Plotkowy - sklepy dziecięce - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda > Moda - Wspólne Zakupy

Notka

Moda - Wspólne Zakupy Wspólne Zakupy, wspólne zamówienia obuwia, odzieży i dodatków z polskich oraz zagranicznych hurtowni i sklepów. Tutaj również kupisz i sprzedasz rzeczy ze Zbiorowych zamówień.

Narzędzia
Stary 2013-08-18, 22:34   #2101
ollka1994
Rozeznanie

Odp: Plotkowy - sklepy dziecięce

Polecam wszystkim kombinezony zimowe z cartersa. Te ze spodniami na szelki i kurtka miałam tamtej zimy i był przeswietny

“Jedynie miłość rozumie tajemnice: innych obdarowywać i samemu przy tym stać się bogatym”
- Clemens von Brentano
ollka1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 22:42   #2102
201607211724
Konto usunięte

Dot.: Odp: Plotkowy - sklepy dziecięce

Cytat:
Napisane przez ollka1994 Pokaż wiadomość
Polecam wszystkim kombinezony zimowe z cartersa. Te ze spodniami na szelki i kurtka miałam tamtej zimy i był przeswietny
ja się właśnie zastanawiałam jakie są ollka a rozmiarowo jak Ci wypadał?

I jeszcze jedno pytanie, bo ja się kompletnie nie znam Waszym zdaniem, jak dziecko ma roczek to lepiej taki całościowy kombinezon czy właśnie portki i kurtka? W zeszłą zimę miał całościowy, ale malutki był wtedy..
201607211724 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 22:49   #2103
ollka1994
Rozeznanie

Odp: Dot.: Odp: Plotkowy - sklepy dziecięce

Cytat:
Napisane przez orenda Pokaż wiadomość

I jeszcze jedno pytanie, bo ja się kompletnie nie znam Waszym zdaniem, jak dziecko ma roczek to lepiej taki całościowy kombinezon czy właśnie portki i kurtka? W zeszłą zimę miał całościowy, ale malutki był wtedy..
Powiem Ci że w styczniu kończyła rok w grudniu był trochę za duży ale i tak w nim chodziła i był świetny. No ja miałam ten dwuczęściowy. w tym roku też ten fason zamawiam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

“Jedynie miłość rozumie tajemnice: innych obdarowywać i samemu przy tym stać się bogatym”
- Clemens von Brentano
Stary 2013-08-18, 22:50   #2104
figa84
Zakorzenienie

Cytat:

ile mam tyle opinii;-) ja wolałam portki + kurtka, bo jak wchodziłam na kilka chwil do sklepu a ciepło było to kurtka raz dwa rozpięta czy ściągnięta. Wiele mam za to mówi, że na śnieg łatwiej w takim całosciowym, ale ja już 3 zimy miałam Tchibo, gdzie kurtkę można spiąć z spodniami i też nie ma tego problemu. Ja jestem fanką właśnie Tchibo, bo są dopracowane, np. suwaki na nogawkach, żeby łatwiej było buty założyć i pod spodem materiał na gumce, żeby zaciągnąć na buta i śnieg się pod spód nie dostał, materiał zasłaniający zamek na rzepy itp.
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 23:06   #2105
ollka1994
Rozeznanie

I powiem Ci że jak już się zima kończyła to nie zawsze zakładalam jej spodnie czasem sama kurtke

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Te z cartersa też mała gumki przy nogach i rękach żeby się śnieg nie sypał

- Clemens von Brentano
Stary 2013-08-18, 23:20   #2106
Aalicia24
Zakorzenienie

Cytat:

moim zdaniem lepiej osobno, bo nie zawsze nosi i jedno i drugie, a kurtkę samą też często ubierzesz
właśnie tez nie wiem jak carters rozmiarowo by mi wypadał, bo Mała w grudniu kończy 4 i część rzeczy będzie nosić na 4 a część na 5 już nawet
Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
ile mam tyle opinii;-) ja wolałam portki + kurtka, bo jak wchodziłam na kilka chwil do sklepu a ciepło było to kurtka raz dwa rozpięta czy ściągnięta. Wiele mam za to mówi, że na śnieg łatwiej w takim całosciowym, ale ja już 3 zimy miałam Tchibo, gdzie kurtkę można spiąć z spodniami i też nie ma tego problemu. Ja jestem fanką właśnie Tchibo, bo są dopracowane, np. suwaki na nogawkach, żeby łatwiej było buty założyć i pod spodem materiał na gumce, żeby zaciągnąć na buta i śnieg się pod spód nie dostał, materiał zasłaniający zamek na rzepy itp.
muszę się przyjrzeć tchibo, ja do tej pory miałam zawsze spodnie cocodrilo i zawsze byłam mega zadowolona, a kurtki next/f&f/gap/old navy - i na tej z old navy się np. przejechałam strasznie, była ciężka do ubierania, brak osłonki na zamek, wąski erękawy, pod które ciężko włożyć rękawiczki narciarskie.
Teraz już mi Mala właśnie wyrosła z rozmiarówki cocodrillo co do spodni na szelki, bo mają tylko do 9, a od 104 to spodnie do pasa i muszę się rozejrzeć za czymś innym właśnie nad cartersa się samymi spodniami zastanawiam też.

