Wpadki i inne przypadki (część II) - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-04-28, 10:26   #2101
say-hello
Zakorzenienie

Dot.: Wpadki i inne przypadki (część II)

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość

jak już miewasz erotyczne sny, to na pewno jesteś w ciąży
to w ciąży miewa się więcej erotycznych snów? ja na co dzień i tak mam ich dużo, więc będzie nieźle, jak zajdę w ciążę
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-28, 10:43   #2102
Fantasmagori
Zakorzenienie

Podobno więcej, bardziej wyraźne i hmm ciekawe

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Hariett dzięki byłam u niego pierwszy raz i więcej nie pójdę. W końcu płacę za to, a w tej klinice jest duży wybór ginekologów więc pójdę do innego, jak tylko dostanę wyniki to dzwonię się umówić.

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-28, 10:51   #2103
hariett
Zadomowienie

Dobry wybór swoją drogą jestem ciekawa, czy taka klinika nie widzi, że trzyma lekarza kiepskiego. W państwowych to cóż, norma, ale kliniki prywatne tylko na tym tracą.

hariett jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-28, 10:58   #2104
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Cześć Laseczki U mnie leci 25 tydzień... ale to szybko idzie

Zaglądam do Was co jakiś czas i co nie zajrzę to mamy nowe ciężarówki! Gratulacje dziewczyny!!!

Ja tak do 18tc to czułam się prze-fa-ta-lnie. I powiem Ci, że mam dokładnie takie same odczucia... chciałabym żeby ta ciąża już się skończyła, chcę mieć malutką przy sobie A brzucha i wszystkich dolegliwości z chęcią się pozbędę
to mimo, że ciąża nie jest czymś fantastycznym, to mi się jeszcze nie śpieszy do końca ciąży. Brzuszka, to jeszcze nie chcę się pozbywać, ale dolegliwości mogły by być mniej upierdliwe

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
to w ciąży miewa się więcej erotycznych snów? ja na co dzień i tak mam ich dużo, więc będzie nieźle, jak zajdę w ciążę
mam wrażenie, że są bardzo intensywne, wcześniej tez miewałam sny erotyczne, często mnie zadziwiały, ale teraz, to jest niezłe kino (chociaż coś dobrego)

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Hariett dzięki byłam u niego pierwszy raz i więcej nie pójdę. W końcu płacę za to, a w tej klinice jest duży wybór ginekologów więc pójdę do innego, jak tylko dostanę wyniki to dzwonię się umówić.
skoro wyciągałaś skierowania, to ja myślałam, że lekarz na NFZ, tym bardziej olej gościa i idź do innego, tak by porządnie cię przebadał.
Bo ok często taka uroda, że @ są nieregularne, ale lepiej sprawdzić, czy taka uroda, czy coś jednak ma na to większy wpływ

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Dobry wybór swoją drogą jestem ciekawa, czy taka klinika nie widzi, że trzyma lekarza kiepskiego. W państwowych to cóż, norma, ale kliniki prywatne tylko na tym tracą.
może ten lekarz tak zaraz nie jest zupełnie kiepski, może ma inne zalety
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-28, 11:18   #2105
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
to mimo, że ciąża nie jest czymś fantastycznym, to mi się jeszcze nie śpieszy do końca ciąży. Brzuszka, to jeszcze nie chcę się pozbywać, ale dolegliwości mogły by być mniej upierdliwe
A ja odliczam... chociaż z drugiej strony bardzo boję się porodu... więc i tak źle i tak niedobrze Jedyne co jest naprawdę fajne to kopniaki i usg
Stary 2015-04-28, 12:10   #2106
hariett
Zadomowienie

Cytat:
może ten lekarz tak zaraz nie jest zupełnie kiepski, może ma inne zalety
O tym nie pomyślałam ;D

Stary 2015-04-28, 12:10   #2107
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość

Sny erotyczne w ciąży są na tyle wyraziste że masz wrażenie pełnej realności :P:

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-28, 12:13   #2108
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Sny erotyczne w ciąży są na tyle wyraziste że masz wrażenie pełnej realności :P:

Też już przerobiłam hihi. Ale dla mnie to było mega zaskoczenie
Stary 2015-04-28, 12:35   #2109
koalabama
Raczkowanie

Cytat:
Kolejny argument za ciążą :-P
koalabama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-28, 14:18   #2110
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
cien wiatru super wieści czekamy na piękny przyrost bety
Bianeczka, to radze przełożyć urlop, bo na przełomie czerwca i lipca będzie brzydko, zimno, będzie lało i niewykluczone burze
A idź ty!
Cytat:
koalabama może ty znasz może jakiś sposób na ból bioder w ciąży. Bo już dzisiaj nie wytrzymuję, szczęście, że ie boli cały czas, tylko falami, ale czasem nie wiem co mam zrobić, chodzić nie, stać nie, położę się boli, usiądę boli. Z tego bólu mnie mdli, a i tak mało dzisiaj jadłam

i powiem wam, że ciąża jest przereklamowana, niby taki wspaniały czas, a tu ciągle coś na początku te dziwne bóle brzucha, potem senność, mdłości. Teraz w II trymestrze miała wrócić energia, tylko mi jakoś nie wróciła. Nadal mam mdłości, energii brak bo się morfologia rozjechała. I jeszcze te huśtawki nastrojów.

