Niemcy :) - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-10-14, 10:35   #2101
ojp
Wtajemniczenie

Dot.: Niemcy :)

hej, a ja mam takie pytanie. czy któraś z Was przyjeżdża jakoś teraz do Polski? może na Wszystkich Świętych? pozdrawiam

Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009
11.03.2015-?

Walczę:
82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ?

cel I: 79 kg
cel II: 75 kg
cel III: 71 kg

"Per aspera ad astra".
ojp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-14, 10:39   #2102
201704240951
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Monachium
Ewula, a to ty już nie mieszkasz w PL

A ja myślałam, że ty nadal na opolskim jesteś
201704240951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-15, 11:18   #2103
ewula83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nika135 Pokaż wiadomość
Ewula, a to ty już nie mieszkasz w PL

A ja myślałam, że ty nadal na opolskim jesteś
Mieszkam od niedawna w Monachium,ale jestem czesto w Polsce,bo koncze studia w Opolu,moj dom rodzinny jest w Krapkowicach.
ewula83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-15, 15:22   #2104
AG GA
Przyczajenie

AG GA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-15, 15:23   #2105
AG GA
Przyczajenie

jej moze jest ktos z niedersachsen lub hh
AG GA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-16, 15:26   #2106
201608040942
Konto usunięte

Cytat:
Mieszkam od niedawna w Monachium,ale jestem czesto w Polsce,bo koncze studia w Opolu,moj dom rodzinny jest w Krapkowicach.
W Krapkowicach? A moj chlop pochodzi ze Starych Siolkowic.
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-21, 17:30   #2107
mloda71
Zadomowienie

GG do mloda71

Moja przyjaciółka, ex-sąsiadka jest z krapkowic

mloda71 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-10-21, 17:35   #2108
*majka*
Zakorzenienie

Dziewczynki

moze jakis zlocik zrobimy?
Stary 2007-10-22, 08:47   #2109
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

ag Ga Ja Jestem Z Niedersachsen......

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-22, 12:02   #2110
Xenia
Rozeznanie

Bawaria
Okolice Würzburga , Bambergu ...
Cud pewnie by sprawil , gdyby ktos z Was mieszkal w poblizu
Xenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-22, 16:43   #2111
201608040942
Konto usunięte

maja chetnie
A kiedy wpadniesz do mnie ma kawecje? Obcialam wlosy i to tak jak ciebie zachwcalam na pazia, ale takiego krotszego.
Stary 2007-10-23, 10:31   #2112
mloda71
Zadomowienie

GG do mloda71

Tak, tak, tak.. spotkanie !! Kiedy ??

Stary 2007-10-23, 16:18   #2113
201704240951
Konto usunięte

Cytat:
To wpadaj cześciej na stare śmieci
201704240951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-23, 18:27   #2114
eternalvoyageur
Wtajemniczenie

Dot.: Przezyc w Niemczech (Kramada, ale nie tylko !)

HOP HOP !!! Gdzie sa wszyscy ?
Stary 2007-10-23, 20:04   #2115
sr.johanna
Zadomowienie

GG do sr.johanna

Hallo!!!!!!!!!!!!!!!
Jestem
Ale pozatym nikogoSzkoda
Calusy
Ps.Jak malusia Eternalvoyageur?
sr.johanna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-10-24, 09:00   #2116
karenina19
Zakorzenienie

No taka cisza tu zapadla, ze hej....

Za tydzien koncze kolejny etap kursu z niemieckiego i zaraz potem jade do Wroclawia

Pozdrawiam cieplutko!

Stary 2007-10-24, 10:39   #2117
*majka*
Zakorzenienie

Moni ,PW
Karola

To co dziewczynki,ustalamy jakas date?MOze w polowie listopada jakos?
Stary 2007-10-24, 11:52   #2118
eternalvoyageur
Wtajemniczenie

Malusia rosnie, dzisiaj wlasnie zaczela raczkowac... polozylam ja w jej kaciku z zabawkami a ona juz jest na drogim koncu pokoju. Ale sie zdziwilam ! A wiec zaczyna sie chowanie wszystkiego przed nia... bede musiala przemeblowac wszystko, bo mam wiekszosc zeczy blisko ziemi.

karenina pozdrow od nas nasza ziemie ojczysta !!
Stary 2007-10-25, 10:51   #2119
karenina19
Zakorzenienie

eternalvoyageur tez mi sie marzy taki maly skarb jak Twoj....

