|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ciemno wszędzie, głucho wszędzie, co to będzie? - CIONŻA będzie! cz. 3
Cytat:
![]() Wiesz ja bym na Twoim miejscu zrobila jeszcze raz TSH teraz, bo w ciazy wszystko sie zmienia, a 2,5 to jak na ciazowke troche wysoko. Nie jest tragicznie ale lepiej zeby nie rosla.
![]() ![]() |
![]() |
#2102 |
Zakorzenienie
|
Zobaczę jak będę się czuła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2103 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zgadzam sie ze to jest nerwowka dla matki taka niepewnosc, dlatego niepotrzebna byla taka wczesna wizyta. Tyle ze Myboy miala ja juz wczesniej umowiona i nie chciala zmieniac. Kazda z nas ma swoje zdanie i bedzie sie przy nim upierac. I kazda zrobi tak jak jej intuicja podpowiada.
![]() ![]() |
![]() |
#2104 |
Konto usunięte
|
faktycznie sporo do tej wizyty.
ja od razu sobie tak ustawiłam, żeby serce było no i tsh zbadaj, skoro się w ciąży zmienia |
![]() ![]() |
![]() |
#2105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2106 |
Zakorzenienie
|
Myboy w sumie można się było spodziewać, że ta wizyta tak przebiegnie
![]() ![]() Ja mam wizytę 20.10 więc też trochę poczekam,ale szybciej nie ma sensu iść. I tak jak She pisała, chodzi nie o samą głowicę, tylko właśnie fale ultradźwiękowe. Edytowane przez gabisun Czas edycji: 2014-10-02 o 18:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2107 |
Konto usunięte
|
ja 25 bd to 3D robiła
---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- w 12 tydz |
![]() ![]() |
![]() |
#2108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja robiłam 3d po połówkowym, bo wtedy dziecko najlepiej widać i można sobie nagrać w 3d na pamiątkę. Ale to wszystko tylko w tym celu ![]() Na 3d najlepszy jest czas jak dziecko jest większe jak już chcecie mieć pamiątkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2109 |
Zakorzenienie
|
Ja myślałam że pewnie za 2 tyg będzie wizyta ale jednak miesiąc. Ale powinno chyba wszystko być ok. Będę cały czas tej myśli. .. ew pójdę gdzieś prywatnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mikrofalówka wydziela wiecej Ultradźwięków niz usg, chodzi mi o to ze mnie szlag trafia ze zdzierają latami z nas składkę a jak przychodzi co do czego i człowiek chce sie przekonać ze wszystko ok z dzieckiem to nie moze bo taka pani doktor sieknie wizytę za miesiąc ![]() W ogóle Myboy informacja jak przebiegała Twoja pierwsza wizyta wywołała we mnie takie wkurzenie jakby chodziło o moja własna ![]() Jade do Mamy na gołąbki mniam ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
II kreseczki - 11.09.2014r. ![]() 26 lipca - kolejny rok razem! ![]() Julek - 10.05.2015r. 21:40 ![]() pierogowamama.com |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2111 |
Konto usunięte
|
i tak bd za to płaciła i tak więc mi bez różnicy czy 2d czy 3d
|
![]() ![]() |
![]() |
#2112 |
Zakorzenienie
|
różnica jest
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2113 |
Konto usunięte
|
To myślisz, że 2d wystarczy w tym 12 tyg?
---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- 2D 200 Zł , 3D 250 zł. Tz mówi żeby już dopłacić i żeby full było. Ale z drugiej strony jak to bd jeszcze mało "efektowne" to po co przeplacac? |
![]() ![]() |
![]() |
#2114 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2115 |
Konto usunięte
|
Powiedziała mi że mogę sobie zrobić jak chce jak będą mnie kuly przy tych podstawowych badaniach, to wtedy za jednym zamachem
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2116 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2117 |
Wtajemniczenie
|
Zamowilam 5 sukienek i buty, wiekszosc w promocyjnej cenie
![]() Oby szybko doszly i obym wybrala tylko ta jedna jedyna ![]() Dobranoc ![]()
![]() |
#2118 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2119 |
Wtajemniczenie
|
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2120 |
Zakorzenienie
|
obudziłam sie jak Tż wychodził do pracy i już nie zasnęłam ![]() cały czas myślę, czy zmienić gin, czy zostać. Ogolnie chciałam w przyszłości rodzić w tym szpitalu, w którym pracuje gin u której byłam wczoraj. Wczoraj też rozmawiałam z koleżanką i poleciła mi innego gin, prywatnie, który zwiazany jest z innym szpitalem. Ale ona (i okazało sie, ze inna nasza znajoma) jest bardzo z tego lekarza zadowolona, i ze szpitala też. To mam rozkminę. Jak będzie w międzyczasie termin do tego prywatnie, to najwyżej zobacze jaki on jest i wtedy sie zdecyduję ![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Ty też dzisiaj długo nie pospałaś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2121 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Aaaa widzisz.. mnie się też NIC nie działo.. wizyty miałam co miesiac, i badanie i usg. I nagle z wizyty na wizytę zrobiło mi się rozwarcie 2 cm.. I wcale nie miałam żadnych skurczy, plamień ani nic.. No i co, jakby mnie nie zbadał wtedy..? Ja bym np nie wytrzymała z 3 usg przez całą ciażę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Hahahaa 5 sukienek ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
![]() ogólnie nie wiem czemu ale nie przepadam za kobietami-ginami ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekam właśnie na tel od tego drugiego lekarza, jak u niego z terminami ![]() ![]() Ogólnie moja wina, że zapisałam sie tylko do tej babki, a nie szukałam odrazu innych. W którym tyg miałaś to rozwarcie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w sumie też wielce się nie zastanawiałam jakiego gina wybrać ![]() ![]() Ja miałam w 21 tyg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dobrze, ze wyszło wszystko ok ![]() qrcze zaraz będę musiała wychodzić do pracy a cipka nie dzwoni ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2125 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kaja rozwarcie 2cm to jeszcze nic przecież ![]() ![]() Teraz kobiety to najchętniej by chciały usg co 2 tygodnie na każdej wizycie ![]() W ciąży np. nie wolno robić zabiegów z użyciem ultradźwięków, a ja np. ich w ogóle w ciąży nie mogę komuś robić, bo przechodzą przez głowicę jak trzymam ją ręką. Umiar we wszystkim po prostu jest najlepszy ![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Kaja teraz doczytałam, że to w 21tyg. to inna sytuacja ![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Kaja jak żywa ciąża nie potwierdzona jeszcze serduszkiem, karta ciąży nie założona to po co badania? taka prawdziwa wizyta dopiero będzie, to było za wcześnie, z tego co kojarzę to 4tyg. plus 3dni? Tylko fakt szkoda, że kolejna nie jest za 2 tygodnie, bo wtedy już wszystko by Myboy załatwiła. Miesiąc to za długo, ale na Nfz może takie są odległości między wizytami? Ja chodziłam prywatnie to kompletnie się nie orientuję |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2126 | |
Zakorzenienie
|
![]() Nie tęsknicie za mną,pewnie nie pamiętacie już nawet... ![]() Cytat:
Ja jak zaszłam w pierwszą ciążę to pracowałam na stacji benzynowej... Warunki dla ciężarnej żadne (praca dzień/noc, po 12h).Oczywiście poleciałam do gin,na usg nic. Zwolnienia nie mógł mi dać. Poszłam do rodzinnego,dał mi na tydzień zwolnienie. Po tygodniu znowu do gin,ale wciąż nic nie było widać i nie dał mi zwolnienia.Poszłam do pracy, powiedziałam kierownikowi jaka jest sytuacja.Akurat miałam rozpakować dostawę towaru- pomógł mi, wszystkie ciężkie zgrzewki on nosił. Kilka dni pracowałam jeszcze, nawet na nocki (a to zabronione w ciąży) i dopiero na kolejnej wizycie gin mi dał zwolnienie bo mógł potwierdzić ciążę... Fakt,że u mnie skończyła się ciąża szybciej niż zwolnienie,ale to nie przez pracę na pewno. Także sama musisz zdecydować czy zostać u tej babki,czy iść do innego (chociaż możesz dla swojego spokoju i porównania iść prywatnie do faceta),ale ja uważam,że nie było nic złego w wizycie na nfz. Ale to może też dlatego,że mam już inne podejście do ciąży ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2127 |
Zakorzenienie
|
ja jutro zaczynam 6 tydzień
![]() udało sie prywatnie umówić do gin, na 17 października ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po drugie to zależy od przychodni jakie są terminy. Ja mam co 3 tyg chodzić. Zresztą mój gin tak sobie życzy na początku,czy prywatnie czy na nfz. Więc to zależy od przychodni i chyba nawet bardziej od lekarza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie wiem u mnie tam wysyłali od razu na badania jak zobaczyli że ciążą, tam potwierdzona czy nie, kierowali na badania.. No ja w 21 tyg ![]() ![]() I tak, miałam na każdej wizycie usg.. ![]() W szpitalu miałam co dwa-trzy dni, bo miałam małowodzie, więc musieli to jakoś kontrolować. Ja wizyty miałam co miesąc, potem od 30 tyg co 3 tyg ![]() Edytowane przez k a j a Czas edycji: 2014-10-03 o 08:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2130 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie wiem co Ci poradzic. Kieruj sie instynktem ![]() No nie ![]() ![]() Cytat:
Zreszta ja nic nie wspomnialam zeby nie miec USG co miesiac, rozmawialysmy o USG za 2 tyg. Ja np. pewnie bede miala kontrolowana szyjke przez ten zabieg, ale watpie zeby mi robili USG co kilka tyg..... Cytat:
Lece sie szykowac do lekarza - trzymajcie kciuki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:51.