|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 | ||||
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Kurcze, to może składy zmienili i na inne patrzyłam?
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2102 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Taa, naklejka za fajna nie jest, ale wole mieć skład pod ręką ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2103 |
Rozeznanie
|
Skład wklejam na dole
![]() Najprawdopodobniej za tydzień zrobię, ale pewnie przyciemni mi tylko niektóre pasma, bo mam parę jaśniejszych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2104 |
Raczkowanie
|
Ja coś przegielam. Wczoraj miałam olej lopianowy GP z papryka i trochę rycynowego w skórę głowy warte, w długość alterra z migdałami.
Dziś mylam hergonem, potem dałam alterra i Garnier AiK. Suszone na powietrzu, bez stylizatorow. I siaaano mam. Ale masakra, wszystko fraza, jak nigdy. A co do jedzenia jeszcze - ja jem jaja, ciągle ![]() Przekąski - różne nasiona i pestki, owoce czasem, albo robie śliwki w gorzkiej czekoladzie, albo jakieś ciastka na mące migdalowej czy kokosowej. A kolacja czy obiad złożone z mięsa czy ryby i fury warzyw (ze sporą ilością tłuszczu) czy czasem ziemniak pieczony i smażony. Niam ![]() Sent from my ASUS Transformer Pad TF300TG using Tapatalk 4
#2105 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Dostałam właśnie powiadomienie o czekających na mnie maskach ![]() ![]()
![]() |
#2106 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ryż pewnie ze nie ma glutenu. Ale uwierzcie da się bez wypełniaczy ![]() Sent from my ASUS Transformer Pad TF300TG using Tapatalk 4
![]() |
#2107 |
Zadomowienie
|
Gryczanej nie cierpię, ale padre mi od lat mówi o jej cudnych właściwościach, moooże się przemogę. A quinoi nigdy nie jadłam, spróbowałabym kiedyś tak po prostu żeby poznać coś nowego. Zastanawiam się jeszcze nad owsem, sam w sobie glutenu nie ma, uwielbiam płatki owsiane, ale na stronach bezglutenowych trąbią, że zanieczyszczony glutenem. Nie wiem czy to przesada czy nie bagatelizować :P:
#2108 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Generalnie trzeba eksperymentować. Ja jem ziemniaki, kasze gryczana i ryż parboiled. Ale najwięcej jem ziemniaczki bo wielbie ![]() Sent from my ASUS Transformer Pad TF300TG using Tapatalk 4
![]() |
#2109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Białka je mąż albo synek, dodaje im do jajecznicy, ja źle się czuję po dużej ilości białka, dlatego jem żółtka w większości, niż całe jaja. Tyłam bez przerwy, jak jadłam "zdrowo". Owsianka na śniadanie, jogurt z owocem na II śniadanie, chude mięsko czy ryba z furą warzyw na obiad, serek wiejski czy pełnoziarnisty chlebek ma kolację. Tyłam na tym, poważnie. Powoli, po 1-2 kg miesięcznie, ale bez przerwy. No i okropnie siadło mi zdrowie. Teraz przynajmniej nie tyję, a i waga powolutku spada. Teraz wychodzę na prostą, tylko muszę jeszcze zwracać uwagę na moje alergie pokarmowe, których się nabawiłam chyba swoją drogą na wysokowęglowodanowym, pełnoziarnistym jedzeniu. Jessenia - też bolał mnie brzuch po owsiance ![]() Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2013-10-20 o 11:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2110 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Mądra decyzja ![]() Cytat:
Są efekty, widać ![]() Cytat:
Masz ładne takie włoski i wszystkim się podobają, są na prawde sliczne tak skręcone szkoda że nie umiesz się do nich przekonać ![]() ![]() Cytat:
Fotki ![]() Na pewno będzie ładnie ![]() Cytat:
Dbaj, dbaj będą śliczne lokaski ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli w lokach wyglądam jak spasiona pyza na twarzy, a w falach nie, to po co...? Kurcze, czytam tak o tym Waszym bezglutenowym jedzeniem i może nawet mnie to przekonuje, ale nie przekonam całej rodziny. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2112 | |||
Raczkowanie
|
Felekbezszelek- A no to są inne składy, ja czytałam taki jak tu http://szalone-zycie-kingi.blogspot....r-odzywka.html pierwszy lepszy blog w jaki weszłam, żadna reklama
![]() Cytat:
A co do jedzenia też lubię jaja, ale oprócz śniadania jest jeszcze drugie śniadanie i kolacja:P z Tym ostatnim zwłaszcza dla synka. A tą mąkę migdałową czy kokosową gdzie można kupić? Sklepu ze zdrową żywnością u mnie brak ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Myszka2020- no właśnieja też zdrowo się odżywiając, jakoś rezultatów nie widziałam, a od drugiego śniadania czyli płatków owsianych, musli, siemienia lnianego, orzechów, owoców i jogurtu naturalnego bolał mnie brzuch.
