|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 | |
Konto usunięte
|
Dot.: niedziela bez zakupów
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2102 |
BAN stały
|
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7934692 1]Przeciez mozesz chodzic na NFZ, lekarz powinien dac ci skierowanie. A z tym pulmunologiem to mozesz zadzwonic do pobliskich przychodzni i popytac o blizsze terminy. Ja musialam miec na jak najszybsza wizyte u laryngologa, podzwonilam po pobliskich przychodniach, nawet tych na wsiach i byl wolny termin za pare dni, trafilam na dobrego lekarza. Warto dojechac busem i zalatwic to szybciej.[/QUOTE]
Niestety nie dał,rzeczywiście musiałabym poszukać ale często jak się gdzieś dziwni po przychodniach to tel.ciagle zajęty trzeba mieć stalowe nerwy na to wszystko.Jeszcze ostatnio nie sypiam prawie w ogóle i chodzę nieprzytomna ciągle,zaczęłam słabo widzieć i muszę nosić okulary kolejny wydatek zwariować idzie.Czasmi zazdroszczę innym osoba o które rodzice troszczyli się jako dziecko o ich zdrowie i bezpieczeństwo.Te osoby mają szczęśliwe rodziny dzieci jak to dużo jednak zależy w jakieś rodzinie się człowiek wychowa. Edytowane przez Onnaa88 Czas edycji: 2017-12-01 o 18:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#2103 |
Zakorzenienie
|
Onnaa88: tak, mam 5 dni w robocie i 3 lub 4 dni wolnego
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2104 |
Wtajemniczenie
|
Onna a wiesz co to ironia?
Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2105 | ||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
Tak wiem co to jest ironia ale rozumiem,że z tą depresją to ja miałam się domyśleć,że to ta ironia ![]() Niestety wiele osób z mojego otoczenia ma takie samo zdanie więc co tu dużo pisać |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2106 |
BAN stały
|
Dot.: Czy zamknąć sklepy w niedziele?
Takie ingerowanie w to czy prywatni przedsiębiorcy decydują się na otwieranie sklepow w niedziele, to według mnie przesada.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2107 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#2108 |
Zadomowienie
|
Ja pracuje w handlu i uważam ze to głupi pomysł, ale rząd mydli głupkom oczy swoimi poczynaniami ludzie się cieszą że dostali 500 plus i ze zamkną sklepy w niedziele ale to ze spora cześć z nich zarabia 1500 netto i dostaną 600zl emerytury to już nie przeszkadza. A najbardziej o zakazie handlu w nd dyskutują ci których to nie dotyczy.
Pozdrawiam tych którzy się z tego cieszą, miłych niedziel spędzanych w kościele bo na inne rozrywki pieniędzy nie starczy ! ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#2109 | |
BAN stały
|
Ok już nie pisze na swój temat
---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
Sama kiedyś pracowałam w niedzielę w sklepie i odwiedzam regularnie na sklepie te osoby które muszą pracować w niedzielę,sama pracowałam aż na 5 sklepach jeden sieci w tym mój ex też w tej samej branży więc gdzie nie pojadę to mnie znają ![]() Żadna osoba nie powiedziała mi że nie cieszy się z zamknięcia sklepu wręcz przeciwnie,obecnie też pracuje w sklepie i jedna sobote mam pracująca w miesiącu ale jednak widzę duża różnice z tymi niedzielami,że mam ją jednak dla siebie ze mogę jakoś fajnie ten dzień spędzić a wolny weekend to już w ogóle super jak dla mnie.Czy jakiś festyn czy wyjście ze znajomymi w końcu mam na to czas,jak miałam niestety popołudniowe zmiany w weekend to wtedy ciężko było to znieść. Pieniądze miałam takie same jak teraz żadnej różnicy nie zauważyłam,wtedy ewentualnie talony były czego teraz nie mam ale i tak jest super. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2110 |
Zasiedzenie
|
Ja tam współczuję pracownikom sklepów. Teraz dostanie dwóch wolnych dni pod rząd to będzie luksus (przy całym etacie i 8-godzinnym dniu pracy). Biorąc pod uwagę, że to sobota i poniedziałek będą miały największe obłożenie, na te dni będzie rozpisanych więcej pracowników. A jako dzienna studentka wolałam robić w sobotę i niedzielę, niż gimnastykować się by pogodzić w tygodniu studia dzienne z pracą. W handlu już nie pracuję i mi to rybka kiedy zrobię zakupy, ale musiałabym być głupia i/lub ślepa, żeby nie widzieć jak to niektórym utrudni życie.
#2111 |
BAN stały
|
Tobie i wielu innym którzy się uczą i pracują dziennie jak najbardziej to trochę utrudni nikt nigdy nie będzie zadowolony sama jestem ciekawa jak to będzie funkcjonować ale przy takim braku osób w handlu w większości sklepów to ciekawe ja to będzie wyglądać
![]() Bo skoro często przed świętami ludzi brakowało i obstaw była taka jak w każdym innym dzień to wątpię żeby coś się zmieniło po prostu pewnie te osoby w sobotę i poniedziałek nie zejdą na przerwę bo nie będą miały kiedy na nią iść ![]() Nie koniecznie nie dostana dwóch wolnych dni pod rząd bez przesady ![]() Ludzi się przyzwyczają do robienia zakupów w sobotę i może w poniedziałek nie będzie aż takiego ruchu często tak było że po świętach i jednym dniu wolnym było mniej ludzi więc to nie mówione ![]() Pracowałam 3 lata w biedronce która miała jeden z największych utargów w moim mieście i wiem jak to funkcjonuje ![]() Edytowane przez Onnaa88 Czas edycji: 2017-12-02 o 19:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2112 |
Zasiedzenie
|
Mnie, jak pisałam, nie utrudni.
Poza tym, super, też wiem jak to funkcjonuje, bo też pracowałam kilka lat w handlu. Mimo otwartych niedziel w poniedziałki utarg był większy niż wtorki-czwartki (oczywiście największy od piątku do niedzieli). I oczywiście jeszcze większy, gdy dzień wcześniej sklepy były zamknięte. Dlatego najłatwiej o wolne było od wtorku do czwartku, więc nie tak bez przesady.
#2113 |
Konto usunięte
|
Do niczego się nie przyzwyczają, ten pomysł umrze tak szybko, jak powstał.
![]() ![]() |
![]() |
#2114 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#2115 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie. Ja po 6 dniach pracy, po których mi się nic nie chciało też jutro wybiore się na zakupy. Jak pracuje w weekend to chodze w tygodniu. Irytuje mnie ten pomysł zakazu handlu w niedziele.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2116 |
BAN stały
|
Ja nie przypominam sobie żebym w niedzielę w ogóle zakupy robiła owszem zdarzało mi się ale zawsze jakoś mam czas w inny dzień te zakupy zrobić a nie ma mnie jakieś 50 godzin za domem
![]() Zawsze mam wiele ciekawszych rzeczy do robienia niż latanie po galeriach ale rozumiem że są osoby którym to nie pasuje i wolą sobie spędzać ten czas w galerii oczywiście powinni mieć do tego prawo,nie mniej kiedyś walczyło się o wolne soboty nawet ![]() 500 plus też miał szybko nie funkcjonować a jednak do teraz to istnieje i nie zapowiada się inaczej jestem pewna że z wolnymi niedzielami też tak będzie i za jakiś czas każda wolna niedziela będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2117 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy zamknąć sklepy w niedziele?
ja tam jestem ciekawa, czego jutro zabroni nam Jego Najwyższa Mość. z pewnością dopiero się rozkręca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2118 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#2119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przyznaję się bez bicia, że robię zakupy w niedzielę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2120 |
Konto usunięte
|
A ja chętnie jutro pójdę do sklepu i bynajmniej nie "sobie połazić po galerii". Dzisiaj mi się dziecko rozłożyło, więc kursowałam między lekarzem a apteką i nie miałam sekundy, żeby pomyśleć o jutrzejszym obiedzie (TZ też chory), więc całe szczęście, że jutro sklep jest czynny.
![]() ![]() |
![]() |
#2121 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#2122 |
Zakorzenienie
|
Ja jadę jutro na zakupy na cały tydzień. Zazwyczaj robię je w sobotę rano, ale dzisiaj nie mogłam i przełożyłam na jutro. Jak mi się zechce to jeszcze podjadę do galerii pooglądać jakieś buty, bo mam w planach coś kupić. Szczerze mówiąc robi mi się słabo na myśl o zamkniętych sklepach w niedzielę...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2123 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;79372001]A ja chętnie jutro pójdę do sklepu i bynajmniej nie "sobie połazić po galerii". Dzisiaj mi się dziecko rozłożyło, więc kursowałam między lekarzem a apteką i nie miałam sekundy, żeby pomyśleć o jutrzejszym obiedzie (TZ też chory), więc całe szczęście, że jutro sklep jest czynny.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] no coś Ty, jeść Wam się zachciało, a nie najecie się opłatkiem i modlitwą? |
![]() ![]() |
![]() |
#2124 |
Zakorzenienie
|
Ewentualnie na Youtubie oglądać kocie filmiki lub szkicować koty z pamięci.
![]()
#2125 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#2126 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2127 |
Zasiedzenie
|
Ja byłam dzisiaj na zakupach, ale zapomniałam wacików. Nie mam ani jednego. Muszę iść jutro po waciki :'(
#2128 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#2129 |
Zasiedzenie
|
#2130 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:31.