tak samo nie wiem jakie Małej brać bluzy czy jeszcze 4t, które w większości są teraz ok - ale jak skoczy rozmiarowo to rękawy za moment będą krótkie, czy już na 5T.
http://www.gap.com/browse/product.do...&pid=571905022
Chcę Małej wziąć coś takiego, z tego co widzę, to za bardzo rękawów nie podwinę w tej bluzo-kurtce, ale gap ma chyba troszkę większą rozmiarówkę trochę od cartersa i tcp

Megaan zrobisz crazy8 i tcp też? tyle, że tam promo do dziś i trzeba poczekać pewnie na jakieś następne promocje

Edytowane przez Aalicia24
Czas edycji: 2013-08-18 o 23:24
Aalicia24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 23:28   #2107
ollka1994
Rozeznanie

Odp: Dot.: Odp: Plotkowy - sklepy dziecięce

Cytat:
Napisane przez Aalicia24 Pokaż wiadomość
moim zdaniem lepiej osobno, bo nie zawsze nosi i jedno i drugie, a kurtkę samą też często ubierzesz
właśnie tez nie wiem jak carters rozmiarowo by mi wypadał, bo Mała w grudniu kończy 4 i część rzeczy będzie nosić na 4 a część na 5 już nawet

muszę się przyjrzeć tchibo, ja do tej pory miałam zawsze spodnie cocodrilo i zawsze byłam mega zadowolona, a kurtki next/f&f/gap/old navy - i na tej z old navy się np. przejechałam strasznie, była ciężka do ubierania, brak osłonki na zamek, wąski erękawy, pod które ciężko włożyć rękawiczki narciarskie.
Teraz już mi Mala właśnie wyrosła z rozmiarówki cocodrillo co do spodni na szelki, bo mają tylko do 9, a od 104 to spodnie do pasa i muszę się rozejrzeć za czymś innym właśnie nad cartersa się samymi spodniami zastanawiam też.

tak samo nie wiem jakie Małej brać bluzy czy jeszcze 4t, które w większości są teraz ok - ale jak skoczy rozmiarowo to rękawy za moment będą krótkie, czy już na 5T.
http://www.gap.com/browse/product.do...&pid=571905022
Chcę Małej wziąć coś takiego, z tego co widzę, to za bardzo rękawów nie podwinę w tej bluzo-kurtce, ale gap ma chyba troszkę większą rozmiarówkę trochę od cartersa i tcp

Megaan zrobisz crazy8 i tcp też? tyle, że tam promo do dziś i trzeba poczekać pewnie na jakieś następne promocje
Powiem Ci że mam podobną kurtke z oldnavy rękawy są długie ale generalnie fason dopasowany ale mi pasuje bo mała jest drobna. Na jesień w sam raz

- Clemens von Brentano
Stary 2013-08-18, 23:30   #2108
Aalicia24
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Plotkowy - sklepy dziecięce

Cytat:
Powiem Ci że mam podobną kurtke z oldnavy rękawy są długie ale generalnie fason dopasowany ale mi pasuje bo mała jest drobna. Na jesień w sam raz

moja też jest szczupła, więc jak wezmę 5t to pewnie będzie na niej jeszcze wisieć świetne te kurteczki są

Stary 2013-08-18, 23:34   #2109
ollka1994
Rozeznanie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Plotkowy - sklepy dziecięce

Cytat:
moja też jest szczupła, więc jak wezmę 5t to pewnie będzie na niej jeszcze wisieć świetne te kurteczki są
No i fajne jest to że krótkie strasznie nie są więc nic nie będzie jej wychodzić

- Clemens von Brentano
Stary 2013-08-18, 23:40   #2110
nugat
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Plotkowy - sklepy dziecięce

