Dziewczyny z Londynu- łączmy się! Część III - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-22, 23:34   #2101
olibar
Raczkowanie

Dot.: Dziewczyny z Londynu- łączmy się! Część III

Enn, poniewaz moja chrzestna matka ma zamiar przyleciec i pomoc mi z noworodkiem wiec musze miec i dla niej sypialnie a te 1 bed co widzialam to maja polaczone kuchnie z jadalnia co mi sie nie podoba wiec no lozka tam nie wstawie. Na dodatek moj syn ktory chodzi do szkoly.
Wiec 3 dorosle osoby i 2 dzieci na 1 bed ja tego nie widze. Nie chce zapeszac ale chyba dzis znalazlam mieszkanie czekam na odpowiedz do jutra. Cud sie stal doslownie jakos zupelnie przypadkiem trafilam na super ogloszenie ))
olibar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-23, 10:11   #2102
beatika
Raczkowanie

Olibar, ja nie z Rataja, niestety.
Trzymam kciuki za to mieszkanie Powodzenia My też niedługo musimy zacząć szukać czegoś większego

[URL=" blog[/URL]

"W tym kraju nie ma pracy dla ludzi z moim wykształceniem "
beatika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-23, 18:49   #2103
olibar
Raczkowanie

DziewcYny szybkie pytanie. Czy jesli flat jest na mortgageu to mozna brac hb? W sensie landlord kupi mieszkanie a ja wynajmuje i biore hb?
Stary 2015-08-23, 20:39   #2104
Lucychix
Raczkowanie

Mozna, ale trzeba uwazac, bowiem czasami landlord podrzuca klauzule ze nie bedziesz brac benefitow. Wtedy ma mniejsze ubezpieczenie i mniejszy mortgage. Najlepiej bierz przez agencje i upewnij sie ze takiego czegos nie ma w twojej umowie. Jak bedziesz wynajmowac bezposrednio od landlorda to prawdopodobnie podrzuci ci to swinstwo. Pilnuj sie wiec.
Lucychix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-23, 21:00   #2105
olibar
Raczkowanie

Dzieki za odpowiedz. Kurcze tyle agencji obdzwonilam i nikt nic nie ma dla part hb. A czasu juz nie mam za duzo. Tutaj trafilo sie mieszkanie ale boje sie ze council odrzuci formularz jak im sie pokaze w systemie (o ile tak to dziala) ze dom ma mortgage.
Myslalam zeby przejsc sie jutro do councilu i zapytac czy moga mi powiedziec czy sie kwalifikuje do hb czy nie. Ponoc moga zrobic kalkulacje. Problem moj jednak polega na tym ze nienawidze lazic po urzedach bo stres mnie zjada z niewiadomych wzgledow. W pl tez tak mialam ze jak musialam isc cos zalatwic to kark mi sztywnial i nie potrafilam slowa wydusic. Boze ale wstyd..

Na necie znalazlam ze mortgage lenders dont allow landlords to let to tenants on hb. Skolowana jestem

Edytowane przez olibar
Czas edycji: 2015-08-23 o 21:04
Stary 2015-08-23, 21:11   #2106
Lucychix
Raczkowanie

Skoncz szkole w PL, zdaj FCE albo IETLS w PL i jedz. Inaczej siedz w PL, bo jak sie nie ma atutow to tu jest ciezko.

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
Napisane przez olibar Pokaż wiadomość
Dzieki za odpowiedz. Kurcze tyle agencji obdzwonilam i nikt nic nie ma dla part hb. A czasu juz nie mam za duzo. Tutaj trafilo sie mieszkanie ale boje sie ze council odrzuci formularz jak im sie pokaze w systemie (o ile tak to dziala) ze dom ma mortgage.
Myslalam zeby przejsc sie jutro do councilu i zapytac czy moga mi powiedziec czy sie kwalifikuje do hb czy nie. Ponoc moga zrobic kalkulacje. Problem moj jednak polega na tym ze nienawidze lazic po urzedach bo stres mnie zjada z niewiadomych wzgledow. W pl tez tak mialam ze jak musialam isc cos zalatwic to kark mi sztywnial i nie potrafilam slowa wydusic. Boze ale wstyd..

