|
|
#2101 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Cześć mamuśki
![]() Dzisiaj miałam koszmary nocne związane z rozstępami, więc zaczynam smarować się 2 razy dziennie zaczynam od dzisiaj szkołę rodzenia, a w sobotę idę przeglądać ciuszki dla małego po jego kuzynach, więc zaczynam przygotowania do przyjścia na świat mojego maluszka |
|
|
|
#2102 |
|
Zakorzenienie
|
Mam problem z rozmiarem majtek poporodowych
![]() Niby przed ciążą nosiłam M, ale w ciąży troszkę mi tyłek urósł. Jeszcze trzeba zmieścić w to książkę telefoniczną ![]() Chyba zamówię L jedną paczkę 2 szt i zobaczę jak wielkościowo wydadzą mi się dobre, to w aptece u mnie dokupię. Ta wyprawka mnie przerasta
|
#2103 |
|
Zadomowienie
|
mam pytanie: jak planujecie kąpać dziecko?
że w wanience to wiem tylko ta wanienka w waszej wannie, na stole w pokoju, na jakiś krzesłach![]() czy stojak pod wanienkę się przydaje stabilne to w ogóle?
|
#2104 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
justii ale masz uparte dziecko mam nadzieje, ze moje nie kaze mi tyle czekac na ujawanienie sie
|
|
|
#2105 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przed ciążą nosiłam S , ale teraz mam to samo doopsko urosło a jeszcze ta mega podpacha |
|
|
|
|
#2106 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a dodam, ze to Radomski lekarz więc może do tego samego chodziłyście Cytat:
![]() Ja byłam na glukozie w piątek, nie było źle. Ja uwielbiam, kocham słodycze wiec wypicie tego dla mnie było jednym słowem smaczne, ale ja zawsze inna jestem Zrobiłam je prywatnie, bo w mojej przychodni nie miałam ochoty siedzieć 2 h i denerwować się, więc wyniki będę miała od razu u gina na recepcji do odebrania w czwartek przed wizyta
|
||
|
|
|
#2107 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Masakra z tą wyprawką, ja od jakiś 3 tygodni kompletuje i ciągle nie widać końca.
|
|
|
#2108 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chciałam troszkę później,ale pani położna twierdzi że po nowym roku dla mnie byłoby za późno (jeśli grupa ustali zajęcia raz w tygodniu to taka szkoła trwa 6 tygodni)a poza tym mogłabym mieć już wtedy problemy z ruszaniem się na gimnastyce![]() Cytat:
Edytowane przez mona1 Czas edycji: 2013-11-19 o 12:47 |
||
|
|
|
#2109 |
|
Moderator
|
Widze ze ostro sie wzielyscie za wyprawke - ja jeszcze nie mam NIC
|
|
|
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na razie uzupełniam sobie koszyk. Czytam, dodaję, odejmuję
W grudniu będę zamawiać Wkurza mnie to, że ta sól fizjologiczna to tylko 100 ampułek. Na chorobę mi tyle? Chyba będe tym jeszcze pępek przemywała, bo do pępka nie kupuję nic
|
#2111 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
stojaka chyba nie chcę, siostra miała ale wydaje mi się to takie chwiejne, na początku chyba będziemy kapać w wanience w pokoju, albo nie wiem gdzie tam gdzie będzie ciepło, a potem w wannie ![]() kurde swędzą mnie piersi mam już pełno rozstępów i nie są mi potrzebne kolejne
|
|
|
|
|
#2112 |
|
Raczkowanie
|
Wyprawkę kochana kupić to teraz można w kilka godzin, wystarczy mieć pieniądze. W sklepach pełno tego wszystkiego.
![]() Ja kupuję powoli, bo potem ciężko będzie wydać tyle pieniążków na raz. Np. mamy już chusteczki nawilżane, bo były w realu pakowane po 6 paczek za 25 zł z pampersa. Jak jestem w mieście to zawsze po coś wchodzę, a to śpioszki, kaftanik. Zresztą kiedyś przyszliśmy do moich rodziców a moja mama nam wyciąga ze 30 pajacyków, jakieś kurteczki, worek ze śpioszkami, kaftanikami, czapeczkami i się cieszy Więc dużo nie musieliśmy kupować. Nawet jakieś miśki ma pokupowane
|
|
#2113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwsze koty za płoty Ładnie poszło. A mnie jutro to czeka. Już się nastrajam. Powodzenia Ale dziś jakoś specjalnie też nie przestrzegam diety. Owszem staram się jeść mneij słodkiego niż zwykle ale nie eliminuje całkowicie
|
|
|
|
|
#2114 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2115 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja chusteczki nawilżane to tylko dwie paczki kupię, mam nadzieję, ze data ważności będzie daleko w przód, bo w domu będę tyłek przemywała tylko wodą i kupiłam do tego większe waciki, a nawilżane to na wyjście. Tylko ja np. nawilżane kupię z Huggies http://www.aptekagemini.pl/chust-hug...are-64szt.html bo przeczytałam u Sroki na stronie, że najlepszy skład mają Dlatego miesiąc będe robiła wyprawkę w aptece, bo czytam co się nadaje, a co nie. Kupię sobie jeszcze 3 podkłady pod tyłek na porodówkę, jak któraś tutaj pokazywała, ale wezmę największe 60x90 chyba wystarczą 3
|
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
cytowałam, cytowałam aż mnie wylogowało z wizażu i wszystko szlag trafił a więc z tego, co pamiętam: wszystkim dziękuję za gratulacje co do naszego imienia, odkąd dowiedziałam się że jestem w ciąży mieliśmy imię dla chłopca - Aleks i dla dziewczynki - Laura ale znam 2 Oksany, obie to piękne, mądre i uczuciowe kobiety ![]() Poza tym, imieniny obchodzi w dniu moich urodzin mhymm, dziękuję za wpisanie wagi bebe, gratuluję córy tak bardzo chciałabym widzieć minę twojego męża, kiedy się dowie że ma córkę ![]() gratuluję też wszystkim innym mamom córek w końcu trochę nasza lista się wyrównała gratuluję też "przeżycia" glukozy, mnie lekarz powiedział, że jeśli glukoza bez obciążenia wyjdzie ok to nie będę musiała robić z obciążeniem. Z jednej strony się cieszę, ale z drugiej to nie wiem, jednak wszystkie chyba robicie ![]() I pytanie z serii głupich Co robicie na obiad? Bo tak strasznie nic mi się nie chce i nie mam na dodatek pomysłu że szok
|
|
#2118 | |||
|
Zakorzenienie
|
Mam już wyniki glukozy i po godzinie (50g) wyszła mi 81 mg/dl
![]() Nie za mało? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2119 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie dziś pierogi i jeszcze udko z kurczaka z wczoraj zostało ale chodzi za mną barszcz czerwony i już marzę o bigosie a potem się dziwię, że już mam +9 Dziewczyny u mnie już magiczna 6 z przodu jak tak dalej pójdzie to moj plan max +15 legnie w gruzach
|
|
#2120 |
|
Zakorzenienie
|
Karolcia ja robię łososia
dzisiaj mamy luksusowo
|
|
|
|
#2121 | ||
|
Wtajemniczenie
|
bedziecie musieli uwazac
my mamy dosc daleko od stolu, wiec nie bylo tego problemu Mozna jeszcze kapac na pralce, ale ja mam tam tyle szpargalow ze nie chcialo mi sie za kazdym razem tego sciagac, do tego malo miejsca, bo pralka zaraz przy scianie No albo w wannie, to znowu pozycja niewygodna ![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
a bigosik mam jeszcze zamrozony E tam ty sie 6 z przodu przejmujesz, u mnie juz 7
|
|
|
#2122 |
|
Wtajemniczenie
|
ja już mam 8 z przodu
obym nie dobiła do 90!!
|
#2123 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Karolcia2401;437855 22
gratuluję też "przeżycia" glukozy, mnie lekarz powiedział, że jeśli glukoza bez obciążenia wyjdzie ok to nie będę musiała robić z obciążeniem. Z jednej strony się cieszę, ale z drugiej to nie wiem, jednak wszystkie chyba robicie [/QUOTE]Szczęściara ![]() Cytat:
1. Tania wysyłka 10zł kurierem. 2. Czeka się podobno do 4 dni (48 godzin na kompletowanie, 48 godzin na dostarczenie), ale kuriery zazwyczaj na drugi dzień są. 3. Czy jest aż tak tanio, to nie wiem, ale na pewno taniej niż w moich aptekach i np. na doz. Poza tym nie zawsze wszystko u jednego sprzedawcy się znajdzie, więc musiałabym za wysyłkę płacić podwójnie. U mojego sprzedawcy na all niby wszystko jest, ale mi i tak taniej z przesyłką wyjdzie w tej aptece niż u niego bez wysyłki ![]() 4. Jest wygodnie, mogę się zastanowić ![]() Daj mi dwa tygodnie, a Cię dogonię
|
|
#2124 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
To jak będziesz miała pełny koszyk samej wyprawki to mi go skopiuj ![]() Cytat:
Spróbuję w siebie wmusić - nie lubię marnować jedzenia |
||
|
|
|
#2125 |
|
Wtajemniczenie
|
daj spokój jak miałam ambitny plan zajść z wagą 70.. a zrobiło się 78 na starcie no więc mam limit- przytyć do 90 max!
|
#2126 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2127 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale kupujemy kosz mjżesza to ma takie same wymiary jak wanienka ![]() Cytat:
a tu właśnie zanjoma mi opowiadała że rodziłą przy niej dziewczyna która dwa razy miała mieć chłopaka a urodziła 2 córkę wolę mieć niespodziankę więc dalej będzie Jasiek albo MadziaCytat:
![]() No u mnie już się 7 pokazała i abym nie dobiła do 8 ale nawet jeśli to pamiętaj 2 godz po porodzie jesteś lżejsza o jakieś 8-9 kilo
|
|
#2128 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie wiem czy się da skopiować koszyk Cytat:
Ja startowałam z 63, mam już 77 ale przywykłam.Mam nadzieję, że 88 nie przekroczę (a to będzie 25 kg na plusie). Tylko już chyba przywykłam do tej wagi
|
|
#2129 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie juz 66,5kg, Startowałam z 60
|
|
|
|
#2130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym właśnie nie chciała w zwykłej stacjonarnej aptece. Ktoś będzie za mną stał, a ja mam wybierać wkładki laktacyjne i podkłady poporodowe ![]() Chyba też zdecyduje się na all lub tą aptekę gemini. Chyba, że można to kupić w rossmanie czy coś ![]() O ja też bym poprosiła Bo nie wiem co kupić, jakie i ile |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.

tylko ta wanienka w waszej wannie, na stole w pokoju, na jakiś krzesłach

mam nadzieje, ze moje nie kaze mi tyle czekac na ujawanienie sie
przed ciążą nosiłam S , ale teraz mam to samo doopsko urosło a jeszcze ta mega podpacha

mam już pełno rozstępów i nie są mi potrzebne kolejne 

tak bardzo chciałabym widzieć minę twojego męża, kiedy się dowie że ma córkę 
i już marzę o bigosie
jak tak dalej pójdzie to moj plan max +15 legnie w gruzach