Cytat:
Powiem Ci że w styczniu kończyła rok w grudniu był trochę za duży ale i tak w nim chodziła i był świetny. No ja miałam ten dwuczęściowy. w tym roku też ten fason zamawiam

olka, a jaki rozmiar mialas w zeszlym roku? bo tez mi sie podobaja i zastanawiam sie jaki rozmiar wziąć
nugat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 23:44   #2111
ollka1994
Rozeznanie

12M

- Clemens von Brentano
Stary 2013-08-18, 23:57   #2112
nugat
Raczkowanie

Cytat:
12M

a masz go jeszcze? zmierzylabys mi jakie dlugie sa spodnie i kurtka?
Stary 2013-08-19, 00:06   #2113
ollka1994
Rozeznanie

Jasne tylko dopiero jutro koło 18-19 dam Ci znać

- Clemens von Brentano
Stary 2013-08-19, 00:16   #2114
Megaan
Zakorzenienie

Cytat:
Mogę zrobić

Muszę częściej zaglądać na ten wątek, bo dopiero teraz zauważyłam, że pisałaś o tych promocjach

Cytat:
Ola ile Twoja córka ma wzrostu? Ja też biorę ten kombinezon...a właściwie to chcę dwa i waham się nad rozmiarem

16.06.2012 moje 53 cm szczęścia

Megaan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 00:29   #2115
Aalicia24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Megaan Pokaż wiadomość
Mogę zrobić

Muszę częściej zaglądać na ten wątek, bo dopiero teraz zauważyłam, że pisałaś o tych promocjach

Ola ile Twoja córka ma wzrostu? Ja też biorę ten kombinezon...a właściwie to chcę dwa i waham się nad rozmiarem
Ja kurtki amerykańskie miałam zgodnie z wiekiem, raz kupiłam większą to była za duża i dopiero za rok dobra spodnie cartersowe - nie wiem jak ocieplane, ale zwykłe są długie i dość szerokie

co do promocji i tak byśmy nie dały rady zrobić - jedyne co to można liczyć, że jutro się nie skończą i jeszcze cen nie zmienią albo nowe będą jeszcze lepsze

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-19, 00:47   #2116
Megaan
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kurtki amerykańskie miałam zgodnie z wiekiem, raz kupiłam większą to była za duża i dopiero za rok dobra spodnie cartersowe - nie wiem jak ocieplane, ale zwykłe są długie i dość szerokie

co do promocji i tak byśmy nie dały rady zrobić - jedyne co to można liczyć, że jutro się nie skończą i jeszcze cen nie zmienią albo nowe będą jeszcze lepsze
Mam kilka rzeczy Cartersa na 18M i są dobre na moją Małą. Wyjątkiem są body...te mam na 12M. Z Gymboree rzeczy na 12-18 są już na styk. A moja córka ma 14M.
Pomyślałam, że wezmę kurtki na 24M, ale teraz waham się nad 18M

Stary 2013-08-19, 06:48   #2117
ollka1994
Rozeznanie

Faktycznie body są zawsze za duże i nosi rozmiar mniejsze z cartersa. Ale te w kompletach już są ok

- Clemens von Brentano
Stary 2013-08-19, 08:22   #2118
adzienka
Zakorzenienie

Cytat:
Faktycznie body są zawsze za duże i nosi rozmiar mniejsze z cartersa. Ale te w kompletach już są ok
.
Potwierdzam U nas było tak samo
Moja Mała w zeszłym roku miała spodnie narciarskie Cartersa i byłam mega zadowolona,ponieważ ona jest chudzinką i spodnie leżały idealnie. Jest z kwietnia więc z zimie jeszcze nie skończyła 3 lat a kupiłam jej spodnie na 3 latka i były dobre. Muszę wyjąć je z szafy i zobaczyć jak będą wyglądały w tym roku,chociaż będę chiała kupić większy rozmiar ale żałuję,że nie ma w kolorze czarnym

Moja Mała jak miała rok,to miała kombinezon jednoczęsciowy oraz kurtkę i spodnie wieć nie miałyśmy tego problemu. W zeszłym roku 2 kurtki i 2 pary spodni a w tym roku nie mam pomysłu co jej kupić Kurtkę czy płaszczy? Zastanawiam się nad tą kurtką z nexta ale jeszcze do końca nie jestem przekonana.
http://pl.nextdirect.com/pl/x522722s...ts%2F%40Page-2

I zastanawiam się nad takimi butami. Miałyście kiedyś coś podobnego?
http://pl.nextdirect.com/pl/x52748s1...1-PageSize-300

Polecacie je?