A do polski juz sie szykuje....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-25, 13:00   #2120
nimfa83
Raczkowanie

GG do nimfa83

Czesc dziewczyny!
Od kilku miesiecy wpadam tutaj, zeby poczytac posty, wiec pomyslalam, ze przylacze sie do Was.
Kilka dni temu poznalam dziewczyne z moich okolic (pozdrowienia dla Xeni ), a poza tym okazuje sie, ze sa tez tutaj dziewczyny, ktore w Polsce mieszkaly blisko mnie
Karenina, jak bym chciala moc tez pojechac do Wroclawia Dopiero na Boze Narodzenie jade.
Mieszkam na Bawarii, w Würzburgu. W DE jestem krotko, bo dopiero od konca sierpnia. Rok wczesniej w sierpniu przyjechalam tutaj jako Au-Pair i bylam 8 miesiecy, a potem ucieklam od mojej rodzinki i przez miesiac bylam u narzeczonego. W kwietniu wrocilam do PL, zorganizowalam slub, bo moj facet bardzo chcial sie ozenic i od sierpnia jestem tutaj jako ''zona swojego meza,,. Tak sie wlasnie czuje. Jak dodatek do zycia meza. I zadnej w tym jego winy. Przjezdzajac tutaj stracilam niezaleznosc (w Polsce od 19 roku zycia bylam niezalezna finansowo), studia robie w trybie eksternistycznym (ostatnie 2 semestry), po moich studiach napewno nie znajde tutaj odpowiedniej pracy, siedze calymi dniami w domu, bo nie mam nic ciekawego do robienia tutaj (nie bede przeciez codziennie biegac do miasta).
Tak mi zle z moim nowym zyciem. A jak jeszcze slysze, ze inni mi zazdroszcza, bo nie musze pracowac to szlag mnie trafia.
Ja chce bardzo pracowac, ale jestem w kropce. Chcialabym cos na stale i jest mozliwosc, ale wtedy nie bede mogla w grudniu i styczniu jechac do Polski, a o ile swieta moge sobie odpuscic to sesji egzaminacyjnej juz nie Musze wiec z praca czekac do lutego.
Na poczatku listopada zaczyna sie moj kurs niemieckiego. Powinnam powtarzac gramatyke, ale brak mi mobilizacji. Przeraza mnie fakt, ze pojde na kurs, gdzie znow beda tylko ludzie mieszkajacy po kilkanascie lat w DE, a ja bede musiala im tam dorownac. Bylam w VHS na Sprachberatung i lektorka kazala mi zameldowac sie na C1. Oni juz w marcu maja termin egzaminu ZMP, wiec chcialam isc poziom nizej. Powiedziano mi, ze moge z nimi zrobic kurs, a na egzamin pojsc w lipcu. Ide wiec na ten kurs majac nadzieje, ze nie skompromituje sie totalnie.
Od kwietnia nie uzywam wlasciwie niemieckiego. Wydaje mi sie, ze cofam sie intelektualnie.
To tez jest jeden z powodow, ktory dobija mnie tu w DE. Czuje sie czasami jak kaleka. W Polsce kazda sprawe moglam zalatwic bez problemu. Tu brakuje mi bieglej znajomosci jezyka.
Nie ma raczej szans w najblizszym czasie na powrot do Polski musze wiec przstosowac sie do zycia tutaj
Czego nie robi sie dla milosci...
Pozdrawiam serdecznie.
Iwona.
nimfa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-25, 15:31   #2121
mloda71
Zadomowienie

GG do mloda71

17 lub 18 ??

