Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz. 12 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-14, 15:18   #2101
alloffkowa
Zakorzenienie

Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz.

bylismy z tz u zwyklego jubilera i jestesmy ogromnie pozytywnie zaskoczeni!! panie bardzo mile, bez problemu zrobia obraczki z tego zlota ktore im damy, ze zlotem ktore im damy cena bedzie polowe nizsza!! choc tz wymysla ze nie chce tradycyjnych, w ostatecznosci zgodze sie na pomieszanie blyszczacego z matowym. no i wyniosa nas obraczki z diamencikiem, grawerem 6 mm max 1500 zl!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
podoba mi sie uwazaj bo cie zbanuja ;pp
no nie? juz cii

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
nie znajome a masz je na fb ?
dla mnie znajomy too osoba z ktora mam regularny kontakt, jedna laske znam z poprzedniej pracy a druga z mojego miasta/kosciola/pracy tz

Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 15:21   #2102
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz

Chciałam sie Was poradzić... Mam takie ustawienie mieszkania.. i teraz tak: kuchnia musi być tu i taka jak jest, łazienka też.. chodzi mi, czy salon moze być od str wschodniej a sypialnia od zachodniej? Wstępnie tak ustaliłam salon i sypialnie..ale sypialnia od strony wschodu to budzące słońce, nagrzane pomieszczenie...Ale salon z kolei tak na uboczu na przeciw łazienki? a nie lepiej , aby salon był blisko kuchni? a sypialnia koło łazienki? jak u Was to się sprawdza w domach? Dodam, że pomieszczenie na salon i na sypialnie są jednakowej wielkości i w każdym z nich jest spore okno i balkon.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mieszkanie.jpg (36,7 KB, 54 załadowań)

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 15:25   #2103
say-hello
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz

Cytat:
Napisane przez kulbensikowa Pokaż wiadomość
Chciałam sie Was poradzić... Mam takie ustawienie mieszkania.. i teraz tak: kuchnia musi być tu i taka jak jest, łazienka też.. chodzi mi, czy salon moze być od str wschodniej a sypialnia od zachodniej? Wstępnie tak ustaliłam salon i sypialnie..ale sypialnia od strony wschodu to budzące słońce, nagrzane pomieszczenie...Ale salon z kolei tak na uboczu na przeciw łazienki? a nie lepiej , aby salon był blisko kuchni? a sypialnia koło łazienki? jak u Was to się sprawdza w domach? Dodam, że pomieszczenie na salon i na sypialnie są jednakowej wielkości i w każdym z nich jest spore okno i balkon.
jestem na architekturze, więc mogę ci trochę poradzić
czy mieszkanie narysowane jest w skali? czy chociaż mniej wiecej proporcje są zachowane? czy nad oknami macie jakieś tarasy/balkony?
sypialnia od wschodu to fajne rozwiązanie, pomieszczenie wcale nie będzie się nagrzewać (chyba, że w upalne lato, ale raczej nie przesadzajmy). będzie cię budzić poranne światło, będziesz mieć dużo energii i łatwiej będzie się wstawać. salon od wschodu nie bardzo - słońce uświadczysz tylko z rana. po powrocie z pracy/szkoły po południu będziesz już miała ciemno w pomieszczeniu. proponuję jednak salon od zachodu lub południa, sypialnię od wschodu.
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 15:29   #2104
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
wydaje mi się, że jest dobrze tak jak na obrazku

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
czy mieszkanie narysowane jest w skali? czy chociaż mniej wiecej proporcje są zachowane? czy nad oknami macie jakieś tarasy/balkony?
sypialnia od wschodu to fajne rozwiązanie, pomieszczenie wcale nie będzie się nagrzewać (chyba, że w upalne lato, ale raczej nie przesadzajmy). będzie cię budzić poranne światło, będziesz mieć dużo energii i łatwiej będzie się wstawać. salon od wschodu nie bardzo - słońce uświadczysz tylko z rana. po powrocie z pracy/szkoły po południu będziesz już miała ciemno w pomieszczeniu. proponuję jednak salon od zachodu lub południa, sypialnię od wschodu.
ale każdy ma inaczej ja np nie lubie jak siedze popołudniu w salonie i słońce świeci mi prosto w pysk

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 15:36   #2105
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość

ale każdy ma inaczej ja np nie lubie jak siedze popołudniu w salonie i słońce świeci mi prosto w pysk
ale to zależy od tego, czy masz np. nad oknem balkon albo jakieś inne zacieniające rzeczy. u nas nad naszym tarasem jest następny taras, więc latem w ogóle słońce nie wpada bezpośrednio do salonu, ale jest jasno i słonecznie. zimą za to słońce krąży niżej i promienie omijają zacieniający balkon, dzięki czemu dogrzewa salon i jest bardzo przyjemnie w zimie słońca jest mało i nawet takie delikatne promienie wpadające do środka jest bardzo przyjemne i poprawiające humor
Stary 2013-05-14, 15:39   #2106
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Cytat:
O widzisz,nie wiedziałam że mamy Panią architekt na wątku
To jest narysowane przed chwilką na prędko, ale proporcje są w 90% zachowane. nad oknami nie ma nic, ponieważ jest to poddasze.
Troszke mnie jednak martwi, że salon od str zachodu będzie praktycznie w drzwiach wejściowych.. no i do kuchni daleko.. i np. jak goście przyjdą do domu to od razu z drzwi wejściowych w drzwi do salonu.. ( nie chodzi mi o to by przechodzili przez cała chalupe zeby sie pochwalic mieszkaniem..)

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 15:51   #2107
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sensibleheart Pokaż wiadomość
to ich dzień i ich zdjęcia, mogą publikować co chcą... a to, że ktoś się szczerzy jak koń to jego sprawa.... może się uśmiecha bo jest szczęsliwa?

co do wydekoltowanych sukni to też uważam, że to przesada
to moja opinia
Cytat:
wydaje mi się, że jest dobrze tak jak na obrazku

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

mam tak samo strasznie mnie to wkurza

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

w ogóle nie mówiłam Wam a ostatnio u mnie w pracy, koleś do mnie: a Pani do wolna jest??
I mówił to na poważnie ! xd Uśmiechnął się a tam- połowa z zębów xd
i jeszcze czekał na odpowiedź..
Oliwka 21.07.2016

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-14, 15:53   #2108
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
O widzisz,nie wiedziałam że mamy Panią architekt na wątku
To jest narysowane przed chwilką na prędko, ale proporcje są w 90% zachowane. nad oknami nie ma nic, ponieważ jest to poddasze.
Troszke mnie jednak martwi, że salon od str zachodu będzie praktycznie w drzwiach wejściowych.. no i do kuchni daleko.. i np. jak goście przyjdą do domu to od razu z drzwi wejściowych w drzwi do salonu.. ( nie chodzi mi o to by przechodzili przez cała chalupe zeby sie pochwalic mieszkaniem..)
wiesz co, to tak naprawdę zależy od twoich prywatnych preferencji ja np. lubię oddzielać strefę nocną od dziennej i nocną (czyli sypialnie) umieszczać w głębi domu, aby stworzyć taką 'prywatną' przestrzeń tylko dla domowników. z kolei jeśli masz salon przy łazience, przy wejściu, to przykładowa sytuacja - ty siedzisz sobie z koleżankami w salonie na plotkach, a twój mąż w galotach leci z sypialni do łazienki dlatego może faktycznie lepiej umieścić salon w głębi przy kuchni. dodatkowo tak jak mówisz, kuchnia będzie bliżej, wiec też 'życie rodzinne' będzie w tym miejscu kwitło
Stary 2013-05-14, 16:23   #2109
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz.

Wracam z pracy. Jestem tak przybita, że mam ochotę położyć się do łóżka i zjeść pudło lodów. A jechałem w tak świetnym nastroju, że śpiewać bym mogła. Powracam zaś w humorze grobowym.

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 16:30   #2110
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987
Dot.: Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 20

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
Wracam z pracy. Jestem tak przybita, że mam ochotę położyć się do łóżka i zjeść pudło lodów. A jechałem w tak świetnym nastroju, że śpiewać bym mogła. Powracam zaś w humorze grobowym.

a czemu Ci się popsuł humor?

a ja teraz poćwiczyłam 10 minut na stepperku i chodzić nie mogę taką mam kondycję, o!!

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2013-05-14, 16:38   #2111
alloffkowa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 20

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość

co się stało?
Cytat:
a czemu Ci się popsuł humor?

a ja teraz poćwiczyłam 10 minut na stepperku i chodzić nie mogę taką mam kondycję, o!!
a ja cwiczyłam chwilę na hula hop, dziś zauwazyłam że faktycznie mi troszkę pomogło, poczki mi spadły

w ogole mam troszkę lepszy humor niż rano pochodziliśmy z tz po mieście, pomarzyliśmy
Oliwka 21.07.2016

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-14, 17:10   #2112
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
ja też miałam seicento! właśnie się go pozbywamy, może chcesz kupić?
Dzięki ale do mojego jestem tak przywiązana że chyba pozbędę się go jak się rozpadnie hehehe ten samochód to spełnione moje jedno małe marzenie

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
tak z KG a gdzie ta rodzinka?
na nogi, przysiady, tylko ja to chyba źle robie bo mnie kolana przez dwa dni po bolą

yeah!!!!

niedlugo wszystkie nas wyrzucą
to ciekawe z czego będą czerpać kasiorę jak co poniektóre tu cały dzień spędzają

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Cytat:
Ze swojego doświadczenia nie polecam, jeśli chcesz mieć tv przy oknie. Rodzice mają salon od zachodu rano super chłodno a w lato po południu no nie idzie wydychać, dach na 4 piętrze się nagrzewa a zachodzące słońce świeci Ci na twarz bo meble są zwrócone do okna. Mamy balkon z dachem ale to i tak nic nie daje.

Napisane przez wenedka
BANany lecą nad ślubną kiecą
ten jest dobry

Ja mam pokój od wschodniej strony a takie mam teraz widoki z mojego okna nie a to jak mieszkać na osiedlu i mieć pola przed blokiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130514 (1).jpg (49,4 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130514.jpg (39,4 KB, 21 załadowań)
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:

Edytowane przez docik10
Czas edycji: 2013-05-14 o 17:13
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 17:29   #2113
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość

Ja mam pokój od wschodniej strony a takie mam teraz widoki z mojego okna nie a to jak mieszkać na osiedlu i mieć pola przed blokiem

a ja myślałam, że Tychy są zielone jednak patrząc na Twój piękny widok z okna zmieniam zdanie

a ja w Katowicach to mam z jednej strony widok na stare familoki, wielki śmietnik i żuli, a z drugiej strony na przedszkole i wielki plac zabaw i jak byłam w domu koło południa to zawsze patrzyłam na dzieciaczki sobie bo na wiosnę/lato zawsze wychodziły na dwór

dziewczyny, coś dziwnego mi się dziś stało i nie wiem czy robić z tego problem czy nie przed wyjściem do sklepu jak jeszcze miałam kompa otwartego tak mnie coś mega ścisnęło w głowie, zakręciło mi się wszystko, przed oczami się zamgliło i po prostu nie byłam nic w stanie zrobić gdybym stała wtedy to bym się przewróciła trwało to nie wiem ile z jakies 20-30 sekund i przeszło. Dziwne...

edit: jakie tu pustki ok, ja ide robić sobie domowe SPA do łazienki

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2013-05-14 o 18:11
Stary 2013-05-14, 18:23   #2114
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
A co do auta ślubnego... coraz częściej zastanawiamy się z Tż czy nie pojechać autem mojego brata. Bardzo fajne autko i w środku dużo miejsca +czerwona skóra bo w sumie nie jest dla nas aż tak ważne czym pojedziemy do ślubu, a jest to wydatek rzędu 500 zł - 1000 ... tylko ładnie przystroić... https://www.google.pl/search?q=alfa+...w=1092&bih=480
Dla nas auto nie ma znaczenia - byleby trochę przystrojone było, żeby wiadomo, że to Młodzi jadą i żeby w ogóle jechało
KaEs - o losie, skąd taka kwota wesela Ilu będziecie mieli gości?
Stary 2013-05-14, 18:55   #2115
monikkad
Wtajemniczenie

Hej, ja tylko na chwilę, szybko przeglądnęłam.
Nie będzie mnie dużo w tym tygodniu, bo skoro chcę cały weekend spędzić z TŻ-tem to muszę teraz ostro harować.
Wysłałam promo 2 ostatnie rozdzialy pracy lic... No i trzeba czekać na wyrok ...
Stary 2013-05-14, 18:57   #2116
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Fajny widoczek Znając życie za 2 lata staną tam kolejne blokowiska

Ja mam takie widoczki z okna zdjęcia słabe bo robione telefonem, ale zielono jest

W wydarzeniach mówili o "Mieszkaniu Dla Młodych" w sumie całkiem ciekawie... Mam nadzieję że uda nam się z TŻ-tem z tego skorzystać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0648.jpg (147,2 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0649.jpg (161,0 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0650.jpg (126,9 KB, 8 załadowań)

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 18:58   #2117
Loczek_brown
Zakorzenienie

Cytat:
wydaje mi się, że dużo zależy od tego co Wam bardziej odpowiada, czy budzące słońce, czy ciemnota w salonie

w moim domu rodzinnym mieliśmy okna wschód/zachód. W sypialni - na wschód i do tej pory pamiętam te piękne momenty jak mnie w lato słoneczko budziło o 5 rano. Jest to upierdliwe czasem, ale z drugiej strony bardzo przyjemne i ładuje pozytywną energią na cały dzień Miałam też okazję mieć sypialnio/pokój od zachodu i tutaj wkurzało mnie to, że przez całe popołudnie, kiedy byłam w domu napierdzielało mi słońce i grzało niemiłosiernie.
więc obstawiam, że w salonie ustawionym z oknami centralnie na zachód też by tak mogło być...

Co do tego, że salon zaraz przy wejściu - u nas tak jest i nikomu nie przeszkadza dzięki temu w razie "wuu" można ukryć bałaganik panujący w reszcie mieszkania

Cytat:
Napisane przez aniuska18032 Pokaż wiadomość
Hejka

No właśnie ja mam do listopada czy października, nie wiem kiedy Tż kupił a pierścionek ma półtora roku i już mam wrażenie, że przebija mi złoto spod tego rodu poczekam i zrobię w październiku...ciekawe ile to kosztuje potem ?!

Jak np. masz białe złoto to po prostu jest żółte złoto rodowane i ten rod po jakimś czasie się ściera i trzeba położyć od nowa żeby żółte złoto nie prześwitywało

A ja kiedyś myślałam, że istnieje coś takiego jak białe złoto

Dzisiaj czeka mnie kolejny dzień ślęczenia nad pracą mgr...dobrze, że to końcówka ale przed sobie poćwiczę i się wyżyję

Nie wiem czy widziałyście tę stronę http://gallery.weddingbee.com/galler...#axzz2TBowQ6TJ , wczoraj sobie przeglądałam fotki PM w sukniach
dowiedz się koniecznie dokładnie kiedy TŻ kupował pierścionek. mój np. kupował w lipcu, choć oświadczał się dopiero we wrześniu no i pani nam powiedziała "to proszę przynieść jak najszybciej".

trzeba się dowiedzieć ile takie odnowienie normalnie kosztuje.

17.02 16.09
[*][*][*]
Loczek_brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 19:01   #2118
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja myślę, ze na moją styczniową datę (w piątek) nie bedzie oblężenia i tez wybiorę sobie godzinę choc kto ich tam wie ciekawe w ogóle czy się zgodzi na piątek i ciekawe ile mi zaśpiewa zł
Najpierw zapytaj czy Wam ślubu w piątek udzieli bo nam w kilku parafiach odmówili.

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Władysławowo
Faaajne jest, byłam kiedyś, jeszcze z exem

Cytat:
Dzięki ale do mojego jestem tak przywiązana że chyba pozbędę się go jak się rozpadnie hehehe ten samochód to spełnione moje jedno małe marzenie
Mam tak samo
Jak nawala albo jadę do mechanika to mam ochotę walnąć nim w słup/porzucić w rowie/cokolwiek, taka jestem wściekła. Ostatnio powiedziałam do samochodu "przyjaciele tak się nie zachowują!" jak mi nawalał Ale potem przypominam sobie, że to moje słoneczko kochane, pierwsze auto,krwawica moja
A salę wybrałabym tą drugą, nową :P
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 19:05   #2119
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Faaajne jest, byłam kiedyś, jeszcze z exem
No musi być fajnie, w końcu czekamy na to cały rok
Z TŻ-tem się polepsza trochę, więc mam nadzieję że będzie ok już do wyjazdu. A na tym o to wyjeździe sam powiedział, że porozmawiamy ostatecznie o ślubie...

