|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz. IV
Staram się
![]() Wzięłam prysznic i się trochę obudziłam, teraz jeszcze kawka i jakoś się będę kręcić ![]() Talk, powodzenia w pakowaniu my tez chcemy pod koniec października zmienić mieszkanie i aż się boje jak my się spakujemy.. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2102 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz
blue - zawsze możesz zatrudnić mnie
jestem opłacalną firmą - wystarczy mi jakiś dobry drinkacz po wszystkim
|
#2103 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz
klub
|
|
|
|
#2104 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz. IV
Talk, hahaha
to wiesz, szykuj się ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2105 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz. IV
Widzę że się dzisiaj dziewczynki rozgadały
chociaż już znikły pewnie w klubie też![]() A u nas ogólnie dobrze, martwię się tylko Tż-tem od urlopu narzekał na ból ramienia, i w końcu nawet sam od siebie poszedł do lekarza, który stwierdził lumbago, dał mu leki i tyle, tylko że teraz po miesiącu zaczyna się robić coraz gorzej, już nie tylko go boli i to coraz mocniej, ale też tak jakby mu to ramie opadło, martwię się o niego, no ale zobaczymy, bo idzie na chorobowe od poniedziałku i może w końcu jakoś lekarz się tym bardziej zainteresuje
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz. IV
blue - nooooo może przynajmniej wtedy się nam spotkać uda, bo podejrzewam, że przy Twoim trybie pracy to o spotkanie ciężej niż o audiencję u papieża
Anteria - niech TŻ idzie jeszcze raz do lekarza, jeśli się coś pogarsza. Lepiej sprawdzić co i jak.
|
#2107 |
|
Zakorzenienie
|
Talk,
nic się nie martw ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wy widzieliście to mieszkanie? ja wiem jedno, może wyjdę troszkę na rasistkę (choć to nie jest tak, że nie lubię czarnych, bo mam nawet parę znajomych o takim kolorze i są super ludźmi) ale z żadnymi afrykanami czy hindusami (tym bardziej gdyby mieli dzieci) nigdy bym nie zamieszkała... mam nadzieję jednak, że trafią się wam normalni ludzie ![]() Anteria - on robi na budowach tak? może jakiś mięsień naciągnął... dobrze, że idzie do lekarza |
|
|
|
|
#2109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak i to bardzo ciężko, jest silny i go dość w robocie z tego względu wykorzystują No idzie teraz na cały tydz urlopu i pewnie zamiast urlopu dostanie zwolnienie lekarskie, nie może normalnie ruszyć ręką, nie spotkałam się z czymś takim jeszcze przy naciągnięciu mięśni, mi to wygląda na zwichnięcie, troszku się na tym znam bo jestem w końcu masażystką chociaż już wyszłam z obiegu trochę
|
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
Małgosia, dowaliłaś z tym nie tyciem
haha, ale co prawda to prawda, mój Tz tez na poczatku schudl, a jak ma luzniej w pracy to za chwile jest +7 kg, choć jemu to nie szkodzi ![]() I tez zgadzam się co do mieszkania z czarnymi czy arabami. Dla mnie są brudasami, choć wiadomo ze nie wszyscy, ale nie zdecydowała bym się na mieszkanie z nimi. Wróciłam wcześniej z pracy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2111 |
|
Zakorzenienie
|
No po przyjeździe do Austrii to mi się też przytyło od razu, mojemu trochę później, ale ja teraz regularnie tracę na wadzę dzięki pracy i stresowi w ciągu trzech miesięcy schudłam 9 kg aż jakoś ciężko mi uwierzyć ale praca na noc robi swoje
![]() Co do mieszkania z ciemnoskórymi osobami, no cóż mam przykład u siebie, w naszej kamienicy mieszkają dwie mieszane pary, tzn naprzeciwko naszego mieszkania mieszka Austriaczka z mężem murzynem i słodkim małym mulatkiem. I oni są w porządku, ona sympatyczna, do pogadania zawsze, a on też zawsze się odezwie. Natomiast niżej mieszka druga para, ona jakaś Jugolka on murzyn nie dość że mają dwójkę swoich dzieci to jeszcze stosunkowo raz na dwa miesiące widzę inne osoby u nich pomieszkujące, nie przeszkadzało by mi to gdyby np. ja mam wieczór wolny, idę spać o 22.00 a o 23 budzi mnie śpiew dziewczynki na całą klatkę, wierzcie mi wcale mnie nie obchodziło to że ładnie śpiewała, o 23 to jednak już pragnę spokoju zwłaszcza w tygodniu. Zawsze u nich ruch, pod oknami imprezy urządzają od południa do rana, no ogólnie nie jest to fajne że nie zwracają uwagi na innych, w dodatku zawsze są u nich drzwi do mieszkania otwarte i widać jaki na prawdę syf u nich jest. A i jeszcze raz mi się zdarzyło coś takiego że właśnie jedna z nowych osób tam u nich mieszkających, jakaś jugolka właśnie zwinęła mi i innej sąsiadce pranie ze sznurka