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

A Lusówko, fajne okolice i blisko jeziora
pod Lusówkiem byłam kiedyś na plenerach malarskich, jedne z fajniejszych
To chyba trzeba przetrwać Później boli jeszcze bardziej :P Ja też nie mam za grosz energii.

Cytat:
Hej dziewczynki witam się z rana w nocy zaliczyłam pierwszy sen erotyczny w tej ciąży ufff było gorąco
eeee to jeszcze wcześnie tak fest zacznie się ok 14 tygodnia

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-28, 15:27   #2111
Fantasmagori
Zakorzenienie

Zdecydowanie idę do innego. Nieregularność nieregularnością ale nikt mi nie powie że brak @ przez 3 miechy jest normalny? po drodze z pracy weszłam do laboratorium gdzie też obowiązuje ta karta z pracy i od razu zrobiłam badania będą już jutro ciekawe co wyjdzie

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-28, 17:51   #2112
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez koalabama Pokaż wiadomość
Kolejny argument za ciążą :-P
Koala argumentów za ciążą jest chyba zawsze więcej niż przeciwko ciąży

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Cytat:
A ja odliczam... chociaż z drugiej strony bardzo boję się porodu... więc i tak źle i tak niedobrze Jedyne co jest naprawdę fajne to kopniaki i usg
Nie bój się porodu nie słuchaj tych strasznych opowieści z porodowki bo to się naprawdę da przeżyć, słowo daję. Jakby poród był traumą to większość kobiet nie miałaby więcej niż jedno dziecko

Moje serca dwa:
Stary 2015-04-28, 19:07   #2113
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
Nie bój się porodu nie słuchaj tych strasznych opowieści z porodowki bo to się naprawdę da przeżyć, słowo daję. Jakby poród był traumą to większość kobiet nie miałaby więcej niż jedno dziecko
Dziękuję Wiem, że masz rację... jakoś to musi być
Stary 2015-04-28, 20:06   #2114
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
ja czekam na te kopniaki, 4 dni temu moje dziecię dało mocniej znać i cisza, tzn. coś tam czuję ale raczej bardzo małą rybkę.
USG też lubię, ale nie powinno się wykonywać tego badania za często ze względu na efekt cieplny.

Nie powiem ciąża ma też swoje uroki, jak choćby bardzo pozytywna reakcja ludzi. Świadomość, że tam w środku w moim brzuszku powstaje nowe życie, nowy człowiek.

A porodu też się boję, ale staram się go oswoić, pójdziemy z tż-etem do szkoły rodzenia. I nie słucham tych złych opowieści o porodach, nie chodzi mi o to by były cudowne, lukrowane itp. ale niektóre kobiety uwielbiają straszyć porodem.
Stary 2015-04-28, 21:48   #2115
rudaska
Zakorzenienie

Ja też się boję porodu, ale tak sobie ostatnio pomyślałam że jeśli ktoś przeżył coś okropnego to chce się tym podzielić. A kobiety które po prostu rodzą bez większy problemów mniej się wypowiadają, takie mam wrażenie. Ci do szkoły rodzenia, nie wiem czy ja się zdecyduje - chodziłabym sama. Juz bardziej zastanawiam się nad prywatną położną...
Stary 2015-04-28, 21:56   #2116
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Jest pecherzyk i ma całe 3 mm jutro będę miała jeszcze raz betę i w środę usg żeby sprawdzili czy wszystko się dobrze rozwija i wykluczyć ciążę pozamaciczną
Mój pęcherzyk dziś miał 3,21 w ogóle wizyta super, ginekolog ciaze potwierdzil, karte ciąży założył i jestem spokojna 21 maja kolejna wizyta
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-28, 22:36   #2117
hariett
Zadomowienie

Ale ja Wam dziewczyny zazdroszczę tej potwierdzonej ciąży! Sobie spokojnie wizytę przełożyłam na tydzień później a teraz żałuję, bo od wczoraj chodzę totalnie ześwirowana i o niczym innym myśleć zbytnio nie mogę Cała nadzieja w poniedziałkowej becie.
No i, oczywiście gratuluję Alloffkowa Kibicuję Twojemu maleństwu i w ogóle maleństwom Was wszystkich
PS. Teraz senność jest w powietrzu czy ze mną coś nie tak, czy to naturalne i mam kolejny sygnał, że wszytko ok? Najchętniej kładłabym się o 22 lub spała przez dzień.

Stary 2015-04-28, 22:55   #2118
Nicole`_
Zakorzenienie

hariett, bardzo naturalne i normalne Takie senne początki
Stary 2015-04-29, 07:43   #2119
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Ja też się boję porodu, ale tak sobie ostatnio pomyślałam że jeśli ktoś przeżył coś okropnego to chce się tym podzielić. A kobiety które po prostu rodzą bez większy problemów mniej się wypowiadają, takie mam wrażenie. Ci do szkoły rodzenia, nie wiem czy ja się zdecyduje - chodziłabym sama. Juz bardziej zastanawiam się nad prywatną położną...
ja mam wrażenie, że są po prostu kobiety, które by być w centrum zainteresowania itp. opowiadają jaki to miały straszny poród.
Mam koleżanki, które mi opowiedziały jak rodziły po 20 godzin, ale nie straszyły mnie, powiedziały, że było ciężko, ale żadna nie nazwała swojego porodu strasznym itp.
wiadomo dużo zależy od podejścia, ja się boję, bo boję się nieznanego, ale wierzę, że szpital w którym chcę rodzić są położne, które pomogą mi przejść przez narodziny mojego dziecka. Zresztą skoro przeżyłam rwanie zębów bez znieczulenia, to chyba i z porodem dam sobie radę

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Mój pęcherzyk dziś miał 3,21 w ogóle wizyta super, ginekolog ciaze potwierdzil, karte ciąży założył i jestem spokojna 21 maja kolejna wizyta
super gratuluję

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Ale ja Wam dziewczyny zazdroszczę tej potwierdzonej ciąży! Sobie spokojnie wizytę przełożyłam na tydzień później a teraz żałuję, bo od wczoraj chodzę totalnie ześwirowana i o niczym innym myśleć zbytnio nie mogę Cała nadzieja w poniedziałkowej becie.
No i, oczywiście gratuluję Alloffkowa Kibicuję Twojemu maleństwu i w ogóle maleństwom Was wszystkich
PS. Teraz senność jest w powietrzu czy ze mną coś nie tak, czy to naturalne i mam kolejny sygnał, że wszytko ok? Najchętniej kładłabym się o 22 lub spała przez dzień.
spokojnie, dotrwasz!
do wizyty, to cała wieczność. A teraz jak możesz odpoczywaj, ty tego nie widzisz, ale tam w środku u ciebie, odbywa się ogromna rewolucja, akurat teraz trwa bardzo intensywny rozwój małego człowieka. Do tego dla twojego organizmu to też wielka rewolucja.

Pomyśleć, że dopiero przeżywałam moje II kreski, pierwszą wizytę, a dzisiaj witam się w 20tc czyli na półmetku
jak mówią teraz to już z górki
Stary 2015-04-29, 09:11   #2120
hariett
Zadomowienie

Nicole'_ i meryy82 dziękuję za pocieszenie
Staram się odpoczywać i spać ile potrzebuję, więc mam nadzieję, że moje ciało będzie dzielne, szczególnie w obliczu wszechobecnej jelitówki. Jutro robię zwykły test. Muszę zdać
Merry, fajnie masz z tym porodem latem! Nie musisz sie opatulać w 100 warstw (przynajmniej tak mi się wydaje)

Stary 2015-04-29, 10:59   #2121
say-hello
Zakorzenienie

dubel..
Stary 2015-04-29, 11:06   #2122
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
dubel..
?

Moje serca dwa:
Stary 2015-04-29, 11:11   #2123
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
?
ehh coś wizaż świruje.. dodałam post, który się zdublował.. a zaraz tego dubla nie było i tym o to sposobem się wszystko usunęło
Stary 2015-04-29, 11:47   #2124
1141655
Zakorzenienie

witam sie i ja z moim prawie 3-miesiecznym brzdacemto juz za kilka dni...szok...

