|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Umysł i ciało będzie radosne kiedy 8 kg mniej będzie na wiosnę :)
Cytat:
pamiętaj o zdjęciu! ![]() ja właśnie zjadłam schoko bonsa
|
|
#2102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak wrócisz to chcę wiedzieć jaki był torcik---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- wiecie co..TŻ wczoraj mi uświadomił, że ja w ogóle nie jem mięsa i faktycznie jak tak przeglądam swój dziennik na ilewazy to od 1 listopada kurczak mi wpadł tak może 3,4 razy a jak u Was z mięsem? |
|
|
|
|
#2103 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie wszystko mi się rozregulowało po odstawieniu antykoncepcji hormonalnej i nagle zaczęłam okrutnie tyć (w przeciągu 3 miesięcy przytyłam 4kg nie zmieniają zbytnio diety).I chyba muszę coś z tym zrobić, bo jak tak dalej pójdzie to będę wyglądała jak wieloryb ![]() Dieta.. nie wiem, czy można to nazwać dietą Raczej odrzucenie wszelkich, uznanych przeze mnie, zbędnych dodatków żywieniowych, czyli: słodycze, pieczywo, makarony, ziemniaki. Po prostu staram się zdrowo jeść, białkowe kolacje (kiedyś byłam a Dukanie i parę przepisow z tamtej diety właśnie z powrotem wprowadzam w życie). Wcinam dużo ziarenek, dodaję, do czego się da, owoce, warzywa, mięso. Aktualnie chyba zostanę fanką zup wszelakich, bo jak nigdy nie robiłam, tak teraz zaczynam zdawać sobie sprawę, jak bardzo pożywne i jednocześnie niskokaloryczne są i jednak może warto zwrócić na nie uwagę w jadłospisie Dziś np zrobiłam zupę 'ze wszystkiego i z niczego', na bazie rosołu na udku z indyka, dodałam dużo marchewki, trochę pietruszki, zieloną fasolę, kalafior, por, cebula, zielony groszek, kapustę pekińską i to wszystko przyprawiłam słodką papryką, curry, pieprzem i solą. I wyszła rewelacyjna ta zupa powiem Wam Ponadto lubię eksperymentować w kuchni, więc tym bardziej mam ochotę coś pokombinować ze zdrowym trybem życia. Nie ćwiczę aktualnie, chodziłam na zumbę przez jakiś czas przed świętami, ale teraz nie mam niestety na to czasu i planuję sobie ćwiczyć w domu, na youtubie znalazłam sobie fajne 15 minutowe ćwiczenia cardio, będę do nich dodawała jakieś melb i powinno być ok. Regularność przede wszystkim. W tamtym roku w styczniu też zaczęłam ćwiczyć (Chodakowską + mieszanki) i nawet całkiem fajnie to wyszło, widocznie się ujędrniłam wtedy. A potem jeszcze na wiosnę biegałam i to też było fajne, więc w tym roku mam zamiar powtórzyć ![]() W ogóle mam ochotę trochę zdrowiej żyć, bo jednak człowiek się czuje dużo lepiej. W zasadzie odchudzam się od czasów liceum, więc dla mnie to już chleb powszedni ![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
Choć z doświadczenia i obserwacji zauważam, że nie znam żadnego wegetarianina, który miałby jakiekolwiek problem z wagą (oczywiście pomijając kwestie dostarczania innych mikro i makroelementow, oraz zwierzęcego białka).
|
|
|
#2104 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2105 |
|
Konto usunięte
|
Dziękuję
![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Poczytałam, bardzo ciekawe artykuły widziałam, że strona ogólnie poświęcona tematom rodzinnym od ciąży po wszystko inne super, bo kiedyś tego nie było![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2106 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mowisz ze lubisz eksperymentowac w kuchni. Jak wyjdzie Ci cos fajnego to podawaj od razu przepisy. Tez bardzo lubie dietetyczna, zdrowa kuchnie ![]() Cytat:
Ja miesa jem dosc sporo. Conajmniej co drugi dzien, a liczac w to szynke to juz w ogole. Ale jeszcze wiecej niz miesa to jem jajek Tak jakos mi pasuja do diety.Cytat:
U mnie dzis: 7: 2 jajka sadzone, kromka grahamu 10: salatka z roznosci warzywa, ser, szynka13: 100 g ryzu gotowanego z polowa jablka i 30 g banana 16: 200 ml rosolu, marchew, ziemniak, 55 g gotowanej piersi z kurczaka Do tego jeszcze mleko z kawy: okolo 70 ml.
|
|
#2107 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zrobiłam ten deser-ślinka mi ciekła podczas robienia, masakra, TŹ jadł aż uszy się trzęsły, ja dzióbnęłam pół widelczyka i musiałam uciec do kuchni, żeby nie zjeść mu całego
zrobiłam naleśnika kakaowego i użyłam herbatników cynamonowo jabłkowych jak zjadł podliczyłam i wyszło,m że ten deser ma....uwaga...830kcal:adm in: nawet wygląda nieprzyzwoicie
|
|
|
|
#2108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ci TZ-ci to maja dobrze
|
|
#2109 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2110 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś zrobiłam właśnie tę zupę warzywną z curry, pomysł dodania curry był idealny i polecam, jakby ktoraś chciała urozmaicić zwykłą zupkę ![]() Uwielbiam jajka, tak samo jak mięso Też są podstawą mojego jadłospisu i też mi pasują do diety, same w sobie, i jako bazy pod różne rzeczy ![]() Cytat:
Nie wrzucaj tutaj takich zdjęć Wygląda bosko
|
|
|
#2111 |
|
Zakorzenienie
|
to pomyśl sobie, że ja się musiałam z tym zmierzyć na żywca
|
|
|
|
#2112 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
Aż zjadłam sobie ciastko zbożowe z tego wszystkiego. i kostkę czekolady z orzechami.
Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2014-01-12 o 18:01 |
|
|
|
|
#2113 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taaaa a później jeszcze więcej nabiorę z powrotem - ja z takiego założenia nie wychodzę Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() zdrzemnęłam się godzinkę jak pstrąg siedział w piecu później zjadłam kawałek później znowu drzemka i teraz już jest dużo lepiej - nawet wyglądam już jak człowiek
|
|
|
#2114 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też na obiad musi raczej codziennie być.
Na kanapki też sobie nie żałuję i czasami do sałatki kurczaka daję. A i rybka zdarza się, że wpadnie, makrela np. jest pycha.
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie słyszałam, że na rybach się chudnie, szwagier jest w Norwegii i jedzą praktycznie samy ryby-efekt od razu
ja niestety nawet nie wiem jak ryba smakuje-mam alergie od dziecka
|
|
|
|
#2116 | |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle sobie tego nie wyobrażam
Ja bym pewnie nie dała rady... ![]() ooo proszę cześć nie wiedziałam, że tu zaglądasz ![]() Cytat:
Z twarogiem, cebulką i musztardą - mniam.
|
|
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
a zdjęcia wstawiłam tylko dlatego, że
Babeczki zażądała ale z drugiej strony nie byłby taki zadowolony |
|
|
|
#2118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() makrela jest dobra ale łosoś i pstrąg dużo lepsze ja ryby lubię jeść choć nie lubię ich przygotowywać no i wydłubywać ości ![]() pachnie mi czekoladą w pokoju i nie wiem skąd
|
|
|
#2119 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A łosoś jak najbardziej, a wędzony to już w ogóle W ogóle uwielbiam wszystko co wędzone.Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o tżta
|
|
|
#2120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takiego jadłam pierwszego i od tamtej pory uwielbiam dla mnie smakuje trochę podobnie do łososia za to wędzone nie koniecznie mi smakują ale wiadomo nie możemy lubić wszyscy tego samego bo byłoby za nudno ![]() że niby TŻ mi pachnie czekoladą?? ![]() odpaliliśmy yankee candlee i ona mi tak pachnie a że jestem przegłodzona to wiadomo
|
|
|
#2121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo to z tej samej rodziny, łososiowatych, więc to jasne, że smakuje trochę podobnie No ba, wyżeralibyśmy sobie nawzajem wszystko, co dobre Nie no miałam na myśli raczej to, że mógł jeść czekoladę ![]() Oo a jakie yankee palicie? Żebym wiedziała, czego nie kupować na diecie
|
|
|
#2122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mnie słodkie jakoś mocno nie ciągnie wykańczamy świąteczną tartletkę więc na tapecie Red Apple Wreath - już ją kończymy i nigdy mi tak nie pachniała ale dziś mam widać skrzywiony węch - choć juz przestało
|
|
|
#2123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też dzisiaj mam je w menu, uwielbiam.
|
|
#2124 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- weszłam z ciekawości na te świeczki o których wspomniałyście bo pierwszy raz słyszałam o nich i na sam widok ich zapachów mi ślinka leci
|
||
|
|
|
#2125 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Współczuję ![]() Ale- czuj się super bo nie dałaś się skusić! ![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2126 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
iiiiiiiiiiile kalooooooriiiii? ![]() ![]() Cytat:
![]() oh ah zdjęcia dla mnie ![]() ![]() a dziś był mój cheat day ![]() ![]() uwaga uwaga ! zjadłam u siostry na urodzinach tak: kawałek tortu do tego 2 kieliszki szampana i jeden drink malibu z sokiem ananasowym i lodem
|
|
#2127 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na ciebie to faktycznie cheat day jaki torcik?![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
jak tam dzisiaj?
|
||
|
|
|
#2128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
torcik robiony przez mamę biszkopt z kremem śmietanowo-brzoskwiniowym jestem w szoku, że tyle zjadłam na co mi to było? szczególnie te lody, bo tortu był mały kawałeczek, ale lodów? to nie była miska, to było WIADRO
|
|
#2129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
należało Ci się |
|
|
|
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
podliczyłam na ileważy mój dzisiejszy dzień cały, czyli sniadanie,obiad, i te rzeczy
i nie wyszło tak źle łącznie około 1246kcal +drinkI śniadanie: grahamka z białym serem i miodem II śniadanie: pomarańcza obiad: 2 małe zraziki wołowe z ogórkiem kiszonym + łyżka mizerii na jogurcie naturalnym no i ten kawałeczek tortu, looody, bita śmietana, trochę banana, winogron, krakersów, 2 małe kieliszki szampana (nie udało mi się w to tylko wliczyć malibu z sokiem ananasowym, bo w kalkulatorze nie ma czegoś takiego ale ten drink miał ze 100ml bo był pity w kieliszku po szampanie (a kieliszki są przeznaczone chyba do wina
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.

ile masz lat, ile ważysz, jaki masz wzrost, jeśli chcesz uzupełnij tabelkę z 1 postu z naszymi wymiarami, możesz wpisać swój nick w miejse którejś dziewczyny na czerwono, bo one już do nas nie zaglądają 
Wątek z tytułu idealnie pasuje, bo właśnie tyle (czyli 8 kg) chciałabym zrzucić i teraz jest dobry czas na to. A jednak w kupie zawsze raźniej, po raz pierwszy od bardzo dawna jestem już 5 dzień na diecie i wytrzymałam, więc zauważyłam choć cień szansy na powodzenie 

ale wiadomo nie możemy lubić wszyscy tego samego bo byłoby za nudno 
oh ah zdjęcia dla mnie 
h ah zdjęcia dla mnie