|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 |
Zadomowienie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Taka pogoda to i nic się nie chce robić...
Czekam z utęsknieniem na wiosnę. U mnie planowany@ dopiero na 9.04. więc jeszcze hen hen daleko. Testy owulacyjne nadal negatywne :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2102 |
Zadomowienie
|
hehe, dziewczęta, u nas pod wrocławiem już wcale nie ma śniegu (chociaz moj maz dzisiaj rano wyruszyl na pola pomiedzy wioskami zeby porobic troche zdjec i tam jest bialutko rzeczywiscie), jest zimne powietrze, ale w słońcu dosyć przyjemnie i czuc wiosne, dlatego też wtargnęliśmy do ogrodu
![]() a dyzur mam w swieta bo pracuje w portalu internetowym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2103 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja na razie @ mam, więc nie mogę zacząć porządków świątecznych w rozporeczku u TŻ ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- A jak długie masz cykle?? Edytowane przez justiii87 Czas edycji: 2013-03-24 o 21:15 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2105 | |
Zakorzenienie
|
Gegee - a gdzie się wybieracie w czerwcu? Ja na razie czekam na urlop i jedziemy do domu, a w czerwcu na prawdziwy wypoczynek
![]() Cytat:
O kurcze to dziś palmowa była? a ja spędziłam cały dzień w pracy, a w święta mam "aż" jeden dzień wolnego.... Eleo - fajowo wyglądają takie domy obrośnięte bluszczem, tutaj widziałam już kilka takich, ale z drugiej strony pewnie też zatrzymują wilgoć w ścianach... Ja powinnam dostać @ za 3 dni, ale chyba będzie dzisiaj, bo widzę jej pierwsze oznaki... najlepsze, że zawsze miałam bardzo regularnie, no cóż... pewnie 3 cykl zakończony, więc będę korzystać z 4-tego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2106 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Z @ wiem , że przesadziłam. Nasiałam paniki ![]() ![]() Ja w sobotę idę na wesele przyjaciół, gdzie panna młoda jest w 7 miesiącu. Wszędzie kobiety w ciąży widać, a podobno dzieci się nie rodzą. Przez te ciężarne zaczynam odczuwać presję ![]() Cytat:
![]() Chyba też poproszę gina o ten kwas foliowy. Co mam przepłacać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2107 | ||||
Rozeznanie
|
Witam Was wszystkie
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() No to może maluj te jajka i bierz się za działania ![]() ![]() ![]() Cytat:
Dziękuję ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do wyjazdu, to tak wstępnie myślimy o Sycylii albo Turcji. Ale pewnie i tak pojedziemy tam, gdzie akurat będzie jakaś fajna oferta ![]() ![]() ![]() Ja coś czuję, że ten cykl też już zmarnowany. Piersi mam obrzmiałe, pryszczole wyszły na twarzy i w brzuchu zaczyna mnie kłuć i ciągnąć, tak więc spodziewam się jednak @....
![]() ![]() |
![]() |
#2108 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Paszport wyrobili mi w 2 tyg, ale robiłam to jeszcze przed sezonem, więc warto teraz się wybrać i wyrobić, a nie będziesz długo czekała ![]() Chorwacja tez piękny kraj, plaże, wysepki ![]() ![]() Ja wczoraj tez oglądałam oferty wakacyjne. Najpierw szukałam czegoś w Greckich wyspach i na 90% jesteśmy an nie zdecydowani, a Kreta najbardziej mnie kręci, ale w oko właśnie rzuciła też mi się Sycylia ![]() ![]() Teraz czas pomyśleć o majówce ![]() ![]() ![]() A tak po za tym to jestem chora ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2109 | |||||
Zakorzenienie
|
Witam się ja i ptaszki za oknem które mi spać nie dają
![]() Cytat:
Świetny ten dom ale tylko z zewnątrz już sobie wyobrażam jak w środku jest zimno i ciemno brrr ale na płocie jak pisze Justii sama bym taki chciała zeby mi baby co neidziele nie zaglądały bo przechodzą koło mnie idąc do kościoła ![]() Cytat:
![]() A zamiast wiórów to niech kurczaki lecą ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
W wielka sobotę robią wesele? Dziwny termin jak dla mnie no i 7 miesiąc to już młodej może być ciężko. Chociaż przyszła szwagierka mojej świadkowej jak świadkowie postanowili się pobrać w sierpniu tego roku to najpierw wpadła i termin ma chyba na lipiec a jak zobaczyła że przyjaciółka się nie przejęła to stwierdziła że w wrześniu oni się będą pobierać ![]() Cytat:
![]() Fajnie masz z tym świątecznym wjazdem. A co do dalszej podróży to moja mama była w Turcji i bardzo miło wspomina ale mnie chyba bardziej Sycylia by ciągnęła. Paszport tylko złóż jak najszybciej bo teraz nie ma kolejek i krótko się czekać. Chociaż ja kilka lat temu 2 dni przed wylotem do Tunezji zorientowałam się ze zgubiłam rok wcześniej paszport i stałam jak ta sierota zaryczana pod drzwiami babki żeby tylko w ciągu kilku godzin mi nowy wyrobiła ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, oni biorą ten ślub w sobotę po świętach ![]() ![]() ![]() ![]() Jaaa... ale wam zazdroszczę tych wakacji za granicą. My jeździmy pod namioty latem, ale powiem wam ,że to bardzo ekscytujące bo wsiadamy w samochód i jedziemy przed siebie. Spędzamy noc tu potem tam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2111 |
Zakorzenienie
|
Gegee - no kierunki fajne, mi się wszędzie podoba i Włochy fajne i Chorwacja. W samej Turcji nie byłam, ale byłam po tureckiej stronie Cypru, widziałam mnóstwo zdjęć i przeważnie ludzie zadowoleni,bo widoki cudne, choć znajomi byli w podróży poślubnej i powiedzieli, że nigdy więcej i jeszcze jednej znajomej też się nie podobało, więc pewnie zależy co kto lubi.
Jeśli będziesz wymieniać paszport i masz np ważny jeszcze na kilka lat to zapłacisz mniej. Pradip - no w sumie nadal @ jeszcze nie dostałam... lekkie brudzenie i tyle, ale ma jeszcze 2 dni. Jak kiedyś miałam wszystko regularne i jak w zegarku, to teraz chyba nie mogę tak powiedzieć, wiele dziwnych rzeczy mi się przytrafia ![]() ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Kozie mleko - Polska też ciekawa, my jak mamy czas to jeździmy sobie po IE. Ja szczerze dałabym im kasę, bo to zawsze się młodym przydaje. |
![]() ![]() |
![]() |
#2112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2113 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- dla młodych najlepsza jest kasa na prezent ślubny wtedy zawsze sami najlpiej wiedza czego im potrzeba, a jak chcecie coś kupic to może podpytajcie. My dostaliśmy np, komplet talerzy ale na 6 osób 18 elementów bardzo mi sie podobają i wiecie co przez przypadek znalazłam w sklepie identyczne i sobie kupiliśmy i teraz mamy na 12 tak jak chciałam, a tak naprawdę to młodym na start jeste wszystko potrzebne tylko najgorsze jakby prezenty miały się powtarzac. mnie coś wczoraj zaczęło rozkładac, gardło mnie boli i chyba miałam w nocy stan podgorączkowy ale już jeste lepiej, tżcik w pracy do 22 także mam czas dla siebei, chyba posprzątam sobie w ciuchach ![]()
![]() |
#2114 |
Zakorzenienie
|
Madziusia - więcej przyjemności dla nas hhahah
![]() ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Kozie mleko - więc w takim razie kupcie mikser albo może jakiś parowar bo rzecz przydatna w każdym domu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2115 | |||||
Rozeznanie
|
Ja już w domku. I zabieram się za czytanie książki - właśnie kurier mi ją przyniósł
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A na majówkę też planujemy nad Bałtyk się udać. Mam tylko nadzieję, że pogoda będzie zachęcać do wyjazdu. Jak by miało być deszczowo i zimno to trochę szkoda kasy. Zdrówka życzę ![]() Cytat:
![]() Ładnie wybłagałaś paszport ![]() ![]() Cytat:
![]() Na Cyprze byłam w zeszłym roku, ale na greckiej części. Bardzo nam się podobało ![]() ![]() Malgos - jak jeszcze @ się nie rozkręciła, to moze jednak ![]() Cytat:
![]() Mój też dzisiaj późno z pracy wróci. A mnie akurat udało się wcześniej... no cóż, trzeba cieszyć się z czasu tylko dla siebie ![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanawiam się nad porządną pościelą czy wielkimi grubymi ręcznikami (z wyhaftowaną datą ślubu) , bo nawet jak się z kimś zdubluje to nie będzie problemu. Co myślicie? Madziusia może to marne pocieszenie ale mi też w tym tygodniu zacznie się już 7 cs ![]() Malgos trzymam kciuki za brak @ i dziękuję za wszystkie sugestie w sprawie nieszczęsnego prezentu ![]() Gegee co czytasz? Fajne? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2117 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Z pościelą trzeba tylko pamiętać, że w Ikei mają swój własny rozmiar poszewek i samych kołder. Tak więc jeżeli ktoś ma kołdrę z Ikei to żadna inna standardowa pościel nie będzie pasować, no i na odwrót ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2118 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, ja już w domu od piątku po południu.
Jak wróciłam, to musiałam ogarnąć bałagan, który sam się zrobił podczas mojej nieobecności. Dziś w pracy zadziwiająco nie miałam sterty papierów na biurku, chyba naprawdę mnie tam lubią ![]() Dziś dopiero odebrałam wypis ze szpitala. Na część badań jeszcze czekam, bo zostały wysłane gdzieś do Trójmiasta i mają być za 2-3 tygodnie, nie wiem czy to dobrze, czy oznacza coś złego. Ogólnie miałam zrobione: - morfologia (WBC, RBC, HGB, HCT, PLT, MCV, MCH, MCHC) wszystko w normie, żelazo delikatnie poniżej normy, ale taka moja przypadłość, - glukoza (na czczo i po obciążeniu 1h i 2h) wszystko mam na granicy, a nawet delikatnie powyżej normy ![]() - TSH, FT4, FT3 (według podanych norm jest ok), - prolaktyna, ehh.. tutaj podali w jakichś dziwnych jednostkach, więc może ktoś mi pomoże zinterpretować (podobno trzeba to podzielić przez 20, żeby wyszło na jednostkę ng): na czczo 165,1 ulU/ml, po obciążeniu 1 tab. Metoclopramidem po 1h 3798 ulU/ml i to jest chyba stanowczo za dużo ![]() - FSH 5,22 mlU/ml (normy: faza folikularna 3,5-12,5, faza owulacyjna 4,7-21,5, faza lutealna 1,7-7,7). Jeśli któraś z Was miała robione te badania i może mi pomóc w interpretacji, to będę wdzięczna. Do mojego gina idę dopiero, jak dostanę pozostałe wyniki, czyli minimum za 2 tygodnie (tak mam na wypisie, ale się zastanawiam czy nie iść szybciej). Obawiam się o tą prolaktynę, bo czytałam, że po obciążeniu powinna wzrosnąć 5, ewentualnie 6-krotnie. Pomóżcie, jeśli możecie. I tak, jak się spodziewałam, w pracy już wszyscy się domyślili, że się staramy o dziecko. Wiem, że przestępstwa nie popełniam ![]() ![]() A mąż jutro śmiga na badanie, jedzie jednak do Trójmiasta, do kliniki leczenia bezpłodności. Może i lepiej, bo przynajmniej się znają na rzeczy ![]() Ależ się rozpisałam, masakra, uff ![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- PS: Jeśli chcecie, żebym podała normy dla tych wszystkich badań, to dajcie znać, trochę będzie pisania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2119 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
a może wcale się nie zacznie?? ![]() ,mnie już zaczyna to męczyc chciałabym już teraz i o a nie czekac tyle, jak zaczęłam w tamtym cyklu brac bromek to też bym chciał żeby już zadziałąl i zebym cieszyła się z II, ile to jeszcze potrewa. Plamienia nadal mam, niby bromek miał minnymi na to pomóc, na innym wątku dziewczyny mi piszą że plamienia takie wynikają z niskiego progesteronu, ale ja go badałam i jest w mormie ![]() co do prezentów to pościel też fajna, ale są różne rozmiary, duże ręczniki też dostaliśmy z wyhaftowanymi imionami i datą ślubu ![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2120 |
Zakorzenienie
|
Gegee - a nie chcesz sama wybrać się na wycieczkę na Sycylię? wolisz z biura? Jak byłam we Włoszech u znajomej, to mówiła, żeby na Sycylii bardzo się pilnować bo bardzo niebezpiecznie i nie pozwoliła nam samym jechać
![]() ja na greckiej stronie Cypru mieszkałam i uwielbiam ten kraj ![]() Shamanka - no ja niestety się nie orientuję w tych wynikach więc nie pomogę... Koziemleko - ręczniki też fajny prezent, bo rzeczywiście ich nigdy za wiele. |
![]() ![]() |
![]() |
#2121 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Więc podam Wam normy tych wszystkich badań, mam nadzieję, że się komuś przyda: morfologia http://pl.wikipedia.org/wiki/Morfologia_krwi Nie podali mi, więc korzystałam ze skarbnicy wiedzy ![]() Glukoza - na czczo do 100 mg%, z obiążeniem: po podaniu 75g glukozy (czyli dwie szklanki bardzo mocno słodkiej wody z cukrem wypite w ciągu 2-3 minut) - po 1 h do 140mg% - po 2h do 200mg% Hormony tarczycy TSH 0,27-4,2 uU/ml FT4 12-22 uU/ml FT3 3,1-6,8 uU/ml Prolaktyna 83-622 ulU/ml (na czczo) FSH faza folikularna 3,5-12,5 mIU/ml faza owulacyjna 4,7-21,5 mIU/ml faza lutealna 1,7-7,7 mIU/ml ciąża: I trym. 189-4051, II trym. 953-5636, III trym. 1107-7390 ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
![]() Ja tam jeśli chodzi o wycieczki, to chyba wolę z biura, tzn. hotel, jedzenie, organizowanie dodatkowych wycieczek. Ja jestem leniuch, na wakacjach raczej wolę leżeć na plaży, opalać się i sączyć drinki z palemką niż zwiedzać przesadznie. Koziemleko moim zdaniem ręczniki jak najbardziej na tak. Tutaj mają fajne zestawy http://www.mydla.pl/pl/products/goto...e/?page=4<=1 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2122 |
Zakorzenienie
|
Shamanka - no właśnie ja ostatnio też zdecydowałam się, że przejdę na dietkę i wybierając rodzaj zdecydowałam się na taką, która bierze pod uwagę indeks glikemiczny produktów. Jednak jestem w grupie ryzyka, bo dziadek miał (starczą, ale była), cioci ujawniła się cukrzyca ciążowa, którą wiadomo ma do teraz, a kuzynka dostała jak miała 13 miesięcy i męczy się już z nią 15 lat bidulka
Ja tam lubię sama organizować/wyszukiwać bo często jest tak taniej, a poza tym ja nie lubię być ograniczona posiłkami w hotelu itd, ale wiadomo każdy ma swój sposób spędzania wakacji Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2013-03-25 o 19:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#2123 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2124 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
A co do Wakacji to nie ważne gdzie ważne że razem ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() 7 to szczęśliwa liczba, więc może dla Was będzie to szczęśliwy cykl ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2125 |
Zakorzenienie
|
Shamanka - ja za leniwa jestem, więc odchudzam się z vitalią,
A w ogóle to moja praca mgr i praca licencjacka były na temat cukrzycy ![]() Justii - święte słowa, najważniejsze, że z tż-tem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2126 |
Zadomowienie
|
justiii87, jak roślinki wypuszcza liscie (dziewczyny, spokojnie, to juz lada chwila, u mnie juz widac wiosne chociaz zimno cholernie - pradip, dziekuje za warszawski snieg, ale sie obejde
![]() ![]() gegee, pracuje w biurze we wro, ale w weekendy pracujemy zdalnie, bo dluzej ale mniej intensywnie ![]() ![]() shamanka, ja sie nie wypowiadam na temat wynikow bo z kazda ☠☠☠☠☠☠☠a lece tu do dziewczyn, nie mam do tego glowy :/ dziewczyny, a ktora z was tu ostatnio pisala ze leczy grzybice? co do prezentu slubnego to u nas bylo tak: u mojej siostry "zamowilismy" robot kuchenny, wszyscy pozostali przyniesli pieniadze i... reczniki ![]() Malgos, jak ci idzie z vitalia ![]() Edytowane przez Eleo765 Czas edycji: 2013-03-25 o 20:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#2127 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() jaki tytuł tej książeczki? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Gegee - podaj nazwę hotelu w którym byliście w Thasos ![]() ![]() Edytowane przez justiii87 Czas edycji: 2013-03-25 o 20:15 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2128 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() potwierdzam wszystko lepsze od kwiatów, my akurat cchcieliśmy wino lub czekoladki, ale takie coś o czym piszesz to dodatkowa pamiątka, kwiatów na drugi dzień już nie ma i nawet cie nie interesuja.
![]() |
#2129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mnie cycochy tez bolą przed @ i to strasznie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2130 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ciężko powiedzieć, jakie mam cykle bo zupełnie mi się rozregulował odkąd się staramy. Pierwszy miesiąc był jeszcze w miarę bo 29 dni, drugi 34 dni, no i teraz jestem w 16 dc i pewnie ten cykl też będzie dłuższy. Cytat:
Chociaż wolałabym już żeby się skracały niż wydłużały ![]() My na ślubie zbieraliśmy karmę dla psów ze schroniska - zamiast kwiatów oczywiście i zebraliśmy całkiem sporo. No ale u mnie to w ogóle inna opcja nie wchodziła w grę. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.