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Cytat:
Ja mojej trzylatce kupiłam kurtkę z old navy na 3 latka i miała trochę za krótkie rękawy a z gapa na 4 lata kurteczka jest za duża I jedna kurtka jest na sprzedaż a druga czeka aż Mała urośnie

Wiem,że spodnie jeansowe na podszewce z oshkosh są dosyć szerokie pomimo tego,że są na gumce i niestety nie mają żadnych gumek do regulacji.
adzienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 09:27   #2119
kasia0968
Rozeznanie

Dot.: Plotkowy - sklepy dziecięce

Dzisiaja na Gymboree pojawiła sie nowa kolekcja
kasia0968 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 09:49   #2120
Aalicia24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Megaan Pokaż wiadomość
Mam kilka rzeczy Cartersa na 18M i są dobre na moją Małą. Wyjątkiem są body...te mam na 12M. Z Gymboree rzeczy na 12-18 są już na styk. A moja córka ma 14M.
Pomyślałam, że wezmę kurtki na 24M, ale teraz waham się nad 18M
też bym miała dylemat, ale myślę, że jednak 24m - trochę szelkami spodnie wyregulujesz, nie wiem jak będzie z kurtką
Cytat:
Napisane przez adzienka Pokaż wiadomość
Potwierdzam U nas było tak samo
Moja Mała w zeszłym roku miała spodnie narciarskie Cartersa i byłam mega zadowolona,ponieważ ona jest chudzinką i spodnie leżały idealnie. Jest z kwietnia więc z zimie jeszcze nie skończyła 3 lat a kupiłam jej spodnie na 3 latka i były dobre. Muszę wyjąć je z szafy i zobaczyć jak będą wyglądały w tym roku,chociaż będę chiała kupić większy rozmiar ale żałuję,że nie ma w kolorze czarnym

Moja Mała jak miała rok,to miała kombinezon jednoczęsciowy oraz kurtkę i spodnie wieć nie miałyśmy tego problemu. W zeszłym roku 2 kurtki i 2 pary spodni a w tym roku nie mam pomysłu co jej kupić Kurtkę czy płaszczy? Zastanawiam się nad tą kurtką z nexta ale jeszcze do końca nie jestem przekonana.
http://pl.nextdirect.com/pl/x522722s...ts%2F%40Page-2

I zastanawiam się nad takimi butami. Miałyście kiedyś coś podobnego?
http://pl.nextdirect.com/pl/x52748s1...1-PageSize-300

Polecacie je?

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Ja mojej trzylatce kupiłam kurtkę z old navy na 3 latka i miała trochę za krótkie rękawy a z gapa na 4 lata kurteczka jest za duża I jedna kurtka jest na sprzedaż a druga czeka aż Mała urośnie

Wiem,że spodnie jeansowe na podszewce z oshkosh są dosyć szerokie pomimo tego,że są na gumce i niestety nie mają żadnych gumek do regulacji.
no ogólnie carters w spodniach nie ma gumek i dla mojej większość odpada przez to,
co do butów - gruba podeszwa z jednej strony fajna i nie będą stopy marzły, a z drugiej nie wiem czy Małej będzie w nich wygodnie - ale powinno, bo to śniegowce. Ja co roku kupuję i płaszczyk/kożuszek i kurtkę i 2 pary butów - jedne wyjściowe, a drugie na śnieg i ten system się sprawdza

na crazy8 ceny niestety wzrosły jest promocja, ale to co chcę w cenie regularnej

na tcp jeszcze nie zmienili strony, więc nie wiem jakie będą nowe kody, tam szybko powinni dać 25 albo nawet 30%

Edytowane przez Aalicia24
Czas edycji: 2013-08-19 o 09:50
Stary 2013-08-19, 11:43   #2121
Megaan
Zakorzenienie

Cytat:
też bym miała dylemat, ale myślę, że jednak 24m - trochę szelkami spodnie wyregulujesz, nie wiem jak będzie z kurtką

Wezmę obie na 24M. Moja córka w grudniu będzie miała 1,5 roku, a skoro teraz rzeczy na 18M leżą lepiej niż na 12M, to być te 24M będzie w sam raz. Zwłaszcza że zima jest długa.
Mam jeden komplet z cartersa na 24M. O ten: http://www.carters.com/carters-baby-...header&start=3 Spodnie są dobre już teraz, a góra będzie dobra jesień-zima.

Stary 2013-08-19, 11:48   #2122
nugat
Raczkowanie

Dziewczyny, czy któras z Was miala taki komplet:
http://www.carters.com/carters-baby-...s-xsellPDPYMAL
czy ten bezrekawnik jest polaczony z body, czy mozna zdjąć?
Stary 2013-08-19, 12:19   #2123
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Cytat:
Napisane przez nugat Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któras z Was miala taki komplet:
http://www.carters.com/carters-baby-...s-xsellPDPYMAL
czy ten bezrekawnik jest polaczony z body, czy mozna zdjąć?
można zdjąć

antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-19, 12:56   #2124
ankham
Zadomowienie

widzę, że i mnie czekają duże zakupy...
ja mam jeden komplet kurtka + spodnie w sumie z tamtego roku z cocodrillo, w tamtym roku było wszystko duże, kurtki mały nie nosił, ale sodnie podwijałam trochę i dało radę nosić, zwłaszcza że zaczął chodzić od lutego.

teraz widzę, że musze kupić jeszcze jeden komplet, żeby było na zmianę,

U mnie zawsze spodnie są trochę przyduże, dostał od mojej mamy komplet z mothercare - spodnie i koszulkę 12-18m, spodnie dopiero teraz mu zakładam jak ma 18 m, a koszulkę zaczął jak skończył 12m, i w sumie zaraz będzie miała przykrótkie rękawy
jest chudy w pasie, więc wszystkie spodnie muszę mieć z regulacją, teraz poszedł mi trochę do góry.
ankham jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 18:26   #2125
201607211724
Konto usunięte

dziewczyny dzięki za pomoc

faktycznie wezmę spodnie i kurtkę. Co do rozmiarów to też mam problem, młody w listopadzie będzie miał rok, ale jest spory - ponad 10 kg. Wzięłabym 24 ms,. ale jak okaże się dużo za duży to porażka...

figa a tchibo to tylko czasowo można kombinezony kupić, czy w stałej ofercie są?
201607211724 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 19:12   #2126
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
figa a tchibo to tylko czasowo można kombinezony kupić, czy w stałej ofercie są?
czasowo, drogie są i wychodzą w momencie... dlatego ja kupuje używane, ale też z polowaniem, bo niektórzy używane wystawiają w licytacji od 150-180 zł. Szukam po licytacjach i stawiam do 70 zł, zawsze patrzę mniej więcej z której kolekcji. I tak kupiłam małej 2 razy z rzędu po 50-60 zł po jednym dziecku, przy czym raz nawet kurtka była nie noszona. Zaczynam szukanie już w we wrześniu, i zwykle końcem września, początkiem października mam. Aktualnie widzialam że na allegro są nowe z poprzedniej kolekcji.
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 21:07   #2127
Dorka83
Rozeznanie

Dziewczyny czy ktoś w ciąży nosił ubrania Next Maternity lub Asos Maternity. Interesują mnie głównie spodnie i swetry, jaka jest rozmiarówka? Podczas poprzedniej ciąży z brzuszkiem chodziłam latem i nie mam doświadczenia z typowo ciążowymi ubraniami. Ewt znacie jakieś warte polecenia firmy ( zamierzam pracować do samego porodu wiec będę musiała jakoś wyglądać
Dorka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 23:17   #2128
ollka1994
Rozeznanie

Jutro zamierze ten kombinezon. przepraszam ale dzisiaj nie dałam rady

- Clemens von Brentano
Stary 2013-08-20, 07:29   #2129
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dorka83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy ktoś w ciąży nosił ubrania Next Maternity lub Asos Maternity. Interesują mnie głównie spodnie i swetry, jaka jest rozmiarówka? Podczas poprzedniej ciąży z brzuszkiem chodziłam latem i nie mam doświadczenia z typowo ciążowymi ubraniami. Ewt znacie jakieś warte polecenia firmy ( zamierzam pracować do samego porodu wiec będę musiała jakoś wyglądać
Ja nosiłam Asos.
Kupuj rozmiar mniejszy niż normalnie nosiłaś. Niektóre sukienki o luźniejszych fasonach 2 rozmiary mniejsze bo są ogromne
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 08:29   #2130
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Cytat:
dziewczyny dzięki za pomoc

faktycznie wezmę spodnie i kurtkę. Co do rozmiarów to też mam problem, młody w listopadzie będzie miał rok, ale jest spory - ponad 10 kg. Wzięłabym 24 ms,. ale jak okaże się dużo za duży to porażka...

moja mała w styczniu będzie miała rok i też ma ponad 10kg hihihihi klucha jedna, wygląda na roczne dziecko, dlatego zamówiłam jej kombinezon na 24M

antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  

Nowe wątki na forum Moda - Wspólne Zakupy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości