|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
CHWALĘ SIĘ - stuningowany wozeczek po renowacji.
Starszy ode mnie. Ma nowy chrom, nowe paski, naoliwione zawiasy, wypraną tapicerkę, cieplutką pościel i torbę do kompletu. Cztery cale dni mi skubany wyciął z zyciorysu ![]()
#2102 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Elaine-dla męża
![]() Nadrabiałam przed chwilą i przypadkiem mi uświadomiłaś,jaka ze mnie melepeta.Byłam w Auchan w ub poniedziałek,kiedy wracaliśmy z poszpitalnej kontroli i mogłam się rozejrzeć za zabawkami dla Pierożka małego.Mam pociążowe rozluźnienie zwojów mózgowych...nic to,znowu jedziemy niedługo,jak sobie zrobię listę zakupów,to może nie zapomnę ![]() Kathe-zdrówka dla synka ![]() Jeśli chodzi o włosy,to nie zauważyłam jeszcze wypadania,ale pamiętam,że po Oli leciały mi strasznie,aż placki prześwitywały łysawe.Fryzjerka mnie uspokajała,że to 2-3 miesiące po porodzie to normalne.Kurczę,wtedy chociaż na fryzjera miałam czas,burżujka jedna ![]() Oliath-trzymam kciuki za męża,żeby podjął właściwą decyzję ![]() Idzia111-nie ma sensu się stresować porównywaniem umiejętności naszych wątkowych dzieciaczków,bo każde jest inne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2103 |
Zakorzenienie
|
Oluś po raz pierwszy przekręcił się z plecków na brzuszek
![]() ....a ile przy tym było stęków, bączków i ślinienia się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2104 |
Zadomowienie
|
Kocur świetna decyzja!
![]() Fiazo faceci to by padli po jednym dniu takiej nieprzespanej nocy. No chyba że byłby browar czy Playstation ![]() ![]() Oliath- Ty to powinnaś skupować te stare wózki, robić renowację i sprzedawać w swoim retro- sklepie. Kasy byś miała na tym tyle, że mąż nie musiałby już pracować ![]() ![]()
#2105 |
Zadomowienie
|
Oliath-szacun.Kawał dobrej roboty zrobiłaś
![]() Jakierka-zdrówka dla Edzia ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Magolina-dla Adasia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2106 |
Zakorzenienie
|
A ja chcialam powiedziec, ze syn dal mi dzis pospac. Obudzil sie o 1 pozniej 3.30 po 5 i o 8
![]() ![]() Na sniadanko wsunelysmy zupke mleczna, Marysia dojada teraz bulke - przez ta chorobe nie chce zbytnio jesc ile sie trzeba produkowac. Obiad mam z wczoraj - makaron ze szpinakiem. Spadam poprasowac, bo od tyg sie pranie sie prosi o prasowanko ![]()
#2107 |
Zakorzenienie
|
tari stosujemy oilatum do kąpieli..tylko nie smarujemy już po, teraz zaczęłam przed kąpielą olejek kokosowy i przy okazji masaż.. kurcze będę obserwować czy się te plamy powiększą
![]() surka u nas jeszcze nie było wprowadzania pokarmów.tlyko na moim mleczku jest.. to tlyko po tym co sama zjadłam ewentualnie..czyli np. nabiał ![]() kocurku dzięki ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- magolina ![]() Oli świetna robota ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2108 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dlaczego nie możesz go jeść? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2109 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43726932]Moje dziecko po zyrtecu jakies takie troche otepione chyba jest... Wiecej marudzi niz sie bawi, czywanie max 40 minut potem jeczy... Spi duzo.. Oko sobie zatarl chyba bo ma czerwone w srodku i wcaoraj lzawilo caly dzien ![]() Nocka w miare gdyby nie kupa o 5 i potem brak snu ![]() ![]() Zobaczymy wyniki... I znow dzis poslizgnelam sie i spadlam ze schodow!!!!???? Nigdy wczesniej mi sie to nie zdarzylo, a w dodatku jakos w glowie mi sie zekrecilo... ![]() ![]() Nie ma jak w domu ![]() Jasna cholera pewnie... Spokoju zycze ![]() Nooo trudno okielznac dziecko w zamknietej przestrzeni jaka jest samolot... Moj tez nie chcial sie zapinac w pasy jak byl maly i byl ryk. Uzgodnij to z nia wczesniej. ![]() Bedzie dobrze i oczywiscie ze sobie poradzisz !!! Kurde.... Praca. ![]() ![]() ![]() A sobie zrob koniecznie badania. Moze tarczyca, oze anemia a moze kranocowe zmeczenie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2110 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2111 |
Zakorzenienie
|
Mam takie pytanię, jak ugotuję sobie zieminiaka i np dynię, spapkuję to mam dodać do tego 1 łyżeczkę oliwy z oliwek (na zimno)?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2112 |
Zakorzenienie
|
makabra!! wrr!
![]() jestem zła jak osa jak wiecie mieszkamy z rodzicami i siostra no i siostra nie rozumie co do niej mówie, chce pomóc przy Zuzi- ok super! a jak mówie co ma zrobić to uwaza że jej rozkazuje i ciagle poprawiam ale kuźwa no ona nie słucha!! bo ona wie lepiej, nosi Zuze wtedy kiedy chce spac, i robi samoloty, mowie jej żeby jej nie nosila pionowo to nosi bo ja tez tak nosze (w ardzo wyjatkowych sytucjach jak zanosi sie placzem to tak sie szybko uspokaja), pytam czy ja przewinie bo ma ja na rekach a widze, ze jest zmęczona i trzeba zmienic pieluche to mówi tak ale po filmie no kuźwa ![]() nie rozumie ze ja widze co sie z Zuzą dzieje i wiem co trzeba robić. I zasypianie teraz było znowu z mega rykiem, a ja bym ja spacywikowałam w 3 minuty na spokojnie ale co tam ona sobie samolociki robiła makabra!!! nie chce sie kócić ani robić niezdrowej atmosfery w domu, a zawsze ja wyjde na ta najgorsza wczoraj sie pokółciłam z ojcem bo broniłam Tzta, czemu nie umył opon letnich po wymianie ![]() jak ja załuję, ze nie zdałam lepiej matury i nie poszłam na studia do Krakowa, wtedy by mnie w tym domu nie było na pewno! |
![]() ![]() |
![]() |
#2113 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2114 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
tz poszedł na nockę i zabrał mi lapka i został stacjonarny złom na którym 5 minut się strona otwiera więc nie wiem czy starczy mi cierpliwości aby nadrobić. Noc w miarę dobra była, karmienie o 1,30, 4 i 6 i do 8 pospaliśmy. ponuro dzisiaj na dworze ale trzeba jakiś spacerek niedługo zaliczyć
#2115 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A studia zawsze mozna zaczac ![]() BTW a po co myc opony po wymianie ![]() ![]()
OLCIA ![]() WOJTUŚ ![]() Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-11-15 o 11:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2116 |
Wtajemniczenie
|
a ja oficjalnie moge napisac ze i u nas zaczely sie problemy z jedzeniem....jeszcze troche a zaczne probowac podawac mleko lyzeczka...butelka beee na widok cycka histeria z kopaniem nogami....
no zjadl 60ml i konieccc Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#2117 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zycze duzo wytrwalosci, nerwow ze stali i melisy na uspokojenie ![]()
![]() |
#2118 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2119 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ale fajnie wygląda ![]() ![]() idę podłogi myć, zupa już ugotowana, mieszkanie ogarnięte
![]() |
#2120 |
Zakorzenienie
|
A ja teraz karmie i idziemy na spacer
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#2121 | ||||
Wtajemniczenie
|
Wydaje mi się, że te problemy z jedzeniem Adasia to skutek szczepienia
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Próbowałam już na wszelkie sposoby ale butelka jest blleee i koniec. Nic, zobaczymy jak przyjdą nowe butelki i szybsze smoczki. Cytat:
![]() Szkoda, że siostra nie rozumie, że to Ty wiesz najlepiej co dla Twojego dziecka jest w danej chwili najlepsze. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2122 | ||||
Raczkowanie
|
dobry dzień wszystkim
![]() Mikołaj wietrzy się na balkonie więc mam czas posiedzieć z Wami. Nocka u nas ok. Bez wiercenia. Karmienie o 1,4 i 6.30 a o 7.30 rozpoczęliśmy dzień. Upiekłam ciasteczka czekoladowe co by mi za szybko brzuch nie schudł przy tym hula hopie ![]() A na obiad naleśniki ![]() Dziś idziemy do księdza na spotkanie w sprawie chrztu ![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- fiazo, Samantha, karolajni ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2123 |
Zadomowienie
|
Wszystkie dzieci mam wrażenie teraz wariują i nie dają spokojnie żyć
![]() ![]() Dziewczyny czy podajecie soki dzieciom jako odrębny posiłek czy jako picie pomiędzy posiłkami? Chcę od przyszłego tygodnia wprowadzić jakiś. Który polecacie?
#2124 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2125 |
Zakorzenienie
|
Jesteśmy po szczepieniu. Ryk był okrutny. Alicja waży 6 kg i mierzy 63 cm. Mój skarbeniek zasnął w aucie w drodze do domu (5min drogi), ale chcialam ją nakarmić na śpiocha to się obudziła. Nie wiem czy teraz zaśnie.
#2126 | ||
Zakorzenienie
|
bo to na imprezę
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2127 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!!!
Melduję, że jestem i żyję ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W środę idziemy do szczepienia, a we czwartek kończy 5 miesięcy ![]() ![]() Zmieniliśmy pieluchy z Dady na Pampers bo w dadach pupka była ciągle mokra ![]() ![]() Oliath zdolniacha z Ciebie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2128 |
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy ze spacerku. Przy okazji wstąpiłam do przychodni i zważyłam Małego 8100g
![]() Spotkałam tez położna, która do nas przychodziła. Pogadaliśmy i na te moje problemy poradziła powrót do poprzedniego mleka i podawać osłonkę. Powiedziała, że jesli kupy ma zielone i bulgocze mu w brzuchu to jedan te 'zwykłe' mleka nie beda Frankowi służyć. No nic, miałam receptę i zakupiłam. Dziewczyny, które podają Bebilon Pepti: - płacicie za nie 100% czy pediatra przepisuje je Wam ze zniżką? Jak chodzę do przychodni to za to mleko muszę płacić 100%, choc ostatnio byłam u kogoś innego i przepisał ze zniżka. A prywatnie bez problemu daje receptę ze zniżką. Jak Franek pójdzie spać to nadrobię. |
![]() ![]() |
![]() |
#2129 |
Wtajemniczenie
|
nooo a mysmy przeprowadzili z tz'tem rozmowe odnosnie kolejnego dziecka...tz't -jak i wiekszosc dalszej rodziny- cisnie zeby ustrzelic dziewczynke(jezu jak to brzmi) to dzis po spokojnej rozmowie dalo sie wytlumaczyc ze powrocimy do rozmowy o tej dziewczynce za 3lata....a i tak pewnie 3-ci chlopak wyjdzie i bede miala przekichane bo drugi raz gadania i wypominania plci nie wytrzymam zreszta jak olaze sie kolejny chlop przeprowadze sie na biegun i nikomu nic nie bede mowic....e
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#2130 |
Zakorzenienie
|
dzoan,
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:36.