|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
perfumowe ADHD
|
Dot.: Farbowanie henną - część IV
Też czekam na henne
mam nadzieje że maksymalnie to za 2tyg będzie już
|
|
#2102 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Powinna byc w tym tygodniu, przynajmniej taka byla wersja pola henny sprzed 2tygodni...
|
#2103 | |
|
perfumowe ADHD
|
Cytat:
|
|
|
#2104 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Aha
a czemu? Sa jakues inne henny czy co? ;D
|
#2105 |
|
perfumowe ADHD
|
W drugiej dostawie są zioła , które mnie interesują takie jak neem i hibiskus
|
|
#2106 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2107 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
Ja się w ogóle nie znam na rozjaśniaczach, utleniaczach etc więc muszę mieć wskazane palcem
|
|
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwne. Sam utleniacz tylko wysusza z reguły. Musi być proszek, żeby wszedł z nim w reakcje.
Wysłane poprzez Sony Xperia Z2.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
#2109 |
|
Zadomowienie
|
No ale rozjasnilo, wlosy jak na razie ok, ale to wiadomo - po rozjasniaczu wychodzi po 2-3miesiacach, wiec tu moze byc podobnie. Jak na razie sa jasniejsze, powinno wyrownac sie z reszta, o to mi najbardziej chodzilo, bo mialam rozjasniane i widac roznice
|
|
|
|
#2110 |
|
perfumowe ADHD
|
Nie wiem czy widzialyscie ale na facebooku pole henny dało info że od dostawcy B będzie dostawa na dniach bo jest już w Polsce. Za to od dostawcy A dopiero za kilka tyg ;/ i będzie przedsprzedaż na produkty firmy A pierwsza i ostatnia w tym roku bo podobno idzie ogromna ilość towaru , która ma na bardzo długo starczyc
|
|
#2111 |
|
Zadomowienie
|
brałabym z firmy A
. może znalazłaby się chętna z warszawy na wspólne zamówienie? chciałabym max 5paczek
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2112 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie,
tyle wertuje stron o hennowaniu a dalej czuje się blada w wyborze odpowiedniego odcienia dla swoich włosów. w zalączniku wysyłam jak obecnie wygladają, w planach mialam powrót do naturalnego, zimna szatynka ale trochę cierpie patrząc na siebie, szukam fajnego odcienia który po wypłukiwaniu nie będzie mi wpadał w rudości ale też nie mogę mieć mega ciemnego koloru, bo blado będe wyglądać. czy jesteście w stanie mi pomóc? |
|
|
|
#2113 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
|
|
#2114 |
|
Rozeznanie
|
No i moje pierwsze hennowanie za mną
No i po pierwszym myciu, dwa dni wytrzymałam :d Chyba następnym razem dam jednak soku z cytryny, bo marzy mi się troszkę więcej czerwieni Jakie jeszcze są sposoby na oczerwienie trochę?Papryka, cytryna? Khadu z Jathropą jest bardziej czerwona?Kiedy robić powtórkę jak minie pohennowy przesusz, czy lecieć od razu? Bałam się, że jedno opakowanie mi nie starczy khadi to kupiłam dwa, ale na szczęscie jedno wystarczyło. Przepraszam za ten słowny bałagan Dopiero się wgłebiam w temat i ciągle mam mętlik ![]() Na koniec pochwalę się efektami jaki mi wyszły Pierwsze dwie w to świetle dziennym, słońca niestety brak dzisiaj, ostatnia to w sztucznym jak mi złapało odrosty (w normalym świetle jak próbowałam cyknąć fote to ciemne wychodziły i nic nie było widać.)
Edytowane przez olencja kwiatencja Czas edycji: 2015-02-16 o 18:11 |
|
|
|
#2115 | ||
|
lubi eks swojego męża
|
Cytat:
mieszanki henny to właściwie żonglowanie tylko dwoma kolorami i ma swoje ograniczenia, pewnych kolorów się otrzymać nie da. ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Cytat:
|
|
#2116 |
|
Raczkowanie
|
W takim razie co polecasz? farba chemiczna?
Nie bardzo chciałam, farbuje tyle lat, widać jak są zniszczone, dbam o nie od paru msc dosyć mocno i nie chcę znowu ich zajeżdzać farbami |
|
|
|
#2117 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). po kilku dniach i tak zrobią się ciemniejsze niż są teraz, więc poczekaj z tydzień
|
|
|
|
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo dziwne, bo nie powinno rozjaśnic.
Wysłane poprzez Sony Xperia Z2.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
#2119 |
|
Rozeznanie
|
Dzięks za rady!
A jak radzicie sobie z hennowym suszem?
|
|
|
|
#2120 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. włosy nie lecą, ze skórą głowy nie ma problemów. no i rozjaśniło, 2-3 tony, ale poszło.---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- po zmyciu henny związuję i nie rozczesuję przez ten czas do mycia. myję, po pierwszym myciu tylko odżywka. przed następnym olej (na mgiełkę z glutka i półproduktów), maska po myciu i jest ok |
|
|
|
|
#2121 | |
|
lubi eks swojego męża
|
Cytat:
po prostu informuję o pewnych ograniczeniach, jakie farbowanie henną ze sobą niesie. żeby farbować henną musisz iść na kompromis i przyjąć, że kolor będzie miał ciepły, rdzawy refleks. ja na przykład z natury mam bardzo zbliżony kolor do twojego - nieco jaśniejszy, ale w każdym razie chłodny i popielaty. długo trzymałam się postanowienia że jeśli farba to tylko chłodne odcienie. potem, jak już napaliłam się na rudy, to chciałam tylko jasny, taki marchewkowo-miedziany. i co? i mam ciemnomahoniowe włosy które się świecą na czerwono, a jestem bardzo zadowolona. każdy kto się dowiaduje że farbuję włosy jest w szoku - wszyscy jakoś zakładają, że takie mam naturalne (co jest nieco dziwne, bo jeszcze nigdy nie widziałam człowieka z naturalnym mahoniem na głowie). mam też dokumentację zdjęciową i muszę przyznać, że z nowym kolorem mi lepiej niż z naturalnym, choć wcześniej bym w to nie uwierzyła. więc jeśli jesteś na 100% pewna, że tylko jasne i chłodne kolory to twoja bajka, to oczywiście nie namawiam. ale jeśli nie jesteś, to się upewnij ![]() często odżywka do papy (ale ja już mam wywalone na tę papkę jak ją robię, nie wmiksowuję ciekawych składników, nie zawsze czekam aż puści barwnik, nie przejmuję się czy nie "rozcieńczę" koloru, więc mam wywalone), a po spłukaniu układam loki jak zawsze, tzn odżywka bez spłukiwania i glut. są trochę bardziej suche, ale się świecą bardzo mocno, więc nie narzekam ta nałożona zaraz po hennowaniu odżywka w ogóle nie wpływa na intensywność koloru. a potem, kiedy włosy już dojrzeją (zazwyczaj czekam 72 h przed myciem, ale to takie moje małe zboczenie), trochę intensywniejsza pielęgnacja - bogatsza maska z olejami, więcej odżywek przez jakieś dwa mycia.
|
|
#2122 |
|
Konto usunięte
|
Kolor mojej grzywy w słońcu
![]() polskie znaki i przecinki mi uciekły. łapać skurczybyki! |
|
|
|
#2123 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj przeczytałam, że henna może się bardziej wypłukiwać po masce proteinowej. A ja się zastanawiałam czemu taka pomarańcza leci, skoro w miare dobrze wypłukałam włosy
![]() Tinkerbell śliczny! Właśnie o coś takiego mi chodzi |
|
|
|
#2124 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie. Mam mały problem z henną. Dziś kolejny raz pomalowałam włosy (khadi ciemny brąz), bez żadnych dodatków. Mniej więcej po trzech godzinach od nałożenia henny zaczyna mnie bardzo swędzieć głowa, muszę ją zmywać. Swędzenie (również krostki i podrażnienie) utrzymuje się kilka dni. Może macie pomysł, dlaczego tak się dzieje? Czyżby jakieś uczulenie? Kilka razy hennowałam włosy z dodatkiem odżywki - wtedy ten problem się nie pojawił. Zrezygnowałam jednak bo wydaje mi się, że kolor wychodził mniej intensywny, szybciej schodził. Zależy mi na trwałym kolorze, ogólnie u mnie henna dość szybko się wypłukuje do naturalnego odcienia.
|
|
#2125 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny tak mnie zastanawia czy Kallos Latte łapie się jako proteinowa, bo teoretycznie ma te proteiny mleczne, ale skoro dopiero za Parfum to nie powinny chyba krzywdy hennie zrobić? Hennowałam wczoraj, ale jutro z rańca umyję już bo nie lubię tego przesuszu i nie wiem czy nakładać Kallosa czy dać coś innego, tym bardziej, że chciałam też umyć Kallosem
|
#2126 |
|
Zadomowienie
|
glossa robiłam na kallosie latte i było ok, więc nie powinien zaszkodzić
|
|
|
|
#2127 |
|
Konto usunięte
|
popsuła mi się funkcja cytowania : lady ess, a może masz przesuszoną skórę głowy? Może spróbuj przez kilka dni nawilżac mocno, potem przez kilka dni olejowac skalp, i dopiero po takich zabiegach nakładać henna?
polskie znaki i przecinki mi uciekły. łapać skurczybyki! |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2128 |
|
Zadomowienie
|
albo duża ilość glutka do henny, on nawilża
|
|
|
|
#2129 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2130 |
|
Zadomowienie
|
nałóż glutka na skórę głowy, nie trzeba go zmywać
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.

mam nadzieje że maksymalnie to za 2tyg będzie już

Jakie jeszcze są sposoby na oczerwienie trochę?Papryka, cytryna? Khadu z Jathropą jest bardziej czerwona?