|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ciemno wszędzie, głucho wszędzie, co to będzie? - CIONŻA będzie! cz. 3
Cytat:
![]() Wiesz ja bym na Twoim miejscu zrobila jeszcze raz TSH teraz, bo w ciazy wszystko sie zmienia, a 2,5 to jak na ciazowke troche wysoko. Nie jest tragicznie ale lepiej zeby nie rosla.
|
|
|
#2102 |
|
Zakorzenienie
|
Zobaczę jak będę się czuła
|
|
|
|
#2103 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zgadzam sie ze to jest nerwowka dla matki taka niepewnosc, dlatego niepotrzebna byla taka wczesna wizyta. Tyle ze Myboy miala ja juz wczesniej umowiona i nie chciala zmieniac. Kazda z nas ma swoje zdanie i bedzie sie przy nim upierac. I kazda zrobi tak jak jej intuicja podpowiada.
|
|
|
#2104 |
|
Konto usunięte
|
faktycznie sporo do tej wizyty.
ja od razu sobie tak ustawiłam, żeby serce było no i tsh zbadaj, skoro się w ciąży zmienia |
|
|
|
#2105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
Myboy w sumie można się było spodziewać, że ta wizyta tak przebiegnie
![]() Ja mam wizytę 20.10 więc też trochę poczekam,ale szybciej nie ma sensu iść. I tak jak She pisała, chodzi nie o samą głowicę, tylko właśnie fale ultradźwiękowe. Edytowane przez gabisun Czas edycji: 2014-10-02 o 19:05 |
|
|
|
#2107 |
|
Konto usunięte
|
ja 25 bd to 3D robiła
---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- w 12 tydz |
|
|
|
#2108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja robiłam 3d po połówkowym, bo wtedy dziecko najlepiej widać i można sobie nagrać w 3d na pamiątkę. Ale to wszystko tylko w tym celu Na 3d najlepszy jest czas jak dziecko jest większe jak już chcecie mieć pamiątkę |
|
|
|
|
#2109 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślałam że pewnie za 2 tyg będzie wizyta ale jednak miesiąc. Ale powinno chyba wszystko być ok. Będę cały czas tej myśli. .. ew pójdę gdzieś prywatnie.
|
|
|
|
#2110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mikrofalówka wydziela wiecej Ultradźwięków niz usg, chodzi mi o to ze mnie szlag trafia ze zdzierają latami z nas składkę a jak przychodzi co do czego i człowiek chce sie przekonać ze wszystko ok z dzieckiem to nie moze bo taka pani doktor sieknie wizytę za miesiąc moja wizyta tez była za wcześnie ale właśnie po to kolejna miałam po tygodniu by nie tylko potwierdzić ciąże ale tez jej rozwój i to każdy dobry lekarz powinien zrobić kobiecie we wczesnej ciazy i kropka. Ciekawe czy jeśli by chodziło o ciąże powiedzmy córki tej ginki o tez by jej miesiąc kazała czekać? W ogóle Myboy informacja jak przebiegała Twoja pierwsza wizyta wywołała we mnie takie wkurzenie jakby chodziło o moja własna Jade do Mamy na gołąbki mniam Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
|
#2111 |
|
Konto usunięte
|
i tak bd za to płaciła i tak więc mi bez różnicy czy 2d czy 3d
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
różnica jest
2d tyle nie kosztuje |
|
|
|
#2113 |
|
Konto usunięte
|
To myślisz, że 2d wystarczy w tym 12 tyg?
---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- 2D 200 Zł , 3D 250 zł. Tz mówi żeby już dopłacić i żeby full było. Ale z drugiej strony jak to bd jeszcze mało "efektowne" to po co przeplacac? |
|
|
|
#2114 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2115 |
|
Konto usunięte
|
Powiedziała mi że mogę sobie zrobić jak chce jak będą mnie kuly przy tych podstawowych badaniach, to wtedy za jednym zamachem
|
|
|
|
#2116 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2117 |
|
Wtajemniczenie
|
Zamowilam 5 sukienek i buty, wiekszosc w promocyjnej cenie
![]() Oby szybko doszly i obym wybrala tylko ta jedna jedyna ![]() Dobranoc
|
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2119 |
|
Wtajemniczenie
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2120 |
|
Zakorzenienie
|
obudziłam sie jak Tż wychodził do pracy i już nie zasnęłam ![]() cały czas myślę, czy zmienić gin, czy zostać. Ogolnie chciałam w przyszłości rodzić w tym szpitalu, w którym pracuje gin u której byłam wczoraj. Wczoraj też rozmawiałam z koleżanką i poleciła mi innego gin, prywatnie, który zwiazany jest z innym szpitalem. Ale ona (i okazało sie, ze inna nasza znajoma) jest bardzo z tego lekarza zadowolona, i ze szpitala też. To mam rozkminę. Jak będzie w międzyczasie termin do tego prywatnie, to najwyżej zobacze jaki on jest i wtedy sie zdecyduję ![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Ty też dzisiaj długo nie pospałaś
|
|
|
|
#2121 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Aaaa widzisz.. mnie się też NIC nie działo.. wizyty miałam co miesiac, i badanie i usg. I nagle z wizyty na wizytę zrobiło mi się rozwarcie 2 cm.. I wcale nie miałam żadnych skurczy, plamień ani nic.. No i co, jakby mnie nie zbadał wtedy..? Ja bym np nie wytrzymała z 3 usg przez całą ciażę Cytat:
![]() Cytat:
Hahahaa 5 sukienek ![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
ogólnie nie wiem czemu ale nie przepadam za kobietami-ginami
|
||||||
|
|
|
#2122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).Czekam właśnie na tel od tego drugiego lekarza, jak u niego z terminami nie byłam nigdy u faceta ginekologa Ogólnie moja wina, że zapisałam sie tylko do tej babki, a nie szukałam odrazu innych. W którym tyg miałaś to rozwarcie?
