Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-19, 11:26   #2101
marima
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

Cześć mamuśki

Dzisiaj miałam koszmary nocne związane z rozstępami, więc zaczynam smarować się 2 razy dziennie

zaczynam od dzisiaj szkołę rodzenia, a w sobotę idę przeglądać ciuszki dla małego po jego kuzynach, więc zaczynam przygotowania do przyjścia na świat mojego maluszka
marima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 11:27   #2102
Ela87
Zakorzenienie

Mam problem z rozmiarem majtek poporodowych

Niby przed ciążą nosiłam M, ale w ciąży troszkę mi tyłek urósł. Jeszcze trzeba zmieścić w to książkę telefoniczną
Chyba zamówię L jedną paczkę 2 szt i zobaczę jak wielkościowo wydadzą mi się dobre, to w aptece u mnie dokupię.

Ta wyprawka mnie przerasta

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 11:31   #2103
frogutka
Zadomowienie

mam pytanie: jak planujecie kąpać dziecko?
że w wanience to wiem tylko ta wanienka w waszej wannie, na stole w pokoju, na jakiś krzesłach
czy stojak pod wanienkę się przydaje stabilne to w ogóle?
Stary 2013-11-19, 11:33   #2104
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vivien39 Pokaż wiadomość
już mam całe opuszki palców z siniakami po tym glukometrze

na czczo miałam cukier 79 czyli w normie, a po śniadaniu 170-a norma 120

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość

Niby przed ciążą nosiłam M, ale w ciąży troszkę mi tyłek urósł. Jeszcze trzeba zmieścić w to książkę telefoniczną
Chyba zamówię L jedną paczkę 2 szt i zobaczę jak wielkościowo wydadzą mi się dobre, to w aptece u mnie dokupię.

justii ale masz uparte dziecko mam nadzieje, ze moje nie kaze mi tyle czekac na ujawanienie sie

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 11:34   #2105
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

Kurcze Ja też nie wiem przed ciążą nosiłam S , ale teraz mam to samo doopsko urosło a jeszcze ta mega podpacha

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 11:35   #2106
meluzyna87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulina_radom Pokaż wiadomość
Bo w poprzedniej ciązy miałam 100% dziewczynkę a mam wspaniałego chłopca
No mojej koleżance lekarz powiedział że on wiecej razy sie myli niż dobrze powie jaka płeć a dodam, ze to Radomski lekarz więc może do tego samego chodziłyście

Cytat:
Napisane przez JustiLbn Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki. Czytam was nieśmiało od początku i chciałabym dołączyć. Wprawdzie jestem już na wątku styczeń-luty, ale nie ogarniam tam tematu. Termin mam na 23 luty i bliżej mi do was niż do tamtych dziewczyn. Poza tym one zasuwają jak rakiety z postami i nie mogę nadrobić już po 1 dniu nie wiem co się dzieje Mam na imię Justyna. Jak zechcecie przygarnąć, to podam resztę danych
Serdecznie zapraszamy

Ja byłam na glukozie w piątek, nie było źle. Ja uwielbiam, kocham słodycze wiec wypicie tego dla mnie było jednym słowem smaczne, ale ja zawsze inna jestem Zrobiłam je prywatnie, bo w mojej przychodni nie miałam ochoty siedzieć 2 h i denerwować się, więc wyniki będę miała od razu u gina na recepcji do odebrania w czwartek przed wizyta
meluzyna87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 11:39   #2107
Serissa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulina_radom Pokaż wiadomość
Mam takie pytanie do Was dziewczyny strasznie swędzą mnie piersi też tak macie?? Najchętniej t bym cały czas siedziała i się drapała masakra
Ja tak miałam, ale od jakiś dwóch tygodni mam spokój. Nie potrafiłam wytrzymać, chciałam się zadrapać. Może to normalne w ciąży.

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
że w wanience to wiem tylko ta wanienka w waszej wannie, na stole w pokoju, na jakiś krzesłach
U znajomej widziałam ten stojak, ale chwiał się niemiłosiernie i z niego nigdy nie skorzystali. Ja na stół zamierzam kłaść wanienkę, najbezpieczniej wg mnie. Te stojaki są okropne, w rodzinie wszyscy mi go odradzali. Zresztą jak go zobaczyłam to bym w życiu na nim wanienki z dzieckiem nie postawiła.

Cytat:

Ja kupiłam m/xl chociaż tyłka nie mam jak szafa, ale ta wielka podpaska i w ogóle. Najwyżej jak będą za duże to TŻ na szybko mniejsze dokupi.

Masakra z tą wyprawką, ja od jakiś 3 tygodni kompletuje i ciągle nie widać końca.

Gdy przyszedłeś na ten świat moje życie całkiem rozjaśniało...
Jesteś moim światełkiem - tak przecież być musiało!
Dziękuję Ci że jesteś, że śmiejesz się i płaczesz...
Że czasem tak na mnie patrzysz...
Tak jakoś pięknie.... "inaczej".
Serissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 11:46   #2108
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki

Dzisiaj miałam koszmary nocne związane z rozstępami, więc zaczynam smarować się 2 razy dziennie

zaczynam od dzisiaj szkołę rodzenia, a w sobotę idę przeglądać ciuszki dla małego po jego kuzynach, więc zaczynam przygotowania do przyjścia na świat mojego maluszka
ja się dziś zapisałam do szkoły rodzenia na grudniowy turnus chciałam troszkę później,ale pani położna twierdzi że po nowym roku dla mnie byłoby za późno (jeśli grupa ustali zajęcia raz w tygodniu to taka szkoła trwa 6 tygodni)a poza tym mogłabym mieć już wtedy problemy z ruszaniem się na gimnastyce

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Kurcze Ja też nie wiem przed ciążą nosiłam S , ale teraz mam to samo doopsko urosło a jeszcze ta mega podpacha
to tak jak ja, przed porodem s, a majciory poporodowe chyba L wezmę przecież to jeszce dużo czasu to i 4 litery urosną

Edytowane przez mona1
Czas edycji: 2013-11-19 o 11:47
mona1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 11:46   #2109
teQiba
Moderator

Widze ze ostro sie wzielyscie za wyprawke - ja jeszcze nie mam NIC
Stary 2013-11-19, 11:50   #2110
Ela87
Zakorzenienie

Ja na razie uzupełniam sobie koszyk. Czytam, dodaję, odejmuję W grudniu będę zamawiać

Wkurza mnie to, że ta sól fizjologiczna to tylko 100 ampułek. Na chorobę mi tyle? Chyba będe tym jeszcze pępek przemywała, bo do pępka nie kupuję nic

Stary 2013-11-19, 11:51   #2111
marima
Raczkowanie

Cytat:
dobre pytanie stojaka chyba nie chcę, siostra miała ale wydaje mi się to takie chwiejne, na początku chyba będziemy kapać w wanience w pokoju, albo nie wiem gdzie tam gdzie będzie ciepło, a potem w wannie

kurde swędzą mnie piersi mam już pełno rozstępów i nie są mi potrzebne kolejne
Stary 2013-11-19, 11:52   #2112
Serissa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Wyprawkę kochana kupić to teraz można w kilka godzin, wystarczy mieć pieniądze. W sklepach pełno tego wszystkiego.

Ja kupuję powoli, bo potem ciężko będzie wydać tyle pieniążków na raz.
Np. mamy już chusteczki nawilżane, bo były w realu pakowane po 6 paczek za 25 zł z pampersa.

Jak jestem w mieście to zawsze po coś wchodzę, a to śpioszki, kaftanik.
Zresztą kiedyś przyszliśmy do moich rodziców a moja mama nam wyciąga ze 30 pajacyków, jakieś kurteczki, worek ze śpioszkami, kaftanikami, czapeczkami i się cieszy Więc dużo nie musieliśmy kupować. Nawet jakieś miśki ma pokupowane

Gdy przyszedłeś na ten świat moje życie całkiem rozjaśniało...
Jesteś moim światełkiem - tak przecież być musiało!
Dziękuję Ci że jesteś, że śmiejesz się i płaczesz...
Że czasem tak na mnie patrzysz...
Tak jakoś pięknie.... "inaczej".
Serissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 11:55   #2113
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
Hej. Pierwszy raz pisze z telefonu, mam nadzieje ze coś z tego wyjdzie. Dziewczyny strasznie dziękuje za Wasze kciuki, aż mi sie miło zrobiło jak czytałam wiadomości. Ja jestem właśnie w trakcie glukozy, pierwsze pobranie miałam na czczo, potem wypiłam 75 g glukozy- człowiek to sie niepotrzebnie negatywnie nastawia na najgorsze, tak sie bałam co to za świństwo będzie, a to nic strasznego, po prostu słodko kwaśny napój, nawet smaczny teraz czekam na drugie pobranie, jeszcze pół godziny... Ludzi tyle w poczekalni było ze szok, ale weszłam bez większych tłumaczeń, jak sie otworzyły drzwi powiedziałam pani pielęgniarce ze ja na glukozę i kazała wejść mi w ogóle nie jest niedobrze, wiec mam nadzieje ze te kilkadziesiąt minut jeszcze wytrzymam bez żadnej niespodzianki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Hej!! Witam wtorkowo Pierwsze koty za płoty Ładnie poszło.
A mnie jutro to czeka. Już się nastrajam. Powodzenia
Ale dziś jakoś specjalnie też nie przestrzegam diety. Owszem staram się jeść mneij słodkiego niż zwykle ale nie eliminuje całkowicie
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 12:01   #2114
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
my stawialismy wanienke na stole jadalnym w salonie i tam kapalismy teraz tez tak pewnie bedzie

