|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
|
21 | 38,18% |
| Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
0 | 0% |
| Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
|
0 | 0% |
| Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
26 | 47,27% |
| Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
8 | 14,55% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
BrykBryk brawo za spotkanie z toaletą
mowią, że nie znasz dnia ani godziny, także bądź gotowa na powtórki![]() fasola brawo za serduszko ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że wieczorem uda się wszystko zgodnie z planem. Pamiętam jak my się czailiśmy żeby rodzicom powiedzieć, a tu tata miał telefon, a tu miał gdzieś do klienta jechaćZrobiłam foty zdjeć z usg, są niewyraźne ale nie miałam siły bawić się z robieniem nowych. Oto moja kruszynka Na drugim zdjęciu widać główkę i rączkę, machającą do rodziców
Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2013-08-13 o 16:22 |
|
|
|
|
#2102 |
|
Rozeznanie
|
serduszka jeszcze nie było, ale za 2 tygodnie myślę na 100% będzie widać/słychać - najważniejsze, że rośnie
wielka ulga zobaczyć kropkę, zamiast czarnej czeluści w pęcherzyku ![]() baja_86 jakie piękne foto! zdrówka!
Edytowane przez thidien Czas edycji: 2013-08-13 o 16:26 |
|
|
|
#2103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkim mamom gratuluje udanych wizyt
|
|
#2104 |
|
Raczkowanie
|
Omg .. ile do nadrobienia :O Ostatnio to ja bym tylko spała i spała..A Wy tyle nasmarowałyście,nawet nie czytam bo nie mam czasu w week przysiądę na dłużej. Jestem przerażona! Już przytyłam 2 kilo!
I ja dołączam swoje foto z Usg z przed tygodnia ![]()
|
#2105 |
|
Zadomowienie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Hej. I ja sie melduje.
W pracy dzis zrobilam sobie usg przezbrzuszne- widzialam i serduszko i fikolki malego. No i cos dyndalo miedzy nozkami, ale co do oceny, to spokojnie ImageUploadedByWizaz Forum1376408437.230424.jpg Wiadomo, ze u gina dokladniej, ale wazne, ze maly rosnie i sie rusza strasznie sue wzruszylam...
|
#2106 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Evo ma też koła pompowane więc można sobie wybrać. Generealnie każdy ma inne potrzeby. Ja mieszkam w ścisłym centrum w zupełnie nowym budynku więc mam wypaśną windę i generalnie fajne chodniki więc na miejskie rajdy po rynku wydaje się być idelany. Doczekać się nie mogę tych spacerków po rynku z małym dzidzi w wózku. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2107 |
|
Rozeznanie
|
To i ja przedstawie Wam moje malenstwo.
Zdjecie zrobione w piatek 9.08 czyli malenstwo mialo 9T i 2D
|
#2108 |
|
Zadomowienie
|
witajcie! i ja już po wizycie u gina
serduszko bije maleństwo ma 10 mm wg OM 9tc wg USG 7tc ) mam założoną książeczkę ciąży niestety nie mam zdjęcia :/ może je dostane na następnej wizycie ) TP ustalone na 1 kwietnia Pozdrawiam!
|
|
|
|
#2109 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szczęściara z Ciebie, że tak długo karmiłaś. pewnie, gdybym nie wróciła do pracy, to kp nadal by było, a tak me dziecko samo się odstawiło po 8,5 mca. może to i dobrze, bo teraz ma 8 zębów i gryzie mocno. ostatnio tak się tuliła do mnie i nagle chyba niechcący ugryzła mnie w sutek przez bluzkę, a bez stanika byłam. krew poleciała i łzy również, bo zabolało jak cholera... Cytat:
Cytat:
bijące serduszko potrafi niesamowicie wzruszyć. a później jak już się trzyma szkraba w ramionach, to nic tylko się rozpłynąć...
|
|
|
#2110 | ||
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, super zdjęcia z usg !
