|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI
|
|
|
|
#2102 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w końcu nie zamówiłam np. rożka i już żałuję. Cytat:
|
||
|
|
|
#2103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już mam nawet takie na 12 miesięcy
|
|
|
|
|
#2104 |
|
Zakorzenienie
|
Olcia ale doslownie masz juz wszystko wszystko?
O JAA CIE JA JESZCZE TYLE RZECZY NIE MAM |
|
|
|
#2105 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Temat-rzeka, prawie nie do ogarnięcia W dodatku nie do wyczerpania (chyba że zapasów finansowych tudzież miejsca w mieszkaniu )
|
||
|
|
|
#2107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mamy kilka w piwnicy schowanych.Zamiast spać, to ja na kompie A jutro do lekarza ![]() http://allegro.pl/lampka-ze-sciemnia...365248934.html taka lampka by mi się przydała do karmienia
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
heeeeeej
ja od 6 nie spie wiecie co?? \miałam ostatni listek luteiny i gfo nie znalazłam ktos musial go przezprzypadek wyrzucic!!!!!! i nie wsadzilam luteiny wczoraj an noc idzis tez ![]() mam nadzze nie zaszkodze tym..... W PIATEK PRAWDOPODOBNIE MIALAM ITAK ODSTAWIAC, ZAPYTAM SIE GINA CZY JUZ MAM ODSTAWIC CZY MAM BRAC KILKA DNI TO MI WYPISZE RECCEPTE I JAK WROCETO RANNĄ DAWKE WEZME ![]() cała noc mi sie snilo z emnie op.erd.ala za tą luteine na wizycie :drzi-strach: a ja mam twardy brzuch ![]() za poltorej godz wychodze na wizyte
|
#2109 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Wczoraj koło południa zlapały mnie skurcze, brzuch ciągle twardy i było mi strasznie nie dobrze. Masakra nie wiedziałam co robic z Zosia (prawie 1,5 h włączalam jej elmo ) Dobrez ze Tż mógł wyjsc wczesniejPotem od 3 do 8 spałam Teraz jeszcze troche mi nie dobrze nie wiem co to jest W razie w dalismy malą do żłobka , zobacze jak to pójdzie dalejCytat:
![]() Cytat:
Wiecej sie zawsze odenerwowalam na tego ginka niż uspokoilam że jest z dzidzią okPaula gratuluje 33 ![]() Cytat:
Rozumie ze mają problem z jednym zwolnieenim ale pozostałe przeciez były ok to za reszte powinnaś normalnie dostac zasiłek
|
|||
|
|
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czy Wam dam znac co i jak poginie,jak cos tp bede na necie dopiero wieczorem bo przyjezdzaja robic podloge i dokanczac pokoja kabel od neta idzie w tym pokoju wlasnie.
dzisleje deszcz masakra,a ja kawałek mam do tego lekarza,a auto tz zabrał do pracy zapomnialam nasikac w pojemniczek nie bedzie swierzego wyniku z moczu, pewnie skieruje mnie na nowy..Wstawac śpiochy!!!
|
#2111 |
|
Zadomowienie
|
Ja właśnie piję kawusie
ledwo was nadrobiłam wieczorem jesteście bardziej aktywne
|
|
|
|
#2112 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Jej, ale mi się spać chce... Znów pół nocy nie spałam. Brzuch mi twardniał jak cholera Musiałam wstać, zjeść kilka wafli ryżowych i wziąć nospę i magnez. Pomogło, ale jakoś nieswojo się czuję I znów mam dziś biegunkę Postanowiłam odstawić Furagin, bo doszłam do wniosku, że źle się czuję od dnia, kiedy zaczęłam go stosować. Będę sobie brać tylko Femisept Uro![]() Za chwilę muszę się zbierać do dentysty... Boziu jak mi się nie chce.. No i musimy pojechać do Krakowa po ten wózek i kilka drobiazgów dla Małego, bo coś mi mówi, że trzeba kupić najpotrzebniejsze rzeczy w razie "w" ![]() Cytat:
![]() Dzięki Prince trzymam kciuki za wizytę ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
Dzięki ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- To faktycznie maleństwo ![]() Cytat:
Dobra, spadam się ubierać, bo zaraz małż będzie krzyczał, że jeszcze nie jestem gotowa do wyjazdu
|
|
#2113 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ja się nie wyspała, TŻ wparowął o 6.30 do pokoju i pytał czy go wołałam chyba już jest bardzo czujny![]() znów mi psyryknęlo w brzuchu, mam nadzieję, że u małego wszytsko dobrze ![]() zimno jest tak, że uznalam, że trzeba kupic grzejnik elektrycnzy jakby w było tak zimno latem, bo kaloryfery nie grzeją do października u nas. Pumas kciuki za wizyte ![]() Ja zastanawiam się co jeszcze możnaby kupić malemu ![]()
|
|
|
|
#2114 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Ale u nas leje, okropna pogoda ![]() Trzymam mocno za wszystkie dzisiejsze wizytyJa mam gina jutro, ciekawe co tam nowego mi powie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() No masakra... Do tego dochodzi to, że musiałam poprawiać papier z informacją o numerze konta (zgadnijcie przez kogo?), a ZUS ma ponad 30 dni na wypłatę zasiłku ale licząc od dnia, kiedy dotrą do nich wszystkie prawidłowo wypełnione dokumenty. Więc sobie poczekam. I też nie jestem pewna jak to jest, jak z pierwszym zwolnieniem coś było nie tak, to mimo to resztę powinni płacić normalnie zanim się poprawi to pierwsze zwolnienie ![]() Cytat:
|
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
28tc
dziś wizyta u gin dowiem się ile mały mierzy i waży
|
#2116 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
Hey, Ja już po śniadanku - kanapeczki z pasztetem i kiszonym ogórkiem
![]() Dobra , lecę nadrabiać... aa no i dzisiaj zaczynamy 38 tc
|
|
|
|
#2118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciąża donoszona i teraz będziemy czekały codziennie na wieści jak na szpilkach
|
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
sorki że będę tak w częściach odpisywać ale później zapomnę
![]() Co do ustępowania miejsc mi się jeszcze nie zdarzyło.. aleee jak byłam tydz temu u gina , a tam tylko 4 miejsca siedzące no i 4 zajęte, 1 babka w ciąży reszta nie. No i która mi ustąpiła ? Ta w ciąży.. ona może w 5mc była a ja z tym wielkim brzuchem.. ale wiecie.. żal normalnie na tych ludzi - totalna znieczulica... ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- U mnie 100% biorytmu fizycznego przypada na 28 czerwca
|
|
|
|
#2120 | |
|
Zadomowienie
|
gratulacje
Cytat:
|
|
|
|
|
#2121 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
ja też dziś nie wyspana, w środku nocy załączył nam się alarm w garażu, mąż pobiegł sprawdzać co się stało a ja cała zesrana schowałam się pod kołdrę ![]() prince pokazuj nam efekty remontu koniecznie,już się nie mogę doczekać a z tą lutką pewnie już nie będzie Ci gin kazał braćIrmusia trzymam kciuki za zakupki, jak kupicie wózek koniecznie się pochwal ![]() coś ostatnio słabiej nam idzie pisanie, Soleilka chyba chce baty ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- nadalka Ty już donoszona o kurczeeee,gratki
|
|
|
|
#2122 |
|
Zakorzenienie
|
Nadalka ciekawe czy rozpakujesz sie jeszcze w tej części
|
|
|
|
#2123 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj wcale nie spałam. Cytat:
![]() Byłam na badaniu krwi i przed wejściem do gabinetu pacjentów rejestrowała chyba sekretarka przychodni. Pani poprosiła mnie o dowód ubezpieczenia i poinformowała, że gin, który je wystawił już nie pracuje i że "jeszcze dzisiaj zrobimy, ale musi pani szukać innego lekarza". Odpowiedziałam, że jestem pacjentką innego, a za tym wcale nie tęsknię. Pani była bardzo zdziwiona, bo przecież on taki miły... Nie wiem, czym on tak czarował personel przychodni, bo pacjentki chyba szybko wyrobiły sobie o nim zdanie podobne do mojego. Nie wnikałam, co miała na myśli mówiąc "jeszcze dzisiaj zrobimy". Skierowanie zostało wystawione w tej przychodni jak jeszcze pracował i badania robię przed ustalonym przez niego kolejnym terminem wizyty. Za to pobrania dzisiaj prawie nie czułam, W drodze powrotnej kupiłam sobie kapuśniaki , jabłecznik, truskawki i lody grycan piernikowe. Lubię smak piernika, ale te lody są dla mnie stanowczo za słodkie. Kapuśniaki i truskawki są pyszne.---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
Napisz, co powiedział. |
|||
|
|
|
#2124 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najwyżej będę z jednej strony odwiązywać ten ochraniacz i zaginać, żeby widzieć Małą
|
|
#2125 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
![]() kurcze, ja mam 28tc a ja tu widzę że niektóre wnet będą rozpakowane
|
#2126 |
|
Zakorzenienie
|
No to tak, wyprawkę mam całą skompletowaną, torbę do szpitala spakowaną, plan porodu już nawet spisany, no i co ja teraz będę robić?
|
#2127 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Pumcia Prince za wasze wizyty!!!Kochane wczoraj byłam tak rozgoryczona po wizycie że aż sie popłakałam,dziękuje Wam za wszystkie komentarze i słowa otuchy.Mój gin był wporządku do połowy ciąży póżniej okazało się że jest nastawionym na kase zdzieraczem i tyle wiadomo końcówka ciąży to gina nie zmienie a on może z nas zdzierać bo widzi że chuchamy i dmuchamy pierwsze dziecko i wogóle,doktorek nie ma serca za grosz od początku miałam wizyty co dwa tyg. ok byłam pod stałą kontrolą ale teraz wizyty co tydzień które trwają 7min?! przecież wiadomo że jakby coś się działo to odrazu przyjeżdżam albo dzwonie do niego.No nic pozostaje mi nie myśleć o tym i cieszyć się że to już końcówka z z następną dzidzią jeżeli będzie nam dane napewno wybiore innego gina.Przepraszam że Wam smędze Cytat:
![]() Cytat:
trzymam kciuki za wizytę i gratuluje ![]() Cytat:
gratulacje ,no teraz czekamy na pierwsze rozwiązanie![]() Cytat:
a my z Miłoszemzaczynamy dzisiaj 37 t.c ![]() stawiam sernik i koktajl owocowy
|
||||
|
|
|
#2128 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2129 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() wątpię ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uszyłam pledzik pod pupe małemu, nic szczególnego, bo sie uczę, ale sie narobiłam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:36.

zastanawiam się jeszcze co by mi się przydało

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
A jutro do lekarza 

) Dobrez ze Tż mógł wyjsc wczesniej
W razie w dalismy malą do żłobka , zobacze jak to pójdzie dalej
zapomniałam zapytać o wypis a doktorek sam nie raczył pamiętać,nic konkretnego się nie dowiedziałam tylko tyle że 10tego ściągamy krążek i zmniejszamy dawke fenka.Badanie bolało mnie jak jasna cholera

nie bedzie swierzego wyniku z moczu, pewnie skieruje mnie na nowy..

Ale u nas leje, okropna pogoda 

, jabłecznik, truskawki