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
Małgoś - widzieliśmy mieszkanie i poznaliśmy ich wcześniej (na tyle, na ile można poznać
). Mieszkanie nie jest jakies super-wow, ale jest czyste. W porównaniu do mieszkania, które mieliśmy od tych Polaków do tej pory to dużo czystsze a ona nawet podczas rozmowy pytała jak tam u nas z tym, bo jej zalezy na tym, żeby zawsze po sobie zmywać, sprzątać itd, bo lubi jak jest czysto. Mieszkanie jest ogólnie w starym stylu troche, ale z tego co mi się wydaje po rozmowie, to oni niedawno wzięli na nie kredyt i ona robi je pomieszczenie po pomieszczeniu. Wczoraj tak trochę przyjechaliśmy z przerażeniem jak to będzie, ale w kuchni czysto, pozmywane, stał tylko jeden garnek z jedzeniem, przygotowali dla nas osobną, małą lodówkę, laska posprzątała nasz pokój i umyła szafę, więc póki co nie mam co narzekać.. Zobaczymy jak będzie później. Ale i tak nie zamierzamy tutaj Bóg wie ile siedzieć. POdpisaliśmy umowę na pół roku wstępnie i na pewno dłużej nie zostajemy, bo my lubimy mieć własną przestrzeń jednak
|
#2113 |
|
Zakorzenienie
|
Talk - o to dobrze słyszeć, może akurat wam się trafi normalna para, więc trzymam kciuki za dalsze mieszkanie z nimi
|
|
|
|
#2114 |
|
Przyczajenie
|
Drogie Podkarpackie Panny Młode!
Chciałabym się do Was zwrócić z pewnym pytaniem. Czy orientujecie się może, gdzie w okolicach Bieszczad znaleźć można jakąś godną polecenia fryzjerkę i makijażystkę? Problem mój polega na tym, że wymarzyłam sobie ślub w sercu Bieszczad, marzenie to niebawem zrealizuję, nie wiem tylko, gdzie szukać osób, które pomogą mi się w ten wyjątkowy dzień przygotować. Jestem z zupełnie innego regionu Polski, nie mam tu raczej znajomych, a internet (w tym wizaż) o tych rejonach Podkarpacia zwykle milczy. Czy któraś z Was może coś wie/ ma jakąś znajomą/ coś od kogoś na ten temat słyszała? Byłabym wdzięczna za jakąkolwiek podpowiedź.
|
|
|
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
bananick - musiałabyś bardziej sprecyzować, jaka miejscowość Cię interesuje. Bo bez sensu jest wypisywanie fryzjerek z jednego końca województwa, podczas gdy ślub wypadnie w drugim
|
|
|
|
#2116 |
|
Przyczajenie
|
Jasne. Mój ślub odbędzie się w Dwerniku, przyjęcie weselne w Dwerniczku. Dopiero w czerwcu, ale wolę już zacząć się rozglądać.
|
|
|
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
Małgoś - dziękuję
Obiektywnie patrząc to naprawdę jest ok Szczerze mówiąc najlepsi lokatorzy z jakimi mieliśmy styczność póki co (mieliśmy już przejścia z różnymi do tej pory - jak chyba większość z nas, która studiowała ). Ale powiem Wam, że ciężko mi się przyzwyczaić do mieszkania z kimś. Ostatnio mieszkałam ze współlokatorami na 2 roku studiów, czyli już trochę lat temu. Dokładnie prawie 5. Od połowy drugiego roku wynajmowaliśmy już samodzielne mieszkanie z TŻem. Dziwnie się czuje znowu z kimś na mieszkaniu... Minie pewnie chwile, nim przywyknę Chociaż mam nadzieję zbytnio nie przywykać i jak najszybciej zmykać znowu "na swoje" . ![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- aha - jedyna dziwna rzecz tutaj to to, że oni sa okropnie cisi. W ogóle ich nie słychać. Ani muzyki, ani TV - nic! Ja sie śmieje do TŻa, że aż mi się dziwnie odzywa, bo wydaje mi się , że mówię za głośno hahaha a no i oni są zagorzałymi katolikami i chcą nas do kościoła wyciagnąć już drugi tydzień :P Moja mama się śmieje, ze się w końcu nawrócę :P
Edytowane przez talkative2 Czas edycji: 2013-09-02 o 21:51 |
|
|
|
#2118 |
|
Zadomowienie
|
,,hej górol ja se górol tralala la la..." hej laseczki moje wróciłam do was z Zakopanego
byliśmy na pare dni w sobote bylismy na góralskim weselisku, super było wrzuce pare fotek z weseliska jeśli chcecie![]() Talk: to ty już obcykana w pakowaniu, a ja się spakować nie mogłam do Zakopca Aga: to fajnie że już masz pokupione najważniejsze rzeczy dla maluszka, pewnie bardzo Cię one cieszą pierwsza wylewka? czy to już piętro ciągniecie?
|
|
|
|
#2119 |
|
Zadomowienie
|
talk oby wam się dobrze mieszkało
wiolinka fudamenty,parter i płyta są pod koniec przyszłego tyg ruszamy z poddaszem ![]() bananick niestety ja nie pomoge:/ staraj sie szukać może jakiejs dojazdowej fryzjerki/makijażystki może tak będzie łatwiej |
|
|
|
#2120 |
|
Zakorzenienie
|
Wioli - wrzucaj zdjęcia koniecznie! Zazdroszczę, zawsze chciałam pojechać na tradycyjne gorolskie wesele!
Talk - fajnie, że Wam się jakoś udało z tym mieszkaniem. A cichymi współlokatorami się nie ma co przejmować. Może tylko Wam się tak wydaje, bo się nastawiliście, że będą tak głośni, jak ci lokatorzy, których mieliście w Krk
|
|
|
|
#2121 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a to mówisz, że wybieracie się na śpiewy Gospel itp... Wiolinka - pewnie dawaj zdjęcia! strasznie jestem ciekawa! ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Kate Noir - ty już na wakacjach czy jeszcze nie? bo mój brat właśnie wrócił z Chorwacji i ma godny polecenia nocleg
|
||
|
|
|
#2122 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dawaj zdjęcia! |
|
|
|
|
#2123 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a oni katolicy, czyli klimat marszy pogrzebowych. Zaczyna mi już od jakiegoś czasu być coraz dalej od kościoła i męczy mnie okropnie ta jego "smętność" postępująca i ciągle umartwianie się ... więc chyba nic biedaki nie wskórają
|
|
#2124 |
|
Zadomowienie
|
Aga: oo to szybciutko rośnie wam domek
superPaula: To tak do końca nie było góralskie wesele, z racji że ze strony panny młodej jest żałoba, więc nie było tradycyjnych góralskich oczepin, tańców góralskich... ale stroje były, klimat i bryczki ![]() Talk: lepiej mieć spokojnych współlokatorów niż wiecznych imprezowiczów hehe... wiem co mówie bo ja już z róznymi przypadkami mieszkałam ![]() Talk/Nunny/Paula/Małgoś: postaram się wam coś wrzucić ale narazie czekam aż Tż zmieni format zdjęć na JPG
|
|
|
|
#2125 |
|
Zadomowienie
|
![]() |
|
|
|
#2126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to dopiero jazda ![]() A co do kościoła, to nie wiem jak jest w Anglii, ale tutaj to nie ma nic wspólnego z Mszami w PL. Kazanie trwa 3 min max 10 min. Księża opowiadają kawały, ludzie się śmieją, klaszczą. Przy jakiś większych uroczystościach dzieciaki np robią krótkie przedstawienie zamiast kazania, albo np na Wielkanoc tańczyły taniec irlandzki. Ksiądz zawsze wychodzi po Mszy przed Kościół, rozmawia z parafianami, dziękuje im za przyjście. Powiem ci, że inna atmosfera - zupełnie inna. |
|
|
|
|
#2127 |
|
Zakorzenienie
|
Wioli - samym koniem nas nie zadowolisz
![]() Małgoś - w sumie z chęcią poszłabym na taką mszę, bo to co się dzieje tutaj też mnie niestety powoli odstrasza. A jeszcze kilka lat temu z chęcią w niedzielę szłam na mszę... Ale fajnych księży co raz mniej, a msza przeradza się w okazję do zebrania jak największej ilości kasy i ponapominania tych, którzy nie chcą dać... Szkoda... |
|
|
|
#2128 |
|
Zadomowienie
|
paula: to jest przedsmak hehe koński uśmiech
|
|
|
|
#2129 |
|
Zadomowienie
|
ale tu dzisiaj spokój;p
|
|
|
|
#2130 |
|
Zadomowienie
|
Jutro mamy jechać po odbiór zdjęć i fotoksiążek
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:46.

jestem opłacalną firmą - wystarczy mi jakiś dobry drinkacz po wszystkim 
chociaż już znikły pewnie w klubie też