![]() |
#2101 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziewczyny, wiem,że ja z opóźnieniem, ale chciałam wam bardzo podziękować za pamięć o mojej Hanusi normalnie się wzruszyłam jak wczoraj odpaliłam wizaż miałam prawie 2 tyg przerwy w czytaniu, bo byliśmy na urlopie nad Bałtykiem wybaczcie, że się nie odniosę do pozostałych odpowiedzi, ale czytałam niemal na biegu, bo mała wczoraj strasznie marudna była |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no taki rzep - trzeba dobrze oczyścić ramę, najlepiej odtłuścić.
![]() |
#2103 |
Wtajemniczenie
|
nel_a-dzięki
![]() ![]() mandi-jakie butki w CCC kupiłaś???
#2104 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() No i znowu trochę zaniedbałam wątek ![]() Linka, w końcu się do tego zoo nie wybraliśmy ![]() ![]() Mandragorrka, Karolka już odpowiedziała, mamy rzeczywiście takie same albumy. Z tym że ja umieszczam na stronie od 3 do aż 6 zdjęć (zmieści się tyle, tylko muszą mi pasować kolorystycznie i tematycznie ![]() A co do zostawiania dziecka z kimś innym, niż my, to chyba aż nie powinnam się wypowiadać, bo to dla mnie tak oczywiste, że ani przez chwilę nie zastanawiałam się nad słusznością mojego postępowania ![]() Mała miała 2 tygodnie i była przy piersi, gdy po raz pierwszy zostawiłam ją z teściową na 5 godzin. Miała coś koło 3 miesięcy, gdy po raz pierwszy wyjechałam bez niej na weekend. Nie ma tygodnia, by nie spędziła z dziadkami kilku, czasem kilkunastu godzin, nie ma miesiąca, by nie spała u nich (sama). Mam możliwość, to korzystam, a Zosia jest w najlepszych rękach, nie mówiąc o tym, że i dziadkowie skaczą z radości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2105 |
Zakorzenienie
|
Przyszedł list z przychodni-mamy TO szczepienie 27 sierpnia...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2106 |
Zakorzenienie
|
My tez dostaliśmy list, mamy 13 sierpnia. Ciekawe czemu szybciej od Was
![]()
#2107 |
Zakorzenienie
|
Dominiku, Słoneczko, przyjmij spóźnione życzenia zdrówka i radości od wizażowej cioci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Marysia będzie miała 13,5 miesiąca-Dorotka też miała ok. 13 miesięcy. A masz napisane, że dostanie 3 dawki? Bo to są dwa szczepienia, z 12. i 13. miesiąca, ale bardzo często podają je razem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2109 |
Rozeznanie
|
Najlepszego dla Dominika Sto Lat
Kochane napiszcie proszę jakie macie foteliki i czym kierowałyście się przy ich wyborze. Niedługo trzeba będzie zmienić i mam mętlik w głowie. Wiem, ze większość poleca britax ale do naszej popierdółki (wv polo 3 drzwiowy) to się nie zmieści pewno zaden RWF a tak bym chciała w zwiazku z tym muszę znaleźć coś dobrego przodem. Blog osiemgwiazdek już znam na pamięć ale i tak nie wiem co wybrać. |
![]() ![]() |
![]() |
#2110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2111 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2112 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mała lubi w nim jeździć już sprawdzony na dłuższym dystansie - 8-9 godzin jazdy Hania w nim i spała i patrzyła przez okno i bawiła się, w każdym bądź razie nie marudziła praktycznie wcale co do TEGO szczepienia, mam dylemat, bo mieliśmy iść z naszą małą w tym tyg, ale wczoraj okazało się, że mamy katar, tzn mała ma ![]() i chyba się wstrzymam do nast tyg, jak myślicie? achhh i najlepsze życzonka dla Dominisia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze raz dziękujemy za życzenia ![]()
http://suwaczki.maluchy.pl/li-60657.png ![]() ![]() ![]() ![]() "Wędrówką jedną życie jest człowieka..." Edytowane przez ewka5891 Czas edycji: 2013-08-05 o 16:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2116 |
Zakorzenienie
|
Mandi my mamy ten album http://allegro.pl/henzo-tradycyjny-a...418754405.html wklejałam albo 2 duże zdjęcia, albo 3-4 małe
|
![]() ![]() |
![]() |
#2117 | |
Zakorzenienie
|
Byliśmy dziś z Dorotką na kontroli u immunologa.
Przy okazji zapytałam lekarkę o szczepienie MMR. Powiedziała, że NIE MA ŻADNYCH UDOKUMENTOWANYCH BADAŃ, ŻE SZCZEPIENIE MMR POWODUJE AUTYZM. Jest to bezpieczne szczepienie, a jedyny skutek uboczny to wysypka, która może się pojawić między 7. a 12. dniem po szczepieniu i może utrzymywać się 3-4 (może wystąpić temperatura). Szczepionka jest ciągle taka sama, nie zmieniła się od czasu jak dostała ją Dorotka, a ona zareagowała na nią b. dobrze. Dostałam adresy stron na których jeszcze poczytam o tym szczepieniu, ale muszę przyznać że lekarka mnie uspokoiła. W UK teraz panuje odra więc lepiej dziecko zaszczepić. Poza tym powiedziała, że to przedziwne, ale w UK polskie mamy bardzo boją się szczepić dzieci. Cytat:
Edytowane przez hanjah Czas edycji: 2013-08-05 o 18:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2118 |
Zakorzenienie
|
Normalnie nie mam już sił :/ Fizycznie to jeszcze pół biedy ale wymięta psychicznie to jestem strasznie.
Nie dość że mała nie może zasnąć, i co chwila płacze, to jeszcze jakieś dziecko ryczy za oknem :/ Podziwiam mamuśki które cały czas są same, bądź samotnie wychowują dzieci. |
![]() ![]() |
![]() |
#2119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2120 |
Zakorzenienie
|
Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Nadalko ja rowniez podziwiam. Ciezko by mi bylo a juz teraz jest.
Moje dziecko jako roczniak nie bylo jeszcze szczepione na to g***. Nie wiem jak dlugo mozemy czekac co myslicie? Wszyscy nasi lekarze na urlopach jak na zlosc a mala ma kaszel czasem i czasem katar. Nie wiem juz do kogo isc w tej sprawie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2121 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Ja nadrobiłam Was i mogę poodpisywać ![]() Na początek - 100 lat dla naszych Jubilatów! Rośnijcie zdrowo i spokojnie. ![]() Patrzę z przerażeniem na kalendarz i uwierzyć nie mogę, że nasze dzieci już taki duże. Czas bardzo szybko leci. U nas generalnie ok. Z tym, że małemu idą zęby i bywa masakra! Wczoraj wył wieczorem przez 3h. Ja już spasowałam i mąż go usypiał - nie dawałam rady. Dziś zdecydowanie lepiej ale do tego co było kiedyś ciągle daleko... Nic to, czas przeczekać. Innego wyjścia nie ma. Wczoraj byliśmy z nim u jego chrzestnej - pluskał się z basenie i zapomniał o bożym świecie. Był zadowolony i wesoły. Irmusia, fajnie Cię znowu widzieć ![]() Ktoś pytał o fotelik - mamy Britax First Class - zamontowany jest tyłem i zajmuje sporo miejsca. Najlepiej podjechać do jakiegoś sklepu i przymierzyć. W sumie to chyba tyle ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2122 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2123 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2124 |
Zakorzenienie
|
Aha, no to dzięki, trochę mnie uspokoiłyście.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2125 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Hej!
Nie mam sił po dniu dzisiejszym. Chyba się odwodniłam przez ten upał, bo bardzo mnie mdli... Byłam dziś z F u K. Było naprawdę miło. Odkąd nie jesteśmy ze sobą, to dogadujemy się i normalnie ze sobą rozmawiamy. Byliśmy nawet w trójkę na mieście, zjeść karkówke z grilla ![]() Widziałam że piszecie o albumach. Ja mam jeden od Agi, ale już zapełniony. Muszę kupić drugi. Te z Henzo śliczne są ![]() Fabi też nie był szczepiony. Nie wiem kiedy iść.. I boję się tego szczepienia :-( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2126 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Mi też już brakuje sił, dzisiaj mały dał mi trochę wycisk ![]() Odnośnie zostawiania dziecka z innymi... Ja nie jestem na to gotowa, mały zostawał z innymi, ale tylko na kilka godzin maksymalnie, jeśli była taka potrzeba, nie wyobrażam sobie na tą chwilę zostawić go z kimś na dłużej... Ale jeśli rodzice mają taką możliwość to nie widzę w tym nic złego, w końcu dzieci mają zapewnioną dobrą opiekę, a rodzicom też należy się chwila wytchnienia ![]() Btw. Mój syn jak wiecie jest mocno absorbujący, był czas, że tylko czekałam aż ktoś wreszcie wróci do domu (mieszkamy z rodzicami) i weźmie go choćby na 5 minut, tyle żeby móc złapać oddech, zwykle jesteśmy zdani na siebie, staram się jak mogę, ale czasem brakuje już sił, no i dzisiaj np. był taki dzień, Nadalko doskonale Cię rozumiem ![]() Soleilka udany dzień i fajnie, że potraficie się dogadać ![]() ![]() Ja się spodziewam telefonu we wrześniu z tego co wstępnie mi powiedziano wtedy mamy mieć to szczepienie, ale nie znam konkretnej daty... Jak każda z Was też się boję, może niepotrzebnie (i oby tak było ![]() Trzymam kciuki, żeby dzieciaki przeszły to pomyślnie i nic im się nie działo ![]() Przepraszam, ale czytałam pobieżnie i niewiele w pamięci zostało... |
![]() ![]() |
![]() |
#2127 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
|
![]() ![]() |
![]() |
#2128 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Padł mi laptop
![]() ![]() Karolka kupilam szpilki i buty na koturnie. Obie pary peep toe, uwielbiam takie buty ![]() Dep dziękuję za odpowiedź w sprawie albumu ![]() Phdwao dziękuję za linka ![]() Nela mówisz że warto zainwestować w album tej firmy? Allebazi my mamy RomerTrifix, a u Was najlepiej będzie jak podjedziecie do jakiegoś sklepu, żeby przymierzyc co się zmieści do Waszego samochodu. TO szczepienie mamy 26.08. Co do zostawiania dzieci - jeszcze nie wypowiedziałam się przy okazji ostatniej dyskusji, ale jak jest okazja to zostawiam mała ![]() Jutro w nocy jedziemy na urlop ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2129 |
Zakorzenienie
|
Oficjalnie mogę ogłosić że Emil od wczoraj chodzi
![]() Może dlatego tak mi jęczał 2 czy 3 tyg. bo już chciał chodzić a nic nie wychodziło mu z tego ![]() ![]()
#2130 |
Zadomowienie
|
hej, my dzisiaj byliśmy na szczepieniu. Było tylko małe auuu chwila płaczu i cały dzień była zadowolona i radosna. Mam nadzieje że będzie tak jak Hania pisze, czyli wszystko ok. Ale ja szczerze nie czytałam jakie mogą być powikłania, a może powinnam żeby wiedzieć co obserwować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:56.