Stary 2007-10-26, 09:11   #2122
karenina19
Zakorzenienie

Czesc Iwona,
tak sobie mysle po przeczytaniu twojego postu, ze przechpdzisz przez podobne rzeczy jak kazda z nas po przyjezdzie tutaj...Ja tez w polsce bylam bardzo akytwna zawodowo - studiowalam i pracowalam razem i oczywiscie bylam bardzo niezalezna...Przyjechalam tu w styczniu, i po przyjezdzie tu...no wiadomo jak bylo, nie musze nic pewnie pisac... Ale stwierdzilam, ze dam sobie rade i juz. Skoro w polsce sie udalo to dlaczego tu nie? Tak wiec ucze sie jezyka chodze na kurs,zdaje egzaminy i wiem juz, co bede studiowac od przyszlego roku i potem pracowac...
Wazne jest dla mnie, ze znalazlam czlowieka, z ktorym jest mi jak w niebie a reszta wiem, ze przechodzi z czasem...Lubie wyzwania, a osiagnicie tu takiej pozycji jaka mialam w polsce jest wyzwaniem, ktorego sie podejmuje....

Pozdrawiam serdecznie
Kamila

Stary 2007-10-26, 17:10   #2123
eternalvoyageur
Wtajemniczenie

Ja mam podobnie, ale troche inaczej. Najpierw nic nie robilam bo bylam w ciazy, a teraz jestem mama malusienki. Marze by studiowac, by isc na kurs Niemieckiego... ale to musi jeszcze troche poczekac. A wiec przykladajcie sie do niemieckiego, na pewno pozniej zdobedziecie jakas prace. Grunt to znajomosc jezyka.
Np w firmie mojego TZ zartudniaja jak najwiecej obcoktajowcow, i to na dobrych stanowiskach. A wiec glowa do gory, na pewno Wam sie uda !!!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-11-06, 13:42   #2124
*majka*
Zakorzenienie

I co ze spotkaniem?
Mi 17 lub 18 pasuje
Stary 2007-11-10, 19:18   #2125
jolanta.g.
Raczkowanie

GG do jolanta.g.

chetnie nawiaze nowe znajomosci z dziewczynami mieszkajacymi w Niedersachsen.mieszkam w Emden od 3 lat i wciaz czuje sie okrutnie samotna.dziewczyny gdzie sie podziewacie?
jolanta.g. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-10, 19:54   #2126
jolanta.g.
Raczkowanie

GG do jolanta.g.

Nimfa83 czytajac Twoj post poczulam jakbym opisywala siebie.mieszkam w Niemczech a dokladnie w Niedersachsen juz 3 lata.poczatki pobytu tutaj widzialam zupelnie w innych barwach,wiadomo zakochana,nowe miejsce takie tajemnicze i kolorowe.z czasem smutki i smuteczki zaczely mnie coraz czesciej dopadac.po roku wyszlam za maz,zdecydowalam sie tu zamieszkac widzac dla siebie lepsze perspektywy niz w POlsce.zaczelam chodzic na kurs integracyjny w vhs ale ukonczylam tylko w stopniu a2 bo na b1 nie ma tylu chetnych.w miedzy czasie pracowalam w lodziarni co sprawialo mi satysfakcje.najbardziej brakowalo mi i wciaz brakuje kolezanek z ktorymi moglabym wyskoczyc na miasto,czy chocby zadzwonic i pomarudzic.a tak wiecznie sama...no teraz juz niezupelnie bo w brzuszku towarzyszy mi coreczka.jestem szczesliwa ale tez straszliwie samotna.maz pracuje 12 godz.dziennie,a ja teraz juz nawet nie mam motywacji zeby rano wstac,ladnie wygladac bo do pracy wychodzic nie musze.i tak jak podsumowalas,musimy strasznie kochac tych swoich mezow....
Stary 2007-11-10, 19:57   #2127
jolanta.g.
Raczkowanie

GG do jolanta.g.

[
Np w firmie mojego TZ zartudniaja jak najwiecej obcoktajowcow, i to na dobrych stanowiskach. A wiec glowa do gory, na pewno Wam sie uda !!![/quot

moglabys napisac co to za firma i kogo tak naprawde przyjmuja?
Stary 2007-11-11, 22:25   #2128
mloda71
Zadomowienie

GG do mloda71

Mi pasuje tylko niedziela, bo w sobote pracuje, ale bardzo chetnie.

