|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz.
bylismy z tz u zwyklego jubilera i jestesmy ogromnie pozytywnie zaskoczeni!! panie bardzo mile, bez problemu zrobia obraczki z tego zlota ktore im damy, ze zlotem ktore im damy cena bedzie polowe nizsza!! choc tz wymysla ze nie chce tradycyjnych, w ostatecznosci zgodze sie na pomieszanie blyszczacego z matowym. no i wyniosa nas obraczki z diamencikiem, grawerem 6 mm max 1500 zl!!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- no nie? juz cii dla mnie znajomy too osoba z ktora mam regularny kontakt, jedna laske znam z poprzedniej pracy a druga z mojego miasta/kosciola/pracy tz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2102 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz
Chciałam sie Was poradzić... Mam takie ustawienie mieszkania.. i teraz tak: kuchnia musi być tu i taka jak jest, łazienka też.. chodzi mi, czy salon moze być od str wschodniej a sypialnia od zachodniej? Wstępnie tak ustaliłam salon i sypialnie..ale sypialnia od strony wschodu to budzące słońce, nagrzane pomieszczenie...Ale salon z kolei tak na uboczu na przeciw łazienki? a nie lepiej , aby salon był blisko kuchni? a sypialnia koło łazienki? jak u Was to się sprawdza w domach? Dodam, że pomieszczenie na salon i na sypialnie są jednakowej wielkości i w każdym z nich jest spore okno i balkon.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2103 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz
Cytat:
![]() czy mieszkanie narysowane jest w skali? czy chociaż mniej wiecej proporcje są zachowane? czy nad oknami macie jakieś tarasy/balkony? sypialnia od wschodu to fajne rozwiązanie, pomieszczenie wcale nie będzie się nagrzewać (chyba, że w upalne lato, ale raczej nie przesadzajmy). będzie cię budzić poranne światło, będziesz mieć dużo energii i łatwiej będzie się wstawać. salon od wschodu nie bardzo - słońce uświadczysz tylko z rana. po powrocie z pracy/szkoły po południu będziesz już miała ciemno w pomieszczeniu. proponuję jednak salon od zachodu lub południa, sypialnię od wschodu.
![]() |
#2104 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2106 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To jest narysowane przed chwilką na prędko, ale proporcje są w 90% zachowane. nad oknami nie ma nic, ponieważ jest to poddasze. Troszke mnie jednak martwi, że salon od str zachodu będzie praktycznie w drzwiach wejściowych.. no i do kuchni daleko.. i np. jak goście przyjdą do domu to od razu z drzwi wejściowych w drzwi do salonu.. ( nie chodzi mi o to by przechodzili przez cała chalupe zeby sie pochwalic mieszkaniem..) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2107 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- w ogóle nie mówiłam Wam a ostatnio u mnie w pracy, koleś do mnie: a Pani do wolna jest?? I mówił to na poważnie ! xd Uśmiechnął się a tam- połowa z zębów xd i jeszcze czekał na odpowiedź.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2109 |
Zadomowienie
|
Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz.
Wracam z pracy. Jestem tak przybita, że mam ochotę położyć się do łóżka i zjeść pudło lodów. A jechałem w tak świetnym nastroju, że śpiewać bym mogła. Powracam zaś w humorze grobowym.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2110 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 20
Cytat:
a czemu Ci się popsuł humor? a ja teraz poćwiczyłam 10 minut na stepperku i chodzić nie mogę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2111 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 20
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() w ogole mam troszkę lepszy humor niż rano ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2112 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
Napisane przez wenedka BANany lecą nad ślubną kiecą ten jest dobry ![]() Ja mam pokój od wschodniej strony a takie mam teraz widoki z mojego okna ![]() ![]()
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko a ja Twoja mama ![]() Nasze szczęście jest juz z nami ![]() Edytowane przez docik10 Czas edycji: 2013-05-14 o 17:13 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja myślałam, że Tychy są zielone ![]() ![]() a ja w Katowicach to mam z jednej strony widok na stare familoki, wielki śmietnik i żuli, a z drugiej strony na przedszkole i wielki plac zabaw ![]() ![]() dziewczyny, coś dziwnego mi się dziś stało i nie wiem czy robić z tego problem czy nie ![]() ![]() ![]() edit: jakie tu pustki ![]() ![]() Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2013-05-14 o 18:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2114 | |
Blond forever!
|
Cytat:
![]() KaEs - o losie, skąd taka kwota wesela ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2115 |
Wtajemniczenie
|
Hej, ja tylko na chwilę, szybko przeglądnęłam.
Nie będzie mnie dużo w tym tygodniu, bo skoro chcę cały weekend spędzić z TŻ-tem to muszę teraz ostro harować. Wysłałam promo 2 ostatnie rozdzialy pracy lic... No i trzeba czekać na wyrok ...
#2116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mam takie widoczki z okna ![]() ![]() W wydarzeniach mówili o "Mieszkaniu Dla Młodych" w sumie całkiem ciekawie... Mam nadzieję że uda nam się z TŻ-tem z tego skorzystać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2117 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w moim domu rodzinnym mieliśmy okna wschód/zachód. W sypialni - na wschód i do tej pory pamiętam te piękne momenty jak mnie w lato słoneczko budziło o 5 rano. Jest to upierdliwe czasem, ale z drugiej strony bardzo przyjemne i ładuje pozytywną energią na cały dzień ![]() więc obstawiam, że w salonie ustawionym z oknami centralnie na zachód też by tak mogło być... Co do tego, że salon zaraz przy wejściu - u nas tak jest i nikomu nie przeszkadza ![]() ![]() Cytat:
![]() trzeba się dowiedzieć ile takie odnowienie normalnie kosztuje.
![]() ![]() |
![]() |
#2118 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faaajne jest, byłam kiedyś, jeszcze z exem ![]() Cytat:
![]() Jak nawala albo jadę do mechanika to mam ochotę walnąć nim w słup/porzucić w rowie/cokolwiek, taka jestem wściekła. Ostatnio powiedziałam do samochodu "przyjaciele tak się nie zachowują!" jak mi nawalał ![]() ![]() A salę wybrałabym tą drugą, nową :P ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2119 |
Zakorzenienie
|
No musi być fajnie, w końcu czekamy na to cały rok
![]() Z TŻ-tem się polepsza trochę, więc mam nadzieję że będzie ok już do wyjazdu. A na tym o to wyjeździe sam powiedział, że porozmawiamy ostatecznie o ślubie... ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2120 | |
Zadomowienie
|
Witam się
![]() od 8 do 16 byłam na uczelnie, jak wróciłam ugotowałam pyszną zupę cebulową na obiad dla siebie i dla TŻta, odpoczęłam, nadrobiłam Was i zabieram się zaraz do projektu na zajęcia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2121 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jesli o mnie chodzi, to uwazam ze obie sale są piękne, chociaz szczerze mówiąc za taką kasę nie robią wielkiego WOOOW. Ta obecna ma bardzo ładny ogród, dla mnie to duzy plus. Poza tym ceny są gigantyczne. Tak czy siak musicie zobacyc te drugą na żywo, bo różnie bywa. Cytat:
![]() Nie przejmuj sie jesliby przeswitywała, to przy takiej cenie warto naprawde zainwestowac w halke ![]() Cytat:
![]() My jestesmy na razie zdecydowani na wypozyczenie jakiegos stylowego starocia ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
bedziecie juz zamawiac? Tez mam ochote juz isc i przymierzac, ale nie wiem, moze jeszcze poczekamy do grudnia/stycznia. Cytat:
ma byc tylko na nowe mieszkania, a my chcemy docelowo domek, wiec lepiej byłoby teraz kupic cos z drugiej ręki tanio i ciułać na dom. Poza tym deweloperzy windują ceny - tak było z rodziną na swoim, po programie ceny mieszkan leciały na łeb na szyję. Poza tym bedzie limit miejsc, wiec trzebaby starac sie o zakwalifikowanie do programu od stycznia od razu... U nas byc moze wyjdzie tak ze siostra TZta bedzie nas spłacac, wiec wtedy opłacałoby nam sie nie brac kredytu, albo brac mniejszy... po slubie chyba to dopiero rozkminimy. |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2122 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edit: dodam, że dużo osób nie prosimy tylko tych najbliższych no i znajomych ![]() ![]() Edit 2: pokombinuje, może uda mi się zmniejszyć ilość gości do 120 osób... nie wiem... przerażają mnie te kwoty. Rodzice finansują, chcieliśmy wesela. Wiem, że zabezpieczyli się na tą ewentualność i od dawno mają tą kwotę, ale szkoda mi tylu pieniędzy... Pokombinuje, żeby w tej kwocie pierwotnej się jednak zmieścić, Edytowane przez KaEs Czas edycji: 2013-05-14 o 19:32 Powód: dopisanie informacji |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2123 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2124 | |
Blond forever!
|
Cytat:
![]() My będziemy mieli gości około 80 ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2125 |
Wtajemniczenie
|
Dla mnie 140 osób, czy nawet 120 to gigantyczna liczba gości :P
#2126 |
Zadomowienie
|
słuchajcie - dziewczyny z KRK - do jakich salonów wybrać się mierzyć kiecki???
wystarczą mi jakieś 2. najlepiej, żeby mieli przekrój wielu marek. |
![]() ![]() |
![]() |
#2127 |
Wtajemniczenie
|
Oszczędzam na:
- samochodzie, prawdop. auto brata - zaproszeniach - maks 2 zł, (najlepiej do 1 zł ![]() - foto - 1500 sam reportaż - kamerzysta - 1700 - noclegi - będziemy też starać się umieścić Gości w moim dużym domku no i na czym mogłabym jeszcze oszczędzić?? Na deko no way bo nie mam zdolności, jedynie menu winietki itp rzeczy... Myślę żeby makijaż zrobiła mi siostra, plener siostra... muszę Wam powiedzieć, że wprowadziłyście mnie w lekkie poczucie winy, że wydaje tyle kasy ![]() a tu jeszcze mieszkanie mamy do zrobienia... ![]() Dlatego nie będzie żadnej jakiejś mego podróży poślubnej... no chyba że wygram w totka ![]() Edit: znalazłam POZYTYW: nie muszę przecież wydawać kwoty na zakup mieszkania... chociaż tyle ![]() ![]() Edytowane przez KaEs Czas edycji: 2013-05-14 o 19:49 Powód: dopisanie informacji |
![]() ![]() |
![]() |
#2128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2129 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2130 |
Zakorzenienie
|
Witam! Cały dzień nie miałam neta, ale za to sporo zrobiłam - posprawdzałam zeszyty, posprzątałam, pomalowałam pazurki, poukładałam w szafie
![]() Byle do piątku, bo TŻ przyjedzie, chociaż wizja weekendu kiepska. TŻ u mnie, a ja sobota i niedziela od 8-17 na zajęciach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.