![]() |
#2113 |
Raczkowanie
|
Wczorajsze. Nie opanowałam robienia zdjęć z ręki, więc za dużo nie widać :P Tył - bardziej fale, przód - loki, które nieco straciły skręt (kiedyś były jak sprężyny).
|
![]() ![]() |
![]() |
#2114 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja do niczego Cię nie przekonuję bo jakiekolwiek moje argumenty i tak nie zmienią Twojego nastawienia do swoich włosów, jestem zwolenniczką kręconych włosów i uważam że skoro włosy chcą się kręcić to należy im na to pozwolić tym bardziej że według mnie masz ładne je pokręcone i kręcone włosy (naturalne ) każdemu pasują i Tobie też. Zrobisz co zechcesz Twoje włosy, Twoja sprawa. Nie zamierzam Cię ani przekonywać ani zniechęcać zwyczajnie wyrażam swoje zdanie. Cytat:
E tam ładnie jest ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2115 |
Raczkowanie
|
jakisnick sliczne włoski!
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2116 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzięki ![]() Cytat:
![]() Nowy fryz zrobił furorę w rodzinie i każdy myślał że się kręciłam ![]() ![]() A o co tu wam z tym jedzeniem chodzi prócz tego że któraś ma alergię? Ja ponoć też, ale objawia się na skórze tym delikatnie, więc po prostu unikam mącznych rzeczy, chleba itp
![]() |
#2117 |
Zakorzenienie
|
O to, że od wysokokowęglowodanowej diety się tyje/nie chudnie. Nawet jeśli to jest chleb pełnoziarnisty, musli, jogurty, itd, czyli teoretycznie zdrowe jedzenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A jogurty to tylko naturalne bez cukru i wrzucanie świeżych owoców a nie słynna jogobella z extra dużymi kawałkami czegoś nieokreślonego ![]()
![]() |
#2119 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pisze o tym G, Taubes. pisze też o tym, że otyłość jest biedna. bo produkty zbożowe są tanie. masakrycznie tanie. A jedzenie zdrowe (znaczy mięso, ryby, jaja, warzywa, dobre tłuszcze, orzechy czy nasiona) wbrew pozorom nie jest drogie. Zjada się go znacznie mniej. Posiłek złżony z niewieliej ilości węglowodanów, sporej ilosci tłuszczy i białka, zrobony z jedzenia a nie półproduktów, syci na dłużej i lepiej i nie trzeba tego jeść tyle co chleba czy bułek. Jedyne co boli (i może boleć wręcz fizycznie) to przestawienie ciała na spalanie tłuszczu ze spalania węglowodanów. Mózg będzie marudzić i jęczeć o glukozę. A ponieważ na wysokowęglowej diecie miał jej dużo i latwo - to chwile zajmie zanim sobie przypomni o glikogenie co go mamy w wątrobie. a najpięniejsze jest to, że po takim przestawieniu - nie ma opcji, żeby sięzacząć słaniać z głodu. bo ciało sobie przypomina o tym co MA - i w razie jakby coś - może zużyć ![]() Sent from my ASUS Transformer Pad TF300TG using Tapatalk 4
![]() |
#2120 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jem, bo mam ochotę, lub ze zdrowego rozsądku, bo wiem, że powinnam. Głód zwykle odczuwam dopiero po ok. 10-12 godzinach od ostatniego posiłku. No chyba że tym posiłkiem byłoby jabłko. Ale to i tak zaburczy mi w brzuchu i zaraz zapomnę o tym. A takie 2 kanapki + kawa na śniadanie dają mi uczucie sytości (takiej, że nawet nie chciałabym nic dopychać) na co najmniej 4-5 godzin, później teoretycznie już mogłabym coś zjeść, ale nie jestem głodna. ![]() A jak załatwiasz sprawę wszelkich słodkości? Można cokolwiek czy odstawiłaś? Czy może nie masz problemu, bo nie lubisz? Ja uwielbiam na tyle, że jakby ktoś mi dał wybór, że mogę zjeść tylko obiad lub tylko batona/ciasto, wybrałabym to drugie. ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2121 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
co do fastfoodów i zarcia przetworzonego - to też prawda. problem generalnie jest złozony. Cytat:
potem do 13 14 nie czuje głodu, żyję kawa ![]() Cytat:
nie jem często, wybieram czekoladę gorzką, albo śiweczki w czekoladzie mojej roboty, albo robie jakieś słodycze na bazie miodu lub stewii. czasem jem snickersa lub m'n'msy ![]() Sent from my ASUS Transformer Pad TF300TG using Tapatalk 4
![]() |
#2122 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dokładnie, moje kubki smakowe też nie pozwalają się oszukać, wolę czekoladę pyszną a np. w kosteczki ssać w ustach w nieskończoność ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2124 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co nosisz na posiłek do pracy? Cytat:
Cytat:
A "zapasy" zaczynają sie potem gromadzic tam gdzie nieszczegolnie bys chciała. Tyjesz i robi sie błedne koło - no bo jak to - w końcu jesz mało... Cytat:
Tzn - wiem oczywiście że jesteś świadoma że, nic ![]() ![]() Poza tym jakoś tak jak sie wejdzie w treningi to potem głupio byłoby zmarnować cały wysiłek jednym durnym batonem - mi to zawsze pomagało ![]() Dziewczyny stało sie coś nieprawdopodobnego - przetłuszczają mi się wlosy! Mi sie nigdy nie przetłuszczały... podejrzewam wcierkę...
...najmniejsze państwo świata Obok biegnie czas, lecz nas to nie dotyczy... ![]() ![]() Syzyf była kobietą ![]() Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2013-10-21 o 09:42 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2125 |
Kazar Lady
|
mam od jakiegos czasu ten sam problem, szampony idą cześciej w ruch, a jakos wybitnie lepiej nie jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2126 |
Zadomowienie
|
Testowałam dziś maskę ajurwedyjską. Właśnie schnę.
Obecnie moja włosowa pielęgnacja jest utrudniona przez kawiorowy manicure :P Wcieranie czegoś to masakra. jakinick piękny skręt ![]()
#2127 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---- Kupiłam niedawno "nowego" jantara i na szczęście nic złego się nie dzieje, no ale ja nie mam skłonności do podrażnień i uczuleń. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2128 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=Rilla82;43361650]Witaj, widzę, że mamy bardzo podobny staż i włosy
![]() Sama już nie wiem, maja swoje lepsze dni ale ostatnio są ciągle suche, są cienkie i delikatne, a dzięki falom wydaje się że jest ich więcej. Włosy staram się myć co dwa dni (szampon natei brązowy z biedronki był ok-wcześniej myłam potersami), obecnie zielony natei i strasznie wysusza(do przetłuszczających); przed myciem płuczę je w wodzie z oliwą z oliwek (bądź lniany czasami łopianowy) skóry nie polewam ta oliwą. Potem nakładam maskę. Może to być sam wax albo, garnier aik z hegronem plus joanna, albo maski alterry i isany,kiedys dawałam maskę natur vital ale nie widzę jej w naturze. Nie mogę laminować, dawać jajka, bo wtedy są bardzo suche i nie chcą się kręcić. Stylizuję lnianym i mrożącym. Wiem że coś robię źle, myślę również że ważne jest co się daje na dłużej na głowę i w jakich proporcjach...ciągle szukam, nie wiem czego znowu chcą, przestają się kręcić ![]() ![]() A kolor mój naturalny (ktoś pytał wcześniej) |
![]() ![]() |
![]() |
#2129 |
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny
Jestem tu nowa. Dopiero od trzech tygodni zaczęłam odpowiednio dbać o moje loki. Daleka droga przede mną, dopiero będę odkrywać co im służy, a co nie, ale dam radę. Stosuję tylko te produkty które polecacie.Tylko że......zaczęły mi włosy wypadać i to dość dużo, dodam tylko, że są one cienkie. Czy to normalne ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2130 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:09.