![]() |
#2101 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Legnica i okolice
jeszcze tez myslalam zeby zrobig go na zebrach obok piersi . Jest to dla mnie dosyc wazny tatuaz bo byl by on w sumnie dla mojej siostry ktora zmarla jak byla malutka . Narazie jednak sobie chbya podaruje bo z rodzicami nie rozmawiam wlasnei z tego powodu, bo oni nie potrafia zrozumiec ze to dla mnie dosyc wazne. Jak by mi sie udalo ich przekonac to wlasnie na lopatce bym chciala takiego aniolka z napisem ' never gone' A jak nie to wlasnie na zebrach sam napis z takimi dwoma skrzydelkami. Zawsze jak bylam mniejsza wierzylam ze moja siostra jest aniolkiem i nademna czuwa. Dlatego taki motyw wlasnie wybralam.
A takl wiecie moze czy za wykonanie projektu sie cos placi ? I Ile czekalyscie na wizyte ?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2102 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Apropo tatuażu, mam już 2. Jeden mam na ramieniu prawie do łokcia i niebawem chcę sobie dorobić dalszą część rękawa. I interesuje mnie właśnie, czy znacie jakieś dobre, godne polecenia studio w Legnicy ?
![]() |
#2103 |
Wtajemniczenie
|
wiem ze wlasnie na Heweliusza jest dobre studio, oni istniaja w sumie odkad pamietam . Tak ze byc moze sama sie tam udam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2104 |
Konto usunięte
|
W sumie to nie wiem czy oprócz tego na heweliusza jest coś jeszcze
![]() ![]() Ewentualnie po tatuaż do wrocka można pojechać, bo to poważniejsza sprawa, ale wydaje mi się, że ten zaklad jest dobry, a parka/małżeństwo(?) ,które tam pracuje naprawdę sympatyczni |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2105 |
Zakorzenienie
|
Ja robiłam w rybniku w Art line
![]()
![]() |
#2106 |
Rozeznanie
|
![]()
Czesc dziewczynki ale mnie tutaj dawno nie było!!..ale teraz się poprawie..
pamietacie mnie jeszcze? co tam u Was? piękna pogoda dzisiaj a jutro ma byc prawie 30 stopni i pojutrze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2107 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy któraś z Wa w swojej pracy mgr lub lic jako medote badawczą miała wywiad biograficzny ?
![]() |
#2108 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiem Ci, ze żebra są jednym z gorszych miejsc - Ciebie boli bo to same kości, a tatuażycie źle się tatuuje bo jak oddychasz (a to nieuniknione) to się ruszasz. Jeśli chodzi o mój tatuaż to ja najpierw zrobiłam, a później pochwaliłam się rodzicom. W sumie postawiłam ich przed faktem dokonanym i nie było odwrotu, uważam że jestem dorosła, a decyzja o tatoo była bardzo przemyślana. Ludziom w wieku naszych rodziców tatuaż kojarzy się z kryminałem i oszpeceniem własnego ciała. W sumie to mama jakoś szybko i w miarę bezboleśnie wszystko "przetrawiła", ale tato był baaardzo zawiedziony i właśnie to mnie tak jakoś zakuło - wolałabym już żeby się na mnie wydarł i powiedział że jestem głupia. No ale już im przeszło. Na Heweliusza nic nie płaciłam za projekt, ale to ja mu dałam wzór, który mi się podobał. Gościu go przerobił po swojemu - zawsze tak robi bo on jest artystą i nie kopiuje czyjegoś dzieła. Wszystko wysyła na Twojego maila Ty piszesz jakie masz uwagi i umawiacie się na konkretny termin. Ja czekałam chyba z 2 miesiące.
![]() |
![]() |
#2109 |
Wtajemniczenie
|
dzisiaj porozmawialm z rodzicami na spokojnie, mam jest dalej przeciwna a tata powiedzial ze moje cialo wiec moge robic co chce. Wiem ze znajomy kolegi ma tez studio to sie go wypytam co i jak a jak nie to tez na Heweliusza podejde. A mozesz mi jeszcze powiedziec ile za niego placilas? Tylko kurcze teraz jest okres wakacyjny to najpoznije termin musialabym miec na koniec lipca bo we wrzesniu planuje za do Bulgarii jechac a tam jest opalanie nieuniknione , a wiadomo ze swierzy tatuaz trzeba chronic zeby wszystko ladnie sie goilo i zeby byl na dlugie lata ladny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2110 |
Wtajemniczenie
|
jutro ide sie byc moze umowic w sprawie tatuazu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2111 |
Rozeznanie
|
Przede wszystkim nie zaczynaj na początku od razu tematu ceny / wyceny ile za wzór itp. bo to troszkę irytuje tatuatorów . Przyjdź sama a nie z wycieczką znajomych. Jeszcze raz przemyśl, zrób wywiad czy aby jest to na pewno godny zaufania artysta, cobyś po roku dwóch nie miała wyblakłego tattoo z krzywymi konturami i nierównomiernie wbitym tuszem.
![]() |
#2112 |
Zakorzenienie
|
Zrobienie tatoo boli? do jakiego bolu mozna to porownac? bo kiedys czytalam ze mozna zrobic sobie taki co sie malo igly wbija czy cos
![]() maudy ,trzymam kciuki ![]() a ja jutro 1 dzien w pracy.. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2113 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2114 |
Rozeznanie
|
W sumie do niczego nie można porównać tego bólu, on poprostu jest jedyny w swoim rodzaju. Na początku boli, potem ciało się przyzwyczaja a pod koniec znów boli bo już jest się zmeczonym i ma sie po prostu dość. Przynajmniej ja tak miałam.
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2115 |
Zakorzenienie
|
To lżejszy ból niż depilacja depilatorem
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2116 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Po drugie profesjonalny tatuażysta ma specjalną maszynę gdzie cały sprzęt jest dezynfekowany i odkażany w odpowiedniej temperaturze przez odpowiedni czas. W domu gościu może co najwyżej wygotować igły na kuchence w garnku ![]() Powiedz tatuażyście że to Twój "pierwszy raz"-będzie bardziej delikatny i zacznie od miejsca mniej unerwionego, żebyś poczuła co Cię czeka ![]() Jeśli boisz się bólu to możesz postarać się o maść znieczulającą EMLA. Co prawda jest na receptę, ale jak się ładnie uśmiechniesz w aptece to dostaniesz bez recepty. Oczywiście że tatuowanie boli na dodatek leci krew, ale spokojnie, nie jest źle. To takie dziwne uczucie, całkiem inne od nakłuwania igłą, ja bym to bardziej przyrównała do skrobania szkiełkiem z rozbitej butelki ![]() Mój tatuaż jest w jednym z najwrażliwszych miejsc - stopa - same kości, ale dałam radę. Gościu mówił że jestem super odważna i dzielna ![]() W sumie każdy ma inny próg bólu, ale najbardziej bolało już na końcu jak stopa spuchła, a musiał jeszcze dziargać. Boli też przy gojeniu, ja przez 5 dni na stopę nie stawałam bo ciśnienie mi ją rozsadzało. Oczywiście mycie szarym mydłem, zmiana opatrunku - regularnie co 4 godziny, w nocy też ![]() No ogólnie jest z tym trochę zachodu, ale warto ![]()
![]() |
![]() |
#2117 |
Wtajemniczenie
|
Anecka Tobie tez powodzenia zyczymy
![]() Apiska jak boli mniej niz depilatorem to nie dobrze bo u mnie depilacja zawsze trwa pol dnia bo sie nie niej przywyczajic nie mgoe ![]() Jesli chodzi o teto tatuazyste to jak pytalma kilka osob u niego robilo wlasnie tataze ze znajomych i sa bardzo zadwoloeni, , kolory nie wyblakly . Kolega mial cale plecy wlasnie u niego robione . Ale jak pod czas wizyty cos wzbudzi jutro moje zastrzezrnia to pojde na heweliusza jednak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2118 |
Rozeznanie
|
Ja mam tatuaż robiony na łopatce. 2 lata temu. W domu przez tzw. "profesjonalistę". Chłopak pracował w studiu tatuażu w Legnicy, ale z powodu zarobków zrezygnował. Robi w domu. Niestety nie w L-cy. Za tatuaż ok. 15 cm wysokości zapłaciłam 300 zł. Czas robienia- jakieś 3-4 godziny (tatuaż cieniowany). wszystko idealnie czyste, sterylne (maszyna do wysterylizowania, rękawiczki zmieniane przy mnie na nowe, po każdej przerwie, wystarczyło, że on chciał się napić sięgał po kubek i od razu była zmiana rękawiczek).
Goiło się ekspresowo- sam był zaskoczony, że idzie tak ładnie z gojeniem. Robiłam w środku lata. Już po tygodniu odsłaniałam i kąpałam się w jeziorze (ale u mnie był całkowicie wygojony po tym czasie). Ból- na początku dziwne uczucie, potem zero bólu, potem trafiło na jakiś nerw i jak tatuował w tym miejscu to bolało tak, że jak nie palę to musiałam robić sobie przerwę by puścić dymka. Na końcu bolało bardzo, ale tak, jak napisałam miałam cieniowany i na czarny kolor był nakładany biały (podobno najbardziej boli). Ogólnie mniej boli niż depilator. Plusy- ból do wytrzymania, przede wszystkim czysto, w fajnej atmosferze, przedyskutowanie to, co chce (nie robi nigdy dwóch identycznych tatuaży). Cena chyba normalna. ZWRACAJCIE PRZEDE WSZYSTKIM UWAGĘ NA CZYSTOŚĆ- ja dostałam jeszcze igły, którymi był robiony, igły też (oczywiście do profesjonalnej maszynki) były rozpakowane przy mnie. Minusy- po dwóch latach jest szary (dobrze, że nie niebieski), czytałam, że czarny zawsze robi się po czasie szary. Lepiej wybrać jesień/zimę- zależy jak się goi. Nie wiem czy to plus czy minus- ale to wciąga. Marzy mi się kolejny. I chyba na jesień się skuszę. A tak w ogóle to marzy mi się tatuaż prawie na całe plecy (no może połowę). A jeśli chodzi o salony to podobno lepszy jest w Lubinie.
![]() |
#2119 |
Zakorzenienie
|
Ja za takie zabiegi wolałabym zapłacić więcej, bo Ty masz wielkości 15 cm i dalaś 300zł a ja mam ledwie napis 10cm i wys lite3 1.5cm i zapłaciłam 300zł. 3 lata ma a dalej czarny jest
![]()
![]() |
#2120 |
Rozeznanie
|
Ja widziałam różne tatuaże (robione w studiu itd.) i żaden nie przetrwał do czarnego koloru więcej niż 5 lat. Chyba to kwestia indywidualnego czasu. Ja płaciłam 300 zł, bo odpada opłata za studio itd. Ogólnie jestem bardzo zadowolona i na pewno następny zrobię u tej samej osoby.
A co do cen, to mojemu TŻ studio w Jeleniej Górze i Lubinie wyceniło całe plecy (przeróbka błędu w młodości- ma tylko kontury, robione maszynką samoróbką przez kolegę) na 1500 zł. Więc jak widać ceny są różne.
![]() |
#2121 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dziś dostałam informacje, że 15 czerwca jest obrona mgr! do 10 trzeba zdać prace! Jakaś masakra .... Oni są niepoważni....
![]() |
#2122 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2123 |
Zakorzenienie
|
zoztał mi rozdzial metodologiczny, którego za cholere nie wiem jak napisać, od jutra po pracy siadam ostro do pracy! tak jak mówisz, kilka nocy zarwę i może na pocz ątku tyg nast oddam ;D Zeby nie było 11-12 czerwca idę na wesele
![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Złożyłam własnie zamowienie na ✂✂✂✂✂✂✂ na kwotę 90zł ... Pójde z torbami niedługo ![]() ![]()
![]() |
#2124 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2125 |
Zakorzenienie
|
I obronę mam 17.06 ;-)
Jutro bawimy się z tż na weselu w Legnicy, jakaś sala na poniatowskiego ![]()
![]() |
#2126 |
Zadomowienie
|
na poniatowskiego? hmmm wiesz coś może więcej o tej sali?
![]() |
#2127 |
Zakorzenienie
|
hej,
a czemu ja dopiero teraz tu trafiłam?;-)))
Ubrania 44-46,dla chłopca 110-116, decoupage https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1265168 Kosmetyczny https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1262590 Chudnę sobie... 83kg-78kg -75......................6 2 kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2128 |
Zakorzenienie
|
Pomieszały mi sie nazwy ;D Wesele było na sali bankietowej na ul. Artleryjskiej
![]()
![]() |
#2129 |
Zakorzenienie
|
Anecka wysyła free na asosie!!
![]()
![]() |
#2130 |
Wtajemniczenie
|
Zapomnialam sie pochwalic. Mam juz tatuaz i rodzice nawet afery duzej nie zrobili
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:59.