|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 |
Przyczajenie
|
![]()
ja gdzies wyczytalam, ze II trymestr zaczyna sie dopiero w 16 tygodniu... a tu czytam, ze juz w 13-14???
to jak to wkoncu jest... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2102 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
mamuska11 a ty się pytasz czy może on z tobą wejść czy od razu z nim wchodzisz?
Ja mam wizytę za tydzień i mój specjalnie zmianę zmienia by ze mną być i zobaczyć usg ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2103 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chciałam od poniedziałku wrócić do pracy....Na zwolnieniu mam ok 400zł/mies. mniej niz będąc w pracy ( ta srednia z 12 mcy wychodzi mi lipnie) Laryngolog potwierdzil ze mam ropne zapalenie zatok Ja liczyłam na "katar ciążowy" ![]() Załamkę mam, czy nie mogłąabym chorować kiedy indziej tylko wszystko w ciąży. Moje biedne Malenstwo musi to wszystko ze mną przechodzić ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-01-30 o 19:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2104 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Właśnie do mnie dotarło, że to już 12t5d, rany julek jak to szybko leci. Edytowane przez h4linka Czas edycji: 2014-01-30 o 19:42 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2105 | ||
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() co do zmeczenia to, mi lekarz powiedzial, ze jak chce sie spac, to mam isc spac ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- w takim razie ja juz jestem w II trymestrze a nawet o tym nie wiedzialam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2106 |
Zadomowienie
|
No to niunia w takim razie gratulacje hihi
Optymistko wspolczuje ci takich dolegliwosci..sama zaczynam sie martwic o siebie bo katar niby przeszedl mi ale cos tam ze 3 razy na dzien sobie posmarkam wodnista mazia , mam nadzieje ze nie mam powodow do paniki.zreszta nie przeszkadza mi to zbytnio bo oddycham normalnie, nie mam zatkanego noska.
![]() |
#2107 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Angelika, odkryłam tę kołysankę, gdy urodziłam synka. Od tamtej pory często ją śpiewam ![]() http://www.youtube.com/watch?v=pj5Bi3fU1AE Ja nie śpiewam ładnie, ale robiłam to odkąd urodził się synek i teraz często woli żebym ja mu śpiewała niż miałaby grać płyta, więc coś w tym jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jedna mówi, ze od 13 tygodnia a druga, że od 16 ![]() Ta druga to pewnie dlatego, że nie każdy miesiąc trwa równe 4 tygodnie. Cytat:
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2108 |
Zadomowienie
|
Twin--maid a jeszcze super bedzie jak nam sie uda w ten sam dzien urodzic, bo przeciez nie zawsze sie urodzi jak ma sie termin.
![]() |
#2109 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Z krwi jest test PAPPa, ale nieobowiązkowy, dodatkowy. Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja mam katar z tego zimna w mieszkaniu...
![]() |
#2110 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja bardzo bliska kuzynka u której jestem chrzestną drugiego synka jest teraz w 23 TC. Mieszkamy od siebie dosłownie kilka domów i bardzo się cieszymy, że będziemy mieć maluszki w jednym wieku. Cytat:
![]() p.s Będziesz miała głos niczym słowik ..... Zachcianki masz....jak Kobieta w ciąży ![]() ![]() Musisz nareszcie zacząć normalnie funkcjonować ... i cieszyć się błogosławionym stanem. ![]() Cytat:
![]() Z tym śpiewaniem to nieźle można się wmanewrować ![]() ![]() Twin-maid i Zaczarowanadlaniego mamy ten sam termin teraz zajrzałam na pierwszą stronkę ![]()
![]() |
#2111 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:45 ---------- Cytat:
dla dziecka tylko dla ciebie bo matka natura jest tak sprytna ze nie pozwoli zeby dziecku czegoś zabrakło poprostu weźmie z twojego organizmu to co potrzebne a to tobie zaczną wypadac włosy i zęby ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:40 ---------- Wy tez jesteście takie nerwowe? Ja mam juz dość sama siebie ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-01-31 o 00:41 |
||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2112 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- Cytat:
Ale nie do konca tak jest z tym obywatelstwem, bo inaczej faktycznie kazdy by przyjezdzal rodzic do niemiec ![]() ![]() Teraz wyglada to tak, ze jesli ktores z rodzicow mieszka w Niemczech dluzej niz 8 lat to malenstwo dostaje obywatelstwo z marszu, rodzic lub rodzice ktorzy mieszkaja powyzej 8 kat tez moga starac sie o obywatelsto niemieckie. Dziecko ktore sie urodzilo z polskim obywatelstwem a mieszka na stale w niemczech obywatelstwo samo wybiera jak konczy 18 lat czyli zyskuje pelnoletniosc ![]()
![]() |
#2113 |
Zakorzenienie
|
napisalam tak dlatego ze moj chlopak mieszka tu od 12 roku zycia czyli prawie 9 lat i pracuje od prawie 3. nie dawno dzwonil do urzedu i sie go spytali czy chce zlozyc wniosek o obywatelstwo bo juz minal okreslony okres czasu |
![]() ![]() |
![]() |
#2114 | ||||||||
Rozeznanie
|
Też uwielbiam to zestawienie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Co do złego samopoczucia ja mam nadzieje ze w II trymestrze mi przejdzie bo w wariatkowie wyląduje ![]()
![]() |
#2115 |
Zakorzenienie
|
jezeli nasze dziecko bedzie mialo obywatelstwo niemieckie to rowniez dostanie automatycznie polskie przez to ze ja i chlopak mamy ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2116 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() popołudniu najczęściej leżę i gapię się w telewizor, jestem tak zmęczona że nie mam siły/ ochoty siedzieć przed kompem, ani czytać książki... Trochę mnie to dołuję, bo przed ciążą np. dużo czytałam a teraz nie mam na to kompletnie ochoty, mam nadzieje że to minie ![]() Cytat:
![]() Z tego co wyczytałam sobie sama chyba zdecyduje się na Prenatal z kwasem dha bo moja dieta jest uboga z ryby... Cytat:
![]() ![]() A pisać można tu o wszystkim, nie tylko o problemach, również o miłych rzeczach- ja z chęcią poczytam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2117 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do podwojnego obywatelstwa chyba mozna miec , ale lepiej zebyscie sie dowiedzieli z pewnego zrodla co I jak Tak myslalam, ze twoj chlopak dluzej w Niemczech ![]()
![]() |
#2118 |
Raczkowanie
|
Hej, ja tylko na chwilę. Ponadrabiam wieczorem bo jestem dużo w tyle
![]() Wczoraj miałam wizytę, z Małym wszystko ok ma już 7 cm i jest bardzo ruchliwy ![]() Miłego dnia ![]()
#2119 |
Zadomowienie
|
mamuska11 tak właśnie zrobię, zapytam i wcześniej przygotuję na to mojego mena
![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2120 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cześć.
Mam dość zimy. Rozumiem mróz i śnieg, w końcu mamy styczeń, ale okropny wiatr który wieje od 3 dni utrudnia mi zabranie dziecka na sanki i obydwoje dostajemy kota w domu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam 2 terminy porodu ![]() Cytat:
Trzeba korzystać i cieszyć się, póki dzieci jeszcze nas tak bardzo potrzebują ![]() Cytat:
![]() W ostatnich miesiącach też miałam zgagę 24h na dobę. Dzień przed porodem nie miałam ochoty zjeść wieczorem pączka przez zgagę, czego potem żałowałam, bo na drugi dzień urodziłam i bałam się go zjeść ![]() Cytat:
![]() Mama dobrze Ci radzi. Mnie w III trymestrze latem ciągle było gorąco, duszno, robiło mi się słabo. Z domu wychodziłam dopiero późnym popołudniem, gdy się ochłodziło a tak zasłonięte żaluzje, zamknięte okna i wentylator ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2121 | ||
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Byłam rano u endokrynologa, takie tsh może być w ciąży; za 5-6 tyg mam to badanie powtórzyć, ale wszystko jest ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do pączka... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jutro podobno ma być cieplej i trochę słońca. Zdrówka dla Was! Mój Tż zjadł tego pączka na porodówce ![]()
![]() |
#2123 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja rzuciłam się w wir pracy. Wczoraj wyszłam z domu po 8 i wróciłam po 19. Nadal mam mdłości, nadal rano wymiotuję ale jak mam dużo pracy to nie mam czasu myśleć o tych mdłościach i czas szybciej leci. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2124 |
Rozeznanie
|
Anafora nie znamy płci. W sumie to nam zupełnie obojętne co będzie ;-)
#2125 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja to się właśnie boję tych upałów z wielkim brzuchem ![]() ![]()
![]() |
#2126 |
Zakorzenienie
|
Chilanes
![]() ![]() Teraz zauważyłam, że jesteś z nami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2127 |
Zadomowienie
|
Chilanes mój to rozumny facet
![]() ![]()
![]() |
#2128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Angels2708 nie zrozumialyśmy się, chodziło mi o samopoczucie/przeżycia III trymestru, a nie Twojego faceta ![]()
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2014-01-31 o 12:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2129 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2130 |
Zakorzenienie
|
My w sumie wózek, łóżeczko i stertę ciuszków mamy po starszaku, więc do kupienia będzie raczej kosmetyka+ pieluszki+ ewentualne fanaberie jeśli to będzie dziewczynka, więc i wybierać w sumie nie ma czego, z czego się nie ukrywam cieszę
![]()
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2014-01-31 o 13:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:34.