Stary 2007-11-13, 22:06   #2129
Mariolcia =P
Zakorzenienie

spr mi ktos?? oddaje na pismie...
Viele Leute interresieren sich für Klassikmusik. Für sie, es ist wichtig, eine große Wissen über die Großmeister der klassischen Musik zu haben. Darum möchte ich ihnen sie nähern. Die erste zusammenhänge die Grossmeister ist, dass alle Großmeister der Wiener Klassik aus den Deutschland kommen und komponiert von XVII bis XIX wieku? Die Mehreit von ihnen waren Komponist, deshalb können wir ihre wunderschöne Werke hören. Sechs von ihnen hatte ganzen leben lang in Armut gelebt, also wir sehen, dass sie der große Wurf gelungen müssen, sobald trotzdem der Armut, sind sie an der ganzen Welt bekannten. Die MErheit von ihnen lebte 50-60 Jahren. Aber Schubert lebte am kurzten- 31 Jahren und Haydn lebte am langsten- 77 Jahren. Zwei von ihnen waren Wunderkindern. Mozart und Bartholdy wurden ogloszeni tym zaszczytnym tytulem?? Von die andere Seite, sind also Unterscghieden, zwischen der Großmeister der klassische Musik. Schubert, Haydn und Mozart, im Gegensatz zu übrigen Komponisten, waren Österreicher. Mogloby sie wydawac, dass um gute Komponist zu sein, man muss am einen Instrument spielen. Inzwischen wir wissen nicht, wie Instrumente Wagner spielt. Vielleicht am kein. Dagegen Bach spielte die meisten Instrumenten von allen. Z kolei Wagner und Händel spielten nicht Klavier. Jede von ihnen beschäftigen sich mit etwas Ausnahme. Zum Beispiel Schumann komponierte romantische Musik. Mendelson promotierte die jungen deutschen Musiken. Dagegen Wagner komponierte Musikdrama. Wie wir sehen, es ist viele Zusammenhängen, aber auch Unterschieden zwischen der Großmeister der klassischen Musik. Trotzdem wir bewunderen ihnen und hören ihre Musik mit derselbe Freude und Begeisterung.
Mariolcia =P jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-14, 17:07   #2130
201608040942
Konto usunięte

Maja, Mloda, moja mama siedzie jeszcze do niedzeli badz poniedzalku. Nie chcialbym jej zostawiac tuz przed wyjazdem. MOze przelozymy to na nastepne Wochenende?

Mariolcia

Viele Leute interresieren sich für Klassik Musik. Für sie, es ist wichtig, eine große Wissen über die Großmeister die klassische Musik zu haben. Darum möchte ich ihnen die näher vorstellen. Die meinsten Großmeister der Wiener Klassik kommen aus Deutschland und komponierten von XVII bis XIX Jahrhundert. Die Mehrheit von ihnen waren Komponisten, deshalb können wir ihre wunderschöne Werke hören. Sechs von ihnen hatte ganzen Leben lang in Armut gelebt. Also wir sehen, dass sie der große Wurf gelungen müsste, trotzt der Armut, sind sie an der ganzen Welt bekannt. Die MErheit von ihnen lebte 50-60 Jahre. Aber Schubert lebte am kurzesten nur 31 Jahre und Haydn lebte am langsten 77 Jahre. Zwei von ihnen waren Wunderkinder. Mozart und Bartholdy waren so gennant. Wenn man das von der andere Seite betrachtet, ist viel Unterschied zwischen dem Komponisten der klassische Musik. Schubert, Haydn und Mozart im Gegensatz zu übrigen Komponisten waren Österreicher. Man denkt, dass um gute Komponist zu sein, man muss am einem Instrument spielen. Inzwischen wir wissen nicht, wie viele Instrumente Wagner spielte. Vielleicht auf keinem. Dagegen Bach spielte die meisten Instrumenten von allein. Aber Wagner und Händel spielten kein Klavier. Jede von ihnen beschäftigte sich mit etwas anderes. Zum Beispiel Schumann komponierte romantische Stücke. Mendelson promotierte die jungen deutschen Musiker.Dagegen Wagner bevorzugte Drama und in dieser richtung komponierte. Wie wir sehen, es sind viele Zusammenhänge, aber auch viele Unterschiede zwischen der Großmeister der klassische Musik. Trotzdem wir bewundern Sie und hören die Musik mit derselbe Freude und Begeisterung.

Tak poprawilam razem z chlopem, ale moga byc male bledy, bo nie zawsze bylismy tego samego zdania co do odmiany

Edytowane przez 201608040942
Czas edycji: 2007-11-15 o 19:08
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości