|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Juz sie teraz nie staramy, bo malenstwo w brzuchu mamy- mamusie po staraniach
Cytat:
Ja myślę, że kwestia porozumienia z ludźmi to czysta komunikacja i chęć zrozumienia drugiej osoby. Ale może jest jeszcze szereg innych aspektów. Jak sobie tego życzysz, to i ja tego Tobie życzę ![]() SIMONEE- a te skurcze masz cały czas? Czy po wysiłku? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2102 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Juz sie teraz nie staramy, bo malenstwo w brzuchu mamy- mamusie po staraniach
hej wam
doczytalam was wreszcie,ostatnio troche malo pisze wybaczcie sonia wspolczuje sytuacji z tz-etem,przykro mi ![]() bo to jest przykre,niby glupota ale jednak wiem jak sie czujesz,masz prawo miec inne zdanie,magiusa dobrze pisze ze to Ty bedziesz glownie wozkiem jezdzic,i tez mnie zastanawia co oni sie tak napalili na ten wozek,jak na spokojnie mozna lepsze oferty znalezc moze to co przekona Twojego tz-eta,wez poszukaj info o testach fotelikow i o tych dlaczego nie powinno sie brac uzywanego! nawet mala stluczka moze powodowac jakies mikro uszkodzenia,jesli sie mozesz zgodzic z tz-etem ze to nie rewia mody i maly jesli bedzie "maly" moze jezdzic w rozy,to tz-et z toba sie powinien zgodzic ze bezpieczenstwo przede wszystkim! facetom to sie powinno przeszkolenie przydac,dac im brzuch,cos na wymioty i zeby ich mulilo,moze jakby tak dosiwadczyli ciazy przestali by byc ekspertami ![]() nowa to normalne ze teraz takie bedziesz otrzymywac wiadomosci ![]() dla ciebie to denerwujace,dla osoby ktora pyta-no moze nie zdawac sobie sprawy ze jest 10osoba ktora o to pyta,tak sobie mysle ze sama pytalam sasiadke o to czy juz urodzila,moze tez ja denerwowalo to czlowiek sobie czasem nie zdaje sprawy jak to jest z drugiej strony odbierane Trusiu ciesze sie ze u Ciebie wszystko w porzadku po wizycie kasia ja tez blizniak jestem ![]() ja tam horoskopu nie czytam,ale ciekawe jest to ze az tyle sie sprawdza,w sensie ze jakies cechy do danego znaku przypisane sa i potem te osoby urodzone w tym czasie takie cechy maja ![]() Mlebi juz sobie ten provag zapisalam,dziekuje kurcze mam gyno-femidazol i nie wiem czy brac czy nie juz mnie te infekcje oslabiaja :/ Ola no wiesz,ludzie roznie reaguja,ale takie zartujesz sobie uslyszec to malo przyjemne ![]() jak sie czujesz w ogole?malo piszesz cos a agnes dawno juz nic nie pisala |
![]() ![]() |
![]() |
#2103 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny a jaki termometr polecacie?
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#2104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2105 |
Zakorzenienie
|
sonius
![]() teraz zalujesz,potem byz zalowala ze jednak powiedzialas wiem ze bywa trudno,ja z moim tz-etem sie klocilam na poczatku ciazy o wszystko,az mialam mysli ktorych sie wstydze,ze jak moglismy planowac dziecko skoro nasze relacje tak wygladaja... ja sie uspokoilam,on-wydaje mi sie ze cos do niego wreszcie dotarlo,duzo rozmawiamy,ale czasem mimo wszystko mam wrazenie ze on niby slucha ale jak przychodzi co do czego to znow nie wie o co mi chodzi,a mnie wkurza ze musze mu 10raz to samo powtarzac,i klotnia od nowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2106 |
Zakorzenienie
|
Sonia a jest jakaś poprawa?
Mlebi ja zamówiłam microlife zaraz zerkne to napisze dokładnie ![]() Buu masz rację z tym wózkiem i facetami ech ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Mlebi nc 100 bezkontakyowy ja nie mogę polecić ale ktoś mi go polecił więc zobaczymy
#2107 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki kazda ciaza jest inna. U mnie na/watku dzieqczyny narzekaly na puchniecia od wielu mc mnie na koniec i to stopy i dlonie ale nie jakas masakra.
Mnie zebra jeszcze mega bola bo mala mi wciska nozki w nie ![]() Ja kupilam ten sam termometr co Trusia 150 chyba bo jest inny chyba jeszcze.
![]() |
#2108 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#2109 |
Zakorzenienie
|
Nowa dokładnie jak czytam co dziewczynom z mojego wątku dolega to ja na prawdę dobrze się czuję.
Też puchne tak dość bardzo od paru dni, stopy i dłonie. Wczoraj byłam w sandalach u lekarza :-D no i siku w nocy tak 3-4 razy min ![]() ![]()
#2110 |
Zakorzenienie
|
Ja sie musialam zdenerwowac oczywiscie. Dzwoni kierownivzka z pracy ze ksiegowa nie ma mojego zwolnienia. Ja pierd... Zanosilam do pracy osobiscie a jesli nie wyslali albo ta nieogranieta ksiegowa zapodziala to ja nie wiem.
#2111 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() dobrze sie czuję, tylko czasami mnie mdli z rana, ale to przez moment ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2112 |
Zakorzenienie
|
Ola a kiedy ten slub?
pisalas juz i przeoczylam? ![]() mlebi ja mam elektroniczny termometr,nie wykluczam zakupu jeszcze takiego do ucha,ale to jak nam jakas kasa bedzie zbywala |
![]() ![]() |
![]() |
#2113 |
Konto usunięte
|
17 stycznia
|
![]() ![]() |
![]() |
#2114 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec ja sie teraz nie odzywam, tylko przypomnialam o usg, bo oczywiscie poszlabym sama bo zapomnial. a bardzo chcial isc wiec stwierdzilam ze nie bede wredna az tak..;/ no i obiadu juz pod nosek nie bedzie,trzeba sobie samemu podgrzac, nalozyc i odlozyc i ogarnac pozniej. dopoki mnie nie przeprosi, nie zrozumie ze zle sie zachowuje, bo ja takiego domu nie chce. cos mu odbilo ostatnio naprawde. wraca z pracy, je i ma czas dla siebie i jeszcze wydziwia. Cytat:
![]() kurde , wscieklabym sie |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2115 |
Wtajemniczenie
|
NOWA, jakby coś to zawsze można skserować ten druk od lekarza i poświadczyć "zgodność z oryginałem", ponadto jeden druk jest wysyłany do zusu, jak masz profil na pue, to zobacz sobie, czy jest już w stukany w system (Zazwyczaj robią to szybko- max do 7 dni).
OLA- to powodzenia z załatwianiem papierów ![]() SONIA- tak czytam, co się u Ciebie dzieję i nie wiem, na prawdę nie wiem, co Ci napisać... tyle myśli mi się zaczęło kołatać po głowie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2116 |
Raczkowanie
|
soniuska - zgadzam się, z tym, że jak im za dobrze to głupieją, ale żeby o wózek...no bez przesady, my tez jak zobaczyliśmy ceny to nas powaliło, ale na razie jeszcze nie decydujemy - to i sie nie kłócimy o to ;P
w sumie rozumiem cie - tez bym była obrażona ale nie powinnas aż tak się denerwować, bo chodzi o zdrowie dziecka... ja z powodu takich skoków i nerwów zaczęłam pic te zioła na [usunięto nazwę] i chyba trochę działają pomału, ale i tak najlepiej unikac takich sytuacji, bo stres w ciązy to nic dobrego - trzeba o siebie zadbac i Ty zadbaj o siebie ![]() ![]() Edytowane przez shonyen Czas edycji: 2014-10-15 o 20:02 Powód: [usunięto nazwę] |
![]() ![]() |
![]() |
#2117 |
Konto usunięte
|
no ciągle jestem na etapie poszukiwań tej kiecki, to ślub cywilny... no i biorę pod uwagę , że w styczniu będzie brzuszek, więc muszę jakąś luźną znaleźć.
no i też nie chcę wyglądać jak słoń, lekką zwiewną sukienkę znalazłam coś takiego http://www.galerieallegro.pl/zdjecia/17-jasna/3403571/1 spodobała mi się, no ale przydałoby się w sklepie podobną znaleźć, chyba, że kupię też tą i w sklepie drugą, potem wybiorę która bardziej mi pasuje |
![]() ![]() |
![]() |
#2118 |
Zakorzenienie
|
Aggo tylko ze ja zanosilam to zwolnienie w tamtym mc. Wazne do jutra. I go nie zskserowalam. Tylw mc nie bylo problemu a tu kuzwa przedostatnie l4 i jaja. Nie wiwm co teraz.
Jutro mam wizyte.
#2119 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2120 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
mysle ze mu za dobrze i w tylku sie poprzewracalo. Cytat:
jesli on wciaz taki bedzie to ja nnie wiem co to bedzie,ale ja takiego domu nie chce, bo ja sie o dziecko wczoraj przez niego balam |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2121 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2122 |
Wtajemniczenie
|
OLA- masz jeszcze trochę czasu no i nie wiadomo, jaki będzie brzuszek w styczniu. Ta, co wkleiłaś wygląda bardzo ładnie. Na allegro jest dużo białych sukienek
![]() ![]() NOWA- mam nadzieję, że sprawa ze zwolnieniem się wyjaśni, ale jakby co to jedna kopia jest w ośrodku, gdzie było wystawiane, więc można je jakoś odtworzyć. Ja mam profil na pue zus i mam podgląd od razu moich zwolnień, więc polecam sobie założyć, bo tam też jest info o wypłacanych zasiłkach itd. I co najważniejsze: powodzenia na wizycie ![]() SONIA- ja już nie raz Ci pisałam, że jestem pod wrażeniem ilości rzeczy, jakie robisz w domu. Nie jestem jakąś wojującą feministką, ale wychodzę z założenia, że dom to dobro i obowiązki wszystkich mieszkańców. Nic się samo nie robi, nie sprząta i nie gotuje. Wiem, że są kobiety, którym sprawia frajdę robienie wszystkiego samej. Ja do nich nie należę, mimo że lubię sprzątać i gotować. U nas do wszystkiego doszliśmy metodą prób i błędów- inne rzeczy wynieśliśmy z domu, co innego uważamy za "posprzątane". Musieliśmy obydwoje dostosować swoje standardy, żeby razem żyło nam się dobrze. U nas rozmawianie, spisywanie na kartkach list sprawdziło się i działa bardzo dobrze. Myślę, że i u Was jest jakieś rozwiązanie, żebyście obydwoje czerpali radość z mieszkania razem i z bycia ze sobą! |
![]() ![]() |
![]() |
#2123 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a ta mi jakoś wyjątkowo w oko wpadła. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2124 |
Raczkowanie
|
[/QUOTE]jesli on wciaz taki bedzie to ja nnie wiem co to bedzie,ale ja takiego domu nie chce, bo ja sie o dziecko wczoraj przez niego balam[/QUOTE]
no wlasnie - i to jesst problem...wszystko przez ten testosteron :/ jak śpiewała Kaja -m prawda, prawda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2125 |
Zakorzenienie
|
Aggo no musze zminimalizowac to co robie w domu,ale ja nie umiem odpoczywac, ja jestem ze wsi i mam cos takiego ze ciagle musze cos robic.
Mam wolna godzine a to upieke cisto czy cokolwiek. No to on wie xe ma lazienke posprzatac ale odklads to ciagle i mnie to wkurza,ale sama nie ruszam na szczescie,wiec w tym tyg mu powiem ze ma tez dom ogarnac,a dlaczego nie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2126 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- SONIA- daj znać, jak po usg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2127 |
Zakorzenienie
|
Aggo czyli w sumie jest 3 kopie ? Bo noe ogarniam.
![]() Mi kase wyplaca firma nie zus. Mnie to wali, ja zanioslam, na kamerach maja, a ze ktos zawalil to co mam zrobic.
#2128 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
1 kopia jest dla Ciebie (do dostarczenia pracodawcy w ciągu 7 dni) 1 kopia zostaje w ośrodku/ u lekarza, który je wystawia (dokumentacja medyczna jest trzymana przez 3 lata) Mam nadzieję, że wszystko będzie ok i kasę na czas dostaniesz. Jakby coś to już wiesz, jak dotrzeć do kopii ![]() ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Mąż ma w pracy awarie prądu, więc wraca już do domu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2129 |
Zakorzenienie
|
Okej,dam znac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2130 |
Zakorzenienie
|
Teraz 10 dostalam normalnie wplyw, takze sie dziwie, ze dopiero teraz sie upominaja.
Aha czyli w razie w mogę od lekarza zkserowac. Dzięki za info. Zobaczymy co wyniknie. Kierowniczka mowi, ze raczej wyslala a ze ksiegowa czesto tak ma, ze niby czegos nie ma a potem sie znajduje, ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:37.