Już przyszła wiosna, topimy marzannę i wydajemy za mąż kolejną pannę - PM 2012 cz. XX - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-27, 14:13   #2101
justyna_g4
Zakorzenienie

Dot.: Już przyszła wiosna, topimy marzannę i wydajemy za mąż kolejną pannę - PM 2012

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
odpisali mi mogą mi zrobić identyczne w ecru z obcasem 7cm i platformą czyli to czego szukałam od wielu miesięcy czyli biorę

zastanawiam się tylko czy dodawać jeszcze jakieś ozdoby ale zostanę z tą kokardką na przodzie buta
A cenę jaką Ci podali?? JA też zamówiłam u nich buty i na razie czekam na przesyłkę. Wczoraj minęło 14 dni jak zamawiałam wiec lada dzień powinny być.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 14:17   #2102
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica
Dot.: Już przyszła wiosna, topimy marzannę i wydajemy za mąż kolejną pannę - PM 2012

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Hej piękne moje!!

pomóżcie mi pliissss!!!

Jak Wam sie podoba??

http://www.stradivarius.com/webapp/w...ana%2Bsukienka
Jakbym miała takie dłuuuuugie nogi, to bym brała bez zastanowienia Sukienusia jest śliczna
Cytat:
odpisali mi mogą mi zrobić identyczne w ecru z obcasem 7cm i platformą czyli to czego szukałam od wielu miesięcy czyli biorę

zastanawiam się tylko czy dodawać jeszcze jakieś ozdoby ale zostanę z tą kokardką na przodzie buta
W końcu Kindzia wypaczyła butki. hura, hura!
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 14:18   #2103
ladystar
Zakorzenienie

Wpadlam tylko na chwilke

I wrzucam Wam strone z ciekawymi bizu, wczoraj znalazlam, niektore rzeczy sa tak ladne jak na Etsy

http://modna.pl/

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 14:18   #2104
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
A cenę jaką Ci podali?? JA też zamówiłam u nich buty i na razie czekam na przesyłkę. Wczoraj minęło 14 dni jak zamawiałam wiec lada dzień powinny być.
no właśnie czekam na wycenę, mam nadzieję, że cena będzie przystępna bo najbardziej ze wszystkich te buty mi się podobają tym bardziej że mogą mi zmniejszyć obcas
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 14:22   #2105
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie czekam na wycenę, mam nadzieję, że cena będzie przystępna bo najbardziej ze wszystkich te buty mi się podobają tym bardziej że mogą mi zmniejszyć obcas
http://www.bialebuty.com.pl/A_1555_P...5_cm-2154.html

To są chyba te same tylko robione na zamówienie.

Laura

Stary 2012-03-27, 14:27   #2106
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Jakbym miała takie dłuuuuugie nogi, to bym brała bez zastanowienia Sukienusia jest śliczna

W końcu Kindzia wypaczyła butki. hura, hura!
no ba będę już cała wyszykowana tylko jeszcze tę cholerną bnieliznę wymienię

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
http://www.bialebuty.com.pl/A_1555_P...5_cm-2154.html

To są chyba te same tylko robione na zamówienie.
dokładnie te tylko moje będą w ecru z mniejszym obcasem
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 14:33   #2107
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Basketa nie podoba mi się ta prognoza na wtorek... Miało byc bez deszczu i o 15stC proszę!!!!!!!

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-27, 14:40   #2108
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Basketa nie podoba mi się ta prognoza na wtorek... Miało byc bez deszczu i o 15stC proszę!!!!!!!

eee przynam że poczatek był zachęcający tej pogody

ale nie martw sie pogoda z wp nie działa tam zawsze podaja inaczej niz bedzie lub z opóźnieniem kilku dniowym

wybacz

jak szukałam pogody na cywilny heh to wtedy myslałam ze padne kazdy poratl inna podawał a jak zaczełam porównywac pogody to hmm wierz mi ze po pzreczytaniu juz sama nie wiedzialm gdzie zyję i ajk bedzie

ps pamiętaj że w tamtym roku przez świętami dziewczyny odliczały dni i miesiace jaka pogoda będzie i pamietam ze dzień w którtym miała byc pogoda na kwiecień był prześliczny wiec uszy do góry i ja mocno wierze ze pogoda MUSI dopisac kazdej z nas
Stary 2012-03-27, 14:47   #2109
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chocolate muffin Pokaż wiadomość
Rozdaliśmy pierwsze zaproszenia.

A gdzie się czeszesz ? u mnie kalendarz będzie dopiero w maju na zapisy, ale szefowa już mnie zapisała, żeby zaklepać termin

Dziewczyny tak czytam wasze rozterki n.t. godzin fryzjera, kosmetyczki...
Co powiecie o fryzjerze o 6.00 rano ? A ślub o 11.00 Bo chyba o 6.00 będę musiała być u fryzjera
tam na strzybnicy gdzie Ci mówiłam

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cytat:
No to 2 tygodnie mi zostały[B]
będzie relacja niedługo

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cytat:
No to załatwiłam kolejne ważne sprawy.

Fotograf został poinformowany, jeszcze w razie wątpliwości będzie dzwonił bliżej ślubu. Z zespołem się ugadałam na telefon w piątek/ sobotę przed ślubem. Do krawcowej jadę w czwartek zamek zmienić (bo mnie niepokoi).

A oto mój plan na poszczególne dni aż do wesela:

- od dzisiaj do czwartku winietki, przemeblowanie, mycie okien i głębsze porządki, ustalenie szczegółów z kwiaciarką, (w czwartek- krawcowa)

- Piątek- jadę na ostateczne zakupy, dotyczące podręcznych rzeczy oraz prezentu dla rodziców

- Sobota- szkoła i mały panieński

- Niedziela- szkoła (może zrobię sobie wolne )

- Poniedziałek/ wtorek pieczemy ciasteczka do paczek (taka tradycja weselna).
Wizyta u księdza i kościelnego w celu dogadania szczegółów

- Środa- ostateczne ustalanie menu oraz potwierdzenie liczby gości na sali

- Czwartek- przyjadą pierwsi goście

- Piątek- godz. 13.00- manicure hybrydowy; ewentualne zakupy/ moje urodziny

- Sobota-
07.00- spowiedź
8.00-10.00 ostatnia wizyta u kosmetyczki + make up próbny
Odbiór wina u wujka.
Wieczór- mała imprezka urodzinowa

- Niedziela- relax i może jakieś wieczorne wyjście z kuzynami

- Poniedziałek- spina i stres i lany poniedziałek dosyć intensywnie obchodzony wśród chłopaków z mojej rodziny
Przekazanie do zaktysii naszych świec i książek do nabożeństwa
Wieczorem- dopilnowanie ustawienia stołów i winietek na sali, drobna dekoracja

- Wtorek

8.00-10.00 fryzura
ok. 10.00- 1o.45 make up
11.00-11.30 ubiór
11.30- czekanie na TŻta.
max. 12.10 wyjcie z domu
12.30- Msza Św. Ślubna

i weseleeeeeeeeeeeeeeeeeeee !

- Środa- poprawiny

- Czwartek- podwójne urodziny

- Piątek- poprawiny poprawin i urodzin
* sporządzenie i wystawienie relacji z Goszowych przebojów ślubno-weselnych specjalnie dla wizażowych PMek 2012 !!!!!!

- Sobota- wyjazd gości i szkoła

i brawa za szczegółową listę

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
ulala śliczne

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Cytat:
Hej piękne moje!!

pomóżcie mi pliissss!!!

Jak Wam sie podoba??

fajna, chociaż materiał taki trochę gubawy-zimowy wygląda
Stary 2012-03-27, 14:49   #2110
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Dobrze, że sobie tą listę zrobiłam, inaczej zwlekałabym ze sprzątaniem, a tak mam mobilizację. I właśnie siedzę i patrzę w ostatnie okno, które dzisiaj miałam umyć i sobie myślę- jutro....
Ale od razu przypomniało mi się, że mam jeszcze tyle do sprzątania, że musze dzisiaj. Ta więc idę myć ostatnie okno, a to, że mi się nie chce, muszę schować do szafy i wyciągnąć dopiero na tydzień po ślubie...

Polecam takie listy, bo wtedy ma się punk odniesienia i można wygospodarować, mimo napiętego grafiku, czas dla siebie!

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 15:01   #2111
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
no ba będę już cała wyszykowana tylko jeszcze tę cholerną bnieliznę wymienię

dokładnie te tylko moje będą w ecru z mniejszym obcasem
No to chyba taką cenę będziesz mieć.

Ja własnie dostałam informacje, że babka powinna mieć moje jutro i jutro je wyśle.

No i gość od zaproszeń napisał mi, że wysłał dzisiaj próbki.

Laura

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-27, 15:22   #2112
omosia
Raczkowanie

Od jakiego sprzedawcy na allegro kupywałyście tuby z płatkami róż??
Ślub: 9 czerwca 2012 o godzinie 16:00
omosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 15:27   #2113
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez omosia Pokaż wiadomość
Ja od grzenioch czy jakoś tak, ale tylko przez to, że miał z fioletowymi płatkami róż no i od razu mogłam hurtowe zakupy u niego zrobić. Tub nie testowałam, ale wydają się ok

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 15:29   #2114
omosia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Ja od grzenioch czy jakoś tak, ale tylko przez to, że miał z fioletowymi płatkami róż no i od razu mogłam hurtowe zakupy u niego zrobić. Tub nie testowałam, ale wydają się ok
Dzięki
Stary 2012-03-27, 15:33   #2115
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki
W sumie jestem bardzo zadowolona z tego sprzedającego, bo w końcu ktoś kto nie pomylił czegoś albo nie zapomniał dodać coś przy większej ilości zakupionych przedmiotów co niestety mi się często zdarzało

Stary 2012-03-27, 15:34   #2116
omosia
Raczkowanie

Nattiv, a brałaś duże te tuby czy małe i ile płaciłaś za jedną??
Stary 2012-03-27, 15:38   #2117
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
Nattiv, a brałaś duże te tuby czy małe i ile płaciłaś za jedną??
Brałam te duże, za coś koło 11 zł chyba.

Stary 2012-03-27, 15:45   #2118
(kicia)
Zakorzenienie

Małe tuby z tego co zauważyłam mają mniej płatków i mniej sprężonego powietrza więc efekt też jest mniejszy
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 15:45   #2119
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Formalności potrzebne do zawarcia ślubu konkordatowego.

Legenda:
„twoja/wasza parafia” – ta, do ktorej należycie, czyli zwykle tam gdzie jesteście zameldowani i do której parafii należy dana ulica. Inaczej – tam, gdzie ksiądz ma was wpisanych w papierach. Czasami księża przy kolendzie robią notatki, że syn/córka już nie mieszka z rodzicami i „wypisują” parafianiana. Nie wiem jak można się „zapisać” do innej parafii zmieniając adres zamieszkania. Ja bym nadal odniosła się do miejsca gdzie mieszkało się najdłużej i przyjmowało kolendę.

Do kościoła, aby spisać protokół:

- odpisy aktu chrztu z wpisem o bierzmowaniu oraz wpisem, że nie ma innych adnotacji (potwierdza to, że nie brano innego ślubu) – chyba, że któreś z was było ochrzczone w parafii, gdzie będzie ślub.

- świadectwa szkolne z ostatniej klasy z oceną z religii,

- zaświadczenie o braku przeciwskazań do zawarcia małżeństwa (z jednego z USC, bezpłatny, dostaniemy 3 kopie):
Aby je otrzymać potrzebujemy dowody osobiste i pieniądze. A jeżeli któreś z młodych urodziło się w innym mieście niż miasto, w którym zostanie zawarty ślub – należy wyciągnać z USC miejsca urodzenia skrócony odpis aktu urodzenia – 22zł. Płacimy 84zł za wydanie aktu małżeństwa przy spisywaniu zaświadczenia. Tutaj decydujemy jak będziemy nazywać się po ślubie i jak będą nazywać się dzieci.

- potwierdzenie odbycia nauk przedmałżeńskich w tym wizyt w poradni małżeńskiej (ilość godzin zależy od wymagań danej parafii/diecezji), w niektórych diecezjach wymagane jest także odbycie „dnia skupienia”

- potwierdzenie, że były wywieszone zapowiedzi (zapowiedzi zwykle wywiesza się w obu parafiach, z których pochodzą młodzi, czasem kiedy ślub jest w „trzeciej” parafii, tam również, należy zapytać księdza)

- dowody osobiste

Jeżeli zostałaś/zostałeś ochrzczony w innej parafii, niż ta w której bierzesz ślub musisz donieść odpis świadectwa chrztu wraz z adnotacjami (j/w). Jeżeli w tej samej ksiądz sam znajdzie te dane. (Dane o bierzmowaniu i ślubie zawsze zapisywane są w księgach parafii gdzie zostało się ochrzczonym.)

Jeżeli oboje bierzecie ślub w innej parafii niż te, do których należycie potrzebna jest zgoda waszych parafii lub jednej. Zgoda ta, to kartka z wpisem, że „parafia wyraża zgodą na zawarcie związku małżeńskiego w parafii „C”. Czasami wystarczy uzyskać zgodą z jednej parafii, czasami wymagają z obu.

Niektóre parafie nie zgadzają się na „przekazanie” parafianina innej parafii. Jeżeli jesteście z różnych parafii warto zapytać w drugiej. Jeżeli z tej samej, a tam nie ma zgody na ślub w innej, prawdopodobnie będziecie musieli wyrobić tzw. „licencję”. Chodzi tu o to, że mimo iż ślub odbędzie się np. w górach, nad morzem etc. Protokół zostatnie spisany w parafii, do której należycie. Na ten temat nie mam wielu informacji, ponieważ nie korzystam z tej formy. Wydaje mi się, że w tym przypadku akt małżeństwa zostaje sporządzony również w waszym mieście, nie w mieście gdzie faktycznie będzie ślub. Trzeba dopytać.

Akt małżeństwa spisywany jest w miejscu podpisywania ślubu konkordatowego.
Przykład: Ja jestem z miasta A, TŻet z miasta B, ślub w mieście C. Poszliśmy w mieście A po zaświadczenie o braku przeciwskazań do zawarcia małżeństwa, ale wpłacamy 84zł na konto miasta C, bo to tam będzie wystawiany akt małżeństwa. Dowód wpłaty jest dołanczany do dokumentacji. Dodatkowo: ponieważ akt małżeństwa wydawany jest przez inne miasto niż te, w których mieszkamy, potrzebne są oba odpisy aktu urodzenia.

Ważne:
Za wydanie aktu małżeństwa płaci się na konto USC, gdzie faktycznie zostanie on, po ślubie! wypisany. (Zaświadczenie dostajecie u siebie, przelew do innego miasta). Czeka się na niego 5 dni roboczych. Kiedykolwiek będzie wam potrzebny odpis aktu małżeństwa, np. do zarejestrowania dziecka, będziecie musieli go pobrać w USC miasta, które go sporządziło. Takie dokumenty nie są przesyłane do miejsca zmiaszkania! Nie wiem jak długo ważne są odpisy, które otrzymujemy od razu po ślubie.

Warto zapisać sobie nazwy waszych parafii i tych gdzie bierzecie ślub. W kilku dokumentach należy podać te dane.

Zarówno odpisy aktu urodzenia, jak i odpisy świadectwa chrztu odbierały nam mamy, co przydaje się czasem będąc zabieganym.

Tyle mojej wiedzy na dzień dzisiejszy. Jeśli ktoś ma sugestie/poprawki, proszę pisać, będę edytować. Mam nadzieję, że przyda się PMkom, które mają to jeszcze przed sobą.

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot

Edytowane przez ewuszkaaa
Czas edycji: 2012-03-30 o 17:04
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-27, 15:49   #2120
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
Małe tuby z tego co zauważyłam mają mniej płatków i mniej sprężonego powietrza więc efekt też jest mniejszy
Dokładnie Dlatego też wzięłam 3 większe. Jak je zobaczyłam w pudełku, to się przestraszyłam, bo nie wiedziałam, że są takie duże

Stary 2012-03-27, 15:55   #2121
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie Dlatego też wzięłam 3 większe. Jak je zobaczyłam w pudełku, to się przestraszyłam, bo nie wiedziałam, że są takie duże
No spore są i sporo siły trzeba mieć żeby je odpalic. My mamy 4 jak by była zła pogoda to odpalimy je w czasie pierwszego tańca

Stary 2012-03-27, 15:55   #2122
fablous
Zakorzenienie

ewuszkaaa świetne kompendium informacji

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 15:58   #2123
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
No spore są i sporo siły trzeba mieć żeby je odpalic. My mamy 4 jak by była zła pogoda to odpalimy je w czasie pierwszego tańca
Ja chciałam po wyjściu z kościoła, ale nie wiem czy się ksiądz na takie coś zgadza. Zapytamy jak będziemy protokół spisywać. Jakby nie pozwolił to też na sali odpalimy ja mam mieszankę 2x fioletowe płatki róż i 1x kremowe płatki. Myślę, że fajnie wyjdzie.

Stary 2012-03-27, 16:02   #2124
justyna_g4
Zakorzenienie

Dziewczyny czemu nasz pieprzone państwo tak utrudnia życie obywatelom??

Potrzebuję porady notariusza...

Laura

Stary 2012-03-27, 16:02   #2125
__Paulinka__
Zakorzenienie

Hejka

ale dzisiaj malo napisalyście hehe

Gosza jak czytalam Twoj plan dzialania to az ciarki ze strachu mnie przeszly ale zazdroszczę Ci tych 2 tygodni też juz chceeee

Cytat:
Napisane przez chocolate muffin Pokaż wiadomość

A gdzie się czeszesz ? u mnie kalendarz będzie dopiero w maju na zapisy, ale szefowa już mnie zapisała, żeby zaklepać termin

Dziewczyny tak czytam wasze rozterki n.t. godzin fryzjera, kosmetyczki...
Co powiecie o fryzjerze o 6.00 rano ? A ślub o 11.00 Bo chyba o 6.00 będę musiała być u fryzjera
oj chyba sie nie wyśpisz chociaż z tych emocji zadna z nas nie zmróży oka

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość

Potrzebuję kciuków - bardzo pilne i ważne... Nie chcę pisać, bo się boję, co wyjdzie i jak wyjdzie... Ale poranek i cały wtorek będą ważną lekcją w związku moim i TŻa... Dlatego nie mogę spać
mocne
Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
kciukasy sa

hej dziewczyny

a ja sie zawiodłam na rodzinie TŻ

w niedziele zadzwonila jego ciocia , ktora mieszka w USA ze jednak nie przyleca na wesele a wiedzieli juz ponad rok o nim i sami tak chcieli przyleciec
namawiali nas na szybsze wesele i co teraz, nawet nie przyleca

powody denne ' bo nie wiedza czy urlop bedzie, itp ;/

czyli odpada nam 9osób

nie rozumiem ich - kasy maja jak lodu - sami gadali ze bilety lotnicze nie sa dla nich problemem

a tu wielka dupa
buu.. to nie fajnie.. nielubie takich ludzi..

Cytat:
Napisane przez Agis88 Pokaż wiadomość

Ja znowu miałam owocny wypad do domku
1. Załatwiłam wystrój kościoła 450 zł z żywych kwiatów to jak na moje rejony taniocha, w dodatku Pani sprawia wrażenie osoby kompetentnej, zastanawiam sie czy nie zamówić u niej bukietu....
2. Załatwiłam makijażystkę! Strasznie sie z tego ciesze bo najpierw udałam sie do salonu bardzo polecanego w mojej okolicy i była to porażka... niestety zdjęcia mi sie skasowały ale naprawdę nie było co pokazywać, pani za góra 15 minut roboty wzięła 70 zl i: nie położyła mi żadnej bazy pomimo tego że strasznie się świece i jej o tym powiedziałam, puder dala mi za ciemny chyba nawet o 2 odcienie a kredka po 3 minutach spłynęła mi do kącika oka... Na szczęście zgadałam się ze znajoma której koleżanka jest wizażystką i tu była już rewelka, spotkałyśmy sie razem u tej koleżanki i za jeden wieczór zrobiła mi 3 różne wersje z których wybrałyśmy najlepszą
3. Odebrałam już balonowe drzewko - księgę gości, teraz brakuje mi tylko ramy, dostalam kolejną cześć zawieszek i zamówiłam do nich wstążkę i zamówiłam kilka projektów zaproszeń
Niestety jestem juz w Lbn i musze ostro wziąć się za produkcje pracy mgr także w miedzy czasie będę Was podczytywać miłego dnia!!!!!!
za zalatwione sprawy a z ta makijażystką to żal ze też są jeszcze takie co sie biorą za coś czego nie umieją

Cytat:
dla wszystkich potrzebujących

dziewczyny podobają się Wam te buciki
http://moda.allegro.pl/nowosc-slubne...204934352.html

http://moda.allegro.pl/marco-tozzi-s...222178016.html
pierwsze mi sie podobają

Cytat:
Napisane przez Agis88 Pokaż wiadomość

Ja kupowałam taki http://allegro.pl/lilly-rose-welon-6...092378829.html i był super ale ostatecznie sprzedaje go bo na tiulu sukni sa takie błyszczące refleksy a na welonie nie i razi mnie to trochę....
a masz bialy?

Cytat:
Przykro mi. Co innego jakby nie zapewniali, że przyjadą.
A tak swoją drogą odmówiło Ci 90 osób to ile masz ogólnie zaproszonych gości??
chyba o 9 osob chodzilo

Cytat:
swietne

Cytat:
Hej piękne moje!!

pomóżcie mi pliissss!!!

Jak Wam sie podoba??

Cytat:
ja kupowalam te - czerwone http://allegro.pl/konfetti-platki-st...028585888.html
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 16:03   #2126
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
ewuszkaaa świetne kompendium informacji
Dziękuję
Niusia - wrzuć proszę na główną

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 16:03   #2127
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chciałam po wyjściu z kościoła, ale nie wiem czy się ksiądz na takie coś zgadza. Zapytamy jak będziemy protokół spisywać. Jakby nie pozwolił to też na sali odpalimy ja mam mieszankę 2x fioletowe płatki róż i 1x kremowe płatki. Myślę, że fajnie wyjdzie.
U nas na szczęście nie ma problemu pod kościołem

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2012-03-27 o 16:05
Stary 2012-03-27, 16:03   #2128
omosia
Raczkowanie

W końcu kupiłam 50cm, ale jakieś grubsze. Pisze, że przez to, że są grubsze mieści się tyle płatków co w tubie 80cm.
A kolor białe serduszka i czerwone płatki róż
Szczerze mówiąc nie wiedziałam, że to takie drogie gówienko
Stary 2012-03-27, 16:08   #2129
__Paulinka__
Zakorzenienie

ewuszka super zestawienie papierkowych informacji juz tyle zamieszania bylo z tego powodu, każdej sie to miesza i super, ze jest wkoncu napisane wszystko w jednym poscie
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 16:14   #2130
misiak17
Wtajemniczenie

Witam znowu

Gosza świetne zestawienie rzeczy. Też bym takie chciała zrobić ale nie dam rady chyba.A tak się zapytam bo nie wiem jak Twoja sukienka? Wrzucałaś zdjęcia jakieś?

Dziś zaliczyłam 1 spowiedź przedślubną

Rok 2016 będzie lepszy, musi być lepszy

1.12.2014
21.03.2015
14.06.2015
07.2018 cp usunięty lewy jajowód
12.2018 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny
misiak17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości