:05   #2125
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Chyba zaraz wpadnę do Ciebie na to kakao
Zapraszam Kakao trochę w domu mam

Cytat:
Nie chciałam jechać,bo nie przepadam za jego matką, dla zasady żeby mu pokazać że zaczynam studia i nie będę jeździć do domu ale perspektywa nieewidzenia się 2tyg mnie przeraża
Ja bym jechała, serio. Jedziesz przecież do niego, a nie do jego mamy.
Stary 2011-10-10, 20:17   #2126
behindblueeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asqua92 Pokaż wiadomość
behindblueeyes też bym pojechała, bo to strasznie dużo czasu 2 tygodnie się nie widzieć.
Cała wieczność
Cytat:
Napisane przez Chatul

Zapraszam Kakao trochę w domu mam
Będę za 5 min
Cytat:
Napisane przez Chatul
Ja bym jechała, serio. Jedziesz przecież do niego, a nie do jego mamy.
Wiem..pogadam z nim jak teraz przyjedzie i powiem,że wrócę na ten weekend
Stary 2011-10-11, 09:19   #2127
martusia205
Zakorzenienie

Cytat:

kochana bardzo współczuję Ci ja czułam,i czuję się dobrze,nic mnie nie boli..do tego po odstawieniu tabletek okres zrobił mi się znacznie mniej obfity (nie licząc 1 gdy miałam krwotok poprostu) teraz jest bardzo fajny nie sądziłam,że tak będzie,bo od 12 roku zycia miałam mega obfite

wczoraj cały wieczór aż do nocy nie miałam prądu..robiłam kolację przy świecach hihi

tż trochę marudził..nadal jest zazdrosny o tego kolegę..ale już mu udowodniłam,że kocham tylko jego
mój tż ma brata,i 2 siostry..na pewno nie jest mamisynkiem..choć w wieku 24 lat mógłby już się usamodzielnić

chatul musisz wytrwać w tej rozłące..jesteśmy z Tobą !

Stary 2011-10-11, 10:06   #2128
behindblueeyes
Zakorzenienie

Ale brzydko za oknem

Czy któraś z Was kiedyś dorabiała sprzątając? Bo chcę się podjąć sprzatania mieszkania-50m kw, raz w tyg za 50zł. Za miesiąc 2 stowki więc miałabym na lekcje angielskiego
Stary 2011-10-11, 10:24   #2129
Maryjamie
Zakorzenienie

GG do Maryjamie

hej dziewczynki
podzielam że brzydki dzień...
do tego Hania się znowu co godzinę w nocy budziła także ani ona ani ja nie jesteśmy wyspane...
Stary 2011-10-11, 10:34   #2130
martusia205
Zakorzenienie

Cytat:
Ale brzydko za oknem

Czy któraś z Was kiedyś dorabiała sprzątając? Bo chcę się podjąć sprzatania mieszkania-50m kw, raz w tyg za 50zł. Za miesiąc 2 stowki więc miałabym na lekcje angielskiego
moja "szwagierka" w Austrii się tym zajmuje bardzo dobrze zarabia,opłaca się jej to ja nie pracowałam w ten sposób..ale jesli masz ochotę,i możliwość to jak najbardziej próbuj

Maryjamie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości