2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :) - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-24, 10:05   #2101
MoniaHan
Wtajemniczenie

Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
dziewczyny śliczne futrzaki macie

MoniaHan ten czarny to cane corso italiano, a brązowy to mieszanka wyżła szorstkowłosego z bokserem
o to nie wiem dlaczego pomyslalam ze to moze byyc norfolk terrier
mialam kiedys mieszanke wyzla (ale krotkowlosego) z bokserem...byl swietny i mial zmarszczki na czole jak szczekal

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 10:07   #2102
anagat
Zadomowienie

No żesz to, a ja w końcu miałam spotkanko z porcelaną znowu wczoraj wieczorem.. Kto to widział, mdłości tylko wieczorne???? Szlak by to czułam się fatalnie. A dziś jak ręką odjął.

No to ja też wstawiam zdjęcie mojego pierwszego włochatego synka. Wzięliśmy go z północno irlandzkiego schroniska , a decyzji o jego przygarnięciu nie żałowaliśmy nigdy Zdjęcie zrobione chyba w pierwszym miesiącu naszej wspólnej egzystencji
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1586aa.jpg (151,7 KB, 30 załadowań)
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 10:11   #2103
tikki85
Zakorzenienie

Ja też mam ciężki kościec.
mam 166 i ważę tak od 58-62. Jak mam 58 to mam już wklęsłe policzki i wyglądam niekorzystnie, dlatego wolę ważyć 60. Przed ciążą ważyłam 60kg.

Mój mąż ma 178 i waży 83kg i jest bardzo umięśniony na rękach, ale brzuszek piwny też posiada .

Idę z mężem na zakupy chlebowe, bo dziś impreza.
Stary 2011-09-24, 10:17   #2104
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Ja też mam ciężki kościec.
mam 166 i ważę tak od 58-62. Jak mam 58 to mam już wklęsłe policzki i wyglądam niekorzystnie, dlatego wolę ważyć 60. Przed ciążą ważyłam 60kg.

Mój mąż ma 178 i waży 83kg i jest bardzo umięśniony na rękach, ale brzuszek piwny też posiada .

Idę z mężem na zakupy chlebowe, bo dziś impreza.
No to ja dostane ochrzan zaraz
ja mam 156 cm i dziś 52 kg wagi (w 10 tc)
dziś dzień łoj dużo wszystkiego do roboty.. chyba zawiozę rodzicom lecho .. bo ja już mam go dość

Edytowane przez kubusewa
Czas edycji: 2011-09-24 o 10:18
kubusewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 10:24   #2105
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
No żesz to, a ja w końcu miałam spotkanko z porcelaną znowu wczoraj wieczorem.. Kto to widział, mdłości tylko wieczorne???? Szlak by to czułam się fatalnie. A dziś jak ręką odjął.

No to ja też wstawiam zdjęcie mojego pierwszego włochatego synka. Wzięliśmy go z północno irlandzkiego schroniska , a decyzji o jego przygarnięciu nie żałowaliśmy nigdy Zdjęcie zrobione chyba w pierwszym miesiącu naszej wspólnej egzystencji
super skad ja znam te zabawy z papierem

Stary 2011-09-24, 10:26   #2106
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
dziś dzień łoj dużo wszystkiego do roboty.. chyba zawiozę rodzicom lecho .. bo ja już mam go dość
ee nie jest źle. Ja mam 160 i w 17 tyg ważę 53 przed ciążą miałam 51. Najlepiej czuję się z wagą 50 i co z tego że wszyscy uważają ze jestem za szczupła
A mam koleżankę która w 20 tyg waży 49 kg
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 10:33   #2107
monika83
Raczkowanie

Cześć, ale pędzicie, nie nadazam za Wami
cieszyłam się, że mi przeszły mdlosci, a wczoraj wieczorem zwrocilam całą kolację... Pol nocy dzis nie spalam, zaczynam byc tym wszystkim zmeczona...

Co do porodu to moj kochany maz twierdzi, ze chce byc ze mna w takiej waznej chwili. Tak samo bylo z usg, chcial wszystko sam zobaczyc, nie przeszkadzalo mu ze bylo robione dowcipnie. Tylko pozniej dopytywal czy to nie boli jak tak lekarz wszystko sprawdza... A na ostatnim usg lekarz wydrukowal jedno zdjecie dodatkowo i dal mojemu malzowi do portfela, teraz wszystkim sie chwali swoim dzidziusiem i cierpliwie tlumaczy gdzie co jest na zdjeciu

A co do wagi uwazam ze nie ma co sie porownywac, kazdy ma inna budowe, grubosc kosci, inna przemiane materii. Ja jestem chudzielcem (179 i 56 kg) i z kolei strasznie mnie denerwuje jak ludzie wmawiaja mi, ze na pewno jestem chora na anoreksję (teraz juz mniej, ale jak bylam nastolatka to nie bylo dnia zebym tego nie slyszala). A jem tyle, ze caly moj dzial w pracy sie smieje gdzie ja to mieszcze (prawie caly czas ruszam dziobem). A teraz, w ciazy, to juz w ogole, nie ustepuje na krok jadlospisowi karolcy Potrafie godzine po obiedzie byc glodna i myszkowac po lodowce.

Sliczne te wasze zwierzaczki ja mam pieska, papugę i króliczka baranka, poszukam pozniej fotek to tez sie pochwale
Piękna pogoda sie robi, chyba trzeba się ruszyć na jakiś spacerek!

Edytowane przez monika83
Czas edycji: 2011-09-24 o 10:34
monika83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-24, 10:39   #2108
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
ee nie jest źle. Ja mam 160 i w 17 tyg ważę 53 przed ciążą miałam 51. Najlepiej czuję się z wagą 50 i co z tego że wszyscy uważają ze jestem za szczupła
A mam koleżankę która w 20 tyg waży 49 kg
to ile ona ma wzrostu 140 ??
maaaatko
moja wymarzona waga to 48-49... ale ostatnimi czasy (pół roku przed dniem zero )przytyłam do dobrego 51
Generalnie to schudłąm 1 kg .. tak mniej wiecej ..od daty ważenia u gina
Zawsze przed wizytą pielęgiarka mierzy wagę i ciśnienie
ostanio u nich waga pokazała 54 (ale w pełnym ubraniu).. takze no wpisała mi w akta 53,5
Musze u mamy się zwarzyć .. mąż nie chce kupić elektronicznej wagi bo uważa, że taka waga wiecie stara nieelektroniczna jest lepsza i nie pozwala mi kupić .. nawet takiej za 50 zł
dziś podjade spróbuje ogarnac ten monitorowy kryzys to się zważę

eeej a powiedzcie mi jak to jest z wątróbką ?? możemy jeść wątróbkę
ostatnio byłam w gościach i miałam do wyboru wątróbkę i schabowego .. ale wydawało mi się, że jest napisane, że nie powinno się a pani domu prawie mnie zjadła jak jej powiedziałam, że nie powinnam.. i zgłupiałam

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
Napisane przez monika83 Pokaż wiadomość
Cześć, ale pędzicie, nie nadazam za Wami
cieszyłam się, że mi przeszły mdlosci, a wczoraj wieczorem zwrocilam całą kolację... Pol nocy dzis nie spalam, zaczynam byc tym wszystkim zmeczona...

Co do porodu to moj kochany maz twierdzi, ze chce byc ze mna w takiej waznej chwili. Tak samo bylo z usg, chcial wszystko sam zobaczyc, nie przeszkadzalo mu ze bylo robione dowcipnie. Tylko pozniej dopytywal czy to nie boli jak tak lekarz wszystko sprawdza... A na ostatnim usg lekarz wydrukowal jedno zdjecie dodatkowo i dal mojemu malzowi do portfela, teraz wszystkim sie chwali swoim dzidziusiem i cierpliwie tlumaczy gdzie co jest na zdjeciu

A co do wagi uwazam ze nie ma co sie porownywac, kazdy ma inna budowe, grubosc kosci, inna przemiane materii. Ja jestem chudzielcem (179 i 56 kg) i z kolei strasznie mnie denerwuje jak ludzie wmawiaja mi, ze na pewno jestem chora na anoreksję (teraz juz mniej, ale jak bylam nastolatka to nie bylo dnia zebym tego nie slyszala). A jem tyle, ze caly moj dzial w pracy sie smieje gdzie ja to mieszcze (prawie caly czas ruszam dziobem). A teraz, w ciazy, to juz w ogole, nie ustepuje na krok jadlospisowi karolcy Potrafie godzine po obiedzie byc glodna i myszkowac po lodowce.

Sliczne te wasze zwierzaczki ja mam pieska, papugę i króliczka baranka, poszukam pozniej fotek to tez sie pochwale
Piękna pogoda sie robi, chyba trzeba się ruszyć na jakiś spacerek!
Ty mówisz,że przy takim wzroście ci mówią ...u mnie było tak.. zanim mi lekarz potwierdził bobo byłam z rodzicami na obiedzie .. takim w jadłodajni (pseudopracowy obiad)i zjadłąm całą zupę a drugiego już od połowy nie dałam rady .. mówie: tato weź zjedz bo ja nie dam rady
a on na mnie Ty zjedz bo wyglądasz jak anoreksja... A nie powiem ja mam budowę specyficzną ... cały ale to cały tłuszczyk idzie mi w brzuch...
Kiedyś z nerwów doprowadziłam się do wagi 46 kg ręce i nogi jak patyki a przede mną bębenek jak u dziecka z afryki
Choc nie powiem ostatnio podobno mi ramię przytyło.. ja mówię taaaak owszem galaretka mi się majta pod pachą
Stary 2011-09-24, 10:45   #2109
anagat
Zadomowienie

Cytat:

No faktycznie dostaniesz ochrzan... Ale nie za to co myślisz. Jesteś malutka, więc wagę masz dobrą Jak ja bym chciała być taka tycia Moja mama ma 157 cm i mówię na nią per krasnal

Ale JAK MOŻESZ PISAĆ O LECZO???? Uduszę!!! Pisałam o mojej historii z leczo w środę.. Zeżarłam pudliszki ze słoika (odrobinę), a zrobiło mi się tak neidobrze, jak nigdy.. Chcę domowe leeeczo Tylko chętnych na wykonanie brak.

MONIA 83 Moja przyjaciółka ma podobny do Ciebie wzrost i przy 63 kgg na studiach wyglądała jak szkieletor... Jeesssuu ile ona jadła. Kiedyś wpadła do mojego pokoju , po tym jak przygotowałam wielki gar sałatki z tuńczyka na cały tydzień ( na śniadanka i ew. kolacje). Zapytała czy może posmakować. Jak ponownie zwróciłam na nią uwagę po 10min, wyjadła mi 3/4 z gara.. I była wielce zdziwiona, że to nie na kolację było przygotowane jeny jak ja za nią tęsknię
Stary 2011-09-24, 10:51   #2110
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
to ile ona ma wzrostu 140 ??
maaaatko
ma 158. Z tym, że ma chyba dobrą przemianę materii i dużo się rusza
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 10:54   #2111
aaagga
Raczkowanie

znów brudzenie
aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-24, 10:55   #2112
monika83
Raczkowanie

Ojej, musicie o tym leczo z samego rana?? Od kilku dni za mną chodzi, chyba będzie trzeba w końcu zrobić. A wogole to powiem szczerze, ze kończą mi się powoli pomysly na jedzenie. Wiekszosc rzeczy na ktora mialam ogromna ochote jadlam przez kilka dni z rzedu i juz mi sie troche przejadla. Chyba musze sobie jakies przepisy poprzegladac
kubusewa, mi tez zawsze wszytsko idzie w brzuch, nie raz mi ktos docinal ze taka chuda a w ciazy
aaagga, biedactwo

maly off top: dziewczyny, jak dodajecie te emotikony, boldujecie tekst itp? Bo ja u siebie nie widze takich opcji??
Stary 2011-09-24, 10:56   #2113
anagat
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
znów brudzenie
Biedulko, trzymaj się i nie dawaj złym myślom.
Stary 2011-09-24, 10:59   #2114
aaagga
Raczkowanie

mój mąż ma 5 cm więcej wzrostu i 20 kg mniej wagi
taki z nas Flip i Flap
aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 11:02   #2115
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Ojej, musicie o tym leczo z samego rana?? Od kilku dni za mną chodzi, chyba będzie trzeba w końcu zrobić. A wogole to powiem szczerze, ze kończą mi się powoli pomysly na jedzenie. Wiekszosc rzeczy na ktora mialam ogromna ochote jadlam przez kilka dni z rzedu i juz mi sie troche przejadla. Chyba musze sobie jakies przepisy poprzegladac
kubusewa, mi tez zawsze wszytsko idzie w brzuch, nie raz mi ktos docinal ze taka chuda a w ciazy
aaagga, biedactwo

maly off top: dziewczyny, jak dodajecie te emotikony, boldujecie tekst itp? Bo ja u siebie nie widze takich opcji??
Nie masz, bo pewnie odpowiadasz za pomocą szybkiej odpowiedzi na dole strony, zgadłam?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-24, 11:05   #2116
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
ma 158. Z tym, że ma chyba dobrą przemianę materii i dużo się rusza
to ma tyle wzrostu co ja...jak ja wazylam 50kg, to wcale nie bylam chuda, nadal mialam troche tu i tam, wszystko zalezy od budowy, razem z przyjaciolka z lat liceum mialysmy tyle samo wzrostu i tyle samo wazylysmy, ona zawsze byla chuda a ja bylam taka normalna, nie chuda...taka w sam raz, wiec to zalezy.
tylko ze ta dziewczyna jest w 20 tc.

Stary 2011-09-24, 11:14   #2117
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam podobnie 159cm i waże teraz -16 tc 54 kg, dodam że przed ciążą ważyłam 55 kg a na początku ciąży przez mdłości zjechałam do 52 kg ale w końcu moja waga ruszyła, bo już się troche zaczynałam bać
Stary 2011-09-24, 11:15   #2118
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
mój mąż ma 5 cm więcej wzrostu i 20 kg mniej wagi
taki z nas Flip i Flap
u mnie też jest taka dysproporcja. Mąż jest o ok. 2 cm wyższy (czego nie widać) ale waży jakieś 27 kg więcej
Rusza się dużo, ale niestety bardzo dużo je. Nie sprawdza się chowanie jedzenia "na jutro", bo wstanie w nocy i dojada

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 11:16   #2119
monika83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Nie masz, bo pewnie odpowiadasz za pomocą szybkiej odpowiedzi na dole strony, zgadłam?
klikam Odp. lub cytuj na dole wiadomości wysłanej przez kogoś, mam tu tylko opcję wybrać ikonę tematyczną do swojej wiadomości

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-24, 11:23   #2120
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
klikam Odp. lub cytuj na dole wiadomości wysłanej przez kogoś, mam tu tylko opcję wybrać ikonę tematyczną do swojej wiadomości
zaraz zrobię Ci screena poczekaj 5 minut

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-09-24, 11:26   #2121
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
ja mam podobnie 159cm i waże teraz -16 tc 54 kg, dodam że przed ciążą ważyłam 55 kg a na początku ciąży przez mdłości zjechałam do 52 kg ale w końcu moja waga ruszyła, bo już się troche zaczynałam bać
A jak się teraz czujesz? Mdłości już przeszły?

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
to kliknij przycisk "odpowiedź" po ostatnią wypowiedzią po lewej stronie /zaraz obok dolnego licznika stron/
Stary 2011-09-24, 11:28   #2122
karolca
Zakorzenienie

Tak właśnie robisz?
01.jpg

02.jpg

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-09-24, 11:33   #2123
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
A jak się teraz czujesz? Mdłości już przeszły?

Tak mdłości przeszły tak z tydzień temu czyli koło 15 tc, choć czasem się pojawiają, ale naprawdę sporadyczne i dużo lżejsze Głód mi się włączył, normalnie co 2 godz musze zjeść coś większego W poniedziałek śmigam na kolejne USG już się doczekać nie mogę
A Ciebie nadal męczą mdłości?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-24, 11:36   #2124
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
Tak mdłości przeszły tak z tydzień temu czyli koło 15 tc, choć czasem się pojawiają, ale naprawdę sporadyczne i dużo lżejsze Głód mi się włączył, normalnie co 2 godz musze zjeść coś większego W poniedziałek śmigam na kolejne USG już się doczekać nie mogę
A Ciebie nadal męczą mdłości?
To super
Mnie niestety nadal męczą. Od rana do samego wieczora. Nasilają się po posiłku. Dziś zaczynam 12 tydzień, więc jeszcze trochę muszę wytrzymać
Stary 2011-09-24, 11:44   #2125
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
To super
Mnie niestety nadal męczą. Od rana do samego wieczora. Nasilają się po posiłku. Dziś zaczynam 12 tydzień, więc jeszcze trochę muszę wytrzymać
Oj to współczuje tej męczarni. Tak jak piszesz jeszcze trochę i będzie lepiej Mnie koleżanka pocieszyła, że gdzieś czytała że ponoć dzieci kobiet które mają mdłości są inteligentniejsze
Stary 2011-09-24, 11:45   #2126
monika83
Raczkowanie

Dzięki serdeczne! nigdy nie widziałam tego odpowiedz po lewej stronie
Stary 2011-09-24, 11:47   #2127
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki serdeczne! nigdy nie widziałam tego odpowiedz po lewej stronie
Noo
To teraz też możesz wstawiać wszystko co chcesz w wiadomościach

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-09-24, 11:59   #2128
tikki85
Zakorzenienie

Kubusewa chodzi o to, że wątróbka zawiera wit.A dlatego wątróbki i pasztetu jeść się nie powinno...ale myślę, że raz na długi długi czas nie zaszkodzi...
Stary 2011-09-24, 12:43   #2129
cziqua
Zadomowienie

ah masakra skończyłam sprzatanie mąz sobie na mecz pojechal mnie czeka jeszcze tylko zrobienie obiadku a na dzisiaj żeberka z kapustą pomieszana z ziemniakami

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 12:57   #2130
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
ah masakra skończyłam sprzatanie mąz sobie na mecz pojechal mnie czeka jeszcze tylko zrobienie obiadku a na dzisiaj żeberka z kapustą pomieszana z ziemniakami

my dzisiaj mamy tortille bylismy wlasciwie zaproszeni do przyjaciol na nie ale poklocili sie ostatnio i chyba zapomnieli a ze nie lubimy sie wpraszac to siedzimy ciho sama zrobie

jeszcze kupilam w polskim sklepie pierogi ruskie to zjem sobie pod wieczor

Kupilismy juz farby troche sie walnelam z jednym odcieniem (mamy jedna sciane w salonie zielona i okazuje sie ze ten kolor to limonka nr 5 a ja wzielam jakas inna - jasniejsza, mam nadzieje ze nie bedzie razic nas po oczach ) ale do sypialni wybralismy kolorki - czekoladowy i noisette
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości