|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy swe pociechy pielęgnują, ciążówki do nowej roli się szykują.Mamy po staran
Agunia - chyba w moich witaminach jest kwas foliowy, zobacze , jak nie ma to zaczne lykac, dzieki za przypomnienie. Ostatnio bylam u gina i powiedzial, ze wszystko jest na swoim miejscu i moge sie starac jak dostane miesiaczke
![]() ![]() Obys zobaczyla dwie kreski! ![]() ![]() Z Bertuniem zaszlam w 2 cyklu. A ty z Helcia? Nie pamietam juz... Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Aaa - krzyzowki tez fajna sprawa! Kiedys to lubilam ![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Juliette25 Czas edycji: 2015-01-12 o 19:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2102 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy swe pociechy pielęgnują, ciążówki do nowej roli się szykują.Mamy po staran
Aga wychodzą tak samo jak dady. Za 54 szt 4 zapłaciłam 29.99 zł.
![]() |
#2103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() agu to życzę II ![]()
![]() |
#2104 |
Zakorzenienie
|
![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2105 |
Zakorzenienie
|
![]() Czy wasza pierwsza @ po pprodzie tez byla tak obfita? ![]() Umieram ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka[COLOR="Silver"] |
![]() ![]() |
![]() |
#2106 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli gin dał zielone światło ![]() ![]() ![]() Z Helą też się udało w 2 cyklu. Też jesteśmy dobre, przecież na pierwszej stronie jest napisane ile cykli starań ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wiecie co, ale się załatwiłam... Słyszę, że Hela coś sobie śpiewa, patrzę na zegarku 6:50, więc myślę, że to jej pora, czas wstawać. Dałam jej jeszcze smoczka i zaczęłam zbierać rzeczy do drugiego pokoju, pieluchę, ubranka, kocyk, żeby nie latać, wracam za 3 minuty a tam panna śpi w najlepsze.... I to śpi do teraz ![]() ![]()
![]() |
#2107 |
Zakorzenienie
|
Jull łącze się w bólu. U mnie też potop. Dobrze ze mam te podpaski maxi na noc to jakoś ratują sytuację. Niech się to już skończy.
Dzień dobry. Aga tez tak kiedyś miałam z zuzka :-D ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Wpadła do nas położna z nienacka. Stwierdziła że Zuzia to żywe dziecko i bardzo się jej podobała. Mówiła ze możemy już stopniowo dietę rozszerzać. Także będziemy powoli ruszać. Powiedziała ze sloiczki są najlepsze na początkowe miesiące.
![]() |
#2108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak i kolejne też ![]() wczoraj to była jakaś masakra. Myślałam że skoczę przez okno pod koniec dnia ![]() ale dziś jest trochę lepiej ale nadal ma takie napady że bawi się bawi śmieje a za chwile beeeee meeeeee łeeeeeeee ![]() ![]() a w nocy o 3,3 zjadł i do 5 nie spał potem godzina snu i znowu ![]() ale to było na szczescie na zabawe a nie że płakał cały czas
![]() |
#2109 |
Zakorzenienie
|
oooo tak i do teraz tak mam 3 dni w sumie to 2 dni powódź a potem już tylko delikatne plamienie.
#2110 |
Zakorzenienie
|
Kicia ty kleik podawalas z butelki?
Ile na początek łyżek? Jedną? Byłam na spacerze i chciałam kupić sloiczki i inne akcesoria ale tak się drze Zuza ze n ie da rady. Nie wiem co jej dziś. W domu cisza.
![]() |
#2111 |
Zadomowienie
|
Hej.
U mnie masakra, dlatego mnie mniej jest teraz, ale Was czytam. Mała nie śpi mi po nocach. Pobudka co godzinę i trzeba dać cyca bo jest ryk. A ona zrobiła sobie z niego smoczek, pociumka i zasypia, ale puścić nie chce. Jak chce wyciągnąć to przebudza się i już go szuka. Mnie już kręgosłup wysiada od tej pozycji. A dziś obudziła się o 4 i koniec spania. Na to przyszła Wiktoria i tak sobie gadaly przez półtorej godziny. Jak w końcu zasnely to ja już musiałam wstawać i szykować towarzystwo. W dzień jest lepiej, ale też ma napady marudzenia. Ząbków nie widać. Wczoraj byłyśmy na szczepieniu i pani doktor też nic nie widziała. Poza tym walczę, żeby zaczęła pić mm, bo chyba nie najada się już moim mlekiem. Słabo przybrała od ostatniej wizyty, a poza tym ja zaraz do pracy wracam i cyca w domu nie zostawię. Ale ciężko jest, bo butli nie chce zassac a z kubka dwie krople wypije a reszta bokami się wylewa. Koszmar. Jak coś to lekarka mówiła, że powinna przetrwać na kaszce, obiadku czy deserku jak przed pracą dam jej jeszcze cyca. Zobaczymy co to będzie. Nianię już mam, tą samą co mi Wike pilnowała. Fajnie dziewczyny, że chrzciny się Wam udały. Ja teraz też mam obfite te @. Po pierwszej ciąży miałam lżejsze i mniej bolesne niż przed, a teraz niby nie boli mnie bardzo, ale leje się jak że swiniaka ;-) W nocy wstaję po trzy razy żeby powodzi nie było. Ale to te dwa pierwsze dni, potem spoko. Apropo słoiczków, ja tam daje póki co te gotowe. Opini jest mnóstwo Różnych i tak naprawdę to nie wiadomo co jest prawdą. Wiktorii dawałam i Ani też daję, są w końcu przebadane, mają pozytywne opinie tych instytutów. Jak na wiosnę będę miała warzywka działkowe to będę sama pichcić a na razie z tych marketowych nie chcę, wole dać słoik.
#2112 | ||||
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() U nas też nie jest ciekawie bo Młody nadal się budzi baaaardzo często w nocy. Po lulaniu odkładam go do łóżeczka i już za chwilę słyszę jak się kręci i jęczy. Nie wiem co mu w nocy jest ale strasznie mnie to denerwuje ![]() ![]() ![]() Mój syn zaczął raczkować ![]() ![]() Poza tym, chciałabym odstawić Młodego od cyca ale ani ja tego nie umiem zrobić ani on. A mleko Pepti jeszcze bardziej go zniechęca. Chciałabym napić się wina i zjeść kawałek torta z bitą śmietaną ![]() ![]() ![]() Ja już po obiadku, tż z Młodym na spacerku. Piję melisę i właśnie do mnie dotarło, że mam do powieszenia pranie z rana. Eh. Chwilo trwaj ![]() Cytat:
![]() Muszę zasiąść w końcu z tżtem i obgadać parę spraw. Oby udało mi się go namówić ![]() A co do tej porannej pobudki to ![]() ![]() ![]() Nie pamiętałam, że na pierwszej tronie jest taka informacja ![]() Gin powiedział, że mogę się zacząć starać jak dostanę już miesiączkę więc chyba przeciwskazań nie ma. Oglądnął bliznę i powiedział, że jest ok. Chyba 9 miesięcy to wystarczająco, nie? U Ciebie troszkę mniej, ale nie martw się. Wiem, że wtedy jest się pod kontrolą i robią usg blizny sprawdzając czy się nic tam złego nie dzieje. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Aha - martwią mnie zielone kupy mojego syna. Czy jest to możliwe, aby dostając kiedyś zwykłe mleko (Bebilon Pronutra) miał zielone kupki co wskazuje na skazę białkową a gdy podajemy teraz Bebilon Pepti dla alergików to zielone kupki po nim się mogą utrzymywać? ![]() (ale namiąchałam, mam nadzieję, że wiecie o co chodzi) Edytowane przez Juliette25 Czas edycji: 2015-01-13 o 12:26 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2113 |
Zadomowienie
|
Jul, brawa za raczka
![]() Ja się nie znam na tych kupkach, ale moja czasem też ma zielone a jest póki co na kp tylko. Ania śpi już dwie godziny. A ja głupia zamiast odsypiac nockę to co robię? Myję gary i szykuję obiad ![]()
#2114 |
Zakorzenienie
|
Łącze się w bólu. Zuzka tez dziś jest okropna maruda. Juz wczoraj była ale dziś to wyjątkowo. Jest zmęczona ale uśpienie jej to tragedia. Ryk ryk ryk aż w końcu śpi. Tylko ze co ja odloze to płacz i juz nie spi. Dwa razy próbowałam a teraz śpi mi na rękach i jej nie odkładam. Od czasu do czasu lypie okiem czy ja trzymam.
Czytam o tym rozszerzaniu diety i czytam i coraz większy mętlik mam w głowie. Marchewka zatwardza ale prędzej czy później musze ja podać. Ile taki słoiczek można przechowywać otwarty?
![]() |
#2115 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak de facto nie dawałam typowego kleiku jeszcze Cytat:
dwa dni pisze na opakowaniu ja miałam trzy dni. Bo tak pierwszego dnia dwie łyżęczki potem 5 łyżeczek trzeciego dnia nie opłacało mi się dawać nowego jak też zjadł 5-8 łyżeczek u nas dziś znowu mega maruda Jul raczej zęby bo jak mi się rozwył o 14 to dopiero nurofen podziałał i dziecko szczęśliwe i się bawi ew brzuch ale nie ma po czym bo mamy przerwę z rozszerzaniem ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- wrzuciłam na pocztę kilka zdjęć z chrzu tzn z lokalu bo z uroczystości będą od fotografów za 2 tyg
![]() |
#2116 |
Zadomowienie
|
Słoiczki to w Zależności od firmy po otwarciu można przechowywać do 24 lub do 48 godzin
Kicia, ale elegancik z Bartusia ![]()
#2117 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Póki nie raczkował to było super bo można było zrobić wiele rzeczy gdy tylko pełzał/czołgać, a teraz nic kompletnie jak jest pora czuwania. Non stop muszę mieć go na oku bo wszędzie wlezie i się wespnie ![]() A dlaczego nie podajesz już Ani stałych posiłków? Uczuliło ją coś? Cytat:
![]() ![]() Marchewka zatwardza to fakt, ale nie martw się, po marchewce dasz jabłuszko a ono poradzi sobie z kupką, no chyba, że zamiast surowego dasz gotowane (ono też zatwardza ponoć). Cytat:
![]() ![]() U nas znów wieje ![]() Bertuś już śpi. Dostał na kolację 200 ml kaszki i popił cycem. Idę się kąpać i zasiadam do kolacji i tv ![]() Dobrej nocy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2118 |
Zakorzenienie
|
Poczynilam zakupy. Nie znalazłam samego ziemniaka ani dyni. No cóż. Mam marchewkę i marchew z ziemniakiem. Mam też kleik i kaszkę i sliniaki. Jestem gotowa do boju.
Zuzka poszła spać po całym dniu wojaży. Jestem zmęczona. Zjem kolacje i do łóżka.
![]() |
#2119 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ej, to w takim razie u nas lipa, bo Tż był po rumie a ja po lampce wina ![]() Pamiętam, że mnie na kontrolnej po połogu powiedział, że powinnam się wstrzymać z kolejną ciążą najlepiej rok. Dlatego trochę się trzęsę, ale właśnie ciocia położna mówiła, że ilu lekarzy na oddziale tyle opinii, jeden nawet po pół roku pozwalał na starania. A co do problemów z donoszeniem przez bliznę to wspominała, że bardzo sporadycznie się zdarzają takie kobiety na oddziale... Więc mnie uspokoiła ![]() ![]() Cytat:
![]() Heh, też tak mam, nie umiem odpoczywać nawet jak mogę.... Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2120 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedzi. Wole zapytać mam doświadczonych niż sama się głowic.
![]() |
#2121 |
Zakorzenienie
|
z bay dreama jest sama dynia
#2122 |
Zakorzenienie
|
Widziałam ze maja duży wybór ale jakoś boje się kupować z tej firmy.
![]() |
#2123 |
Zakorzenienie
|
Sama niby jestem doświadczoną mamą z dwójką dzieci a o wiele rzeczy Was się pytam czy radzę
![]() O 8 dzwoniła do mnie koleżanka, że zaczyna rodzić! ![]() ![]()
#2124 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() My juz po porannym przymusowym spacerku. Właśnie jem śniadanko. Jul, sorki, źle się wyraziłam. Chodziło mi o to, że nie je w ogóle mm tylko pierś. A stałe posiłki mamy trzy, kaszka, obiadek i deserek. God, powodzenia w rozszerzaniu diety. Ja też jakoś omijam sloiczki z baby dream ;-) Aga, ale podniecenie, wow! Napisz nam tutaj jak juz urodzi ![]() A ja tak wczoraj ponarzekalam na Anię wiec dziś noc rewelacja. Zasnęła, jak to ona, już o 18:30. O 22 obudziła się na cyca i o 2 i po jedzeniu spała ładnie dalej do 7, ![]() ![]()
#2125 |
Zakorzenienie
|
Aga to powodzenia dla koleżanki!
![]() Wik dzięki przyda się na pewno.
![]() |
#2126 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry,
Jul brawo za raczka ![]() ![]() God powodzenia przy rozszerzaniu diety. Też trzymałam te pierwsze słoiczki 2 doby. Teraz już daję po pół słoiczka to mam na 2 razy. Dołączam do mam z @, i mnie dopadło w końcu. No wykrakałam sobie jak nic ![]() U nas dziś też super noc. Jedzonko o 20, 1:30 i 7 i dospaliśmy do 8:30 jeszcze. I tylko 4 razy wstawałam podać smoka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2127 |
Zakorzenienie
|
Marchewka wprowadzona. Ewidentnie nie smakowało. Mi też nie specjalnie wiec co się dziwić hehe. Prawie wszystko wypluwala.
![]() |
#2128 |
Zakorzenienie
|
Alez ja wam zazdroszcze tych przespanych nocy
![]() God - sprobuj jutro. Jak nadal bedzie wypluwac to odczekaj tydzien, dwa - najwidoczniej nie est jeszcze gotowa. Aga - ![]() Krusia - ![]() Wik - super, ze juz noc inna niz poprzednia. Oby tak zostalo. Ja teraz asekuruje syna bo wlazi na schody i wzruszam sie bo jak tak na noego patrze i na to co robi to nie moge uwierzyc, ze juz jest taki duzy ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2129 |
Raczkowanie
|
Mi też Wituś wypluwał prawie całą marchewkę jak pierwszy raz dawałam. Dużo bardziej podeszła mieszanka z ziemniakiem i dynią. A kilka tygodni później i samą marchewkę już wsuwał aż miło. Może Zuzia też się musi do nowego smaku i konsystencji przyzwyczaić.
Ależ dziś cudna pogoda u nas ![]() Jul ćwiczy cały czas przewroty na brzuszek. Przekręca się już milion razy dziennie i tak muszę go odwracać cały czas bo w drugą stronę jeszcze nie bardzo umie, choć parę razy mu się udało. No i podnosi trochę pupę i przebiera rękami i nogami ale w miejscu nadal ![]() Edytowane przez krusia83 Czas edycji: 2015-01-14 o 12:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#2130 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do słoiczków, myślę, ze tez bd podawała, a jak bd sezon, to się postaram sama pichcić ![]() Cytat:
![]() aaaa ja jakos zyje, obżarłam się i siedze.. ![]() wczoraj wizytowałam, mały super się rozwija, tp ciągle mi sie przesuwa.. ![]() mały wazy 614g i jest śliczny, nie mogę się napatrzec, zwłaszcza, ze coraz większy jest ![]() dostałam skierowanie na krzywą cukrową ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:51.