Na necie znalazlam ze mortgage lenders dont allow landlords to let to tenants on hb. Skolowana jestem
Powtarzam jeszcze raz. jesli nie bedziesz miala tego w klauzuli to mozesz wystapis o HB, ale czy go dostaniesz to inna sprawa. teraz sa silne obostrzenia w tej materii i mozesz sie rozczarowac. A jakie benefity teraz pobierasz?
Lucychix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 09:11   #2107
olibar
Raczkowanie

Nic nie pobieram. Kiedys dawno temu przez rok working tax mialam. Poki co stac nas na wszystko ale juz na 2 bed by nam brakowalo z 400 funtow miesiecznie. No nic, dziekuje i pojde dzis do councilu moze bedzie jakis benefit advisor l.
Stary 2015-08-24, 09:22   #2108
enn_
Zakorzenienie

Czyli bierzesz benefit mimo, ze stac Was na wszystko? Tak ot, bo potrzebujesz dodatkowa sypialnie? I jeszcze narzekasz, ze nie mozesz znalezc nic wystarczajaco dobrego? Super.
Stary 2015-08-24, 10:35   #2109
malamyszka20
Zadomowienie

Witajcie. Mam takie pytanie, moze któraś z Was sie orientuje ... Chciałabym wziac kredyt w Anglii - tutaj z mężem mamy stałe prace i chcielibyśmy kupic mieszkanie w Polsce. Wysokość kredytu jakies 30-40 tys funtów. Pod jaki kredyt bedzie to podlegać ? Jesli pod mieszkaniowy to czy trzeba cos wpłacać ? Czy wogole powinnismy sie przyznać w banku ze chcemy ten kredyt na mieszkanie? Kredyt chcielibyśmy wziac na jakies 5-6 lat a potem zjechać do Polski...
malamyszka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 12:02   #2110
201605051021
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez enn_ Pokaż wiadomość
Czyli bierzesz benefit mimo, ze stac Was na wszystko? Tak ot, bo potrzebujesz dodatkowa sypialnie? I jeszcze narzekasz, ze nie mozesz znalezc nic wystarczajaco dobrego? Super.
Pacz Enn, czemu my takie obrotne nie jestesmy?
201605051021 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 12:17   #2111
enn_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eevone Pokaż wiadomość
No wiesz, ktos musi placic za zachcianki innych rodakow.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-24, 18:11   #2112
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Konto usunięte

No popatrz, mi też do 2 bed brakuje, nie wpadlam żeby iść po benefit, jesteś genialna! Po co wziąć się do pracy skoro można ciągnąć kasę z cudzych podatków na własne zachcianki
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 19:48   #2113
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Nic nie pobieram. Kiedys dawno temu przez rok working tax mialam. Poki co stac nas na wszystko ale juz na 2 bed by nam brakowalo z 400 funtow miesiecznie. No nic, dziekuje i pojde dzis do councilu moze bedzie jakis benefit advisor l.
to może zamiast sięgać po benefit, czyli pomoc dla potrzebujących, idź do pracy? 400 funtów w miesiąc z palcem w d_pie zarobisz. nie znoszę takiego podejścia, jakby benefity to były pieniądze z nieba

Cytat:
Napisane przez eevone Pokaż wiadomość
eh, te wizażanki, takie naiwne na tej obczyźnie
kahoko hino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 19:56   #2114
201609062117
Konto usunięte

Cytat:
No wiesz, ktos musi placic za zachcianki innych rodakow.
dobrze, ze nie chce domu z 4sypialniami, ogrodem i w centrum londynu
201609062117 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 21:12   #2115
MonnieB
Zakorzenienie

a ja mieszkam z siostra i potrzebuje studio flat ale mnie nie stać. nie mam dzieci niestety ale przygarnelam kota z ulicy ostatnio, myślicie że się uda ?