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 19:14   #2120
KasiaK_080290
Zadomowienie

Witam się
od 8 do 16 byłam na uczelnie, jak wróciłam ugotowałam pyszną zupę cebulową na obiad dla siebie i dla TŻta, odpoczęłam, nadrobiłam Was i zabieram się zaraz do projektu na zajęcia TŻ jedzie do kumpla z byłej pracy na pokerka więc mam wieczór dla siebie dziś (z projektem)

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
Z TŻ-tem się polepsza trochę, więc mam nadzieję że będzie ok już do wyjazdu. A na tym o to wyjeździe sam powiedział, że porozmawiamy ostatecznie o ślubie...
będziemy trzymać kciuki w takim razie żeby wszystko się ułożyło!
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 19:17   #2121
Verunka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniuska18032 Pokaż wiadomość
Jak np. masz białe złoto to po prostu jest żółte złoto rodowane i ten rod po jakimś czasie się ściera i trzeba położyć od nowa żeby żółte złoto nie prześwitywało

A ja kiedyś myślałam, że istnieje coś takiego jak białe złoto
poważnie? To ja sie teraz dowiedziałam dobrze, ze zdecydowalismy sie juz dawno na żółte

Cytat:
Ja chyba zwariowałam Od wczoraj dzwonie jak głupia przestawiam terminy dopasowuje wszystko.... Tak od początku... na 90% zmieniamy datę ślubu. Brat tż z bratową był na weselu na tej sali http://www.dworeknadstawem.pl/pl/sala_weselna.html bardzo im się tam podobało, jedzenia fulll sala w moim stylu i co?? Nie ma naszego twerminu wolnego. Mamy już zaliczkę wpłaconą na inną sale 200zł i chcemy w niedziele zobaczyć tą sale co dałam link. Wolny termin w piątek 29.08. chyba przełożymy ślub. Dzwoniłam już do kamerzysty, fotografa bo z nimi umowę mamy spisaną na 14.08.2014 czy jest możliwość przesunięcia terminu na 29.08., zgodzili się. W niedzielę będziemy musieli podjąć ostateczną decyzje która sala.
Super ofertę nam zaproponowali:
Obecnie mamy sale http://www.arkajankowice.pl/ płacimy 200zł za os w tym napoje bez ograniczeń, pokój dla nowożeńców
Oferta tej pięknej sali za os 210zł (w tygodniu) a chcemy piątek, w tym napoje bez ograniczeń soki, woda, napoje gazowane itp. Alkohol 0,7 na pare, szampan na powitanie, pokój dla nas ze śniadaniem, jedzenia ful do tego mamy do dyspozycji kierowce z busem w godzinach 24:00-03:00 może odwozić gości.

Co o tej ofercie sądzicie? Mamy wesele jednodniowe
wow szalona jesteś
jesli o mnie chodzi, to uwazam ze obie sale są piękne, chociaz szczerze mówiąc za taką kasę nie robią wielkiego WOOOW. Ta obecna ma bardzo ładny ogród, dla mnie to duzy plus. Poza tym ceny są gigantyczne. Tak czy siak musicie zobacyc te drugą na żywo, bo różnie bywa.

Cytat:
niedługo to ja będę odliczać jak do matury po 100dniówce

http://allegro.pl/amanda-slub-wesele...214545006.html poważnie zastanawiam się nad tą sukienką (tyle, ze białą), kosztuje śmieszne pieniądze więc nawet jakbym w niej źle wyglądała to nie byłabym jakaś bardzo zła co myślicie o tym kroju ?
bardzo ładna!
Nie przejmuj sie jesliby przeswitywała, to przy takiej cenie warto naprawde zainwestowac w halke

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
co do obrączek, to moja kuzynka mnie przekonała, że z białego złota wyglądają jak zwykłe srebrne

a co do samochodu, to TŻ się uparł, że jedziemy jego samochodem, kabrioletem...
woow super tez bym chciała.
My jestesmy na razie zdecydowani na wypozyczenie jakiegos stylowego starocia Chyba, ze okaze sie ze ktos ze znajomych ma cos w ten desen, chyba, ze nam kasiory zabraknie, to trudno. Swoją drogą mam ochotę pojechac duzym fiatem tym starym, albo maluchem

Cytat:
A co do auta ślubnego... coraz częściej zastanawiamy się z Tż czy nie pojechać autem mojego brata. Bardzo fajne autko i w środku dużo miejsca +czerwona skóra bo w sumie nie jest dla nas aż tak ważne czym pojedziemy do ślubu, a jest to wydatek rzędu 500 zł - 1000 ... tylko ładnie przystroić... https://www.google.pl/search?q=alfa+...w=1092&bih=480
rodzice mają seata leona 2, ale tym byśmy nie chcieli. Tż ma opla, a drugi brat jakiś niedawno kupił, nie wiem co to ale jest niebieskie i sportowwięc też odpada.. no i co o tym sądzicie? teraz to nawet fiatem mogłabym pojechać i zainwestować tego tysiaka w coś do domu. dodam, że u mnie na wesele pójdzie ponad 50 tysięcy, bo jeszcze dochodzą stroje nasze i noclegi dla Gości o któryh zapomniałam licząc koszta, więc myślę że nawet 60 tys. wyjdzie.....
wooow mega drogie wesele... ale pewnie macie duzo gosci?

Cytat:
Napisane przez szklaneczka25 Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=693160 czytalyscie ten wątek?
Naprawdę można nie zauważyć, że się przytyło aż o jeden rozmiar???
osz kurna, nie zazdroszcze, ja bym sie załamała w takiej sytuacji. Kosmos.

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
bylismy z tz u zwyklego jubilera i jestesmy ogromnie pozytywnie zaskoczeni!! panie bardzo mile, bez problemu zrobia obraczki z tego zlota ktore im damy, ze zlotem ktore im damy cena bedzie polowe nizsza!! choc tz wymysla ze nie chce tradycyjnych, w ostatecznosci zgodze sie na pomieszanie blyszczacego z matowym. no i wyniosa nas obraczki z diamencikiem, grawerem 6 mm max 1500 zl!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[COLOR="Silver"]
oo super!
bedziecie juz zamawiac?
Tez mam ochote juz isc i przymierzac, ale nie wiem, moze jeszcze poczekamy do grudnia/stycznia.

Cytat:

W wydarzeniach mówili o "Mieszkaniu Dla Młodych" w sumie całkiem ciekawie... Mam nadzieję że uda nam się z TŻ-tem z tego skorzystać
tez o tym myslelismy, ale nie wiem, mam mieszane uczucia.
ma byc tylko na nowe mieszkania, a my chcemy docelowo domek, wiec lepiej byłoby teraz kupic cos z drugiej ręki tanio i ciułać na dom. Poza tym deweloperzy windują ceny - tak było z rodziną na swoim, po programie ceny mieszkan leciały na łeb na szyję. Poza tym bedzie limit miejsc, wiec trzebaby starac sie o zakwalifikowanie do programu od stycznia od razu... U nas byc moze wyjdzie tak ze siostra TZta bedzie nas spłacac, wiec wtedy opłacałoby nam sie nie brac kredytu, albo brac mniejszy... po slubie chyba to dopiero rozkminimy.

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 19:23   #2122
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana ja bym zrobiła salon przy kuchni,... poszłabym na wygodę. Jeżeli słońce Ci będzie przeszkadzać to są rolety - ja tak mam w domu rodzinnym i nie narzekamy!

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Dla nas auto nie ma znaczenia - byleby trochę przystrojone było, żeby wiadomo, że to Młodzi jadą i żeby w ogóle jechało
KaEs - o losie, skąd taka kwota wesela Ilu będziecie mieli gości?
No właśnie wesela nie robimy dużego... będziemy prosić 140 osób, pewnie ktoś odmówi, więc możliwe że będzie 120-130 osób... + kamerzysta, fotograf, roznosiciela wódki i 3 członków zespołu. oczzywiście + pokoje dla Gości. Licząc 140 osób to sama sala nas wyniesie 35 tysięcy, a gdzie noclegoi, foto, kamerzysta i inne wydatki... dlatego myślimy, żeby na siłę wydatków nie szukać

Edit: dodam, że dużo osób nie prosimy tylko tych najbliższych no i znajomych mamy duże rodziny

Edit 2: pokombinuje, może uda mi się zmniejszyć ilość gości do 120 osób... nie wiem... przerażają mnie te kwoty. Rodzice finansują, chcieliśmy wesela. Wiem, że zabezpieczyli się na tą ewentualność i od dawno mają tą kwotę, ale szkoda mi tylu pieniędzy... Pokombinuje, żeby w tej kwocie pierwotnej się jednak zmieścić,

Edytowane przez KaEs
Czas edycji: 2013-05-14 o 19:32 Powód: dopisanie informacji
KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 19:24   #2123
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam kciuki, żeby się wyjaśniło
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 19:28   #2124
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
No właśnie wesela nie robimy dużego... będziemy prosić 140 osób, pewnie ktoś odmówi, więc możliwe że będzie 120-130 osób... + kamerzysta, fotograf, roznosiciela wódki i 3 członków zespołu. Licząc 140 osób to sama sala nas wyniesie 35 tysięcy, a gdzie noclegoi, foto, kamerzysta i inne wydatki... dlatego myślimy, żeby na siłę wydatków nie szukać

Edit: dodam, że dużo osób nie prosimy tylko tych najbliższych no i znajomych mamy duże rodziny
Nie, no spoko, ale ta kwota jest ogromna
My będziemy mieli gości około 80
Stary 2013-05-14, 19:30   #2125
monikkad
Wtajemniczenie

Dla mnie 140 osób, czy nawet 120 to gigantyczna liczba gości :P
Stary 2013-05-14, 19:31   #2126
Verunka
Zadomowienie

słuchajcie - dziewczyny z KRK - do jakich salonów wybrać się mierzyć kiecki???
wystarczą mi jakieś 2.
najlepiej, żeby mieli przekrój wielu marek.

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 19:40   #2127
KaEs
Wtajemniczenie

Oszczędzam na:
- samochodzie, prawdop. auto brata
- zaproszeniach - maks 2 zł, (najlepiej do 1 zł )
- foto - 1500 sam reportaż
- kamerzysta - 1700
- noclegi - będziemy też starać się umieścić Gości w moim dużym domku

no i na czym mogłabym jeszcze oszczędzić?? Na deko no way bo nie mam zdolności, jedynie menu winietki itp rzeczy... Myślę żeby makijaż zrobiła mi siostra, plener siostra...

muszę Wam powiedzieć, że wprowadziłyście mnie w lekkie poczucie winy, że wydaje tyle kasy

a tu jeszcze mieszkanie mamy do zrobienia... masakra.

Dlatego nie będzie żadnej jakiejś mego podróży poślubnej... no chyba że wygram w totka

Edit: znalazłam POZYTYW: nie muszę przecież wydawać kwoty na zakup mieszkania... chociaż tyle i aż tyle uciekam ćwiczyć

Edytowane przez KaEs
Czas edycji: 2013-05-14 o 19:49 Powód: dopisanie informacji
Stary 2013-05-14, 19:45   #2128
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
słuchajcie - dziewczyny z KRK - do jakich salonów wybrać się mierzyć kiecki???
wystarczą mi jakieś 2.
najlepiej, żeby mieli przekrój wielu marek.
ja jeszcze nie mierzyłam ale na św. Filipa i Długiej jest mnóstwo salonów sukien. co dwa kroki. Do tego masz rzut beretem na Floriańską stamtąd gdzie jest Madonna

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 19:51   #2129
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Aaaa jeszcze jedno nie da rady połączyć kuchni z salonem, miałąbyś mega dużą przestrzeń? Ja tak będę właśnie łączyć, na zasadzie hmmm rozsuwanej ściany, nie wiem jak to wytłumaczyć...

Stary 2013-05-14, 19:52   #2130
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Witam! Cały dzień nie miałam neta, ale za to sporo zrobiłam - posprawdzałam zeszyty, posprzątałam, pomalowałam pazurki, poukładałam w szafie Kupiłam moje ulubione kwiatki - konwalie i pachnie mi cudnie w pokoju.
Byle do piątku, bo TŻ przyjedzie, chociaż wizja weekendu kiepska. TŻ u mnie, a ja sobota i niedziela od 8-17 na zajęciach

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości