|
|
#2101 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6
Cytat:
szkoda ze nie ma dodatków zwierzaki na konsole,tylko na komputer,,, ale myśle że jak będę mieć moją Alusie to nie będę mniej grała bo w sumie mam tam stworzony mój świat czyli ja , mąż i Alusia hehe ale juz mi podrosła to chyba postaram się o 2 ![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- piękna pogoda to można chodzić na spacerki mmm aż sie rozmarzyłam że też tak chce ![]() ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Cytat:
a termin na podstawie usg bo inaczej sie nie da bo rok w ciązy się nie chodzi heheh---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
ja chetnie poslucham rad na razie lubie swoją piłeczke
|
|
|
#2102 |
|
Raczkowanie
|
jeśli chodzi o rozmowy w toku to faktycznie nie zdziwiłabym się gdyby dawali gościom programu gotowe odpowiedzi- bo czasem aż żal bierze jak się ich słucha
ja też się czuję nabrzmiała, i niedołężna, ale powtarzam sobie że jeszcze tylko miesiąc i będzie z górki, kg polecą a ja będę coraz sprawniejsza nie mogę się doczekać kiedy będę mogła normalnie pójść na spacer bez kołysania na boki jak kaczka, kiedy będę mogła obrócić się w łóżku bez stękania, i umyć normalnie podłogę, i wejść po schodach bez zawału serca, i ubrać się bez wzdychania jak staruszka
|
#2103 | |
|
Zakorzenienie
|
woow widze ze w formie jestescie - 4 strony do nadrabiania
![]() gratu;uje wszystkim mamusiom rozpakowanym zaraz sie cofne i zdjecia obejrzeCytat:
mnie to jakos nie przekonywalo i jednak kapalam codziennie, o tej samej porze jako element rutyny dobra ide ponadrabiac aha a co do przyspieszaczy to jeszcze- swieze ananasy, pikantne jedzenie lub po prostu cos na pobudzenie jelitek (kiedys sie stosowalo olejek rycynowy...) - ponoc za przeproszeniem sraczka i ruchy jelit moga pobudzic macice do skurczow ( z tego wzgledu jak w ciazy chcialam kupic lewatywe zeby miec do porodu i na potem- pani zgodzila sie mi sprzedac tylko jedna...a mezowi jak poszedl to bez problemu 10 dali...) stymulowanie sutkow pobudza wydzielanie oksytocyny- moze przyspieszyc porod ( ale trzeba to tak minimum z pol god\iny robic...komu by sie chcialo...) mycie podlog- chyba ze wzgledu na pozycje na czworakach,ulatwiajaca dziecku zejscie do kanalu rodnego
|
|
#2104 |
|
Zakorzenienie
|
a zebys wiedziala!
mnie wcale tych kopniakow ani brzuchola nie brakowalo po porodzie, a wrecz odwrotnie czulam sie jak motyl hahahahahha! jakbym mogla to bym pofrunęła!!!a kolezanka przyszla na drugą doe do nas do szpitala i tekst " ty tam 2 nosisz?" patrzac na moj brzuch! zlosliwie oczywiscie.... popatrzylam na nia i powiedzialam ze nie, ale ja urodzilam a ona ma wiekszy nie bedac nigdy w ciazy ale mi cisnienie wtedy podniosla troche-teraz mi sie o tym przypomnialo.
|
|
#2105 |
|
Zakorzenienie
|
a propos zdjec noworodkow to pokazywalam Soni rozne takie zdjecia i filmiki z jej niemowlectwa. o ile z filmikow jak raczkuje.pluje pierwszymi zupkami, bawi sie na macie i gaworzy- byla zachwycona i zasmiewala sie do rozpuku...o tyle te z okresu noworodkowego skomentowala ze zdziwieniem - ale okropna bylam
|
#2106 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gora - trzymam kciuki co do wagi dochodzenia do siebie "nowoczesnych mamuś" to jest jakaś porażka. Przykład który mi najbardziej obrazuje kwestię. Latem urodziła prezenterka TVN - M. M w dwa tygodnie po porodzie zwatra i gotowa w porannym DDTVN. Jaki to doje obraz dla pracodawców? że niby kobieta po 2 tygodniach czuje się świetnie, wygląda świetnie i może bez problemów pracowac! Niby pewnie można ale czy trzeba? Ja mam takie podejście ze każda kobieta inaczej reaguje, inaczej dochodzi do siebie po porodzie. Ale jesli sie chce i nie zaniedbuje na makasa to w końcu wróci si edo formy. |
|
|
|
|
#2107 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bardzo dobrze!! czxemu Ci ludzie lubią się tak pastwić nad wyglądem ciężarnych... nie rozumiem tego, ja każdej koleżance w ciąży zawsze mówiłam: ale ładnie wyglądasz, promieniejesz i w ogóle tak żeby im miło było
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
ja mysle ze to sa po prostu zakompleksione osoby ktore w ten sposob wlasnie staraja sie pozbyc chociaz na chwile swoich kompleksow poprzez przerzucenie ich na kogos innego.
---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- a co do sciskania sutkow jak sobie scisne to mi z nich leci przez pol godziny z 20-30 ml bym odciagnela hahahahaha
|
|
#2109 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ggora-trzymam kciuki
!!Cytat:
ja juz ledwo chodzę jak mnie krzyż bolał i brzuch twardy i w ogóle to myśląłm,ze sobie gdzieś przysiądę i poczekam az tż będzie wracał z pracy to mnie zgarnie bo ledwo doszłam;/a jeszcze tyle prasowania i pranie mnie czeka jedno do wstawienia i do wyprasowania... ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
![]() :pal a:Lina-możesz podac linka do tej piosenki z reklamy-bo mi też się ona podoba
|
|
#2110 |
|
Raczkowanie
|
ja już prasuję na siedząco, brzuch między kolana i jazda
|
#2111 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=muffinka90;30076368]
glam to musi byc smieszne, jak dwojka naraz ma czkawke ![]() a rozrozniasz ktore dziecko akurat sie wierci? [QUOTE] ale oni nie maja tej czkawki na raz... wiec jest tak ze np podskakuje mi tylko jedna polowa brzucha. co do ruchow to rozroznialam jak lezeli kazdy po swojej stronie- najpierw prawidlowo oboje glowkowo, a potem na waleta. ale teraz to juz takie kombinacje odstawiaja ze sama sie nie lapie ktory jest gdzie ani tez jaka czesc ciala mi z brzucha wystaje... tylko wie ze jak calkiem w dole to lepek pierwszego maluszka...a reszta- spekulacje...podobnie jak plec drugiego ![]() jakis miesiac temu byli tak ulozeni ze jeden normalnie- glowkowo, drugi poprzecznie wzdluz mojej talii z glowka pod prawym zebrem. czulam ze biedaczek usilowal sie przekrecic ale jedyne co mu sie udalo wywalczyc to przerzucenie glowki na moj lewy bok- a nogi to nie wiadomo gdzie bo ciagle sa gdzie indziej, albo na watrobie mojej albo z boku ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
ja ostatnio o szwagierce napisalam ze ma nadal brzuszek po ciazy - ale bardzieej z zaskoczenia bo akurat po takiej chudziutkiej drobince to sie spodziewalam ze brzucha juz nie bedzie miala w momencie wyjscia ze szpitala ale jej samej w zyciu bym nic na ten temat nie powiedziala...zdjecie skomentowalam tylko ze cudownie wygladaja razem z maluszkiem, ze maluszek slodki i taki do niej podobny (co jest zreszta prawda) i dalej w tym stylumysle ze i tak kazdy sobie zdaje sprawe z tego jak wyglada, po co kogo jeszczze przybijac wrednymi komentarzami. a mile slowko- oczywiscie nie grubymi nicmi szyte klamstwo- jednak zawsze potrafi humorek poprawic
|
|
#2112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mój szef też pewnie by chciał...ale nie ma takiej opcji... ![]() też uważam,że każda kobieta reaguje ianczej- bo każdy z nas jest inny ![]() musze kupic sobie jakieś mazidło ujędrniające,zeby mieć już teraz na później-żeby brzuch smarować
|
|
#2113 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy wszystkim wam leci siara z piersi? Bo jak kończę 37 tydzień w niedzielę, a siara się jeszcze nie pokazała. A tak bardzo chciałabym karmić piersią....
|
|
|
|
#2114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Owieczko ale ty jestes już w 38 tygodniu a ja w 34 , jeszcze lekarz mi powiedział że do 38 tygodnia mam nie rodzic dopiero od 38 mogę
|
|
|
#2115 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
))http://mp3skull.com/mp3/mark_ronson_...o_love_me.html
|
|
#2116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie mam siary,ale planuję karmić piersią
|
|
#2117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje
|
|
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
amarantas ale to chyba nie ma nic do rzeczy czy leci przed porodem
![]() dzieki dziewczyny za odp w sprawie karetki, moja ciekawosc zostala zaspokojona
|
|
|
|
#2119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękny synus , i super że poród był superowy
|
|
|
#2120 |
|
Zakorzenienie
|
amarantas mnie dopiero pare dni temu, ale w 1 nie mialam NIC w 1 dobie potem w domu juz mala dostala butle cycka nie chciala , ale cos sie pojawialo pokarmu, takze spokojnie mysle ze ci sie pojawi jak cos, tylko po prostu moze maluch bedzie musial sie dossac i wywolac laktacje.
U mnie to by z glodu umarla, a jak juz zajarzyla butle to cycek beee a ja jakos nie chcialam za bardzo karmic i wyluzowalam, pilam szalwie zeby mi sie pokarm zatrzymal.
|
|
#2121 |
|
Rozeznanie
|
Niedługo bedzie sklep internetowy c&a ,i jeżeli się zarejestrujecie otrzymacie zniżkę 20%
http://www.c-and-a.com/pl/pl/corpora.../vip-shopping/
|
#2122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym takich ludzi ![]() :tasa czek:
|
|
|
#2123 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluję nowych dzieciaczków.
Glam a gdzie kupowałaś ten sprzęt do lewatywy? Ja chcę sobie kupić bo przed 1 porodem to przeżywałam że zrobię ,,pod siebie''. No i jak to się zwie tzn ten sprzęt. Byłam u położnej we wt (32tc +2 dni) i okazało się że mały ma główkę na górze. Jeśli się nie przekręci za 2 tyg to będę mieć usg i spróbują go przekręcić. A jak nie to cc. Ale mam nadzieję że się obróci. Moja córeczka to od 26 tc już była ustawiona. A synek ma ponoć więcej miejsca, bo wszystko bardziej rozciągnięte i dlatego się tak kręci ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- MI też taka znajoma mówi tylko komplementy w stylu ,, jeszcze chodzisz'', ,,jeszcze się toczysz''. Ale ona z tych zazdrosnic o wszystko |
|
|
|
#2124 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje dla nowej Mamuśki, zdrówka dla synka
![]() Wszystkie zdjęcia i dzieciaczki cudowne ![]() Aniu zazdroszczę spaceru, ja w grudniu to sobie pospaceruję ale po mieszkaniu pewnie ![]() Też dołączam się do mniej sprawnych przez brzuszek, wieczorem to nie mogę się z łóżka podnieść, a przekręcić w nocy na drugi bok to wyczyn. Ja co prawda nie przytyłam dużo, bo tylko 4kg (cukrzyca) w sumie to najpierw 3kg schudłam, potem nadrobiłam także ogólnie to 7kg ale ta piłka z przodu ma swoje rozmiary ![]() Jeszcze troszkę i znów będziemy jak przed ciążą albo szczuplejsze
Edytowane przez gosiaczekkk85 Czas edycji: 2011-10-21 o 18:41 |
|
|
|
#2125 |
|
Zadomowienie
|
Co do kąpieli noworodków to ja czytałam artykuł (nie mogę go znaleść bo bym wkleiła link), że wedle nowych wytycznych nie powinno sie noworodka kąpać przez dwa tygodnie. Maż płodowa dla takiego malucha to po prostu istny skarb. Też bym malucha nie kąpała przez tydzień ale co jak mi go wykąpią w szpitalu? Polska jak zwykle zacofana. A co do obrzydzenia to są gorsze rzeczy.
lina84 fakt ludzie potrafią być bardzo okrutni. Mnie na szczęście nikt nie docinał z powodu nabierania wagi, żadnych głupich komentarzy - słyszałam tylko same komplementy. dreamnes ja też nie robię tragedii z tych dodatkowych 14 czy już nawet 15 kilo więcej. To stan przejściowy. Moja piłeczka już mi bardzo zawadza i utrudnia życie, ale sobie myślę jeszcze tylko chwilka i będzie już lżej ![]() hehhe też tak prasowałam, co się tylko da to wykonuję na siedząco, bo stanie = ból pleców amarantas ja jutro zaczynam 36tydz i ani widzu ani słychu siary Wczoraj tż zakazał mi wyprowadzać psa na długie spacery, bo ledwo do domu wróciła. Powiedział, że pójdę na łąki i jak by mnie wzięło to trzeba by mnie było szukać. Tż ma syndrom wicia gniazda - tak się dzisiaj wziął za porządki, ze mi kopara opadła. Edytowane przez Chawa Czas edycji: 2011-10-21 o 19:33 |
|
|
|
#2126 |
|
Zakorzenienie
|
kami jesli ma jeszcze miejsce, to pewnie sie przekreci
ciekawe jak tam sobie nasze dziewczyny na porodowkach radza
|
|
|
|
#2127 | |
|
Zadomowienie
|
gosiaczekkk nawet mnie nie strasz że szczuplejsze - ja chcę kilka kilo sobie zostawić
---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Wiadomość od Ggoraa Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2128 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2129 |
|
Zadomowienie
|
agnieszka09 pooglądałam zdjęcia Twoich pociech - ostatnie zdjęcie jest po prostu boskie - świetne dzieciaczki
Ja też trochu zazdroszczę, ale my jeszcze mamy trochę czasu - zresztą na każdą z nas przyjdzie czas ![]() Widziałam, ze pojawił sie temat diety podczas karmienia. Dla mnie to kosmos po prostu i trochę mnie to przeraża - jako alergik będę musiała tym bardziej uważać. Chciałabym mieć jasne wytyczne co mi wolno a co nie i od kiedy zacząć wprowadzać zakazane produkty, ale czegoś takiego w necie nie mogę znaleźć (może źle szukam). Dziewczyny pomożecie troszkę w tej kwestii
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:59.

szkoda ze nie ma dodatków zwierzaki na konsole,tylko na komputer,,, ale myśle że jak będę mieć moją Alusie to nie będę mniej grała
mmm aż sie rozmarzyłam że też tak chce 

dziecko jest wytarte z mazi,jedyne co to moze troszeczke zostac we wloskach jesli takowe ma...nie smierdzi...a najwazniejsze,ze jest mniej narazone na paskudstwa jakie czekaja go po tej stronie brzucha........

za wizyte
bo obie rzeczy uwielbiam nie wiem czy się powstrzymam...