|
|
|
|
|
#2123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w sumie też wielce się nie zastanawiałam jakiego gina wybrać Ot moja koleżanka była w ciąży i do niego chodziła więc i ja sobie poszlam do niego. Ale dla mnie był dobry, ordynator w szpitalu, miły, delikatny ![]() Ja miałam w 21 tyg |
|
|
|
|
#2124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dobrze, ze wyszło wszystko ok qrcze zaraz będę musiała wychodzić do pracy a cipka nie dzwoni ![]()
|
|
|
|
|
#2125 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kaja rozwarcie 2cm to jeszcze nic przecież ja 2 miesiące chodziłam z takim rozwarciem a i tak urodziłam po terminie Teraz kobiety to najchętniej by chciały usg co 2 tygodnie na każdej wizycie Ja zgadzam się z moją ginką, że nie ma co dziecku w rozwoju przeszkadzać i nie oszukujmy się fala ultradźwiękowa ma wpływ. W ciąży np. nie wolno robić zabiegów z użyciem ultradźwięków, a ja np. ich w ogóle w ciąży nie mogę komuś robić, bo przechodzą przez głowicę jak trzymam ją ręką. Umiar we wszystkim po prostu jest najlepszy ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Kaja teraz doczytałam, że to w 21tyg. to inna sytuacja ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Kaja jak żywa ciąża nie potwierdzona jeszcze serduszkiem, karta ciąży nie założona to po co badania? taka prawdziwa wizyta dopiero będzie, to było za wcześnie, z tego co kojarzę to 4tyg. plus 3dni? Tylko fakt szkoda, że kolejna nie jest za 2 tygodnie, bo wtedy już wszystko by Myboy załatwiła. Miesiąc to za długo, ale na Nfz może takie są odległości między wizytami? Ja chodziłam prywatnie to kompletnie się nie orientuję |
||
|
|
|
#2126 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie tęsknicie za mną,pewnie nie pamiętacie już nawet... ![]() Cytat:
Ja jak zaszłam w pierwszą ciążę to pracowałam na stacji benzynowej... Warunki dla ciężarnej żadne (praca dzień/noc, po 12h).Oczywiście poleciałam do gin,na usg nic. Zwolnienia nie mógł mi dać. Poszłam do rodzinnego,dał mi na tydzień zwolnienie. Po tygodniu znowu do gin,ale wciąż nic nie było widać i nie dał mi zwolnienia.Poszłam do pracy, powiedziałam kierownikowi jaka jest sytuacja.Akurat miałam rozpakować dostawę towaru- pomógł mi, wszystkie ciężkie zgrzewki on nosił. Kilka dni pracowałam jeszcze, nawet na nocki (a to zabronione w ciąży) i dopiero na kolejnej wizycie gin mi dał zwolnienie bo mógł potwierdzić ciążę... Fakt,że u mnie skończyła się ciąża szybciej niż zwolnienie,ale to nie przez pracę na pewno. Także sama musisz zdecydować czy zostać u tej babki,czy iść do innego (chociaż możesz dla swojego spokoju i porównania iść prywatnie do faceta),ale ja uważam,że nie było nic złego w wizycie na nfz. Ale to może też dlatego,że mam już inne podejście do ciąży
|
|
|
|
|
#2127 |
|
Zakorzenienie
|
ja jutro zaczynam 6 tydzień
![]() udało sie prywatnie umówić do gin, na 17 października
|
|
|
|
#2128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po drugie to zależy od przychodni jakie są terminy. Ja mam co 3 tyg chodzić. Zresztą mój gin tak sobie życzy na początku,czy prywatnie czy na nfz. Więc to zależy od przychodni i chyba nawet bardziej od lekarza |
|
|
|
|
#2129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie wiem u mnie tam wysyłali od razu na badania jak zobaczyli że ciążą, tam potwierdzona czy nie, kierowali na badania.. No ja w 21 tyg skierował mnie do szpitala, własnie założyć krążek. Ale lezałam tydz pod pompą magnezową, i te rozwarcie się uspokoiło jakoś. A bał mi isę tą szyjkę ruszac że może krążek nie ptrzytrzyma u urodzę w 25 tyg np. i tak leżałam sobie I tak, miałam na każdej wizycie usg.. W szpitalu miałam co dwa-trzy dni, bo miałam małowodzie, więc musieli to jakoś kontrolować. Ja wizyty miałam co miesąc, potem od 30 tyg co 3 tyg Edytowane przez k a j a Czas edycji: 2014-10-03 o 09:21 |
|
|
|
|
#2130 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem co Ci poradzic. Kieruj sie instynktem ![]() No nie co ja mam z tym spaniem ![]() Cytat:
Zreszta ja nic nie wspomnialam zeby nie miec USG co miesiac, rozmawialysmy o USG za 2 tyg. Ja np. pewnie bede miala kontrolowana szyjke przez ten zabieg, ale watpie zeby mi robili USG co kilka tyg..... Cytat:
Lece sie szykowac do lekarza - trzymajcie kciuki
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:12.