i tak w ogóle dostałam nowa prace
Stary 2015-08-24, 21:19   #2116
enn_
Zakorzenienie

Monnie, wlasnie mialam pisac o kocie - przyjechala do mnie moja mala z PL miesiac temu i jakos ciasno nam w 1 bed, myslicie, ze dostane zasilek?
Jakbym nie byla self employed to bym poszla na kilku miesieczne chorobowe z powodu stresu, ale niestety musze obejsc sie smakiem.
Ewentualnie moze byc jakas rzadowa doplata do cat sitting jak jade na wakacje.
Ktos sie orientuje?

Co za praca? )
Stary 2015-08-24, 21:36   #2117
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MonnieB Pokaż wiadomość
a ja mieszkam z siostra i potrzebuje studio flat ale mnie nie stać. nie mam dzieci niestety ale przygarnelam kota z ulicy ostatnio, myślicie że się uda ?

i tak w ogóle dostałam nowa prace
Monnie, brawo!!

ja też dostałam nową pracę!!! chwalę się, a co! i nawet mam szansę odpłacić się poprzedniemu szefowi za jego chamstwo i niewypłacanie kasy także się dobrze skończyło!

Enn, jak dostaniesz te kocie benefity, to daj znać, też wezmę! mam jeszcze psa, może się uda razem załapać
Stary 2015-08-24, 22:01   #2118
201605051021
Konto usunięte

Cytat:
Monnie, wlasnie mialam pisac o kocie - przyjechala do mnie moja mala z PL miesiac temu i jakos ciasno nam w 1 bed, myslicie, ze dostane zasilek?
Jakbym nie byla self employed to bym poszla na kilku miesieczne chorobowe z powodu stresu, ale niestety musze obejsc sie smakiem.
Ktos sie orientuje?

Co za praca? )
No to przeciez single mother teraz jestes!

Monnie, Kahoko gratulacje! (Kahoko, odpisze soon )
Stary 2015-08-24, 22:08   #2119
MonnieB
Zakorzenienie

prace dostałam w belmarsh prison, będę coś w stylu support czyli visitor centre, sprawdzanie ludzi którzy wchodzą itd. a później jak mi się spodoba jest inside track na prison officer. popłakałam się ze szczęścia dzisiaj jak do mnie zadzwonili.

Kahoko a ty jaka prace dostałaś ?

i w ogóle to ciesze się ze przygarnelam tego kota, jakoś weselej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-24, 22:35   #2120
fretkabetka
Raczkowanie

Cytat:
Ktos sie orientuje?

Co za praca? )
U mnie to są dopiero skandaliczne warunki, 3 koty plus my w 1 bed.
Dusiia my sobie chwalimy sportowe rzeczy z Decathlona. Mają swoje marki własne.

Gratuluję nowych etatów, ja ostatnio zaczęłam chodzić na wolontariat, sprzątam sobie kocie kupy i jestem szczęśliwa, praca jest ciężka fizycznie, ale cudownie odmóżdża i odstresowuje.

Znacie może jakiegoś godnego polecenia nauczyciela specjalizującego w redukcji akcentu?

Edytowane przez fretkabetka
Czas edycji: 2015-08-24 o 23:06 Powód: Dopisane pytanie
fretkabetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 23:08   #2121
Sunnivaa
Zadomowienie

Gratulacje dziewczyny. Ja probuje znaleźć pracę, ale jakoś strasznie ciężko tak na odkległość (przeprowadzam się do East Midlands), w miasteczku studenckim, dostaje tylko maile, ze mi sie nie udało... No ale ciagle probuje.
Stary 2015-08-24, 23:16   #2122
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MonnieB Pokaż wiadomość
prace dostałam w belmarsh prison, będę coś w stylu support czyli visitor centre, sprawdzanie ludzi którzy wchodzą itd. a później jak mi się spodoba jest inside track na prison officer. popłakałam się ze szczęścia dzisiaj jak do mnie zadzwonili.

Kahoko a ty jaka prace dostałaś ?

i w ogóle to ciesze się ze przygarnelam tego kota, jakoś weselej
Duncan Lewis Solicitors, na razie asystentka, ale to korpo, więc można się wybić. Firma zajmuje się darmowymi poradami prawnymi, daje mi to poczucie sensu i misji [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Bo z kotem zawsze raźniej!

Edytowane przez kahoko hino
Czas edycji: 2015-08-24 o 23:18
Stary 2015-08-25, 10:52   #2123
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Konto usunięte

Monis, gratuluje nowego domownika. Ja od 4 miesiecy mam kota, jest moim oczkiem w glowie Dostaniesz nieuleczalnego kociokwiku lada chwila

Ja sie przeprowadzilam tydzien temu do 1bed, ale moze tez mi dadza benefita na kota, jednak co dwie sypialnie to nie jedna

Gratuluje Wam nowych prac i to jakich fajnych. Ja sie przymierzam do zmiany roboty, ale brak neta psuje mi szyki. W sumie jeszcze mam czas, ale chcialabym ruszyc naprzod.

Edytowane przez b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Czas edycji: 2015-08-25 o 10:54
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 13:44   #2124
sylwiakaa
Zadomowienie

o ile dobrze czytam to olibar ma dzieci w tym niemowle... myslicie ze latwo zostawic niemowlaka i isc do pracy?? boli Was ze ktos bierze benefity? maz olibar pracuje to chyba tez placi podatki... jestescie chamskie i wredne... tyle w temacie.
Stary 2015-08-25, 14:16   #2125
enn_
Zakorzenienie

Widze Sylwia, ze jak zwykle jestes w gotowosci, by stanac w obronie nieznajacych angielskiego/odmawiajacych szukania pracy/zerujacych na uczciwych ludziach, ktorzy nie biora benefitow z byle powodu.
Good for you.
Stary 2015-08-25, 19:26   #2126
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwiakaa Pokaż wiadomość
o ile dobrze czytam to olibar ma dzieci w tym niemowle... myslicie ze latwo zostawic niemowlaka i isc do pracy?? boli Was ze ktos bierze benefity? maz olibar pracuje to chyba tez placi podatki... jestescie chamskie i wredne... tyle w temacie.
zasiłki są dla potrzebujących. jej mąż utrzymuje rodzinę, a jej się po prostu zachciało więcej - na samochód też weźmiesz benefit? może pracować zdalnie z domu, jest mnóstwo takich ofert, wystarczy tylko chcieć. a, tylko że ona nie chce :P:

tak, boli mnie, że takie osoby biorą benefity, że moje pieniądze z podatków idą na takich darmozjadów, zamiast na pożyteczne cele.
Stary 2015-08-25, 20:01   #2127
enn_
Zakorzenienie

Kahoko, ale przeciez ona potrzebuje wiekszego mieszkania! Gdzie bedzie spac kuzynka?

Z Sylwia nie pogadasz, bo ona uwaza, ze jesli mozna wziac benefity to nalezy to zrobic, w koncu od tego sa. juz kiedys tu dyskutowalysmy na ten temat. Nie nalezy uczyc sie, szukac lepszej pracy albo po prostu zyc skromniej za to, co sie ma.

Wiekszosc ludzi odpowiada za to w jaki spodob zyje i ponosi konsekwencje swoich decyzji - wiekszosc, bo oczywiscie niektorzy sa np. faktycznie ciezko chorzy i pomoc od panstwa im sie nalezy.
Cala reszta ma wplyw na swoje zycie i frustruje mnie do granic mozliwosci swiadomosc, ze masa nierobow dostaje zasilki, kiedy ja pracuje na swoje zycie czesto po kilkanascie godzin dziennie, codziennie, tydzien w tydzien. Z jakiej racji im sie nalezy cos bardziej niz mnie?

Edytowane przez enn_
Czas edycji: 2015-08-25 o 20:07
enn_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 20:11   #2128
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez kahoko hino Pokaż wiadomość
zasiłki są dla potrzebujących. jej mąż utrzymuje rodzinę, a jej się po prostu zachciało więcej - na samochód też weźmiesz benefit? może pracować zdalnie z domu, jest mnóstwo takich ofert, wystarczy tylko chcieć. a, tylko że ona nie chce :P:

tak, boli mnie, że takie osoby biorą benefity, że moje pieniądze z podatków idą na takich darmozjadów, zamiast na pożyteczne cele.
Zasiłki są dla tych, którzy spełniają kryteria.
Jeśli ktoś nie kombinuje, nie kombinuje to jaki problem?

Wspomniana wizażanka może mieszkać nawet mieszkaniu z 4 bedroom ale mieszkając z partnerem i będąc w ciąży, nie posiadając dziecka nie klasyfikuje się na dopłątę ani do 4 bed. ani do 2bed.
Problem pojawiłby się wówczas, gdyby wynajmowała z partnerem mieszkanie (wspólnie), a sytuację counsilowi przedstawiła w sposób np. taki: koleś jest jedynie współlokatorem, a ona odnajmuje jedną sypialnie dla siebie i w przysżłości dla dziecka.

Poza tym jeśli ktoś pracuje to płaci podatki (w większości sytuacji), a benefity są właśnie pokrywane z tych podatków.

Nie jestem zwolennikiem szukania zasiłków na siłe i wyłudzeń, ale pojechałyście tu ostro i jak mi się wydaje dość pochopnie.
Stary 2015-08-26, 11:31   #2129
olibar
Raczkowanie

Cytat:
Chodzi o to, ze mojemu partnerowi skonczy sie wiza za 2 miesiace i musi wrocic wiec zostane ze swoja wyplata. Poki co nas stac wiec nie nie pobieramy ale w razie "w" pytalam czy wogole cos by mi sie nalezalp bo nie problem znalez mieszkanie a potem w placz bo panstwo jednak nie doplaci. No coz widze ze jestescie bardzo madre i osadzacie czlowieka nie znajsc sytuacji. Nie bede pisac o calej mojen sytuacji bo wowczas nyscie wiedzialy ze potrzebuje 2 bed bo inaczej moje statsze dziecko wroci do meza! Ot dziekuje za mile przyjecie i zrozumienie. Co do pracy jak mam zmienic skoro jestem na smp? Dobrze kolezanka mowila ze wiekszosc z Was to niemile kobiety. Typowe polskie oh oh oh

Niestety taki mam wymog albp dwa pokoje albo dziecko dostanie maz bo jego tato ma dwa pokoje. Ale nie po to jest internet zeby wylewac wszystko wiec nie pisalam. Zycze wszystkim pochopnie oceniajacym takiej stresujacej sytuacji.

Zapraszam chetnych do zajrzenia w moje kwalifikacje. To ze pracuje part wynika z przewleklej choroby ktora sie nabawilam wraz z rozwodem. Moja wina faktycznie..

Doczytuje i doczytuje. Enn, osadzas mnie ze nie znam angielskiego. No coz jakbym nie znala to bym byla w Pl. A tu skonczylam WLC (west london college) MBA Hospitality Managment.

Edytowane przez olibar
Czas edycji: 2015-08-26 o 11:42
Stary 2015-08-26, 12:41   #2130
201605051021
Konto usunięte

Cytat:
Doczytuje i doczytuje. Enn, osadzas mnie ze nie znam angielskiego. No coz jakbym nie znala to bym byla w Pl. A tu skonczylam WLC (west london college) MBA Hospitality Managment.
I z MBA pracujesz w Primarku?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości