|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
Ooo Może uda mi się go osiągnąć do studniówki
|
#2102 |
|
Wtajemniczenie
|
Już odblokowałam
i po obcięciu też wstawiam. Żałuję, że nie robiłam zdjęć od początku dbania o włosy... Zapomniałam już, jakie dokładnie były, a chętnie bym sobie porównała
|
|
#2103 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#2104 |
|
Wtajemniczenie
|
A kiedy masz studniówkę? 2014 czy 2015?
Zazdroszczę Ci zapuszczania "na czysto", ja jeszcze muszę ściąć kawał cieniowanych, zanim zacznę zapuszczać wszystkie proste do celu II ![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Haha
|
|
#2105 |
|
Rozeznanie
|
śliczne macie włosy dziewczyny
![]() takie dłuugie i piękne ja chyba jako jedyna tutaj mam tak krótkie włosy....
|
|
|
|
#2106 | |
|
Rozeznanie
|
Faaajne <3 ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
|
|
#2107 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też muszę najpierw pozbyć się tych najbardziej zniszczonych końcówek, jakieś 15cm dlatego regularnie podcinam ![]() Aysell , jak dla mnie to masz włosy cud malina
Edytowane przez barylka666 Czas edycji: 2013-08-28 o 14:50 |
|
|
|
|
#2108 |
|
Rozeznanie
|
a ja pokażę Wam jakie miałam kiedyś włosy, wersja full natural czyli mój kolor ozłocony w letnim słoneczku no loki odreanimowane przez fryzjera
( nie lokówką) to jest zaraz po ślubie a potem jak zaszłam w ciąże to ściełam na krótko dla wygody ile bym dała by znów mieć takie włosy
|
|
|
|
#2109 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[zabrzmiało, jakbym miała 50 lat
|
|
|
#2110 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakie ładniutkie, mój naturalny kolor podobnie wyglądał w słońcu ![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
Magia fotoszopa mogłam zrobić zdjęcie popalonych pasemek rozjaśniaczem...następnym razem zrobię. Są zniszczone i porozdwajane niestety, ale po tych przejściach co im zafundowałam to i tak się cieszę że jeszcze je mam
Edytowane przez barylka666 Czas edycji: 2013-08-28 o 15:02 |
||
|
|
|
#2111 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki
nie zostało tak dużo [3 lata temu miałam ściętą najkrótszą warstwę do uszu ], ale jednak. I ten rodzaj włosów, wrr nie uczeszę np. ewentualnej grzywki na bok, bo od razu zjedzie mi sama na prosto. Zjeżdżają mi spinki z głowy, opaski i gumki, czasem dostaję szału Cytat:
To nie są takie długie włosy, więc chyba można je jeszcze nazwać wygodnymi ![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
i tak dalej, ale nie zmienię ich struktury i tej wady opisanej wyżej Więc tłumaczę sobie, że są jakie są, mogłyby być gorsze, więc nie powinnam tak strasznie narzekać
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2112 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Spróbuj I nie martw się, nic nie skleisz Jakie przepiękne masz włosy..... ![]() Cytat:
Barylka 2015 ? A Ci fajnie Moja studniówka....luty 2013.. <chlip chlip>
Podcięcie 03.11.2016r. Włosomaniactwo od 21.08.2013r. Edytowane przez Blondyna66 Czas edycji: 2013-08-28 o 15:39 |
||
|
|
|
#2113 |
|
Zakorzenienie
|
Po części jest czego, ponieważ nigdy przed wyjściem się nie musiałam martwić, że mam tłuste włosy, czy włosy w strączkach, właściwie nie wiem nawet co to znaczy, natomiast robię wszystko, żeby włosy nawilżyć i natłuścić, bo same togo nie robią.
|
|
|
|
#2114 | ||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() któraś pisała, że kilka dni włosów nie myła o matko jak ja bym tak chciała ja juz na 2 dzień mam brzydkie ![]() hehe a moja studiówka 2009 była już ledwo pamiętam ją :P Cytat:
![]() moje niedawno wstawiałam następne zrobię za miesiąc może jakaś różnica będzie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez kropelkaa Czas edycji: 2013-08-28 o 16:10 |
||||
|
|
|
#2115 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Miód muszę sobie kupić dopiero, bo nie mam w domu ![]() A moja studniówka... 2010 chociaż ja swoją wspominam raczej źle i chyba nie była dla mnie jakimś ważnym wydarzeniem, a szkoda, teraz bym ją przeżyła zupełnie inaczej ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Dziękuję Jeśli chodzi o ten miód, coś takiego jeszcze jest : http://ecospa.pl/produkt/honeyquat-pochodna-miodu , ale ciekawe, czy nie będzie działało słabiej?
|
|
|
#2116 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oj tak, miodek, czekoladka, kokos, kawa, zurawina, migdaly, duzo by wymieniac! Sporo tego! ![]() Aysell, śliczne są! To Twój naturalny kolor włosów? Prostujesz je? ![]() Bałam się zmierzyc objetosc kitki, że bedzie bardzo, bardzo malutko ![]()
|
|
|
#2117 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aa jak, przynajmniej mam czas jeszcze zapuścić włosy ![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
![]() Właśnie,zawsze mogło być gorzej i nie narzekaj już bo naprawdę nie masz na coo
|
|
#2118 |
|
Zadomowienie
|
kropelkaa Na włosach będzie się wszystko kleilo i można się zniechęcić, ale jak się dobrze spłucze to efekty fajne, więc warto
![]() Aysell Ee to w sumie moja studniówka świeża sprawa :P Ja swoją przetańczyłam cały czas z TŻ i było tak jak chciałam ![]() A miód kupuj i kładź na włosy a produkt z linka ciekawy..można wprowadzać go do szamponów hm hm..podwójny efekt by był yeaa ![]() Barylka A jaką fryzurę wyczarujesz z takiej dlugości ?
Podcięcie 03.11.2016r. Włosomaniactwo od 21.08.2013r. Edytowane przez Blondyna66 Czas edycji: 2013-08-28 o 17:17 |
|
|
|
#2119 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
może też wypróbuję Rzepę, dobry pomysł. A z tym olejem to jeszcze pokombinuję, spróbuję mieszać z kokosowym i dodać do maski. Muszę go przeprosić - przyklap mi znikł bo miałam koka i włosy są cudnie nawilżone, jak zmacam to czuję, że są wilgotne, mimo że suszyłam kilka godzin temu U mnie też czasem można smażyć frytki A maska miodowa to cudo, już nie mogę się jej doczekać ![]() Piękne są te Wasze włosy, każde na swój sposób
Dbam o włosy. Dbam o cerę. Pani filolog Edytowane przez _ruDzik Czas edycji: 2013-08-28 o 17:16 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2120 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje
Piszecie o tym miodzie a mój tato ma kilkanaście uli i mamy świeży miodek, mniaam
Edytowane przez barylka666 Czas edycji: 2013-08-28 o 17:18 |
|
|
|
#2121 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A widzisz, czyli jeszcze może okazać się fajnym produktem, który będziesz nam polecać Ja miziam cały czas włosy, takie są fajne ;D Cytat:
Próbuję zatrzymać słońce we włosach :P
Podcięcie 03.11.2016r. Włosomaniactwo od 21.08.2013r. Edytowane przez Blondyna66 Czas edycji: 2013-08-28 o 17:25 |
||
|
|
|
#2122 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2123 |
|
Zadomowienie
|
|
#2124 |
|
Zadomowienie
|
Na pewno rozpuszczone Może jakieś fale/loki, ewentualnie podpięte z jednej strony, jeszcze się nie zastanawiałam nad tymAle Ty masz fajnego sąsiada
|
#2125 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja dzisiaj się pofarbowałam i to zupełnie inaczej niż zwykle, bo metodą "na olej" . I zaczynam kurację z AsystorHair
|
|
|
|
|
#2126 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I jak,jest różnica??
|
|
#2127 |
|
Rozeznanie
|
Początkujące włosomaniaczki :)
Cześć, przyłączę się, bo mam bzika na punkcie włosów
![]() www.theblondelifestyle.com Sent from iPad |
|
|
|
#2128 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak Ci jeszcze urosną to w sumie będzie można kombinować ![]() Czy fajny sąsiad..eee..zastanowiłab ym się nad tym :P Ok, fajny, ale ze względu na dobroczynny dla moich włosów miód :P
Podcięcie 03.11.2016r. Włosomaniactwo od 21.08.2013r. Edytowane przez Blondyna66 Czas edycji: 2013-08-28 o 17:37 |
|
|
|
|
#2129 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2130 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
np. nie wiem, skąd takie pasemka mi się wzięły jaśniejsze Cytat:
Wieeem szkoda tylko, że grzywki nie mogę sobie na bok ściąć, takiej dłuższej moje szczere zdziwienie i zazdrość wywołuje fakt, że komuś się to w ogóle trzyma z boku Cytat:
Cytat:
że też żadne z moich rodziców nie wpadło na taki praktyczny pomysł
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:34.

A przepis w sumie żaden konkretny..w niewielkim naczynku umieszczam łyżkę maski, np. Altery i tyle samo bądź odrobinę więcej miodu, mieszam i nakładam dokładnie na umyte szamponem włosy. Włosy zawijam w koczek, nakładam czepek ( ten z Biovaxów), całość owijam w podgrzany ręcznik i już