Co do porodu to tak jak merry pisze-nie ma co sluchac nawiedzonych kolezanek,kazda chyba chce by jej opis byl gorszy by wyszlo na to,jaka bohaterka byla

Porod to pikus z tym,co jest po Tyle powiem
Ja sie porodu bardzo balam,ale koncowka ciazy byla tak meczaca,ze wytrzymalabym wszystkie meczarnie byleby juz miec to z glowy.
A w momencie wejscia na porodowke strachy mijaja,bo wiesz ze za chwile zmierzysz sie z najwazniejszym zadaniem w swoim zyciu.taaaak,ja podeszlam do tego jak do zadania
Wszystko idzie przezyc,grunt to miec dobre nastawienieJa po porodzie smigalam na nozkach na sale,wiec da sie da

ale pozniejsze bole krocza, piersi,sutkow podczas karmienia zanim sie przyzwyczaja to juz inna bajka Albo emocje w glowie i hormony ktore swidrują

Ale wszystko to jest normalne i kurcze warto

Teraz moj ssaczek lezy sobie kolo mnie i spi (trafil mi sie spioch Spi juz po 11-12 godz w nocy bez pobudki i w ciagu dnia tez lubi pospac

To najlepsza przygoda w zyciu to macierzynstwo
Trzymam kciuki za testujace i wklejam mojego Tyma

<3

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-29, 11:59   #2125
Nicole`_
Zakorzenienie

CUDOWNY jest!
Stary 2015-04-29, 12:01   #2126
1141655
Zakorzenienie

dlatego nie ma co sie bac porodu, bo to przecież tak naprawde droga do spotkania naszych bubasińskich <3

Stary 2015-04-29, 12:01   #2127
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1141655 Pokaż wiadomość
witam sie i ja z moim prawie 3-miesiecznym brzdacemto juz za kilka dni...szok...

Co do porodu to tak jak merry pisze-nie ma co sluchac nawiedzonych kolezanek,kazda chyba chce by jej opis byl gorszy by wyszlo na to,jaka bohaterka byla

Porod to pikus z tym,co jest po Tyle powiem
Ja sie porodu bardzo balam,ale koncowka ciazy byla tak meczaca,ze wytrzymalabym wszystkie meczarnie byleby juz miec to z glowy.
A w momencie wejscia na porodowke strachy mijaja,bo wiesz ze za chwile zmierzysz sie z najwazniejszym zadaniem w swoim zyciu.taaaak,ja podeszlam do tego jak do zadania
Wszystko idzie przezyc,grunt to miec dobre nastawienieJa po porodzie smigalam na nozkach na sale,wiec da sie da

ale pozniejsze bole krocza, piersi,sutkow podczas karmienia zanim sie przyzwyczaja to juz inna bajka Albo emocje w glowie i hormony ktore swidrują

Ale wszystko to jest normalne i kurcze warto

Teraz moj ssaczek lezy sobie kolo mnie i spi (trafil mi sie spioch Spi juz po 11-12 godz w nocy bez pobudki i w ciagu dnia tez lubi pospac

To najlepsza przygoda w zyciu to macierzynstwo
Trzymam kciuki za testujace i wklejam mojego Tyma
dziękuję za ten pozytywny post! napawa nadzieją, bo ja też się boję tych porodów u mnie to wręcz graniczy z fobią, bo czasem aż mi się odechciewa starań o dziecko, jak pomyślę, że później trzeba je urodzić.
Masz rację, dziewczyny często "przekrzykują się", która więcej wycierpiała i co za tym idzie, która jest większą bohaterką... Na szczęście ani moja mama, ani moja przyjaciółka nie miały takich zapędów i też mówiły raczej w pozytywach. Mówiły, że było ciężko,ale później o wszystkim się zapomina, jak sie patrzy na swoje dziecko
Twój synek przeuroczy! przystojniak będzie
Stary 2015-04-29, 12:04   #2128
1141655
Zakorzenienie

Dziekuje za komplementySerce matki rosnie slyszac mile slowa
Moja mama miala ciezki 35h porod ale mowi,ze sie zapomina..nie wierzylam

Ale to prawda
niesamowity cud

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

polecam tez szkoly rodzenia, ile prawidlowe oddychanie daje oooooooo naprawde mi bole z krzyza calkowicie wyeliminowalo urzadzenie TENS polecam wypozyyczyc

i pomoc tz w trakcie porodu nieoceniona,uwazam,ze jego obecnosc tam jest obowiazkowa

Stary 2015-04-29, 12:18   #2129
rudaska
Zakorzenienie

1141655 masz pięknego synka! Przepraszam za osobiste pytanie, ale jak długo chciałabyś karmić?

Co do tż na porodówce, na początku może tak, ale potem nie potrafię sobie tego wyobrazić, nie chciałabym żeby widział wszystko...

Edytowane przez rudaska
Czas edycji: 2015-04-29 o 12:19
rudaska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-29, 12:24   #2130
rudaska
Zakorzenienie

Dzięki że się podzieliłaś doswiadczeniem Masz rację, nie ma co planować
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości