|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Widzę, że piszecie o swoich historiach z poznaniem TŻ.
U nas wyglądało to tak, że w lipcu 2009 r wzięłam ślub z pierwszym mężem, w listopadzie już nie byliśmy razem, w marcu 2010 był rozwód. Z racji tego, żeby mnie pocieszyć i rozerwać, znajomi często wyciągali mnie na imprezy. I tak w maju trafiłam do pubu Lolek, gdzie mój ukochany robił wtedy zdjęcia z imprezy, ale wtedy jeszcze nie rozmawialiśmy. Miesiąc później w tym samym pubie znów się spotkaliśmy (on był z dziewczyną), wtedy już rozmawialiśmy, tańczyliśmy do samego rana. Z dziewczyną zerwał na drugi dzień i praktycznie od razu byliśmy razem. Po 3 m-cach postanowiliśmy zamieszkać razem i wynajęliśmy mieszkanie, a po pół roku były zaręczyny i we wrześniu 2011 ślub. W międzyczasie kupiliśmy swoje mieszkanko, nowe autko. Taka oto burzliwa historia. Ale jest super, mam wspaniałego męża ![]() W południe mają przyjść do nas goście z dzieciakami na kawkę, więc muszę zaraz ogarnąć siebie i mieszkanie. Wczoraj dostałam od koleżanki dżinsy, legginsy i dresy ciążowe, więc mam już odzienie na dupkę ![]()
![]() |
#2102 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A Ty się spróbuj podleczyć ![]() ![]()
![]() |
#2103 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a jutro to mam wizytę u gina ![]() ale nie ma tego złego ![]() spadam do później ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2104 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2105 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
![]()
![]() |
#2106 | ||
Gang Iren
|
Hej.
U mnie słońce piękne ![]() Już jest 20 stopni. Ale fajnie ![]() Szkoda tylko,że ból mi dokucza. Ale postanowiłam,że nie odpuszczę. Jutro znowu idę się zapisać do lekarza. Może jak będę im truć ciągle to pokierują mnie gdzieś dalej,zalecą coś,albo choćby obejrzą... Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2107 |
Zadomowienie
|
AW: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2108 |
Gang Iren
|
Dziewczyny zobaczcie jakie to niesamowite.
Wzruszyłam się jak zobaczyłam to zdjęcie,gdy dziecko w łonie matki chwyciło doktora wykonującego operację za palec: http://edition.cnn.com/2011/HEALTH/0...ada/index.html
#2109 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2110 |
Zadomowienie
|
hej, melduję się nadal rozłożona- dziś się czuję jakbym przebiegła maraton i to z bębnami nad głową... na szczęście jednocześnie czuję się "zaopiekowana"- dostałam już śniadanko, ciepłą inkę, zaraz zostanę nasmarowana a kominek się rozpala...
witam się i nadrabiam ![]()
#2111 |
Zakorzenienie
|
witam Was
![]() u mnie pogoda paskudna wieje i jest błeeee Do tego od rana boli mnie głowa ![]() ![]() Agatka- Twoja historia tez niezła ![]() gosia- nie jestem pewna czy to zdjęcie jest prawdziwe ale i tak robi wrażenie Ogarnę się i jedziemy do przyjaciół na cały dzień Dziewczynki- kurujcie się bo pogoda dobra na przeziębienia teraz. Wszystkie powinnyśmy łykać teraz ten prenalen- na wzmocnienie
![]() |
#2112 |
Gang Iren
|
[QUOTE=magnusia;42931875]
gosia- nie jestem pewna czy to zdjęcie jest prawdziwe ale i tak robi wrażenie /QUOTE] Myślę,że jest. CNN raczej zamieszcza rzetelne informacje ![]()
#2113 |
Rozeznanie
|
![]() Witam się przy śniadaniu! Wcinam właśnie racuchy z jabłkami i cukrem pudrem ![]() ![]() ![]() Ja robię marchewka, jabłko, burak i odrobina soku z cytryny. Jest pyszny i ten burak (jeśli ktoś nie przepada) nie jest bardzo dominujący ![]() W ogóle ostatnio w SR miałam zajęcia o żywieniu i pani położna wspomniała, że do świeżo wyciskanych soków warto dodać kilka kropli dobrej jakości oleju tłoczonego na zimno (najlepiej lniany). Witaminy o niebo lepiej wchłaniają się z tłuszczem, a smaku nie zmienia ![]() No to ja pobiłam dziś swój rekord - 14 razy pomiędzy 22 a 5 rano ![]() O, a mnie od kilku dni uciska pod żebrami, chyba macica pnie się w górę i też mi ciężko przez to oddychać... |
![]() ![]() |
![]() |
#2114 |
Zadomowienie
|
Witam popoludniowo
![]() Widze, ze prawie kazda z nas meczy przeziebienie ![]() Ja dzisiaj mam zamiar wygrzac sie pod kocem z goraca herbatka z sokiem malinowym. U mnie w domu zimno jak pieron, a nie zanosi sie zeby zaczeli grzac ![]() Ide ogarnac troche mieszkanie, bo na razie siedze sama, moj mąż pojechal o 4 ![]() ![]() Miłej niedzieli zycze, zdrowiejcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2115 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no i uspokoiłaś mnie trochę bo już zaczęłam się czuć wyrodną matką, że tak je lubię (zupa ze świeżych grzybów i jako dodatek do mięsa w sosie teraz króluje, a ogólnie Wigilia bez grzybowej i pierogów się nie liczy) i tyle ich jem ![]() ![]() Em ma co do żelaza, to jest też w kaszy gryczanej, rukoli i ogólnie w pestkach i zielonych warzywach między innymi, jak już masz dosyć buraków ![]() ![]() Shizu48 mam podobnie z tymi włosami, tylko że jak normalnie myłam co 5 dni, teraz i tydzień przechodzę lub dłużej, a co przy jakiejś okazji umyłam wcześniej, to miałam takie siano, że i tak świeżo umyte musiałam związywać, bo nie do ogarnięcia. i dzięki za linki, już zapisałam, gdzie trzeba ![]() co do zostawiania dziecka na te 5 minut lub 10 to właśnie dlatego fajna jest niania z kamerką, bo widzisz co i jak. ja jak pisałam mam mamę na dole, chodzi mi o wyjście po coś do obiadu lub na kawę, albo zaniesienie/odniesienie prania (to na dwór lub do piwnicy, gdzie mamy pralkę) a nawet oglądanie tv w drugim pokoju przy zamkniętych drzwiach (i wtedy dziecko ma cicho a ja wiem, co się dzieje), bez zamykania drzwi wejściowych, więc się nie zatną, a co do ekstremalnych przypadków... jak będę tuż przy dziecku i złamię nogę albo poślizgnę się w łazience będzie podobnie, więc nie można panikować, bo się wpadnie w paranoję ![]() zresztą nie chodzi o maleństwo kilkudniowe tylko takie odrobinę starsze (nie wiem-miesiąc/dwa) jak już się złapie rytm i przyzwyczajenia i będzie się np.wiedziało, że bite 2 godziny snu ![]() a co do wyrzutów sumienia... nawet jeżeli będzie się o 2 kroki i nic się nie może zrobić wyrzuty i tak są ![]() -- The light moje sposoby na przeziębienie: mleko z miodem, rutinoscorbin, herbata malinowa, smarowanie spirytusem kamforowym pleców (to od dziś), wapno na duży, cieknący katar i od lekarki: syropy: prenalen i stodal (na kaszel), ISLA (na gardło), tabletki SINUPRET i woda morska do nosa (w razie kataru), APAP (na głowę i gorączkę). na razie tylko katar przeszedł, z resztą walczę mysia212021 dużo zdrówka życzę, jak już lekarz kazał antybiotyk, to trzeba brać- moja koleżanka w ciąży chyba ze 3 czy 4 miesiące leczyła przeziębienie (bez skutku) i na koniec też skończyło się na antybiotyku, dziecko zdrowe ![]() -- co do wózków, to nawet Was nie czytam - potwierdziło się, że gondolę mamy po 1 małej kruszynie, jak na odchowalni będziemy rozmawiały o spacerówkach, wtedy się pewnie włączę w dyskusję ![]() Gosia, Emma,to samo mi radziła teściowa i dla mnie ma to sens- szczególnie że my i tak głównie samochodem jeździmy, więc ten pierwszy to tylko do spacerów koło domu a spacerówkę to już lepiej mieć nową i lepszą, bo zapakujesz do auta i po mieście też się sprawdzi -- fajne Wasze zakupki ![]() --- co do ogrzewania, to sami decydujemy, ale wolałabym nie zacząć póki nie skończymy budowy, żeby nie wpływać na globalne ocieplenie ![]() ![]() -- no i super są te Wasze historie miłosne, takie romantyczne ![]() -- SunShineDoll a gdzie to taka Ameryka??? perfuzja kuruj się! i już chyba jestem na bieżąco ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- a jednak nie ![]() Cytat:
![]() no i zazdroszczę dobrej pogody, u nas szaro:// ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
![]() a czy ten olej lniany to przypadkiem nie śmierdzi rybą? czy to oznaka braku świeżości? bo mi mama ostatnio przyniosła, ale po mojej reakcji oddała...
Na tak wiele rzeczy nie mamy wpływu... Edytowane przez ejani Czas edycji: 2013-09-22 o 10:44 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2116 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja 4 czy 5 miesięcy po ślubie miałam męża tak mało, że wręcz za nim tęskniłam... Spędzaliśmy ze sobą każdą noc, ale ciągle coś wypadało - praca, spotkania, jakieś obowiązki i nie było za bardzo czasu np. na wspólne leniuchowanie z kawą pod kocykiem. Teraz ponad 13 miesięcy po ślubie dalej czuję niedosyt męża, a znamy się prawie 11 lat, z czego parą jesteśmy 7 lat (w tym 1,5 roku przerwy mieliśmy). Im dalej w las, tym kocham mocniej, a po mężu również wyraźnie widać coraz większe zaangażowanie.
![]() ![]() |
![]() |
#2117 |
Gang Iren
|
U mnie długi czas tak było.
Po obiadku wybywamy do dużego parku z placami zabaw,wodą i kaczkami ![]() Trzeba korzystać.
#2118 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja już od roku z mężem popijam to obrzydlistwo (moja teściowa odstawiła po nim tabletki na ciśnienie, tak jej ładnie wyregulował). Od kiedy jestem w ciąży to nie mogę się zmusić, ale tutaj królowa_nilu podrzuciła fajny pomysł - żeby dolewać do jakichś soków i tak też będę robić (bo ten co mam teraz termin ważności ma chyba do listopada ![]()
![]() Edytowane przez kukurydzianaa Czas edycji: 2013-09-22 o 11:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2119 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam kiedyś olej lniany, obrzydlistwo, nawet do surówek się nie nadaje, bo ma bardzo intensywny smak.
![]() |
#2120 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2121 |
Rozeznanie
|
Trochę kiepski pomysł, żeby zastępować olej lniany innym, bo żaden inny nie ma takich właściwości. No i.... on absolutnie nie służy do smażenia. Jest do kupienia tylko w aptece (często na zamówienie, bo termin ważności ma niezbyt długi), przechowuje się go w lodówce i należy spożywać właśnie na zimno, bo inaczej traci to, co w nim takiego cennego. W mojej miejscowości połowa lekarzy ze szpitala pije ten olej, a co uczciwszy od razu poleca pacjentom.
![]() Edytowane przez kukurydzianaa Czas edycji: 2013-09-22 o 11:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#2122 |
Rozeznanie
|
ejani jakieś 80 km od Zielonej Góry
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2123 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz jest moda na ekologię i myślę że z tym lnianym też się trochę przesadza. no a kupić butelkę półlitrową za 30 zł a litrową za 7 to jest różnica. szczególnie jak się używa po kilka kropli czy łyżeczce dziennie
![]() |
#2124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2125 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- O, to nie wiedziałam, nigdy nie widziałam. A mniej więcej w jakiej cenie?
![]() ![]() |
![]() |
#2126 |
Zakorzenienie
|
Nie pamiętam, bo kupowałam kilka lat temu, ale nadal widzę np. w Intermarche, czy większym Społem lecz na cenę nie patrzę.
#2127 |
Zakorzenienie
|
Trochę się wbiję w dyskusję ;P
Czy korzystacie z kas pierwszeństwa? Ja czuję się trochę zakłopotana, ale idę bo jak widzę te kolejki czasem to myślę, że ten raz mogę skorzystać? Mam takie prawo. Ale dziś stanęłam do właśnie takiej kasy, kolejka wszędzie że hej, tam też, ale przede mną 1 dziadek (no może nie taki o lasce, ale starszy raczej) jakiś pan dwie panie, pełne koszyki zakupów (myślę - "wojna idzie") Nie odzywam się, bo przecież każdy z nich może być... hm inwalidą? a ja nie widzę na przykład. Ale podchodzi pani może z 5 rzeczy w koszyczku i do mnie "przepraszam, przepuściłaby mnie Pani, bo ja się na autobus spieszę..." ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2128 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie czasem korci, jak się słabo czuję, ale jeszcze się nie wciskałam (bo i rzadko stoję w kolejkach), częściej męża zostawiam a idę szukać siedzenia
![]() |
#2129 |
Wtajemniczenie
|
No tak to czasem bywa niestety...Los nam płata różne figle...u mnie to długa historia. TO była decyzja mojego byłego...ale w sumie teraz uważam, że dobrze się stało.
![]() |
#2130 |
Zadomowienie
|
AW: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Dziewczyny, a powiedzcie mi jeszcze, bo czuję się mocno niedoinformowana w temacie, jak to jest z wózkami.. Gosia powiedziała, że gdyby teraz miała kupować wózek, to nie kupowalaby tego kombajnu, co wszystkie, tylko najpierw oddzielnie głęboki, a później spacerowke, która się o wiele poreczniejsza.. i ja się właśnie zastanawiam nad tą opcją.. ale tak myślę: głęboki kupuję się, bo dzieciak nie siedzi, no i generalnie cieplej..a później spacerowka..a za rok co? Znowu do tego głębokiego w zimę na ten przyklad? Zgluplam już..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:59.