![]() |
#2101 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jaką książkę teraz czytacie? cz. IX
Obecnie kończę czytać 50 twarzy Greya.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2102 |
Zakorzenienie
|
Księżniczka z lodu - Camilla Läckberg
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin Mój kulinarny kącik |
![]() ![]() |
![]() |
#2103 |
Zaczytanie
|
Po przeczytaniu Narrenturm Sapkowskiego oraz Małżeństwa we troje Schmitta wracam powolutku do Ojca Chrzestnego, ale obecna ilość obowiązków mi nie pomaga
![]() Narrenturm spodobało mi się bardzo, na pewno sięgnę po drugi tom Trylogii... Małżeństwo we troje - pierwsze moje spotkanie z tym autorem i na pewno nie ostatnie. Chociaż takie krótkie opowiadania to nie jest to co tygryski lubią najbardziej ![]()
![]() |
#2104 |
Zakorzenienie
|
Grażyna Plebanek "Pudełko ze szpilkami"
![]()
![]() |
#2105 |
Szanelowa Madżesti
|
Oko księżyca - Anonim
|
![]() ![]() |
![]() |
#2106 | |
seriously? no.
|
Cytat:
W klimacie świątecznym - przeczytałam Opowieść Wigilijną ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2107 | |
Zaczytanie
|
Cytat:
Opowieść Wigilijną (i Getting Things Done) mam zamiar czytać w okolicy 19-20.12 ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od początku jakoś mnie ta książka nie pociągała, a po Twojej relacji zupełnie mi przeszło. Wolę Mankella z innych jego książek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2109 |
Raczkowanie
|
Zaczęłam Jane Austin "Perswazje" ale jakoś nie mogę polubić tej autorki i jej stylu. To już któreś tam z kolei moje podejście do niej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2110 |
Zakorzenienie
|
Obecnie ława przysięgłych - Grishama - jakoś się nie mogę wciągnąć... Ale to chyba przez nawał obowiązków a nie książkę
![]()
#2111 | |
seriously? no.
|
Cytat:
![]() a GTD już kiedyś czytałam i w najbliższej przyszłości również mam zamiar sięgnąć po nią po raz kolejny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2112 |
Zakorzenienie
|
Ja po 3096 dniach (polecam, teraz czas na film) i Prywatnym życiu Pippy Lee, które okazało się gorsze niż przypuszczałam, przeczytałam Dobranych A. Condie i dziś zacznę Na zakręcie Sparks'a.
#2113 |
Zaczytanie
|
Boży bojownicy
![]()
![]() |
#2114 |
Zakorzenienie
|
Po tamtej stronie ciebie i mnie-Jess Rothenberg
|
![]() ![]() |
![]() |
#2115 |
Zadomowienie
|
#2116 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Od tej pozycji zaczęła się moja przygoda z tą autorką ![]() Skończyłam wreszcie po dwóch tygodniach dość cienką książkę "Zimny dzień w Raju" Steve'a Hamilton'a. Miała około 240 stron a jakoś nie mogłam przez nią przebrnąć... I teraz mam dylemat - zacząć czytać "Merde! W rzeczy samej" autora Stephen Clarke, czy może "Potem..." Musso.
![]() |
#2117 |
Rozeznanie
|
Skończyłam "Saszeńkę" - piękna książka
![]() Teraz "Paw królowej" Masłowskiej. |
![]() ![]() |
![]() |
#2118 |
Gang Iren
|
Zaczynam Cień wiatru Zafona.
#2119 |
Zakorzenienie
|
gosia261282 nie zawiedziesz się
![]() zaczęłam Ukradzione dziecko Wiliama Phelps'a
![]() |
#2120 |
Gang Iren
|
#2121 |
Zakorzenienie
|
Długo mnie tutaj nie było, czytałam dużo, a ostatnio wręcz bardzo dużo, bo codziennie prawie latam do biblioteki, korzystając szczególnie z uroków nadchodzącej zimy
![]() Z tym, że zapominałam o tym, by tu napisać co czytam itp. Także napiszę parę książek co czytałam w bliższym lub dalszym czasie, ale na pewno pominę niejedną, bo wiele tego było. Np właśnie "Krwawe wino" Erici Spindler- też mi się podobało, ciekawa fabuła, Erica jak zwykle mnie nie zawiodła ![]() Hakan Nesser "Drugie życie pana Roosa" i "Zupełnie inna historia". Obie bardzo mi się podobały, odkąd zaczęłam czytać Nessera uwielbiam go! ![]() ![]() ![]() Do tego w tej książce polubiłam pana Roosa, mówili, że jest nudny, dla mnie był ciekawą postacią, nawet zanim wygrał w Lotto itp. Szkoda, że był taki niedoceniony w tej książce, że zewsząd tak naprawdę niezrozumiany, bo moim zdaniem był bardzo wartościowym człowiekiem, tylko że wielu ludzi za szybko kogoś ocenia i dlatego często tak jest. Z książek Nessera mniej mi się podobała, z tych co czytałam tylko "Nieszczelna sieć". Tak więc na razie czytałam jego 3 książki, a teraz ze zniecierpliwieniem poluję na kolejne ![]() ![]() Czytałam też np "Obserwatora" Link i to już wszystkie książki autorki przeczytałam oprócz "Grzechu aniołów", który podobno jest przeciętny. Kolejny raz autorka mnie nie zawiodła ![]() ![]() Czytałam też "Sprzedana" Sophie Hayes. Tutaj wrażenie mocne tym bardziej, że jest to prawdziwa historia. Napisana przez samą ofiarę, która była przymuszana do prostytucji. Mocne, wstrząsające, drobiazgowo opisane. Oczywiście nie raz też mówiłam sobie w myślach, że czemu postąpiła tak, a nie inaczej, ale tyle o sobie wiemy, ile nas sprawdzono. W takiej sytuacji nie możemy być pewni jak byśmy postąpili. Na pewno książka jest też ważną przestrogą. Warto przeczytać. Przeczytałam też "Tylko on wie" Patricka Bauwena- to moje pierwsze spotkanie z autorem, ale jak udane! Napięcie jest praktycznie na każdej stronie, czego jeszcze chyba nie miałam z żadnym thrillerem. A zaskoczył mnie w tej książce autor też wielokrotnie, co też nie jest tak częste w thrillerach. Pomysł bardzo ciekawy, dobrze napisane i te ciągłe napięcie. Cudo ![]() Także widać, w takiej tematyce kryminalno obyczajowej wiodą u mnie prym teraz Link i Hakan Nesser, natomiast w takich thrillerach czystych z tym napięciem, to Patrick Bauwen teraz zajmuje u mnie podium. Jest wielu innych też dobrych, ale jak na razie żadna książka chyba nie trzymała mnie w napięciu, takim wiecie strachu jak przy thrillerze jak ta. Jak mam ochotę na coś kryminalno obyczajowego to więc mogę w ciemno brać np Hakana Nessera lub Link, a jak coś czysto thrillerowego chcę to Patricka Bauwena ![]() ![]() Oprócz tych książek czytałam ostatnio wiele innych, ale jak pisałam pamięć zawodna i ciężko by wymienić wszystkie, dlatego wymieniam niektóre. A wypożyczyłam też z takich lekkich, komedię tzn "Dziewice do boju" Szwai. Jak na razie jest ok, w przerwie od tych kryminałów, thrillerów coś lżejszego też może być. To moje pierwsze spotkanie ze Szwają. Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2013-12-06 o 10:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#2122 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Lepiej jakbyś zaczęła od Klubu Mało Uzywanych Dziewic,bo teraz czytasz drugą część. Ja Szwaję uwielbiam,gdy chcę się odstresować to sięgam po jej ksiażki. Wszystkie już przeczytałam.
![]() |
#2123 |
Zakorzenienie
|
Camilla Läckberg "Fabrykantka Aniołków"
|
![]() ![]() |
![]() |
#2124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ga ta, Ty znowuż zaczynasz książkę Lackberg, którą lubię i mam na półce, dostałam w prezencie. Ta akurat mi przypasowała, chyba najbardziej z tych co czytałam książek Lackberg. Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2013-12-06 o 10:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2125 |
Raczkowanie
|
Kończę teraz "Nieskończoność" H. J. Rahlens i chce się szybko zabrać za "Gorączkę 2" Shulmann. Tyle, że nie chce, zęby ta pierwsza się kończyła:P. W dodatku to jednotomówka. Będzie trzeba obczaić tą Rahlens, bo to pierwsza książką tej autorki, która wpadła mi w ręce.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2126 |
Zakorzenienie
|
Skończyłam Bezcennego Miłoszewskiego - książka bardzo mi się podobała, wciągająca, wartka akcja, fajni bohaterowie, ciekawa fabuła, tajemnice do rozwiązania, a do tego na prawdę dobry styl pisarza - po prostu wszystko, co lubię w książkach. To pierwsza książka Miłoszewskiego, jaką czytałam, ale na pewno nie ostatnia. Jedynie koniec nie do końca mnie usatysfakcjonował, zastanawiam się czy trochę nie za bardzo spiskowa teoria dziejów, ale całościowa bardzo ciekawa książka.
Niestety miałam tak dużo pracy, że ledwo znajdywałam czas i siły żeby czytać i trochę mi się zeszło, a gdyby nie to to na pewno pochłonęłabym Bezcennego w 2 dni. Teraz zaczynam najnowszego Sapkowskiego Sezon burz.
#2127 |
Zakorzenienie
|
Zapomniałam, napisałam, że trzy książki Nessera czytałam, pomyłka bo cztery, czytałam jeszcze "Punkt Borkmanna" i też dobrze mi się czytało, dobra książka
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2013-12-06 o 11:37 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja własnie swoją przygodę z Nesserem zaczęłam od "Nieszczelnej sieci" i się mocno rozczarowałam, na tyle, że dałam sobie spokój z tym pisarzem. Na Mikołaja dostałam od męża ( ![]() ![]() Nadal polecam Nesbo, kilka dni temu przeczytałam kolejny tom "Policję" i jest równie świetny jak poprzednie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2129 |
Rozeznanie
|
Skończyłam "Szmaragdowa tablicę" i jestem zawiedziona. Dla tych co nie wiedzą książka trochę w stylu "Kod Leonarda da Vinci" (a może też innych Browna, ale nie wiem bo nie czytałam) czyli odkrywanie tajemnicy. Fajne jest to, że akcja dzieje się częściowo podczas II wojny światowej. Niestety dobry pomysł został zmarnowany, a zakończenie to już w ogóle tragedia...
![]() Teraz zacznę "Ja diablica" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do Nesbo to jego też lubię i też mogę polecić. Moja przyjaciółka ma "Policję" i jak przeczyta to mi pożyczy ![]() Marklund czytałam jakąś jedną książkę na razie i podobała mi się, ale nie tak jak Hakan Nesser czy jak Charlotte Link, więc nie wyszukuję jej książek bez opamiętania jak tych dwojga autorów np ![]() Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2013-12-06 o 13:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:30.