![]() |
#2101 |
Konto usunięte
|
Dot.: modne dzieci
szajajaba
staram się , żeby to co bezpośrednio przy skórze, było ze 100% bawełny lub wiskozy (ew.95% + 5% sztucznego włókna, a wyjątek- rajstopy- ok. 80% bawełny) bo moja ma AZS. Czasem jakość marna, również bawełny np. w h&m czy reserved- widać gołym okiem ![]() Jakoś- poza rajstopami- nic nam się nie kulkuje, mechaci -zużywamy 10%- spierają się kolory, 90% oddaję w dobrym stanie, po ok. 75% nie widać śladów noszenia. Fakt, że nadal piorę rzeczy córki w proszku dla dzieci, a te z nadrukami "gumowanymi" (nie wiem, jak to określić ![]() No i ma dużo ubrań- 1 rzecz nosi 1, max 2x tyg, często rzadziej- mamy 2 zestawy dziennie- do przedszkola i w domu (nie chodzi w tych wytarzanych po przedszkolnej podłodze ![]() Ostatnio 1 rzecz się zużyła- spódniczka reserved kids szara, trochę cieniowana, rozszerzana- kupiłam na wyprzedaży większy rozmiar (rzadko są szare spódnice) i kolor tej starej był o połowę jaśniejszy ![]() Kilka rzeczy kupiłam córce z primarku, przywiezionych z wyspy ![]() A jeszcze odnośnie spódniczek pettiskirt- nie pomyślałabym, żeby założyć dziecku w takiej sytuacji http://www.dwarazyw.pl/2015/02/blog-...o_18.html#more czasem to chyba wychodzi parodia modnego dziecka, a blogerka pisze, żeby się delektować? czym? założenie dziecku różowej bluzki i szarej spódnicy bo pasuje do różowego nieba i szaroniebieskiego morza to chyba wg niej prawdziwa sztuka? O ile tamta stylizacja w parku była w miarę naturalna, to ta jest przegięta i sztuczna- tiul i koronki na plażę? Edytowane przez 95b84f0cb57718c1b68287b1ccb1b977c909159a_5f790273693ad Czas edycji: 2015-02-22 o 08:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2102 |
Konto usunięte
|
a co powiecie na temat tej sukienki ?
ja uwielbiam prostotę i styl tzw pensjonariuszki ale tj moim zdaniem przegięcie https://kaszkazmlekiem.wordpress.com...brego-stylu-2/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2103 |
Konto usunięte
|
Przepraszam za dosadność, ale wygląda jak z obozu koncentracyjnego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2104 |
Zakorzenienie
|
Wszystko dla zdjęć. Nienawidzę piasku w ubraniach.
Berry, moja przez rok tez urosła 10 cm ale np spodnie starzaja jej na minimum pół roku, rok. Ma krótkie konczyny. Z kyzynja nizsza o głowę noszą ten sam rozmiar, bo tamta ma długie ręce i nogi i tulow krótki. Na szczęście przystopowala stopa. Przez rok tylko dwa rozmiary, a nie 4 jak ostatnio.
![]() |
#2105 |
Konto usunięte
|
ŁAJKA
znam sprawę ![]() ![]() Ostatnio szukam butów dla córki (która choruje i siedzimy w domu, albo prosto po pracy wracam do niej i do sklepów zaglądam raz na 2-3 tygodnie), więc częściej wchodzę na blogi dziecięce... a tam np. kilkulatek wybierający do przedszkola wyłącznie koszule z kołnierzykiem (dziwne, że bez krawata) materiałowe spodnie i skarpetki pod kolor ![]() Mam wrażenie, jakby dzieci blogerek żyły w innych czasach (przed wojną) albo miejscach (gdzie obowiązuje jakaś etykieta zabraniająca noszenia tshirtów przez kilkulatki, np. królewski dwór? ![]() karolca moja wysoka, ma dość długie nogi i krótkie ręce, wszystkie mankiety zawinięte - niezbyt dobrze to wygląda- a jak nie, to bluzka raczej krótka; czasem wyrasta z rajstop po 3-4 miesiącach - po jesieni/zimie ok. 10 par do wymiany, dlatego w styczniu kupiłam nowy zestaw. Tylko po wpisach dziewczyn nie wiem, czy te z calzedonii się sprawdzą. Edytowane przez 95b84f0cb57718c1b68287b1ccb1b977c909159a_5f790273693ad Czas edycji: 2015-02-22 o 09:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2106 |
Konto usunięte
|
przyznaję ze dziewczynka jest wyjątkowo ładna
do tego stylizacja (buty mi sie .b podobają) i klimatyczne zdjęcia robią swoje.lecz moja wyobraźnia nie ogarnia ![]() ![]() obraz nędzy i rozpaczy.nawet nie mysle ile taka sukienka kosztuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2107 |
Zakorzenienie
|
Ja bym mojej mlodej petitskirta na plaze moze nie zalozyla, ale zwykla tutu za 20 pare zl czemu nie? Traktujemy je jak zwykle spodniczki, corka chodzi w nich do przedszkola i na plac zabaw.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2108 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2109 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Praktycznie cały rok śmiga w rajstopach z mikrofibry - różniste wzory, kolory, bo średnio 3 dni w tygodniu jest w sukience/spódnicy ; 2 dni w legginsach. Nie wiem ile ma dokładnie par rajstop - pewnie ze 40 - 50, więc noszone są na zmianę z innymi, no i noszone są do przedszkola i na plac zabaw i np. z Pepco więcej nie kupię bo wyglądają koszmarnie. Natomiast z Reserved, Smyka i Calzedonii noszą się super, biorąc pod uwagę że są szurane i w przedszkolu i na placu zabaw. Z H&M nigdy rajstop nie miałam. Tylko że wszystkie to rajstopy z mikrofibry,, wełniane są za grube dla mojej i ubieram sporadycznie, także o jakości wełnianych się nie wypowiadam. Co do skarpet - z H&M kiedyś nam się zbiegły i córka nie mogła na stopę włożyć ![]() Najlepsze dla nas są skarpety ze Smyka i 90% skarpet mają właśnie ze Smyka, 10% z Lidla. Majtki tak samo ![]() Ja piorę zawsze w 60 st. ![]() [1=95b84f0cb57718c1b68287b 1ccb1b977c909159a_5f79027 3693ad;50360195] Kupiłam jedną w h&m- szarą w kropki, z rabatem za 16 zł http://www.hm.com/pl/product/29937?article=29937-D ![]() Fajne są te bawełniane spódniczki ![]() Ostatnio podobną kupiłam w reserved tylko na szerokim pasie, ładnie się kręci ![]() Wczoraj akurat byłyśmy z córą w h&m po baletki, była promocja więc przy okazji wybrała sobie kilka innych rzeczy m.in. białe legginsy w kolorowe motyle. Większości letnich sukienek u nas też jeszcze nie ma. Śmieszna ta w robaczki ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;50358218]a wg mnie zwyczajnie trzeba macać Mam świetne bluzki z pepco i fajne legginsy, absolutnie nic zlego po praniu się nie dzieje z nimi. I macałam i takie, których prawie dotknąć nie mogłam, takie sztuczne ![]() Gatta. Bardzo fajna jakość, wzornictwo też. WOla ma dobre te jednobarwne, one mi sie nie zmechaciły.[/QUOTE] Ja brałam tylko takie które w dotyku były przyjemne, bo głównie pod kątem żłobka, ale po kilku praniach wstyd było dać do żłobka i stwierdziłam, że wolę wydać dołożyć 5 zł i kupić w innym sklepie ale przynajmneij na dłużej wystarczy ![]() [1=95b84f0cb57718c1b68287b 1ccb1b977c909159a_5f79027 3693ad;50360823] No i ma dużo ubrań- 1 rzecz nosi 1, max 2x tyg, często rzadziej- mamy 2 zestawy dziennie- do przedszkola i w domu (nie chodzi w tych wytarzanych po przedszkolnej podłodze ![]() Ostatnio 1 rzecz się zużyła- spódniczka reserved kids szara, trochę cieniowana, rozszerzana- kupiłam na wyprzedaży większy rozmiar (rzadko są szare spódnice) i kolor tej starej był o połowę jaśniejszy ![]() Kilka rzeczy kupiłam córce z primarku, przywiezionych z wyspy ![]() A jeszcze odnośnie spódniczek pettiskirt- nie pomyślałabym, żeby założyć dziecku w takiej sytuacji http://www.dwarazyw.pl/2015/02/blog-...o_18.html#more czasem to chyba wychodzi parodia modnego dziecka, a blogerka pisze, żeby się delektować? czym? założenie dziecku różowej bluzki i szarej spódnicy bo pasuje do różowego nieba i szaroniebieskiego morza to chyba wg niej prawdziwa sztuka? O ile tamta stylizacja w parku była w miarę naturalna, to ta jest przegięta i sztuczna- tiul i koronki na plażę?[/QUOTE] U nas tak samo - bywa tak, że nawet po miesiącu dana rzecz się nie powtórzy bo zwyczajnie brakuje dni żeby wszystko ubrać ![]() Zdjęcie z blogu utwierdziło mnie tylko w tym że nie podobają mi się te spódnice ![]() Cytat:
![]() Zgadzam się, wygląda strasznie ![]() Edytowane przez precious_81 Czas edycji: 2015-02-22 o 10:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2110 |
Zakorzenienie
|
Moja mikrofibrowe drze w mig-dlatego teraz nosi tylko na balet, a tak to bawelna jednak kroluje.
![]() |
#2111 |
Zakorzenienie
|
Jest taki blog, ogólnie estetyczny bardzo, zdjęcia piękne. Ale trafiłam kiedyś przypadkiem na zdjęcia z urodzin tej Małej, gdzie ktoś skrytykowął w komentarzu, że jak laleczka w klatce etc bo otoczona drogim i pięknym, ale że mało naturalności, luzu, że bardzo dużo słodyczy (bo na fotach były same słodycze z tych pięknych " na szpeszjalne zamówienie" wiecie) , tak autorka odpisała, że "to tylko do zdjęć" , że miała drugie urodziny, z rodziną, normalnie. Ja się wtedy zastanowiłam - sesja zdjęciowa dla dziecka na pamiątkę, stylizowana? super pomysł. Ale, żeby tak dzien po dniu odgrywać jakieś "scenki z życia idealnego" przebierać dziecię , focić i wrzucać ten słitaśny świat na blog? PO CO? Totalnie nie ogarniam takiego.. udawania. Chyba dla poczytności jedynie i sponsorów /zysków z reklam. Tylko zastanawia mnie w tym wszystkim ta mała, taka podwójna rzeczywistość.. To zapewne jak z tym zdjęciem z plaży.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2112 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam dziś w Pepco. Motylkowa bluzka, do tego córka dobrala pasujace rozowe blyszczace getry.
Komplet z baletnica
![]() |
#2113 |
Zadomowienie
|
Karolca, fajne komplety
![]() Ja nie wiem czy moje dziecko tak rosnie czy ta bawełna z pepco taka dziadoska, bo wiecznie te legginsy za krótkie, kilka razy wypiorę i się kurczą czy co. Z HM się tak nie skracają... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2114 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wybrałam na wiosnę córce ten płaszczyk http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/nie...7p2368067.html i chyba te buty http://www.emel.com.pl/PL/shoe,3262,3,0.html
![]() |
![]() |
#2115 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mojej młodszej by się spodobał z pandą, starszej z baletnicą ![]() pepco ma fajne wzornictwo - sporo wzorów ściągają z H&M i Next ![]() ale ja po kilku bublach jakoś nie mogę się przekonać żeby znowu coś stamtąd kupić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2116 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
widzę, że głośno i bardzo kontrwersyjnie tu o naszym blogu DwaRazyW. A że nie lubię tak za plecami to małe wyjaśnienie .... Zdjęcia do bloga powstaja zawsze przy okazji. Tylko raptem kilka postów było w pełni zaplanowanych. Zdjęcia z plaży były zrobione podczas wieczornego spaceru tuż przed kolacją w eleganckim hotelu. Oczywiście to kwestia gustu. Ale ja nie widzę nic złego w tiulowej spódnicy, bluzce w koronce i spacerze po piasku. I nie prowadzimy podwójnego życa, bo w tej spódnicy jak i w tej w kwiatki moja córa biega normalnie do przedszkola. Dlaczego? Bo po prostu bardzo je lubi. A i jeszcze jedno. Za ten post nie dostałam ani grosza ;-) Jakby się Pani wczytała w treść to na naszym blogu w odróżnieniu od innych pokazujemy modę widzianą oczami dziecka tego dużego i tego małego. Modę jaką chciałyby nosić nasze dzieci, a nie taką w jaką najchętniej ubraliby je rodzice. Ubranie Wiwi wybrała sama, zresztą jak większość pozostałych stylizacji do postów. A kolorystyka wyszła przypadkiem podobna do nieba. Ani ja, ani córka nie miałyśmy pojęcia, że tego dnia będzie właśnie taki piękny zachód słońca. Dlatego poleciłyśmy się nim delektować. Nie spódnicą, nie bluzką, nie butami, tylko zachodem słońca moje drogie Panie. Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Patrisha mnie takie spodniczki na plazy nie raza ![]()
![]() |
![]() |
#2119 |
Przyczajenie
|
No właśnie ta spódnica, jak i ta w kwiatki kosztuje coś koło 100 zł. Moja córa jest zachwycona, a i cena dość przyzwoita.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2120 |
Zakorzenienie
|
[1=95b84f0cb57718c1b68287b 1ccb1b977c909159a_5f79027 3693ad;50360195]
ja wolałabym taką ![]() Z bawełny czy cienkie? [/QUOTE] Mamy tą sukienkę, córka uparła się, że tą chcę. Na wieszaku wyglądała szaro i smętnie, po przymierzeniu zyskała uroku. Rajtuzy cienkie, elastyczne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2121 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam w Tesco te niebieska patchworkowa tunike
![]() |
#2122 | |
Zakorzenienie
|
Albo dla darmowych ciuchów.
![]() Jedno to samemu prowadzić podwójne życie dla pieniędzy co nawet rozumiem bo każdy zarabia jak może o tyle wykorzystywanie dziecka to nie do przyjęcia. ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Cytat:
![]() Pierwsza lepsza, taka znośna bo nie na księżniczkę http://www.lovefashionblog.com/wp-co...nystyle-tv.jpg Taka http://img26.olx.pl/images_tablicapl...czka-morag.jpg
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2015-02-23 o 18:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2123 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak ja się już wyleczyłam z jasnych rzeczy. Jesienią mnie poniosło i kupiłam dla synka zimową parkę w piaskowym kolorze. Aktualnie wygląda to tak, że po jednym spacerze jest do prania :/ Bo mały biega, przeważnie 1-2 razy się przewróci i głównie to nadaje się do prania od góry do dołu, parka jest z bawełny, nie da się nijak tego poczyścić gąbką. Mam też drugą kurtkę (od kombinezonu popielatą z takiego śliskiego czegoś) i jest nie do zatyrania, tyle, że już tak fajnie nie wygląda ![]() Cytat:
Mam kilka rzeczy takich nie do zdarcia np. bluzek, ale bywało też, że coś szlag trafił po 1-2 praniach... Ja ostatnio zamówiłam na urodziny synkowi takie bluzki, i córce spódniczkę z F&F.
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2015-02-24 o 14:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2124 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() na zdj.katalogowym to on wyglada ładnie ale jak to się będzie wiązac? czy sie nie będzie wrzynać ?i czy sie nie przetrze zaraz? zwykły pasek jest wygodny,dobrze układa,i jest możliwośc wygodnej regulacji a taki ? no nie wiem.nie jestem przekonana w płaszczyku do takiego paska |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2125 |
Zakorzenienie
|
Znając życie, i tak dziecko mało pochodzi w takim płaszczyku, bo jednak kurtka wygodniejsza, łatwiejsza do prania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2126 |
Zakorzenienie
|
Moja corka sporo biegala wiosna czy jesienia w plaszczyku, z tym, ze kupowalam jej np czerwony albo czekoladowy, wiec nie trzeba bylo prac co drugi dzien
![]() Dzis poszalalam, bo kolezanka przyniosla do roboty cala torbe ciuchow dziewczynkowych od kumpeli i nakupowalam koszulek z krotkim i dlugim rekawem, do tego jeszcze dwie sukienki, spodniczke i kurtke przeciwdeszczowa. Ciuszki firmowe, sporo z ekobawelny, wiec warto bylo.
![]() |
#2127 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Strój nie pasuje mi do okoliczności- nie będę wytrzepywać piasku z tych tiulowych falban po tym, kiedy moja 4-latka wytarza się w nim; może starsze dziewczynki potrafią tylko spacerować ![]() Jeśli to blog niesponsorowany, to gratuluję niezależności ![]() Odnośnie wybierania ubrań przez dziecko, to już czytałam,że dzieci nie orientują się, że noszą drogie, eleganckie ubrania, bo "ubranie to tylko ubranie" i pomyślałam sobie: traktują je normalnie, a mama jest naprawdę wyluzowana, super, dzieci na co dzień tarzają się w tych strojach od projektantów po kilkaset euro... i co? jednak mimo pełnej szafy dokupujemy inne w sieciówce na plac zabaw/ do przedszkola a tamte "w stanie idealnym" wystawiamy na wyprzedaży ![]() Ale resztki wiarygodności dziecięcych blogerek modowych zniknęły przy okazji pretendowania do blogu roku 2014- zaprzeczanie swoim wielokrotnie przedstawianym na blogu poglądom...w realnym świecie można by nazwać kogoś takiego co najmniej niepoważnym a nawet hipokrytą, ale blogerki nie wolno tak oceniać, bo ona musi- bo jeśli nie weźmie udziału/ nie przejdzie do kolejnego etapu to jej nie zauważą/ przepadną kontrakty reklamowe/ nie zarobi a tu przecież dom trzeba budować , rodzinę utrzymać na dotychczasowym luksusowym poziomie... Ogólnie jestem tolerancyjna, ale hipokryzji nie cierpię ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Tę z białym tłem za 40 zł? bo jest o identycznym wzorze z szarym tłem za 20 zł?- szukam tej pierwszej. Edytowane przez 95b84f0cb57718c1b68287b1ccb1b977c909159a_5f790273693ad Czas edycji: 2015-02-25 o 22:20 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2128 |
Zakorzenienie
|
[1=95b84f0cb57718c1b68287b 1ccb1b977c909159a_5f79027 3693ad;50424578]
![]() ![]() Tę z białym tłem za 40 zł? bo jest o identycznym wzorze z szarym tłem za 20 zł?- szukam tej pierwszej.[/QUOTE] Mam tę za 20zł, nie widziałam że jest jeszcze za 40. Widzę na stronie, że ta za 40 jest bawełniania i ma kokardkę a ta za 20zł dżersejowa. 40zł to trochę sporo na kieckę do przedszkola, oblania się, wyciapania czekoladą ewentualnie burakami i wybrudzenia w piaskownicy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2129 |
Zakorzenienie
|
Moja cora wlasnie w weekend bawila sie w tiulowce w piaskownicy-spodnicy nic sie nie stalo, mlodej bylo wygodnie. Dla mnie taka niezbyt dluga i rozlozysta tutu nie rozni sie specjalnie od zwyczajnej bawelnianej spodnicy.
![]() |
#2130 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
O kurka ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A zresztą... ja MASĘ rzeczy w tanim armanim ![]() ![]() Ciekawe, jak w tym sezonie będzie, dotychczas moja starsza córka na plac zabaw bez oporów zakładała spodenki, bo jednak wygodniej - a teraz jest wybitnie spódniczkowo-sukienkowa, młodsza tak samo... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.