Stary 2013-11-19, 12:03   #2115
marima
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
my stawialismy wanienke na stole jadalnym w salonie i tam kapalismy teraz tez tak pewnie bedzie
dobry pomysł, tylko czy nie zachlapiemy naszej kanapy
Stary 2013-11-19, 12:04   #2116
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Serissa Pokaż wiadomość
Wyprawkę kochana kupić to teraz można w kilka godzin, wystarczy mieć pieniądze. W sklepach pełno tego wszystkiego.

Ja kupuję powoli, bo potem ciężko będzie wydać tyle pieniążków na raz.
Np. mamy już chusteczki nawilżane, bo były w realu pakowane po 6 paczek za 25 zł z pampersa.

Jak jestem w mieście to zawsze po coś wchodzę, a to śpioszki, kaftanik.
Zresztą kiedyś przyszliśmy do moich rodziców a moja mama nam wyciąga ze 30 pajacyków, jakieś kurteczki, worek ze śpioszkami, kaftanikami, czapeczkami i się cieszy Więc dużo nie musieliśmy kupować. Nawet jakieś miśki ma pokupowane
Ja kupuję raczej wszystko na raz, bo jak płacę za wysyłkę to pakuję do koszyka ile wlezie

Ja chusteczki nawilżane to tylko dwie paczki kupię, mam nadzieję, ze data ważności będzie daleko w przód, bo w domu będę tyłek przemywała tylko wodą i kupiłam do tego większe waciki, a nawilżane to na wyjście.
Tylko ja np. nawilżane kupię z Huggies http://www.aptekagemini.pl/chust-hug...are-64szt.html
bo przeczytałam u Sroki na stronie, że najlepszy skład mają
Dlatego miesiąc będe robiła wyprawkę w aptece, bo czytam co się nadaje, a co nie.

Kupię sobie jeszcze 3 podkłady pod tyłek na porodówkę, jak któraś tutaj pokazywała, ale wezmę największe 60x90 chyba wystarczą 3

Stary 2013-11-19, 12:07   #2117
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

cytowałam, cytowałam aż mnie wylogowało z wizażu i wszystko szlag trafił
a więc z tego, co pamiętam:

wszystkim dziękuję za gratulacje mój tż się śmieje, że mogłybyśmy zacząć zarabiać na przewidywaniu płci dziecka

co do naszego imienia, odkąd dowiedziałam się że jestem w ciąży mieliśmy imię dla chłopca - Aleks i dla dziewczynki - Laura Od jakiegoś tygodnia zakochaliśmy się wspólnie w Oksanie, przypomniała nam o tym imieniu uczestniczka The Voice of Poland ale znam 2 Oksany, obie to piękne, mądre i uczuciowe kobiety Stąd ta decyzja
Poza tym, imieniny obchodzi w dniu moich urodzin

mhymm, dziękuję za wpisanie wagi

bebe, gratuluję córy tak bardzo chciałabym widzieć minę twojego męża, kiedy się dowie że ma córkę

gratuluję też wszystkim innym mamom córek w końcu trochę nasza lista się wyrównała

gratuluję też "przeżycia" glukozy, mnie lekarz powiedział, że jeśli glukoza bez obciążenia wyjdzie ok to nie będę musiała robić z obciążeniem. Z jednej strony się cieszę, ale z drugiej to nie wiem, jednak wszystkie chyba robicie

I pytanie z serii głupich Co robicie na obiad? Bo tak strasznie nic mi się nie chce i nie mam na dodatek pomysłu że szok
Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 12:14   #2118
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Mam już wyniki glukozy i po godzinie (50g) wyszła mi 81 mg/dl
Nie za mało?

Cytat:

Też się nad tym zastanawiam.

Cytat:
Ja chyba będę kąpać na pralce. Chyba, że okaże się za wysoko to nie wiem

Cytat:
Ja kupuję raczej wszystko na raz, bo jak płacę za wysyłkę to pakuję do koszyka ile wlezie

Ja chusteczki nawilżane to tylko dwie paczki kupię, mam nadzieję, ze data ważności będzie daleko w przód, bo w domu będę tyłek przemywała tylko wodą i kupiłam do tego większe waciki, a nawilżane to na wyjście.
Tylko ja np. nawilżane kupię z Huggies http://www.aptekagemini.pl/chust-hug...are-64szt.html
bo przeczytałam u Sroki na stronie, że najlepszy skład mają
Dlatego miesiąc będe robiła wyprawkę w aptece, bo czytam co się nadaje, a co nie.

Kupię sobie jeszcze 3 podkłady pod tyłek na porodówkę, jak któraś tutaj pokazywała, ale wezmę największe 60x90 chyba wystarczą 3
A w tej aptece gemini naprawdę tak się opłaca? Ile chcą za przesyłkę? Długo idzie?
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 12:17   #2119
frogutka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość

I pytanie z serii głupich Co robicie na obiad? Bo tak strasznie nic mi się nie chce i nie mam na dodatek pomysłu że szok
pytanie nie głupie a praktyczne u mnie dziś pierogi i jeszcze udko z kurczaka z wczoraj zostało ale chodzi za mną barszcz czerwony i już marzę o bigosie
a potem się dziwię, że już mam +9 Dziewczyny u mnie już magiczna 6 z przodu jak tak dalej pójdzie to moj plan max +15 legnie w gruzach

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-19, 12:18   #2120
monkaa321
Zakorzenienie

Karolcia ja robię łososia dzisiaj mamy luksusowo
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 12:23   #2121
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
dobry pomysł, tylko czy nie zachlapiemy naszej kanapy
bedziecie musieli uwazac my mamy dosc daleko od stolu, wiec nie bylo tego problemu Mozna jeszcze kapac na pralce, ale ja mam tam tyle szpargalow ze nie chcialo mi sie za kazdym razem tego sciagac, do tego malo miejsca, bo pralka zaraz przy scianie No albo w wannie, to znowu pozycja niewygodna

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Mam już wyniki glukozy i po godzinie (50g) wyszła mi 81 mg/dl
Nie za mało?
nie mam pojecia

Cytat:
pytanie nie głupie a praktyczne u mnie dziś pierogi i jeszcze udko z kurczaka z wczoraj zostało ale chodzi za mną barszcz czerwony i już marzę o bigosie
a potem się dziwię, że już mam +9 Dziewczyny u mnie już magiczna 6 z przodu jak tak dalej pójdzie to moj plan max +15 legnie w gruzach
u mnie tez dzis pierogi, do tego tradycyjna pomidorowa Barszcz tez tak za mna chodzil i zrobilam w zeszlym tygodniu a bigosik mam jeszcze zamrozony

E tam ty sie 6 z przodu przejmujesz, u mnie juz 7

Stary 2013-11-19, 12:28   #2122
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

ja już mam 8 z przodu obym nie dobiła do 90!!

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 12:34   #2123
Ela87
Zakorzenienie

[QUOTE=Karolcia2401;437855 22
gratuluję też "przeżycia" glukozy, mnie lekarz powiedział, że jeśli glukoza bez obciążenia wyjdzie ok to nie będę musiała robić z obciążeniem. Z jednej strony się cieszę, ale z drugiej to nie wiem, jednak wszystkie chyba robicie [/QUOTE]

Szczęściara

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
A w tej aptece gemini naprawdę tak się opłaca? Ile chcą za przesyłkę? Długo idzie?
Ja będę tam zamawiać, bo po
1. Tania wysyłka 10zł kurierem.
2. Czeka się podobno do 4 dni (48 godzin na kompletowanie, 48 godzin na dostarczenie), ale kuriery zazwyczaj na drugi dzień są.
3. Czy jest aż tak tanio, to nie wiem, ale na pewno taniej niż w moich aptekach i np. na doz. Poza tym nie zawsze wszystko u jednego sprzedawcy się znajdzie, więc musiałabym za wysyłkę płacić podwójnie. U mojego sprzedawcy na all niby wszystko jest, ale mi i tak taniej z przesyłką wyjdzie w tej aptece niż u niego bez wysyłki
4. Jest wygodnie, mogę się zastanowić

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Daj mi dwa tygodnie, a Cię dogonię

Stary 2013-11-19, 12:37   #2124
teQiba
Moderator

Cytat:
Ja na razie uzupełniam sobie koszyk. Czytam, dodaję, odejmuję W grudniu będę zamawiać

Wkurza mnie to, że ta sól fizjologiczna to tylko 100 ampułek. Na chorobę mi tyle? Chyba będe tym jeszcze pępek przemywała, bo do pępka nie kupuję nic
Sól to kup sobie w stacjonarnej aptece - wtedy możesz niepełną paczkę. Ja ostatnio szwagierce 30 ampułek kupowałam i bez problemu

To jak będziesz miała pełny koszyk samej wyprawki to mi go skopiuj

Cytat:
Na obiad mam łazanki - wczoraj zrobiłam mega gar, ale okazało się że coś mi nie podchodzą i chyba wylądują w koszu bo TŻ też nie przepada Spróbuję w siebie wmusić - nie lubię marnować jedzenia
Stary 2013-11-19, 12:40   #2125
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:

Daj mi dwa tygodnie, a Cię dogonię

daj spokój jak miałam ambitny plan zajść z wagą 70.. a zrobiło się 78 na starcie no więc mam limit- przytyć do 90 max! już jest 83

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 12:42   #2126
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na tym samym etapie Caly czas mi się wydaje, że mam jeszcze czas

A u mnie na obiad dorsz w sosie śmietanowo-koperkowym +ziemniaczki
Stary 2013-11-19, 12:42   #2127
paulina_radom
Raczkowanie

Cytat:
Boskie urządzenie nie trzeba się nachylać i wogóle ale gdzieś moją szlag trafił i nie wiem gdzie jest ale kupujemy kosz mjżesza to ma takie same wymiary jak wanienka

Cytat:
Napisane przez meluzyna87 Pokaż wiadomość
No mojej koleżance lekarz powiedział że on wiecej razy sie myli niż dobrze powie jaka płeć a dodam, ze to Radomski lekarz więc może do tego samego chodziłyście
W 1 ciąży chodziłam do Dulskiego a teraz chdzę do innego i nie chciał mi powiedzieć wcale a później mówi że RACZEJ nic nie dynda więc się nie nastawiam ale ufam swoim przeczuciom a tu właśnie zanjoma mi opowiadała że rodziłą przy niej dziewczyna która dwa razy miała mieć chłopaka a urodziła 2 córkę wolę mieć niespodziankę więc dalej będzie Jasiek albo Madzia

Cytat:

Mąż mi kopytka robi

Cytat:
No u mnie już się 7 pokazała i abym nie dobiła do 8 ale nawet jeśli to pamiętaj 2 godz po porodzie jesteś lżejsza o jakieś 8-9 kilo
Stary 2013-11-19, 12:44   #2128
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Sól to kup sobie w stacjonarnej aptece - wtedy możesz niepełną paczkę. Ja ostatnio szwagierce 30 ampułek kupowałam i bez problemu

Tak chyba zrobię z tą solą.

A nie wiem czy się da skopiować koszyk

Cytat:
daj spokój jak miałam ambitny plan zajść z wagą 70.. a zrobiło się 78 na starcie no więc mam limit- przytyć do 90 max! już jest 83
Czyli malutko przytyłaś
Ja startowałam z 63, mam już 77 ale przywykłam.
Mam nadzieję, że 88 nie przekroczę (a to będzie 25 kg na plusie).
Tylko już chyba przywykłam do tej wagi

Stary 2013-11-19, 12:44   #2129
czbasia
Zakorzenienie

U mnie juz 66,5kg, Startowałam z 60 A przed powtarzałam sobie że MUSZE do 55 schudnać i dopiero planować, zeby wage wyjsciowa mieć dobrą No nic to.. Poźniej bedziemy działać
Stary 2013-11-19, 12:46   #2130
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Szczęściara
Ja będę tam zamawiać, bo po
1. Tania wysyłka 10zł kurierem.
2. Czeka się podobno do 4 dni (48 godzin na kompletowanie, 48 godzin na dostarczenie), ale kuriery zazwyczaj na drugi dzień są.
3. Czy jest aż tak tanio, to nie wiem, ale na pewno taniej niż w moich aptekach i np. na doz. Poza tym nie zawsze wszystko u jednego sprzedawcy się znajdzie, więc musiałabym za wysyłkę płacić podwójnie. U mojego sprzedawcy na all niby wszystko jest, ale mi i tak taniej z przesyłką wyjdzie w tej aptece niż u niego bez wysyłki
4. Jest wygodnie, mogę się zastanowić
To faktycznie dużo plusów
Ja bym właśnie nie chciała w zwykłej stacjonarnej aptece. Ktoś będzie za mną stał, a ja mam wybierać wkładki laktacyjne i podkłady poporodowe
Chyba też zdecyduje się na all lub tą aptekę gemini. Chyba, że można to kupić w rossmanie czy coś

Cytat:

O ja też bym poprosiła Bo nie wiem co kupić, jakie i ile
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości