|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
Cytat:
![]() mialam kiedys mieszanke wyzla (ale krotkowlosego) z bokserem...byl swietny i mial zmarszczki na czole jak szczekal
|
|
|
|
|
#2102 |
|
Zadomowienie
|
No żesz to, a ja w końcu miałam spotkanko z porcelaną znowu wczoraj wieczorem.. Kto to widział, mdłości tylko wieczorne???? Szlak by to czułam się fatalnie. A dziś jak ręką odjął.
No to ja też wstawiam zdjęcie mojego pierwszego włochatego synka. Wzięliśmy go z północno irlandzkiego schroniska , a decyzji o jego przygarnięciu nie żałowaliśmy nigdy Zdjęcie zrobione chyba w pierwszym miesiącu naszej wspólnej egzystencji
|
|
|
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam ciężki kościec.
mam 166 i ważę tak od 58-62. Jak mam 58 to mam już wklęsłe policzki i wyglądam niekorzystnie, dlatego wolę ważyć 60. Przed ciążą ważyłam 60kg. Mój mąż ma 178 i waży 83kg i jest bardzo umięśniony na rękach, ale brzuszek piwny też posiada Idę z mężem na zakupy chlebowe, bo dziś impreza. |
|
|
|
#2104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam 156 cm i dziś 52 kg wagi (w 10 tc) dziś dzień łoj dużo wszystkiego do roboty.. chyba zawiozę rodzicom lecho .. bo ja już mam go dość Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2011-09-24 o 10:18 |
|
|
|
|
#2105 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
skad ja znam te zabawy z papierem
|
|
|
|
|
#2106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mam koleżankę która w 20 tyg waży 49 kg
|
|
|
|
|
#2107 |
|
Raczkowanie
|
Cześć, ale pędzicie, nie nadazam za Wami
![]() cieszyłam się, że mi przeszły mdlosci, a wczoraj wieczorem zwrocilam całą kolację... Pol nocy dzis nie spalam, zaczynam byc tym wszystkim zmeczona... Co do porodu to moj kochany maz twierdzi, ze chce byc ze mna w takiej waznej chwili. Tak samo bylo z usg, chcial wszystko sam zobaczyc, nie przeszkadzalo mu ze bylo robione dowcipnie. Tylko pozniej dopytywal czy to nie boli jak tak lekarz wszystko sprawdza... A na ostatnim usg lekarz wydrukowal jedno zdjecie dodatkowo i dal mojemu malzowi do portfela, teraz wszystkim sie chwali swoim dzidziusiem i cierpliwie tlumaczy gdzie co jest na zdjeciu ![]() A co do wagi uwazam ze nie ma co sie porownywac, kazdy ma inna budowe, grubosc kosci, inna przemiane materii. Ja jestem chudzielcem (179 i 56 kg) i z kolei strasznie mnie denerwuje jak ludzie wmawiaja mi, ze na pewno jestem chora na anoreksję (teraz juz mniej, ale jak bylam nastolatka to nie bylo dnia zebym tego nie slyszala). A jem tyle, ze caly moj dzial w pracy sie smieje gdzie ja to mieszcze (prawie caly czas ruszam dziobem). A teraz, w ciazy, to juz w ogole, nie ustepuje na krok jadlospisowi karolcy Potrafie godzine po obiedzie byc glodna i myszkowac po lodowce. Sliczne te wasze zwierzaczki ja mam pieska, papugę i króliczka baranka, poszukam pozniej fotek to tez sie pochwale![]() Piękna pogoda sie robi, chyba trzeba się ruszyć na jakiś spacerek! Edytowane przez monika83 Czas edycji: 2011-09-24 o 10:34 |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
maaaatko moja wymarzona waga to 48-49... ale ostatnimi czasy (pół roku przed dniem zero )przytyłam do dobrego 51Generalnie to schudłąm 1 kg .. tak mniej wiecej ..od daty ważenia u gina Zawsze przed wizytą pielęgiarka mierzy wagę i ciśnienie ostanio u nich waga pokazała 54 (ale w pełnym ubraniu).. takze no wpisała mi w akta 53,5 Musze u mamy się zwarzyć .. mąż nie chce kupić elektronicznej wagi bo uważa, że taka waga wiecie stara nieelektroniczna jest lepsza i nie pozwala mi kupić .. nawet takiej za 50 zł ![]() dziś podjade spróbuje ogarnac ten monitorowy kryzys to się zważę ![]() eeej a powiedzcie mi jak to jest z wątróbką ?? możemy jeść wątróbkę ostatnio byłam w gościach i miałam do wyboru wątróbkę i schabowego .. ale wydawało mi się, że jest napisane, że nie powinno się a pani domu prawie mnie zjadła jak jej powiedziałam, że nie powinnam.. i zgłupiałam ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
a on na mnie Ty zjedz bo wyglądasz jak anoreksja... A nie powiem ja mam budowę specyficzną ... cały ale to cały tłuszczyk idzie mi w brzuch... Kiedyś z nerwów doprowadziłam się do wagi 46 kg ręce i nogi jak patyki a przede mną bębenek jak u dziecka z afryki Choc nie powiem ostatnio podobno mi ramię przytyło.. ja mówię taaaak owszem galaretka mi się majta pod pachą
|
||
|
|
|
#2109 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No faktycznie dostaniesz ochrzan... Ale nie za to co myślisz. Jesteś malutka, więc wagę masz dobrą Jak ja bym chciała być taka tycia Moja mama ma 157 cm i mówię na nią per krasnal![]() Ale JAK MOŻESZ PISAĆ O LECZO???? Uduszę!!! ![]() Pisałam o mojej historii z leczo w środę.. Zeżarłam pudliszki ze słoika (odrobinę), a zrobiło mi się tak neidobrze, jak nigdy.. Chcę domowe leeeczo![]() Tylko chętnych na wykonanie brak. MONIA 83 Moja przyjaciółka ma podobny do Ciebie wzrost i przy 63 kgg na studiach wyglądała jak szkieletor... Jeesssuu ile ona jadła. Kiedyś wpadła do mojego pokoju , po tym jak przygotowałam wielki gar sałatki z tuńczyka na cały tydzień ( na śniadanka i ew. kolacje). Zapytała czy może posmakować. Jak ponownie zwróciłam na nią uwagę po 10min, wyjadła mi 3/4 z gara.. I była wielce zdziwiona, że to nie na kolację było przygotowane jeny jak ja za nią tęsknię
|
|
|
|
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2111 |
|
Raczkowanie
|
znów brudzenie
|
|
|
|
#2112 |
|
Raczkowanie
|
Ojej, musicie o tym leczo z samego rana?? Od kilku dni za mną chodzi, chyba będzie trzeba w końcu zrobić. A wogole to powiem szczerze, ze kończą mi się powoli pomysly na jedzenie. Wiekszosc rzeczy na ktora mialam ogromna ochote jadlam przez kilka dni z rzedu i juz mi sie troche przejadla. Chyba musze sobie jakies przepisy poprzegladac
![]() kubusewa, mi tez zawsze wszytsko idzie w brzuch, nie raz mi ktos docinal ze taka chuda a w ciazy ![]() aaagga, biedactwo ![]() maly off top: dziewczyny, jak dodajecie te emotikony, boldujecie tekst itp? Bo ja u siebie nie widze takich opcji?? |
|
|
|
#2113 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2114 |
|
Raczkowanie
|
mój mąż ma 5 cm więcej wzrostu i 20 kg mniej wagi
taki z nas Flip i Flap |
|
|
|
#2115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2116 |
|
Wtajemniczenie
|
to ma tyle wzrostu co ja...jak ja wazylam 50kg, to wcale nie bylam chuda, nadal mialam troche tu i tam, wszystko zalezy od budowy, razem z przyjaciolka z lat liceum mialysmy tyle samo wzrostu i tyle samo wazylysmy, ona zawsze byla chuda a ja bylam taka normalna, nie chuda...taka w sam raz, wiec to zalezy.
tylko ze ta dziewczyna jest w 20 tc. |
|
|
|
#2117 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rusza się dużo, ale niestety bardzo dużo je. Nie sprawdza się chowanie jedzenia "na jutro", bo wstanie w nocy i dojada
|
|
#2119 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poczekaj 5 minut
|
|
#2121 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
/zaraz obok dolnego licznika stron/
|
||
|
|
|
#2123 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak mdłości przeszły tak z tydzień temu czyli koło 15 tc, choć czasem się pojawiają, ale naprawdę sporadyczne i dużo lżejsze
Głód mi się włączył, normalnie co 2 godz musze zjeść coś większego W poniedziałek śmigam na kolejne USG już się doczekać nie mogę A Ciebie nadal męczą mdłości?
|
|
#2124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie niestety nadal męczą. Od rana do samego wieczora. Nasilają się po posiłku. Dziś zaczynam 12 tydzień, więc jeszcze trochę muszę wytrzymać
|
|
|
|
|
#2125 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2126 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki serdeczne! nigdy nie widziałam tego odpowiedz po lewej stronie
|
|
|
|
#2127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To teraz też możesz wstawiać wszystko co chcesz w wiadomościach
|
|
#2128 |
|
Zakorzenienie
|
Kubusewa chodzi o to, że wątróbka zawiera wit.A dlatego wątróbki i pasztetu jeść się nie powinno...ale myślę, że raz na długi długi czas nie zaszkodzi...
|
|
|
|
#2129 |
|
Zadomowienie
|
ah masakra skończyłam sprzatanie mąz sobie na mecz pojechal mnie czeka jeszcze tylko zrobienie obiadku a na dzisiaj żeberka z kapustą pomieszana z ziemniakami
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#2130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my dzisiaj mamy tortille bylismy wlasciwie zaproszeni do przyjaciol na nie ale poklocili sie ostatnio i chyba zapomnieli a ze nie lubimy sie wpraszac to siedzimy ciho jeszcze kupilam w polskim sklepie pierogi ruskie to zjem sobie pod wieczor Kupilismy juz farby ) ale do sypialni wybralismy kolorki - czekoladowy i noisette
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.

) ale do sypialni wybralismy kolorki - czekoladowy i noisette