Cytat:
![]() Tż uwaza ze bedzie chłopak natomiast ![]() Byle zdrowe ! Cytat:
Ja przytyłam 18- zaczynałam z wagą 60 kg a teraz startowała z 55
|
|
#2111 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny.
Serdecznie witam wszystkie nowe mamusie, a tym które miały wizyty gratuluję dobrych wiadomości
|
|
|
|
#2112 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
filupka |
|||||
|
|
|
#2113 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A zdjęcie cudne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Prasowałam i składałam dzisiaj chyba 2 godziny... Nogi mi nie mal do dupki wchodzą, bo jakoś nie umiem na siedząco. A jeszcze spakować się pozostaje - z tym, że dzisiaj tylko Tża rzeczy, moje już jutro bo nie mam sił
|
|||||
|
|
|
#2114 |
|
Zakorzenienie
|
ja w pierwszej ciąży przytylam 16 kilo, startując z 49 kg przy 170.teraz startuje z tragicznej 44,5 (tak tak to noszenie synka itd jeszcze nei zdązylam się poskładać po pierwszych cięzkich miesiącach) no i zobaczymy ale cieszę sie ze przytyje baardzo i chce tyć jak najwięcej, bo wiem ze po porodzzie od razu schudne i bede jak kościotrup:p
|
|
|
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór i uciekam
![]() mam problemy z netem i nie bardzo da się nadrabiać, ładowania strony 30 min nawet Święta Cierpliwość nie wytrzyma ![]() Pozdrowionka
|
#2116 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Ja tez bylam na wizycie. Przezylam chwile grozy bo lekarka nie mogla znalezc tetna i obie zrobilysmy sie blade. Od razu zobaczylam ze cos jest nie tak bo miala takie oczy....
No ale znalazla ♥♥♥ Serducho bije. Ale ulga. Nie mogla znalezc bo dzidz jest jakos dziwnie umiejscowiony. Ale jest. Ma 1, 5 cm i na zdjeciu z USG jeszcze nie widac ze to czlowiek. To 9 tydzien wg OM a a USG ze 8. Dostalam urosept na bakrerie w moczu i zwolnienie do 3 wrzesnia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2117 |
|
Raczkowanie
|
Witam szczęśliwe ciężarówki
![]() podczytuję Was od kilkunastu dni i czekałam na dzisiejszy dzień, miałam pierwsze USG dopochwowe, z moich obliczeń wychodził mi ok. 6 tydzień (4 testy płytkowe robiłam,pozytyw dodam) OM.06.07. Strasznie czekałam na dzisiejszy dzień.... no i pani gin (prywatnie) poinformowała mnie że jest pęcherzyk ciążowy tylko że pusty Więc mam pyt. do thidien - też miałaś z początku pusty czy coś w tym stylu? szukam jakiegoś pocieszenia z nadzieją że w pon. okaze się że jest ten dzidziuś w brzuszku kurcze dziewczyny sorki, że tak Wam tu psuję dobre humorki, no ale miałam nadzieję, że się wpisze dzisiaj na listę mam kwietniowych, a tu masz.... i oczywiście Wam wszystkim gratuluję fasoleczek |
|
|
|
#2118 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w październiku rodziłam, a teraz mam na kwiecień. No właśnie mamy świeże wspomnienia, choć z moją pamięcią to ja już połowy nie pamiętam Cytat:
Ja 23 za pierwszym razem, nie chcę tym razem tyle i planuję jeść rozsądnie w dodatku biegam i na razie chcę to kontynuować. A dopiero co wróciłam do wagi sprzed ciąży ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale dobrze mi z taką wagą, no może jeszcze 2kg mniej byłoby idealnie. No ale to za jakiś rok - półtora mam nadzieję.---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2119 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() chciałabym dołączyć do was, bo również będę mamą kwietniową Z moich obliczeń wynika, że 20 kwietnia, a co powie lekarz dowiem się na wizycie 26 sierpnia. Mam już synka 6 lat, który bardzo się niecierpliwi, kiedy urodzi się "nasz dzidziuś", czeka na niego od ponad roku i póki co kategorycznie żąda siostry
|
|
|
|
#2120 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2121 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na twoim miejscu przed wizytą w szpitalu udałabym sie jeszcze do lekarza innego na wizytę . Mi lekarz powiedział zeby poczekac jeszcze tydzien gdy stwierdził że jest puste jajo. Czasami maluszek potrzeubuje wiecej czasu zeby zaskoczyc.. Niestety mi sie nie udało i tydzien pozniej też było puste.. Ale życze tobie żeby się udało! Co prawda w szpitalu przed wykonaniem zabiegu miałam jeszcze 2 razy robione usg w celu potwierdzenia. Trzymaj się ! |
|
|
|
|
#2122 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja byłam pierwszy raz u gina teoretycznie w 6 tygodniu, ale od OM do ovu to mi minęło 3 tygodnie, a nawet może i 3,5, więc ciąża o wiele młodsza (OM 19 czerwca, a owu 8-10 lipiec, robiłam testy owulacyjne) tak więc praktycznie to dopiero początek 3 tygodnia był i po prostu nie było jeszcze nic widać, tylko pęcherzyk ciążowy kazał mi przyjść po 2 tygodniach właśnie żeby określić, czy wszystko jest ok i czy ten pęcherzyk ktoś zamieszkuje i wczoraj w sumie taka mała maciupka kropka w nim była, taka mała, że ja sama z ledwością zobaczyłam oj sama wiele się w necie naczytałam o pustych pęcherzykach ciążowych, ale bardzo wiele z tych opowieści kończyło się tym, że po tygodniu już było coś w nich widać, po prostu wcześniej dzieciaczki były za małe mam nadzieję, że jeszcze się zdziwi twoja ginka! i zobaczy Kropka w końcu bedzie już o cały tydzień starszy!
Edytowane przez thidien Czas edycji: 2013-08-14 o 09:15 |
|
|
|
|
#2123 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Gratuluje ! JA dziś wizyta i jestem zielona ze strachu (---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
Też tak myślę - Kropek będzie i już ! |
||
|
|
|
#2124 | ||||||
|
Moderator
|
Zacznę od tego że zdjęcia fasolek śliczne
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
- trzymam kciuki żeby to jednak była pomyłka ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2125 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
fajnie, że syn nie może doczekac się rodzeństwabędzie dobrze
|
||||
|
|
|
#2126 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za serduszko!!!! ![]() Cytat:
wczoraj widzialam serduszko... takze ja Ci proponuje zrobic bete i przede wszystkim glowa do gory !! napewno bedzie wszystko dobrze ![]() Cytat:
Dziekuje za gratulacje jakże się cieszę z serduszka
|
|||
|
|
|
#2127 |
|
Raczkowanie
|
Probuje pisac z telefonu,wiec wybaczcie za wszelkie bledy: p.
Odnosnie plci to ja bym chciala na 51% synka,a na 49%corke . Łuki chce brata,ale mowi ze jak siostra bedzie to tez fajnie. Fajnie macie,ze u wielu bedzie taka mala roznica wieku,moj syn w styczniu skonczy 5lat wiec roznica jest juz duza. Gdzies tam widzialam,ze rozmawiacie o wozkach. Co do tambero to jest to podrobka tako lareta,wiecej kolorow do wyboru,ladniej wykonczony no i na rynku od ponad roku wiec jakas opinia o nim jest. Jesli sprzedamy auto a mamy sedana i kupimy kombika to wlasnie owego lareta chce,5lat temu mialam espiro atlantika i 5 innych wozkow i wiem ze te czolgi sa najlepsze. A jak zostaniemy z naszym autem to mam upatrzony jane rider z gondola transporter 2 albo fotelikiem matrix light. Mam troche zastrzezen,ale i wiele zalet widze. Po mlodym nie mamy nic... trzymalam do 3roku,tz nie chcial drugiego dziecka i w koncu ja odsunelam te mysli,zajelam sie praca,troche zwiedzalismy i jakos nie tenskno bylo mi so pieluch,ale jak co kolejna kolezanka rodzila to instynkt sie odzywal,teraz albo wcale,za duza roznica wieku.. z nowym rokiem odstawilam antykonc epcje i zaczeliamy nie uwazac po pol roku,troc he nam sie zycie skomplikowalo i zaczelismy uwazac,a tu prosze 2 kreski. Wiec wyprawka do skompletowania od nowa. Co do wagi w ciazy to bylam calkiem zdrowa,taka uroda ciazowa moja,po 10mc od porodu wazylam juz 50kg 2lg mniej niz przed ciaza. Teraz odstawilam tabletki i przytylam. Yazz to chyba jedyna antykoncepcja po ktorej sie chudnie,a po odstawienie efekt jojo. Ja mlodego krotko karmilam piersia bo ok 3mc z czego 2 dokarmialam butlom. Na poczatku mialam tak duzo pokarmu i byl bardzo wartosciowy bo mlody duzo przybieral na wadze,ale przy pierwszym kryzysie laktacyjnym nerwy i stres z porodu sie odbily i mleko doslownie zniklo! Liedys wam opowiem co sie stalo przy porodzie.. teraz mam zamiar dluzek karmic,ale nie nakrecam sie bo wiem jak bardzo chcialam wtedy i nic z tego nie qyszlo. Uciekam bo w lozku jeszcze poleguje: D pozdrowienia
|
#2128 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja znów startuję z wagi 47 (czyli jak przed pierwszą ciążą) i mam nadzieję, że więcej niż 12 kg (jak poprzednio) mi nie przybędzie. oj wtedy to pięknie po tygodniu prawie normalna waga wróciła i w miarę płaski brzuch... marzenie na teraz ![]() BTW myślałam, że z Lewkiem będziemy mieć najmnniejszą różnicę między bobasami, a tu proszę... ![]() Cytat:
Cytat:
ostatnio na wyjazd na urlop kupiłam używaną parasolkę peg perego (w końcu w bagażniku coś więcej oprócz wózka trzeba było zmieścić). nie jestem za specjalnie zadowolona. po złożeniu duża i tak ta parasolka. więc pewnie będę sprzedawać. zresztą i tak kolejny wózek trzeba będzie zakupić dla dwójki bobasów. Zuzanka mając n iecałe 2 latka, nadal będzie wymagała podwózki ![]() macie jakieś typy w tym temacie?
|
|
|
#2129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kobitki
Cytat:
) abyś znów nie musiała się odchudzać po ciąży. Ja mam też tako ale ballila, dla mnie super, gondola również wielka, Misiek się mieścił bardzo długo w niej. Spacerówka również super, ale właśnie wielka i ciężka. A ostatnio widziałam mamusię z dwójeczką dzieci, jedno w wózku malusie, a drugie tak ok 2 lat stało przy rączce na takim podpinanym podeściku, fajne rozwiązanie. Mój ginek ciągle nie odbiera, może na urlopie... I zastanawiam się czy iść wobec tego teraz czy poczekać do bijącego serducha.. Mam 5 tc skończony dopiero. Edytowane przez Lewek Czas edycji: 2013-08-14 o 10:20 |
|
|
|
|
#2130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pamiętam jakie boje toczył rok temu o wózek. uparł się, żeby kupić używany a jak już łaskawie manówiłam go na nowy to warunek był: jeden wózek na cały czas, więc wybieraj taki, żeby był dobry na długo
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:24.

mowią, że nie znasz dnia ani godziny, także bądź gotowa na powtórki

żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013
Synek 1.4.2014

poskładało mnie przeokrutnie ale chyba zwalę na sałatkę bo męża też mi coś złapało. Cały czas coś mi siedzi na żołądku, mam nadzieję, że to minie w końcu bo padnę

(
a jak już łaskawie manówiłam go na nowy to warunek był: jeden wózek na cały czas, więc wybieraj taki, żeby był dobry na długo