![]() |
#2101 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zimowe Dzieciaczki - styczeń/luty 2011r.
Hej
![]() ![]() Zgadzam się ze zdaniem Metkii co do wózka i fotelika ![]() Kuba chodzi po domu w body na ramiączkach i jakiejś bluzce z długim i do tego albo dresiki i skarpetki albo rajtuzki, wydaje mi się że zależy od tego jak jest w danym domu, u mnie w bloku akurat ciepło bardzo i tak mu pasuje ![]() LaMbria też mam @ ![]() ![]() ![]() ![]() Kuba też nie ma swojej przytulanki, jedynie smoczka ![]() ![]() ![]() Karola śliczna jest Twoja córcia ![]() Miłej nocy Edytowane przez palinka0489 Czas edycji: 2012-02-07 o 21:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2102 |
Zakorzenienie
|
Mój na noc zjada bardzo dużo kaszki i to gęstej, mleka samego już od dawna nie pije. Kaszki zjada ok. 300-320 ml. Od wczoraj robię kaszkę sama, to znaczy zmełłam (głupio brzmi, ale to poprawna forma
![]() ![]() Co do smoczka - mój synek bez niego żyć nie umie ![]() ![]() U mnie było tak, że jak był malutki to był straszny cycoch, cały czas przy piersi by był, nawet nie ssał, tylko sobie trzymał w buzi i tak spał. Po odłożeniu do łóżeczka - płacz. A smoczka wtedy nie chciał! Modliłam się, żeby załapał smoka, bo ciągle piersi mu nie mogłam dawać (jeszcze wtedy bolały....). A on smoczka wypluwał i płakał. Dopiero potem gdzieś przeczytałam, że smoczki MAM działają ![]() ![]() Edytowane przez elizziak Czas edycji: 2012-02-07 o 21:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2103 |
Raczkowanie
|
Karola śliczna mała
![]() Picie - pytałam się ostatnio pediatry ile mały powinien pić płynów w ciągu dnia i odpowiedziała mi, że tak z litr powinien być ok. Mały sporo pije soczków rozcieńczonych z wodą i herbatek natomiast mleka w ogóle nie pije. Smoczek - nigdy się nie nauczył z niego korzystać i już tak zostało. Jeden problem mniej (odzwyczajanie w przyszłości). Ubiór - zazwyczaj bodziak z długim rękawkiem i rajstopki a na stópki grube skarpety z ABSami. Jak chodzi do żłobka to zakładam mu body z krótkim rękawkiem i na to bluzeczkę i po powrocie do domu zostaje w tym samym (jak jest czysty). Ostatnio łapie się do samodzielnego jedzenie kaszki i niestety ale czysty nie pozostaje długo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2104 | |
Zakorzenienie
|
![]()
ma_rose ale sie uśmiałam Bruno nieustannie chce sam jeść wokół mamy pobojowisko
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do karmienia Rudex wciąga od Bruna wszystko, krew mnie zalewa jak karmi ją szynką za 26 zł i chlebkiem bezglutenowym ![]() ![]() ![]() Olala ale część z tych spacerówek rozkłada sie na płasko polecam forum gazeta.pl wózkomaniaczki ![]() A zapomniałam o ubiorze domowym ja podobnie jak gosiaczek ![]() ![]() ![]() ![]() uciekam spać koszmarnie się czuję i walczę by nie wziac antybiotyku ale chyba na nim się skończy ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2105 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o ubranie domowe, to ja ubieram po jednej warstwie na górę i dół + skarpetki antypoślizgowe (przeważnie ubieram body z długim i rajtuzy). A w domu mam ok. 19 st. Wychodzę z założenia, że młoda się znacznie bardziej rusza niż ja, więc nie musi ubierać się w dwie górne warstwy.
W poprzedni weekend miałam problem z kaloryferami i miałam w domu bardzo zimno, do max. 16 st. Wtedy ubrałam Ewie po dwie warstwy na górę i dół. Gosiaczku, wózek fajny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2106 |
Zadomowienie
|
Hej mamusie.
Dzieciaczki cudne!!! Moja Nadia juz coraz weicej kroczków robi samodzielnie. Jestem z niej taka dumna. Jak ja się cieszę, że jestem z Nią w domku, że moge na bieżąco obserować jej postępy. To jest coś cudownego. ![]() picie Nadia pije sporo. Ma dostęp do butelki, stoi na ławie i pije kiedy chce, tzn do tej pory tak było, ale potrafiła wypijac nawet 3 buteleczki po 150 ml, wiec teraz jej troche ograniczam i chowam i daje co jakis czas sie napic, bo tak to pije aż wypije do konca. Noi u nas w dzien Nadia czesto przy soku zasypia. Mleka wypija 2xpo 180ml-200ml (rano i wieczorem) przytulanki: NaDIA nie ma żadnych przytulanek, tzn maskotek ma pełno ale żadnej sobie nieupodobała na tyle by z nią spac. Z pieluszka tez nie śpi i cieszesie z tego, bo nie mam problemu z oduczaniem, odzwyczajaniem. kolezanki córka zawsze spała z pielucha i teraz ma3latai nadal bez pieluchy nigdzie sie nie rusza i zawsze jak do niej pojedziemy to zabiera "lule" mojej Nadii;-) Ja jestem Nadii przytulanką, zawsze zasypia przytulona do mnie ![]() smoczek: od poczatku Nadia nieprzepadała za smoczkiem. Mieliśmy 6 i żaden jej nie pasował. Była strasznym pieszcziche, cały czas chciała przy piersi a i pulpecik była od poczatku, dlatego zależało nam by ja nauczyć ssania smoczka. Tez próbowaliśmy tego z firmy Mam okazał sie najlepszy ale nie na długo,kilka dni i Nadia znów pluła smoczkiem.Nie umiała, nie chciała...a teraz to sie ciesze, bo musiałabym zmagac sie z odtsawieniem smoczka a tak ten problem mam z głowy. ubiór domowy: ja z racji tego, że mam w mieszkaniu panele (podłogi są chłodne) to ubieram Nadię cieplej: Body n adługi rekaw, rajstopki, bluzeczke i spodenki i kapcie lub skarpetki antypoślizgowe. Jak ubieram te grube rajstopy to juz spodenek nie nakładam. Jak świeci słoneczko to w domu mamy cieplej(mamy bardzo słoneczne mieszkanie) wtedy same rajtki i body na krotki rekaw i bluzeczka. Idę ubierać mojego bąbelka...ogląda reklamy i kreci przy tym kuperkiem ![]() Zdrówka zyczymy wszystkim chorowitkom ![]() Miłego dnia
#2107 |
Raczkowanie
|
Smoczek
ja od początku starałam się nie używać w nadmiarze żeby się nie nauczył i teraz daję mu do spania albo jak zgrzytał zębami ![]() Ubranie po domu ubieram dwie warstwy na górę i dwie na dół i zaakceptował buty (generalnie ciepło go ubieram bo mamy duży dom i nie jest tak ciepło jak w bloku) Wprawdzie od porodu miałam tylko dwie miesiączki ale widzę, że bóle menstruacyjne całkiem zniknęły, a były okropne. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2108 | ||||||
Rozeznanie
|
Laya ja dawałam przez jakiś czas kaszki ryżowe ale wnerwiać mnie zaczęły bo mega słodkie i już prawie w ogóle nie daję, a też dlatego, że wolę żeby mała wypiła więcej samego w sobie mleka niż pół tego mleka ale zapchała się kaszką
![]() Paranoja że nie ma u nas wyboru, te z holle widziałam na all i są super, orkiszowa, jaglana, owsiana.... zmielone że mogłabym dawać do picia z mlekiem. A Wy kupujecie w sklepach ze zdrową żywnością kasze? Ja do tej pory mieliłam małej zwykłą gryczaną, pęczak i jaglaną. Cytat:
![]() Kupę przebieram na leżąco chyba że wstanie to na stojąco kończę mycie ![]() Jeżeli chodzi o ciuchy to chodzi ta jak na fotce, może dlatego że jest jeszcze człapająca na czterech kończynach i siedzi na zimnych kaflach czasem, na panelach, a do tego sprawdziłam i ubieram ją optymalnie tak żeby zimnych rączek nie miała. Teraz przy tych mrozach to tak, a jak było cieplej to tylko rajtki te grubsze miała i sweterek bądź bluzeczkę. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ma_rose chyba przesadził ten pediatra z litrem dziennie .... ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2109 |
Zakorzenienie
|
karola no moze faktycznie przez to ze nie ma picia w zasiegu reki, teraz dorwal hani soczek ze stolu i sobie wypil
![]() a mleka nie pije duzo - jedna butle 180 ml w nocy (i to nie cala i nie co noc) takie mam malo pojace dziecko po prostu, hanka żłopała na potęgę w jego wieku. |
![]() ![]() |
![]() |
#2110 |
Zakorzenienie
|
zobaczcie jakiego mam aniołka (jak śpi tak to broi że aż strach) mimo, że piersiowy i tylko był na niej do 6 m to ssie smoka, ale woli mniejszy rozmiar
![]() Karola82 mnie też się te Holle podobają ale kurka cena ich + przesyłka masakra ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2111 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niby dopiero 2 miesiące, ale już zdążyłam zrobić jedną piekielną awanturę TŻowi (bez powodu), poza tym cały czas chodzę podenerwowana- ciągle coś mi nie pasuje, mam uczucie jakbym miałam za chwilę wchodzić na jakiś super ważny egzamin- ścisk w żołądku i taka nerwówka cały czas, do tego plamienia, bolesne miesiączki...ja podziękuję juz za te tabsy. Jedyny plus- cera trochę lepsza...no ale wiadomo, to na każdych tabsach się ciutkę poprawia. W piątek mam ginekologa, zobaczmy co mi zaproponuje w zamian. Palinka, a ty jakie bierzesz? (będę wiedziała, zeby w razie czego odmówić) Z małym i kotami to mamy często śmiechowe sytuacje, czasem się młody 'zagada' i siedzi naprzeciw kota, kot miauczy, czasem mruczy,, czasem syknie- no swoje kocie odgłosy wydaje...a młody do niego odpowiada po swojemu "lalababa dadada tata baba ide jade k-t-h baba"- coś takiego wychodzi, próbowałam parę razy to nagrać, ale jak tylko podchodzę z komórką to oni jak zaczarowani milkną ![]() Patrilla- ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
![]() eh... ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
Samodzielne jedzenie- młody tez sie próbuje dorwać do łyżki jak go karmię- na razie nie daję, byla jedna próba, skończyła sie tak: mama- brudne spodnie, t-shirt, kaszka we włosach i na uchu! Leon- kaszka wszędzie (nawet na rajstopkach i pod śliniakiem- nie pytajcie jak to zrobił), do buzi trafił 2 razy, zdecydowanie częściej trafiał do ucha i we włosy-to było zanim założyliśmy mu kask, teraz bym się bała, ze usmaruje kask nawet od wewnątrz ![]() Kotoś- kasza wylądowała przed nim- zjadł ze smakiem, potem jeszcze raz wylądowała mu na futrze, nie zrażony- zlizał ze smakiem RudyKot- łyżka z kaszą wylądowala mu na grzbiecie- uciekł przerażony pod sofę, caly dzień siedział i miauczał, ze nie umie wyjść, oczywiście upaćkał cała sofę od spodu ![]() tak więc u nas samodzielne jedzenie to POGROM! no chyba że kanapeczki albo ciastko...wszystko co sie nabiera łyżeczką- daje mama, albo tato!
jedyne miejsce gdzie sukces jest wcześniej niż wysiłek, to słownik ![]() Edytowane przez la'Mbria Czas edycji: 2012-02-08 o 11:37 |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2112 |
Zakorzenienie
|
ja, odkad przestalam karmic, biore juz 4 inne opakowanie tabletek
![]() ![]() kuba tez sie rwie do samodzielnego jedzneia... sprobuje zrzucic link do mojej picasy i filmiku jak sam wtrynia jogurt, tzn probowal ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- aha- piszecie ze dzieci maja czerwonawa i przesuszona skore na buzi- ja kupilam kubie emolium krem specjalny i od dzis bede smarowac, dokupilam tez emulsje do kapieli emolium i bede co drugi dzien wlewac do wanny, a w ndi jak nie bede kapac w emolium bede smarowac balsamem Mustela, starsznie wysuszona skorke maja moje dzieciaki. a jak u was? zima, suche powietrze, grzanie daje sie we znaki? moze jutro przyjdzie moj nowy wozek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2113 |
Raczkowanie
|
Karola82 jaka słodka dziewczynka
![]() la'Mbria ![]() Też mi się wydaje, że moja dużo pije, ale jak tyle potrzebuje, to jej daje. Najwyżej częściej pampersy zmieniam, tak co 2,5 - 3 godziny ![]() W dzień ubieram jej body plus bluzeczka, spodnie i skarpetki z takimi skórzanymi podeszwami. Patrilla rzeczywiście aniołek ![]() ![]() gosiaczek071 moja też ma ostatnio czerwoną skórę na policzkach, też ją nawilżam. Mam balsam Cetaphil, taki mi pediatra poleciła. Właśnie wszystko przez to ogrzewanie. I nawilżamy powietrze. Przedwczoraj sama nie mogłam zasnąć, tak się sucho w pokoju zrobiło. Ale teraz jest O.K. I czekam już na wiosnę.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2114 |
Zakorzenienie
|
la'Mbria wesoło masz ze Swoim stadkiem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co do tabsów ja brałam w młodości i nigdy więcej ![]() Okresu nadal nie mam, ale czuję ze się zbliża ![]() Gosiaczku Pola jadła sama od maluszka, a obecnie je często bardzoooo wolnoooo ![]() ![]() Co do skóry nie jest źle ja smaruje balsamem SVR ![]() zoffka dzięki kochana ![]() ![]() ![]() czy Wasze dzieci tak uwielbiają makaron Bruno zobaczył ze ugotowałam i mimo że zjadł właśnie zupę sam odsunął talerz to jeszcze wcina ten gotowany makaron z 2 garście zjadł ![]()
Bruno dołączył do nas 28.02.2011' Edytowane przez Patrilla Czas edycji: 2012-02-08 o 12:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#2115 |
Zakorzenienie
|
pisałam do Was dwukrotnie, niestety za każdym razem mała zamykała mi komputer, jak tylko poszłam rano po kawę. w efekcie już nie wiem, ile razy robiłam odnowienie systemu, nie działa caps lock i litera z /w sensie działa, ale nie zawsze/.
co do tabletek - ja biorę yasminelle i sobie chwalę. chociaż dziewczyny prawda jest taka, że po wszystkich tabsach to można chodzić jak bomba zegarowa. ja tak zawsze mam tydzień przed @. co do mleka - to nasz lekarz mówił, że 600 ml to za mało. więc my dajemy 4 razy po 240 ml. plus herbatki ok. 200 ml w dzień. i przecież jeszcze mleko w kaszce. w ogóle muszę znaleźć jakiś schemat żywienia, bo nie wiem, czy mogę dawać ten jogurt i ser, czy zakaz mleka rozciąga się na produkty mleczne, bo wszyscy piszą inaczej. ![]() a co do ubranek - to ja ubieram body, rajstopki plus dresowe spodenki i wełniane kapcie. u nas w domu tak 20 st.,więc szału nie ma. czasem bluzę. i nie wiem, co jeszcze chciałam napisać, bo to co napisałam, to przecież zjadło. ![]() a co do kremów wspaniała jest seria bubchen , krem na zimę i wiatr i nawilżający. ze skórą u małej to samo, czerwona lekko łuszcząca. Edytowane przez Layla79 Czas edycji: 2012-02-08 o 13:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2117 |
Raczkowanie
|
Mam to samo, mówi tylko "mama", "tata" i "nie" ("nie" mówi najczęściej), oprócz tego "baba" (ale bez zrozumienia) i "brum brum" jak jedzie autkiem lub jak ubieram go na spacer.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2118 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() My dzisiaj po szczepieniu, Marcel nawet się nie skrzywił, spodziewałam się czegoś innego ![]() ![]() gosiaczek podoba mi się ten wózek, który kupiłaś. Do marca mam zamiar kupić właśnie jakąś spacerówke i te z graco są całkiem fajne, no i cena też dobra. Mój młody też z tych mniej pijących. Wypija dziennie butelke soku albo herbatki, wychodzi ok. 180 ml. Pewnie jak przyjdzie lato i upały to będzie pił więcej. |
![]() ![]() |
![]() |
#2119 |
Rozeznanie
|
KASZKI- ja moge pow.ze podajac kaszke Bobovity +normalne mleko np.Bebiko (ktore samo w sobie jest dosc slodkie) otrzymamy naprawde slodkie jedzonko,ja dajac mleko pepti+kaszka nie czuje ze to jest az tak slodkie,moze jak Wasze dzieciaki jedza zwykle mleko to zamiast smakowych kaszek sprobujcie kleik ryzowy (nie jest slodki) . JEDZENIE MLEKA- Wasze dzieci to bardzo duzo mleka jedza w porownaniu do Mojego I. On zje na noc (przed spaniem) niecale 180 ml, w nocy 180 ml zje cale,rano tez niecale 180 ml. PICIE - I. wypija od 4 do 5 butelek po 150 ml na dzien
![]()
![]() |
#2120 |
Wtajemniczenie
|
Heja!
Dziś pierwszy raz od dwóch tygodni chyba porządnie przewietrzyliśmy tyłki. Słoneczko grzało, na termometrze tylko -3, więc obowiązkowo trzeba było wyjść na spacer ![]() Jeśli chodzi o kremy, to my na wyjścia używamy Nivea krem na każdą pogodę, a na co dzień, po kąpieli itp. krem Babydream, który zresztą b.polecam. Właśnie, a propos kaszek Bobovita, ile porcji wychodzi z jednego opakowania? Patrilla, słodki widok! ![]() ma_rose, świetna fotka! Ubaw po paszki ![]() Wiecie co, chyba muszę wrzucić na luz, bo pod żadnym pozorem nie pozwalam M. jeść samemu z obawy przed ubrudzeniem, mam hopla na tym punkcie i właśnie zdałam sobie sprawę, że przesadzam ![]() ![]() Marcel ostatnio nauczył się pokazywać jak pachną kwiatki, jak Go o to pytam to z całych sił pociąga noskiem ![]() Jeżeli chodzi o @ to u mnie bez zmian, boli jak ch***, pierwszy dzień zawsze ledwo łażę i łykam na potęgę Ibuprom Max ![]()
#2121 |
Zakorzenienie
|
Stalowa wstydź się
![]() ![]() Oj te kaszki są dla mnie za słodkie!
![]() |
#2122 |
Zakorzenienie
|
widzę, że macie dwóch Marcelów! u nas też miał być Marcel, ale wyszła Marcelina
![]() słuchajcie, czy dajecie jeszcze butlę? bo ja czytałam, że od roku to należy już rezygnować z butli, a nasi znajomi też się zdziwili, że my nadal na butli. kupowałyście te kubki dojdy? czy nadal dajecie mleko z butli? |
![]() ![]() |
![]() |
#2123 |
Zakorzenienie
|
stalowamagnolia
![]() http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70179754/ sa tez w H&M (przynajmnie byly) lub na allegro. dalam kubie soczek z kartonika i pozwolilam robic mu z nim co chce. pil co chwile, troche podnosil do gory, machal, wywracal do gory nogami ale wypil dosc duzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2124 | |
Zakorzenienie
|
witam,
Cytat:
![]() ale podsunelas mi pomysl aby samemu zrobic kaszke, ja daje bobovity i tez uwazam ze jest za slodka, my mamy smoczek avent, tesciu kupil jak szymonek byl malenki i mial ogromne problemy z brzuszkiem, od jakis 2 miesiecy mlody dostaje smoka tylko do wieczornego zasypiania ale zaraz go wypluwa, plan jest taki zeby go w tym miesiacu oduczyc smoka ![]() ja z ta sucha skora szymcia mialam isc wczoraj do lekarza ale nie bylo juz miejsc wiec jak sie uda to za tydzien pojdziemy, my do kapieli tez uzywamy emolium co do okresu to u mnie niestety nic sie nie zmienilo, tzn mialam bolesne i tak zostalo,
![]() |
#2125 |
Raczkowanie
|
Hej,
Patrilla słodko śpi ![]() O dziwo od pół godziny mam spokój, bo mały śpi ![]() ![]() CO do butli... Mały nigdy nie pił mleka modyfikwanego, no może z 5 razy jak się urodził, a ja miałam pokaleczone piersi, a laktatorem nie byłam wstanie ściągnąć za dużo mleka, niestety teraz przyzwyczaił się do picia herbatki z butli przed snem i trochę w nocy jak się przebudzi ![]() Tabletek żadnych nie biorę, bo i po co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2126 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W każdym razie gdyby była dziewczynka to Aniela bym jej dała na imię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2127 |
Raczkowanie
|
A nam wyszedł w końcu pierwszy ząbek!
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Karola, ma rose, Patrilla śliczne te Wasze dzieciaki ![]() szorstkie policzki Kamila ma od kilku dni szorstkie czerwone policzki, zrobiły się jej w tym samym dniu w którym podałam jej pierwszy raz miód więc możliwe że ma uczulenie. Teraz już znika. brudzenie przy jedzeniu zawsze mozna podłożyć gazete pod krzesełko ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2129 |
Zakorzenienie
|
Ale się rozpisałyście!
![]() Kaszki Holle - ja akurat zamówiłam kolejne na Allegro. Ceny są wysokie + przesyłka, ale kupuję od razu 3 w jednej paczce. Kupiłam owsianą, orkiszową i 3 zboża (ryżowo - kukurydziano - jaglana). Mleko - moja Ewa pije obecnie Bebilon HA, z czego się bardzo cieszę (wcześniej piła Bebilon Pepti i Nutramigen) ![]() USG nerek wyszło dobrze, nie ma już zalegań ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2130 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:48.